![]() |
#181 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Koniec handlu odlewkami - Allegro
Cytat:
![]() Fsiury z Allegro. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Na świstaku w regulaminie jest tylko taki punkt w towarach zakazanych: * nieoryginalnych towarów; tzw. "podróbek", Chyba tam mało kto zgłasza naruszenie zasad i sprawdza aukcje bo jest wiele kosmetyków kolorowych Dior czy Estee Lauder które można kupić dosłownie za grosze i od razu widać że są nieoryginalne. Fajnie by było stworzyć stronę na której można sprzedawać tylko próbki, odlewki, perfumy. Do której będą mieli dostęp tylko nieliczni, sprawdzeni użytkownicy. Najlepiej poprzez zaproszenie. Cytat:
Tylko że na Forum może zalogować się każdy. Podszyć się pod jakąkolwiek wizażankę lub allegrowicza i zrobić niezły przekręt. Zwłaszcza że wszystkie osoby byłyby nowe i niesprawdzone. Trzeba to dokładnie przemyśleć. To co wyprawia się na świstaku też woła o pomstę do nieba ![]() "Markowe perfumy w USA są bardzo tanie. Ja nie wynajmuję lokalu, ochrony, księgowej, pracowników itd. dlatego i marża jest niska co sprawia bardzo atrakcyjną cenę zakupu. Nie rozpisuje się w opisie bo każdy ma swoje gusta, ulubione perfumy i zapachy." Facet ma ponad 350 komentarzy i sobie w najlepsze sprzedaje. A takie komentarze mnie rozbrajają: " Napewno perfumy, które zakupiłem "channel platinum egoiste" nie są oryginalne jak zapewnia sprzedawca. Natomiast jakość jak na 62zł można powiedzieć jest w miarę dobra. Pewnie jeszcze coś kupie od tego sprzedawcy. Pozdrawiam" Jak widać handel podróbkami kwitnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zadomowienie
|
Widzę, że usunęli linki z fiolką gratis... Bosz ale dupki. Mogę sie założyć że Cooc Chanel nie ruszyli, no zaraz sprawdzę:
No jasne cho*^%$ http://allegro.pl/chanele-cooc-madem...323571200.html Tu mają kurde podróbki a nie odlewki fanatyków :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Jakkolwiek Czas edycji: 2010-11-20 o 12:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zadomowienie
|
To oni chyba nas śledzą - przed chwilą jeszcze było :P
Usunęli też Noa Cacharel refree, link który podawałam, ale inne ich odlewki są nadal. Jeśli znajdę jakąś odlewkę, a widziałam ich kilka, nie podam publicznie nicków z Allegro za Chiny ![]() Edytowane przez LillyS Czas edycji: 2010-11-20 o 12:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#188 |
Zadomowienie
|
Cieszę się, że zdążyłam dzień przed akcją stop odlewkom zakupić jedną fajną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Słuchajcie Dziewczyny może napiszcie propozycje, jakbyście chciały by taka strona wyglądała, co powinno na niej być, czego nie powinno być. Nie wiem czy założyć nowy wątek czy tutaj byście mogły pisać swoje propozycje ? Chyba lepiej nowy wątek? Ja będę zbierać Wasze sugestie i później Wam mogę przedstawić końcowy projekt ![]() Na razie za dobry pomysł uważam te loginy takie jak na wizażu i może te zaproszenia? Ale chyba trzeba by założyć nowy wątek, jak myślicie? Ewentualnie może piszcie na PW ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. Edytowane przez Spoora Czas edycji: 2010-11-20 o 13:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
Kurcze szkoda, bo odlewek się doczepili, a takie coś z oryginalnym zdjęciem i nazwą to już nie
![]() ![]() Mi też udało się jeszcze coś kliknąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
też jestem na TAK -koniecznie zaproszenie i nick jak na wizażu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Może faktycznie przenieśmy się z odlewkami na Świstaka
![]() ![]() ![]() A pomysł ze stroną z odlewkami też fajny ![]() Edytowane przez Rywka Czas edycji: 2010-11-20 o 13:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
jeśli by się wzięli ostro za podróbki, a przy okazji dostałoby się też (co z tego, że niesprawiedliwie?) odlewkom - to jeszcze da się to zrozumieć. Jak dla mnie sprawa jest tym bardziej dziwna, że na allegro tych dekantów i innych takich wynalazków kupiłam w sumie kilkaset - i nawet w jednym przypadku, gdzie myślałam, że to podróbki były - okazało się po dłuższym czasie (bo wreszcie w sephorze sprawdziłam zapach), że jednak to były oryginały. Więc wg mnie ten akurat rynek to rynek czysty - mówię o odlewkach i dekantach. Więc tym bardziej mnie to dziwi! Równie dobrze mogliby wziąć na tapetę np rynek światełek do rowerów i ciąć wszystko co popadnie - również patrzyłabym na to jak na ostatnie szaleństwo, które nie ma żadnego logicznego uzasadnienia.
Jak widać: osoba, która te aukcje tnie, prawdopodobnie czyta ten wątek. Chciałabym wiec do niej napisać: odlewek, a raczej - dekantów (tych fiolek małych) mam mnóstwo i kiedy czytam opisy tych zapachów czy to tutaj, na wizażu, czy na basenotes, czy na frantice - zapachy, które posiadam, są oryginalne. Co więcej: aukcji - o czym może tu rzesza dziewczyn zaświadczyć - na których są podróbki zapachów sprzedawane w tej formie (odlewki/próbki) stanowi prawdopodobnie 5% tego rynku. Dlaczego więc z powodu jednego drzewa palić cały las? W sumie dziwię się, że takiego tematu - tzn protestu przeciw wyrzucaniu aukcji - nie ma na forum allegro. Tutaj jesteśmy jak kot wołający na puszczy. ![]() EDIT: w sumie świstak nie jest zły, co nam szkodzi tam się przenieść ![]() Ja tak sobie myślę, że to duża sieć musiała na to naciskać, by ciąć te aukcje. Może sephora, może douglas czy inne. Ot tak o - to nie ma żadnego uzasadnienia, że nagle się za to wzięli. Edytowane przez groza Czas edycji: 2010-11-20 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że tak. Choćby tylko z odlewkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Konto usunięte
|
przejść na świstaka można, tylko czy znajdą się tam kupujący
![]() nie oszukujmy się, allegro ma mnóstwo użytkowników, a nie tylko wizażanki kupują/sprzedają odlewki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Skarbiatko na pewno
![]() w dodatku na prowizji zaoszczędzą i za wystawienie nic nie zapłacą przez co można ciut zejść z ceny albo i nie ![]() ja będę kukać i chętnie kupię coś czego w danym czasie będę szukać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Też nie będę podawać linków ani sposobów na wymijanie. Swoją drogą to aż dziwne, że napiętnowali taką niszową działalność zapachowych fanatyczek. Przecież to jest mały fragmencik rynku perfumerynego, dla pasjonatów, rodziny nikt z tego nie żywił. Nie kapuję tego. Może Seph. i Dougl. się zbuntowały i nasłały prawników na allegr? ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Konto usunięte
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;23352611]przejść na świstaka można, tylko czy znajdą się tam kupujący
![]() nie oszukujmy się, allegro ma mnóstwo użytkowników, a nie tylko wizażanki kupują/sprzedają odlewki ![]() No tak ale skoro nie będzie można sprzedawać/kupować odlewek na allegro to ludzie będą szukać innego wyjścia i skoro zobaczą że na świstaku można to wtedy handel tam się rozwinie. Ktoś musi tylko zacząć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam jedną aukcję odlewki na świstaku
http://www.swistak.pl/a12454561,Beck...obka-2-ml.html
![]() |
#205 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra Dziewczyny to od poniedziałku rozpoczną się prace nad stroną z odlewkami ![]() ![]() Na razie na pewno będzie to na zaproszenie ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() edit: chociaż po namyśle trochę to skomplikowane... ![]()
Moja fotografia - polubiajcie, będzie mi bardzo miło ![]() www.facebook.com/MKownackaFilmPhoto ![]() Edytowane przez Decadence Czas edycji: 2010-11-20 o 14:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Zarejestrowałam się na swistaku. Aby móc sprzedawac, trzeba przejść weryfikacje, ktora polega na wyslaniu 1zł na ich konte bankowe koniecznie z konta, ktore jest na nasze nazwisko. Wyslalam wiec tą złotówkę i czekam.
Nie wiem, czy znajda sie kupujący, bo z tego co slyszalam, to z tym tak kolorowo nie jest na swistaku, ale co szkodzi sprobowac? Wole sprzedac odlewke raz na 2 tygodnie niz w ogóle...
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ten nowy wątek, teraz tak myślę, to w sumie nie wiem czy mogę założyć na wizażu? ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.