|
|
#181 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Korea Południowa atakuje (hallyu)
Cytat:
. Ważne, że wiesz o swoim błędzie.Cytat:
![]() Ten program Star King, można go gdzieś się dorwać w całych odcinkach, a nie tylko fragmentach? Po zobaczeniu Małpki i Leeteuk'a bijących się poduszkami, chciałabym zobaczyć więcej takich akcji ![]() I tak właściwie na czym cały program polega? |
||
|
|
|
|
#182 |
|
BAN stały
|
Tak trenuję moje odczytywanie hangula i wymiękłam przy tej czionce
http://magdachosekorea.files.wor dpress.com/2009/09/daegu-trip-265.jpg?w=500&h=666\\chod zi o ten duży, głowny napis na budynku. Posługując się tabelką z Edgarda doszłam do czegoś takiego: th tae (szerokie E) gu jok Pierwszy symbol jak widać w ogóle nie utworzył mi sylaby :O Edytowane przez mmm3m Czas edycji: 2011-02-02 o 21:21 |
|
|
|
|
#183 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ważne, że wiesz o swoim błędzie.Cytat:
![]() Ten program Star King, można go gdzieś się dorwać w całych odcinkach, a nie tylko fragmentach? Po zobaczeniu Małpki i Leeteuk'a bijących się poduszkami, chciałabym zobaczyć więcej takich akcji ![]() I tak właściwie na czym cały program polega? przez przypadek dodało się dwa razy ![]() Cytat:
. Ogółem jest tak, że w każdym kwadraciku jest min. jedna samogłoska jedna spółgłoska (zalicza się do tego także bezdźwięczne ㅇ). Więc wniosek z tego taki, że th nie może być
Edytowane przez Malcheese Czas edycji: 2011-02-02 o 21:05 |
|||
|
|
|
|
#184 | ||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A co do tego napisu... fakt- można na pierwszy rzut oka się pomylić.. i przeczytać ㅎ zamiast ㅗ i ㅇ... Cytat:
Cytat:
A polega to na tym, że do programu przychodzą różni utalentowani ludzie z całego świata i występują, z boku siedzą znani ludzie no i czasem w tym uczestniczą... _________________________ ___________________ Zapomniałam.... Cytat:
Przy okazji filmówi i przekleństw polecam Breathless http://www.youtube.com/watch?v=xUE77_OMF0g Rewelacyjny film, a przekleństw od groma... Edytowane przez Aigoo Czas edycji: 2011-02-03 o 01:17 |
||||
|
|
|
|
#185 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Tak wiem, dlatego to TH wydawało mi się dziwnym potworkiem Cytat:
właśnie taki błąd popełniłam.W sumie zastanawiam się czy wymowę jaką podałam też zrobiłam poprawnie? Wersję zlatynizowaną (tak nazywa ją podręcznik Edgarda) mam poniżej hangula na załączonym obrazku ale jak wiadomo wymowa to zupełnie inna bajka. Edytowane przez mmm3m Czas edycji: 2011-02-03 o 11:35 |
||
|
|
|
|
#186 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tytuł jest adekwatny , po zobaczeniu trailleru przez chwilę zostałam w osłupieniu. W każdym razie dziękuję . Dzisiaj oglądałam kawałek jakiegoś programu z SuJu, coś na styl horroru (serce mi mimo wszystko wysiada, nadal nie nadaję się na takie gatunki...) i HeeChul mówił po japońsku i przeklinał, ale w napisach koreańskich ładnie ocenzurowano to słowo... Dobra koniec z moim zboczeniem, bo nie ma się czym chwalić ![]() Cytat:
) gu jok, czyli chyba tak jak ty. Przy okazji nauczyłam się nowego słowa ![]() Cytat:
Jeśli tylko bym słuchała muzyki byłoby w porządku, ale tak mi się teledysk spodobał, że nie kontroluje już puszczania play co 4 minuty. Jeśli do końca tygodnia nie przestanę, to się sama wyślę na odwyk, naprawdę. ![]() Cytat:
Jeszcze was wszystkich powkurzam swoim czepialstwem Hardcorowym ćwiczeniem będzie przeczytanie napisu na czerwonym pasku (część budynku) za kolumną ozdobioną kwiatami ![]() W ogóle jutro mam swój pierwszy test z koreańskiego, mam nadzieję, że nie narobię wstydu sobie
|
||||
|
|
|
|
#187 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nigahiga oczywiście znam mniej znany, kevjumba i jego spotkanie z rosyjską babushkąhttp://www.youtube.com/watch?v=WWoPwDp9Pmw ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- http://i52.tinypic.com/o9r975.gif
|
||||
|
|
|
|
#188 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W ogóle to ja bardzo lubię oglądać kpopowe teledyski i jak mi coś odbije to mogę w kółko jeden puszczać. Cytat:
i pochwal nam się potem jak Ci poszło ![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
Onakasuita, no wiesz... co Ty nam tu podrzucasz
|
|||
|
|
|
|
#189 |
|
Rozeznanie
|
a babushka?
tatę też ma fajnego ![]() Mogłabyś mi powiedzieć o Co chodzi ?Top ma nie przestawać? Ja nie wiem czego ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ---------- niezły ktoś miał pomysł ![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:58 ---------- czy ktoś jest mi w stanie odpowiedzieć gdzie mogę zobaczyć Full House z Suju i tymi dziewczynami ?
|
|
|
|
|
#190 | ||
|
Raczkowanie
|
Babuska boska
![]() Cytat:
Cytat:
Na forum http://hanakuor.webd.pl/forum/ jest do ściągnięcia.
|
||
|
|
|
|
#191 | |
|
Rozeznanie
|
Ktokolwiek ma pojęcie o co chodzi, czekamy![/QUOTE]
Cytat:
Kocham miasta nocą ![]() http://www.youtube.com/watch?v=DOkU9gT7dbo |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#192 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#193 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#194 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie chcesz wiedzieć![]() na zdjęciu Gd ![]() ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- a gif z tego teledysku http://www.youtube.com/watch?v=zRJ4IzpfVUs Top i jego wąż |
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
OMG, chyba będę ten teledysk oglądać po 1000000 razy dziennie ![]() jak ktoś może być taki hooot????
|
|
|
|
|
|
#198 | |
|
Raczkowanie
|
Tak, to wyjaśnienie ma sens
![]() Cytat:
Bardzo bardzo |
|
|
|
|
|
#199 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#200 |
|
Raczkowanie
|
Już mi tu szybko na ten groch! Kara musi być. Nie będziesz nas tu na forum gorszyć... Tu przecież same niewinne istoty o czystych myślach, kochające kpop tylko i wyłącznie za muzykę i przekaz płynący z tekstów. Ehh ta dzisiejsza młodzież... ![]()
|
|
|
|
|
#201 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie chciałam, już nie będę, przepraszam
![]() ale poczytajcie sobie jeszcze ten wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=504548 |
|
|
|
|
#202 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
|
#203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#204 |
|
Raczkowanie
|
Żeby nie było, że robimy offtop, to możemy się podjąć tłumaczenia tych tekstów na koreański.
![]() ![]() Ja to chyba muszę zaraz się położyć, bo o tej godzinie to już jakieś totalne głupoty wypisuję. Będzie mi wstyd jak reszta to później poczyta... Ale to nie moja wina, to onakasuita sprowadza dyskusję na takie tory ![]()
|
|
|
|
|
#205 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kasujemy posty z góry przepraszam wszystkich tych, którzy będą nadrabiać temat i natkną się na te wiadomości ![]() ![]() ![]() wiedzcie, że jest mi wstyd i za karę śpię dzisiaj na grochu ---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ---------- Haein nie rób ze mnie takiej zbereźnicy ![]()
|
|
|
|
|
|
#206 | ||
|
Raczkowanie
|
Może koleżanki z lepszą znajomością koreańskiego nam pomogą. Dziewczyny, liczymy na Was!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
|
#207 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#208 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#209 |
|
Rozeznanie
|
dobranoc
|
|
|
|
|
#210 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Nikt się nie denrwuje, poprawiaj bo zawsze można coś przeoczyć. Moja nauka idzie jako tako. Coraz sprawniej idzie mi rozszyfrowywanie hangula i na odwrót. Czasami źle zapiszę krzaczki (wybiorę dobre ale źle je poustawiam i porozdzielam w sylaby w jednym "kwadracie"). Niestety stanęłam na pierwszych zagadnieniach gramatycznych. Ale nie dziwię się sobie ponieważ nawet polskiej gramatyki nie ogarniałam w szkole (liceum było zbawieniem, tam już nie było takich lekcji j. polskiego ). Muszę mieć wszystko jak najbardziej po chłopsku wytłumaczone. No cóż, jakoś sobie dam radę. Jeśli nie ogarnę gramatyki to przynajmnie będe umiała odczytac hangul oraz wykuję masę słówek i zwrótów bez wgłębiania sie dlaczego tak a nie inaczej są stworzone ![]() Cytat:
hmmm,,, na szczęście na TOPa nie lecę ![]() Cytat:
Nie ;] Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Dziewczyny, znalazłam taką stronę: http://www.livemocha.com/ zastanawiam się czy rejestracja tam ma sens? Ktos miał już do czynienia? Boję sie, ze zamiast kursu zostanę zasypana jakimś spamem
|
||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.

. Ważne, że wiesz o swoim błędzie.

?

nie chcesz wiedzieć
Już mi tu szybko na ten groch! Kara musi być. Nie będziesz nas tu na forum gorszyć... Tu przecież same niewinne istoty o czystych myślach, kochające kpop tylko i wyłącznie za muzykę i przekaz płynący z tekstów. Ehh ta dzisiejsza młodzież...
to onakasuita sprowadza dyskusję na takie tory