Tarnowskie Panny Mlode cz.III - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-18, 16:35   #181
BOMBONA
Raczkowanie

Dot.: Tarnowskie Panny Mlode cz.III

Cytat:
Napisane przez pedri Pokaż wiadomość
Każdy ma swoje zdanie ale znam nie jedna parę, która...
Taka jest prawda, że w każdym lokalu znajdziesz jakieś pary, które nie będą zadowolone. Ja byłam w wielu lokalach w tarnowie na weselach i tez nie wszedzie mi sie podobało - kwestia gustu, a o nich jak wiadomo się nie dyskutuje W Dunajcu idzie się dogadać z Panią, tak jak pisałyście i stoły nie muszą być puste. Być może na weselach których byłaś, młodzi nie wiedzieli, albo nie załatwili tej sprawy, albo po prostu tak chcieli. Sama zobaczysz, że organizując swoje wesele każda jedna pierdoła będzie Twoim subiektywnym odczuciem i to co się podobać bedzie wam niekoniecznie musi podobać sie innym.
BOMBONA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 19:04   #182
karolina0627
Raczkowanie

GG do karolina0627

Cytat:
Napisane przez a1988 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe panny młode i obecne żony!! Od jakiegoś czasu śledzę forum i muszę przyznać, że bardzo pomaga w organizacji. Mam jednak prośbę do wszystkich, którzy planują albo planowali swoje wesele z zagranicy. Jak to wszystko najlepiej ogarnąć. My mamy ślub w sierpniu, mamy już salę, orkiestrę, kamerzystę i fotografa. W lutym chcę załatwić zaproszenia, sukienkę. Dokładnie chciałabym wiedzieć ile przed weselem przyjechać do Polski, bo nad tym się zastanawiam. I czy słyszeliście może o zespole Akord???
Witamy, witamy my równiez organizujemy wszystko z zagranicy tzn. miało być zupełnie inaczej w naszych wyobrażeniach bo zakładałam że wszystko zostanie wybrane dla nas a my tylko będziemy mówić TAK albo NIE okazuje się że jednak trzeba się zaangażować ale da się temat ogarnąć nasz ślub będzie w czerwcu i z rzeczy na TAK mamy salę, orkiestrę i wstępnie dograną kwestię kto będzie piekł ciasta co do przyjazdu to planujemy na marzec bo nie ma sensu pokazywać się w Kościele wcześniej niż 3 miesiące przed planowanym ślubem (termin rezerwuje się wcześniej, chodzi mi o dokumenty etc.) a sukienkę planuję kupić w lutym lub marcu ... spokojnie na pewno dacie radę
Stary 2011-01-18, 19:47   #183
przyszla
Raczkowanie

Pedri

Ilość jedzenia w KAŻDYM lokalu jest uzależniona od zawartości kieszeni PM czyli od pakietu jaki się wybierze - nie wiesz o tym ????

Jeżeli chodzi o tym co ma być na stołach a co w bufecie szwedzkim to również należy uzgodnić z menadżerem lokalu.
Miałaś widocznie pecha że na weselach których byłaś i jedzonka było mało Młodzi nie pomyśleli o "głodomorach" którzy przy tak dużych weselach o których piszesz nie potrafili się sami obsłużyć........
Jedni goście przychodzą na wesele po to aby się dobrze pobawić i stworzyć fajną atmosferę na weselu inni tylko po to aby WSZYSTKO skrytykować.......

I na to sie nalezy przygotowac ......niestety....

.
przyszla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 20:14   #184
kifli
Raczkowanie

PRZYSZLA....... swieta prawda

Edytowane przez kifli
Czas edycji: 2011-01-18 o 20:23
kifli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 20:50   #185
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez przyszla Pokaż wiadomość
Pedri

Ilość jedzenia w KAŻDYM lokalu jest uzależniona od zawartości kieszeni PM czyli od pakietu jaki się wybierze - nie wiesz o tym ????

Jeżeli chodzi o tym co ma być na stołach a co w bufecie szwedzkim to również należy uzgodnić z menadżerem lokalu.
Miałaś widocznie pecha że na weselach których byłaś i jedzonka było mało Młodzi nie pomyśleli o "głodomorach" którzy przy tak dużych weselach o których piszesz nie potrafili się sami obsłużyć........
Jedni goście przychodzą na wesele po to aby się dobrze pobawić i stworzyć fajną atmosferę na weselu inni tylko po to aby WSZYSTKO skrytykować.......

I na to sie nalezy przygotowac ......niestety....

.
lepiej zeby zostalo niz zabraklo
Stary 2011-01-18, 21:05   #186
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kingunia87 Pokaż wiadomość
Zaaabcia widzę, że mamytego samego fotografa co Wy - mam nadzieję, że nie będziemy żałować
swietny wybor
napewno bedziecie zadowoleni!!
Hubert zrobil kawal dobrej roboty

Olivia 2.07.2014

Edytowane przez zaaaabcia
Czas edycji: 2011-01-18 o 21:07
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 21:27   #187
m_rysia
Raczkowanie

Pedri jak tak czytam Twoje wypowiedzi to aż mnie brzuch boli ze stresu... tyle się naczytałam pozytywnych opinii o Dunajcu, że wydawało mi się, że to idealny lokal.. aż tu nagle taki cios.. mam nadzieję, że mnie i moim gościom będzie się tam podobało.. I że jedzenia nie zabraknie.. zastanawialiśmy się nad poprawinami w tymże lokalu, ale dosyć drogo wychodzą, więc zdecydowaliśmy się na "domówkę" znajoma pani kucharka ugotuje nam 3-4 jednogarnkowe potrawy (bigos, strogonow, gulasz + kluski śląskie..) plus plackarka upiecze 5 ciast i będziemy mieć piwko z beczki takie luźne podsumowanie wesela myślicie, że to dobry pomysł
m_rysia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 21:38   #188
Amcizia
Rozeznanie

m_rysia my tez planujemy zorbic taka domowe, ale dokłądnie grilla u moje d=cici, bo ma tak na uboczu jakby w lasku domek i olbrzymi grill i taie zadaszenie i stolii i dla najblizszej rodziny i tych co zostana zrobimy w niedziele grilla i wezmiemy tam wszytsko, to co zostanie z wesela

i tez mamy wesele w hotelu Dunajec, ale sie nie martwimy tym co pedri pisze, bo bardziej wierze mojej cioci, ktora w ostatnim czasie byla tam na dwóch weselach i zawsze jako gosc byla zadowolona, a stół szwedzki to na prawde dobre rozwiazanie, troche ruchu po jedzenie gosciom nie zaszkodzi, jesli nie do tanca to chociaz po sledzika sie rusza
Amcizia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 21:43   #189
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m_rysia Pokaż wiadomość
Pedri jak tak czytam Twoje wypowiedzi to aż mnie brzuch boli ze stresu... tyle się naczytałam pozytywnych opinii o Dunajcu, że wydawało mi się, że to idealny lokal.. aż tu nagle taki cios.. mam nadzieję, że mnie i moim gościom będzie się tam podobało.. I że jedzenia nie zabraknie.. zastanawialiśmy się nad poprawinami w tymże lokalu, ale dosyć drogo wychodzą, więc zdecydowaliśmy się na "domówkę" znajoma pani kucharka ugotuje nam 3-4 jednogarnkowe potrawy (bigos, strogonow, gulasz + kluski śląskie..) plus plackarka upiecze 5 ciast i będziemy mieć piwko z beczki takie luźne podsumowanie wesela myślicie, że to dobry pomysł

dobry pomysl z ta domowka
ale licz tez ze duzo jedzenia Wam zostanie z wesela

My mielismy poprawiny w lokalu a mimo to w poniedzialek przywiezlismy jeszcze dwa bagazniki jedzenia do domu

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-01-18, 22:04   #190
Diana220
Raczkowanie

GG do Diana220

I my równiez podobne poprawiny planujemy Takie dla najbliższej rodziny, prawdopodobnie u mojego narzeczonego na ogrodzie przy grillu, tak juz na luzie, bez ceregieli, bo na pewno bedziemy wszyscy padnieci po weselu Miejmy nadzieje ze bedzie ładna pogoda, a jak nie to przeniesiemy sie do domu.

Diana220 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 22:28   #191
Kingunia87
Raczkowanie

Dzwoniliśmy dzisiaj do zespołu Agat i okazało się (na nasze nieszczęście),że zespół się rozpadł i nie zawierają żadnych nowych umów i musimy teraz szukać dalej - a miałam nadzieję, że orkiestrę też już mamy z głowy
Kingunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 22:53   #192
moniaa061
Raczkowanie

Cytat:
Witam wszystkie przyszłe panny młode i obecne żony!! Od jakiegoś czasu śledzę forum i muszę przyznać, że bardzo pomaga w organizacji. Mam jednak prośbę do wszystkich, którzy planują albo planowali swoje wesele z zagranicy. Jak to wszystko najlepiej ogarnąć. My mamy ślub w sierpniu, mamy już salę, orkiestrę, kamerzystę i fotografa. W lutym chcę załatwić zaproszenia, sukienkę. Dokładnie chciałabym wiedzieć ile przed weselem przyjechać do Polski, bo nad tym się zastanawiam. I czy słyszeliście może o zespole Akord???
my rowniez organizowalismy wesele zza granicy i powiem tak sama organizacja nie jest taka trudna wiele rzeczy da sie zalatwic przez internet najgozej to doadac sie z ksiedzem i porobic na szybko te kursy...ale nam sie udalo poszlismy do ksiadza i pow. jakas jest sprawa ze mieszkamy z agranica i dopiero tydzien przed slubem damy rade przyjechac itd i nie bylo problemu takze mysle ze to dobre rozwiazanie bo mniej nerwow bo odrau w wir prac przygotowawczych sie przylatuje i nie ma czasu na nerwy hehhe
moniaa061 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 23:12   #193
gustkaa
Przyczajenie

Hej dziewczynki
Sala załatwiona - i szczerze powiem, że w decyzji pomogłyście mi - zostaje dom weselny w Mikołajowicach

I teraz mam prośbę o następna pomoc - tzn nastepne wasze propozycje -
Orkiestra -?
Fotograf - ?
Kamerzysta -?

Wiem, że te tematy były wcześniej poruszane ale są bardzo porozrzucane, po całym forum a trochę już postów było. Interesują też mnie mniej więcej ceny jeśli znacie... z góry dziękuje
gustkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 23:39   #194
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gustkaa Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
Sala załatwiona - i szczerze powiem, że w decyzji pomogłyście mi - zostaje dom weselny w Mikołajowicach
Pochwal się terminem wtedy będzie wiadomo, że sala zajęta.
Stary 2011-01-19, 00:00   #195
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amcizia Pokaż wiadomość
m_rysia my tez planujemy zorbic taka domowe, ale dokłądnie grilla u moje d=cici, bo ma tak na uboczu jakby w lasku domek i olbrzymi grill i taie zadaszenie i stolii i dla najblizszej rodziny i tych co zostana zrobimy w niedziele grilla i wezmiemy tam wszytsko, to co zostanie z wesela
Gril poprawinowy, domówka, to naprawdę dobry pomysł i extra zabawa.Na luzaka, z muzyczką i tanio!!!
No i w końcu można się napić czegoś konkretnego w większej ilości

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 00:24   #196
wanilliowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kingunia87 Pokaż wiadomość

A co do wystroju mniejszej sali w Sezamie w Machowej to porażka - szarość dominuje tak czy siak:P Znajomi mieli tam wesele w lipcu i mimo, że mieli kwiaty,balony i wstęgi materiałów i tak w oczy rzucała się ta "szaro-bomblowa" tapeta
Wydaje mi się, że na górnej sali duży wpływ na panujący tam "pesymizm" ma... brak firanek w oknach. Niech nikt się teraz nie dziwi, bo widziałam film z wesela z górnej sali i to najbardziej rzuciło mi się w oczy. Efekt szczególnie da się zauważyć w nocy, te gołe okna straszą.
Dlatego u nas u umowie mamy zapis, że wesele odbędzie się na dole, jak dla nas ta sala jest bajeczna

Jeżeli chodzi o organizowanie wesela gdy nie mieszka się na stałe w Polsce to nie wydaje mi się, że dzisiaj jest to problem. Większość da się załatwić przez Internet, a tego czego się nie da - trzeba załatwić to podczas tych krótkich pobytów w Polsce.
My nasz ślub organizujemy już od 1.5 roku więc pomału, ale zbliżamy się do mety.
Na spotkania z księdzem jesteśmy umówieni po Wielkanocy, a potem w lipcu.
Ślub mamy 20 sierpnia tego roku i zamierzamy przyjechać na początku sierpnia i zostać do końca miesiąca.

klikam na www.pajacyk.pl

Edytowane przez wanilliowa
Czas edycji: 2011-01-19 o 00:32
wanilliowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 00:53   #197
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gustkaa Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

I teraz mam prośbę o następna pomoc - tzn nastepne wasze propozycje -
Orkiestra -?
Fotograf - ?
Kamerzysta -?

Wiem, że te tematy były wcześniej poruszane ale są bardzo porozrzucane, po całym forum a trochę już postów było. Interesują też mnie mniej więcej ceny jeśli znacie... z góry dziękuje
Orkiestra - polecam swoja z Dabrowy Tarnowskiej cena za dwa dni w 2009 roku 3,000zl
Fotograf - Hubert Burzawa cena zalezy jaki pakiet wybierzecie
Kamerzysta - Wojciech Fyda cena 2,500zl ale naprawde warto!

Cytat:
Napisane przez Emir1994 Pokaż wiadomość
Pochwal się terminem wtedy będzie wiadomo, że sala zajęta.
chodzi Ci o sale czy bardziej o sprawe z fotografem

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Gril poprawinowy, domówka, to naprawdę dobry pomysł i extra zabawa.Na luzaka, z muzyczką i tanio!!!
No i w końcu można się napić czegoś konkretnego w większej ilości
poprawiny w lokalu tez sa na luzaka
bez fotografa, kamerzysty

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-01-19, 00:59   #198
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
chodzi Ci o sale czy bardziej o sprawe z fotografem
Oj nie wiem komu bardziej chodzi o sprawę z fotografem
Gustkaa już moją ofertę zna
Stary 2011-01-19, 01:03   #199
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Oj nie wiem komu bardziej chodzi o sprawę z fotografem
Gustkaa już moją ofertę zna
To Ty zawsze jak pojawi sie ktos na watku w sprawie fotografa pytasz o temin i wysylas oferte ale wiadomo to Twoja praca

A czemu ja bym miala nie polecac Huberta? Jestesmy z Niego bardzo zadowoleni Swietny fotograf i bardzo mily czlowiek

Olivia 2.07.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 01:12   #200
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu ja bym miala nie polecac Huberta? Jestesmy z Niego bardzo zadowoleni Swietny fotograf i bardzo mily czlowiek
Ja nigdzie nie napisałem, że nie masz polecać fotografa.

Edytowane przez Emir1994
Czas edycji: 2011-01-19 o 01:14
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 01:29   #201
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nigdzie nie napisałem, że nie masz polecać fotografa.

nie oszukujmy sie ...
mozna sie bylo domyslec

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-01-19, 07:38   #202
Inka1985
Raczkowanie

Cytat:
My też tak planujemy. W domu lub jakiegoś grila dla najbliższych. Mysle ze to niezłe rozwiazanie.
Inka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 08:38   #203
pedri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
lepiej zeby zostalo niz zabraklo
to jest święta prawda. a co do domu weselnego w Mikołajowicach to bardzo dobry wybór , byłam tam dwa razy nie nie znam nikogo kto by żałował. Ale niestety ja tam nie mogę mieć bo mam dużo więcej osób

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Cytat:
Naprawdę życze ci zeby sie wszytsko udało ale dopilnuj sobie wszytsko i dopytaj wszytsko właścicielki wczesniej by nie być zaskoczonym w dniu wesela, widocznie tam gdy tam byłam pary sobie nie dopilnowały a właścicielka zagrała w kulki ale ja przynajmniej wiem i dziele sie z wami tymi uwagami
pedri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 09:53   #204
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
nie oszukujmy sie ...
mozna sie bylo domyslec
Może inaczej, bo się źle domyśliłaś.
Po prostu zareagowałem Twój post "chodzi Ci o sale czy bardziej o sprawe z fotografem "
A w mojej odpowiedzi chodziło o to, że Ty też reklamujesz fotografa(nie ważne z jakiego powodu...) a nie to co sugerujesz, że nie chcę abyś reklamowała swojego fotografa. Więc jest trochę jak w pewnym przysłowiu o przyganianiu...
Ja się bardzo staram, żeby moje posty nie były tylko wbijaniem reklamy ale w czymś pomagały - stąd moje pisanie.

Kończąc, przepraszam resztę wizażanek za to OT.

Edytowane przez Emir1994
Czas edycji: 2011-01-19 o 10:49
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 10:43   #205
rinco
Wtajemniczenie

gustkaa:

Polecam moją obsługę (ceny zeszłoroczne):

Orkiestra - Zespół COVER z Tarnowa - 5 facetów, dużo instrumentów, 3000zł za noc, grają do ostatniego gościa, bardzo fajnie grają
Fotograf - Mariusz Podraza Studio Kontrast - 1500zł od przygotowań do oczepin plus plener innego dnia (zrobił nam o wiele lepsze zdjęcia niż ma na swojej stronie)
Kamerzysta -Tomasz Baran z Tarnowa - 1250zł od przygotowań do oczepin plus plener innego dnia (bez kiczowatych czołówek, ciekawie ujęcia, dobrze się ogląda, cały film trwa ok 3,5 godz)

My jesteśmy bardzo zadowoleni, a trochę się znamy na fotografii i na filmach

Edytowane przez rinco
Czas edycji: 2011-01-19 o 10:44
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 16:15   #206
ikiel4
Przyczajenie

A może ktoś coś powiedzieć na temat fotografa o nazwisku-Rafał Gajdur?
ikiel4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 16:19   #207
BOMBONA
Raczkowanie

Ja polecam:
ORKIESTRA: DzierwaBand
FOTOGRAF: http://www.fotogromala.pl Koleś jest z Chrzanowa, więc pewnie wszystkie wolałybyście kogoś z Tarnowa. Mnie urzekły jego zdjęcia u Kuzyna i zdecydowaliśmy się na sprawdzonego fotografa.
Kamerzysty nie będziemy mieć. Samą przysięgę nagra nam ktoś kamerą, a z wesela będzie reportaż i potem ze zdjęć prezentacja z podkładem muz.

gustkaa nie zapomnij odwiedzić Księdza
mi sie ciagle ostatnio snia koszmary weselne typu, ze zapomnielismy pojsc na msze, ze zapomnielismy zaprosic gosci, kupic sukienki...masakra
BOMBONA jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 17:23   #208
ewka1368
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BOMBONA Pokaż wiadomość
Ja polecam:
ORKIESTRA: DzierwaBand
FOTOGRAF: http://www.fotogromala.pl Koleś jest z Chrzanowa, więc pewnie wszystkie wolałybyście kogoś z Tarnowa. Mnie urzekły jego zdjęcia u Kuzyna i zdecydowaliśmy się na sprawdzonego fotografa.
Kamerzysty nie będziemy mieć. Samą przysięgę nagra nam ktoś kamerą, a z wesela będzie reportaż i potem ze zdjęć prezentacja z podkładem muz.

gustkaa nie zapomnij odwiedzić Księdza
mi sie ciagle ostatnio snia koszmary weselne typu, ze zapomnielismy pojsc na msze, ze zapomnielismy zaprosic gosci, kupic sukienki...masakra
chyba kazdy miewa koszmary ja juz je mam nie wiem co bedzie blizej slubu
Stary 2011-01-19, 20:11   #209
a1988
Raczkowanie

Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Nie będę ukrywać, że miałam ostatnio chwile zwątpienia czy uda nam się to zorganizować na odległość, ale dzięki Wam wiem, że jest szansa . Mam jeszcze jedno pytanie czy, któraś z was ma może w tym roku ( albo miała już)wesele na Słonej Górze w Piotrkowicach?? My właśnie tam zarezerwowaliśmy termin na sierpień Proszę o wszelkie opinie na temat tego lokalu.
a1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 20:47   #210
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Nie będę ukrywać, że miałam ostatnio chwile zwątpienia czy uda nam się to zorganizować na odległość, ale dzięki Wam wiem, że jest szansa . Mam jeszcze jedno pytanie czy, któraś z was ma może w tym roku ( albo miała już)wesele na Słonej Górze w Piotrkowicach?? My właśnie tam zarezerwowaliśmy termin na sierpień Proszę o wszelkie opinie na temat tego lokalu.
u mnie kolezanka miala w tamtym roku w mju i byla zadowolona z tego lokalu i obslugi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości