XX część rozważań o wymarzonym pierścionku i nie tylko - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-26, 21:59   #181
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: XX część rozważań o wymarzonym pierścionku i nie tylko

Biia spokojnie, jeszcze macie czas. Poczekajcie na oferty.

Carmelova coś w tym chyba jest. Ja tam czuję powołanie hehe pani dyr zresztą powiedziała, ze je ma, więc spoko. Poza tym praca mi sprawia tyle przyjemności, ze z radością do niej chodzę. I nie narzekam. Szczerze, to myslałam, że będę miała masę roboty w domu. a tu nic z tych rzeczy. Wiadomo we wrześniu miałam trochę roboty papierkowej, ale to dlatego, że zaczynałam awans więc musiałam i plan rozwoju zawodowego napisać i plan wychowawczy i wstępną diagnozę z każdym dzieckiem przeprowadzić. Ale teraz jak się z tym uporałam, to w weekend przygotuje się na zajęcia i w tygodniu praktycznie nic nie robię. Dla mnie liczy sie to, że czuję sie tam dobrze, czuję że mnie to rozwija. Zapisałam się na 2 szkolenia (czekam na termin az się rozpoczną), chciałam na więcej, ale że to jest dofinansowane przez szkołę, to powiedzieli, ze w tym roku mi starczy od września myślę nad podyplomówką (jeszcze tylko gdybam w którym dokładnie kierunku.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 22:03   #182
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

o, Madzia..fajnie tak czytać, że aż tak Ci się podoba
a na jakie szkolenia się wybierasz? zawsze mnie interesuje czym się interesują nauczyciele opiekujący się małymi dziećmi

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 22:20   #183
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
o, Madzia..fajnie tak czytać, że aż tak Ci się podoba
a na jakie szkolenia się wybierasz? zawsze mnie interesuje czym się interesują nauczyciele opiekujący się małymi dziećmi
już Ci piszę

1. diagnoza przedszkolna z uwzględnieniem gotowości edukacyjnej i szkolnej 5-6 latków

2. Rozpoznawanie możliwości i potrzeb uczniów w edukacji wczesnoszkolnej

oba szkolenia mają po 12 godzin zajęć. Chciałam się jeszcze zapisać na wykorzystanie tablic interaktywnych (bo u nas w szkole jest wielka sala z taką tablicą) ale kit, jak sie uda (tzn. jak tam dalej będę pracowała) to za rok się zapiszę,

Stary 2010-10-27, 08:16   #184
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć...

jestem z siebie dumna bo wczoraj w końcu udało mi się przekonać mamę, żeby poszła do lekarza...staram się to zrobić od roku...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 08:27   #185
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć

Butter, gratuluję sukcesu "wychowawczego"

Wtorki i środy mam zawsze bardzo obłożone... Nie mogę doczekać się wieczora, odsapnę troszkę.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 09:20   #186
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć sliczne słonko dziś świeci. Po pracy jadę z mężem poszukać mikrofali. Teściu w ramach prezentu na parapetówkę chce nam kupić, tylko musimy sobie wybrać.

Butter a coś konkretnego mamie dolega??

Stary 2010-10-27, 09:24   #187
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biia Pokaż wiadomość
Dobrze, że nie narzekasz, bo już się nasłuchałam jaki to straszny zawód i ile muszą harować za marne grosze. krew mnie zalała.

posprzeczaliśmy się z tż-tem pochodzę z Łodzi, mieszkałam tam całe życie i teraz jak jestem daleko od domu cholernie tęsknię i widzę wszystko w różowych barwach. natomiast tż jedynie przyjechał tu na studia i uważa, że po studiach powinniśmy zamieszkać tam gdzie znajdziemy najlepszą pracę. kiedyś podziełałam jego pogląd, ale teraz chcę mieszkać w łodzi, bo strasznie lubię to miasto. wiem, że on ma logiczne argumenty, ale uważam, że w Łodzi na pewno można znaleźć dobrą pracę, może nie z pensją warszawską, ale są inne zalety tej sytuacji. a nie wyobrażam sobie, że będziemy pracować w osobnych miastach i widywać tylko w weekendy

Biia trudna sytuacja, każde z Was ma swoje racje... W sumie to ja rozumiem Tża, bo on traktował Łódź przejściowo i nie ma sentymentu do tego miasta tak jak Ty, może wcześniej ustawił się na wyjazd, do stolicy rozumiem Musicie znaleźć kompromis, bo skoro on nie pokochał tego miasta przez lata studiów tak jak Ty to z drugiej strony dlaczego on ma ustąpić i tam zamieszkać. Zwłaszcza, że ma świadomość , że gdzie indziej może na niego czekać coś lepszego

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Biia praca nauczyciela jest fajna pod warunkiem, że ma się powołanie i chce się rozwijać. Moja mama jest nauczycielką i wcale nie narzeka. Zarobki nie są kolosalne, fakt, ale jak ktoś jest dobry i zrobi odpowiednie uprawnienia to może wyciągnąć te 2500 zł na rękę. Ja moją mamę bardzo podziwiam że jej się chce: prowadzi koło wolontariatu, uczy w 2 szkołach, opiekuje się gazetką szkolną i w weekendy robi studia podyplomowe z oligofrenopedagogiki. Kiedyś nawet w Tinie o niej pisali

Najbardziej narzekają te osoby, które przez przypadek wybrały ten zawód.

A co do kłótni z Tżtem, to warto znać zdanie drugiej osoby, ale na konkrety przyjdzie jeszcze czas
Nieźle, nawet nie wiem co to takiego, idę sptrawdzić w internecie

Ja jestem przykładem zmarnowanego czasu, bo powołania żadnego nie miałam i nigdy nie chciałam, więc nie wiem po jakiego grzyba poszłam na tę filologię Ehh te młodzieńcze wybory, na szczęście mamy czasy, gdzie kierunek studiów nie warunkuje znalezienia innej pracy

Cześć
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 09:32   #188
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
cześć sliczne słonko dziś świeci. Po pracy jadę z mężem poszukać mikrofali. Teściu w ramach prezentu na parapetówkę chce nam kupić, tylko musimy sobie wybrać.
A po co Wam właściwie mikrofala?
Tak pytam, bo ja jestem wielką przeciwniczką tego urządzenia... uważam, że jedzenie z mikrofali jest przede wszystkim niezdrowe, a po drugie bułowate w smaku...

Cytat:
Butter a coś konkretnego mamie dolega??
Tak, namawiałam mamę na konkretne leczenie

Hania

Stary 2010-10-27, 09:50   #189
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

To zależy z jakiej mikrofali, te nowe mają funkcję chrupkości jest nam potrzebna aby sobie jedzenie podgrzać, czy ziemniaki, czy coś. Bo ja ze szkoły gotowe przynoszę. Do tej pory ziemniaki podgrzewałam na patelni ale kurcze za dużo tego smażonego.

Stary 2010-10-27, 10:10   #190
miskowa
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
[/U]

Coś się stało ?
nic konkretnego, nic nowego, ciągle za dużo różnych niespodziewanych wydatków, poza tym zmiana systemu wynagrodzenia u tż - na gorsze, bo podstawa mniejsza i premie, których nie da się dostać, choćby się zesrało, ale teoretycznie czysto są to duże premie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
oj! skąd ten dołek - zarobki mniejsze, czy wydatki większe??
wszystko na raz

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Kwestie zdrowotne zawładnęły Waszymi finansami?
są to ostatnio główne moje wydatki i to całkiem spore

a propo, w szpitalu czekają na mnie moje wyniki. Nie mogę myśleć o niczym innym, a co gorsze, nie mogę się dziś zerwać z pracy, żeby po nie pojechać. A tż wyładował się telefon i nie mam z nim żadnego kontaktu. Mam wrażenie, że zawsze się dzieje coś na przekór, kiedy trzeba coś ważnego załatwić albo gdzieś skoczyć. Więc on siedzi w chacie do 12 i mógłby spokojnie jechać po wyniki, ale że ma wyładowany tel. i tego nie zauważył, to mi ich nie odbierze
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 10:24   #191
hania811
Zakorzenienie

hej.

Materdejku znowu nie mogłam zwlec się z łóżka

Madziu co do mikrofali mam jak TY....często odgrzewamy jedzenie, a takie odsmażane na patelni jest okropne- i śmierdzi .
Poza tym my jemy dużo zup...zawsze w lodówce jest duży gar i jak komuś sie jej zachce wlewa sobie do miseczki ile chce i odgrzewa w mikrofali- oszczędność czasu i brudnych garów
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 10:34   #192
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
hej.

Materdejku znowu nie mogłam zwlec się z łóżka

Madziu co do mikrofali mam jak TY....często odgrzewamy jedzenie, a takie odsmażane na patelni jest okropne- i śmierdzi .
Poza tym my jemy dużo zup...zawsze w lodówce jest duży gar i jak komuś sie jej zachce wlewa sobie do miseczki ile chce i odgrzewa w mikrofali- oszczędność czasu i brudnych garów
ja używam mikrofali wyłącznie w tym samym celu - do rozmrażania, odgrzewania i ew. topienia masła, jak jest do ciasta takie potrzebne.
Stary 2010-10-27, 10:40   #193
ButterBear
Zakorzenienie

Ja jestem po prostu uprzedzona do mikrofali...tylko w pracy czasem coś podgrzewam, jak mam jakieś 'obiadowe'danie'...

Dziewczyny, odebrałam dziś nowy dowód... oficjalnie mam nowe nazwisko co więcej na zdjęciu mam jakąś wielką bułe na głowie...nie zauważyłam tego wcześniej

Hania

Stary 2010-10-27, 11:28   #194
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
cześć

nic konkretnego, nic nowego, ciągle za dużo różnych niespodziewanych wydatków, poza tym zmiana systemu wynagrodzenia u tż - na gorsze, bo podstawa mniejsza i premie, których nie da się dostać, choćby się zesrało, ale teoretycznie czysto są to duże premie

wszystko na raz

są to ostatnio główne moje wydatki i to całkiem spore

a propo, w szpitalu czekają na mnie moje wyniki. Nie mogę myśleć o niczym innym, a co gorsze, nie mogę się dziś zerwać z pracy, żeby po nie pojechać. A tż wyładował się telefon i nie mam z nim żadnego kontaktu. Mam wrażenie, że zawsze się dzieje coś na przekór, kiedy trzeba coś ważnego załatwić albo gdzieś skoczyć. Więc on siedzi w chacie do 12 i mógłby spokojnie jechać po wyniki, ale że ma wyładowany tel. i tego nie zauważył, to mi ich nie odbierze
Miśku przykra sprawa, ale może jakoś wybrniecie, Ty na szczęście masz możliwości dorobienia sobie więc bądź dobrej myśli Pieniądze się zawsze znajdą, byle zdrowie było
A z Tżem chociaż lepiej się układa ?
Stary 2010-10-27, 11:31   #195
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Miśku przykra sprawa, ale może jakoś wybrniecie, Ty na szczęście masz możliwości dorobienia sobie więc bądź dobrej myśli Pieniądze się zawsze znajdą, byle zdrowie było
A z Tżem chociaż lepiej się układa ?
różnie, ale chociaż udało się ostatnio szczerze i długo porozmawiać. Powiedział mi w końcu o różnych sprawach, które ukrywał i twierdzi, że chce zrobić wszystko, żeby to uratować. Ja tymczasem z jednej strony się cieszę, bo szczerość jest podstawą bycia z kimś, z drugiej jednak strony ręce mi opadają, że znowu jest coś, co przede mną ukrył, no i mam dystans z tego powodu, bo przecież nie mam żadnej pewności, że znowu się coś nie pojawi.

Mój tż w dodatku podpisał koledze kredyt jak miał 19 lat i ten kredyt nie jest teraz spłacany od niedawna, wygląda na to, że tż będzie go musiał spłacić
Stary 2010-10-27, 11:47   #196
dorinka30
Zakorzenienie

Kurde Miśku nie podoba mi się to , ciągle coś ukrywa i wychodzą nowe "kwiatki" niby dobrze, że się przyznał ale widocznie wyjścia nie miał........U mnie w takich sytuacjach pojawia się czerwona lampka - sporo tego u mnie też było w ostatnim związku

Mam alergię na takie tajemnice, u mnie też zazwyczaj dotyczyły finansów niestety....
Stary 2010-10-27, 12:23   #197
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde Miśku nie podoba mi się to , ciągle coś ukrywa i wychodzą nowe "kwiatki" niby dobrze, że się przyznał ale widocznie wyjścia nie miał........U mnie w takich sytuacjach pojawia się czerwona lampka - sporo tego u mnie też było w ostatnim związku

Mam alergię na takie tajemnice, u mnie też zazwyczaj dotyczyły finansów niestety....
czerwoną lampkę mam już od dawna. Ta sprawa akurat jest świeża, dopiero wyszła i pokazał mi papiery (ze świeżą datą). Te ukrywane sytuacje to raczej sporo negatywnych przeżyć z przeszłości, o których pojęcia nie miałam.

W każdym razie kontaktu z kolegą już nie ma, bo ten wyjechał za granicę i wygląda na to, że będzie musiał to spłacić
Stary 2010-10-27, 12:53   #198
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
czerwoną lampkę mam już od dawna. Ta sprawa akurat jest świeża, dopiero wyszła i pokazał mi papiery (ze świeżą datą). Te ukrywane sytuacje to raczej sporo negatywnych przeżyć z przeszłości, o których pojęcia nie miałam.

W każdym razie kontaktu z kolegą już nie ma, bo ten wyjechał za granicę i wygląda na to, że będzie musiał to spłacić
No to pięknie Rozmawiałaś z nim o tym, że jak sie jest w związku i ma wspólne finanse to nie ma osobnych decyzji, wszystkie kwestie dotyczące finansów powinny być podejmowane po uzgodnieniu ?
Stary 2010-10-27, 12:56   #199
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
No to pięknie Rozmawiałaś z nim o tym, że jak sie jest w związku i ma wspólne finanse to nie ma osobnych decyzji, wszystkie kwestie dotyczące finansów powinny być podejmowane po uzgodnieniu ?

jasne, że rozmawiałam. Tyle, że on to podpisał jak miał 19 lat - czyli 12 lat temu, a wtedy jeszcze się nie znaliśmy. Co i tak nie usprawiedliwia jego naiwności moim zdaniem
Stary 2010-10-27, 13:25   #200
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
Biia trudna sytuacja, każde z Was ma swoje racje... W sumie to ja rozumiem Tża, bo on traktował Łódź przejściowo i nie ma sentymentu do tego miasta tak jak Ty, może wcześniej ustawił się na wyjazd, do stolicy rozumiem Musicie znaleźć kompromis, bo skoro on nie pokochał tego miasta przez lata studiów tak jak Ty to z drugiej strony dlaczego on ma ustąpić i tam zamieszkać. Zwłaszcza, że ma świadomość , że gdzie indziej może na niego czekać coś lepszego

Cześć
nie ma konkretnego planu. twierdzi że nie do wawy. żadne z nas nie chce tam mieszkać. lubimy się poruszać autem a w stolicy to niestety masakra. zresztą sama wiesz najlepiej
wczoraj wieczorem już stwierdził, że zostajemy w Łodzi. a ja wcale nie naciskałam

idę wkuwać. jutro pierwszy egzamimn po angielsku

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 14:00   #201
L_V
Zakorzenienie

Cieszę się, ze dzisiaj wraca mój mąż, może w końcu trochę odetchnę.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 16:54   #202
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Haniu dokładnie, dokładnie. Oszczędność czasu i garów a te nowe mają tę funkcję chrupkości i słyszałam, że podobno pizze , frytki, tosty czy inne rzeczy wychodzoą nie takie rozciapciane, ale fajne jak piekarnika. Na dzień dzisiejszy ta nam się spodobała, ale jeszcze zobaczymy inne.http://www.samsung.com/pl/consumer/h...ype=prd_detail

Butter to jest co dziś opijać

Stary 2010-10-27, 19:15   #203
miss_bennet
Rozeznanie

Cześć dziewczyny ;*

Widzę, że temat dawno już zszedł z tytułowego, ale nie będę się wracała do pierwszego wątku, ani tym bardziej zakładała nowego.

Z moim TŻtem jeszcze nie planujemy zaręczyn, tzn. czasem coś sobie mówimy o przyszłości i wspólnych planach, chcemy razem zamieszkać w przyszłym roku (mniej więcej od wakacji) i mam nadzieję, że wtedy on zacznie chociaż rozważać temat pierścionka.

I oczywiście ja, jak to baba, już sobie czasem przeglądam jakieś modele... Byliśmy w tym roku na 3 weselach, więc klimat trochę mi się udzielił i miałam przez pewien czas fazę na wynajdywanie mojej przyszłej sukni ślubnej, no ale po kolei... Dlatego dziś zaczęłam wynajdować pierścionki - nie pierwszy raz zresztą. :p

Ale mam takie techniczne pytanie... Bo jeśli facet chce zrobić niespodziankę (na co mam nadzieję mój TŻ wpadnie) to, jak "zmierzy rozmiar" mojego palca? Ja tam za bardzo pierścionków nie noszę, mam jakieś z H&Mu, ale tam wiadomo jaka jest rozmiarówka (S, M, L) i te które mam są trochę za małe, więc nie daj Boże, by się nimi zasugerował. A poza tym, musi być na tyle sprytny, żebym się nie zorientowała. W dodatku, dobrze by było, żeby wybrał któryś z modeli, które mi się podobają... No i pytanie: JAK? to zrobić i zachować tajemnicę.
Jak to np. Wasi faceci zorganizowali?
Stary 2010-10-27, 22:40   #204
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
hej.

jestem przygnieciona życiem i problemami. ten tydzień miał być przełomowy, zaplanowałam tyle rzeczy. a stała sie wczoraj sytuacja która tak mnie wbiła w ziemię że nie umiem sobie poradzić z tym.
Śmierć jest silniejsza od wszystkich problemów.zwłaszcza jeśli przychodzi niespodziewanie i zabiera człowieka po dobrej stronie mocy.
Jodie, tez ostatnio mialam takie mysli. Z jednej strony: moja nieudana robota, z drugiej TZ zmienil robote bo w poprzedniej sie wszystko posypalo, ubiega sie o kolejny kredyt, jego rozprawy o majatek, i ogolnie stresowa sytuacja. A z "trzeciej" strony... na spotkaniu rodzinnym info, ze ktos z bliskiej rodziny ma chyba nowotwor. Ja juz drugi raz z rodzinie tego nie zdzierze, juz to raz przechodzilam, juz widzialam co to znaczy, co za soba pociaga, jak miazdzy i unicestwia czlowieka - i to kogos, kto byl dla mnie najwazniejsza osoba w zyciu.

I gdzie przy tym jakas glupia praca czy jakas glupia rozprawa o kase.... vanitas vanitatum...

Dla mnie jesien tez jest pechowa.

Edytowane przez czarna.noc
Czas edycji: 2010-10-27 o 22:42
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 07:50   #205
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Nocko ja też wczoraj miałam telefon od mamy, że mój wujek (co prawda troszkę przyszywany, ale lubiłam go) ma nowotwór trzustki z przerzutami na kręgosłup. Tak chudł i go brzuch bolał. tydzien temu miał badanie żołądka i nic nie wykazało, a przed wczoraj miał tomografię i wszystko wyszł. Jak się uda (bo wyniki poszły do niemiec) to tam będzie miał operację, bo w PL nie chcą się jej podjąć. ech.... ma równo 50 lat.

Stary 2010-10-28, 08:28   #206
miskowa
Zakorzenienie

cześć
Stary 2010-10-28, 08:32   #207
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Haniu mam takie pytanie, kiedyś pisałaś, że sama robisz pastę z tuńczyka, może napisać jeszcze raz jak?? Mam już dość mięsa i chciałabym choć 2 dni w tygodniu mieć bez mięsne i pomyslałam o pastach na kanapki.

Stary 2010-10-28, 08:47   #208
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć...

Nocko, trzymaj się. Takie sytuacje zawsze skłaniają do refleksji nad życiem...

Cytat:
Nocko ja też wczoraj miałam telefon od mamy, że mój wujek (co prawda troszkę przyszywany, ale lubiłam go) ma nowotwór trzustki z przerzutami na kręgosłup. Tak chudł i go brzuch bolał. tydzien temu miał badanie żołądka i nic nie wykazało, a przed wczoraj miał tomografię i wszystko wyszł. Jak się uda (bo wyniki poszły do niemiec) to tam będzie miał operację, bo w PL nie chcą się jej podjąć. ech.... ma równo 50 lat.
Madziu, przykro mi..

swoją drogą, zauważyłyście taką rzecz, że jak mówimy o kimś, kto zachorował, albo komu stało się coś złego, zazwyczaj mówimy w czasie przeszłym? Dziwne...

Hania

Stary 2010-10-28, 09:05   #209
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Butter właśnie to samo zauważyłam. ech mam dziś skopany humor...

Stary 2010-10-28, 09:28   #210
L_V
Zakorzenienie

Jakiś fatalny tydzień.

Wczraj wróciła ze zwolnienia moja koleżanka z pracy. Wróciła na moment. Powiedziała, ze ma raka kości z przerzutami. Ma juz zaatakowane nogi, żołądek i macicę do usunięcia.

W domu dwuletnie dziecko, dziewczyna jest w moim wieku.

A zaczeło się od źle zrobionej cesarki.

Ma wziąc 20 chemii. 20!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! Norlamalna dawka to 6, 8, najweicej słyszałam o 12-tu. Plus od tego naswietlanie.

Edytowane przez L_V
Czas edycji: 2010-10-28 o 09:29
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości