![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój Chomiczek - cz. 5 :)
no Maja też mi dziś dała popalić, gdy za karę zamknęłam wszystkie drzwiczki...
![]() Budzę się pkt 3, i słyszę znowu nieznajome dźwięki... zapalam lampkę... a ona co?!! siedzi na klatce... ![]() ![]() Podchodzę do klatki... a ona sru chciała skakać w szczelinę za szafą!!!!!!!! ![]() ![]() ![]()
#184 |
Zakorzenienie
|
Asia ja nie chcę małych chomiczków!!!!
![]() ![]()
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaka mała spryciula ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Muszę zacząć oszczędzać i zbierać na samochód ![]() Nie będę codziennie tłuc się autobusem ![]() Rodzice powiedzieli, że cos mi dołożą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja szukam cały czas auta... a mój A. patrzy pod względem siebie... nie patrzy na to, że dla mnie i ja nim będę jeździć, tylko jak mu się widzi ![]() ![]() ![]() jak kupi, to chyba dla siebie, mnie nie będzie stać na utrzymanie takiego samochodu... a on 'zalozymy gaz' taa i włożymy w niego 2x tyle... tak jak było kiedyś przy jego hondzie, ale ani mi się śni... ten fajny jest: http://otomoto.pl/ford-fiesta-alufelgi-C17548956.html ![]()
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też chcę jakiś kobiecy ![]() Marzy mi się Toyota Yaris ![]() Mogłabym też mieć Opla Corsę (Mój Ł. ma ![]() ![]() Także mam w czym wybierać ![]() A ubezpieczenie będę miała na specjalnych zasadach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
Agata założenie gazu bardzo szybko się zwraca
![]() ![]() ja osobiście jeżdżę większymi samochodami niż corsą czy nissanem micrą i w życiu bym nie wsiadła do mniejszego ![]() ![]()
#189 |
Wtajemniczenie
|
Nie mam jeszcze swojego Chomika a nie chciałam zakładać osobnego wątku na kilka pytań, wiem że osoby tu piszące będą wiedzieć najlepiej bo mają już te zwierzaczki.
Chomika planuję kupić już w marcu. Mam już klatkę, ściółkę, jedzenie i całe wyposażenie- kupiłam w sklepie glonojad w internecie. 1. Jak w sklepie zoologicznym rozpoznać że chomik który kupujemy jest zdrowy, jak się dowiedzieć w jakim wieku jest? 2. Co robicie z chomikiem gdy chcecie wyczyścić klatkę? Macie drugą klatkę gdzie go wkładacie czy transporter a może jakieś inne sposoby? 3. Jak plasują się ceny tych zwierzaków, nie chcę zostać oszukana w sklepie. 4. Jaką ilość karmy dajecie chomikowi na cały dzień - mam np kilogram podstawowej na jaki czas ta ilość wystarczy? Edytowane przez Sylwia1900r Czas edycji: 2011-02-21 o 11:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
witaj!
![]() 1. moim zdaniem przedewszystkim powinnaś zwrócić uwage na caloksztalt - czy się żwawo rusza, czy nie ma wkoło oczków dziwnych wycieków itp 2. na czas wymiany daję komuś do potrzymania lub wkładam do transportera/otwartej pufy ![]() 3. napewno od 10zł w górę ![]() 4. miseczke jedzenia daję do drugi dzień. zdecydowanie wystarcza ![]() ![]() ![]() tyle odemnie, ale jeszcze niech się wypowiedzą inne znawczynie bo ja napewno o wielu rzeczach zapomniałam ![]()
Edytowane przez Klepsydra88 Czas edycji: 2011-02-21 o 12:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja potrzebuję małego, kobiecego autka, którym będę codziennie jeździć 15 km do pracy i z powrotem ![]() Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2011-02-21 o 12:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Madziuś no pewnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Klepsydra88 Czas edycji: 2011-02-21 o 17:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja swojego chomika dopiero mam ponad 3 tyg ![]() 1. ciężko się dokładnie przyjrzeć chomikom w zoologicznym bo to są bardzo szybkie i energiczne zwierzątka ale po prostu śpią ![]() ![]() 2 kiedyś dawałam mu kartonik do klatki on do niej wchodził i przenosiłam do dużego kartonu teraz robie mu taki łącznik dzięki czemu on sam przechodzi do kartonu (jak chcesz to pokaże to na fotkach chociaż już wrzucałam to kiedyś na forum w wątku 4) jednak musze to przemyśleć bo już urósł i potrafi już uciekać :P chociaż jeszcze nie uciekł ale był blisko :p 3. od 10 -16zł przynajmniej ja tak widziałam 4 mój ile mu się da to tyle wyniesie do domku czy pochowa sobie po kątach :p więc nie wiem ile faktycznie zjada ![]() jaką masz klatkę pokażesz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
A w ogóle to Gumiś ostatnio nie chce jeść żadnych kolb, rożków
![]() Kiedyś to w jeden dzień potrafił obalić, a teraz troszkę podziubie i leży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
w Biedronie też jest szał na sportowe akcesoria
![]() ja dzisiaj zakupiłam takie cudo ab roller.jpg jest świetny ![]() Cytat:
![]() my pomału też szukamy autka u nas priorytet to napęd 4x4, bo na naszej wiosce w zimie inaczej się nie przejedzie ![]() QUOTE=Sylwia1900 1. Jak w sklepie zoologicznym rozpoznać że chomik który kupujemy jest zdrowy, jak się dowiedzieć w jakim wieku jest? - ja jak kupowałam to brałam takiego który był najmniejszy, biegał, skakał i wariował ![]() 2. Co robicie z chomikiem gdy chcecie wyczyścić klatkę? Macie drugą klatkę gdzie go wkładacie czy transporter a może jakieś inne sposoby? - duża miska a w niej domek, albo kontrolowany przez TŻ spacer po pokoju 3. Jak plasują się ceny tych zwierzaków, nie chcę zostać oszukana w sklepie. - 9-12 zł (w małym sklepie zoolog.) 4. Jaką ilość karmy dajecie chomikowi na cały dzień - mam np kilogram podstawowej na jaki czas ta ilość wystarczy? - 1kg spokojnie starczy na ponad rok, bo oprócz karmy daje się warzywa, owoce, można dokupić pestki słonecznika, które chomik uwielbia, no i kolby Edytowane przez Madziarka.n Czas edycji: 2011-02-21 o 13:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
aaaaaaleeee jestem złaaaaaa
![]() właśnie dzwoniłam do mamy, okazało się, że przewspaniały i przemądry kurier z GLS zostawił w skrzynce awizo, a na nim informację że paczka jest do odbioru w sklepie motoryzacyjnym na drugim końcu miasta ![]() no po prostu ręce opadają.. właśnie wyczytałam że ja skargi złożyć nie mogę, tylko nadawca ![]() co za durny kurier, no!!!! ![]() jak już chciał gdzieś zostawić, to mógł w sklepie obok, a nie tak daleko.. |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Madzia :mdleje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Trochę Was ponadrabiałam ![]() M. został dziś w domu, żeby wyzdrowieć do końca. Byliśmy po zwolnienie do lekarza. Mierzyła mu temp. i miał 37,4 czyli podwyższoną. A teraz mnie zaczyna brać, bo kicham i mnie łamie w kościach. Mam nadzieję, że się nie dam. Skończyłam dziś poprawiać wyceny ![]() ![]() Co do wstawania to ja takie świństwo robię codziennie M., bo on biedak musi wychodzić o 7.00 a ja śpię do 9.00, 10.00 ![]() A co do samochodu to Fiesta (szczególnie ten kolor mnie rozbraja, ale nie ma co marzyć o takim przy facecie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale.. trzeba było strasznie długo czekać na nią, no i ![]() no i stanęło na http://www.autospecifications.org/ca...ndai-i20-2.jpg ale jesteśmy zadowolone z wyboru, bo ten był w full opcji, a fiesta taka bardziej podstawowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nasz pierwszy samochód, piękna niebieska ![]() ![]() Płakałam jak rodzice ją sprzedawali ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Madziarka śliczny Hyundai
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
ależ akcja była z tym Hundajem naszym, mówię Wam
![]() Wysłałam zapytania do wszystkich salonów w okolicy, no i oczywiście w każdym była inna cena ![]() a w jednym cena była mega fajna, więc tam pojechałyśmy, na miejscu okazało się że kobita się trochę pomyliła w wycenie, ale jako że była podpisana pod ofertą, to nie mogła się z niej wycofać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Madziarka, ale z korzyścią dla Was, nie?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi dotyczące opieki nad chomikiem - bardzo mi się to przyda.
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 | ||
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja właśnie jem sobie ciasto czekoladowe ![]() ![]() ![]()
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciasto czekoladowe ![]() masz przepis na muffinki? czy takie z pudełka ze sklepu? ja się zbieram już jakiś czas do zrobienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.