|
|
#181 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: kolor przewodni - ZIELONY
CZĘŚĆ DZIEWCZYNY
![]() z radością się przyłączam do wątku, bo zamarzyłam sobie właśnie zilony kolorek jako przewodni ślub w październiku a już sen z powiek spędzają mi zielone butki :/ piszecie o sklepie RAJ DLA STÓP i o bucikach od NINY możecie coś przybliżyć, bo przejżałam forum i nie odnalazłam szczegółowych info na ten temat.? ;>Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- takaya szczególnie pytanko do Ciebie, gdzie kupiłaś swoje butki? bo są zjawiskowe
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Neska pewnie że zjawiskowe!
![]() Moje buciki powstały z tkaniny 'sukienkowej' kupionej na podstawie wzorników zieleni jakie wysłałam do sklepu Białe Buty. Teraz już są w stałej ofercie i można przebierać z wysokością obcasa, modelem i ozdobnikami ![]() Jeden minus jest właśnie taki,że są z tkaniny która nie jest obuwnicza i niestety nie da się ich wyczyścić ;( Moje bardzo się zniszczyły, tkanina odkleiła się od 'bazy' buta przy czyszczeniu. Teraz leżą w pudle na dnie szafy bo mam do nich ogromny sentyment i nigdy ich nie wyrzucę ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
Myślę,że dobry florysta zrobi ci taki wianek bez mrugnięcia okiem
|
|
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Uważam, że zielony jest bardzo ciekawym kolorem weselnym. Nie wiem jak na Was wpływa, ale na mnie wywiera pozytywne wrażenie, dobre odczucia, uspokaja
.
|
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny,
szukam cały czas zielonych butów, póki co znalazłam takie jak w załączeniu. Jednak cały czas myślę, że to nie to... jedne, wyższe mają idealny kształt tzn. ładne skrzyżowanie na palcach, piętę i nie są zapinane na kostce, a z uwagi na moją grubą kostkę to ma znaczenie, są w kolorze wypłowiałej ciemnej butelkowej zieleni, a wolałabym, żeby były bardziej soczyste, dodatkowo mają złote obszycia a to mi zupełnie nie pasuje, choć pewnie nie są jakoś strasznie widoczne. drugie, niższe mają ładną kokardkę na palcach, ale mają zapięcie na kostce, które poszerza i skraca ją optycznie. mają ładny soczysto-ciemny kolor. No i masz tu babo placek. W sumie nie wiem, czy to już te, czy jeszcze nie... chyba jestem zbyt wybredna. A co Wy myślicie?Chciałam, żeby kolor przewodni to była ładna soczysta zieleń, taki kolor zielonego jabłka... |
|
|
|
|
#185 |
|
Przyczajenie
|
Zgodzę się, bardzo fajny pomysł
|
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Kristi zamów buciki tam gdzie ja, chyba ze boisz się przez neta...
Ja szukałam wszędzie i w żadnym sklepie nie dostałam bucików w kolorze zielonego jabłuszka ![]() Wiem, że dwa lata temu były takie na niebotycznych szpilach w Menburze. jasnozieloną soczysta satynę mają też w Akcesie, ale mi te buty się nie podobają. |
|
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Też myślałam nad zielonymi butami, ale nie znalazłam żadnych-ani w interesującym mnie odcieniu, ani w fasonie.
Ale zielony to cudny kolor ![]() Ja miałam do niego zestawioną pastelową żółć i ecru
|
|
#188 |
|
Przyczajenie
|
Takayaja na 99% "zgapię" od Ciebie buciki
- bo są jak pisałam zjawiskowe poza tym nigdzie indziej nie ma takich ładnych, zieloniutkich bucików... Jeśłi są to strasznie wysokie, a ja mogę mieć max 6-7 cm :/ aczkolwiek uwielbiam wysokie szpile, ale przy moim wzroście i wzroście Mojego Narzeczonego jestem ograniczona :PWracając do tematu - mam pytanko czy butki Twoje miały w pięcię wszytą gumeczkę, która przytrzymywała but na nodze? Te czółenka nie są pełne i boję się trochę czy nie będą spadać... Jak u Ciebie było, trzymały się stopy podczas tańców? ;>
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Neska w BB możesz wybrac dowolny model z symbolem A i zrobią ci go w zieleni (teraz widziałam, że maja kilka odcieni nie tylko mój
)Moje buciki trzymały się rewelacyjnie, nie maja gumki w środku, ale myslę,że to kwestia dopasowania rozmiaru. Po plenerze jak je uprałam tak się rozciągnęły, że nie da się w nich chodzić No ale to sa buciki ze skóry trzeba brac pod uwagę, że się rozejdą. Moje były odrobinę za małe w palcach ale 2dni i stały się najwygodniejszymi butami jakie kiedykolwiek miałam
|
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
widze, ze watek dalej sie rozwija
![]() fajnie zielen jest bardzo pieknym kolorem, zwlaszcza jasna zielen, moim zdaniem bardzo pasuje do takiej uroczystosci jak wesele, jest swieza, pozytywna i ciepla Dlatego u mnie padl wybor na nia Tak samo bardzo ladnie wyglada w polaczeniu z innymi kolorami
Edytowane przez natalontko Czas edycji: 2012-02-28 o 10:09 |
|
|
|
|
#191 |
|
Raczkowanie
|
To i ja przywitam się z koleżankami w wątku
. Zakochałam się w zielonym już rok temu oglądając zdjęcia takaya jednak postanowiłam włączyć się do dyskusji dopiero teraz, ponieważ zaledwie wczoraj zarezerowaliśmy salę . Ze względu na różowe zasłonki znajdujące się na sali (zdjęcie w załączniku) zdecydowałam się na połączenie zielonego z różowym Mam nadzieję, że uda mi się wywalić to serce z obrączkami i wykombinować przy waszej pomocy jakieś ciekawe dekoracje
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#192 |
|
Raczkowanie
|
znalazłam ciekawe zielone inspiracje, najbardziej podobają mi się buty i makijaż
|
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Ollka, czytamy ta sama strone
![]() http://www.inspiracjeslubne.com/kolo...agdowa-zielen/ dzieki za wklejenie - inspiracje super! delikatne elementy i akcenty
|
|
#194 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#195 |
|
BAN stały
|
zielone dodatki bardziej przykuwają uwagę niż np całość jakiegoś elementu. dlatego te białe butki z zieloną ozdobą są najfajniejsze
|
|
|
|
|
#196 |
|
Zadomowienie
|
Ooo, nie wiedziałam, że jest też "zielony wątek"
![]() Ja również mam ten kolor jako przewodni. Póki co (z zielonych dodatków) mam wstępnie wybrany bukiet oraz zamówione buty na bialebuty.com.pl - powinny przyjśc na dniach. Nasza sala jest raczej jasna, bardziej w stylu nowoczesnym. Na ścianach jest możliwość włączenia oświetlenia,w tym zielonego, oprócz tego na stołach zielony tiul i świeczniki. Jako winietki będziemy mieli jabłka, zawieszki na butelki tez zielone - myślicie, że taka dekoracja wystarczy? Aha, sala zapewnia też żywe kwiaty - podejrzewam, że będą to jakieś biało-zielone. Co sądzicie? |
|
|
|
|
#197 |
|
Raczkowanie
|
Ja też miałam jabłka jako winietki i wszystkim się bardzo podobało. Sala wygląda nowocześnie i ładnie. Ja nie przepadam za tiulem, więc u mnie go nie było. Nie wiem czy jak dasz zielone jabłka, zielony tiul i zielone świeczniki to nie będzie za dużo tego koloru. Według mnie do zielonych jabłek wystarczą żywe zielono-białe kwiaty na stołach i białe obrusy z białymi wykrochmalonymi serwetkami
|
|
|
|
|
#198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
fajnie się to prezentuje, ale musicie odpowiednio dobrać odcień zieleni żeby współgrała z zielonym światłem wtedy będzie super |
|
|
|
|
|
#199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc jeśli zielonego wyjdzie za dużo, to można włączyć normalne białe światło.
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#200 |
|
Raczkowanie
|
białe światło bedzie najbardziej neutralne i pasować do wszystkiego
|
|
|
|
|
#201 |
|
Zadomowienie
|
To i ja się przyłączę
Wraz z TŻ'em zdecydowaliśmy się na zielone jabłuszko, jako kolor przewodni, a moja siostra mnie w tym utwierdziła, gdy sama wspomniała, że w takim kolorze chce szyć suknie, bo tak jej jakoś ten kolor do nas pasuje oczywiście zaczęła się śmiać gdy jej powiedziałam, że na taki tez kolor zdecydowaliśmy się jako przewodni ![]() Myślałam, aby do ozdób w kościele dodać czerwoną jarzębinę (jeśli uda mi się znaleźć). Chciałabym białe kokardy z zielonymi wstawkami i czerwoną jarzębiną. Co o tym myślicie?
|
|
#202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#203 |
|
Zadomowienie
|
Ślub mamy w sierpniu 2014. O jarzębinie pomyślałam, ponieważ marzy mi się mieć czerwone, góralskie korale, ponieważ moja mama jest góralką i czuję się mocno związana z jej stronami. Jako główny kolor byłby zielony, a czerwone tylko jakieś wstawki (wstążka przy księdze gości itp.)
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
W sierpniu chyba jeszcze się jarzębina nie czerwieni. Ale możesz dać owoce kaliny albo dziurawca. W sierpniu one chyba już są.
|
|
|
#205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuję! ![]() Zobaczymy co będzie, najwyżej będę kombinować
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
wydaje mi sie ze jarzebina jest juz czerwona w sierpniu - zawsze bylam zdziwiona dlaczego lipy kwitna w czerwcu, a jerzebina jest w sierpniu skoro to jesienny dodatek (?) - jakby sie miesiace poprzestawialy ale to moze zalezec od miejsca w Polsce
|
|
#207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#208 |
|
Raczkowanie
|
W sierpniu powinna być czerwona, choć może to zależeć od regionu, u mnie na południowym wschodzie na pewno jest, bo przygotowywałam dekorację stołów na sierpniowy ślub siostry właśnie z jarzębiną
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
leśnie zielony
|
|
#210 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

No ale to sa buciki ze skóry trzeba brac pod uwagę, że się rozejdą. Moje były odrobinę za małe w palcach ale 2dni i stały się najwygodniejszymi butami jakie kiedykolwiek miałam