|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ciekawe i zwariowane pomysly na prezenty
Co do napisów to moze jakies cytaty pod hasłem " dla mamy" kiedys widziałam na necie takie - i w empiku jest mnóstwo książeczek na ten temat.
Myśle ze samodzielnie upieczone będa lepsze - pamiętam jak ja upiekłam tort - totalna klapa - ale mama sie tak ucieszyła jak nigdy.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Wiele fajnych i ciekawych pomyslow .. jednak hm .. nadal mam problem z kupnem ,a raczej zrobieniem prezentu na świeta dla mojego chłopaka
![]() Ma 23 lata ... interesuje sie kopmuterami, samochodami ... moz byc cos zabawnego ... Pomożcie, wierze, ze któraś z was mi pomoże! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
ja kupiłam dla swojego mężusia głośniki do samochodu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Przyczajenie
|
ja też poszukuje czegoś co mogła bym zrobić jako preznt dla chłopaka. w sumie 24 jest i wigilia i mija nam 8 miesiecy dlatego chciała bym by było to cos fajnego i szczegolnego. może być robione reczne ub kupione ale dysponuje małą sumą pieniędzy. Ma ktoś jakiś pomysł?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zadomowienie
|
Moja koleżanka zrobiła taka mała książeczkę z różnymi malutkimi prezentami - bilecikami na prezent, które może wykorzystać na później. Były tam np. Uśmiech na złe dni. - Wspólna kolacja czy takie inne - zależy co lubicie. Myślę że jest to coś bardzo osobistego i niepowtarzalnego. A przy okazji mało kosztuje a wyraża bardzo wiele
![]() i to czy będzie fajny zależy od pomysłowości tego co jest napisane w środku. U mojej kumpeli sprawdził sie na 200% ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Przyczajenie
|
A
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Ciekawe i zwariowane pomysly na prezenty
a moze jakis opis jak go zrobic??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zadomowienie
|
No jako np. mały "pamiętnik z karteczkami" albo maa skrzyneczka z zwiniętymi rulonikami - pomysłów jest mnóstwo. Zależy od kreatywności.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
ja mam może niekoniecznie zupełnie samodzielny pomysł na prezent, ale może kogoś zainspiruje
![]() na urodziny koleżanki wymyśliłam następujący prezent: zeskanowałam nasze wspólne zdjęcie z dzieciństwa, na którym mamy po klika miesięcy i dałam je specjalistom, którzy zrobili z niego puzzle. wcześniej cały obrazek obrobiłam w pincie. dodałam tło i podpis 18 lat minęło... ![]() prezent się podobał ![]() mogę zamieścić fotkę dla zainteresowanych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
chetnie zobaczymy fotke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
tak by to wyglądało
![]() Edytowane przez alufa Czas edycji: 2013-11-10 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zadomowienie
|
ooo co do prezentów - zupełnie zapomniałam o naszym klasowym na dzień chłopaka
![]() ![]() Każdy z naszych chłopaków dostał taka koszulkę z szczerym wyznaniem ![]() i swoim zdrobnionym imieniem z tyłu koszulki. Podobny knif zastosowałam na prezent rocznicowy moich rodziców ![]() I tez byli bardzo zadowoleni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Rozeznanie
|
Uwielbiam ten wątek!!! skarbnica pomysłow...
sama zaczynam skromnie.. na mikołaja moj chłopak dostał m.in 'talony' do wykorzystania - na karteczce z podobizna Mikołaja wydrukowałam tabelkę z róznymi wpisami (pojscie na sanki, grzane winko, buziaki itp). tabelke podziurkowałam igłą, jako imitację własnie jakis kuponow, czy talonów, proste, ale się spodobało - pomysł na kazda okazje, nawet jesli aktualnie jestesmy bez grosza..postaram sie niedługo wkleic fotke kolejny pomysł to kalendarz na nowy rok, kazdy miesiac oddzielnie na A3 (wykorzystałam kolorowe brystole) oczywiscie z naszym/moim/jego/hobby/chrzesniaka zdjeciem, wyklejonymi lub wpisanymi numerkami dni, no i kazdy miesiac w innej sekwencji, np. pazdziernik- przykleiłam zasuszony liść i gałązke z kwiatami, podpisałam po łacinie, lipiec - w morskich klimatach(narysowałam muszelki, latawiec, mewy,tecze) wrzesien - urodzinowo, maj - na zielono i z cytatem o zakochanych itp a na swieta zrobiłam stroik z nowoczesna choinka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
ja robię koszulki szczególnie miłym sercu osobom - kupuje zwykłą, gładką koszulkę bawełnianą - farbki do malowania na tkaninach, wybieram wzór i do dzieła - nic szczególnie wyszukanego, ale miłe i zabawne
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Przyczajenie
|
Witam!!
![]() ![]() Moja przjaciółka bedzie miała nie długo 18stke i tak pomyslałam ze mogłabym jej dać np "niezbednik chwil we dwoje na kazdą okazje" I wsadziałbym do kosza albo pudełka np: -satynową posciel (widziałam na promocji:p)na upojne chwile we dwoje -stringi na gorące chwile we dwoje - 2 kieliszki na romantyczne chwile we dwoje - narysowany i wyciety aparat na zatrzymanie chwili we dwoje - wełna i druty na nudne chwile we dwoje - podwiązka na chwile we dwoje na ślubnym kobiercu - wełniane wielkie majtki na chwile we dwoje w starosci to tylko takie wstępne pomysły. Co o tym myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
ten prezent jakoś bardziej pasuje mi na wieczór panieński niż na osiemnastkę
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
też robie takie cuś na walentynki... jeśli możecie napiszcie pomysły na nadruki na talonach. ja wymyśliłam jak dotąd mało
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Przyczajenie
|
Hmm.. chyba masz racje. Więc sobie jeszcze poczekam jakiś czas ,żeby jej go dać, bo do ślubu to jej jeszcze daleko;p W takim razie musze coś innego wykombinować:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no właśnie załączam zdjęcia ![]() ![]() mysle ze dobrym pomysłem jest tez pudełeczko - po zapałkach?- z oddzielnymi bilecikami/talonikami, zawsze mozna cos dołączyc..i łatwiej wykorzystac... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
dziękujemy
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#203 |
Przyczajenie
|
widzisz bo mam problem... moja siostra ma 18 nastke czy mogłabyś mi dać jakis pomysł?? DZIEKUJE Z GORY
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Przyczajenie
|
dziewczyny macie duzo pomyslow a teraz mam namieszane w głowie... a mianowicie sa mojej siostry 18 urodzinki i chciałam dać jej cos orginalnego co wybrac???:/:/
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Przyczajenie
|
pomysł to globus
![]() ![]() pudełeczko z cukierkami ![]() ![]() Proponuje tez wyszywac jakieś fajne napisy na koszulkach ![]() Edytowane przez silve89 Czas edycji: 2009-03-06 o 16:29 Powód: chciałam zeby tekst był bardziej przejrzysty. Wiecej informacji, a mniej zapychaczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Przyczajenie
|
różne pomysły na zapakowanie prezentu w kartonowe "coś"
1. telefon komórkowy --- dla nałogowca ![]() 2. lakier do paznokci 3. wielką torbę z zary (koleżanka uwielbia ten sklap, a teraz dostała taką torbę ze mogła sie w niej schować) 5. serek topiony 6. wielki kilkupiętrowy tort 7. ogromniasty cukierek 8. koń (coś w stylu konia trojańskiego) 9. samochodzik 10. mleko łaciate ![]() ![]() 11. czapka czarodzieja - jak ktoś lubi harrego pottera Edytowane przez silve89 Czas edycji: 2009-03-06 o 16:31 Powód: chciałam zeby tekst był bardziej przejrzysty. Wiecej informacji, a mniej zapychaczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
A co myslicie o srebrnych obraczkach na 2-ga rocznice?Tylko ze musialabym kupic z TZ ale mysle ze byloby to dla niego niespodzianka?
+jakis erotyczny gadzet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Rozeznanie
|
co do obraczek to chyba sprawa do uzgodnienia, podpytania.. - chodzi o to zeby nikogo nie postawic przed faktem dokonanym wbrew własnym odczuciom...
dobry prezent to np. figurka słonia (1.na szczescie, 2. symbol miłości w tajlandii/tajwanie??), ja włozylam go do przezroczystej torebki i obłozylam czekoladkami (w stylu mon cheri) w bordowych papierkach, tak ze wygladało to jak worek cukierków, a figurka była niespodzianka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
Bardzo mi sie spodobał pomysł z pudełeczkami, w których są różne drobiazgi a do nich doczepione karteczki. Chce to wykorzystać na 18stka mojego chłopaka
![]() 1-grosiki-zeby nigdy nie zabrakło ci pieniedzy 2-zozole-słodkiego życia 3-strzykawka-duzo zdrowia 4-globus-dalekich ciekawych podróży 5-chusteczka higieniczna-bys nie miał powodów do łez 6-motorek-wymarzonego motorka (zapalonym jest motocyklistą ![]() 7-nasze zdjęcie w ramce-byśmy razem w życiu kroczyli 8-kredki-by twoje zycie dorosłe było bardziej kolorowe niz młodzieńcze lata 9-zapałki-zebys nie chodził w ciemnościach 10-okulary rózowe-zyj chwila, spełniaj marzenia 11-zdrapka lotto-wygrywaj co najlepsze w zyciu 12-maskotka-uśmiechu każdego dnia 13-notesik- bys zawsze pamietał co w życiu najważniejsze ...brakuje mi jeszcze 5 moze macie jakies pomysły? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.