EF kursy językowe - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-02-16, 12:28   #181
ludek03
Przyczajenie

Dot.: ef i inne kursy językowe!

Cytat:
Napisane przez Glimpse Pokaż wiadomość
hej. Ja się wybieram na kurs językowy z EF. Zastanawiam się nad Nowym Jorkiem a Los Angeles i nie wiem co wybrać.
Obstawiam że jesteś już po kursie a sama aktualnie rozważam wyjazd z EF do Kanady. Jak oceniasz tą szkołę językową, organizacje, zakwaterowanie, organizowane wycieczki?
ludek03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-30, 18:10   #182
mauana
Przyczajenie

Dot.: EF kursy językowe

Ja mysle o Brighton w te wakacje. Z jakiej szkoły myślisz żeby pojechać? Rezerwowalas juz coś? Ile masz lat?
mauana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-31, 16:37   #183
M4j4nt4
Przyczajenie

Ja jadę na kurs z EF w te wakacje do Anglii (nie wiem jeszcze do jakiego miasta). Ale mam problem, ponieważ nigdy wcześniej nie leciałam samolotem i trochę się boje lecieć pierwszy raz sama. Więc jeśli ktoś wybiera się na kurs do Anglii i szuka znajomych, to proszę o kontakt
M4j4nt4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-31, 20:58   #184
cioccolato1
Przyczajenie

Ja jadę w te wakacje do Brighton z EF
cioccolato1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-01, 08:17   #185
M4j4nt4
Przyczajenie

Też myślałam o Brighton, ewentualnie Oxford
M4j4nt4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-16, 23:42   #186
mmadzikkk
Przyczajenie

Hej wszystkim!
Ja w tym roku (w sierpniu) wybieram się na trzy tygodnie do Londynu z efu! Ktoś jedzie?
mmadzikkk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-24, 19:18   #187
pamczii
Przyczajenie

Zastanawiam się bardzo poważnie nad wyjazdem na taki kurs językowy z EF lub Sprachcaffe, niestety nie wiem czy na miejscu poradziłabym sobie, ponieważ nie jestem zbyt dobra z angielskiego. Wie ktoś jak to wszystko wygląda?
Jedzie ktoś może w tym roku do LA lub Toronto?
Co lepiej wybrać EF czy Sprachcaffe?
pamczii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-28, 18:53   #188
olanana
Przyczajenie

Nie wiem jak to działa w tych szkołach, nie korzystałam z ich usług
Polecam szkołę języków obcych LEXIS, wiem, że są najlepszy. Nigdy nie miałam z nimi problemów, wszystko załatwiali szybko
xxx

Edytowane przez moniczorek
Czas edycji: 2016-04-29 o 07:59 Powód: link
olanana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-09, 16:10   #189
ajka911
Przyczajenie

Hej chciałabym w tym roku pojechać na kurs językowy z EF do Miami jakie są wasze opinie? po za tym chciałabym się dowiedzieć jak jest z dojazdem, czy to EF wszystko organizuje? jak załatwić wizę?
ajka911 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-31, 08:14   #190
veronice__
Przyczajenie

Hejka
Ja od dłuższego czasu nastawiam się na taki wyjazd ale bardziej pod kątem USA. Może ktoś był i chciałby podzielić się wrażeniami, albo planuje jechać w tym roku?
veronice__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-31, 23:28   #191
mmadzikkk
Przyczajenie

jedź ze mną do Londynu! Nieco bliżej jak na pierwszy raz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-02, 07:25   #192
errik1979
Przyczajenie

Hej , Ja sie wybieram w tym roku do New York,
errik1979 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-03, 09:33   #193
veronice__
Przyczajenie

W Londynie byłam, dlatego zastanawiam się nad Miami albo LA, ale Nowy Jork też super , a jaki rodzaj zamieszkania wybieracie?
veronice__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-04, 09:20   #194
errik1979
Przyczajenie

miejsce zamieszkania w campusie.
Stary 2016-06-04, 11:24   #195
mmadzikkk
Przyczajenie

ja wybrałam host family
Stary 2016-06-05, 09:31   #196
awesooming
Raczkowanie

Jeśli zastanawiacie się nad kursem w Anglii, to szczerze polecam Brighton. Niesamowite miasto, byłam dwa razy na kursie językowym (z innej szkoły) właśnie w Brighton i gdybym miała okazję pojechać raz jeszcze, to nie wahałabym się sekundy.
Jeśli chodzi o miasto to same zalety, chociaż z roku na rok robi się coraz brudniejsze. Jest dużo taniej niż w Londynie, a do Londynu bilet w dwie strony wraz z metrem kosztuje około 10 funtów, więc można jechać kiedy się tylko chcę. Dużym plusem jest oczywiście plaża i molo, na plaży zawsze się dużo dzieje - konkursy, imprezy, kino na świeżym powietrzu. No i jeśli chcielibyście odwiedzić inne nadmorskie miejscowości to kursuje dużo autobusów, które mogą Was wywieźć na drugi koniec wybrzeża. Polecam Seven Sisters, jeśli pogoda dopisuje - na prawdę warto!

awesooming jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-11, 12:24   #197
bordowka
Raczkowanie

Orientuje się ktoś, jak to jest z Malagą z EF? Planuję w tym roku tam jechać, ciekawi mnie, jak to jest
bordowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-21, 21:17   #198
pamczii
Przyczajenie

Ja właśnie chciałabym pojechać do Los Angeles, ale sama nie wiem jak to wygląda

Edytowane przez pamczii
Czas edycji: 2016-06-21 o 21:19
pamczii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-22, 07:26   #199
errik1979
Przyczajenie

Chętnie bym sie podpiął ale jak na pierwszy raz to New York

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-10, 19:03   #200
bordowka
Raczkowanie

Przejrzałam wątek i przeczytałam co nieco o Malcie, może mi ktoś powiedzieć coś wiecej o klubach itp. w St. Julians? Czy kurs "blokuje" te rozrywki? (no bo trzeba wczesnie wstac czy cos). Może głupie pytanie, ale naprawdę nie wiem, czego się spodziewać. A słyszałąm, że w St. Julians jest jakas dzielnica Paceville czy jakos tak, w ktorej sa mega imprezy. Nie ukrywam, ze mnie to interesuje
bordowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-22, 09:46   #201
Cu_cumber
Przyczajenie

Czy ktoś kto już zaliczył ten wyjazd może więcej powiedzieć? Byłabym wdzięczna, bo zastanawiam się jak to wszystko wygląda :3 Transport jest samodzielny? Jak później trafić do miejsca zamieszkania i szkoły? Który wybieraliście kurs? Na jak długi okres czasu? I ile pieniędzy braliście ze sobą? Ktoś mieszkał z miejscowymi? Po lekcjach mozesz robic co chcesz? Nie zajmują się tobą chyba, nie?
Cu_cumber jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-15, 12:55   #202
iampatrycja
Przyczajenie

Wybieram się z koleżanką do LA na dwa tygodnie od 10.07.2017r. Planujemy mieszkać w akademiku Ktoś może był i chce się podzielić swoimi wrażeniami? Czy może ktoś też się wybiera?
iampatrycja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-04, 14:39   #203
czerwoneuszy
Przyczajenie

Witajcie
Zawsze chciałam zwiedzać świat i od dawna marzy mi się Nowy York (i każdy inny zakątek ziemi) i pomyślałam dlaczego nie połączyć przyjemnego z pożytecznym ? Brawo ja .

Natrafiłam na szkołę EF i mam milion pytań:

Jak wygląda taki kurs i życie przez ten okres czasu w danym miejscu(jakiś plan dnia O.o)? Osoby będące na miejscu pracownicy to Polacy należący do EF czy wszyscy "obcy ?"Co was zaskoczyło pozytywnie a co negatywnie? Jak koszty maja się do oferty? Życie w akademiku vs życie u rodziny? Jakie były dokładne koszty waszych wyjazdów po podliczeniu kosztów kursu, przelotów, przejazdów na miejscu, wyżywienia, przyjemności itd.? Mieliście jakichś opiekunów, przewodników czy na żywioł? Jaka jest średnia wieku osób będących na takim kursie? Jakie poziomy umiejętności językowe mają osoby w grupach? Jakie są stany akademików i jaki klimat tam panuje luz blues, cicho bo wszyscy się uczą, czy uwaga impreza!? Jakieś dobre rady dla osoby chcącej wyjechać pierwszy raz?
czerwoneuszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-11, 19:38   #204
MAGANAG
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez czerwoneuszy Pokaż wiadomość
Witajcie
Zawsze chciałam zwiedzać świat i od dawna marzy mi się Nowy York (i każdy inny zakątek ziemi) i pomyślałam dlaczego nie połączyć przyjemnego z pożytecznym ? Brawo ja .

Natrafiłam na szkołę EF i mam milion pytań:

Jak wygląda taki kurs i życie przez ten okres czasu w danym miejscu(jakiś plan dnia O.o)? Osoby będące na miejscu pracownicy to Polacy należący do EF czy wszyscy "obcy ?"Co was zaskoczyło pozytywnie a co negatywnie? Jak koszty maja się do oferty? Życie w akademiku vs życie u rodziny? Jakie były dokładne koszty waszych wyjazdów po podliczeniu kosztów kursu, przelotów, przejazdów na miejscu, wyżywienia, przyjemności itd.? Mieliście jakichś opiekunów, przewodników czy na żywioł? Jaka jest średnia wieku osób będących na takim kursie? Jakie poziomy umiejętności językowe mają osoby w grupach? Jakie są stany akademików i jaki klimat tam panuje luz blues, cicho bo wszyscy się uczą, czy uwaga impreza!? Jakieś dobre rady dla osoby chcącej wyjechać pierwszy raz?
hej, tez zastanawiam sie nad kursem i męczą mnie te same pytania i bardzo zalezy mi zeby jechac tam z kims wczesniej poznanym wiec chcialam zapytac czy nadal jestes zainteresowana wyjazdem?
MAGANAG jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-26, 17:17   #205
magda2114
Przyczajenie

Cześć Ja również jestem zainteresowana takim wyjazdem, z tym, że myślałam konkretnie o Hiszpanii Jest ktoś kto byłby chętny ?? i oczywiście podpinam się pod poprzednie posty i jestem bardzo ciekawa odpowiedzi
magda2114 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-04-27, 23:01   #206
kochampodroze12
Przyczajenie

Hej, ja byłam na takim kursie z nimi i w tym toku też się wybieram do Londynu, jak nadal masz pytania to możesz napisać do mnie tutaj to opowiem Ci szczegóły ☺ paaula.sobolewska@gmail.c om
kochampodroze12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-03, 20:11   #207
Nameria
Zadomowienie

Hej. Też myślę o kursie za granicą. Chodzi mi o język angielski. Tylko hmm nie mam juz 18 lat i tak się zastanawiam, czy nie jestem za stara na taki kurs?
Stary 2017-05-06, 17:17   #208
awesooming
Raczkowanie

Z doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że będąc na poziomie b2+/c1 miałam osoby w grupie, które miały 15 lat jak i te, które był 40,50+ więc myślę, że warto spróbować
Ja sama myślę o ponownym wyjeździe, jednak na razie fundusze mi na to nie pozwalają

awesooming jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-30, 16:41   #209
Cat99
Przyczajenie

EF Los Angeles

Hej, wybiera sie ktoś na kurs z EF do Los Angeles w sierpniu? Szukam chętnej osoby która wybrałaby sie ze mną na takie wakacje (mam 17 lat)😊
Cat99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-06-07, 22:02   #210
ollaxxx
Przyczajenie

Jeżeli chodzi o EF to w 100% polecam .Byłam 4 lata temu na Malcie (3tyg), czyli miałam 17 lat u rodziny goszczącej i moim zdaniem jest lepsza opcja, jeżeli chodzi o nauke języka. Z moich osobistych doświadczeń, na początku trafiłam do takiej pani (mniej więcej 45 lat) ale miała dużo zwierzaków i nie gotowała za specjalnie, niestety wytrzymalam tylko 2 dni, ale bez żadnych większych problemów mogłam zmienić rodzinę i oczywiście Pani, która bardzo chętnie mi pomogła dobrala mi bardzo sympatyczną rodzinkę, z która do teraz mam kontakt. Także jeżeli chodzi o zakwaterowanie - polecam rodzine.

Jeżeli chodzi o ceny, możecie sobie zobaczyć wszystko na stronie ef. Nie są tanie takie kursy, ale tragedii nie ma, moim zdaniem. Na Malcie za 3 tyg kursu wakacyjnego + w ostatnim tygodniu zmieniłam na intensywny + transfer z lotniska i na lotnisko + bilety na samolot wyszło mnie jakoś 10 tys.

Kolejny punkt to wiek. Na Malcie większość z osób było w wieku mniej więcej od 16 do 29 lat ale oczywiscie można było spotkac też starszych. Ale moim zdaniem własnie to jest tego wszystkiego urok, że można poznać przeróżnych ludzi, wymienić sie doświadczeniami , poznać ich kulturę oraz nawiązać znajomości na całe życie

Jeżeli chodzi o rodzaj kursu. Jak już wyżej wspomniałam na malcie byłam na 3 tygodnie, kurs wakacyjny. Jednak jest to stosunkowo mala wyspa i przez pierwszy tydzień zwiedzilam, całą okolice i po prostu zaczynalo mi się nudzić, kiedy znajomi byli na zajęciach, a jednak zależalo mi na nauce angielskiego. Bodajże miałam około 3-4 h zajęc dziennie.

Teraz w sierpniu wylatuje do Toronto, również na 3 tyg, rodzaj kursu: intensywny. Także jakby ktoś miał jeszcze jakieś pytania, bardzo chętnie pomogę i nie ma się co zastanawiać tylko jedźcie zwiedzać świat Polecam z calego serca
ollaxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości