Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-03, 20:57   #181
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Mariko, a który Linomag, bo chyba dwa są? Może któraś z Was wie?
podpisuje się pod pytanie, bo google to wyrzuca tego w ****u...
http://www.google.pl/images?q=Linoma...w=1024&bih=569

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 21:04   #182
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Mi się Łucja też bardzo podoba, ale brat (przyszły chrzestny) stwierdził, że okropne, kościołowe, itp. Mi się bardziej z Narnią kojarzy, ale niech mu będzie...

Kornelia jest odrobinę egzotyczne, ale Kinga?

zarowno Łucja i Kinga to świete, a moj tż zadnych świetych nie chce

wiecie co dzieki temu ze jestem na L4 nie mam problemu zeby was nadrabiac, a dzis niezle nastukalyscie
Stary 2010-12-03, 21:07   #183
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
podpisuje się pod pytanie, bo google to wyrzuca tego w ****u...
http://www.google.pl/images?q=Linoma...w=1024&bih=569
nie wiem jaki Linomag miała na mysli Marika ale ja używałam tego zielonego i bardzo go sobie chwialiłam wiec i teraz napewno kupie...
http://www.magiczna.com/dermatologia...masc-30-g.html
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 21:08   #184
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
no ja bym się bała sama, bez konsultacji z lekarzem pić tą herbatkę, i po powiedzeniu że można od połowy ciąży od jednej położnej. Położne są różne więc wolę się dowiedzieć z kilku źródeł a fakt jest taki, że większość opinii jest o herbatce żeby pić ją po 37 tygodniu bo może wywołać skurcze.

A co do karmników, ja się zastanawiam czy kupić od razu czy poczekać na po porodzie bo biust może urosnąć w różnym stopniu u niektórych o rozmiar a innym więcej. Nam na szkole rodzenia połozna mówiła że o co najmniej 2 rozmiary wiekszy stanik kupić ale jakoś nie widzę że mi o 2 rozmiary urośnie, choć bardzo bym chciała nawet o 3 rozmiary większy.
eee tam 2 rozmiary od razu. To zależy od tych strasznych genów i budowy ciała. szwagierce podskoczył, tzn juz w ciąży z C na E;-), a siostrze nic.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 21:10   #185
gociak58
Raczkowanie

No 3 cm to chyba jeden rozmiar, nie wiem w sumie. W każdym razie wezmę o jeden rozmiar większy, bo biust sporo mi urósł, więc jak zacznie się laktacja to jeszcze odrobinkę się raczej powiększy, ale nie sądzę, żeby aż o dwa rozmiary.

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6j44j2cgtly5x.png
gociak58 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 21:12   #186
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gociak58 Pokaż wiadomość
No 3 cm to chyba jeden rozmiar, nie wiem w sumie. W każdym razie wezmę o jeden rozmiar większy, bo biust sporo mi urósł, więc jak zacznie się laktacja to jeszcze odrobinkę się raczej powiększy, ale nie sądzę, żeby aż o dwa rozmiary.
Też tak myślę Powinien być OK.
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 21:14   #187
kaskup
Rozeznanie

zmykam do łóżka.
moze jak sie położe przestane myslec..
jutro zakupki a pozniej TZ ma Amelke zabrac na sanki..

DOBRANOC
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 21:21   #188
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
nie wiem jaki Linomag miała na mysli Marika ale ja używałam tego zielonego i bardzo go sobie chwialiłam wiec i teraz napewno kupie...
http://www.magiczna.com/dermatologia...masc-30-g.html
No teraz to mnie zabiłaś, ja myślałam o takich z różową nakrętką, w pudełeczku, nie tubce, tylko jeden jest z wit. A+E, a drugi nie pamiętam. Teraz to już w ogóle nie wiem.

Widzę, że jeszcze sporo osób nie ma karmników, w tym ja. Jeden mam przerabiać, ciekawe, czy zdążę, a drugi mi na all zwinęli. To by było na tyle.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 21:22   #189
achaia
Raczkowanie

Witam w nowym wątku!

Super tytuł i juz jestem spokojniejsza jak są namiary na dziewczyny w razie akcji PORÓD

Ja od wczoraj piorę i prasuje, została mi jedna suszarka ciuszków do wyprasowania i do wyprania pościel, ochraniacze koce pieluchy itp.

Pokoik gotowy tylko jeszcze zawalony pierdołami dopiero powoli ogarniam i rozmieszczam po szafkach.
Muszę jeszcze pojechać po koszyk dla małej do sypialni bo przez pierwsze miesiące chcemy ją mieć u nas w sypialni , miejsca jest dużo.

Byłam na wizycie u gina ( od teraz co tydzien wizyta ) i szyjka krótka ale trzyma.

Dewi - u mnie 35 tydzień skończony, więc nie ma tragedii dodatkowa mała dość spora bo 2500 kg ale wole zacisnąć nóżki do styczna

Zaczełabym pakowac torbę bo mam wszystko ale eee nie mam torby dużej Chyba w weekend się przejadę to będę spokojniejsza jakby mnie dopadło.

Cytat:
Napisane przez dewi Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku....

ło matko to ja będę miała 5 kg dziecko... Od ponad miesiąca jestem przeziębiona i codziennie pije herbatkę z miodem....
Też o tym pomyślałam bo bardzo lubię miodek hihi.

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Dzień Dobry w ten słoneczny dzień !
Wstawiam parę zdjęć z ostatnich dni Mojej Małej Księżniczki
1 zdjęcie jeszcze w szpitalu na tatusinych rączkach
2 zdjęcie w szpitalu na lampach do fototerapii
3,4,5 zdjęcie w domku, dwa ostatnie sprzed godzinki
Marika GRATULACJE Sarcia śliczna 2 zdjęcie the best!!!! Zazdraszczam expresowego porodu

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
Nie mam w ogóle rozstępów, ale zauważyłam, że zrobił mi się dość spory cellulit ehh.....spódniczek krótkich raczej już nie założę
no i męczy mnie czasem zgaga...

pozdrawiam Was ciepło i uważajcie na siebie podczas tych mrozów
Też właśnie doskwiera mi cellulit ale ktoś mi mówił że w ciąży głównie jest to typ wodny i łatwo znika po porodzie - OBY Zastanawiam się czy jak dotąd nie dopadły mnie rozstępy to czy uda mi się ich uniknąć
(gdzie idę Ty idziesz ze mną;
cokolwiek robię samotnie
jest twoim dziełem, kochanie)"

Patrycja

[']

achaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 21:34   #190
rekinek83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
moje typy do skreslenia:
Rekinka83
Zadie
Izus123
Jessy
gociak58
Zosik
Ann84
Mila24
Kasiek_26
Edi581
Bsiab
Monis1
Pysiowa
karinaaa
AmmBuziaczek
Greczynka
kopikos
humbak

cześć dziewczyny, widzę że jestem pierwsza na liście do usunięcia więc pisze z prosbą żebyście mnie nie usuwały. Miałam ostatnio bardzo ciężki okres z różnych powodów - nie będę się tu wdawać w szczegóły ale staram się Was cały czas podczytywać i raczej jestem na bieżąco.
Bardzo pogorszył mi się wzrok w ciąży zwłaszcza jedno oko - w ciągu paru miesięcy o 2 dioptrie (więc teraz mam -5,5 ), więc dodatkowo przeważnie jak juz Was nadrobie to oczka mnie tak bolą że nie mam sił juz nic pisać. Mimo to postaram się poprawić.

Moja ciąża przebiegała dotąd raczej bez poważniejszych problemów a ostatnio zaczęła się skracać szyjka i mam już do końca bardzo się oszczędzać i raczej leżeć. Generalnie czuje się nie za dobrze a do tego wzięło mnie od wczoraj okropne przeziębienie!
Jestem troche podłamana bo nie mam jeszcze duużżo rzeczy kupionych dla dzieciaczka i niestety wszystko teraz musze zlecić mężowi.

Ale koniec smutów na dzisiaj.

Serdecznie gratuluje rozpakowanym mamusiom!!! Marika córcia cuudna!!

Lilijko MAm prośbę aby poprawić mój nick na liście na rekinek83

Lekarz utrzymuje że nasz dzidziuś to 100% chłopczyk NAd imieniem jeszcze się zastanawiamy, ale typy już są.
rekinek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 21:34   #191
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez achaia Pokaż wiadomość
Też właśnie doskwiera mi cellulit ale ktoś mi mówił że w ciąży głównie jest to typ wodny i łatwo znika po porodzie - OBY Zastanawiam się czy jak dotąd nie dopadły mnie rozstępy to czy uda mi się ich uniknąć
Też się nad tymi rozstępami zastanawiam, bo mojej koleżance się porobiły właśnie w 9. miesiącu
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-03, 21:35   #192
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

HELP ME

znalazlam wymarzona nianie elektroniczna... no ale tak
250zl - z gwarancją
160zł - bez gwarancji

i teraz problem...którą wybrać, czy avent to awaryjny sprzęt?
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 21:40   #193
rekinek83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez achaia Pokaż wiadomość

no właśnie ja przed ciążą nie wiedziałam co to celulit u siebie a teraz wczoraj zauważyłam go nawet na ramionach !!! mam nadzieje że po ciąży to jakoś minie lub chociaż się zmniejszy.
rekinek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 21:49   #194
gociak58
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Też się nad tymi rozstępami zastanawiam, bo mojej koleżance się porobiły właśnie w 9. miesiącu
No mi się zrobiły okropne na biuście (mimo balsamowania), ale chyba dlatego, ze przed ciążą miałam bardzo amlutki a teraz sporo urósł i raczej tak raptownie. na brzuchu nie mam na szcęscie nic i odpukać, oby tak zostało. Za to ostatnio zauważyłam kilka na pośladkach i do tego jeszcze też pojawił mi się tam celulit z którym wcześniej nie miałam większych problemów. Efekt jest taki, że płakać mi się chce jak patrze na mój tyłek, wygląda paskudnie z tym wszystkim teraz A od początku ciąży cały czas się balsamuję, żeby ta skóra nawilżona była i przygotowana na rozciąganie i eh, mimo wszystko nie obyło się bez tego dziadostwa. Poza tym jak mi się te rozstępy robiły na pośladkach to czułam normalnie jak mnie w tym miejscu skóra bolała, piekła i tak ciągnęła. teraz póki co dolegliwości minęły, więc już może więcej się nie zrobi

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
HELP ME

250zl - z gwarancją
160zł - bez gwarancji

Z Aventu mam tylko butelki, więc nie mam pojęcia jak się ten sprzęt sprawdza i co lepiej wybrać, ale słyszałam, że z philipiaka sprzęty są raczej dobrej jakości. Moja kuzynka miała laktator elektroniczny aventu i była bardzo zadowolona, nic jej się nie popsuło a obsłużył już ją przy dwójce dzieci No ale to jej opinia a wiadomo, każdy może mieć inną

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6j44j2cgtly5x.png
gociak58 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 21:52   #195
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
HELP ME

250zl - z gwarancją
160zł - bez gwarancji

Nie pomogę, bo ani nie planuję zakupu, ani nie mam z AVENTEM doświadczenia, ale możesz po komentarzach popatrzyć. No i czy w razie W to jest ciężki do naprawienia sprzęt?

Ja cellulit miałam "na szczęście" już wcześniej ale chciałabym go nie mieć. Ale nad tym w sumie się da popracować, więc źle nie jest, gorsze rozstępy, ale ja już o nich nie piszę, bo średnio co 10 stron piszę na ich temat elaborat. Spróbuję po porodzie jakoś nad tym popracować. Ale chyba nie sama, a z pomocą specjalisty.

Aha, dowiedziałam się, że zarówno babcia, jak i mama miały mało pokarmu. Zastanawiam się, czy jest sens w ogóle się za karmienie piersią zabierać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-03, 21:55   #196
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gociak58 Pokaż wiadomość
No mi się zrobiły okropne na biuście (mimo balsamowania), ale chyba dlatego, ze przed ciążą miałam bardzo amlutki a teraz sporo urósł i raczej tak raptownie. na brzuchu nie mam na szcęscie nic i odpukać, oby tak zostało. Za to ostatnio zauważyłam kilka na pośladkach i do tego jeszcze też pojawił mi się tam celulit z którym wcześniej nie miałam większych problemów. Efekt jest taki, że płakać mi się chce jak patrze na mój tyłek, wygląda paskudnie z tym wszystkim teraz A od początku ciąży cały czas się balsamuję, żeby ta skóra nawilżona była i przygotowana na rozciąganie i eh, mimo wszystko nie obyło się bez tego dziadostwa. Poza tym jak mi się te rozstępy robiły na pośladkach to czułam normalnie jak mnie w tym miejscu skóra bolała, piekła i tak ciągnęła. teraz póki co dolegliwości minęły, więc już może więcej się nie zrobi

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Z Aventu mam tylko butelki, więc nie mam pojęcia jak się ten sprzęt sprawdza i co lepiej wybrać, ale słyszałam, że z philipiaka sprzęty są raczej dobrej jakości. Moja kuzynka miała laktator elektroniczny aventu i była bardzo zadowolona, nic jej się nie popsuło a obsłużył już ją przy dwójce dzieci No ale to jej opinia a wiadomo, każdy może mieć inną
tyłek też mam do tyłka, a zawsze był moim atutem. TZn wygląda w spodniach dobrze, wystający i okrągły. Ale cellulit się pogorszył:-( Z drugiej strony mam prawie 30 więc mogę. Zamierzam iść na fitnesik na wiosnę. Rozstępów niet.

A jeśli jakaś część ciała była mała i szybko się powiększa- tak wtedy mogą wystąpić, więc pewnie dlatego masz. Powinny po trochę Ci zblednąć.

Mam takie parcie na pęcherz, coś strasznego! Nie ma bakterii, bo mocz klarowny i przejrzysty (wtedy jest mętny) ale czuję jak Mała naciska na niego........

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Nie pomogę, bo ani nie planuję zakupu, ani nie mam z AVENTEM doświadczenia, ale możesz po komentarzach popatrzyć. No i czy w razie W to jest ciężki do naprawienia sprzęt?

Ja cellulit miałam "na szczęście" już wcześniej ale chciałabym go nie mieć. Ale nad tym w sumie się da popracować, więc źle nie jest, gorsze rozstępy, ale ja już o nich nie piszę, bo średnio co 10 stron piszę na ich temat elaborat. Spróbuję po porodzie jakoś nad tym popracować. Ale chyba nie sama, a z pomocą specjalisty.

Aha, dowiedziałam się, że zarówno babcia, jak i mama miały mało pokarmu. Zastanawiam się, czy jest sens w ogóle się za karmienie piersią zabierać.
nie chcę Cię martwić, ale rozstępy nie znikają....co najwyżej bledną...Może znikną, ale nie więcej niż 20 proc. jak weźmiesz żelkę-piankę, takie marshmallow, i rozciągniesz, a potem puścisz, to już nie jest taka gładziutka

Stary 2010-12-03, 22:07   #197
achaia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
nieeeeeeeeeee

Cytat:
Napisane przez rekinek83 Pokaż wiadomość
no właśnie ja przed ciążą nie wiedziałam co to celulit u siebie a teraz wczoraj zauważyłam go nawet na ramionach !!! mam nadzieje że po ciąży to jakoś minie lub chociaż się zmniejszy.
Cytat:

ja tez miałam przed ale nie taki jak teraz ten widać chyba z kosmosu dlatego mam nadzieję że to ten z wody i później wróci do "normy"
(gdzie idę Ty idziesz ze mną;
cokolwiek robię samotnie
jest twoim dziełem, kochanie)"

Patrycja

[']

achaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 22:07   #198
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
tyłek też mam do tyłka, a zawsze był moim atutem. TZn wygląda w spodniach dobrze, wystający i okrągły. Ale cellulit się pogorszył:-( Z drugiej strony mam prawie 30 więc mogę. Zamierzam iść na fitnesik na wiosnę. Rozstępów niet.

A jeśli jakaś część ciała była mała i szybko się powiększa- tak wtedy mogą wystąpić, więc pewnie dlatego masz. Powinny po trochę Ci zblednąć.

Mam takie parcie na pęcherz, coś strasznego! Nie ma bakterii, bo mocz klarowny i przejrzysty (wtedy jest mętny) ale czuję jak Mała naciska na niego........

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

nie chcę Cię martwić, ale rozstępy nie znikają....co najwyżej bledną...Może znikną, ale nie więcej niż 20 proc. jak weźmiesz żelkę-piankę, takie marshmallow, i rozciągniesz, a potem puścisz, to już nie jest taka gładziutka
Pocieszaj mnie.
Chyba idę spać.
Stary 2010-12-04, 04:26   #199
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:

Nie nastawiaj sie wobec karmienia negatywnie ze nie bedziesz miala pokarmu czy cos
ja jestem tego zdania - i polozna mi tez w sumie tak troche podrzuciła że to dużo leży w psychice kobiety także ja myślę zawsze pozytywnie

a co do cellulitu chyba mi się trochę też pogłębił...ale jak to się śmieję - bez niego jak bez nogi już mi towarzyszy od X lat tak samo jak moje stare rozstępy - mimo wszystko NOWYCH NIE ZAPRASZAM!

---------- Dopisano o 05:23 ---------- Poprzedni post napisano o 05:22 ----------

niby te rozstępy najświeższe jak się od razu atakuje to znikają... jak jest - nie wiem

---------- Dopisano o 05:26 ---------- Poprzedni post napisano o 05:23 ----------

W ogóle jestem W Ś C I E K Ł A

Od 3 nie śpię! obudziłam się na chwilę z potrzebą "na si"
a teściowie sie obudzili - chyba im zimno było bo grzejnik się zapowietrzył i zaczęli robić przy tym grzejniku!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
także po moich rurach tak "muzyczka" leciała że wyprowadzili mnie z równowagi, TŻ oczywiście ma sen jak kamień, można go przenosić i tylko obróci się na drugi boczek więc jemu nic nie wadziło.
Tak mnie nerwy wzięły że 2h leżałam i próbowałam zasnąć - ale to nic nie dało więc siedzę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-04, 06:30   #200
zyrafa5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Dzień Dobry w ten słoneczny dzień !

Ja również melduję się na nowym wątku chociaż zapewne będę wpadała troszkę rzadziej

Przepraszam jeśli kogoś nastraszyłam opisem porodu, ale nie pisałam chyba o tym, ze ból jest nie do opisania tylko uczucie jakie towarzyszy parciu A to zupełnie inna bajka
Ból był znośny, sama się dziwiłam, że nawet w miarę wytrzymałam....być może gdybym rodziła dłużej dałby mi się we znaki. Ale w tym przypadku był tak mniej więcej 20-krotnie silniejszy niż przy miesiączce.

Sara urodziła się mając 52 cm
Mam w związku z tym problem z ciuszkami.....bo byłam przygotowana na większego klopsa Esterka musiała mi przywieźć ciuszki od lalek.....
Moja Kruszynka jak na razie jest grzeczna jak Aniołek. Ślicznie śpi, pięknie je i robi zólte kupki Oby tak dalej

W trzeciej dobie po porodzie dostała żółtaczkę, ale wypisali ją do domku. Miała jednak przez jedną noc i dzień zastosowaną fototerapię. Leżała sobie ze mną na sali na specjalnych lampach i się wygrzewała. Teraz stosuje naturalna fototerapię słoneczkiem
Rozwija się prawidłowo i jest bardzo silna. Była dzisiaj u nas położna i dziwiła się, że wcześniaczek a sama już na brzuszku obraca główkę

Wstawiam parę zdjęć z ostatnich dni Mojej Małej Księżniczki
1 zdjęcie jeszcze w szpitalu na tatusinych rączkach
2 zdjęcie w szpitalu na lampach do fototerapii
3,4,5 zdjęcie w domku, dwa ostatnie sprzed godzinki
To i ja się melduję.

MARIKA.S gratulacje dużo zdrówka dla Ciebie i Sary (to prawdziwa księżniczka - śliczna !!!!!!).
zyrafa5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 07:35   #201
muron
Zakorzenienie

staram się wysypiać ale się nie da. Zasypiam przed TV, idę się położyć- i nic. W nocy płaczę z bólu przy przewracaniu.

A propos Aventu to Philips, powinno być ok. Choć nasz plazma Philipsa działała 3 dni;-)

Dziewczyny walczcie, ale ciężko z rozstępami. One nie znikną- zbledną.

Stary 2010-12-04, 07:36   #202
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
cześć Dziewczyny, wchodzę po 3 dniach nieobecności, a tu nowy wątek
U mnie wszystko w porządku, bo widziałam, że się martwiłyście
Szizuho, lilijka, nie miałam dostępu do netu, ale już jest ok

w środę byłam u lekarza, Mały zdrowo rośnie, wyniki mam bardzo dobre i co najważniejsze, szyjka od poprzedniej wizyty mi się nie skróciła tak więc mam nadzieję, wytrwać do lutego .

Jutro wybieram się do fryzjera, a za 10 dni wraca mój mąż, tak się cieszę, że już będzie z nami.

Nie mam w ogóle rozstępów, ale zauważyłam, że zrobił mi się dość spory cellulit ehh.....spódniczek krótkich raczej już nie założę
no i męczy mnie czasem zgaga...

pozdrawiam Was ciepło i uważajcie na siebie podczas tych mrozów
no masz szczęście , bo inaczej dostałabyś lanie
cieszę się, że wszystko w porządku z małym ..........buziaczki dla Was

anka_bzzz moja babcia ma na imię Alicja i to jest najukochańsza osoba na świecie, a wszystkie osoby o tym imieniu które znam są bardzo inteligentne, pogodne i tutaj jeden minus - sknerowate (czytaj oszczędne). Sama chciałabym mojemu dziecku dać na imię Alicja, ale mężowi się nie podoba. I tym sposobem nie mamy imienia dla dziewczynki, a i ostatnio padło imię dla chłopca. Kochana spróbuj karmić, ty to ty, a one to one...........nigdy nic nie wiadomo (oczywiście jeżeli w planach miałaś karmienie piersią)

achaia zaciskaj kochana te nogi do stycznia, zaciskaj

rekinek83 witam, spokojnie nikt nikogo nie wykreśli, bo postanowiłyśmy, że w praniu zrobimy listę mam zagubionych po drodze. bardzo dobrze, że się odezwałaś . A nick już poprawiam, a że jesteś pierwsza na liście, to pewnie dlatego, że jesteś jedną z pierwszych co rodzisz. Pozdrawiam Cię serdecznie........pisz częściej

Witam się z sobotniego, słonecznego, rześkiego poranka

śmieję się teraz, bo jak nagle wszystkie odżyły po tym jak pokazała się ta domniemana lista na forum

USPAKAJAM WSZYSTKIE: NIKT NIE BĘDZIE WYKREŚLONY Z LISTY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIE PANIKOWAĆ

Jaki plan na dzisiaj? Jadę zobaczyć się z dziadziusiami i po spodnie do krawcowej...........:jupi :

Tak więc za dużo nie rozpisujcie się
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 07:49   #203
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

cześć Dziewczyny,
lilijka

śniła mi się dzisiaj JeSuisUnPapillon, że urodziła Kochana, Ty lepiej mocno zaciskaj nóżki, bo ja mam sny prorocze

Co do karmienia piersią, jak mi nie będzie wychodzić, to wiem po sobie, że długo walczyć nie będę przejdę na butelkę ja jestem bardzo niecierpliwa.

W szoku jestem, bo u nas na ulicy przejechał pług WOW.

Pozdrawiam Was cieplutko i znikam pisać artykuł, trzeba wykorzystać to, że mam neta

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

Edytowane przez hawea
Czas edycji: 2010-12-04 o 07:53
hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 07:51   #204
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cześć panienki witam z wyrka, cora jesz ze śpi
Łucja bardzo ładnie, moja siostra tak ma
A Hania to moja córka, święta żadna z nich nie jest ( chodzi mi o charakter) my w 1 ciąży byliśmy najpierw zdecydowani nz hanie i 22 marca postanowiliśmy zmienić na imie Pola, młodej chyba die nie spodobało bo urodziła się dzień pózniej i chyba chciała hc Hania.

Cellulit: mam okropny na nogach dupy na szczęście nie widzę bo nic mam takiego lustra dużego żeby die cała zobaczyć. Rozstepy mam najwyżej na lasery będę chodzić.

Co do niani i gwarancji, ja mam co prawda baby ono ale yo gorsza dużo firma niż avent , duuuzo przeszła ta niania. Nic się z nią nie stało a gwarancje i pudło dawno wywalilsm. Jakbym miała płacić prawie 100 wiecej za gwarancje to wxielabym bez. To naprawdę mało wadliwy sprzęt, a ta niania nowa??

Ja mam dwa trochę małe staniki to karmienia alles i chce kupić jeszcze ze dwa ale na pewno nie w Polsce. Mąż ma konto na ebay i kartę kredytowa riec ostatnio zamowilismy z uk dwa póki co zwykle staniki panache. Wyszło łącznie 170 zł a w pl za jeden tej firmy w moim rozmiarze chcą uwaga: 220-250 zł wiec ponad dwa razy tyle. Jeśli te zwykle bedą pasować to kupię tam karmnik w tym samym rozmiarze.

Tez slysalam ze linomag jest dobry I Wien ze jest kilka rodzajow. Nie wiem który lepszy dla chlopca...póki co chce kupić; bepanthen, alantan, sudocrem najmniejszy, jak znajdę to zasypke alantan, krem na pogodę. Do kąpieli kupiłam w promocji za 32 zł duża emulsje do kąpieli oilatum i szampon tez oilatum. nie wiem jaki balsam i krem do twarzy... Może tez hipp faktycznie? Makeupistko kochana powiedz mi on ma najprostszy skład?

Lilijko haha a co ja mogę mieć w planach.....? Lezenie nalot teściowej z jedzieniem ( zrobiła mi tarte a mąż będzie malował pokój małego. Suuuuper się cieszę bo w końcu będzie widać ze drugie dziecko ma się pojawić

Edytowane przez gosiaczek071
Czas edycji: 2010-12-04 o 08:00
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 07:52   #205
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
cześć Dziewczyny,

śniła mi się dzisiaj JeSuisUnPapillon, że urodziła Kochana, Ty lepiej mocno zaciskaj nóżki, bo ja mam sny prorocze

Pozdrawiam Was cieplutko i znikam pisać artykuł, trzeba wykorzystać to, że mam neta
no weź!

chociaż ja już praktycznie gotowa jestem mimo że do początku lutego czas mam
dzisiaj chyba zadzwonię opiórkać sklep - bo obiecywali że w ciągu tygodnia będzie łóżeczko a nie dzwonią

PS. Ledwo zmieściłam dupsko w swoje jeansy...jest źle ze mną, moje 2 nadprogramowe wg nie poszły w bobo tylko w ... tyłek!
ciężko ciężko...

jadę kupić sobie grapefruity i marchewki
Stary 2010-12-04, 08:07   #206
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
cześć Dziewczyny,
lilijka

Co do karmienia piersią, jak mi nie będzie wychodzić, to wiem po sobie, że długo walczyć nie będę przejdę na butelkę ja jestem bardzo niecierpliwa.

to ja poproszę o taki sen, wtedy byłabym spokojniejsza, skoro proroczy
bo zaczynam chyba schizować lekko........na punkcie braku ruchów dziecka lub zbyt małym.
Tłumaczę na razie sobie tym, że może łożysko i dziecko są tak ułożone, że nie czuję tego tak mocno i tak często................... .....
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-04, 08:12   #207
Katarina89
Raczkowanie

Hmmm...
Rozstępy... Masakra... Mimo iż się smaruję, to i tak są... Pierwsze mi wyskoczyły na piersiach... Zawsze miałam mały biust, teraz urósł prawie o 2 rozmiary, na tyłku nie wiele, kilka na udach... Do niedawna nie miałam też nic na brzuchu, ale ostatnio poszły mi na bokach :/
Ale mój mąż za każdym razem jak mu pokażę nowy rozstęp i narzekam, to mnie przytula i mówi, że dla niego i tak jestem śliczna, a nasza dziewczynka rośnie i powinnam się z tego cieszyć, a nie narzekać...

Dzisiaj idę z TŻtem na "spotkanie z położną" dostaliśmy na nią namiary od naszego ginka, podobno już starsza babka (powyżej 40), ale podobno jest u nas najlepsza i zna się na rzeczy. Zobaczymy jak to będzie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-04, 08:22   #208
muron
Zakorzenienie

powyżej 40 i to już starsza babka?;-)

Stary 2010-12-04, 08:32   #209
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
powyżej 40 i to już starsza babka?;-)
muron jeszcze 10 lat i będziemy starszymi babkami
Stary 2010-12-04, 08:33   #210
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

eeeeeeeeeeej weźcie bo ja to jak będę miała 40lat to chyba się położę umierać jak ktoś mi powie że jestem starsza babka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości