![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki nasze rosną a buzinkę mają wciąż radosną:)
Kakusia za to ja nie dorównam Ci w gotowaniu- same proste rzeczy i jeszcze niechętnie
![]() Dzisiaj też ani ejdnego wózka nie spotkałam. Ale byliśmy krócej niż zwykle- zdąrzyliśmy przed tym co teraz jest- temperatura spadła do 0 i sypie chyba gradzik. Musiałam małego nieco cieplej ubrać ale w zimowe wdzianko jeszcze nie wskoczyliśmy. ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Piotrek uparł się na szafki w kuchni i właśnie mi sprząta w nich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Ale jak zrobic 3 drzemkę? Teraz spi, już 50min
![]() A z @ to jakos to jednak jest powiazane @ i karmienie ale pewnie ile ludzi tyle sposobow powracania @ ![]() ![]() No i podziwiam Cię za te spacery. Ja się boję, że mnie rozłoży i potem zarażę Misia... I nie mam kaptura w kurtce a z czapką jestem skłócona ![]() A wgl od sob ma być zima ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- A kurze też ścieram.... hm jak już siwo jest albo mamy mieć gości, nienawidzę tego tylko u Kakusi to tz to zrobi a mojemu to nie przeszkadza ![]() ![]()
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Lindsley wiadomo, że każde dziecko śpi inaczej, ma swój rytm, ale dla przykładu Moja np. śpi ok 9-10 do 11. Potem ok 13-14, a potem ok 16. Ale np wczoraj i dziś bardzo krótko spała o 13 i o 15:30 trze mi już oczy, więc Ją kładę o 15:30 i wczoraj przespała mi tak do 17:10 ![]() ![]() Ale po niejednej rozmowie o spaniu z Zeberką dochodzę do wniosku, że moje dziecko jest po mamusi śpiochem ![]() ![]() Co do spacerów, ja się jakoś nie boję, że mnie rozłoży i zaraże Małą, już raz byłam chora i najwyraźniej karmienie piersią pomaga bo Dominiczkę nic nie chwyciło ![]() ![]() Zeberka bo gotować to ja akurat lubię więc robię to z przyjemnością ![]() EDIT: no to pospała mi 30min.... Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-11-24 o 15:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Kakusia mam tak samo z czapkami, rajtkami pod spodniami. Kiedyś masakra nienawidziłam. Teraz warzniejsze dla mnie jest zdrowie żeby Piotrusia nie zarazić i wogóle przyjemniej człowiekowi jak nie marznie. Od wczoraj bez czapki się nie ruszam:F
Piotruś nadal sypia ok 10,11 z godzinke i ok. 16 też z godzinke. Bardzo mi to pasuje, bo jak chce gdzieś z nim wyjść to po drzemce porannej i wracam na drzemke popołudniową(ewentualnie śpi jak wracamy). Piotruś mi nie uśnie u kogoś, bo za dużo innych rzeczy, nie jego łóżko itd. ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- a właśnie w logo shopie kupiłam z przeceny taką czapusie z daszkiem luźną , że tak powiem... ale nie z takich co teraz noszą z długimi ogonami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
No muszę kupić sobie jakąś czapką. Ostatnia została w aucie na półce za tylną kanapą i jak sobie o niej przypomniałam późną wiosną to z czarnej w połowie zrobiła się wyblaknięta brązowa od słońca. Tz też tak sobie czapkę załatwił...
A ze spaniem... Ja wolę jak Misiek śpi na spacerze bo inaczej się wkurza i płacze. Nie posiedzi spokojnie. No i śpi ostatnio ok 10/11 pół godz i potem ok 13/14 na spacerze godz lub w domu przeważnie pół godz. Teraz się bawi i nie dałoby się go uśpić pewnie a za godzinę już będzie marudny... Ile zużywacie pieluch na dzień? I czy ktoś wie gdzie jest dobra promocja na pieluchy pampersa? W carrefourze jest ale wychodzi ponad 64gr/szt rozm 4 (84.99zł za 132szt) Jeszcze trochę mam ale wolę mieć wybór w promocjach ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Wrzuciłam do albumu jak to Michas cwiczy pompki i swoją ulubioną pozycję (ile człowiek musi sie natrudzic by to zlapac)
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Lindsley ślicznie ! Michaś zaraz Ci zacznie raczkować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Tego się boję
![]() Właśnie się wkurza bo mu butla uciekła a on nie może jej sięgnąć...
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
Lindsley i jak śpi max 1h ok 13-14 to potem już nie śpi?
![]() Dzisiaj położyłam Ją o 15:30, obudziła się o 16, pobawiła się 25min moją komórką i znów zaczęła ziewać i trzeć oczy (nie wyspała się widocznie a coś Ją musiało obudzić), więc o 16:30 znów Ją ululałam i tak do 17:10 ![]() Teraz zadowolona gaduła klekocze "dadadadadada" ![]() Zeberka z rajstopami mam tak samo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lindsley co do pieluch hmm bo ja wiem ile zużywa Dominiczka.. teraz powiedzmy tak z 4 na dzień i 1-2 na noc. "4" mamy jakoś od 2-3tyg. W Tesco ciągle jest promocja na to olbrzymie pudło Pampersów 168szt chyba za 96zł? jakoś tak. My już drugie pudło zakupiliśmy. EDIT: Lindsley masakra jaki Michaś sprawny! Extra Mu to wychodzi! Kiedy tak zaczął stawaćna czworaka??? Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-11-24 o 17:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Zgadnij widziałam zdjęcia które wstawiłaś wczoraj
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Kakusia Michaś jeszcze jakiś czas temu też miał 2-3h przerwy między drzemkami a jest ponad 1,5m-ca starszy od Dominiczki... Może już mu nie potrzeba tyle snu? Właśnie zasnął... Pupcię zaczął podnosić jakoś na początku listopada (7-go zauważyłam) a od tygodnia intensywnie ćwiczy stanie na czterech tylko nie mogłam tego nigdy aparatem złapać a dziś się udało... i czasem jeszcze staje nie na kolanach a stopach, taki mostek robi z pupą wysoko.. ![]() Szale mam 2 jeden kupiłam a drugi siostra tz mi z Hiszpanii przywiozła a czapka mało ktora mi sie podoba a raczej ja się w czapkach sobie nie podobam. Rok temu chodziłam w płaszczu i tam mam taki fajny wielki kaptur ale płaszcz mi trochę za duży i zresztą chyba niemodne już takie klasyczne czarne płaszcze ![]() Michaś dziś zrobił 3 kupy, zwykle 1 robi ale nie są ani rzadkie ani zielone.. (tylko paskudnie pachną po tych zupkach moojej siostry ![]() ![]()
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
Kakusia, z tym wc masz tak jak ja, już kiedyś o tym gadałyśmy: niech chłopy myją
![]() Lind Zeberka, byłąm w potrzebie, akupiłam podkład i puder i jeszcze dorzucili mi za darmo krem Nivea, a na ulicy dostałam niespodziankę od H&M : czekoladki i zniżkę 20& na ciuchy z okazji otwarcia nowego sklepu ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Lind, może Michaś będzie sportowcem ![]() Co do czapki: ja polubiłam odkad sobie kupiłam taką wełniana, bardzo długą i jak się ją zakłada, to ona tak opada do tyłu. Tylko jak potem ją zdejmuje gdziekolwiek to wyglądam jakby piorun w miotłę strzelił! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Kakusia to faktycznie cos podobnego mamy
![]() Weruczek ja właśnie polubiłam ta co kupiłam, bo nie robi z włosów masakry- ledwo czuje, że ją mam na głowie. Lindsley a Michaś pełza sobie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
probuje, z reguły do tylu mu wychodzi
---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- a w ogóle to pierwszy śnieg dziś padał ![]()
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny przepraszam, że tak z doskoku...
wczoraj byłam u gina i co? okazuje się, że mam szukać innego lekarza bo moja ginka przez rok nie będzie już przyjmować - wczoraj jej już nie było. ![]() mój pies dostaje od wczoraj kroplówke ![]()
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Olliwka ja chodziłam prywatnie chyba co 3 tygodnie.
Lindsley Piotrek najpierw dobrze pełzał a potem raczkowała ale to nigdy nic nie wiadomo:F Zimno!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
U mnie śnieg...
Olliwko NFZ co miesiąć a jak coś mnie niepokoiło to i prywatnie bywało ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Lindsley ale masz takie zwykły szale czy takie szale z kapturem? bo ja miałam na myśli takie o: http://moda.allegro.pl/czapko-szal-z...266181467.html albo komin: http://moda.allegro.pl/pompon-szal-t...322161839.html. To fajne alternatywy dla tych ktorzy nie lubią ciasnych czapek
![]() Odnośnie jeszczetego jak pisałaś, że wolisz, żeby Michaś spał na spacerze - ja też wolę, bo inaczej się nudzi, zaczyna marudzić, płakać, albo gadać i czkawki dostaje ![]() ![]() Ollliwka współczuję odnośnie psinki ![]() ![]() ![]() Co do lekarza - ja chodziłam na NFZ, a na usg do tego samego lekarza ale prywatnie (lepszy sprzęt). A my wczoraj z TŻtem trudziliśmy się, żeby uśpić Małą... w rezultacie padliśmy razem z Nią o 21 ![]() U nas też wczoraj sypał śnieg - w nocy też bo o 5:30 wszystkie samochody na parkingu były ośnieżone ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
I u nas śnieg
![]() Cytat:
Szkoda pieska...może też najadł się czekolady? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
A ja nie moge się docekać spacerku:F Piotrek z otwartą buzia ogladał dzisiaj co się na polku stało
![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-11-25 o 09:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie też. 0st i wieje, nie wiem czy wychodzić ale musimy iść chociaż do sklepu. Kakusia wiem o co CI chodziło, fajne te kominy są... Mam zwykłe szale. No i znalazlam czapkę więc dziś ją ubiorę, zresztą czuję zatoki już to nie ma opcji wyjścia bez czapki ![]() Cytat:
Cytat:
Tz miał mi dziś kupić rękawiczki w carrefiurze ale wlasnie dzwonił ze takie kolejki i ze nie ma czasu tyle czekac bo nie zdąży do pracy. No i Misiek się budzi ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
czekolady to na pewno nie, dałam jej raz parówke i chyba już była nieświeża
![]() ![]() ![]() Moja babcia jeszcze mnie dobiła bo powiedziała "chora jest to pewnie zdechnie" ![]() ![]() ![]() kakusia, lind ![]() ![]()
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Ollliwko po parówce to wątpię, psy lubią takie nieświeże jedzenie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Olliwka nie słuchaj babci!
![]() ![]() Jak pije to dobry znak - ale jak pije bez opamiętania to niedobrze. To samo z jedzeniem potem jak już będziecie mogli jeść - jak zaczyna jeść to dobry znak, ale jak zauważysz, że chłonie wszystko bez opamiętania to też niedobrze. Pamiętam to bo po kroplówkach moja rzucała się wręcz na wodę do picia. No i Naszą po kroplówkach chwycił chwilowy paraliż nóżki - nie czuła Jej w ogóle. Ale po 2dniach chyba przeszło. I najważniejsze co pewnie wet. Wam mówił - obserwuj psinkę jak się zachowuje, czy się cieszy na Wasz widok, czy jest tak słaba że już nie ma na to siły. Czy słucha jak do Niej mówisz, czy błąka wzrokiem... Lindsley u Nas to samo - już zakładam Jej rękawiczki i złości się póki nie uśnie w wózku bo nic nie może zrobić - nawet tetry sobie na twarz zarzucić ![]() ![]() Ja też już czapkę wyciągnęłam ![]() ![]() ![]() Mama dziś sprząta, nie chce Jej się na miasto jechać ![]() ![]() No i komórka mi padła a ładowarka się ułamała ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Olliwka prędzej jakąś kość wsunął- może z kurczaka. One się źle trawią. Mój raz miał takie kłopoty, że nie mógł jeść, był na kroplówce. Nie mógł tej kości przetrawić.
Kakusia o mówisz jakaś zmiana fryzurki ![]() Lindsley a może w rękawiczkach by mu lepiej było, żeby mógł coś mieć w rączkach? Piotrek nosi rękawiczki i trzyma grzechotke, wyciąga i wkłada smoka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
kakusia, zeberka tylko moja sunia odkąd ją przygarnęłam jak się błąkała ma z przewodem pokarmowym nie tak coś... najpewniej z trzustką i wątrobą i wcale nie musiała zjeść z dworu zeby się struć moja wina, ze dalam jej ta parówke... bo od tego dnia sie zaczelo wlasnie
![]() kakusia a to od 16 jak wraca z pracy to tez sie musicie kontatkowac ![]() ![]()
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis nie zasnal na spacerku i teraz spi... ![]()
![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Lindsley a może da się wywinąć?
Olliwka współczuje ale się nie obwiniaj. Może to parówka a może nie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie pewna nie jestem co zaszkodzilo
![]() u mnie -1 jest na termometrze brr a to początki ![]() Tż pisał smsa , ze siedzi i czeka w kolejce do lekarza i moze dlugo zejść ![]()
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Ja wczioaj wyczyściłam dywan w jednym pokoju i kuchni a dzisiaj wykładzine w drugim... musze już zacząć, bo do świąt nie zdąrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Właśnie przyszła do mnie paczuszka z all
![]() ![]() No i mam już wypełnienie do pościeli ![]() Ile macie kompletów poszewek? Ja mam na razie jedną. 2-3 wystarczą? I ile prześcieradeł dobrze mieć? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Kakusiu, to Wy tak ciągle ze sobą gadacie/smsujecie/email'ujecie?
![]() Lindsley, my lecimy na spacerek po jedzeniu ![]() ![]() Dziś zaliczyłam wizytę u fryzjera i musze poczekać aż włosy dojda do siebie ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:58.