![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: WOMEN ON WEB czyli medyczna aborcja...
Cytat:
![]() Ciekawe, ile na tych skrobankach wtedy zarobił ![]() I nie znoszę beztroskiego oceniania czyichś dramatycznych dylematów
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() Edytowane przez Melka88 Czas edycji: 2010-10-24 o 21:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
CO DO PALENIA JA PRZEPALILAM POLOWE 2 CIĄŻY, BYLAM KLEBKIEM NERWOW. to byla moja 2 ciąża i 6 miesiacu dowiedzialam sie ze moj tamtejszy tż będzie mial dziecko jeszcze z kimś innym, zupełnie nie wiedziałam co robić i znowu zaczelam palić... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Organizatorka
|
Co do samej strony i nicjatywy to popieram w 100%.
Nadrzednym celem seksu nie jest chec posiadania dziecka, szczegolnie dla ludzi, ktorzy wcale tych dzieci miec nie chca lub z takich czy innych przyczyn miec nie moga. Nie sprowadzam stosunku seksualnego dwojga ludzi do koniecznosci posiadania dziecka. Chce miec mozliwosc decydowania o swoim zyciu, o swoim ciele i dac mozliwie wszystko, co bede w stanie (czas, milosc, zainteresowanie) dziecku na ktore sie zdecyduje, gdy bede gotowa.
![]() |
#184 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tą edukacją trzeba się zająć, żeby było jak najmniej "wpadek". A kobietom, które i tak wpadną, trzeba dać prawo wyboru - nikt nikogo do niczego nie zmusza. A kwestia , czy zarodek to dziecko, była wałkowana milion razy - tutaj też. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#185 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
no tak edukacja to podstawa i najważniejsze żeby robiły to wykwalifikowane osoby, do tego rodzice powinni przełamać wstyd i rozmawiać z dziećmi o tym bo dla niektórych to jest temat tabu. A kwestia zarodka to ja uważam, że każdy ma prawo myśleć o tym co chce, ok ale nie może wmawiać innym, że tak a tak jest na pewno. Bo nawet naukowcy nie są jednogłośni w tym kiedy się zaczyna życie. Dla jednych jest to moment poczęcia dla innych kiedy serce bije, kiedy mózg powstaje itp. Swoją drogą kiedyś w szkole gadaliśmy ze znajomymi o tym i jeden nasz znajomy stwierdził, że dla niego życie zaczyna się w momencie kiedy dziecko opuszcza macicę. Wcześniej jest dla niego tylko zlepkiem komórek i nieważne czy to 1 czy 9 miesiąc i kobieta ma prawo do tego momentu ciąże usuwać. No cóż kolejny dowód na to że skrajności są złe ![]()
"Szczenięta rasowe. Tanio. Promocja trwa do wyczerpania suki." Nim kupisz szczeniaka, sprawdź, w jakich warunkach żyje suka, która go urodziła. Kampania edukacyjna, mająca na celu zmniejszenie ilości bezdomnych zwierząt http://psia-mac.pl |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
ja w ogóle nie rozumiem "namyślania się" i "zastanawiania" - bo albo chce dziecko albo nie. A jeżeli ktoś się zastanawia to najczęściej usuwa z wygodnictwa a to jest akurat ten przypadek, którego ja osobiście nie popieram (choć jak zawsze podkreślam - nie oceniam). No i znów ja mam inne zdanie na temat tego kiedy płód jest człowiekiem, pewnie dlatego, że sama jestem w ciąży. W 20 tygodniu miałam USG 4D gdzie widać każdy szczegół, a w tym okresie dziecko nie jest w stanie przeżyć poza macicą. Więc trudno mi myśleć, że to jest tylko zlepek komórek jeszcze nie człowiek ale w kształcie człowieka. No ale wiadomo każdy ma inny pogląd na te sprawy.
"Szczenięta rasowe. Tanio. Promocja trwa do wyczerpania suki." Nim kupisz szczeniaka, sprawdź, w jakich warunkach żyje suka, która go urodziła. Kampania edukacyjna, mająca na celu zmniejszenie ilości bezdomnych zwierząt http://psia-mac.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pod "wygodnictwo" to da się podciągnąć wszystko. Mnie jest wszystko jedno, czy ktoś usuwa ciążę z gwałtu, czy po prostu nie chce rodzić dziecka, a niestety zaliczyło się wpadkę - to jest ten sam płód, te same zasady, a nie mnie jest oceniać i wydawać pozwolenia "tobie wolno, a tobie nie". Przez to, że płód jest z gwałtu, nie robi się mniej "ludzki", a ten nie z gwałtu bardziej "ludzki". A to "wygodnictwo" to jest takie hasło - wytrych. O zgwałconej kobiecie też można powiedzieć, że usuwa "z wygodnictwa", bo jej się nie chce stawić czoła temu wyzwaniu, dziecko to dziecko, niczemu nie jest winne, a jak coś to "zawsze można oddać" (ulubione hasło pro-life'owców").
![]() |
![]() |
#190 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Uważam, że inicjatywa jest bardzo fajna. Na tej stronie nikt nikogo do niczego nie zmusza, jednocześnie można uzyskać fachowe i przyjazne rady.
Czy oni nie nazywali się kiedyś Women On Waves?
![]() |
#193 |
BAN stały
|
Ależ oczywiście, nie chcę ciąży i dziecka i jest to moje wygodnictwo. A dlaczego nie mam żyć tak, jak lubię i jak sobie żyłam wygodnie, nie szkodząc nikomu. Zabezpieczam się tabletkami, ale jakby mimo to zdarzył się cud i zaszłabym, to jak pisze Deede i jak już pisałam - usunęłabym płód, którego nie chcę. Dla mnie nie jest to równoznaczne z zabijaniem ludzi na ulicach, jak tu jedna napisała.
A i kościół przez wieki jakoś zmieniał zdanie w tej sprawie. Św. Tomasz, ceniony przez kościół uważał, że płod nie jest człowiekiem do 40 dnia w przypadku męskiego i do 80 dni w przypadku żeńskiego. Potem wstępuje w niego dusza. Do tego momentu (ciekawe czy do 40 czy 80 dnia, w końcu płeć była niespodzianką) dopuszczał spędzenie płodu. Tak - płodu, nie zamordowanie dziecka. Potem któryś z "nieomylnych" papieży to zmienił. I tak nieomylny św. Tomasz stał się omylny.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() domyślam się,że chodzi o aborcję farmakologiczną lekiem na inny rodzaj choroby? jesli tak to nie zawsze jest on skuteczny i wtedy trzeba zrobić normalną aborcję. moja koleżanka poddała się takiemu zaboegowi i miała wybór,urodzić dziecko z uszkodzeniem,lub skrobankę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Jestem za. Dobrze,że jest taka strona. Szkoda,że w PL aborcja jest nielegalna. Myślę,że wielu dramatów dałoby się uniknąć gdyby jednak ją zalegalizowano.
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
czy farmakologiczna czy medyczna to juz chyba mało ważne aborcja jest aborcją nawet jeśli nie chce się uzyć tego słowa i zastępując go innym to i tak pozostanie aborcją więc wszyscy rozumieją o co chodzi nie ma co czepiać się szczegółów... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
TmargoT, ale strona jest jak najbardziej po polsku również
![]()
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
No nie do końca - skutek ten sam, ale metody różne..
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
dzięki,znalazłam i teraz mam jasność
Aborcja przy użyciu tabletek jest bardzo bezpieczna i przebiega podobnie do spontanicznego poronienia. Miliony kobiet na świecie zastosowały tę metodę i udowodniono, że kobiety są w stanie przeprowadzić aborcję samodzielnie w domu przy bardzo małym medycznym nadzorze. Rzadko zdarza się, że po aborcji konieczna jest dodatkowa interwencja medyczna. W takim wypadku można zwócić się do jakiegokolwiek ginekologa w każdym kraju, tak samo jak w przypadku poronienia. nie zgadzam się z tym stwierdzeniem,ponieważ w trakcie poronienia może dojść do krwotoków.nie prawda jest,że lekarze nie poznają,że coś jest nie tak. znajoma nie poroniła i dostała krwotoku.nie polecam tej sytuacji,gdzie nie można nikomu powiedziec o ciąży,a lekarz w pierwszym odruchu pyta o ciążę i przeprowadza badania pod tym kątem. moja znajoma wzięła ten lek Misoprostol jest zarejestrowany w większości krajów, również jako lek zapobiegający wrzodom żołądka i miała wielkie problemy.poczawszy od krwotoków,gdzie lekarz przepisujący umył ręce,az po zabieg w zaciszu domowym i bez znieczulenia. nie zycze tego nikomu ![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2010-10-26 o 13:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba nie rozumiem ostatniego zdania... "nie prawda jest,że lekarze nie poznają,że coś jest nie tak." Oczywiście, że krwotok w ciąży oznacza stan zagrożenia ciąży i każdy lekarz uzna, że to sytuacja wymagająca interwencji. Ale może chodzi Ci o to, że lekarz rozpozna, że przyczyną krwawienia jest próba wywołania poronienia? Nie jest w stanie rozpoznać, chyba, że kobieta trafi do szpitala chwilę po zaaplikowaniu sobie tabletek dopochwowo. Kobieta w Polsce karze nie podlega, ale i tak spotykają ją nieprzyjemności- pytania skąd miała tabletki, skąd miała na nie pieniądze, zwala się prokuratura na głowę itd. Edytowane przez ksiezniczkanajgorsza Czas edycji: 2010-10-26 o 14:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Wtajemniczenie
|
Świetna inicjatywa, ja jeśli wpadnę i inną drogą się nie uda to skorzystam z ich usług.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |||||||
Zakorzenienie
|
jedna rzecz mnie bawi
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
bac czy nie bac sie- to jest procedura, moze cos pojsc nie tak, moga byc powiklania, dlatego tak wazny jest wywiad lekarski. i najwiazniejsze... aborcja farmakologiczna jest bezpieczna do 9 tyg.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Rozeznanie
|
dla mnie jest to inicjatywa godna poparcia.
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2013-01-31 o 19:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Bo nie ma ciśnienia? Jak zajdzie w ciąże to ma wybór, albo rodzi, albo przerywa w odpowiednim terminie. Bez rozkmin, mniej lub bardziej katolickiej koterii wokół, sztucznego nagłaśniania problemu i wiecznej debaty na ten temat. Wolny człowiek więc wolno jej decydować o sobie tak jak uważa za słuszne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zadomowienie
|
Zabezpieczenie nie zawsze chroni przed ciążą, sama tego doświadczyłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Co zawiodło?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.