![]() |
#181 |
Podróżniczka
|
Dot.: *** Dukanie od 31.10.2010 ***
Hej w kolejny dniu
![]() Ja mam od dziś PW ![]() ![]() ![]() Jak tam u dziewczyny? Ja sie ciesze, że dziś sobie zjem brokulka. W weekend musze sie w koncu zwazyc, bo nie zrobilam tego od poczatku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja jestem dziś na 4 dniu uderzeniówki. waże obecnie 60 kg moim marzeniem jest wrócenie do swojej do swojej starej diety czyli 50-52 kg. Po teście dukana wyszło mi że powinnam byc na uderzeniówce 2 dnia, ale jak sie zważyłam po tych dwóch dniach to sie okazało że waże 0,5 kg wiecej więć postanowiłam przedłużyć swobie uderzeniówke do dni 4. Więc nie martw sie inni maja jeszcze gorzej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
ja od dzis mam PW . od rana zre papryke jak najeta
![]()
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
Witajcie Kobitki,
zatem ja wczoraj pierwszy dzień uderzeniówki za soba. Bylo cięzko. 2,5 l wody o herbatach nie wspomnę, chciało mi sie strasznie piwa lu b białego wina ale bylam twarda. dowalilam sie na wieczór szynką z indyka gotowaną /okropieństwo/ i kilkoma korniszonami mini. Dziś mam straszną ochotę na rolmopsy w oscie wiecie, ze na 100g mają 7g białka a 0,3g węgli. Kupiłam duży słoik Lisnera za 6 zł i jest nadziewany tylko korniszonkiem ![]() wieśniak z otrębami ryba na parze i omlet z cebulką |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#187 |
Rozeznanie
|
Ja też nigdy za śledziami nie byłam, a ostatnio zjadłam kilka(chyba trzy).
Fajna przekąska, ale powiem wam, że wolę ostatnio paluszki surimi. chyba 2,5 zł w lidlu kosztują, a fajna przekąska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn. gotujesz? Bo mam 5 paluszków mrożonych w lodówce i nie wiem jak to zjeść? ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
ja też od dzisiaj jestem na PW.po I fazie zeszło mi 3 kg ciekawe czy coś przybędzie na PW na +. I też jestem fanką surimi,są w lidlu i w tesco, cena podobna.ja je smaże,wcześniej na oleju teraz na teflonie i dalej są pyszne.kupiłam sobie 5 paczek na najbliższe dni,do tego szpinak,który też mogę jeść codziennie...
dzisiaj wieczorem będe robić sernik, troche mam stracha czy mi się uda ale do odważnych świat należy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
marilyn monroe
Ile Ty kochana byłas na tej uderzeniówce żę az ci 3kg ci poszły? Własnie jaka róznica jest z tym 5/5 a 1/1 bo ja wole własnie to drugie bo 5 dni samych białek chyba padne ![]() Ja dzisiaj jadłam sobie wesniaczka ![]() ![]() ![]() pozniej serek naturalny z otrebkami, rybka pieczona w rekawie, wiec prawie uduszona ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Ja wg testu powinnam na I fazie zejsc 1,1kg:g a ja tu rano wchodze na wage iii 55kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Ważyć powinno się z rana, na czczo
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Podróżniczka
|
Jak tam dzień mija?
![]() Zjadlam właśnie nózke z kurczaka i popiłam sobie kefirkiem ![]() Jutro ide oddać krew. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
to fajnie:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#195 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#197 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tzn te z lidla, nie wiem jak z innymi Kiedyś(przed dukanem) próbowałam smażyć na patelni, ale nie bardzo mi to smakowało. Ostatnio rozmrożone paluszki pokroiłam, dodałam jajka troszkę ogórka konserwowego i troszkę natki pietruszki. Wymieszałam i było pycha.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny definitywnie zakończyłam pierwszą faze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I co do sportu w I fazie moze i po czesci racja ze trzeba sie oszczędzać, bo wczoraj biegałam i byłam strasznie osłabiona;/ nic nie byłam w stanie pozniej robic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jutro II faza i warzywka ![]()
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
a ja tylko jadłam te paluszki smażone, aż musze spróbować takie bez smażenia.ja to się boję jutro na wadze stanąć troche dużo zjadłam, mam aż wyrzuty sumienia jakbym zjadła nie wiadomo co taki mam brzuch duży ale jadłam tylko dozwolone rzeczy.I sernik się już na jutro chłodzi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
wowoow!!!!
![]() ![]() ![]() co do surimi to mam przepi na sałatkę I surimi rozmrożone i sparzone pokrojone w szersze kawałki, sporo pomidorów malych lub takich w ósemki i na pół i jogurt z musztardą i cytryną, odrobiną słodzika i solą i pieprzem/majonez dla współbiesiadników/ II wersja dla nas: palchy rozmrożone i sparzone wrzątkiem pokrojone w kawałki, ogórek surowy w kstkę bez ziaren, dużo koperku, olej lub muszardowy jogurt, sól, pieprz. dla towarzyszy stolu: dodać czerwoną fasolę lub kukurydzę, i zalany na 3min. makaron ryżowy osączony, ostudzony i zamiast jogo troszkę majo. nio właśnie jaka jest różnica między 1/1, 3/3 itd.? nio to idę lulu......jestem padnięta a jutro uczelnia, korki i kolacja u rodziców ...aaaaaa! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie czytałaś ksiażki? To jest wyjaśnione. 1/1 : 1 dzień czystych protein/1 dzień proteiny +warzywa 3/3 : 3 dni czystych protein/ 3 dni proteiny+warzywa itd.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
![]() ![]()
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Ja od wczoraj w II fazie . Dziś pierwszy raz się zważyłam i .. 2 kg mniej :O jestem w szoku
![]() Za to moja mama troszkę lepiej , ale ma od rana problemy z zawrotami głowy . Mierzyłyśmy ciśnienie , wszystko OK ! Twierdzi że jej organizm może upominac się o cukier ..
![]() |
#204 | ||||||||
Podróżniczka
|
Cześć lasencje
![]() Wstałam niedawno, na śniadanko bedzie tunczyk z jajeczkiem, ogoreczkiem i cebulka ![]() Nie ważyłam się, ale już czuje ze mi luzniej tu i tam ![]() Cytat:
![]() Jesli chodzi o systemu odchudzania to 1/1 jest przy mniejszych nadwagach...a 5/5 przy wiekszych i wtedy waga szybciej leci. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Pochwal sie jak wyszedł serniczek. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry w tą pochmurną i deszczową sobotę!
Nie ważyłam się, ale czuje i widzę, że trochę schudłam (pewnie ze 100gr, ale się cieszę ![]() Dietka jakoś idzie. Wczoraj miałam wieczorem kryzys. Wiecie piątek wieczór, po całym tygodniu pracy, przyjechał Tż i on sobie piwko popijał. No myślałam, że nie wytrzymam! Ale pobiegłam do biedronki po cole zero i wypiłam pół butelki. I oszukałam chęć na piwko ![]() Dziś mam w planie zrobienie serniczka mniam! Miłego dnia i dzielnego walczenia z pokusami! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
moniczorek sernik nawet dobry tylko za mokry.waga oczywiście poszła w góre ale czytałam,że tak się zdarza na początku PW a do tego wczoraj lub dzisiaj była owulacja a wtedy też jest skok wagi więc wszystko przyjmuje ten skok z pokorą.dzisiaj mam plan w drugiej części dnia jeść już tylko mięska bez większej ilości nabiału.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wazyc sie powinno z rana, a ja Wam powiem ze rano mam wiecej na wadze a po jakiejs godzince spada i jets mnie mniej ![]() ![]() ![]() w ogole dziewczyny musze zaczac tu pisac czesciej, na watku III fazy jest mniejszy ruch:P
![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Ja dziś 3 dzień diety.... oby się utrzymać..oby się utrzymać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Ja tak przeanalizowałam tu i ówdzie i chyba troszeczkę zmodyfikuje tego Dukana , na własne ryzyko.. Myślę żeby jednak jeden dzień w tygodniu np; Niedziele skusić się na owoc . Chyba po jednym jabłku i kilku winogronach raz w tygodniu nie zrobię jakiejś rewolty >? Wogóle jak myślicie , które owoce mają najmniej cukrów ?
DLa mnie to już dużo że nie jem smażonego ( w jadłospisie z przed Diety schabowy i frytki były na porządku dziennym ) o fast foodach nie wspomnę - tak to jest w Londynie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
Witajcie Dukanki.
Piszę pierwszy raz chociaż podczytuje was i wasze pomysły od jakiegoś czasu. Co prawda nie mam stałego łącza internetowego i to pewnie prze to. Mam problem i zwracam się do was. Jestem na dukanie 3 tygodnie. Wybrałam sobie opcje 5/5. Podobno efekty mają być oszałamiające. Do tego minimum 3x/tydzień chodzę na siłownię. I schudłam tylko 2 kg. Macie jakieś pomysły czemu może tak być? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.