|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
Cytat:
no to super, fajnie mieć parkę (chyba Cytat:
![]() A ja jestem wykońćzona!!!! Dziś w nocy Wojtek budził sie z płączem cztery razy! W rezultacie spałąm tylko 2 h
|
|
#182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
swietnie - udanych zakupów |
|
|
|
|
#183 |
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() my chorzy nadal. Mam nadzieję już niedługo nam przejdzie, bo nie mogę patrzeć jak się Olcia męczy. i co Ci się w tym nie podoba? Poznań to piękne miasto ![]() Agusia- ja czekam az Olci urosną włoski, żebym mogła jej spinać Fifi jest śliczny Zaharia- gratuluję!!!! też jestem ciekawa czy Synek będzie miał czupynę jak Miriam ![]() Mi się dziś śniło, że będę miała drugą córeczkę! ciekawe czy się sprawdzi.Aniulka- to super, że Ci zwrócił kasę!!! fajny lekarz, że w ogóle Cię oświecił że możesz dostać zwrot. jo@śka- krówka też fajna macie szczęście w tych losowaniach. I nie wiedziałam,że jesteś gwiazdą filmową
|
|
|
|
#184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i dziekujemy ![]() ![]() wczoraj znow byl tesc i tapetowali pokoj filipka juz prawie skonczyli i naklejke dookola kontaktu i literki z imieniem filipka tylko tych literek na allegro jest tyle ze dostalam oczopląsu i wszytsko wylaczylam bo nie moglam sie zdecydowac. a naklejke dookola kontaktu taka chcemy (chyba) bo jak zwykle nie moge sie zdecydowac:PKNG-060.gif
'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.' Fifi Edytowane przez Agusia_a9 Czas edycji: 2011-02-24 o 12:22 |
|
|
|
|
#185 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulujemy wygranej Cytat:
Jednak słyszalam że na depilację laserem nadają sie jedynie ciemne włosy, więc Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No oby minął po tym 18-stym... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U nas też ciężko pierwsza po 12-stej, ledwo się połozyliśmy, następna po 4 -tej i o 6.30 po mleku juz nie zasnął jak zwykle, tylko do tej pory ostro mnie dziś przefroterował mój Bąbel. Teraz śpi ![]() Miałam iść dzisiaj na urodziny mojej przyjaciółki do knajpy na 20 (ma być fajna babska imprezka), ale w tej sytuacji to nie wiem czy nie zrezygnuję oczywiście mąż mnie namawia, że muszę się rozerwać (i w sumie to ma rację) tylko po pierwsze jestem niewyspana, a po drugie jak wrócę późno i pewnie po driniu, a Staś znowu będzie tak spał - to coś ciemność widzę...
|
|
|
#186 |
|
Zadomowienie
|
a zyrandol chciala bym taki
http://allegro.pl/lampa-massive-avig...474403196.html albo http://allegro.pl/massive-kico-plafo...466797729.html co o nich myslicie? czy beda oswietlaly ladnie pokoj?? i ktory ladniejszy dla chlopca?
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko jest jeden minus- widziałaś parametry? tam moze być najwyżej żarówka 40 W, nie daje jasnego światła. Dla noworodka to super, nie raziło go przynajmniej w oczka, ale ja teraz już bym wolała jakieś jaśniejsze światło. Fifi ślicznie w tych włoskach wygląda A ja pokażę teraz moje Serduszko - z wczorajszego spaceru, brrr zimno było, ale fajnie:
|
|
|
#188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja osobiście mam fioła na punkcie światła i muszę mieć dość jasne oświetlenie. Więc ja mam po 3 lapmy w każdym pokoju, bo mnie jedno przytłacza. Ale do pokoju dziecięcego chyba będzie ok najwyżej dokupisz jeszcze lampę i istawisz gdzieś w kącie.Ale Staś ma fajną czapę! Śliczny i jaki już poważny się wydaje
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-02-24 o 12:45 |
|
|
|
|
#189 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak na złość jak się wybiorę to nic nie kupię a jak przypadkiem coś kupuję to wtedy nakupuję najwięcej ![]() ale we wtorek pojadę z siostrą po firany to może wtedy coś tez wpadnie mi w oko dla Agusi ![]() a ja za to spałam jak zabita wstałam tylko raz o 3nad ranem by zrobić mleczko i do 8smej potem spaliśmy dalej ![]() ja tam nie walcze z tym nocnym jedzeniem bo jak niedostanie mleczka to potem wariuje przez całą noc i wszyscy niewyspani Cytat:
![]() a lekarz faktycznie fajny, nie jeden by to olał i sie nieodzywał a tu prosze taka niespodzianka, kazał mi zalatwić skierowanie i kaske oddał
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam pisze póki [pamiętam
![]() Joaśka ale on rano tak wybrzydza- po nocy więc głodny jest... Maria Piotrek przy zębach potrafi karzdą kupe mieć innej konsystencji... Łączy je jedno- śmierdzą bardziej niż zwykle:F Lucky Piotrus nie daje się przewinąć normalnie... on stoji i wtedy moge go przebrać- nie widze szans na wsadzenie go do miski czy do brodzika żeby wymyć pupe. U nas chusteczki dlatego się najlepiej sprawdzają. Poza tym ucieka, siada i ta kupa może być wszędzie za chwile a najszybciej to wyjąć chustke i wykorzystać te 3 sek. które się ma... Pietrusiu zaraz PW naskrobie. Agusia ja jeszcz enie podcinałam włosków Piotrusiowi a wiem, że to nieuniknione, bo grzywke to on ma a do tego proste włoski. Jego chrzestna jest fryzjerką napewno ją poprosze i wogóle myśle, że ona go będzie obcinała zazwyczaj![]() Konspi Staś jest uroczy!!!! A jak pięknie wygląda w tej czapie! Agusia lampy fajne ale jak mają byc tylko 40W żarówki to ja bym nie brała, bo to ciemno jak w d... będzie ![]() Ciekawe ile nam z pitów zwrotu wyjdzie...napewno za dziecko
|
|
|
|
#191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w porównaniu z Tobą to tak, aż dziw że taka mała różnica czasu między nami i fajnie że informacja potwierdzona, mój synuś ma 355 gram a Agusia w tym czasie miała 306 gram ale chyba tydzień lub dwa wcześniej Agusie badali porównywałam wielkości Agusi i synusia ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Zeberko za dziecko podobno jakieś 1100zł ma być, bo siostra teraz była oddać pity ale fajne słowo i księgowa coś gadała że zwrotu za samo dziecko ma tyle być, jeśli faktycznie to fajnie, zastrzyk gotówki fajny,
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#192 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Za dziecko to wiem, że ok 1000 zł. Ale jestem ciekawa czy z mojego pita coś będzie jeszcze
|
|
|
|
#194 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dawaj smialo...tylko zeby pozniej nie przezywal jak maz tej mojej kolazanki, ze w takim kieracie on by nie mogl... Cytat:
Hehehe...u nas do przedszkola maluchy jezdza tez rowerkami albo hulajnogami ![]() Jeszcze nie bylismy u fryzjera a jak bede musiala podciac te cudne loki André to przejde zapewne kryzys... ![]() Cytat:
Zdrowka Kolo 18-stego nastepuje szczyt, ale nie koniec jeszcze... ![]() Cytat:
Ladniejszy ten z samolotami, ale tam mozna zarowke max 40 w...troche ciemno moze byc... ![]() Cytat:
Jej, ale Stas wyrosl!! Maly spi, ja zjadlam juz obiadek i pije kawke...dzisiaj nawet w przedszkolu byl srednio zadowolony, najlepiej u mamusi by siedzial tylko... ![]() W domu jak zobaczyl parking to taaaak sie usmiechnal i od razu zaczal przy nim cos dzialac... Po spanku i desereku idziemy do sasiadki, moze humor mu sie poprawi jak zobaczy Jule... ![]()
|
|
#195 | |
|
Wtajemniczenie
|
zalezy jakie dziecko - przy małym Tracy jest rewelacyjna - ale nie wiem co lepsze jezyk czy zaklinaczka
bo nianie to raczej 3 latki wzwyż - tak z moich obserwacji Cytat:
ale faktycznie jak światło do kitu to trzeba się zastanowić Zeberko jeszcze net do odliczenia - niby groszowe sprawy ale zawsze np. 50 zł się przyda nawet na pampki, no i jak sie rozliczacie razem to jest korzystniej jak jedno nie pracuje bo coś tam wychodzi do zwrotu - ściągnij sobie program do pitów i będziesz widziała - bardzo prosto to rozliczyć ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- a zapomniałam zdjęcia cudne Ela zdrówka |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!!!
sorki, ze ja tak rzadko, ale to wszystko przez te choroby ;/ Z soboty na niedzielę tak mi dziąsło spuchło, że myślałam, że padnę całą niedzielę tylko leżenie i płukanie szałwią i smarowanie BOBODENTEM i przeszło. Poniedziałek to taki cały jakiś zalatany, skoro ból przeszedł i obyło się bez antybiotyku jak ostatnim razem był z podobnego powodu.A od wczoraj przeziębienie mnie wzięło i tylko robię co mogę aby się nie rozpędziło za bardzo... herbata, cytryna, miód, czosnek co tylko mogę ;/ dziś na szczęście bez gorączki, ale wczoraj nie było fajnie No i nie mam zupełnie siły na kompa. Na chwilkę co jakiś czas zapadałam tylko do klubu. Ale sobie przypomniałam, że to już koniec naszego wątku był poprzedniego, więc z wielkim trudem melduję się! Aha co do zafasolkowanych, to patrzę, rok 2011 obsypuje w chłopców! Zaharia, Aniulka - Gratuluję A co następne się nie pochwalą czy nie wiedzą?? ![]() no to ja wpadnę potem może wieczorkiem, bo padam na twarz
|
#197 |
|
Rozeznanie
|
Narazie nie mam czasu, więc odpiszę tylko na temat lampy. Podoba mi się ta z samolotami. Myślę, że żarówkę energooszczędną możesz dać o wyższej mocy. Ostatnio kupowałam lampę do łazienki i też bałam się, że będzie ciemno przy 60w, ale pani mi powiedziała, że energooszczędną, to nawet setkę mogę dać. Musisz więc popytać. Jednak przy tej lampie nawet jeśli dasz 60, to nie będzie super jasno... Odezwę się później. No, chyba ze udam się w tym czasie na czerwony dywan
|
|
|
|
#198 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale stas slodki kawal chlopa juz z niego i ma bardzo ladna czape! i kurtke tez zastanawialam sie nad kupnem jej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i baaardzo szybko odrastaja ![]() fil spi ja wykpana wybalsamowana i wykremowana siedze i odpoczywam poziej sie wyszykujemy i na spacertek
|
|
#199 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj, trzymaj sie, duuuuzo zdrowka Cytat:
Gratuluje wygranej, bo cos mi umknelo wczesniej... Wcale nie biedne, bo jakie zdrowe... Cytat:
Ja podziekuje...my juz przy myciu mamy problem z wysuszeniem tej grzywy, a jak jeszcze bedzie gestsza to ja sie wypisuje... ![]() A wlasnie...mam problem...moj maly od jakichs dwoch tygodni okropnie boi sie wody...no mowie wam, wykapac go sie po prostu NIE DA! Wywija sie, placze, wychodzi...niewazne gdzie, prysznic, wanna to samo. Nawet kapiel z tata nie pomaga, tez wychodzi...juz nie wiem, co robic, bo nie chce, zeby dostal jakiegos urazu, no ale musze go CZASAMI jednak wykapac... ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#201 |
|
Zadomowienie
|
Agusia pierwsza fajniejsza dla chłopca
![]() katevalley zdrówka życzę ![]() elalank Wam też zdrówka ![]() konspi śliczne zdjęcia a czapeczka super ![]() Aniulka fajnie że Ci zwrócili kase ![]() Zebra mam nadzieje, że u mojej to też ząbki ![]() Madziu witaj
|
|
|
|
#202 | |||||||
|
Rozeznanie
|
dzien dobry mamuski
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ach jaki z niego przystojniaczek Cytat:
![]() Cytat:
ciekawa jestem czy wysnilas??? Cytat:
![]() kochana idz, baw sie dobrze i nie mysl co bedzie w nocy.....a zobaczysz synus cie zaskoczy i przespi elegancko cala nocke ![]() Cytat:
![]() czape ma rewelacyjna ![]() Cytat:
mama ja poprostu lubie miec na okraglo "dzien dziecka"
|
|
|
#203 |
|
Zadomowienie
|
i dziekuje za rady dot. lamp musze poszukac jakies innej zeby dawala ladne jasne swiatlo..
|
#204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tak spróbuj same rączki i buzię pod kranem?? czuję się jakby mi ktoś przywalił i ledwo chodzę... gotuję rosołek może będzie lepiej....najgorsze, że żadnych mocniejszych leków nie mogę ;/A Amce wychodzi w końcu 3 mam nadzieję, że na dniach wyjdzie ![]() straszna z niej łobuziara, zjada jedzenie dla psa i kotów, do tego chwila nieuwagi i zajada węgiel, mówiłam TŻowi, żeby go jakoś przestawił, ale łazić co godzina dwie na dwór to nie fajnie jest. Wspina się gdzie tylko może... wszędzie jej pełno ![]() A dawno nie dawałam tu zdjątek mojej małej
|
|
#205 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny zauważyłam że moje dziecko ma dwie górne jedynki zółte masakra! skąd i dlaczego
![]() Myjemy zęby! Szukam po necie czytałam że to może byc z żelaza, ale czy ja wiem. Bardziej chyba z mleka |
|
|
|
#206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kate - zdrówka i uważaj na siebie! A łobuziarę masz cudną ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- pierwsze słysze
|
|
#207 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
slodka kucotka mala moj filip uwielbia jesc. zawsze jak do kogos idziemy to wyjada co tylko sie da zaczynajac od szyneczki i sera zoltego konczac na makaronie ktory byl ugotowany do rosolu i wszyscy sie smieja ze ja go w domu nie karmie![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- glowa mi peka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Cudna
Na pierwszym zdjeciu ma taka łozuziarskja minke
|
#209 |
|
Zadomowienie
|
Wziełam ją i zaczełam je szorować. Oczywiście już poźniej była walka. Warto było bo chyba zeszło.
Dziewczyny co ile myjecie zęby ![]() Ja myje zawsze na wieczór. Teraz to będę myć po każdym posiłku ![]() Zobacze jeszcze jutro ząbki w świetle dziennym, najlepiej do południa. |
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Maria zastanów się co jadła lub piła może to tylko osad taki był. A żelazo podajesz jakieś? Bo jak tak to może być od żelaza...Piotrkowi myje wieczorem zawsze, ale staram się od jakiegoś czasu i rano.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.

Poznań to piękne miasto
Fifi jest śliczny
ciekawe czy się sprawdzi.

oczywiście mąż mnie namawia, że muszę się rozerwać (i w sumie to ma rację) tylko po pierwsze jestem niewyspana, a po drugie jak wrócę późno i pewnie po driniu, a Staś znowu będzie tak spał - to coś ciemność widzę...

całą niedzielę tylko leżenie i płukanie szałwią i smarowanie BOBODENTEM i przeszło. Poniedziałek to taki cały jakiś zalatany, skoro ból przeszedł i obyło się bez antybiotyku jak ostatnim razem był z podobnego powodu.
55kg