![]() |
#181 |
Przyczajenie
|
Dot.: ef i inne kursy językowe!
Obstawiam że jesteś już po kursie a sama aktualnie rozważam wyjazd z EF do Kanady. Jak oceniasz tą szkołę językową, organizacje, zakwaterowanie, organizowane wycieczki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Przyczajenie
|
Dot.: EF kursy językowe
Ja mysle o Brighton w te wakacje. Z jakiej szkoły myślisz żeby pojechać? Rezerwowalas juz coś? Ile masz lat?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Przyczajenie
|
Ja jadę na kurs z EF w te wakacje do Anglii (nie wiem jeszcze do jakiego miasta). Ale mam problem, ponieważ nigdy wcześniej nie leciałam samolotem i trochę się boje lecieć pierwszy raz sama. Więc jeśli ktoś wybiera się na kurs do Anglii i szuka znajomych, to proszę o kontakt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Przyczajenie
|
Ja jadę w te wakacje do Brighton z EF
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Przyczajenie
|
Też myślałam o Brighton, ewentualnie Oxford
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Przyczajenie
|
Hej wszystkim!
Ja w tym roku (w sierpniu) wybieram się na trzy tygodnie do Londynu z efu! Ktoś jedzie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Przyczajenie
|
Zastanawiam się bardzo poważnie nad wyjazdem na taki kurs językowy z EF lub Sprachcaffe, niestety nie wiem czy na miejscu poradziłabym sobie, ponieważ nie jestem zbyt dobra z angielskiego. Wie ktoś jak to wszystko wygląda?
Jedzie ktoś może w tym roku do LA lub Toronto? Co lepiej wybrać EF czy Sprachcaffe? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#188 |
Przyczajenie
|
Nie wiem jak to działa w tych szkołach, nie korzystałam z ich usług
Polecam szkołę języków obcych LEXIS, wiem, że są najlepszy. Nigdy nie miałam z nimi problemów, wszystko załatwiali szybko ![]() xxx Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2016-04-29 o 07:59 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Przyczajenie
|
Hej chciałabym w tym roku pojechać na kurs językowy z EF do Miami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Przyczajenie
|
Hejka
![]() Ja od dłuższego czasu nastawiam się na taki wyjazd ale bardziej pod kątem USA. Może ktoś był i chciałby podzielić się wrażeniami, albo planuje jechać w tym roku? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Przyczajenie
|
jedź ze mną do Londynu! Nieco bliżej jak na pierwszy raz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Przyczajenie
|
Hej , Ja sie wybieram w tym roku do New York,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Przyczajenie
|
W Londynie byłam, dlatego zastanawiam się nad Miami albo LA, ale Nowy Jork też super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Przyczajenie
|
miejsce zamieszkania w campusie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Przyczajenie
|
ja wybrałam host family
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
Jeśli zastanawiacie się nad kursem w Anglii, to szczerze polecam Brighton. Niesamowite miasto, byłam dwa razy na kursie językowym (z innej szkoły) właśnie w Brighton i gdybym miała okazję pojechać raz jeszcze, to nie wahałabym się sekundy.
Jeśli chodzi o miasto to same zalety, chociaż z roku na rok robi się coraz brudniejsze. Jest dużo taniej niż w Londynie, a do Londynu bilet w dwie strony wraz z metrem kosztuje około 10 funtów, więc można jechać kiedy się tylko chcę. Dużym plusem jest oczywiście plaża i molo, na plaży zawsze się dużo dzieje - konkursy, imprezy, kino na świeżym powietrzu. No i jeśli chcielibyście odwiedzić inne nadmorskie miejscowości to kursuje dużo autobusów, które mogą Was wywieźć na drugi koniec wybrzeża. Polecam Seven Sisters, jeśli pogoda dopisuje - na prawdę warto!
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
Orientuje się ktoś, jak to jest z Malagą z EF? Planuję w tym roku tam jechać, ciekawi mnie, jak to jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Przyczajenie
|
Ja właśnie chciałabym pojechać do Los Angeles, ale sama nie wiem jak to wygląda
Edytowane przez pamczii Czas edycji: 2016-06-21 o 21:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Przyczajenie
|
Chętnie bym sie podpiął ale jak na pierwszy raz to New York
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
Przejrzałam wątek i przeczytałam co nieco o Malcie, może mi ktoś powiedzieć coś wiecej o klubach itp. w St. Julians? Czy kurs "blokuje" te rozrywki? (no bo trzeba wczesnie wstac czy cos). Może głupie pytanie, ale naprawdę nie wiem, czego się spodziewać. A słyszałąm, że w St. Julians jest jakas dzielnica Paceville czy jakos tak, w ktorej sa mega imprezy. Nie ukrywam, ze mnie to interesuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Przyczajenie
|
Czy ktoś kto już zaliczył ten wyjazd może więcej powiedzieć?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Przyczajenie
|
Wybieram się z koleżanką do LA na dwa tygodnie od 10.07.2017r. Planujemy mieszkać w akademiku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() Zawsze chciałam zwiedzać świat i od dawna marzy mi się Nowy York (i każdy inny zakątek ziemi) i pomyślałam dlaczego nie połączyć przyjemnego z pożytecznym ? Brawo ja ![]() Natrafiłam na szkołę EF i mam milion pytań: Jak wygląda taki kurs i życie przez ten okres czasu w danym miejscu(jakiś plan dnia O.o)? Osoby będące na miejscu pracownicy to Polacy należący do EF czy wszyscy "obcy ?"Co was zaskoczyło pozytywnie a co negatywnie? Jak koszty maja się do oferty? Życie w akademiku vs życie u rodziny? Jakie były dokładne koszty waszych wyjazdów po podliczeniu kosztów kursu, przelotów, przejazdów na miejscu, wyżywienia, przyjemności itd.? Mieliście jakichś opiekunów, przewodników czy na żywioł? Jaka jest średnia wieku osób będących na takim kursie? Jakie poziomy umiejętności językowe mają osoby w grupach? Jakie są stany akademików i jaki klimat tam panuje luz blues, cicho bo wszyscy się uczą, czy uwaga impreza!? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Przyczajenie
|
Cześć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Przyczajenie
|
Hej, ja byłam na takim kursie z nimi i w tym toku też się wybieram do Londynu, jak nadal masz pytania to możesz napisać do mnie tutaj to opowiem Ci szczegóły ☺ paaula.sobolewska@gmail.c om
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zadomowienie
|
Hej. Też myślę o kursie za granicą. Chodzi mi o język angielski. Tylko hmm nie mam juz 18 lat i tak się zastanawiam, czy nie jestem za stara na taki kurs?
![]()
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Z doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że będąc na poziomie b2+/c1 miałam osoby w grupie, które miały 15 lat jak i te, które był 40,50+ więc myślę, że warto spróbować
![]() Ja sama myślę o ponownym wyjeździe, jednak na razie fundusze mi na to nie pozwalają ![]()
![]() |
#209 |
Przyczajenie
|
EF Los Angeles
Hej, wybiera sie ktoś na kurs z EF do Los Angeles w sierpniu? Szukam chętnej osoby która wybrałaby sie ze mną na takie wakacje (mam 17 lat)😊
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Przyczajenie
|
Jeżeli chodzi o EF to w 100% polecam .Byłam 4 lata temu na Malcie (3tyg), czyli miałam 17 lat u rodziny goszczącej i moim zdaniem jest lepsza opcja, jeżeli chodzi o nauke języka. Z moich osobistych doświadczeń, na początku trafiłam do takiej pani (mniej więcej 45 lat) ale miała dużo zwierzaków i nie gotowała za specjalnie, niestety wytrzymalam tylko 2 dni, ale bez żadnych większych problemów mogłam zmienić rodzinę i oczywiście Pani, która bardzo chętnie mi pomogła dobrala mi bardzo sympatyczną rodzinkę, z która do teraz mam kontakt. Także jeżeli chodzi o zakwaterowanie - polecam rodzine.
Jeżeli chodzi o ceny, możecie sobie zobaczyć wszystko na stronie ef. Nie są tanie takie kursy, ale tragedii nie ma, moim zdaniem. Na Malcie za 3 tyg kursu wakacyjnego + w ostatnim tygodniu zmieniłam na intensywny + transfer z lotniska i na lotnisko + bilety na samolot wyszło mnie jakoś 10 tys. Kolejny punkt to wiek. Na Malcie większość z osób było w wieku mniej więcej od 16 do 29 lat ale oczywiscie można było spotkac też starszych. Ale moim zdaniem własnie to jest tego wszystkiego urok, że można poznać przeróżnych ludzi, wymienić sie doświadczeniami , poznać ich kulturę oraz nawiązać znajomości na całe życie ![]() Jeżeli chodzi o rodzaj kursu. Jak już wyżej wspomniałam na malcie byłam na 3 tygodnie, kurs wakacyjny. Jednak jest to stosunkowo mala wyspa i przez pierwszy tydzień zwiedzilam, całą okolice i po prostu zaczynalo mi się nudzić, kiedy znajomi byli na zajęciach, a jednak zależalo mi na nauce angielskiego. Bodajże miałam około 3-4 h zajęc dziennie. Teraz w sierpniu wylatuje do Toronto, również na 3 tyg, rodzaj kursu: intensywny. Także jakby ktoś miał jeszcze jakieś pytania, bardzo chętnie pomogę i nie ma się co zastanawiać tylko jedźcie zwiedzać świat ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.