![]() |
#181 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 2
To teraz musimy się spowiadać dlaczego nasze matki dostały skurczy porodowych w tym a nie innym miejscu
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#182 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
![]() Bardzo fajny pomysł. Tylko czy to u nas w Polsce wypali? Najgorzej byłoby na wsi, wiecie jacy ludzie tam są...raczej zamknięci... I na pewno jest wielu ludzi, którzy nie mają z kim pogadać. komu się wyżalić. Ja raczej nie zniosłabym takiego brzemienia innych ludzi, nie potrafiłabym się odciąć od ich problemów i pewnie byłoby mi jeszcze gorzej przez to... ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;23445588]To co już kiedys im zanosiłaś powinni mieć w swojej bazie ![]() Ariena dobra kobieto, dałaś mi nadzieję, że jak skończe te studia to znajde prace ![]() Ja rejestrowałam się w UP w ubiegłym tygodniu. Mieli moje dokumenty z poprzedniego razu i nic nie wypełniałam. Kobieta dała mi tylko kilka "papierów" do podpisania i to wszystko. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Moje drogie, mam pytanie:
chciałabym wysłać swoje CV do kina, jednak tam jest napisane, żeby przesłać swoją aplikację i teraz nie wiem - samo CV wystarczy? Czy muszę pisać też LM?
#184 |
Zakorzenienie
|
Cv powinno wystarczyć. Możesz skrobnąć kilka słów dlaczego chcesz pracować akurat tam/na tym stanowisku, ale załozę się, że nikt tego nie czyta.
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za radę, właśnie tak chciałam zrobić
![]()
#187 | ||
Zakorzenienie
|
Też jestem za wysyłaniem CV+LM. W ten sposób pokazujesz pracodawcy, że ci zależy na tej pracy (skoro włożyłaś trochę więcej wysiłku w jej zdobycie), nawet jeśli go nie czyta
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
Właśnie przed chwilą zostałam zaproszona na rozmowę i godziny próbne do sklepu Cache Cache
![]() Muszę jednak przyznać, że STRASZNIE się boję! Może jakieś rady, jak się zachowywać, a co jest totalnie zabronione?
#189 | ||
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=485785
zerknij tu no i trzymam kciuki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#191 |
Inkwizytor
|
Ja tez idę na rozmowę. Rekrutacja jest aż 4 etapowa boje sie okropnie i mam kłopot z wiara we własne możliwości. To jednak CZTERY etapy więc mnie pewnie solidnie pod każdym względem przetrzepią a ja jeszcze studiów nie skończyłam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Skoro w tej firmie tak się chodzi ubranym to raczej faktycznie powinnaś się ubrać w taki "mundurek" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz natomiast moja szefowa (to jeszcze za granicą) z mety wyeliminowała z rekrutacji osobę, która przyszła w jeansach (stanowisku NIE było super profesjonalne). Powód? "Skoro nawet nie chciało jej się elegancko ubrać..." IMO "nie mundurek" przystoi na rozmowę ewentualnie w miejscach, gdzie wymaga się dużej kreatywności czy oryginalnego podejścia. Nie w firmach, w biurze! Acz wolę garniturki w szarości raczej, niż czarne, no i dobrze skrojony, trochę "urozmaicony" w kroju, by nie było babcinie. Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2010-11-28 o 00:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
A ja nie wiem w co się ubrać na jutrzejszą rozmowę. Myślałam, dla odmiany, o spódnicy. Wypadałoby się ubrać jakoś z jajem. Tylko, że u mnie przeważają proste rzeczy w kolorze czarnym. Nawet żakietu nie mam....
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | ||
Zakorzenienie
|
Ja też zawsze na swoje rozmowy chodziłam w garniturku (czarnym lub szarym), do tego ubierałam kolorowa bluzkę... były to stanowiska głównie do urzędów, ale jako, że mi te rozmowy nie szły, pracy nie dostałam, więc nie dyskutowałam na ten temat...
Jak będę szła na rozmowy na księgową, to też myślałam, by ubrać się podobnie, już nie wiem, czy to źle, czy dobrze... Ale do sklepu, czy jakiejś innej pracy fizycznej, to absolutnie bym się tak nie ubrała, tylko po prostu ładnie, ale bardziej codziennie. Na rozmowę do radia na stanowisko prezentera też ubrałabym się bardziej luźno, ale już do stanowiska biurowego, to raczej galowo... (ale tez nie na czarno biało, bo to mi się kojarzy z egzaminami) ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Jula, a masz rozpinany czarny sweterek? Możesz go ubrać, zapiąć do połowy, a pod spód włożyć jakąś kolorową bluzkę - też będzie bardzo elegancko...
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle zawsze mam ciśnienie idąc na rozmowę w takie miejsce, żeby wyglądać "wow", bo pewnie oceniają mnie po wyglądzie... ale z drugiej strony jest to śmieszne, bo osoby, które się znają na modzie i ją tworzą, chodzą często na czarno, ubrani albo megaekscentrycznie, albo ascetycznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 | ||
Zakorzenienie
|
kierowniczki w sklepach zwykle robia to samo co pracownice... a jak tam byłaś, to zwróciłąś uwagę jak się ubierają pracownice? Powinnaś zachować ten styl i być tylko trochę "odświętniejsza"
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam w tym butiku raz - ceny powalają! Wydaje mi się, że personel był ubrany na czarno, w każdym razie miał jakiś uniform. Ciekawe, czy wysokość cen ciuchów idzie w parze z dobrą pensją i ew. socjalem. Pewnie nie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Jula, ja bym postawila na prostote i luz. Czyli jakies spodnie, do tego kozaki, do tego basic top, do tego albo sweterk z fajna apaszką albo zakiet, ale nie elegant, tylko luzz... Dla mnie strój nigdy nie stanowił problemu, nie wiem czym tu sie przejmować. Najgorsze jest lato, bo czlowiekowi pot splywa po plecach, a nie wypada isc z gołymi nogami, tylko jakies rajstopy. Choc ja zawsze chodziłam wlasnie z gołymi, kisić się nie bedę :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Rozeznanie
|
Hej! Weekend to widzę wszyscy zajęci i nie mają czasu pisać
![]() Jula ja bym się ubrała trochę bardziej elegancko, przynajmniej będzie widać że Ci zależy. Ja jutro też mam rozmowę ale nie mam takiego dużego problemu, bo to tylko sklep i stanowisko sprzedawcy. Myślę, że ubiorę czarne spodnie i czarne kozaki (tylko muszę pamiętać żeby je wypastować i wyczyścić). Do tego jakiś top (chyba kolorowy) i ciemnografitowy żakiet. On jest taki pomiędzy, ani zbytnio elegancki, ale też całkiem codzienny to też nie. Ostatnio czuję się bardzo zniechęcona... Czas przecieka mi przez palce. Zaczynam tracić chęci do życia. Weszłam w jakiś taki powolny tryb. Okropne! ![]() Wysłałam dziś 2 CV, same cv bez LM. Do biura obsługi klienta w british school (praca 1/4 etatu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Wymyslam strategie marketingowa na jutro i nie mam pomyslow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Rozeznanie
|
Ufff w końcu forum działa. Człowiek chce się pochwalić, że dostał pracę i nie może, wizaż nie śmiga :P
Więc tak dziewczynki, w pon dowiedziałam się, że przyjeli mnie w tej firmie farmaceutycznej ![]() Na rozmowie w radiu nie byłam bo już naprawde źle sie czułam, trudno, pewnie bym sie nie dostała i tak.
#205 | ||
Zakorzenienie
|
Gratuluję Kala
![]() Jak miło jest przeczytać taką dobra wiadomość po tak długim czasie... To kuruj się teraz i czekam na recenzje z pierwszego dnia pracy ![]() Ja też próbowałam się dostać na wizaż, akurat siadł w momencie, gdy chciałam się was o coś poradzić... Zostałam zaproszona na rozmowę, ale do Wrocławia (praca w miejscu oddalonym 140 km od Wrocka) i nie wiedziałam czy na nią jechać... Powinnam być na niej 10 minut temu i nie wiem, czy dobrze robię siedząc w domu... ale cóż, mój TŻ przypadkowo usłyszał reportaż o tej firmie, potem zaczęliśmy sprawdzać tą ofertę i wyglądało by to tak, że do Wrocka musiałabym jechać ok 5 razy, na kilka etapów rozmowy, badania i cośtam jeszcze... a praca (pytaliśmy się na miejscu) byłaby na pół etatu...
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Rozeznanie
|
Własnie boję się, że nie zdażę się wykurować bo w weekend mam uczelnię, jutro badania, w piątek też muszę jeszcze jechać odebrać dokumenty wiec takiego spokojnego lezenia cały dzien nie będzie, ale może dam radę.
Wampirka, jeśli to byłaby praca na pół etatu to trochę kawałek do dojeżdżania... Jeszcze na cały etat to może, choć nie wiem, ja trochę sobie tego nie wyobrażam, ale może dlatego, że jestem z dużego miasta i więc jak jest praca to tutaj, a nie gdzieś tam daleko. Ja teraz będę jeździć przez całe miasto pewnie ok. 1,5h jak nie dłużej i to jest daleko wg mnie. Skoro nie pojechałaś na tą rozmowę to i tak najgorsze co teraz możesz robić to siedzieć i zamartwiać się, że źle zrobiłaś. |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Kala, gratulacje kochana
![]() U mnie beznadzieja, byłam u pośredniczki w UP, parodia jakaś, wyznaczyła mi tylko następną wizytę i zapytała co dalej zamierza? No jak to co, szukać pracy. Nie wiem na co mi ta rejestracja w UP. A konkursy na staże będą dopiero na przełomie luty/marzec. Jestem załamana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 | ||
Zakorzenienie
|
Może trochę nieprecyzyjnie się wyraziłam: rozmowy (ok 5 razy) byłyby 140 km od filii w której miałabym pracować. Ja do tej filii mam 40 km, a do Wrocka 180.
Kala, kup sobie Tera flu w saszetkach - czyni cuda ![]() No i ja tez właśnie szykuję się do wyjścia do PUPy... za ok godz zdam relacje...
Edytowane przez VwVampirka Czas edycji: 2010-12-01 o 10:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Konto usunięte
|
Gratulacje Kala_88
Cytat:
chociaż oprócz staży oferują też inne rzeczy - doradcę zawodowego, kursy, dofinansowanie do studiów podyplomowych, dotację na rozpoczęcie działalności, prace interwencyjne - ale informacji trzeba samemu poszukać, jakoś bardzo się nie afiszują z tym w Urzędzie. przynajmniej w moim tak jest. Najlepiej przejrzyj stronę internetową swojego urzędu, tam się dowiesz najwięcej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;23507527]Gratulacje Kala_88
jedyny widoczny plus rejestracji w UP to ubezpieczenie chociaż oprócz staży oferują też inne rzeczy - doradcę zawodowego, kursy, dofinansowanie do studiów podyplomowych, dotację na rozpoczęcie działalności, prace interwencyjne - ale informacji trzeba samemu poszukać, jakoś bardzo się nie afiszują z tym w Urzędzie. przynajmniej w moim tak jest. Najlepiej przejrzyj stronę internetową swojego urzędu, tam się dowiesz najwięcej.[/QUOTE] Wiesz ja póki co i tak jestem ubezpieczona u rodziców ![]() Co do tych spraw które wypisałaś, to mi też niczego nie zaproponowali. Mam tylko szukać sobie pracodawcy który przyjąłby mnie na staż i tyle, spotkanie trwało może z 5 minut. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.