|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Morderstwo w biurze PiS
Cytat:
No sorry ale ''kazać robić transparenty" to można obozowiczom w Birkenau a nie wolnym ludziom. I co, Kaczyński po nocach wywija nożyczkami żeby zrobić transparent ? |
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#183 |
|
Konto usunięte
|
Ja tak was czytam to mi to przypomina targowanie sie w której partii jest więcej nienawiści w PiSie czy w PO....
|
|
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
nom. I dzięki temu wiem że według Ciebie Jarek zorganizował marsz i mówi członkom swojej partii tak że ich duch jakiś tchnie co rusz do robienia transparentów
|
|
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po co?
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
bo mnie zaintrygowało oraz to jest forum internetowe i mogę wyrażać swoje opinie i wątpliwości
|
|
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro Kaczyński idzie na czele pochodu, w którym ludzie niosą takie transparenty, i nie robi nic, żeby ich tam nie było, to znaczy, że się z tymi hasłami utożsamia. A hasła co najmniej niebezpieczne, a na pewno nawołujące do nienawiści. |
|
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
a to znaczy co konkretnie zwolennicy PiS zrobili takiego nienawistnego ? Bo wiesz, póki gadają to przecież mają zagwarantowaną wolność słowa. Zresztą politykę nienawiści zaczęło PO kiedy Tusk przegrał z kretesem wybory.
|
|
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
To cóż takiego zrobili nienawistnego zwolennicy PO, przecież też tylko "gadają"...?
Od czegoś się zwykle zaczyna. A wolnośc słowa ma swoje granice. Pomijając prawne, granicą też jest odpowiedzialność za słowa, zwłaszcza u wysoko postawionego polityka, którego "gadanie" może mieć realny wpływ na postępowanie i myślenie wielu ludzi. Tylko że Kaczyński nie zauważa, że odnosi się to również do jego też złych i niebezpiecznych słów, a nie tylko do Palikota i Tuska. |
|
|
|
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
Co z wami jest nie tak?
Ile razy stanie się jakaś tragedia, zakładacie nowy wątek i opłakujecie ofiary (i jest to jak najbardziej zrozumiałe). A teraz? Nikt nie wspomni o zamordowanym mężczyźnie, nikt nie pomyśli o jego rodzinie, żonie i osieroconych dzieciach. Wolicie z tej tragedii zrobić wojnę polityczną, wrzucać na siebie i nienawidzić się, przez to, że macie różne poglądy. Mało tego, nawet potraficie usprawiedliwić mordercę, tylko dlatego, że popiera tę samą partię... W głowie mi się to nie mieści. Edytowane przez piffpaff Czas edycji: 2010-10-19 o 22:12 |
|
|
|
|
#191 |
|
Rozeznanie
|
Zazwyczaj unikam wątków politycznych, żeby się niepotrzebnie nie stresować, ale teraz nie wytrzymam i napiszę- oburzające jest obarczanie kogokolwiek winą za zabójstwo, choćby była to wina pośrednia, bez konkretnych dowodów. Kaczyński jest postacią wyrazistą, to prawda, bywa kontrowersyjny, ma poglądy z którymi wiele osób może się nie zgadzać. To samo można powiedzieć o wielu politykach, z różnych partii. Owszem, często wypowiedzi polityków są oburzające (jak na przykład "dorzynanie watah" Sikorskiego), ale żadne słowa żadnego polityka nie są powodem żeby iść i kogoś zabijać! Jeśli ktoś posuwa się do zabójstwa, to robi to wyłącznie dlatego, że sam jest głęboko zaburzony. I on jest jedyną osobą winną tego czynu.
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Palikot przekroczył granicę, za którą już nie ma polityki, tylko trzeba tego faceta powiesić na najbliższej gałęzi. Wszyscy musimy do tego doprowadzić. Po czymś takim trzeba mu wybrać gałąź". To co, czekamy ?
|
|
|
#193 |
|
BAN stały
|
Po tym co czytam,widzę że społeczeństwo polskie dzieli się na PIS, PO i KK. Nie wiem od kiedy,ale ok......
|
|
|
|
|
#194 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ludzie, którzy nie myśleli krótkowzrocznie szli na studia i tego nie mogła zabić komuna ze swoim obowiązkiem pracy - tym bardziej że studiując miało się długie wakacje, przez które jeździło się do Niemiec i zarabiało w 3 miesiące 3-letnią pensję. Ale o tym pewnie też nie wiesz.
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
KIEDYŚ to była epoka industrialna
i można było godnie pracować i żyć po zawodówce mając fach w ręku, teraz jak się nie jest cwaniakiem albo nie ma się papieru dla picu to można co najwyżej jeść chleb ze smalcem
|
|
|
|
|
#197 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I tak btw to najwięksi fanatycy jakich znam to wyborcy PIS. Nie, nie jestem za PO. |
||
|
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy do czynienia z sektą.
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Z resztą to co pisze Ilsa Lund to mnie rozkłada na łopatki... "ci co nie myśleli krótkowzrocznie szli na studia" Ja pikole... po raz kolejny mam wrażenie że ona nie do końca rozumie o czym pisze
|
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyno, masz jakiś kompleks ? Co Ci nie pasuje w mojej wypowiedzi ?
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co za baje wymyślasz to śmiać się chce.
|
|
|
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie równiez rozwaliłaś dzisiaj na łopatki jak muszyniankę
|
|
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
o jezu, o jezu... i po co ja się pytam! teraz w mediach będzie tylko o tym, a dług publiczny roooośnie, rośnie !
najpierw smoleńsk, potem krzyż, a teraz to.
|
|
|
#204 |
|
Raczkowanie
|
Czesc
A mnie zastanawia jedno , skoro to(według PISu) Palikot poprzez swoje rożne słowa nawoływał do ZABICIA Kaczyńskiego, to co robił Kaczyński poprzez swoje słowa? ba! poprzez swoje zachowanie? gdy na swoich spotkaniach politycznych zwolennicy PISU normalnie rzucali sie z łapami m.i.n na dziennikarzy T.Lisa?TO BYŁO NORMALNE ZACHOWANIE? nie agresywne? Przecież Kaczyński nieraz mówił takie rzeczy ze człowiekowi aż sie wstyd robiło ze jest Polakiem ! Nawet w takiej sytuacji nie potrafi zachować sie jak prawdziwy polityk! od razu wykorzystuje sytuacje i atakuje PO .Cala polityka tego kraju jest winna tego co się stało! Zmarł nie winny człowiek, morderce trzeba ukarać ,tylko szkoda ze dla Kaczyńskiego to kolejny pretekst do wojaży politycznych.
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile Twoi rodzice mają lat? Bo ja co prawda podczas stanu wojennego to byłam w późnej podstawowce ale jednak pamiętam jak to było. Bo fakt, juz kiedy ja byłam na studiach to te wyjazdy były możliwe ale to do wschodnich Niemiec. Kiedy chciałam sobie obejrzeć Zachód to mogłam pojechać na parę godzin do Berlina Zachodniego i to tyle.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2010-10-20 o 08:08 |
|
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdzilam wiadomosci. Nic nie napisali o panu, ktory zostal ranny. Wczoraj pisali, ze przeszedl operacje i jest z nim kontakt, a jego stan jest stabilny. Czyli jest duza szansa na to, ze z tego wyjdzie. Trzymam kciuki i szybkiego powrotu do zdrowia zycze.
|
|
|
|
|
#207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W mediach wiecznie słychać wieczne opluwanie, mieszanie z błotem, krytykowanie itp.itd. plują jadem i uczą nienawiści, nic dziwnego, że znalazł się w końcu jakiś samozwańczy bohater (bo pewnie ten psychopata właśnie nim chciał zostać), który postanowił popełnić taką zbrodnię. Wcale mnie to nie dziwi. Za to dziwi mnie fakt, że ludzie wypisują teksty typu "gdzie można dostać T-shirty z Ryszardem C."? To tylko przykład, ale takich wypowiedzi, które wręcz pochwalają to co się stało jest na prawdę wiele. Ja rozumiem, że w większości to głupie żarty, ale samo żartowanie w ten sposób jest debilizmem. Może mam mały móżdżek, nie wiem, ale ja coraz bardziej przestaje rozumieć ludzi i zaczynam mieć na nich uczulenie
|
|
|
#208 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#210 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tutaj ciągle atakowany jest przez PIS rząd. Moim zdaniem niech rząd się skupi na problemach w kraju, a niech komisje, prokuratura czy kto tam został powołany skupi się na tragedii. Tzn ważne jest wyjaśnienie jej przyczyn, ale bez przesady ile można słuchać o kłótniach na ten temat. Ludzi też już to zaczyna denerwować. "na PO nie można powiedzieć złego słowa"- to czemu w każdej wypowiedzi Kaczyńskiego czuć nienawiść do PO i Tuska skoro nie można. W KAŻDEJ. Cokolwiek się stanie to wina PO. Niestety Kaczyński dalej nie otrząsnął się z tragedii i moim zdaniem ten człowiek jest chory z nienawiści (moje odczucia na podstawie jego wystąpień). |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

13.03.2008

Po co?

Owszem, w PRL niszczono intelektualistów ale to nie znaczy że przeciętny Kowalski myślał że wykształcenie mu się nie przyda tylko właśnie każdy próbował swoje dziecko uczyć jeszcze w domu i wysłać na studia. A poza tym nie demonizuj że po wojnie nie było uczelni bo były i trzeba było tylko chcieć coś robić ze swoim życiem. I zawsze tak właśnie było.
.
ludzie, którzy nie myśleli krótkowzrocznie szli na studia i tego nie mogła zabić komuna ze swoim obowiązkiem pracy - tym bardziej że studiując miało się długie wakacje, przez które jeździło się do Niemiec i zarabiało w 3 miesiące 3-letnią pensję. Ale o tym pewnie też nie wiesz.
a czemu ludzie nie są w stanie zarobić dobrych pieniędzy i muszą wyciągać rękę do państwa ? Bo najpierw się nie uczyli - czyli są ciemni