Krem po 30 - jaki? - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-02-13, 19:10   #181
beakarp
Raczkowanie

Re: Reaktywujmy Klub Seniora!

o qrcze, dopiero zobaczylam ze to watek sprzed dwóch lat.....no ale problemy chyba aktualne? Pozdrawiam Jone bialostoczanke: Beata bialostoczanka
beakarp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-02-15, 22:01   #182
jabas
Przyczajenie

Ja też chce do klubu Seniora. Mam nawet trochę ponad 30. Zmarchy poczatkujące. Tepię je Oriflame bo tylko to mnie nie szczypie. mam mieszaną cerę i pasują mi na noc tlenowy krem a na dzień rozświetlajacy - nie wiem czy dotlenia i roświetla ale dobrze mi robi. Pod oczy mam retinolowy na zmianę z takim innym z tej firmy. Sprobowałam juz chyba 20 firm (YvesRocher, Oceanic, Soraya, Kolastyna, pollena, Helena Rubinstein, lancome, lOreal, Avon, Garnier i Bóg wie co jeszcze) i tylko to jest ok.
Może jednak macie cios innego dla uczulonych?
Beata napisał(a):
> o qrcze, dopiero zobaczylam ze to watek sprzed dwóch lat.....no ale problemy chyba aktualne? Pozdrawiam Jone bialostoczanke: Beata bialostoczanka
jabas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-02-15, 22:01   #183
jabas
Przyczajenie

Ja też chce do klubu Seniora. Mam nawet trochę ponad 30. Zmarchy poczatkujące. Tepię je Oriflame bo tylko to mnie nie szczypie. mam mieszaną cerę i pasują mi na noc tlenowy krem a na dzień rozświetlajacy - nie wiem czy dotlenia i roświetla ale dobrze mi robi. Pod oczy mam retinolowy na zmianę z takim innym z tej firmy. Sprobowałam juz chyba 20 firm (YvesRocher, Oceanic, Soraya, Kolastyna, pollena, Helena Rubinstein, lancome, lOreal, Avon, Garnier i Bóg wie co jeszcze) i tylko to jest ok.
Może jednak macie cios innego dla uczulonych?
Beata napisał(a):
> o qrcze, dopiero zobaczylam ze to watek sprzed dwóch lat.....no ale problemy chyba aktualne? Pozdrawiam Jone bialostoczanke: Beata bialostoczanka
jabas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-02, 01:17   #184
kama kama
Zadomowienie

Dot.: Re: Reaktywujmy Klub Seniora!

Yo dziewczyny,
wygrzebuję wątek.
Po pierwsze - jestem zielona w kwestii kremów, dlatego proszę o wyrozumiałość.

Mam 30, lat pierwsze zmarszczki mimiczne, cere mieszaną - choć ostatnio coraz bardziej suchą. Mała skłonność do alergii.

Chciałabym zaczać używać mocnych kosmetyków biochemicznych: z witaminą C (nie chcę sama robić serum, nie mam na to czasu) albo kwasami.
Co mi polecacie i z czym powinnam to połączyć (filtry? Jakie i kiedy?)
Będę super wdzięczna za pomoc
Stary 2011-12-02, 10:32   #185
cava
Zakorzenienie

Dot.: Re: Reaktywujmy Klub Seniora!

Cytat:
Napisane przez kama kama Pokaż wiadomość
Yo dziewczyny,
wygrzebuję wątek.
Po pierwsze - jestem zielona w kwestii kremów, dlatego proszę o wyrozumiałość.

Mam 30, lat pierwsze zmarszczki mimiczne, cere mieszaną - choć ostatnio coraz bardziej suchą. Mała skłonność do alergii.

Chciałabym zaczać używać mocnych kosmetyków biochemicznych: z witaminą C (nie chcę sama robić serum, nie mam na to czasu) albo kwasami.
Co mi polecacie i z czym powinnam to połączyć (filtry? Jakie i kiedy?)
Będę super wdzięczna za pomoc

No ale to ciężko tak komuś wrzucić co ma używać.
Nie określasz nawet przedziału cenowego.
Co dobre dla kogoś może być beznadziejne dla Ciebie. Ja np. nie mogę używac kremó z retinolem, oraz nie używam hiltrów poza sytuacja że idę na plażę - bo bardziej mi szkodzą niż pomagają.

Skoro masz jakieś tam skłonności do alergii to może dobierzesz coś z Biodermy?
Na "wiek" coś z serii Bioderma MATRICIANE, mają też kremy z dobrymi filtrami, fajnie działąjacy krem wybielający przebarwienia.

Albo z La Roche Posay - mają i filtry i kremy z wit C.

Mnie na suchą skórę i pierwsze objawy marszczenia się najlepiej robią kremy z kwasem hialuronowym Dermiki z serii HialiQ 3D.
A do oczyszczania maseczka z żółtej glinki, płyn micelarny i tonik z kwasami AHA z serii PURE.

Musisz sama poszukać co dla Ciebie będzie dobre i co Ci się będzie miło używało (bo co z tego że któryś z zaproponowanych kosmetyków będzie dobrze działał, jak nie bedzie Ci np. pasował zapach, albo będzie Cię wkurzać konsystencja kremu?)

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-02, 11:21   #186
kama kama
Zadomowienie

ZESTAW STARTOWY dla 30tki

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
No ale to ciężko tak komuś wrzucić co ma używać.
Nie określasz nawet przedziału cenowego.
Co dobre dla kogoś może być beznadziejne dla Ciebie. Ja np. nie mogę używac kremó z retinolem, oraz nie używam hiltrów poza sytuacja że idę na plażę - bo bardziej mi szkodzą niż pomagają.

Skoro masz jakieś tam skłonności do alergii to może dobierzesz coś z Biodermy?
Na "wiek" coś z serii Bioderma MATRICIANE, mają też kremy z dobrymi filtrami, fajnie działąjacy krem wybielający przebarwienia.

Albo z La Roche Posay - mają i filtry i kremy z wit C.

Mnie na suchą skórę i pierwsze objawy marszczenia się najlepiej robią kremy z kwasem hialuronowym Dermiki z serii HialiQ 3D.
A do oczyszczania maseczka z żółtej glinki, płyn micelarny i tonik z kwasami AHA z serii PURE.

Musisz sama poszukać co dla Ciebie będzie dobre i co Ci się będzie miło używało (bo co z tego że któryś z zaproponowanych kosmetyków będzie dobrze działał, jak nie bedzie Ci np. pasował zapach, albo będzie Cię wkurzać konsystencja kremu?)
dzięki.

Tak zapomniałam o przedziale cenowym- kremy do 100 zł .
fajnie by bylo gdyby nie byly testowane na zwierzętach. Moja skłonność do alergii jest prawie żadna, źle to ujęłam. Nie muszę stosować kremów dla allergiczek.

Wiem że ciężko komuś tak coś dobrać, ale widzę że mimo ogromnej ilosci uczestniczek forum i tak pewne kremy cieszą się największą popularnością.
--> np. ACTIVE C lub filtry Iwostin i dlatego pomyślałam, że może któraś z Was mogłaby podac mi taki "zestaw startowy 30tki" z ogólnie uznanych "forumowych" kosmetyków.

Chodzi mi najbardziej o
-krem na noc,
-krem na dzień
+ filtr (jeśli będzie potrzebny).

Na forum jest tak wiele różnych opinii i zdań w tej kwestii, że się gubię,dlatego pomyślałam że fajnie byłoby zebrać propozycje sprawdzonym zestawów dla 30tek w jeden wątek.

dzielcie się doświadczeniami, wpisujcie zestawy
Stary 2011-12-03, 15:55   #187
macerata
Zakorzenienie

Dot.: ZESTAW STARTOWY dla 30tki

mi bardzo służą kosmetyki Avene
kremy z retinaldehydem(pochodna retinolu)(Ystheal, Eulage) sprawdzają się zwykle u osób, które nie tolerują retinolu zbyt dobrze
kosztują w okolicach 100zł właśnie, są wydajne
jeśli chodzi o przyjemność stosowania, raczej minimalistyczne(nie urzekają pięknym kolorem czy zapachem, ale też nic nieprzyjemnego)
i-działają

warto poczytać recenzje na KWC, przynajmniej u mnie tak się zaczęła przygoda z Avene

potem pozostaje regularność
Stary 2011-12-03, 20:36   #188
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez macerata Pokaż wiadomość
mi bardzo służą kosmetyki Avene
kremy z retinaldehydem(pochodna retinolu)(Ystheal, Eulage) sprawdzają się zwykle u osób, które nie tolerują retinolu zbyt dobrze
kosztują w okolicach 100zł właśnie, są wydajne
jeśli chodzi o przyjemność stosowania, raczej minimalistyczne(nie urzekają pięknym kolorem czy zapachem, ale też nic nieprzyjemnego)
i-działają

warto poczytać recenzje na KWC, przynajmniej u mnie tak się zaczęła przygoda z Avene

potem pozostaje regularność
U mnie się nie sprawdziły jak wszystko z retinolem. Jak zwykle porobiły mi się liszajki.
I to jest właśnie ten ból, co pasuje jednej, może zaszkodzić innej.
Ale ogólnie kosmetyki Avene są fajne, warto wypróbować.

Tak przemyślałam Twoje wymagania i bym poleciła taki zestaw na początek:
- na dzień BIODERMA White Obiectiv - krem na dzień. Zawiera wit C oraz filtry UVA i UVB 25/12, dobrze spisuje się pod makijażem.
Nie wiem czemu ma tak kiepskie oceny na KWC, może temu że użytkowniczki uwierzyły że da sie wybielić przebarwienia w 4 miesiące.
- na noc coś treściwszego. Może faktycznie jakiś odżywczy krem z Avene, albo Dermiki Hialq 3D - nawilży , uelastyczni, działa rozprasowująco na drobne zmarszczki i przeciwdziała ich powstawaniu.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-04, 11:38   #189
kama kama
Zadomowienie

Cava, Macerata - dziękuję
Jutro ruszam na zakupy, postaram się też zdobyć próbki i obczaję jak moja cera reaguje na retinol.
Bardzo mi pomogłyście

ps. Gdyby ktoś jeszcze chciał dodać jakiś swój sprawdzony zestaw- byłoby super. Im więcej, tym lepiej.
Stary 2011-12-04, 14:16   #190
201608040942
Konto usunięte

Moj sprawdzony zestaw w ostatnim czasie to delikatne mleczko czy emulsja do mycia, chetnie z rozowej serii Nivea, tonik tez z tej serii, poza tym lubie tez Cetaphil do mycia i woda micelarna( ta ostatnia to obowiazek u osoby z wrazliwa cera), a takze micel Vichy uzywany zamiast tonika, pieknie domywa mi to co nie zawsze sie zmyje mleczkiem. A na koniec Nivea Creme ;o) jako krem albo gruba jako maseczka, albo i jedno i drugie. Ostatnio mam tez regenerujacy krem na dzien i na noc Riche Creme od YR, a na dzien uzywam Antirougeurs do cery suchej z SPF 20. Latem pewnie bede uzywac jak zwykle zwyklych filtrow na dzien. i to sa moje sprawdzone rzeczy od jakiegos czasu ( mam tez Antirougeurs Fort, ale jakos narazie przestalam uzywac czekam na chlody zimowe to bede uzywac punktoto tam gdzie skora lubi sie rumienic). Jak widac jedyna rzeczy ktora reklamuje sie jako Anti Age to krem YR, ale tylko dlatego ze podobno pomaga w zimie przy problemach z sucha cera gdy inne kremy jednak zawiodly. Kupilam i sprawdzam czy fajny, chodz narazie zima zapowiada sie u mnie w tym roku, na lekko wiec uzywam tylko na noc, albo wklepie sobie NIvea Creme. Mam kilkanascie probek roznych kremow i myjadel z apteki i jak zajdzie potrzeba bede testowac. Przestalam wierzyc w caly ten anti age i im mniej uzywam i o porstym skladzie tym moja buzia lepiej wyglada.

Co chce przez to powiedziec? Ze trzeba patrzec na siebie tak jak Cava zasugerowala. To ze sie ma 30-tke nie znaczy ze trzeba uzywac drogich kremow o nie wiadomo jakim dzialaniu. Nie pasuje ci twoja dotychczasowa pielegnacja, to poprostu ja zmien. zauwazylam ze dobrze sie orientujesz co wizazanki uzywaja, wiec poporboj moze i tobie bedzie pasowac. Idealnych zestawow ktore mozna polecic nie ma. Kazda cera jest inna i co jednemu pasuje drugiemu nie musi.
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-22, 14:18   #191
kaja_1b
Przyczajenie

Dot.: Krem po 30 - jaki?

Jestem jeszcze przed 30stką czyli jeszcze seniorem nie jestem ale już zauważyłam, że pojawiają mi się zmarszczki mimiczne wokół oczu czy w kącikach ust więc postanowiłam coś z tym zrobić póki jeszcze są małe. Pani w zaprzyjaźnionej drogerii poleciła mi krem nieznanej dotąd mi firmy MINCER. Ma super konsystencję i wygładza moje starcze zmarszczki he he, odpowiada mi też jego zapach. Doskonale nadaje się po make up. Cera się nie świeci a jest jednocześnie nawilżona. A teraz najważniejsze mianowicie muszę napisać jaki to krem więc jest to krem COLLAGEN DNA OMEGA 3 & 6 firmy MINCER. Jedyny mankament to opakowanie a właściwie jego wygląd ale opakowanie i tak ląduje w koszu a słoiczek jest w miarę oki więc spokojnie, bez wstydu można postawić go w łazience.
kaja_1b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-26, 22:52   #192
onaania
Rozeznanie

Witajcie. Ja jestem po 30, a w zasadzie już pod 40 Od czasu do czasu kupuję sobie jakiś droższy krem, często kończy się to podrażnieniem skóry, zwłaszcza wokół oczu, choć generalnie alergikiem nie jestem. Najlepiej służy mi jednak krem, który kupuję moim dzieciom alergikom, Emolium emulsja specjalna. Używam tego specjału (tuba 200ml w mojej najtańszej aptece 30zł) na noc, gdy czuję, że skóra jest zmęczona i wiotczejąca. Uważam, że efekt jest zadowalający. Wcześniej dzieci używały serii Avene Exomega, też oczywiście podbierałam i moim zdaniem te kremy są bardzo podobne. Kurację taką robię sobie co najmniej raz na 2-3 miesiące, przez 1-2 tygodnie. Z zabiegów na twarz stosuje jedynie poranne i wieczorne mycie wodą, ew. wodą ze złuszczającymi żelami do twarzy oraz kremy, z rzadka przed imprezami maseczki, a ze stanu skóry jestem raczej zadowolona. Na pewno spore znaczenie ma stosunkowo mały poziom stresu, generalnie brak długotrwałego przemęczenia i stosunkowo zdrowe jedzenie, a pewnie także zdrowe wiejskie powietrze No i geny pewnie nie są bez znaczenia
Reasumując polecam takie niedrogie, zdrowe (seria dla alergików) rozwiązania.
Stary 2012-04-19, 12:45   #193
lonirex
Raczkowanie

A może podpowiecie jakiś krem wypełniający zmarszczki? Mój mars na czole chyba się przetransformował z doraźnego grymasu w prawdziwy Rów Mariański...
lonirex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-14, 08:43   #194
La Monica
La Moderatoiure

Podbijam temat, bo jestem na kupnie pierwszego kremu przeciwzmarszczkowego 30+.
Macie swoich ulubieńców? KWC mi jakoś nie rozjaśniło wyboru, dlatego pytam Was

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-20, 19:36   #195
Katefit
Bright side of life

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Podbijam temat, bo jestem na kupnie pierwszego kremu przeciwzmarszczkowego 30+.
Macie swoich ulubieńców? KWC mi jakoś nie rozjaśniło wyboru, dlatego pytam Was
Moim zdaniem, kremy moga tylko opoznic pojawianie sie nowych zmarszczek ,a juz istniejacych nie usuna. Idac tym tropem polecam Guinot krem w szklanym sloiczku z kolagenem ,nie pamietam nazwy dokladnie ,ale cos tam bylo z lift.
Dosyc tresciwy, mialam tez inne ,nie wszystkie bym kupilam jeszcze raz, obecnie mam z farmony do skory dojrzalej ,ale to dopiero poczatek.
Chetnie poznam opinie innych ladies +30 ,co polecacie?
Katefit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-03, 11:52   #196
wiosnula
Raczkowanie

