|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 18
No wlasnie chyba ciezko ta Linesse upolowac - bo jej nigdy w Lidlu nie widzialam, heheh... dzieki za info
A, Emilko - zdjecia bombowe! Alez ja czekam az sobie taki piekny komplecik black& white zakupie i ubiore
|
|
|
|
#182 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u nas linessy nikt sie nie chwyta ja zazwyczaj cala zgrzewke biore ![]() ale juz mi sie przejadla troche bo do wszystkiego ja dawalam
|
|
#183 |
|
Raczkowanie
|
O, witaj Pauledo!
Czytalam dzis o Twoim kremie czekoladowym. Jeszcze nie robilam, ale juz wiem, ze go kocham. Kogel mogel i mleko w proszu z kakao to to, co misie lubia najbardziej Mmmm.... juz sie nie moge doczekac jutra.Zrobilabym dzis, ale wczesniej juz pozarlam nutelke, wiec musze czekac... hahah... |
|
|
|
#184 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() LyraBea - widziałam Twoje fotki wczoraj i wyglądasz super! Te kilkanaście kg niesamowicie odjęły Ci lat ![]() Co do pogorszenia się stanu skóry na diecie i wypadania włosów to ja jestem tą szczęściarą, której dieta poprawiła kondycję i skóry i włosów i nawet paznokcie mi się tak nie łamią jak wcześniej. Dziś na wadze wzrost o 200 ale jakoś się zbytnio nie przejmuję Pewnie i tak zaraz spadnie. I chyba już podjęłam decyzję.... czyli od przyszłego tygodnia wskoczę na 2/1. Ostatnio mam problem z posiłkami - ciągle nie wiem co chce jeść i o dziwo tęsknie za warzywami. Pewnie będę się zastanawiać do końca tygodnia czy na bank 2/1 czy jednak 1/1.
|
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() u mnie dzisiaj kolejne -400g i dostałam@ wiec moze dlatego te mega spadki za mna rowno 12kg i jeszcze 7 do wywalenia![]() ja tez wcinam suplementy, i na wlosy i podwyzszoną dawkę witamin dla dorosłych, nigdy nie brałam żadnych witamin (jak bylam dzieckiem moze) wiec myslę, że mi to nie zaszkodzi.. ![]() mysle co dzisiaj na obiad PW ciezko sie zdecydowac, uwielbiam dni PW ![]() i krem czekoladowy wyprobuje pauleddy dzisiaj choc mam opory przed surowym zółtkiem ![]() miłego dnia ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2011-01-26 o 07:40 |
|
|
|
|
#186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żółtko nie jest złe a tym bardziej w kremie więc życzę smacznego ![]() Co do trybu to teraz idę 4/3 i nie wiem czy równy podział dni mnie nie spowolni (metabolizm) dlatego chciałam wskoczyć na 2/1 ale ciągle się waham... |
|
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry ;*
ja wlasnie wrocilam z biedronki kupilam udka z kurczaka (obralam ze skory,natarlam przyprawami i czekaja az je zrobie, beda udka w sosie własnym :P), serki wiejskie lekki (nowosc 200gr od mlekowity produkowane dla biedronki), wode niegazowana, mleko 0,5%, twarog, zelatyne i gumy do zucia w piekarniku siedzi sernik z wheyem, robie ekseryment, ciekawe jak wyjdzie upieklam juz piersi z kurczaka w rekawie na sniadanko byla owsianka z wiesniakiem i slodzikiem a teraz pije kawke waniliowa z mlekiem jakos spac nie moglam i wstalam juz po 6 :P wczoraj jadlam lane kluski na mleku, pyyycha zdjecia oblukałam i jestem pełna podziwu grzecznego dukania dziewczyny
|
|
#188 |
|
Rozeznanie
|
U mnie niestety waga ani drgnęła
No trudno, trzeba się uzbroić w cierpliwość...Dziewczyny a możecie polecić jakąś wagę? Myślę o zakupie jakieś lepszej - moja to jakiś no-name
|
#189 | |||
|
Raczkowanie
Lokalizacja: sercem w Dalmacji :) a ciałkiem gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje...
|
DUK DUK
Cytat:
![]() Cytat:
tak mi sie skóra poprawiła. Ja bym wybrałą tryb 1/1 bo przy ćwiczeniach będziesz potrzebowała więcej witaminek no i jest urozmaicenie, te dni mijają szybko i nie odczuwasz tak tych P.tylko pamiętaj, że przy zmianie musisz uzbroić się w cierpliwość bo może pojawić się zastój. Organizm musi się przyzwyczaić. W październiku jak zmieniłam zajęło mi to koło tygodnia- później spadki były już w normie a przeszłam włąśnie z 4/3 na 1/1teraz już jestem sprytniejsza i od razu idę 1/1 Cytat:
Po obrzarstwie na PW zaliczyłam spadeczek - 0,100g Ja dziś z racji P mam na obiadek wątróbkę i rosołek do popicia, chyba, że zrobie go sobie z cyckiem zamiast makaronu
Edytowane przez wiewiorka07 Czas edycji: 2011-01-26 o 10:25 |
|||
|
|
|
#190 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nastepnym razem zrobie nadzienie z tego kremu do jakiegos ciasta ![]() Cytat:
![]() co do zoltka to masz racje ryzyk fizik, zawsze dodawalam do tiramisù wiec sie juz przyzwyczailam... Cytat:
) bo wtedy organizm sie przyzwyczaja... jakos nie wyobrazam sobie przejsc na III bez wzrostu wagi... z jednej strony troche sie boje III a z drugiej nie moge sie doczekac zeby na nia przejsc..
|
|
#191 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#192 |
|
Rozeznanie
|
No ja niby też myślę, że przecież i tak jak na te 8 dni diety to poleciało dużo... no, ale jednak liczy się chociaż na 200g mniej
![]() Ale nie panikuję póki co, zobaczymy ile spadnie do następnego poniedziałku... czyli po tygodniu II fazy. Muszę ruszyć na basen, nie zaszkodzi
|
#193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co kojarzę ktoś niedawno też miał słabe wyniki (i chyba właśnie płytki) - kto to był?
|
|
|
|
|
#194 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny, jestem świeżo po rejestracji, ale wasze wątki o Dukanie bardzo pomagały mi kiedy byłam na tej diecie, byłam na Wizażu codziennie. Dzięki!
![]() Napisałam, że BYŁAM na Dukanie, bo musiałam niestety zrezygnowac Diete zaczelam pod koniec czerwca 2010, wytrwałam tylko do połowy listopada, bo Dukan strasznie pogorszył moje samopoczucie. Brałam witaminy, suplementy na włosy, mase innych "ciasteczek" aptecznych, jednak nie pomogło. Strasznie wypadały mi włosy, odkąd zaczęła się jesień byłam ciągle smutna, zrezygnowana, mimo że waga systematycznie spadała - schudłam 12 kg. Wyżywałam się na TŻ, nic mi się nie chciało... Któraś z was też tak ma? odkad zrezygnowałam z diety, zaczęłam jeśc moze nie tak jak dawniej, ale jednak niezgodnie z zasadami Dukana, kiepsko mi z tym.Może powinnam wróci do dietki? Mam jakieś szanse, jak myślicie? Dodam, że wróciło mi trochę kilogramów i boję się, że wrócę do starej wagi. Może powinnam zacząc inną dietę?
|
|
|
|
#195 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli się źle czułaś to poszukaj innej diety... nie ma sensu przechodzić to samo znów. Niestety Dukan nie pasuje wszystkim i nie na wszystkich działa tak samo...
Może poczytaj o South Beach?
|
#196 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Dziewczyny mam takie pytanko. Dostałam antybiotyk i osłonę do tego antybiotyku. No i osłona ma skrobię ziemniaczaną - są to małe tabletki, także pewnie ilość minimalna, ale czy mi ta skrobia nie zaszkodzi??? I antybiotyk - czy on nie namiesza w diecie?
|
|
|
|
#197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Leki nie powinny mieć jakiegoś większego wpływu na spadki ale wszystko zależy od organizmu. Jeśli nawet na chwile się waga zatrzyma to nic strasznego - i tak spadnie Życzę zdróweczka!
|
|
|
|
|
#198 |
|
Rozeznanie
|
Jeny... no jasne. Bierz lekarstwa i najlepiej na ten czas zrób sobie PW. Później odbijesz P. Zdrowie najważniejsze!
I koniecznie weź te osłonówki, to ważne przy antybiotyku!
|
#199 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
Łykaj śmiało.
|
|
|
|
|
#200 |
|
Czekam na Ragnarok
|
No właśnie tak się składa, że mam PW
![]() W sobotę mam imprezę firmową, a biorę wtedy ostatnią tabletkę antybiotyku i teraz nie wiem.. iść czy nie iść. Pewnie pójdę. |
|
|
|
#201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chcesz to spróbuj ale nie możesz już zrobić Uderzeniówki bo robi się ją tylko raz. Cytat:
Łykaj antybiotyk i osłonę nic nie powinno się złego dziać ![]() Zjadłam budyń czekoladowy NA obiad mam wczorajsze pulpety w sosie pomidorowym i jutro w końcu PW W planach mam leczo i placki z cukini. Ostatnio za mną strasznie chodzą placki ziemniaczane
|
|
#202 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanko... Postanowione już, że przechodzę na 1/1 tylko teraz pytanko mam - ide trybem 4/3 i dziś jestem na 3 dniu P i teraz lepiej doczekać do końca tygodnia zgodnie z trybem czy przejść jutro już na warzywka?
|
|
|
|
#203 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tak wogóle to witam wszystkie Dukanki i Dukanów. Dzisiaj ciągle na plusie, ale czekam na okres i to pewnie dlatego. ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Wciągnęłam dzisiaj omlet na śniadanko z pieczarkami i szczypiorkiem, na drugie śniadanie podgrzane wędzone udko a na obiadek będą polędwiczki, przygotowane przez mamę też Dukankę. Muszę obejrzeć dzisiaj "między kuchnią a salonem" zobacze co ciekawego mówią na temat naszej diety, oby nie jakieś negatywy
|
|
#204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
Ale dziś muszę oglądnąć. Zazwyczaj złe opinie słyszałam o naszej diecie ciekawe jak to teraz będzie
|
|
#205 | ||||
|
Raczkowanie
Lokalizacja: sercem w Dalmacji :) a ciałkiem gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje...
|
Cytat:
Cytat:
jeśli nie Dukan to South Beach, ale na niej trzeba się bardziej pilnować bo szybko można popłynąć, tak czy inaczej jest bardziej urozmaicona... Cytat:
Cytat:
zgadzam się z powyższym bierz i się nawet nie zastanawiaj!!
|
|
|
#206 |
|
Zadomowienie
|
Powinnam w miarę możliwości jeść i te z B12 i te z kwasem foliowym i dodatkowo przyjmować kwas foliowy w tabletkach w sporej dawce.
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- I ja chyba też tak zrobię - tęskni mi się coś za warzywkami - normalnie ja jak nie ja
|
|
|
|
#207 | |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Ja kolejny sukces notuję. -1kg ![]() ![]() Oby tak do czerwca się udało mi skończyć fazę 2..... A się rozmarzyłam....dukan wytestował, że już w maju skończę, ale widzę, że idę wolniejszym tempem niż według wykresu. Cytat:
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dlatego tak tęsknisz
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#210 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.

Alez ja czekam az sobie taki piekny komplecik black& white zakupie i ubiore

ja zazwyczaj cala zgrzewke biore
Pewnie i tak zaraz spadnie. I chyba już podjęłam decyzję.... czyli od przyszłego tygodnia wskoczę na 2/1. Ostatnio mam problem z posiłkami - ciągle nie wiem co chce jeść i o dziwo tęsknie za warzywami. Pewnie będę się zastanawiać do końca tygodnia czy na bank 2/1 czy jednak 1/1.

No trudno, trzeba się uzbroić w cierpliwość...

Diete zaczelam pod koniec czerwca 2010, wytrwałam tylko do połowy listopada, bo Dukan strasznie pogorszył moje samopoczucie. Brałam witaminy, suplementy na włosy, mase innych "ciasteczek" aptecznych, jednak nie pomogło. Strasznie wypadały mi włosy, odkąd zaczęła się jesień byłam ciągle smutna, zrezygnowana, mimo że waga systematycznie spadała - schudłam 12 kg. Wyżywałam się na TŻ, nic mi się nie chciało... Któraś z was też tak ma?