![]() |
#181 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Uświadomione kobiety
Cytat:
Co do Twojego problemu, wydaje mi się, że po początkowym rozciągnięciu Twój stanik nie powinien już bardziej się rozjeżdżać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzeniona
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Wtajemniczenie
|
Tak odnośnie rozmiarów biustu
![]() ![]()
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
mój biust na oko jest między wymienionym D a E a jednak to 65G
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
PRZE-PRA-SZAM!
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
Ja noszę 70C i ludzie sie dziwią, bo duzych piersi to ja nie mam. Raczej średnie w strone małych
![]() Chcialabym mieć tak D czy E ![]()
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
FORUMOWICZKI Z LUBLINA!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Rozeznanie
|
A ja nie jestem przekonana... Miałam dobierany biustonosz 'profesjonalnie' już 2 razy. I 2 razy byłam niezadowolona.
Za pierwszym razem zapłaciłam za to bardzo dużo, prawie 150 zł za biustonosz z firmy triumph. Byłam 'niby' u najlepszej bra fitterki w Warszawie. Byłam zadowolona z tego, jak piersi układają się w tym biustonoszu. Był to rozmiar 70 C, ale Pani wykonuje też przeróbki, i zmniejszyła dla mnie obwód, oczywiscie za dodatkową opłatą, tak żeby pasował idealnie na mnie. Nosiłam go prawie przez rok, zresztą mam go do tej pory. Nie rozciągnął się ani trochę. Za drugim razem dobierałam biustonosz już w innym sklepie, jakiś miesiąc temu, tym razem 65 C, bez żadnych przeróbek. Niestety, dopiero po wyjściu ze sklepu okazało się, że ta miseczka strasznie zgniata mi piersi, sam stanik też mnie po prostu dusi. A sam obwód okazał się za duży... I teraz przejdę do sedna sprawy ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Lilith36 Czas edycji: 2011-06-10 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A to wrzynanie się w ciało... cóż, mi daleko do szczupłości i też mam czerwone ślady. W niektórych moich stanikach (zwłaszcza tych wychodzonych, starszych) ślad jest delikatny, a w niektórych jest tak ciasno, że po przyjściu do domu muszę je od razu zdjąć (no ale te ciasne akurat to plunge i za to, co mi robią z biustem [podnoszą do góry i robią apetyczną kreskę ![]() A, z tym że ja te czerwone ślady mam pod biustem, nie na ramionach. Ramiączka nie powinny Ci się wpijać w skórę, poluzuj je. Edytowane przez cynamonowe Czas edycji: 2011-06-10 o 11:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak ogólnie to wydaje mi się że albo trafiłaś na jakąś samozwańczą brafitterkę; nie wiem jakim cudem ktoś kto się na tym zna mógłby cię wcisnąć w stanik który zgniata ci piersi ![]() [a poza tym to trochę ten triumf mnie dziwi bo ma on złą opinię wśród biuściastych - kupa kasy za staniki bardzo kiepskiej jakości] |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Moje ślady nie znikają po prysznicu, czasem mam je nawet więcej niż godzinę po zdjęciu biustonosza. Więc coś tutaj jest nie tak. Niby obwód mam za duży, bo podjeżdża mi do góry, a z drugiej strony ciśnie niemiłosiernie... Nie rozumiem tego. Pierwsza brafitterka była raczej w porządku, co prawda biustonosz był potwornie ciasny pod biustem, ale za to piersi miały taką swobodę jak w żadnym innym staniku... (jest różnica w przejściu z A do C...). Z kolei to C, które dobrała mi druga kobieta, jest mniejsze niż wcześniejsze C, i nawet takie zszycie wewnątrz miseczki, od środka, odznacza mi się na skórze... Po zdjęciu stanika mam straszne wyrzuty sumienia, że tak masakruję swoje piersi. Co do moich wymiarów, to może napiszę: pod biustem 69 cm, w biuście 78. Oczywiście nie wiem, czy mierzę się w odpowiedni sposób... Hmm... ja na swojego triumpha nie narzekałam. Tak jak mówiłam - nie rozciągnął się jakoś strasznie, ale trochę tak. I trzyma fason, a mam go już naprawdę długo i zakładam czasem. Mój obecny, ostatnio dobrany jest z jakiejś nic niemówiącej mi firmy Konrad. Co prawda kosztował 'tylko '40 zł.
Edytowane przez Lilith36 Czas edycji: 2011-06-11 o 18:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
70 to zdecydowanie za duży dla ciebie obwód
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Może podjeżdża Ci bo masz za krótkie ramiączka? Ramiączka nie mogą się wbijać w ciało, musisz móc swobodnie włożyć pod nie dwa palce. Jasne, że miały swobodę, C przy obwodzie 70 to ~86cm. Co się z nimi działo jak skakałaś, biegłaś, schylałaś się po coś? Jest mniejsze, bo przy obwodzie 65 miseczka C to ~81cm. Pod biustem ciaaasno a w biuście luźno, tak by nie spłaszczać sutków. Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2011-06-13 o 01:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
ps nie wiem jakim cudem mogłaś mierzyć 70C i 65C... znaczy się... zdajesz sobie sprawę że to diametralnie inna miseczka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jednak zgodzę się z tym, że przecież czasem jeansy, skarpetki itp. zostawiają odgniecenia. Tylko one znikają po krótkim czasie a tu dziewczyna długo nie może się ich pozbyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziwne, bo w tym 70 C (zaznaczam, że obwód był zmniejszony indywidualnie dla mnie, tylko miseczka została) czułam się najlepiej. Nic mi nie zgniatało, miseczka nie odstawała, wszystko ładnie się układało. Z kolei w tym 65 C mam właśnie spłaszczone, a wręcz zgniecione sutki... Poza tym odstaje mi od góry, i zewnętrzne krawędzie fiszbin, te które mają celować w środek pachy, wpijają mi się w biust... Więc albo rozstaw piersi jest za mały (ja mam raczej szeroki rozstaw, i mały biust) albo te miseczki są po prostu za blisko, albo są za małe? Hmm.. nie wiem jak to powiedzieć, ale ogólnie mam 'szerokie' piersi, ale płaskie... Potrzebuję płytkich, ale szerokich miseczek. Wiem, że dziwnie to brzmi ![]() Co działo się z moimi piersiami z zmniejszonym 70C jak skakałam itd.? Nic. Pozostawały na swoim miejscu, nie musiałam w żaden sposób poprawiać biustonosza. Za to w 65C co jakiś czas muszę 'wygarniać' piersi i zbierać je do przodu, zbliżać je do siebie, bo są zgniatane w kierunku pach... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dokładnie. Ja nie cierpię, jak coś mnie ciśnie. Tym bardziej, jeśli chodzi o tak wrażliwą część ciała jak piersi. Może macie rację, że ślady powinny zostawać w pewnym stopniu, ale ja zwyczajnie bardzo źle się z tym czuję. To wpijanie jest strasznie denerwujące i nie daje o sobie zapomnieć, niestety. I będąc poza domem tylko czekam, aż wrócę i zdejmę stanik... i w końcu poczuję się swobodnie. W dobrym staniku mam się dobrze czuć. To nie starodawny gorset, żeby zgniatał mi żebra. Na takie coś nie chcę przystawać. ![]() Mam nadzieję, że kiedyś znajdę biustonosz, w którym będę się dobrze czuła, który nie będzie ani wpijał się boleśnie w ciało, ani z niego zjeżdżał. ![]()
Edytowane przez Lilith36 Czas edycji: 2011-06-13 o 13:19 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() albo poszukaj takich aksamitnych ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() myślę że mogę ci polecić panache cleo model george. nie tworzy rowka między piersiami ale ładnie je układa i zbiera spod pachy wypychając do środka. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Konto usunięte
|
jeździłam wczoraj po większych targach w poszukiwaniu kostiumu i wiecie co.. mam doyść. Ja nie wiem na prawde na kogo oni robią te kostiumy. Mam pod biustem 70, noszę miseczkę (zależnie) D do F i wszystkie które przymierzałam z wymiarową miską były na kobiety które ważą co najmniej 150kg. Żagle i tyle.
Jedna ekspedientka powiedziała mi że owszem, są na mnie kostiumy ale za 300zł ![]() Idzie się załamać. I jak tu dziewczyny mają dobrze wyglądać, jak nawet taki H&M ma ceny 130zł za byle co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie chyba tego potrzebuję, szerokiego rozstawu. Chociaż miałam nadzieję, że stanik z bliższym rozstawem zbliży moje piersi do siebie. Ale niestety miseczki odstają od góry, a piersi uciekają pod pachy. Biustonosz, który będzie właśnie układał piersi tak jak napisałaś - zbierał spod pach i wypychał ku środkowi, będzie dla mnie chyba najodpowiedniejszy. Jakąś godzinę temu zdjęłam biustonosz po 2 godzinach noszenia (w domu... zmusiłam się. Ale dłużej nie wytrzymałam, potwornie się wżynał). I ślady mam do tej pory. Coraz lżejsze, ale myslę, że całkowicie znikną za jakiś kwadrans. Czyli ponad godzina śladów po 2 godzinach noszenia biustonosza (już nie mówię o całym dniu) - chyba nie powiecie, że to jest normalne? ![]() Zrobiłam nawet zdjęcia tym śladom, ale myślę, że raczej nikt nie chce ich oglądać.
Edytowane przez Lilith36 Czas edycji: 2011-06-13 o 16:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Konto usunięte
|
A ja chętnie zobaczę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Lilith36 ale nie wyrokuj o tym czego potrzebujesz w miseczkach na podstawie tego 65C, bo on ma po prostu za małe miseczki
![]() ![]()
![]() |
#207 |
Rozeznanie
|
Ufff... ok, przełamuję wstyd i wrzucam zdjęcia... Jeśli ktoś jest wrażliwy, albo zwyczajnie nie chce tego oglądać, proszę, przewińcie szybko stronę dalej
![]() Fela Von Helvete - tak właśnie teraz myślę, czy D nie byłaby lepsza. Albo może zwyczajnie dobrano mi zły fason. Z drugiej strony moje marne 10cm biustu... czy to aby nie za mało na D? *Jak widać na zdjęciach, chudzinka ze mnie... Widać nawet żebra. Może jestem za szczupła na tak ciasne biustonosze? To są zdjęcia po 2 godzinnym noszeniu 70C, zmniejszonego w obwodzie (a mam go już naprawdę baaardzo długo, i praktycznie wcale się nie rozciągnął. Chociaż na początku wżynał mi się w ciało dużo bardziej, prawie zgniatał mi żebra...) Przypomnę swoje wymiary: 68-9 cm pod, 79cm z biuście.
Edytowane przez Lilith36 Czas edycji: 2011-06-14 o 14:37 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama literka nic nie znaczy, ja mam "G", moja mama ma "E" i ona ma większy biust niż ja ![]() Jakbyś nie wierzyła, to tu masz dowód - na górze 90DD, na dole 65DD (czyli miseczka ta sama): DD_comparison2.jpg
![]() |
![]() |
#210 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.