![]() |
#181 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Made in England-plotkowe emigrantek
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
takie zwykle primarkowe za 8 funciakow
![]() ![]() ![]() ale koszulki nie znalazlam, bylam w Sport Direct, ale nie mieli ![]() ![]() przed chwila wrocilismy z TZ z parku, pogralismy sobie w badmintona, fajnie bylo ![]() a jak wam mija weekend dziewczyny? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
jestem jestem, ostatnio zapracowana jestem, wieczorami coś oglądam z moim lubym, albo robie albumy i kartki
![]() wedding oczywiście widziałam, trochę w pracy, trochę w domu, gazety poczytałam dzisiejsze, fajnie, mi się podobało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
no i wstałam z potężnym bólem gardła, wzięłam paracetamol, coś do ssania, ale nie wiem czy mi pomoże.
całą noc trzęsłam się z zimna, a tak bardzo nie chce iść do lekarza ![]() może przejdzie... no a że mam dzień wolny dziś to się wylenię i poodpoczywam to może do jutra mi przejdzie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy zazywalas,ale bardzo dobry jest LEMSIP w saszetkach. Rozpuszcza sie go goracej wodzie. Jest podobny do Teraflu badz Fervex`u. Bardzo dobry,dostepny w Bootsie za ok 4 funty. Pewnie sie ubieralas za lekko? ![]() Zlota mysl: Nigdy nie rob tego,czego nie zrobila by Twoja Babcia A mi Babcia zawsze mówila,ze marzec,kwiecin i maj to zdradliwe miesiace ![]() Zycze szybkiego powrotu do zdrowia ![]()
"Bo niebo nie przychodzi znikąd. Coś z nieba mamy w sobie. Coś z niego przekazujemy innym(...)". Ks. Józef Tischner Edytowane przez Kasiaczek_ Czas edycji: 2011-05-01 o 10:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
oj na lemsip to ja źle reaguję.
nie miałam wprawdzie saszetek, a tabletki, ale to to samo. ostatnio to wzięłam przy grypie, i ledwo się mogłam ruszać, bardzo mi niedobrze po tym było. na mnie nawet paracetamol źle działa. jak coś mnie bierze, to ja zażywam ibuprom lub pochodne. a to czy się za lekko ubierałam to sama nie wiem. możliwe, przyszło kilka dni ciepłych, szalik poszedł to szafy i coś mi na gardle siadło. niech to! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
hej laski, jak tam?
![]() ja mam ranna zmiane w tym tygodniu wiec jestem niesamowicie spiaca ![]() przed chwila wyszedl kolega, a ja zamierzam zadzwonic do domu ![]() buzka! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#188 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie tak srednio na jeza... Raczej nie owocnie. Buziole
![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane, wrocilam z wakacji
![]() niespodzianka sie udala, nikt nic nie wiedzial do konca ze przylatujemy, wiec jak nas zobaczyli, a szczegolnie Huberta po roku to byli w ciezkim szoku. Rewelacyjy pomysl. Ale mialam aly tydzien jakiego malego dolka, chyba pierwszy raz ciezko bylo mi sie przestawic na "szkockie" zycie ![]() Wyobrazcie sobie ze po podrozy, polozylismy sie z malym na drzemke o 15 i wstalismy 16 godzin pozniej. Szok poprostu, tacy wymeczei po urlopie heheh |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
Czesc!
Co tu tak cicho ![]() Ja juz od niedzieli w UK ![]() ![]() Nie nawidze powrotów ![]() Teraz ogarniam mieszkanie, bo sie przeprowadzilismy ![]() Jeszcze troszeczke i bedzie koniec ![]() Do pracy juz w piatek ![]() Pozdrawiam!
![]() |
#191 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cisza tu straszna... Ja lubie w racac z PL do UK ![]() Wybieramy sie teraz w lipcu na tydzien i juz mam drgawk...
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, przepraszam, ze tak dlugo sie nie oddzywalam, ale wiecie jak to jest
![]() ![]() ja ciagle urzadzam nasze mieszkanie, w zeszlym tygodniu doszly regaly do salonu, wreszcie mam na czym postawic moje ksiazki ![]() ![]() kupilam bilet mamie, przylatuje w przyszlym miesiacu ![]() ![]() TZ odsypia nocke, a ja na 14 do pracy. w weekend bylismy na urodzinach mojej kolezanki i wszystko mnie booooli!!! kark, uda, stopy, tragedia ![]() Kasiaczek_ ja tez lubie powroty z PL ![]() ![]() ja tez w lipcu lece na tydzien, wracam z mama ![]() blonde_hair tak zle reagujesz na rozlake? a wy chcecie kiedys wracac do PL? zauwazylam, ze Ci ktorzy wiedza, ze kiedys wroca i tylko tu sobie dorabiaja gorzej znosza rozlake, przezywaja powroty itp. my nie wracamy wiec mam ta swiadomosc, ze tutaj jest moj dom i moje zycie, nie jestem do niczego "prymuszana" choc to zle slowo.. mhelmin super, ze niespodzianka sie udala! ![]() ![]() niezle potem pospaliscie, pewnie bardzo byliscie zmeczeni! no, ide cos wrzucic na ruszt, see u laski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Hej!
Cytat:
![]() My do Pl wracamy na 100%tylko data caly czas otwarta ![]() Napewno chcemy by synek poszedł do szkoły w Pl, ale to kilka lat jeszcze mamy ![]() Fajnie,ze mama do Ciebie przylatuje ![]() ![]() Na długo bedzie? Pozdarwiam i zycze miłego dnia!
![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Ja jestem chora ![]() Przewialo mnie... I postanowilismy przygarnac kotkaaa ![]() Mój pierwszy kotek w zyciu... Mialam bardzo duzo zwierzat w swoim zyciu papugi,myszki,szczury,paj aka,chomiki,swinki,królik i,szynszyle,zólwie,rybki, psy ... a kociaka nigdy... Mam nadzieje,ze wszystko sie ulozy ![]() Jak u Was Kochane?
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie lubie kotów ![]() U mnie ok ![]() ![]() Z formalnosci tez juz wsztystko zalatwilismy, najgorsze to zmienianie adresów we wszystkich dokumentach ![]() ![]() U mnie pda całymi dniami, wieje mocno...normalnie pogoda deprecha ![]() ![]() Pozdrawiam!
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moze nie tyle,ze nie przepadalam-nigdy nie mialam i byly mi obce... A teraz uparlam sie na egzotycznego ![]() http://www.koty.org.pl/zdjecia/dodan...Egzotyczny.jpg `Ja przeprowadzalam sie w moim zyciu juz 15 razy,wiec wiem cos o tych nieszczesnych przerowadzkach ![]() N aszczescie mam juz wprawe i przeprowadzanie sie idzie mi nadzwyczaj sprawnie ![]() A co do dokumentów-to niestety najgorsza czesc...
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
hej laski!
ja dziś siedzę w domu, trochę porządkuję i leniuchuję. w pracy wszystko dobrze, niedługo mają przyjąć nową polkę do pracy, także się cieszę, że będę miała nową koleżankę. bo czasami mi brakuje tu przyjaciół i taka monotonia w moje życie się wdziera. choć może się okazać, że czasami lepiej z obcokrajowcem się trzymać, niż ufać polakowi zwłaszcza tu na emigracji. pożyjemy zobaczymy, liczę, że to będzie fajna babka ![]() ostatnia przeprowadzkę przeżyłam w grudniu i mamy nadzieję, zostać tu na dłużej, bo jakoś takie życie na walizkach mnie męczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam o tym wątku.
Ja nauczona doświadczeniem, że od rodaków z dala. ![]() Niestety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
Super,ze sie odezwalyscie
![]() Domciatkomam nadzieje,ze kolezanka okaze sie w porzadku... Ja równiez czuje czasem osamotnienie,mam tylko TZ... Karinioniestety popieram to co napisalas... Choc moze gdzies sa wyjatki... ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Wiecie ja tez jestem samotna, nie mam tu nikogo i zgadzam sie z wami, ze ciezko zaprzyjaznic sie z rodakami na obczyznie...
Jednak ja juz wole byc sama (tzn mam meza i synka, czyli samotna nie jestem ![]() ![]() ![]() I faktycznie moze lepiej przyjaznic sie z tubylcami ![]() Domciatko ale fajnie, ze bedziesz miała z kim porozmawiac w czasie pracy ![]()
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 ![]() Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 ![]() Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2011-05-26 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
No własnie, być może są wyjątki. Tylko, że ja póki co takowych nie spotkałam.
![]() Za to ad tubylcow racja blondie. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
ja mam różne doświadczenia z polakami tutaj i dlatego tak się właśnie obawiam.
na mojej drodze pojawiło się kilku takich polaków, którzy za funta by zrobili wszystko, pracujący/ harujący po 12- 18 godzin na dzień, piątek, świątek, żyjący po 4, 5 lat tutaj a nigdy nie znaleźli czasu ani pieniędzy aby pojechać i zobaczyć big bena. nastawiani tylko na robienie funtów. z takich trzymam się z daleka. ale mam kilka polskich koleżanek/ znajomych z którymi utrzymuję kontakt, czasem się z nimi spotykam, spoko dziewczyny, podobnie patrzące na świat. mam też wielu znajomych anglików, koleżankę z litwy, kenii i filipin także nie powiem, że tylko polacy są ok a reszta be, zależy na kogo się trafi. ogólnie staram się otaczać dobrymi ludźmi niezależnie od narodowości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
BAN stały
|
Czesc , dawno sie nie odzywalam
![]() Na wakacjach bylismy a potem praca , dom , zyjemy na walizkach u rodzicow bo ludzie od ktorych kupujemy dom wszystko opozniaja i trwa to juz ponad 2 miesiace ![]() Co do Polakow na obczyznie, ja mam 1 przyjaciolke Polke ktora ma corke w wieku mojej Milenki i chodza razem do przedszkola , a reszte kolezanek , np. 1 z pracy traktuje obojetnie. Wiekszosc jest falszywa i nikomu nie ufam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
Czesc, przymiecie jeszcze jedna emigrantke?
![]() W telegraficznym skrocie: mam 25 lat (w lipcu 26) i jestem juz na Wyspach 5 lat. Mieszkam w okolicach Londynu, wynajmuje mieszkanie z TZ. Koncze wlasnie tutaj studia, juz mialam ostatnie egzaminy, teraz tylko czekam na wyniki. Bede szukac nowej pracy. Musze sie z Wami zgodzic, trudno poznac tu "normalnych" ludzi. Ja mialam bardzo duzo znajomych, ale po czasie okazywalo sie, ze ludzie byli naprawde dziwni (jakies ochyly po alkoholu, pozyczali kase i nie oddawali, ciagle chcieli zeby cos za nich zalatwiac, ale tak naprawde nagminnie itp itd) i znajomosc niestety musialam zakonczyc. W tej chwili mam tylko jedna super przyjaciolke polke, ktora poznalam jakies 4 lata temu, jak wynajmowalysmy pojkoje w tym samym domu. W sumie mam jeszcze 3 bardzo dobre przyjaciolki Angielki, ale nie widuje sie z nimi zbyt czesto. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja równiez z okolic Londynu. Milo Cie poznac ![]() My odpoczywamy,bo mamy dlugi weekend ![]() Pogoda wietrzna-nie znosze... Pozdrawiam weekendowo
![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
Dziekuje
![]() ![]() ![]() Tak poza tematem, znacie moze jakiegos dobrego dentyste w Londynie? Nie musi byc polski, po prostu potrzebuje dobrego dentysty w rozsadnych cenach. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co tu studiowalas? Jakiej pracy poszukujesz? U mnie dzis deszczowo bylo ![]()
![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
Czesc blond_hari
![]() ![]() U mnie tez sie rozpadalo ![]()
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.