|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piekiełko Plotkowe cz. 2 - Titania i Pagata zapraszają :)
Cytat:
![]() o jakie tło ci chodzi? takie skórkowe z kodem html czy tzn full width background?
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Joanna d'Moder
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() u mnie tak własnie jest. zachciało mi sie zwykłego tła full width no to teraz czytaj uważnie, zdradze ci wielki sekret ![]() 1.na kompie zapisz sobie tło, rozmiar do 300 kb 2. w ustawieniach bloga idziesz do template designer (ja mam blog ustawiony domyslnie na ang wiec bede sie poslugiwac ang odpowiednikami bo pl nie znam) 3. tam wybierasz sobie template ( w moim przypadku wszystkie opcje ramek i innych dupereli sa ustawione na transparent) 4. nastepnie klikasz na zakładkę background i tam jest takie okienko z aktualnm obrazkiem-tłem, z prawej strony jest maluski trojkącik, klikasz na niego, rozwija ci sie menu z innym tłami i tam powinna byc tez opcja upload image 5 wtedy wstawiasz sobie wybrane tło z kompa, jesli bedze za duze, blog je odrzuci, wiec ja swoje zmniejszałam i przycinałam w PAINTCIE ![]() 6. i najprawdopobodniej bedziesz musiała zastosowac funkcje tiling czyli to "płytkowe" ulozenie zdjecie na blogowym tle, ta opcja bedzie tam w tym okienku z obrazkiem, zaraz obok 7 klikasz ok, zatwierdzasz i idziesz na preview podziwiac swoje nowe tło blogowe ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- co o tym myslicie? ![]() http://kobieta.wp.pl/gid,13169095,im...iazdjecie.html
![]() |
#184 |
Joanna d'Moder
|
no to tak robiłam,ale odrzuca rozmiarem.Jest komenda java i wtedy jak jest za szerokie/wysokie tło to sobie sam przycina.
Będę próbować dalej |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
ja przycinałam tło az mialo coś nieco poniżej 300kb i mnie nie odrzucało
probuj do oporu albo moze przywroc ustawienia domyslne bloga i potem sprobuj od nowa a gdzie to komende javy sie wpisuje? do tego duzego kodu html bloga?
![]() |
#186 |
Joanna d'Moder
|
nie,jako dodaj gadget.Tak działają wszystkie szablony z tłem.Ale mają zbyt skomplikowany dla mnie kod,żeby przerobić na swoje tło.Kiedyś miałam taki kod,ale nie zapisałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
oj ofca, ofca, trza bylo takie perełki zapisywac
![]() ![]() ![]() integra, no nie wiem, z parę, zalezy jak wielkie, 4, 5, 6.... ![]() ![]() integra jak jestes zainteresowana do wal na maila, co i jak ![]()
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to nie jest dziwny widok. Moja szwagierka jest taka gruba - no może trochę "szczuplejsza"
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marta zrobię jedno na próbę i dam Ci znać co i jak... Edytowane przez Integra Czas edycji: 2011-02-26 o 14:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ona nic nie chce z tym zrobić. Na siłę zmusiliśmy ja, żeby poszła na badania krwi. Okazało się, że jest zdrowa jak koń - nic jej kompletnie nie dolega. Może jakby coś w badaniach wyszło to by się za siebie wzięła a tak nic na nią nie działa. Jest bardzo wygodna - mieszka z rodzicami, wszędzie jeździ samochodem, nawet do Kościoła w niedzielę gdzie ma na piechotę góra 10 minut spacerkiem.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() jakby ktoś pytał to już wróciłam i jestem |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
to co najbardziej uderza mnie w tej całej sytuacji to nie rozmiar dziewczyny i ekstremalne rozmiary ale podejscie jej matki, ktora wcale jej w tym nie pomaga bo sama nie ma silnej woli, a artykule wspomnieli, ze i matka cierpi na nadwagę dziewczyna odchudzała sie w usa, cos probowała robic w tym kierunku a jej własna matka psuje ten cały wysiłek. takie myslenie ludzi jest strasznie ... dobijajace ![]() szkoda mi tej dziewczyny, zatraciła sie w tym wszystkim i nie moze wyjsc z tego błednego koła ![]() Cytat:
w uk jest duzo ludzi otyłych i z mniejsza lub wieksza nadwagą, tutaj nikt sie AŻ TAK na nich nie gapi jak np w polsce ale... nadal sie jednak gapia.... albo się nie gapia .... bo nie wypada, tak bym to ujeła w panstwie gdzie ludzie zamiast soba interesują sie drugim i plotkują i obrabiają mu tyłek nigdy nie bedzie tolerancji i zrozumienia ![]() szkoda tego dziecka co o nim pisałas. a co z nim sie stało? zachorował? integra, ok. poczekam i zobacze co wykombinujesz ![]() Cytat:
żona mojego brata stryjecznego tez jest b. otyła, nie wiem czy cos robi w tym kierunku, chyba nie bo nie widac w przeciągu tych lat zadnych efektow ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
u nas to by matce odebrali lub ograniczyli prawa rodzicielskie.
jakis czas temu w polsce była głośna sprawa o tym, że jakiś właściciel psów je tak tuczył, że zabrano mu te otyłe zwierzęta. |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
a co powiecie na to podejscie:
no tego to juz zupełnie nie rozumiem ![]() http://fitness.wp.pl/zdrowie/aktualn...stremalna.html ani tego nie rozumiem - matka karmi swoje małe dzieci w mac donsie http://www.thesun.co.uk/sol/homepage...cle2399352.ece http://www.dailymail.co.uk/news/arti...st-months.html
Ponad to Bloguję ![]() Moje preferencje wymiankowe After Hours. My life in crafts (angielska wersja językowa) ![]() Edytowane przez Titania Czas edycji: 2011-02-26 o 15:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
ja tego nie pojmuję, może jakoś ograniczona jestem, ale ja ani bym się nie odchudzała ani nie tyła dla kogokolwiek innego niż samej siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas (w Polsce) nic by nie zrobili... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
a ja właśnie pisałam "u nas" w sensie w polsce.
bo ja chyba jeszcze nie nazywam anglii "u mnie" "u nas"... raczej "tu" także inne odczucia mamy co do polskiej rzeczywistości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Domcia, a znasz taki przypadek? U nas to dzieci odbierają jak ktoś kasy nie ma, albo jak sąsiedzi skargę napiszą. Jeśli chodzi o przekarmianie, to żadna opieka społeczna się tym nie zajmie...
Zwierzęta to co innego i to też jeśli ktoś złoży doniesienie do odpowiednich stowarzyszeń... |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Integra no nie znam, ale chociaż miałam nadzieję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
co to? nikt dziś w Piekle nie siedzi?
![]() ![]() integra, u mnie na szpulkowym, coś co może cie zainteresowac ![]()
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Za gorąco w piekiełku to i uciekają gdzie pieprz rośnie
![]()
#203 |
Zakorzenienie
|
rozlazły sie czarownice jedne
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Marta pomysł fajny, ale weź pod uwagę, że takie udostępnianie czyichś schematów jest z lekka nielegalne. Szkoda by było, żeby czyjegoś bloga zamknęli. Zwróć uwagę na to co się ostatnio działo na Picassie, Chomiku czy 4sharedzie. Usuwane były całe konta (dlatego ludzie pozakładali sobie hasła na niektóre foldery). Mi na 4sharedzie usunęli już kilka plików krzyżykowych i dostałam ostrzeżenie o łamaniu praw autorskich. Nie ma problemu z darmowymi wzorami, ale na te płatne radziłabym uważać. Różnie to może się skończyć...
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Wtajemniczenie
|
no rozlazly.... ja jestem mega zmeczona! nie bylismy w range'u bo czasu nie starczylo..jutro pojedziemy. mam nadziej. Straszne te artykuly, ktore wkleilas Marta!! tylko glowa w mur walnac
![]()
#206 | |
Zakorzenienie
|
a my właśnie obejrzeliśmy sobie film "the kings speech"fajny, polecam
![]() i winko wypiliśmy i tak mija nam miło wieczór z tżtem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- ja do Range mam trochę daleko, bo muszę aż przez most na tamizie przejeżdżać, i nie dość że każdy przejazd kosztuje nas 1,5 funta to jeszcze korki straszne ![]() ale może się wybiorę po wypłacie, bo tam z drobnymi to nawet tam nie zaglądam aby mi smutno nie było, że nic nie kupię sobie:P ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- Cytat:
cel, jeśli można tak to nazwać, to edukacyjny ![]() ![]() Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2011-02-26 o 22:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wszystkich ogarneła mania copy rights ![]() a jak mam odroznic ktore to schematy sa darmowe a ktore nie ja ich nie sprzedaje, ja tylko chce sie wymienic, taka jest moja intencja no ale jesli mam przypłacic to zamknieciem bloga ![]() Cytat:
baska emigrantka wpisała mi na blogu podobnego posta podobnego do integry, odpisałam jej. mozecie przeczytac. jak nic z tego nie wyjdzie to trudno. nie koniec swiata. ![]() ja mam całą stertę magazynów z xxx po ang, od jakiegos roku kupuje wiec na niedosyt nie narzekam. jak bedziecie co chciały z xxx to mozecie walic smiało ![]() ---------- Dopisano o 02:11 ---------- Poprzedni post napisano o 02:04 ---------- Pagata, coś dziś do piekiełka nie zajrzała, do nieba sie przeniosła czy co ![]() ![]() a ja dziś pogrzebałam w swoich szmatkach, filcach, guzikach i uszyłam raptem 2 tylko kurczaki, troche posiedziałam nad xxx i tak mi sobota zleciała jutro ostatni dzien ferii, powrot do pracy i na siłownie. ale mi się nieeee chce do pracy! ![]() po feriach dyrcia robi tzn reviews czyli wzywaja cie na rozmowe do szefowej i ona albo cie chwali albo cię bije ![]() u mnie nie ma w poblizu sklepu range ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Modermistrz bobkowy :D
|
jestem,żyję...wcale do nieba nie odlecialam
![]() mialam awarię neta...to jest straszne..doba bez internetu ![]() teraz mykam na zakupy,bo w lodowce tylko światlo....i cebula ![]()
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Domcia tu nie chodzi o intencje, ale o bezpłatne rozpowszechnianie czegoś, co nie jest Twoją własnością. Tak samo jest z filmami czy muzyką. Nie musisz udostępniać czegoś w celach zarobkowych, ale robiąc to narażasz na straty twórce, a to już podlega pod łamanie praw autorskich.
Marta wiem, że Tobie nie chodziło o nic złego. Przecież na drutowym też mamy wątek, gdzie wrzucamy schematy. Jest wiele forów udostępniających za darmo wzorki, za które normalnie trzeba płacić. Sama udzielam się na kilku zagranicznych, pobieram i wrzucam schematy. Chodzi mi tylko o to, że można sobie narobić kłopotów, a temat praw autorskich jest ostatnio coraz częściej poruszany... Edytowane przez Integra Czas edycji: 2011-02-27 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
witam z rana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.