pod oczy używam krem z Avene. cudów nie robi, ale bądźmy realistkami. natomiast nie podrażnia i całkiem nieźle nawilża. Nęci mnie też krem pod oczy Bobbi Brown, ale ta cena (ponad 200zł) jest dla mnie zaporowa. :/
do twarzy kończę aktualnie vichy idealia, ale poszukuję czegoś mocniejszego. miałam próbki kremu z clareny z kawiorem i nuxe, z obu byłam zadowolona, więc pewnie będę wybierać spośród tych 2. chyba, że macie coś extra do polecenia i najlepiej, żeby nie kosztowało więcej niż 100zł.
wiosnula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-12, 15:23   #197
Bezmleczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiosnula Pokaż wiadomość
pod oczy używam krem z Avene. cudów nie robi, ale bądźmy realistkami. natomiast nie podrażnia i całkiem nieźle nawilża. Nęci mnie też krem pod oczy Bobbi Brown, ale ta cena (ponad 200zł) jest dla mnie zaporowa. :/
do twarzy kończę aktualnie vichy idealia, ale poszukuję czegoś mocniejszego. miałam próbki kremu z clareny z kawiorem i nuxe, z obu byłam zadowolona, więc pewnie będę wybierać spośród tych 2. chyba, że macie coś extra do polecenia i najlepiej, żeby nie kosztowało więcej niż 100zł.
Szczerze to ten kawior to tylma ładna przynęta nic nie rbo specjalnego. rozmawiałam ostatnio z dziewczyną po komsetologii i to, co ona poleca to kremy / kosmetyki z colostrum, ono ma realny wplyw na skórę, mobilizuje ją do regeneracji, ujędrnia poprzez pobudzanai naturlanych procesów w skórze, które z wiekiem po prostu zwalniają.
Bezmleczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-21, 21:11   #198
SzukamInspiracji
Raczkowanie

Kobiety, odkąd odkryłam olejowanie przestałam używać kremów. Polecam, aby każda z Was wypróbowała. Do ciała olej kokosowy lub z migdałów (idealny na rozstępy), a do twarzy tylko arganowy. Olej arganowy spłyca zmarszczki i łagodzi podrażnienia. Do tego raz w tygodniu peeling z cukru, kawy lub soli i buzia wygląda o niebo lepiej niż po najdroższych kremach ze sklepowych półek. No i w kieszeni zostaje $
Stary 2016-02-27, 07:46   #199
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Mam 37 lat, mój aktualny zestaw pielęgnacyjny:

* samorobiony tonik z 15 % glukonolaktonem:

https://e-naturalne.pl/pl/p/Tonik-z-...ktonem-15-/832

* krem z olejkami z Fridge:

http://www.fridge.pl/sklep/jej-twarz...erry-bloom-30g

* serum z vit. C Yonelle:

https://www.douglas.pl/douglas/Piel%...eRef=fsp0tKIvM

* pod oczy krem Yonelle:

https://www.douglas.pl/douglas/Piel%...eRef=fsp0tKIvM

Maseczki Glamglow (ostatnio pomarańczowa), Yonell złuszczająca, Bielendy z algami.

Myję się kostką Dove.

+ co pół roku ostrzykiwanie paszczy preparatem kolagenowym u dermatologa - Linerase.

'Zmarszczki' tylko w postaci drobnych linni na czole + jedna drobna kreska pod okiem. Jak jestem porządnie wypoczęta, to znikają.
Jest nieźle.
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-29, 14:27   #200
ance
Raczkowanie

Po tym jak niedrogim kremem zrobiłam sobie masakrę na twarzy stwierdziłam, że nie będę oszczędzać na kosmetykach i butach, jak na razie dobrze na tym wychodzę. Tą samą zasadę kierowałam się przy wyborze kremu i postawiłam na krem na bazie colostrum - używam Serum2h. Tanio nie jest, ale na stronie można znaleźć naprawdę fajne promocje, wtedy cena staje się całkiem przystępna, tym bardziej, że krem jest dość wydajny. Po kremie zmarszczki się zmniejszyły, skóra jest bardziej napięta, wyrównał się koloryt buzi bo zniknęły lub zmniejszyły mi się ślady po trądziku. Mam też 2 blizny - na czole po rozcięciu głowy w dzieciństwie i przy uchu po usuwanym znamieniu - ta przy uchu znikła, ta na czole jest dużo słabiej widoczna.
ance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-16, 10:31   #201
loving_angel
Raczkowanie

Krem dobieramy do cery, do oznak czasu, a nie do wieku z metryczki.
Najlepiej korzystać z całej serii do kompleksowej pielęgnacji.
loving_angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-18, 15:05   #202
201608040942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez loving_angel Pokaż wiadomość
Krem dobieramy do cery, do oznak czasu, a nie do wieku z metryczki.

I dlatego ostatnio wrocilam do dzieciecego kremu

Troche sie przesuszylam w to zimnisko i wczoraj na noc zamiast oleju nalozylam krem dzieciecy Weleda z biala malwa i dzis na dzien zamiast kremu Dr. Hauschka z melisa wymieszanego z fluidem tonujacym, tez nalozylam ten sam krem Weleda. Cera odzyskala ladny koloryt i przesuszenie zniknelo.
Troche dobila mnie ta pogoda. Cieszylam sie ze idzie wiosna( juz nawet nowy filtr wyciagnelam) a tu znow przyszlo zimno cera sie wysuszyla i zarumienila.

Od paru lat nie uzywam produktow strikte przeciwzmarszczkowych. Wiele z nich mi podraznialo cere.
Stary 2016-03-18, 15:37   #203
loving_angel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MonikaPogrzeba Pokaż wiadomość

I dlatego ostatnio wrocilam do dzieciecego kremu

Troche sie przesuszylam w to zimnisko i wczoraj na noc zamiast oleju nalozylam krem dzieciecy Weleda z biala malwa i dzis na dzien zamiast kremu Dr. Hauschka z melisa wymieszanego z fluidem tonujacym, tez nalozylam ten sam krem Weleda. Cera odzyskala ladny koloryt i przesuszenie zniknelo.
Troche dobila mnie ta pogoda. Cieszylam sie ze idzie wiosna( juz nawet nowy filtr wyciagnelam) a tu znow przyszlo zimno cera sie wysuszyla i zarumienila.

Od paru lat nie uzywam produktow strikte przeciwzmarszczkowych. Wiele z nich mi podraznialo cere.
Z delikatniejszych serii godna polecenia jest True Perfection - wygładza, wyrównuje koloryt i dodaje blasku. Poradziłby sobie z Twoimi problemami
Stary 2016-03-18, 18:26   #204
201608040942
Konto usunięte

oj nie dla mnie ci on jesli chodzi o ten nawilzajacy. Paskudny sklad i pewnie inne rzeczy z tej marki tez sa nie naturalne.

ingredients

AQUA, GLYCERIN, DIMETHICONE, CYCLOPENTASILOXANE, NYLON-12, BETAINE, SODIUM ACRYLATE/ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, PEG-12 DIMETHICONE, STEARIC ACID, ISOHEXADECANE, DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, CAPRYLYL GLYCOL, PHENOXYETHANOL, PARFUM, MICA, IMIDAZOLIDINYL UREA, ALBIZIA JULIBRISSIN BARK EXTRACT, POLYSORBATE 80, XANTHAN GUM, POLYSILICONE-11, SORBITAN OLEATE, SILICA, SODIUM HYALURONATE, PEG-10 DIMETHICONE, POLYSORBATE 40, AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE, METHYLPARABEN, SODIUM BENZOATE, ETHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, CI 77891

Weleda na przesuszenia jest idealna i mi wystarcza

Edytowane przez 201608040942
Czas edycji: 2016-03-18 o 18:28
Stary 2016-03-19, 14:12   #205
loving_angel
Raczkowanie

Cytat:
oj nie dla mnie ci on jesli chodzi o ten nawilzajacy. Paskudny sklad i pewnie inne rzeczy z tej marki tez sa nie naturalne...
A co konkretnie? Silikony?
Od razu wyjaśniam, że te zawarte w kremie True Perfection, nie "zapychają". Wygładzają natomiast skórę i zapobiegają odparowywaniu wody. Sprawdzają się zwłaszcza przy niższej temperaturze bo chronią skórę.
Stary 2016-03-19, 15:17   #206
201608040942
Konto usunięte

Wszystko
PEG, silikony, parabeny, formaldehyd...

nie chodzi ze te silikony nie zapychaja, ale mnie silikony zaklejaja. Od 3 albo juz 4 lat jestem wolna od silikonow i wogole od klasycznych kosmetykow. jak mi w lapy wpadnie probka jakiegos kremu i tak se mysle , ok sklad ma dobry tylko ten silikon i uzyje to zaraz zmywam, bo na to samo wyjdzie jak sie obkrece fiolia spozywcza. Skora sie dusi , robi sie ciepla po chwili rumieni i zaczynaja wylazic krople potu.

Nie dla mnie takie cuda :-(
Stary 2016-03-24, 10:37   #207
Bezmleczka
Zadomowienie

Cytat:
Wszystko
PEG, silikony, parabeny, formaldehyd...
(
Parabenów na pewno nie ma serum 2h. Na metryczkę przy wyborze kremu nie ma co patrzeć. Moja koleżanka kosmetologii wyśmiewa generlalnie te oznaczenia, bo jak krem naprawdę ma działanie regenerujace - jak s2h - bo jest z colostrum, to naprawia skórę niezleżnie od wieku. A składniki są bezpieczne że dziekcu też by nie zaszkodziło w żaden sposób...
Bezmleczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-24, 13:52   #208
201608040942
Konto usunięte

to tam tez jest sporo rzeczy ktorych w kosmetyku dla mnie nie powinno byc :-(

Ale wiem, ze sa zwolenniczki konwencjonalnych kosmetykow, wiec moze sie komus wasze porady przydadza

Ja tez smieje sie z tych ograniczen wiekowych. jak widac i babka prawie 40-letnia jak ja moze uzywac z powodzeniem dzieciece kosmetyki i wychodzic moze to jej na lepsze, niz wtedy gdy uzywa tych "doroslych". Trzeba dostarczyc skorze tego co lubi i jest dobrze

Edytowane przez 201608040942
Czas edycji: 2016-03-24 o 14:12
Stary 2016-03-29, 15:47   #209
ance
Raczkowanie

Zgadzam się z wami, że przy dobrym, naturalnym kremie, bez silikonów, formaldehydu itp., metryczka nie będzie aż tak istotna, ale przy kosmetykach wzmacnianych chemicznie nie ma się co dziwić, że jest masa zakazów - młoda skóra mogłaby sobie z takim "dobrodziejstwem" nie poradzić.
Ja przy wybieraniu kremu brałam pod uwagę głównie substancje aktywne, czy są one naturalne, jakie jest pochodzenie tych substancji i czy są w nich środki, które mogą uczulać. Jeśli zwracam uwagę na to, by jeść zdrowo, to dlaczego miałabym nie stosować podobnych wytycznych dla skóry...
ance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-29, 17:16   #210
*Cafe Latte*
Raczkowanie

Mydło do mycia twarzy plus krem Nivea. Przetestowane na mojej mamie 52 lata. Cera jak alabaster i wygląd 30 latki

Sama mam 30 lat i zauważyłam, że im więcej używam kosmetyków tym gorzej a używałam już sporo i tych z najwyższej i średniej półki. Mam tez wrażenie, że im częściej robi sie peelingi i inne zdzieranie tym cera jest bardziej podrażniona, wysuszona i podatna na uszkodzenia. Wspomniany krem Nivea ma natomiast działanie okluzyjne na skórę, co chroni ją przed utratą wody i dobrze natłuszcza, dzięki czemu nie uszkadza się jej bariera ochronna.

Takie sa moje spostrzeżenia przez pare ładnych lat. Ja sama nie mam jeszcze odwagi a może i chęci (lubie wypróbowywać nowe kosmetyki) żeby stosować magiczny zestaw mojej mamy, ale słyszałam wieeele, naprawdę wiele opinii na temat wspomnianej pielęgnacji prostym kremem typu Nivea i rewelacyjnych efektach, więc coś w tym musi być.
*Cafe Latte* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości