|
|
#181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tarnowskie Panny Mlode cz.III
Taka jest prawda, że w każdym lokalu znajdziesz jakieś pary, które nie będą zadowolone. Ja byłam w wielu lokalach w tarnowie na weselach i tez nie wszedzie mi sie podobało - kwestia gustu, a o nich jak wiadomo się nie dyskutuje
W Dunajcu idzie się dogadać z Panią, tak jak pisałyście i stoły nie muszą być puste. Być może na weselach których byłaś, młodzi nie wiedzieli, albo nie załatwili tej sprawy, albo po prostu tak chcieli. Sama zobaczysz, że organizując swoje wesele każda jedna pierdoła będzie Twoim subiektywnym odczuciem i to co się podobać bedzie wam niekoniecznie musi podobać sie innym.
|
|
|
|
#182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my równiez organizujemy wszystko z zagranicy tzn. miało być zupełnie inaczej w naszych wyobrażeniach bo zakładałam że wszystko zostanie wybrane dla nas a my tylko będziemy mówić TAK albo NIE okazuje się że jednak trzeba się zaangażować ale da się temat ogarnąć nasz ślub będzie w czerwcu i z rzeczy na TAK mamy salę, orkiestrę i wstępnie dograną kwestię kto będzie piekł ciasta co do przyjazdu to planujemy na marzec bo nie ma sensu pokazywać się w Kościele wcześniej niż 3 miesiące przed planowanym ślubem (termin rezerwuje się wcześniej, chodzi mi o dokumenty etc.) a sukienkę planuję kupić w lutym lub marcu ... spokojnie na pewno dacie radę
|
|
#183 |
|
Raczkowanie
|
Pedri
Ilość jedzenia w KAŻDYM lokalu jest uzależniona od zawartości kieszeni PM czyli od pakietu jaki się wybierze - nie wiesz o tym ???? Jeżeli chodzi o tym co ma być na stołach a co w bufecie szwedzkim to również należy uzgodnić z menadżerem lokalu. Miałaś widocznie pecha że na weselach których byłaś i jedzonka było mało Młodzi nie pomyśleli o "głodomorach" którzy przy tak dużych weselach o których piszesz nie potrafili się sami obsłużyć........ Jedni goście przychodzą na wesele po to aby się dobrze pobawić i stworzyć fajną atmosferę na weselu inni tylko po to aby WSZYSTKO skrytykować....... I na to sie nalezy przygotowac ......niestety.... . |
|
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
PRZYSZLA....... swieta prawda
Edytowane przez kifli Czas edycji: 2011-01-18 o 20:23 |
|
|
|
#185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napewno bedziecie zadowoleni!! Hubert zrobil kawal dobrej roboty
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2011-01-18 o 21:07 |
|
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
Pedri jak tak czytam Twoje wypowiedzi to aż mnie brzuch boli ze stresu... tyle się naczytałam pozytywnych opinii o Dunajcu, że wydawało mi się, że to idealny lokal.. aż tu nagle taki cios.. mam nadzieję, że mnie i moim gościom będzie się tam podobało.. I że jedzenia nie zabraknie..
zastanawialiśmy się nad poprawinami w tymże lokalu, ale dosyć drogo wychodzą, więc zdecydowaliśmy się na "domówkę" znajoma pani kucharka ugotuje nam 3-4 jednogarnkowe potrawy (bigos, strogonow, gulasz + kluski śląskie..) plus plackarka upiecze 5 ciast i będziemy mieć piwko z beczki takie luźne podsumowanie wesela myślicie, że to dobry pomysł
|
#188 |
|
Rozeznanie
|
m_rysia my tez planujemy zorbic taka domowe, ale dokłądnie grilla u moje d=cici, bo ma tak na uboczu jakby w lasku domek i olbrzymi grill i taie zadaszenie i stolii i dla najblizszej rodziny i tych co zostana zrobimy w niedziele grilla i wezmiemy tam wszytsko, to co zostanie z wesela
![]() i tez mamy wesele w hotelu Dunajec, ale sie nie martwimy tym co pedri pisze, bo bardziej wierze mojej cioci, ktora w ostatnim czasie byla tam na dwóch weselach i zawsze jako gosc byla zadowolona, a stół szwedzki to na prawde dobre rozwiazanie, troche ruchu po jedzenie gosciom nie zaszkodzi, jesli nie do tanca to chociaz po sledzika sie rusza
|
|
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobry pomysl z ta domowka ale licz tez ze duzo jedzenia Wam zostanie z wesela ![]() My mielismy poprawiny w lokalu a mimo to w poniedzialek przywiezlismy jeszcze dwa bagazniki jedzenia do domu
|
|
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
I my równiez podobne poprawiny planujemy
Takie dla najbliższej rodziny, prawdopodobnie u mojego narzeczonego na ogrodzie przy grillu, tak juz na luzie, bez ceregieli, bo na pewno bedziemy wszyscy padnieci po weselu Miejmy nadzieje ze bedzie ładna pogoda, a jak nie to przeniesiemy sie do domu.
|
|
#191 |
|
Raczkowanie
|
Dzwoniliśmy dzisiaj do zespołu Agat i okazało się (na nasze nieszczęście),że zespół się rozpadł i nie zawierają żadnych nowych umów
i musimy teraz szukać dalej - a miałam nadzieję, że orkiestrę też już mamy z głowy
|
|
|
|
#192 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#193 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczynki
![]() Sala załatwiona - i szczerze powiem, że w decyzji pomogłyście mi - zostaje dom weselny w Mikołajowicach ![]() I teraz mam prośbę o następna pomoc - tzn nastepne wasze propozycje - Orkiestra -? Fotograf - ? Kamerzysta -? Wiem, że te tematy były wcześniej poruszane ale są bardzo porozrzucane, po całym forum a trochę już postów było. Interesują też mnie mniej więcej ceny jeśli znacie... z góry dziękuje |
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtedy będzie wiadomo, że sala zajęta.
|
|
#195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i w końcu można się napić czegoś konkretnego w większej ilości |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlatego u nas u umowie mamy zapis, że wesele odbędzie się na dole, jak dla nas ta sala jest bajeczna ![]() Jeżeli chodzi o organizowanie wesela gdy nie mieszka się na stałe w Polsce to nie wydaje mi się, że dzisiaj jest to problem. Większość da się załatwić przez Internet, a tego czego się nie da - trzeba załatwić to podczas tych krótkich pobytów w Polsce. My nasz ślub organizujemy już od 1.5 roku więc pomału, ale zbliżamy się do mety. Na spotkania z księdzem jesteśmy umówieni po Wielkanocy, a potem w lipcu. Ślub mamy 20 sierpnia tego roku i zamierzamy przyjechać na początku sierpnia i zostać do końca miesiąca. Edytowane przez wanilliowa Czas edycji: 2011-01-19 o 00:32 |
|
|
|
|
#197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fotograf - Hubert Burzawa cena zalezy jaki pakiet wybierzecie Kamerzysta - Wojciech Fyda cena 2,500zl ale naprawde warto! ![]() chodzi Ci o sale czy bardziej o sprawe z fotografem ![]() Cytat:
![]() bez fotografa, kamerzysty
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Oj nie wiem komu bardziej chodzi o sprawę z fotografem
Gustkaa już moją ofertę zna
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiadomo to Twoja praca ![]() A czemu ja bym miala nie polecac Huberta? Jestesmy z Niego bardzo zadowoleni
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nigdzie nie napisałem, że nie masz polecać fotografa.
<ciach_reklama> Edytowane przez Emir1994 Czas edycji: 2011-01-19 o 01:14 |
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
nie oszukujmy sie ... mozna sie bylo domyslec
|
|
#202 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#203 | |
|
Raczkowanie
|
to jest święta prawda. a co do domu weselnego w Mikołajowicach to bardzo dobry wybór , byłam tam dwa razy nie nie znam nikogo kto by żałował. Ale niestety ja tam nie mogę mieć bo mam dużo więcej osób
---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
Może inaczej, bo się źle domyśliłaś.
Po prostu zareagowałem Twój post "chodzi Ci o sale czy bardziej o sprawe z fotografem ![]() A w mojej odpowiedzi chodziło o to, że Ty też reklamujesz fotografa(nie ważne z jakiego powodu...) a nie to co sugerujesz, że nie chcę abyś reklamowała swojego fotografa. Więc jest trochę jak w pewnym przysłowiu o przyganianiu... Ja się bardzo staram, żeby moje posty nie były tylko wbijaniem reklamy ale w czymś pomagały - stąd moje pisanie. Kończąc, przepraszam resztę wizażanek za to OT.
<ciach_reklama> Edytowane przez Emir1994 Czas edycji: 2011-01-19 o 10:49 |
|
|
|
#205 |
|
Wtajemniczenie
|
gustkaa:
Polecam moją obsługę (ceny zeszłoroczne): Orkiestra - Zespół COVER z Tarnowa - 5 facetów, dużo instrumentów, 3000zł za noc, grają do ostatniego gościa, bardzo fajnie grają Fotograf - Mariusz Podraza Studio Kontrast - 1500zł od przygotowań do oczepin plus plener innego dnia (zrobił nam o wiele lepsze zdjęcia niż ma na swojej stronie) Kamerzysta -Tomasz Baran z Tarnowa - 1250zł od przygotowań do oczepin plus plener innego dnia (bez kiczowatych czołówek, ciekawie ujęcia, dobrze się ogląda, cały film trwa ok 3,5 godz) My jesteśmy bardzo zadowoleni, a trochę się znamy na fotografii i na filmach
Edytowane przez rinco Czas edycji: 2011-01-19 o 10:44 |
|
|
|
#206 |
|
Przyczajenie
|
A może ktoś coś powiedzieć na temat fotografa o nazwisku-Rafał Gajdur?
|
|
|
|
#207 |
|
Raczkowanie
|
Ja polecam:
ORKIESTRA: DzierwaBand FOTOGRAF: http://www.fotogromala.pl Koleś jest z Chrzanowa, więc pewnie wszystkie wolałybyście kogoś z Tarnowa. Mnie urzekły jego zdjęcia u Kuzyna i zdecydowaliśmy się na sprawdzonego fotografa. Kamerzysty nie będziemy mieć. Samą przysięgę nagra nam ktoś kamerą, a z wesela będzie reportaż i potem ze zdjęć prezentacja z podkładem muz. gustkaa nie zapomnij odwiedzić Księdza ![]() mi sie ciagle ostatnio snia koszmary weselne typu, ze zapomnielismy pojsc na msze, ze zapomnielismy zaprosic gosci, kupic sukienki...masakra
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#209 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Nie będę ukrywać, że miałam ostatnio chwile zwątpienia czy uda nam się to zorganizować na odległość, ale dzięki Wam wiem, że jest szansa
. Mam jeszcze jedno pytanie czy, któraś z was ma może w tym roku ( albo miała już)wesele na Słonej Górze w Piotrkowicach?? My właśnie tam zarezerwowaliśmy termin na sierpień Proszę o wszelkie opinie na temat tego lokalu.
|
|
|
|
#210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

W Dunajcu idzie się dogadać z Panią, tak jak pisałyście i stoły nie muszą być puste. Być może na weselach których byłaś, młodzi nie wiedzieli, albo nie załatwili tej sprawy, albo po prostu tak chcieli. Sama zobaczysz, że organizując swoje wesele każda jedna pierdoła będzie Twoim subiektywnym odczuciem i to co się podobać bedzie wam niekoniecznie musi podobać sie innym.

i musimy teraz szukać dalej - a miałam nadzieję, że orkiestrę też już mamy z głowy

- zostaje dom weselny w Mikołajowicach