![]() |
#181 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dziewczyny do dzieła! Zrzucamy zbędne kilogramy ! ;)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
Kolacyjka zaplanowana , tylko musze poczekać do tej nieszczęsnej 18 (ciagle czuje się głodna tak sobie rozepchałam żołądek) Ale dam radę nie wolno być "miętkim"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A i hehe wiem ze na tego raka jelita to sie składa wiele czynników ale właśnie miedzy innymi jedzenie z proszku, nieregularne i w pośpiechu..
![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
Michalinka89 Bedę sie starała jeść 3 godziny pezd snem aczkowliek mam tak że zjem i o danej porze powinnam juz zasnąć a jeszcze mecze sie z 3 godzinki i wtedy jestem mega głodna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Słuchajcie dziewczyny,a ile razy tygodniu ćwiczycie i jak długo?
Bo ja ćwicze codziennie ok 40-50 minut dziennie! Mam nadzieje, że będzie widać po tym efekty.
![]() |
#187 |
Wtajemniczenie
|
ja obecnie na utrzymaniu wagi 2-3 razy w tygodniu rozciągam się i robię ćwiczenia na mięśnie ramion, brzucha i nóg. Do tego codziennie mam ok 2x20minut marszu, do tego sporo ruchu w ciągu dnia. Jak się odchudzałam to jezdziłam codziennie na rowerze ok godzinę albo biegałam na przemian z marszem- 30minut i w połączeniu z dietą rezultaty były
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
No ja niestety w ciągu dnia nie mam za dużo ruchu niestety...
![]() No ale mam nadzieje, że ćwiczenia i zdrowe odżywianie da powoli efekty...
![]() |
#189 |
Wtajemniczenie
|
A ja odkryłam ,że moja waga się zaczyna psuć, staje na nią 48 kg O_o szok niedawno było 50 staje 2 raz znów 48 przestawiłam w inne miejsce 49, w końcu wzięłam ja lekko pękłam i ciągle zaczęło wyskakiwać 50. Chyba poproszę Mikołaja o normalną wagę nie elektroniczną
![]() Co do ćwiczeń codziennie pól godzinny. A dzisiaj mam chwile słabości zjadłam 4 kostki czekolady która uwielbiam i Kinder bueno ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#190 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Wtajemniczenie
|
oj Dziewczyny nie róbcie mi smaku na słodycze, błagam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#192 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
co myślicie o makreli wędzonej? co prawda ma dużo białka ale również i tłuszczu.. czy nadaje sie na kolacje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- nie daj się tym pysznościom! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
hm no własnie dlatego sie zastanawialam ale pewnie lepiej na kolacje zjeść jakis twarożek jednak ..
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
O rany, ile Wy tu naskrobałyście!
![]() olesnati No ja również odradzam te żarełko z torebek, aczkolwiek kiedyś lubiłam te zupki z knorra ![]() Nudle knorr diabolo pomidoro ![]() ![]() malinka Witaj ![]() ![]() ![]() A ja ostatnio wcale nie ćwiczę! ![]() ![]() ![]() michalinka Z tym rakiem jelit to mnie zaskoczyłaś ![]() ![]() ![]() windbag Kochana, nie jesteś sama! ![]() ![]() mysza Moja waga też coś świruje ![]() A tak wgl to NAROBIŁYŚCIE MI SMAKA NA KINDER BUENO! ![]()
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
U mnie w domu codziennie na stole jest jakieś ciasto czy coś słodkiego... Nielada wyzwaniem jes nie sięgnąć po to...
![]() ale obok leżą owoce, po które sięgam gdy mam ochote na jakieś ciacho. Ale kostka czekolady, czy jakieś ciacho raz w tygodniu to nie grzech. ![]() Tylko najgorzej jak narobimy sobie smaka tym malutkim kawalątkiem... ![]()
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
własnie u mnie jest jak często ze jak sobie juz pozwole na kawalek to chce mi sie wiecej wiec wole nie zaczynac;d narazie ze słodyczami mi jakos idzie nawet mocno mi sie nie chce w ogole to zawsze miałam takie pragnienie na slodkie po obiedzie.. nie wiem czemu . słyszałam raz w radio ze w porze obaidowej czesto organizm domaga sie cukru , u mnie to sie sprawdza ..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Rozeznanie
|
I dlatego właśnie na studiach jak sie mieszka samemu i gotuje samemu jest ten komfort, że to zjem co kupie i wogóle nie kupuje słodyczy więc ich nie ma w zasiegu ręki
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny muszę was rozczarować ale jeśli nie będziecie uważać przez święta to wasze diety nic wam nie pomogą bo jak może wiecie w ciągu 72 godzin a więc 3 dni świąt możan przytyć nawet 4 kilogramy więc tyle ile większość z was chce zrzucić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Rozeznanie
|
Wkleje wam cos ciekawego
![]() WPŁYW NA ODCHUDZANIE Zarodki pszenne są produktem niezwykle korzystnym dla osób odchudzających się, ponieważ zapobiegają niedoborom naturalnych witamin i minerałów, co jest niestety częste w dietach niskokalorycznych, a niejednokrotnie stanowi przyczynę problemów z przemianą materii i skłonności do tycia. Dodanie do koktajli nawet niewielkich ilości zarodków pszennych uchroni nas przed niedoborami ważnych składników, dostarczając jednocześnie niewiele kalorii. Idealne połączenie ważnych witamin i minerałów powoduje, że mogą one zostać w pełni wykorzystane przez organizm. Na przykład witamina B6, aby mogła zostać w pełni wykorzystana przez organizm, potrzebuje magnezu, witamina E najlepiej działa w obecności selenu, manganu i witamin z grupy B. Konsekwencją niedoborów niezbędnych składników pokarmowych w niewłaściwej diecie odchudzającej jest efekt jo-jo oraz napady „wilczego głodu”, którego powodem jest konieczność uzupełnienia nie tyle kalorii, co niezbędnych składników odżywczych, bez których organizm nie jest w stanie prawidłowo funkcjonować. Zarodki pszenne najskuteczniej chronią przed atakami niepohamowanego głodu. i Niskotłuszczowy nabiał – ser twarogowy, jogurty naturalne, maślanki i kefiry, ponadto chude ryby, białe mięso czy jaja nie tylko będą stanowiły niezbędny dla tkanek budulec, ale także pomogą w kontroli wahań stężenia glukozy we krwi i napadów głodu. ![]() ![]()
It always seems impossible until it is done. ![]() Edytowane przez Michalinka89 Czas edycji: 2010-12-09 o 22:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
przydałoby się takie coś ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Rozeznanie
|
Należy pamiętać, że przy zapoczątkowaniu procesu odchudzania, uciążliwe uczucie głodu towarzyszy o wiele częściej niż w dalszych etapach – w miarę upływu czasu, mięśniówka żołądka ulega obkurczeniu, co idzie w parze ze zmniejszeniem odczuwania „ssawek”. Dobrym sposobem w przypadku przemożnej chęci zniwelowania ich większą ilością pożywienia bądź nieuważnym „wrzuceniem czegoś na ruszt” jest wypicie gazowanej wody mineralnej.
![]() i tutaj jest tabelka co ma bardzo dużo białka.. http://diety.wieszjak.pl/wszystko-o-...bialkowe-.html Z tego co wyczytałam białka mają najwięcej orzechy, makrela i pierś z kurczaka. Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Powinno zawierać około 500kcal. Należy tak skomponować śniadanie aby zawierało produkty ze wszystkich grup żywności. II śniadanie i podwieczorek powinny dostarczać około 100- 200 kcal, mogą występować jako jogurt + owoc ( banan, brzoskwinia) lub np. z dodatkiem płatków zbożowych. Obiad Aby posiłek był zdrowy należy ograniczyć ilość tłuszczu np. zastąpić mięso smażone gotowanym lub pieczonym bez dodatków tłuszczu. Nie możemy również zapominać o warzywach które dostarczają wiele ważnych składników i witamin do naszej diety. Wbrew powszechnie panującej opinii nie powinniśmy eliminować ziemniaków z naszego posiłku. Spożywanie ziemniaków nie tuczy. Jeden średniej wielkości ziemniak to tylko 60 kcal. W przypadku kiedy zależy nam na redukcji masy ciała powinniśmy unikać dodatków wysokokalorycznych sosów. Kolacja powinna być spożywana około 2- 3 godzin przed snem. Posiłek ten powinien być lekkostrawny, bowiem zbyt obfity powoduje bóle brzucha, wzdęcia i problemy z zasypaniem. Błędem jest również unikanie kolacji, ponieważ może skutkować to wieczornym podjadaniem lub budzeniem w nocy z uczuciem głodu. Spożywając 5 posiłków dziennie zapewniamy sobie poziom glukozy oraz wydzielanie insuliny na prawidłowym poziomie, co sprzyja utrzymaniu lub uzyskaniu prawidłowej masy ciała.
It always seems impossible until it is done. ![]() Edytowane przez Michalinka89 Czas edycji: 2010-12-09 o 23:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Nie dałam się pysznościom !
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Michalinka89 Bardzo ciekawe informacje ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Ja uciekam do pracy ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dzionka dziewuszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
No tak przytyć 4 kilogramy to jest cholelnie łatwo, a zrzucić to to już troszkę gorzej... Ale mam nadzieje, że się opanuje w święta!
![]() ![]()
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
mi zmarla babcia to sie zalamalam jadlam wszystko a najgorsze ze wieczorem chipsy i te sprawy ale po 3 dniach sie opamietalam, i juz uwazam dalej co jem.. waga narazie jakby co nie spada.. a jeszcze czekaja nas swieta .... jezuuu...
![]() |
#207 |
Rozeznanie
|
Ja jak narazie kanapki z chlebkiem pełnoziarnistym i serkiem zółtym odtłuszczonym i paprykarz szczeciński ( odkryłam taki w małej puszczce z firmy łosoś i to jest pasta z łososia 50% i pisze w składzie, że ma kwasy omega 3 i 6 i wielonienasycone także zdrowe) + cebulka +ketchup ( ketchup jest warto jeść ponieważ miałam na zajęciach , że ten składnik który sie znajduje w pomidorach likopen jest w formie związanej w pomidorach a w ketchupie pod wpływem wyzszej temperatury rozpada sie na formę wolną i lepiej przyswajalną w organiźmie, a ten likopen w pomidorach ciężko sie przyswają
![]() A na obiad szaszłyki pycha mięsko z piersi z kurczaka + papryka+ ogórek kiszony+cebulka+pieczarki i do tego ryż brązowy ![]()
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie święta będą dla nas sprawdzianem... szkoda tylko, że to aż 3 dni dobrego jedzenia na stole... Przykro mi z powodu śmierci babci... 3maj się ciepło! ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Michalinka89 mniam szaszłyk... ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje... ja mam nadzieje ze potem doloza mi duzo godzin w pracy co to wybiegam. nadzieje mam ! ![]()
![]() |
![]() |
#210 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- I wróciłam juz z pracy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.