Morderstwo w biurze PiS - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-19, 20:12   #181
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Dot.: Morderstwo w biurze PiS

Cytat:
Napisane przez Dagusiac Pokaż wiadomość
Ale o co Ci teraz chodzi? Chcę pokazać, że PiS też szerzy nienawiść takimi właśnie sytuacjami, tym bardziej, że jak sama napisałaś "tak czują" tzn. czują nienawiść. Nie będę się zagłębiać w to kto im każe robić transparenty i czy Kaczyński im pomaga bo nie o tym wątek
trudno nie czuć nienawiści jak nam podwyższają vat, robią parytet i zacierają dowody w sprawie smoleńskiej poprzez ociąganie się ze wszystkim. Tylko że na PO nie można powiedzieć złego słowa i nikt ich nie zabija.
No sorry ale ''kazać robić transparenty" to można obozowiczom w Birkenau a nie wolnym ludziom. I co, Kaczyński po nocach wywija nożyczkami żeby zrobić transparent ?

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 20:15   #182
Dagusiac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
trudno nie czuć nienawiści jak nam podwyższają vat, robią parytet i zacierają dowody w sprawie smoleńskiej poprzez ociąganie się ze wszystkim. Tylko że na PO nie można powiedzieć złego słowa i nikt ich nie zabija.
No sorry ale ''kazać robić transparenty" to można obozowiczom w Birkenau a nie wolnym ludziom. I co, Kaczyński po nocach wywija nożyczkami żeby zrobić transparent ?
Posiadłaś już umiejętność czytania ze zrozumieniem??
Stary 2010-10-19, 20:18   #183
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608
Konto usunięte

Ja tak was czytam to mi to przypomina targowanie sie w której partii jest więcej nienawiści w PiSie czy w PO....
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 20:20   #184
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Posiadłaś już umiejętność czytania ze zrozumieniem??
nom. I dzięki temu wiem że według Ciebie Jarek zorganizował marsz i mówi członkom swojej partii tak że ich duch jakiś tchnie co rusz do robienia transparentów

Stary 2010-10-19, 20:24   #185
Dagusiac
Zakorzenienie

Cytat:
nom. I dzięki temu wiem że według Ciebie Jarek zorganizował marsz i mówi członkom swojej partii tak że ich duch jakiś tchnie co rusz do robienia transparentów
Nie mam czasu ani ochoty dyskutować na temat Jarka i prowadzonej przez niego polityki. Nie tego dotyczy wątek. Napisałam tylko spostrzeżenia w związku z dzisiejszym morderstwem, a Ty wyrwałaś jedno zdanie z kontekstu i się go uczepiłaś Po co?
Stary 2010-10-19, 20:33   #186
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam czasu ani ochoty dyskutować na temat Jarka i prowadzonej przez niego polityki. Nie tego dotyczy wątek. Napisałam tylko spostrzeżenia w związku z dzisiejszym morderstwem, a Ty wyrwałaś jedno zdanie z kontekstu i się go uczepiłaś Po co?
bo mnie zaintrygowało oraz to jest forum internetowe i mogę wyrażać swoje opinie i wątpliwości

Stary 2010-10-19, 20:44   #187
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Już nie udawaj takiej niekumatej.

Skoro Kaczyński idzie na czele pochodu, w którym ludzie niosą takie transparenty, i nie robi nic, żeby ich tam nie było, to znaczy, że się z tymi hasłami utożsamia. A hasła co najmniej niebezpieczne, a na pewno nawołujące do nienawiści.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 21:08   #188
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Skoro Kaczyński idzie na czele pochodu, w którym ludzie niosą takie transparenty, i nie robi nic, żeby ich tam nie było, to znaczy, że się z tymi hasłami utożsamia. A hasła co najmniej niebezpieczne, a na pewno nawołujące do nienawiści.
a to znaczy co konkretnie zwolennicy PiS zrobili takiego nienawistnego ? Bo wiesz, póki gadają to przecież mają zagwarantowaną wolność słowa. Zresztą politykę nienawiści zaczęło PO kiedy Tusk przegrał z kretesem wybory.

Stary 2010-10-19, 21:28   #189
_vixen_
Zakorzenienie

To cóż takiego zrobili nienawistnego zwolennicy PO, przecież też tylko "gadają"...?

Od czegoś się zwykle zaczyna.

A wolnośc słowa ma swoje granice. Pomijając prawne, granicą też jest odpowiedzialność za słowa, zwłaszcza u wysoko postawionego polityka, którego "gadanie" może mieć realny wpływ na postępowanie i myślenie wielu ludzi. Tylko że Kaczyński nie zauważa, że odnosi się to również do jego też złych i niebezpiecznych słów, a nie tylko do Palikota i Tuska.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 21:59   #190
piffpaff
Raczkowanie

Co z wami jest nie tak?
Ile razy stanie się jakaś tragedia, zakładacie nowy wątek i opłakujecie ofiary (i jest to jak najbardziej zrozumiałe).
A teraz? Nikt nie wspomni o zamordowanym mężczyźnie, nikt nie pomyśli o jego rodzinie, żonie i osieroconych dzieciach.
Wolicie z tej tragedii zrobić wojnę polityczną, wrzucać na siebie i nienawidzić się, przez to, że macie różne poglądy.
Mało tego, nawet potraficie usprawiedliwić mordercę, tylko dlatego, że popiera tę samą partię... W głowie mi się to nie mieści.

Edytowane przez piffpaff
Czas edycji: 2010-10-19 o 22:12
piffpaff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 22:16   #191
Anatomia
Rozeznanie

Zazwyczaj unikam wątków politycznych, żeby się niepotrzebnie nie stresować, ale teraz nie wytrzymam i napiszę- oburzające jest obarczanie kogokolwiek winą za zabójstwo, choćby była to wina pośrednia, bez konkretnych dowodów. Kaczyński jest postacią wyrazistą, to prawda, bywa kontrowersyjny, ma poglądy z którymi wiele osób może się nie zgadzać. To samo można powiedzieć o wielu politykach, z różnych partii. Owszem, często wypowiedzi polityków są oburzające (jak na przykład "dorzynanie watah" Sikorskiego), ale żadne słowa żadnego polityka nie są powodem żeby iść i kogoś zabijać! Jeśli ktoś posuwa się do zabójstwa, to robi to wyłącznie dlatego, że sam jest głęboko zaburzony. I on jest jedyną osobą winną tego czynu.

Anatomia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 22:41   #192
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość

Deede - wijesz sie jak piskorz - Palikot powiedzial "trzeba zabic Kaczynskiego". Doslownie. Pare miesiecy pozniej ktos z tym haslem strzela do czlonkow PiS. Tylko ktos, kto nie chce przez swoje uprzedzenia dostrzec zwiazku, nie dostrzega.
A Hofman powiedzial:
"Palikot przekroczył granicę, za którą już nie ma polityki, tylko trzeba tego faceta powiesić na najbliższej gałęzi. Wszyscy musimy do tego doprowadzić. Po czymś takim trzeba mu wybrać gałąź".

To co, czekamy ?
Stary 2010-10-19, 22:44   #193
aga696
BAN stały

Po tym co czytam,widzę że społeczeństwo polskie dzieli się na PIS, PO i KK. Nie wiem od kiedy,ale ok......
aga696 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 23:13   #194
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
no bo normalnie ludzie się uczą dla siebie Owszem, w PRL niszczono intelektualistów ale to nie znaczy że przeciętny Kowalski myślał że wykształcenie mu się nie przyda tylko właśnie każdy próbował swoje dziecko uczyć jeszcze w domu i wysłać na studia. A poza tym nie demonizuj że po wojnie nie było uczelni bo były i trzeba było tylko chcieć coś robić ze swoim życiem. I zawsze tak właśnie było.
Ludzie uczą się dla siebie ok. Tylko że dawniej nie było potrzeby kształcenia się bo mieliśmy socjalizm i wtedy praca była ważniejsza. Nigdzie nie piszę, że nie mieliśmy uczelni tyle że po wojnie byliśmy zniszczonym i biednym krajem w porówaniu z innymi (w tym z tymi które miały plan Marshalla i teraz moge gdybać co by było gdybyśmy tez go mieli). Tak było i nie było takiego pędu na studia jak jest teraz, ludzie nie mieli pieniędzy na edukacje żeby jechać do innego miasta i się uczyć jak jest teraz. I nie było tak jak mówisz. Był obowiązek pracy ale o tym pewnie też nie wiesz:/

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Napisane przez rockandrollqueen Pokaż wiadomość
Dlaczego wstyd? Ja nie jestem.
Co nie znaczy, że muszę być za PISem.
To przeczytaj wcześniejsze komentarze.
Nektaryna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 23:19   #195
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nektaryna Pokaż wiadomość
Ludzie uczą się dla siebie ok. Tylko że dawniej nie było potrzeby kształcenia się bo mieliśmy socjalizm i wtedy praca była ważniejsza. Nigdzie nie piszę, że nie mieliśmy uczelni tyle że po wojnie byliśmy zniszczonym i biednym krajem w porówaniu z innymi (w tym z tymi które miały plan Marshalla i teraz moge gdybać co by było gdybyśmy tez go mieli). Tak było i nie było takiego pędu na studia jak jest teraz, ludzie nie mieli pieniędzy na edukacje żeby jechać do innego miasta i się uczyć jak jest teraz. I nie było tak jak mówisz. Był obowiązek pracy ale o tym pewnie też nie wiesz:/
tylko że kiedyś się nie wyjeżdżało 500 km za miejsce zamieszkania. Studia były pożądane a nawet jeśli się nie mieszkało w mieście z rodzicami to rodzice ze wsi dawali Ci kury i jajka i byłaś na uczelni popularna ludzie, którzy nie myśleli krótkowzrocznie szli na studia i tego nie mogła zabić komuna ze swoim obowiązkiem pracy - tym bardziej że studiując miało się długie wakacje, przez które jeździło się do Niemiec i zarabiało w 3 miesiące 3-letnią pensję. Ale o tym pewnie też nie wiesz.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 23:21   #196
muszynianka
Zakorzenienie

KIEDYŚ to była epoka industrialna i można było godnie pracować i żyć po zawodówce mając fach w ręku, teraz jak się nie jest cwaniakiem albo nie ma się papieru dla picu to można co najwyżej jeść chleb ze smalcem
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 23:22   #197
tiramisu_
Wtajemniczenie

Cytat:
no sorry ale taka prawda bo PO i SLD to socjaliści i rozdają kasę biednym ludziom a czemu ludzie nie są w stanie zarobić dobrych pieniędzy i muszą wyciągać rękę do państwa ? Bo najpierw się nie uczyli - czyli są ciemni
Chyba największa bzdura jaką przeczytałam w tym watku (oprócz postów Wyraka)

Cytat:
Zresztą politykę nienawiści zaczęło PO kiedy Tusk przegrał z kretesem wybory.
Nie, tego hasła ciągle używa Jarosław niby w stosusunku do PO, a prawda jest taka, że to on sam stosuje politykę nienawiści

I tak btw to najwięksi fanatycy jakich znam to wyborcy PIS.

Nie, nie jestem za PO.
tiramisu_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 23:27   #198
muszynianka
Zakorzenienie

Mamy do czynienia z sektą.

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Z resztą to co pisze Ilsa Lund to mnie rozkłada na łopatki...
"ci co nie myśleli krótkowzrocznie szli na studia"
Ja pikole... po raz kolejny mam wrażenie że ona nie do końca rozumie o czym pisze
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 23:54   #199
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość

Z resztą to co pisze Ilsa Lund to mnie rozkłada na łopatki...
"ci co nie myśleli krótkowzrocznie szli na studia"
Ja pikole... po raz kolejny mam wrażenie że ona nie do końca rozumie o czym pisze
dziewczyno, masz jakiś kompleks ? Co Ci nie pasuje w mojej wypowiedzi ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 23:55   #200
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
tylko że kiedyś się nie wyjeżdżało 500 km za miejsce zamieszkania. Studia były pożądane a nawet jeśli się nie mieszkało w mieście z rodzicami to rodzice ze wsi dawali Ci kury i jajka i byłaś na uczelni popularna ludzie, którzy nie myśleli krótkowzrocznie szli na studia i tego nie mogła zabić komuna ze swoim obowiązkiem pracy - tym bardziej że studiując miało się długie wakacje, przez które jeździło się do Niemiec i zarabiało w 3 miesiące 3-letnią pensję. Ale o tym pewnie też nie wiesz.
Nawet nie chce mi się z Tobą rozmawiać bo widzę że o socjaliźmie nie masz pojęcia. Wyjazdy do Niemiec? Dziewczyno wiesz jaki to był problem żeby wyjechać za granice!? Co ty gadasz o jakiejś wakacyjnej pracy w Niemczech? Ludzie którzy nie myśleli krótkowzrocznie? Dziewczyno co ty piszesz to był zupełnie inny świat! Studia były pożądane? W socjaliźmie mówiło się wyraźnie że praca jest pożądana a nie kształcenie się. Społeczeństwo miało byc jednolite. Każdy miał podobnie zarabiać itd.
Co za baje wymyślasz to śmiać się chce.
Stary 2010-10-20, 00:05   #201
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nektaryna Pokaż wiadomość
Nawet nie chce mi się z Tobą rozmawiać bo widzę że o socjaliźmie nie masz pojęcia. Wyjazdy do Niemiec? Dziewczyno wiesz jaki to był problem żeby wyjechać za granice!? Co ty gadasz o jakiejś wakacyjnej pracy w Niemczech? Ludzie którzy nie myśleli krótkowzrocznie? Dziewczyno co ty piszesz to był zupełnie inny świat! Studia były pożądane? W socjaliźmie mówiło się wyraźnie że praca jest pożądana a nie kształcenie się. Społeczeństwo miało byc jednolite. Każdy miał podobnie zarabiać itd.
Co za baje wymyślasz to śmiać się chce.
no to ciekawe bo moi rodzice i wszyscy ich znajomi wyjeżdżali do Niemiec w czasie studiów. Nie było z tym problemów przed wprowadzeniem stanu wojennego. wiesz co, idź może do rodziców, dopytaj jak ludzie kombinowali, jakie było ich myślenie, jak żyli - a później przystępuj do dyskusji bo trochę głupio sobie nicka rozwalać. Ktoś później poczyta co wypisywałaś i sobie o Tobie pomyśli że się nie interesujesz przeszłością nie warto. Widać po Twojej wiedzy że potrzebujesz porozmawiać o tym z rodzicami i może teraz jest okazja

Stary 2010-10-20, 00:10   #202
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
no to ciekawe bo moi rodzice i wszyscy ich znajomi wyjeżdżali do Niemiec w czasie studiów. Nie było z tym problemów przed wprowadzeniem stanu wojennego. wiesz co, idź może do rodziców, dopytaj jak ludzie kombinowali, jakie było ich myślenie, jak żyli - a później przystępuj do dyskusji bo trochę głupio sobie nicka rozwalać. Ktoś później poczyta co wypisywałaś i sobie o Tobie pomyśli że się nie interesujesz przeszłością nie warto. Widać po Twojej wiedzy że potrzebujesz porozmawiać o tym z rodzicami i może teraz jest okazja
Wez sobie ta rade swoją do serca w takim razie. Mnie równiez rozwaliłaś dzisiaj na łopatki jak muszyniankę
Stary 2010-10-20, 00:11   #203
mel89
Zakorzenienie

o jezu, o jezu... i po co ja się pytam! teraz w mediach będzie tylko o tym, a dług publiczny roooośnie, rośnie !

najpierw smoleńsk, potem krzyż, a teraz to.
Stary 2010-10-20, 00:53   #204
melunia21
Raczkowanie

Czesc

A mnie zastanawia jedno , skoro to(według PISu) Palikot poprzez swoje rożne słowa nawoływał do ZABICIA Kaczyńskiego, to co robił Kaczyński poprzez swoje słowa? ba! poprzez swoje zachowanie? gdy na swoich spotkaniach politycznych zwolennicy PISU normalnie rzucali sie z łapami m.i.n na dziennikarzy T.Lisa?TO BYŁO NORMALNE ZACHOWANIE? nie agresywne? Przecież Kaczyński nieraz mówił takie rzeczy ze człowiekowi aż sie wstyd robiło ze jest Polakiem ! Nawet w takiej sytuacji nie potrafi zachować sie jak prawdziwy polityk! od razu wykorzystuje sytuacje i atakuje PO .Cala polityka tego kraju jest winna tego co się stało! Zmarł nie winny człowiek, morderce trzeba ukarać ,tylko szkoda ze dla Kaczyńskiego to kolejny pretekst do wojaży politycznych.
Stary 2010-10-20, 08:04   #205
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteś pewna?
Ile Twoi rodzice mają lat? Bo ja co prawda podczas stanu wojennego to byłam w późnej podstawowce ale jednak pamiętam jak to było.

Bo fakt, juz kiedy ja byłam na studiach to te wyjazdy były możliwe ale to do wschodnich Niemiec. Kiedy chciałam sobie obejrzeć Zachód to mogłam pojechać na parę godzin do Berlina Zachodniego i to tyle.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2010-10-20 o 08:08
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-20, 08:08   #206
Hvid
Zakorzenienie

Sprawdzilam wiadomosci. Nic nie napisali o panu, ktory zostal ranny. Wczoraj pisali, ze przeszedl operacje i jest z nim kontakt, a jego stan jest stabilny. Czyli jest duza szansa na to, ze z tego wyjdzie. Trzymam kciuki i szybkiego powrotu do zdrowia zycze.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-20, 08:42   #207
Pikaboom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Bylo do przewidzenia, ze po tekstach np. Palikota o zastrzeleniu i wypatroszeniu Kaczynskiego, w koncu sie jakis psychol pojawi i stanie sie cos takiego. Oczywiscie, taki Palikot sie do odpowiedzialnosci poczuwac nie bedzie.
zgadzam się całkowicie z tym co napisałeś.
W mediach wiecznie słychać wieczne opluwanie, mieszanie z błotem, krytykowanie itp.itd. plują jadem i uczą nienawiści, nic dziwnego, że znalazł się w końcu jakiś samozwańczy bohater (bo pewnie ten psychopata właśnie nim chciał zostać), który postanowił popełnić taką zbrodnię. Wcale mnie to nie dziwi.

Za to dziwi mnie fakt, że ludzie wypisują teksty typu "gdzie można dostać T-shirty z Ryszardem C."? To tylko przykład, ale takich wypowiedzi, które wręcz pochwalają to co się stało jest na prawdę wiele. Ja rozumiem, że w większości to głupie żarty, ale samo żartowanie w ten sposób jest debilizmem.

Może mam mały móżdżek, nie wiem, ale ja coraz bardziej przestaje rozumieć ludzi i zaczynam mieć na nich uczulenie

Pikaboom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-20, 08:48   #208
wannabe
Raczkowanie

GG do wannabe

Cytat:
Napisane przez Hvid Pokaż wiadomość
Sprawdzilam wiadomosci. Nic nie napisali o panu, ktory zostal ranny. Wczoraj pisali, ze przeszedl operacje i jest z nim kontakt, a jego stan jest stabilny. Czyli jest duza szansa na to, ze z tego wyjdzie. Trzymam kciuki i szybkiego powrotu do zdrowia zycze.
wannabe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-20, 08:48   #209
Pikaboom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Deede Pokaż wiadomość
.
Wiesz co, gdyby normalni ludzie brali na serio to, co pieprzą wszyscy politycy, to większość Parlamentu już by była wystrzelana. A Rosja powinna bombkę dostać, więc nie gadaj o Palikocie. Zwłaszcza, że jego wszyscy traktuja pół-żartem. Gdyby rozpatrywać to w takich kategoriach jak chcesz, to zabronione powinny być wszelkie prowokacje artystyczne, filmy z brutalnymi scenami czy nawet wiadomości tv, bo zawsze może trafić się wariat, który weźmie to sobie do serca i stwierdzi, że ma misję do wykonania.
Normalni ludzie na pewno nie biorą na serio wszystkiego co usłyszą, ale psychopaci tak, a ten to raczej psychopata, bo normalny chyba nie? :P

Pikaboom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-20, 09:22   #210
My Life
Rozeznanie

Cytat:
Może się mylę(??), ale chyba od dowodów itp jest prokuratura i powołana komisja, a nie rząd Tutaj ciągle atakowany jest przez PIS rząd. Moim zdaniem niech rząd się skupi na problemach w kraju, a niech komisje, prokuratura czy kto tam został powołany skupi się na tragedii. Tzn ważne jest wyjaśnienie jej przyczyn, ale bez przesady ile można słuchać o kłótniach na ten temat. Ludzi też już to zaczyna denerwować.
"na PO nie można powiedzieć złego słowa"- to czemu w każdej wypowiedzi Kaczyńskiego czuć nienawiść do PO i Tuska skoro nie można. W KAŻDEJ. Cokolwiek się stanie to wina PO. Niestety Kaczyński dalej nie otrząsnął się z tragedii i moim zdaniem ten człowiek jest chory z nienawiści (moje odczucia na podstawie jego wystąpień).
My Life jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości