Falująco - kręcące włoski - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-09-07, 17:59   #181
Kasiamala
Rozeznanie

Dot.: Falująco - kręcące włoski

sorry ale to pianki sklejaja wlosy, za to zel dziala super ale stosuj go na suchych wlosach
Kasiamala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-09, 16:29   #182
suwa89
Zadomowienie

mam krecone wlosy z natury ot co........ mlodsze lata gdy wlosy mialam bardzo dlugie (do tylka hehe) pamietam ze byly proste jak patyczki a po paru lat w okresie dojrzewania wlos musial zgrubnac - stal sie widocznie silniejszy i podatny na podkrecenie..

wole krecone ot co wlosy...!! u fryzjera bylam jakies pol roku temu (teraz mam rowniez isc zamiar ale jakos mnie nie ciagnie bo mam zdrowe wlosy nawet po nad morzu gdzie spedzilam 2 tyg na plazy i bbaja)
moj fryzjer wycieniowal mi wlosy od czubka glowy po sam koniec "kogucik" ........ super sie podkrecaja i nie uzywam zadnych zelow obecnie ani gum praktycznie to malo kiedy uzywalam cos takiego....... hm jak juz cos to zwykly bialy zel taki po 1,50 pl hehhe.... pozdrowka
dbam o figurę (waga 50 kg jest super!)
dbam o paznokcie
myślę o synku
idę do przodu, zapominam...
suwa89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-12, 14:27   #183
lalalola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez suwa89 Pokaż wiadomość
mam krecone wlosy z natury ot co........ mlodsze lata gdy wlosy mialam bardzo dlugie (do tylka hehe) pamietam ze byly proste jak patyczki a po paru lat w okresie dojrzewania wlos musial zgrubnac - stal sie widocznie silniejszy i podatny na podkrecenie..

wole krecone ot co wlosy...!! u fryzjera bylam jakies pol roku temu (teraz mam rowniez isc zamiar ale jakos mnie nie ciagnie bo mam zdrowe wlosy nawet po nad morzu gdzie spedzilam 2 tyg na plazy i bbaja)
moj fryzjer wycieniowal mi wlosy od czubka glowy po sam koniec "kogucik" ........ super sie podkrecaja i nie uzywam zadnych zelow obecnie ani gum praktycznie to malo kiedy uzywalam cos takiego....... hm jak juz cos to zwykly bialy zel taki po 1,50 pl hehhe.... pozdrowka
Cześć! czy moglabys dokladnie napisac, w jaki sposob masz wycieniowane wlosy? A moze jakas fotka? Bardzo bym Cie o to prosila.
lalalola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-14, 16:36   #184
gorzkawa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lalalola Pokaż wiadomość
Cześć! czy moglabys dokladnie napisac, w jaki sposob masz wycieniowane wlosy? A moze jakas fotka? Bardzo bym Cie o to prosila.
przyłaczam sie do prosby

A macie jakies sposoby zeby włosy nie były oklapniete? moje loki tylko po myciu fajnie "stercza" na drugi dzien juz nie sa takie uniesione...

wymiana książek

wymiana kosmetyków

wymiana szafa
gorzkawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-03, 11:44   #185
Kasiamala
Rozeznanie

dziewczyny najlepsze co może być do włosów kręconych to woda dyscyplinująca (FRUCTIS STYLE firmy GARNIER -ok 15 zł) ja po umyciu spryskuje nią włosy i zawijam na noc w ślimaczki (oczywiście suche już włosy) potem znowu spryskuje i rozwijam wychodzą super loczki które trzymają się bardzo długo aż do umycia ok 5 dni nie przeszkadza im nawet wilgoć nie puszą się
Stary 2006-10-03, 12:39   #186
leeloo
Rozeznanie

GG do leeloo

Mi kleiła ta woda - efekt fajny jeden dzien, potem wlosy nie jakies najlepsze
Stary 2006-10-04, 09:16   #187
Kasiamala
Rozeznanie

sorry ale ja już mam obecnie czwarty dzień i nie czuje żadnego kleju za to po piance i lakierze mam wstręd nie wytrzymala bym nawet dziesięciu minut a co do fryzury to po tej wodzie loczki są niesamowite ładnie sie skręcają zachowują fason w każdej sytuacji nie wiem może Ty masz za żadkie włosy a co do wody dyscyplinującej to jako jesdyny kosmetyk utrzymuje ona właściwe nawilżenie włosów odżywia je i nie przesusza po innych kosmetykach włosy stają sie matowe łamliwe i sie rozdwajają (można ołysieć)
Stary 2006-10-20, 10:34   #188
OnYoo
Raczkowanie

A macie jakies sposoby zeby włosy nie były oklapniete? moje loki tylko po myciu fajnie "stercza" na drugi dzien juz nie sa takie uniesione...[/quote]

A no właśnie... Mam ten sam problem. Jak sobie wysuszę głową w dół to są fajne. A potem siła ciążenia robi swoje. Chociaż ostatnio zrobiłam eksperyment. Umyłam włosy trochę skołtunione bo miałam zamiar rozczesać je po umyciu. I nie zrobiłam tego bo stwierdziłam, że zobacze co będzie. I przez 3 dni!!!!!!!!!! włosy były fajnie uniesione. Fakt, że na drugi dzień już loki były niefajne ale pierwszy raz nie miałam efektu "spaniela" na głowie
OnYoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-09, 15:24   #189
fatim
Rozeznanie

a moje wlosy staly sie takie nijakie przechodze przez najtrudniejszy okres w zapuszczaniu i polowe wlosow mam kreconych polowe falowanych(mam wycieniowane wlosy) a gdzieniegdzie zdarzaja sie proste...jak sa krutkie to sie dosc mocno kreca,no ale uparlam sie i zapuszczam tylko nie wiem co z nimi robic przez ten okres...najdluzsze siegaja do lopatek,najkrutsze do brody i nic sie z nimi nie da zrobic...!!!!nie chce ich caly czas wiazac i spinac,pomagam im sie bardziej krecic,ale one sie rozleniwily pod ciezarem a prostowac napewno nie chce zbyt wiele lat to robilam...macie na nie jakis pomysl?
fatim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-01, 14:05   #190
weronika123
Przyczajenie

a w jakich miejscach spinasz włosy tymi klamrami??
weronika123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-06, 22:18   #191
anitka1990
Przyczajenie

co zrobis zeby włosy błyszczały????
anitka1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-21, 12:30   #192
@g@t@90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anitka1990 Pokaż wiadomość
co zrobis zeby włosy błyszczały????
ja robię tak: po użyciu pianki ugniatam włosy głową w dół (ale nie suszę!!!) a następnie wgnitam/wcieram klika kropel serum z AVONu na zniszczone końcówki - u mnie standard to 5 małych "przyciśnięć" dozownika rozcieram je na rękach i potem na włosy najdłuższe mam do ramion, ale "porcja" serum zależy od długości i gęstości włosów włosy po tym serum nie są tak sklejone jak po użyciu samej pianki i są zdecydowanie super błyszczące tylko nie należy przesadzić z ilością, bo zamiast błyszczących włosów wyjdą tłuste kluseczki
@g@t@90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-21, 13:51   #193
rebellious_angel
Raczkowanie

GG do rebellious_angel

Ja takze mam wloski falowane...i aby ladnie je podkreslic to po umyciu wlosow...jak juz sa tylko troche wilgotne nakladam pianke z Nivea Hair Care skręt fal i loków i oczywiscie az do wyschniecia ugniatam wloski
Efekt utrzymuje mi sie caly dzien, czasem na drugi dzien spryskuje wloski troche wodą i znow pianka jest swietna bo nie obciaza wlosow i nie skleja za bardzo. pozdrawiam
rebellious_angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-21, 16:03   #194
facilmente_irritabile
Wtajemniczenie

Tyle osób się wypowiada a mało kto wkleja zdjęcia swoich włosków Na zachęte wklejam ja Probowałam wyciąć twarz i w gruncie rzeczy wygląda to tragicznie,ale wlosy jako tako widać

WYMIANA

Edytowane przez facilmente_irritabile
Czas edycji: 2007-08-06 o 19:38
facilmente_irritabile jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-21, 19:53   #195
*Justynka*
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez facilmente_irritabile Pokaż wiadomość
Tyle osób się wypowiada a mało kto wkleja zdjęcia swoich włosków Na zachęte wklejam ja Probowałam wyciąć twarz i w gruncie rzeczy wygląda to tragicznie,ale wlosy jako tako widać
Piękne masz loczki!! Ja też takie chce

*Justynka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-22, 14:51   #196
@g@t@90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *Justynka* Pokaż wiadomość
Piękne masz loczki!! Ja też takie chce
święta prawda normalnie są cudowne

no to teraz ja pokażę moje

Edytowane przez @g@t@90
Czas edycji: 2008-05-15 o 18:45
@g@t@90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-03, 18:47   #197
agnieszka_g
Raczkowanie

a ja dodam co wymysliła moja koleżanka ostatnio na moich kręconych włoskach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wlosy.jpg (111,3 KB, 177 załadowań)
agnieszka_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-04, 12:09   #198
zakrecoOona
Zakorzenienie

To i ja jako posiadaczka kręconych włosów. Zdjęcie bodajże z wakacji. Na okres zmowy zrezygnowałam z grzywki i chodzę w upiętych do góry
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.JPG (15,7 KB, 128 załadowań)
zakrecoOona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-04, 12:11   #199
zakrecoOona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oluus_ Pokaż wiadomość
U mnie fryzurq układa się jak chce...Najlpesza jest w tym smym dniu umycia.Używam tylko pianki do kręconych włosów i suszę suszarką z dyfuzorem.

Mam przedziałek na bok, więc loki są "nierównomierne". Oto one

no proszę. moje stare konto. aż strach patrzeć na zdjęcie x)
zakrecoOona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-12, 22:47   #200
agnieszka_g
Raczkowanie

zakrecoOona a jak układała Ci się grzywka?, ja w sumie mam bardziej falujące niż mocno skręcone włosy, ale grzywka raczej nie bylaby mi posłuszna;/
agnieszka_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-13, 20:02   #201
ainoh7
Rozeznanie

witam czy mozecie mi cos doradzic? otóz kiedys miałam bardzo fajnie krsecone włsoy takie loczki oststnimi czasy tak moze od ponad roku zaczeły mi sie prostowac w efekcie teraz mam lekko falujace. co moze byc powodem? czy np. to ze zaczełam je "cienowac" czyli "stopniowac"? jak myslicie? wymyslcie cos bo róznica jest naprawde szokujaca gdy popatrze na moje zdjecia wczesniejsze
i ksiązki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=186983

: D
ainoh7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-14, 14:32   #202
honecka
Raczkowanie

A ja mam problem, że włosy mi się nie kręcą u nasady Na początku tego wątku coś wyczytałam o fryzjerskich spinkach czy cos w tyms tylu. Niestety nie chciały mi się załadować zdjęcia, więc któras mogłaby pokazać mi co to są te spinki i jak się ich używa?

empire state of mind..
honecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-14, 14:56   #203
Basiulek
Zakorzenienie

GG do Basiulek

Ja mam bardzo wycieniowane włosy, wymyslilam sobie ze bede miala na górze głowy krótkie... no i mam ^^ proste wyglądają nieźle, ale kręcone już gorzej. Mój problem polega na tym, że wlasnie te u nasady mi sie kręcą a te najdłuższe juz tylko falują..
co z tym zrobić drogie wizażanki?
Basiulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-25, 05:39   #204
tulipanna.
Zakorzenienie

Witam wszystkie zakrecone Nie wiem jak moglam pominac ten watek. Biegne dzisiaj po klamry...nie moge sie doczekac efektu. Oczywiscie mam naturalne sprezynki. Zniszczone, ale w trakcie regeneracji - jest coraz lepiej
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-25, 10:00   #205
sue.
BAN stały

GG do sue.

Cytat:
Napisane przez ainoh7 Pokaż wiadomość
witam czy mozecie mi cos doradzic? otóz kiedys miałam bardzo fajnie krsecone włsoy takie loczki oststnimi czasy tak moze od ponad roku zaczeły mi sie prostowac w efekcie teraz mam lekko falujace. co moze byc powodem? czy np. to ze zaczełam je "cienowac" czyli "stopniowac"? jak myslicie? wymyslcie cos bo róznica jest naprawde szokujaca gdy popatrze na moje zdjecia wczesniejsze
Jeśli za cieniowanie zabrałaś się sama, to najprawdopodobniej to jest przyczyną. Cięcie kręconych włosów wymaga odpowiedniej techniki, a ich nieumiejętne ścinanie może spowodować złe układanie się, czy rozprostowanie. Najlepiej iść do dobrego fryzjera
sue. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-02, 18:17   #206
klaudia23
Zadomowienie

GG do klaudia23 Wyślij wiadomość przez MSN do klaudia23 Send a message via Skype™ to klaudia23

ja mam włosy falowane, bardzo podatne na zmiany<to jest tez minussem bo tak samo jak sie szybko skrecily tak szybko sie prostuja>.ostatnio robie z nimi cuda prostuje okragla szczotka szczotka potem krece wałkami albo chce aby byly puszyste i szusze dogory nogami;d zniszczyly sie bardzo:/ i jeszcze mam lupierz,nie wiem od czego...co robic??

dbam o cere...
MŻ - WR
klaudia23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-02, 18:30   #207
tulipanna.
Zakorzenienie

No i nie znalazlam nigdzie zdjecia klamerek. Czy ktos moglby wrzucic ich fotke?
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-02, 18:34   #208
klaudia23
Zadomowienie

GG do klaudia23 Wyślij wiadomość przez MSN do klaudia23 Send a message via Skype™ to klaudia23

albp chociazby je opisac? bo ja mam klamry ale chyba kiedys tez cos takiego robilam;d

dbam o cere...
MŻ - WR
klaudia23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-08, 17:11   #209
kitay
Raczkowanie

dołączam się do prośby, wszędzie szukam ale nie mogę znależć tycgh klamer, mógłby ktoś wkleić zdjęcie ich i jak się je stosuje?
kitay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-09, 09:17   #210
Kasiamala
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
No i nie znalazlam nigdzie zdjecia klamerek. Czy ktos moglby wrzucic ich fotke?
a po co ci klamerki ....ja używam wsuwek ....efekt jest taki sam a może nawet lepszy....
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości