BEZROBOTNI łączmy się część 2 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-27, 14:38   #181
VwVampirka
Zakorzenienie

Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 2

To teraz musimy się spowiadać dlaczego nasze matki dostały skurczy porodowych w tym a nie innym miejscu

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 15:06   #182
MonikaDR
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez glizduha Pokaż wiadomość
Witaj i zapraszamy do wspólnego gawędzenia. No niestety w końcówce roku w UP nie ma na co liczyć.
Myślę, że kwiaciarnia to dobry biznes jeszcze jak się ma zmysł florystyczny itp
Dzięki

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Napisane przez syllvie2002 Pokaż wiadomość
Dziewczyny!!!!!!!!! nie wiem już co mam robic!!! Przyjechalam ze Stanow w zeszlym roku, w miedzy czasie miałam dwie prace. Załamuje sie powoli. Dalam ogłoszenia do wszystkich portali i gazet i jedyne (prawie) zwrotne informacje jakie otrzymuje to anonse matrymonialne, albo asystentki osobistej z wynagrodzeniem 6 tys. okres probny. Nie bylo mnie to fakt prawie 7 lat, ale juz zdazylam sie rozenznax na rynku i wiem, ze nikt tyle nie zarabia na posadzie asystenckiej. Rozsylam aplikacje, chodze do urzedu pracy, interesuje sie dotacjami i otwarciem wlasnego biznesu. Zalamuje sie. poszlam do lekarza, bo stan zdrowia fatalny , strasznie zle sie czuje rano i przez caly dzien, ospalosc, zmeczenie, bol oczu, nerwowosc. Wiem, ze teraz sa takie realia i pewnie nie ja jedna to przechodze, jednak strasznie ciezko jest mi tkwic w domu, starajac sie o cokolwiek bez rezultatu. Co myslicie o takim pomysle: chcialabym otworzyc firme, wyksztalcenie mam psychologiczne. Chcialabym otworzyc usulugi dla osob, ktore maja problem wyjscia z domu, ktore nie moga znalezc pracy, albo te ktore prace maja ale nie sa usatysfakcjonowane zyciem. Osob, ktore maja problemy, czuja sie samotnie, nie maja z kim porozmawiac, komu oddac obrazu swego zycia, samotnych, niezrozumialych. Samotnych kobiet, odnoszacych sukcesy zawodowe, wieksze lub mniejsze, kobiet nieszczesliwych w zwiazkach, kobiet bedacych w zwiazkach rodzinnych, ale nie wspierajacych, ludzi generalnie zabieganych i nieszczesliwych. Wiem, ze powiecie, ze poradni jest wiele. Ale ja chcialabym otworzyc cos dla ludzi takich jak ja. Jeszcze nie chce isc do psychiatry , ale chcialabym z kims porormawiac, forum nie zawsze pomaga. Wiem, ze jest wiele osob, ktore pragna porozmawiac, jednakze nie maja odwagi. Innowacyjnoscia mialyby byc dojazdy do ludzi, ktorzy naprawde nie maja odwagi wyjsc z domu. Chcialabym poznac wasza opinie, czy wy poszlysbyscie porozmawiac, poradzic sie, spedzic czas w obiektywnym towarzystwie osoby upowaznionej i przyjaznej. Czy waszym zdaniem te uslugi sa potrzebne? Ja uwielbiam moj zawod, jednakze wiem , ze jestesemy specyficznym spoleczenstwem i nie wiem czy Polki i Polacy chca takich uslug. Prosze o szczere odpowiedzi. Z gory dziekuje.
Hej
Bardzo fajny pomysł. Tylko czy to u nas w Polsce wypali?
Najgorzej byłoby na wsi, wiecie jacy ludzie tam są...raczej zamknięci...
I na pewno jest wielu ludzi, którzy nie mają z kim pogadać. komu się wyżalić.
Ja raczej nie zniosłabym takiego brzemienia innych ludzi, nie potrafiłabym się odciąć od ich problemów i pewnie byłoby mi jeszcze gorzej przez to...

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;23445588]To co już kiedys im zanosiłaś powinni mieć w swojej bazie a karte niestety musisz całą wypełnić

Ariena dobra kobieto, dałaś mi nadzieję, że jak skończe te studia to znajde prace[/QUOTE]
Ja rejestrowałam się w UP w ubiegłym tygodniu. Mieli moje dokumenty z poprzedniego razu i nic nie wypełniałam.
Kobieta dała mi tylko kilka "papierów" do podpisania i to wszystko.
MonikaDR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 15:22   #183
doriiska
Zakorzenienie

Moje drogie, mam pytanie:
chciałabym wysłać swoje CV do kina, jednak tam jest napisane, żeby przesłać swoją aplikację i teraz nie wiem - samo CV wystarczy? Czy muszę pisać też LM?
Stary 2010-11-27, 15:44   #184
Jula
Zakorzenienie

Cv powinno wystarczyć. Możesz skrobnąć kilka słów dlaczego chcesz pracować akurat tam/na tym stanowisku, ale załozę się, że nikt tego nie czyta.

/T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/

Jula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 15:49   #185
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doriiska Pokaż wiadomość
Moje drogie, mam pytanie:
chciałabym wysłać swoje CV do kina, jednak tam jest napisane, żeby przesłać swoją aplikację i teraz nie wiem - samo CV wystarczy? Czy muszę pisać też LM?
dla mnie aplikacja to cv i lm, ale nawet jeśli chodzi im o samo cv to lm napewno nie zaszkodzi
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 15:49   #186
doriiska
Zakorzenienie

Dzięki za radę, właśnie tak chciałam zrobić
Stary 2010-11-27, 16:18   #187
VwVampirka
Zakorzenienie

Też jestem za wysyłaniem CV+LM. W ten sposób pokazujesz pracodawcy, że ci zależy na tej pracy (skoro włożyłaś trochę więcej wysiłku w jej zdobycie), nawet jeśli go nie czyta

Oscar Wilde

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-27, 16:21   #188
doriiska
Zakorzenienie

Właśnie przed chwilą zostałam zaproszona na rozmowę i godziny próbne do sklepu Cache Cache

Muszę jednak przyznać, że STRASZNIE się boję! Może jakieś rady, jak się zachowywać, a co jest totalnie zabronione?
Stary 2010-11-27, 16:30   #189
VwVampirka
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=485785
zerknij tu

no i trzymam kciuki

Oscar Wilde
Stary 2010-11-27, 16:31   #190
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=485785
zerknij tu

no i trzymam kciuki
właśnie czytam nie będę dziękować, żeby nie zapeszyć..
Stary 2010-11-27, 19:28   #191
verda
Inkwizytor

Ja tez idę na rozmowę. Rekrutacja jest aż 4 etapowa boje sie okropnie i mam kłopot z wiara we własne możliwości. To jednak CZTERY etapy więc mnie pewnie solidnie pod każdym względem przetrzepią a ja jeszcze studiów nie skończyłamTeraz żałuje że sie bardziej do nauki nie przykładałam Na pewno polecę na pytaniach branżowych i zrobie z siebie idiotke albo tam zemdleje Praca fajna bo w zawodzie, nie na cały etat i w działce w której chciałabym pracować. Firma duża i z mocna pozycją na rynku (aplikuje do działu technicznego a tam wiadomo że kobieta musi się bardziej wykazać). Ja tak strasznie chce żeby mi się udało ale jakoś nie potrafię zacząć w to wierzyć Trzeba się pozbierać do kupy... Tyle tu pisałyście żeby nmie chodzić na rozmowy na biało czarno i na szpilkach, ale w tej firmie z tego co widziałam to faceci pod krawatem i w garniakach a nieliczne kobiety w garsonkach. Więc chyba ja tez powinnam sie ubrać elegancko?

wymianka książkowa
verda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 19:43   #192
MYSZECZKA_83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez verda Pokaż wiadomość
Ja tez idę na rozmowę. Rekrutacja jest aż 4 etapowa boje sie okropnie i mam kłopot z wiara we własne możliwości. To jednak CZTERY etapy więc mnie pewnie solidnie pod każdym względem przetrzepią a ja jeszcze studiów nie skończyłamTeraz żałuje że sie bardziej do nauki nie przykładałam Na pewno polecę na pytaniach branżowych i zrobie z siebie idiotke albo tam zemdleje Praca fajna bo w zawodzie, nie na cały etat i w działce w której chciałabym pracować. Firma duża i z mocna pozycją na rynku (aplikuje do działu technicznego a tam wiadomo że kobieta musi się bardziej wykazać). Ja tak strasznie chce żeby mi się udało ale jakoś nie potrafię zacząć w to wierzyć Trzeba się pozbierać do kupy... Tyle tu pisałyście żeby nmie chodzić na rozmowy na biało czarno i na szpilkach, ale w tej firmie z tego co widziałam to faceci pod krawatem i w garniakach a nieliczne kobiety w garsonkach. Więc chyba ja tez powinnam sie ubrać elegancko?

Skoro w tej firmie tak się chodzi ubranym to raczej faktycznie powinnaś się ubrać w taki "mundurek" Ale przede wszystkim rozluźnij się trochu i staraj się nie pokazywać jaka jesteś zdenerwowana. Skoro Cię zaprosili na tę rozmowę to Twoje wykształcenie widocznie im odpowiada więc głowa do góry i powodzenia
MYSZECZKA_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 00:03   #193
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez verda Pokaż wiadomość
... Tyle tu pisałyście żeby nmie chodzić na rozmowy na biało czarno i na szpilkach, ale w tej firmie z tego co widziałam to faceci pod krawatem i w garniakach a nieliczne kobiety w garsonkach. Więc chyba ja tez powinnam sie ubrać elegancko?
I nie rozumiem dlaczego <rozkłada ręce> Mnie by nie przyszło do głowy, by na rozmowę pójść w innym zestawie niż stonowany kolorystycznie garnitur + ewentualnie kolorowa koszula (mówię o stanowiskach typowo finansowych). I, o ile rozmów nie miałam jakiejś mega ilości (w Pl raptem 4), to tylko raz, z tych czterech przypadków, nie udało mi się dostać oferty pracy.

Raz natomiast moja szefowa (to jeszcze za granicą) z mety wyeliminowała z rekrutacji osobę, która przyszła w jeansach (stanowisku NIE było super profesjonalne). Powód? "Skoro nawet nie chciało jej się elegancko ubrać..."

IMO "nie mundurek" przystoi na rozmowę ewentualnie w miejscach, gdzie wymaga się dużej kreatywności czy oryginalnego podejścia. Nie w firmach, w biurze! Acz wolę garniturki w szarości raczej, niż czarne, no i dobrze skrojony, trochę "urozmaicony" w kroju, by nie było babcinie.

Edytowane przez anka_res
Czas edycji: 2010-11-28 o 00:06
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 08:53   #194
Jula
Zakorzenienie

A ja nie wiem w co się ubrać na jutrzejszą rozmowę. Myślałam, dla odmiany, o spódnicy. Wypadałoby się ubrać jakoś z jajem. Tylko, że u mnie przeważają proste rzeczy w kolorze czarnym. Nawet żakietu nie mam....

Stary 2010-11-28, 11:44   #195
VwVampirka
Zakorzenienie

Ja też zawsze na swoje rozmowy chodziłam w garniturku (czarnym lub szarym), do tego ubierałam kolorowa bluzkę... były to stanowiska głównie do urzędów, ale jako, że mi te rozmowy nie szły, pracy nie dostałam, więc nie dyskutowałam na ten temat...

Jak będę szła na rozmowy na księgową, to też myślałam, by ubrać się podobnie, już nie wiem, czy to źle, czy dobrze...

Ale do sklepu, czy jakiejś innej pracy fizycznej, to absolutnie bym się tak nie ubrała, tylko po prostu ładnie, ale bardziej codziennie.
Na rozmowę do radia na stanowisko prezentera też ubrałabym się bardziej luźno, ale już do stanowiska biurowego, to raczej galowo... (ale tez nie na czarno biało, bo to mi się kojarzy z egzaminami)

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Jula, a masz rozpinany czarny sweterek? Możesz go ubrać, zapiąć do połowy, a pod spód włożyć jakąś kolorową bluzkę - też będzie bardzo elegancko...

Oscar Wilde
Stary 2010-11-28, 11:57   #196
Jula
Zakorzenienie

Cytat:
Jula, a masz rozpinany czarny sweterek? Możesz go ubrać, zapiąć do połowy, a pod spód włożyć jakąś kolorową bluzkę - też będzie bardzo elegancko..
Mam czarny sweter. Idę właśnie na rozmowę do sklepu, tylko bardzo ekskluzywnego no i na stan. kierownicze.
W ogóle zawsze mam ciśnienie idąc na rozmowę w takie miejsce, żeby wyglądać "wow", bo pewnie oceniają mnie po wyglądzie... ale z drugiej strony jest to śmieszne, bo osoby, które się znają na modzie i ją tworzą, chodzą często na czarno, ubrani albo megaekscentrycznie, albo ascetycznie.

Stary 2010-11-28, 12:15   #197
VwVampirka
Zakorzenienie

kierowniczki w sklepach zwykle robia to samo co pracownice... a jak tam byłaś, to zwróciłąś uwagę jak się ubierają pracownice? Powinnaś zachować ten styl i być tylko trochę "odświętniejsza"

Oscar Wilde
Stary 2010-11-28, 12:32   #198
Jula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
kierowniczki w sklepach zwykle robia to samo co pracownice... a jak tam byłaś, to zwróciłąś uwagę jak się ubierają pracownice? Powinnaś zachować ten styl i być tylko trochę "odświętniejsza"
Wiem, co robią kierowniczki w takich sklepach, mam pewne dośw. w tej dziedzinie.
Byłam w tym butiku raz - ceny powalają! Wydaje mi się, że personel był ubrany na czarno, w każdym razie miał jakiś uniform.
Ciekawe, czy wysokość cen ciuchów idzie w parze z dobrą pensją i ew. socjalem. Pewnie nie...

Stary 2010-11-28, 14:04   #199
pumas
Zakorzenienie

Jula, ja bym postawila na prostote i luz. Czyli jakies spodnie, do tego kozaki, do tego basic top, do tego albo sweterk z fajna apaszką albo zakiet, ale nie elegant, tylko luzz... Dla mnie strój nigdy nie stanowił problemu, nie wiem czym tu sie przejmować. Najgorsze jest lato, bo czlowiekowi pot splywa po plecach, a nie wypada isc z gołymi nogami, tylko jakies rajstopy. Choc ja zawsze chodziłam wlasnie z gołymi, kisić się nie bedę :P
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-28, 17:56   #200
Magda9876
Rozeznanie

GG do Magda9876 Send a message via Skype™ to Magda9876

Hej! Weekend to widzę wszyscy zajęci i nie mają czasu pisać .
Jula ja bym się ubrała trochę bardziej elegancko, przynajmniej będzie widać że Ci zależy.
Ja jutro też mam rozmowę ale nie mam takiego dużego problemu, bo to tylko sklep i stanowisko sprzedawcy. Myślę, że ubiorę czarne spodnie i czarne kozaki (tylko muszę pamiętać żeby je wypastować i wyczyścić). Do tego jakiś top (chyba kolorowy) i ciemnografitowy żakiet. On jest taki pomiędzy, ani zbytnio elegancki, ale też całkiem codzienny to też nie.

Ostatnio czuję się bardzo zniechęcona... Czas przecieka mi przez palce. Zaczynam tracić chęci do życia. Weszłam w jakiś taki powolny tryb. Okropne!

Wysłałam dziś 2 CV, same cv bez LM. Do biura obsługi klienta w british school (praca 1/4 etatu ). Oraz do biura podróży. Chciałam tam piękny list napisać, ale coś mnie tknęło i wpisałam nazwę w google. Bo jakoś nigdy o takim biurze nie słyszałam. No i niestety w sieci ono nie istnieje! Jedyne linki prowadziły do tego ogłoszenia, lub tego samego na innych stronach z ogłoszeniami... Więc wysłałam samo cv, ale nie łudzę się.
Magda9876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 18:03   #201
stokrotka1404
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magda9876 Pokaż wiadomość
Hej! Weekend to widzę wszyscy zajęci i nie mają czasu pisać .
Jula ja bym się ubrała trochę bardziej elegancko, przynajmniej będzie widać że Ci zależy.
Ja jutro też mam rozmowę ale nie mam takiego dużego problemu, bo to tylko sklep i stanowisko sprzedawcy. Myślę, że ubiorę czarne spodnie i czarne kozaki (tylko muszę pamiętać żeby je wypastować i wyczyścić). Do tego jakiś top (chyba kolorowy) i ciemnografitowy żakiet. On jest taki pomiędzy, ani zbytnio elegancki, ale też całkiem codzienny to też nie.

Ostatnio czuję się bardzo zniechęcona... Czas przecieka mi przez palce. Zaczynam tracić chęci do życia. Weszłam w jakiś taki powolny tryb. Okropne!

Wysłałam dziś 2 CV, same cv bez LM. Do biura obsługi klienta w british school (praca 1/4 etatu ). Oraz do biura podróży. Chciałam tam piękny list napisać, ale coś mnie tknęło i wpisałam nazwę w google. Bo jakoś nigdy o takim biurze nie słyszałam. No i niestety w sieci ono nie istnieje! Jedyne linki prowadziły do tego ogłoszenia, lub tego samego na innych stronach z ogłoszeniami... Więc wysłałam samo cv, ale nie łudzę się.
Powodzonka
stokrotka1404 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-28, 20:37   #202
pumas
Zakorzenienie

Wymyslam strategie marketingowa na jutro i nie mam pomyslow
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 09:40   #203
Kala_88
Rozeznanie

Ufff w końcu forum działa. Człowiek chce się pochwalić, że dostał pracę i nie może, wizaż nie śmiga :P
Więc tak dziewczynki, w pon dowiedziałam się, że przyjeli mnie w tej firmie farmaceutycznej Nie mogłam uwierzyć, i pewnie bardziej bym sie cieszyła, gdyby nie to, że jestem chora co mi teraz trochę komplikuje wszystko. Zaczynam od poniedziałku, do końca tyg załatwiam wszystko u siebie w urzędzie, w pon w UP, swoją drogą straszna biurokracja. Mam tylko nadzieję, że wykuruję się bo nie chciałabym zaczynać w nowej pracy od zwolnienia :/
Na rozmowie w radiu nie byłam bo już naprawde źle sie czułam, trudno, pewnie bym sie nie dostała i tak.
Stary 2010-12-01, 09:46   #204
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Gratulacje Kala_88 kuruj się, jeszcze masz kilka dni na to, więc dasz radę.

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 09:52   #205
VwVampirka
Zakorzenienie

Gratuluję Kala
Jak miło jest przeczytać taką dobra wiadomość po tak długim czasie...
To kuruj się teraz i czekam na recenzje z pierwszego dnia pracy

Ja też próbowałam się dostać na wizaż, akurat siadł w momencie, gdy chciałam się was o coś poradzić...

Zostałam zaproszona na rozmowę, ale do Wrocławia (praca w miejscu oddalonym 140 km od Wrocka) i nie wiedziałam czy na nią jechać... Powinnam być na niej 10 minut temu i nie wiem, czy dobrze robię siedząc w domu...

ale cóż, mój TŻ przypadkowo usłyszał reportaż o tej firmie, potem zaczęliśmy sprawdzać tą ofertę i wyglądało by to tak, że do Wrocka musiałabym jechać ok 5 razy, na kilka etapów rozmowy, badania i cośtam jeszcze... a praca (pytaliśmy się na miejscu) byłaby na pół etatu...

Oscar Wilde
Stary 2010-12-01, 10:21   #206
Kala_88
Rozeznanie

Własnie boję się, że nie zdażę się wykurować bo w weekend mam uczelnię, jutro badania, w piątek też muszę jeszcze jechać odebrać dokumenty wiec takiego spokojnego lezenia cały dzien nie będzie, ale może dam radę.
Wampirka, jeśli to byłaby praca na pół etatu to trochę kawałek do dojeżdżania... Jeszcze na cały etat to może, choć nie wiem, ja trochę sobie tego nie wyobrażam, ale może dlatego, że jestem z dużego miasta i więc jak jest praca to tutaj, a nie gdzieś tam daleko. Ja teraz będę jeździć przez całe miasto pewnie ok. 1,5h jak nie dłużej i to jest daleko wg mnie. Skoro nie pojechałaś na tą rozmowę to i tak najgorsze co teraz możesz robić to siedzieć i zamartwiać się, że źle zrobiłaś.
Kala_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 10:33   #207
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Kala, gratulacje kochana

U mnie beznadzieja, byłam u pośredniczki w UP, parodia jakaś, wyznaczyła mi tylko następną wizytę i zapytała co dalej zamierza? No jak to co, szukać pracy. Nie wiem na co mi ta rejestracja w UP. A konkursy na staże będą dopiero na przełomie luty/marzec. Jestem załamana

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 10:42   #208
VwVampirka
Zakorzenienie

Może trochę nieprecyzyjnie się wyraziłam: rozmowy (ok 5 razy) byłyby 140 km od filii w której miałabym pracować. Ja do tej filii mam 40 km, a do Wrocka 180.

Kala, kup sobie Tera flu w saszetkach - czyni cuda

No i ja tez właśnie szykuję się do wyjścia do PUPy... za ok godz zdam relacje...

Oscar Wilde

Edytowane przez VwVampirka
Czas edycji: 2010-12-01 o 10:43
Stary 2010-12-01, 10:54   #209
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6
Konto usunięte

Gratulacje Kala_88

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
U mnie beznadzieja, byłam u pośredniczki w UP, parodia jakaś, wyznaczyła mi tylko następną wizytę i zapytała co dalej zamierza? No jak to co, szukać pracy. Nie wiem na co mi ta rejestracja w UP. A konkursy na staże będą dopiero na przełomie luty/marzec. Jestem załamana
jedyny widoczny plus rejestracji w UP to ubezpieczenie

chociaż oprócz staży oferują też inne rzeczy - doradcę zawodowego, kursy, dofinansowanie do studiów podyplomowych, dotację na rozpoczęcie działalności, prace interwencyjne - ale informacji trzeba samemu poszukać, jakoś bardzo się nie afiszują z tym w Urzędzie. przynajmniej w moim tak jest. Najlepiej przejrzyj stronę internetową swojego urzędu, tam się dowiesz najwięcej.
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 11:40   #210
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;23507527]Gratulacje Kala_88

jedyny widoczny plus rejestracji w UP to ubezpieczenie

chociaż oprócz staży oferują też inne rzeczy - doradcę zawodowego, kursy, dofinansowanie do studiów podyplomowych, dotację na rozpoczęcie działalności, prace interwencyjne - ale informacji trzeba samemu poszukać, jakoś bardzo się nie afiszują z tym w Urzędzie. przynajmniej w moim tak jest. Najlepiej przejrzyj stronę internetową swojego urzędu, tam się dowiesz najwięcej.[/QUOTE]

Wiesz ja póki co i tak jestem ubezpieczona u rodziców
Co do tych spraw które wypisałaś, to mi też niczego nie zaproponowali. Mam tylko szukać sobie pracodawcy który przyjąłby mnie na staż i tyle, spotkanie trwało może z 5 minut.

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości