![]() |
#181 | |
amor vincit omnia
|
Dot.: -10kg i więcej
może warzysz się o rożnych porach dnia?
Cytat:
na to tylko ćwiczenia aerobowe pomagają, które spalają tłuszcz. wiem co czujesz bo sama mam ten problem, ze ejstem dość proporcjonalna (nie widać po mnie ile ważę) ale mam 'oponkę' która została mi po schudnięciu tego ile przytyłam w okresie dojrzewania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | ||
amor vincit omnia
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() powinno się jadać 5 posiłków dziennie w w miarę regularnych odstępach czasowych. śniadanie - to najważniejsze- powinno być pożywne i sycące, bo jest podstawa całodniowego jadłospisu. no i wiaodmo- nie podjadać! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to kiedy najlepiej się warzyć...?? i mogę spytać na jakiej jesteś diecie?? bo słyszałam o dukanie i troszkę nie rozumiem tego tzn ile powinna trwać faza 1 5 posiłków hmmm chyba tak zrobię (choć wydaję mi się zawsze, że kto często je ten tyje taka głupia teoria...>;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
amor vincit omnia
|
rzeczywista waga to waga poranna, na czczo. zawsze powinnaś się ważyć o tej samej porze!
ja nie ejstem na żadnej konkretnej diecie, po prostu stosuję zasadę MŻ+WR ![]() na dukanie czas I fazy wyznaczasz sama w zależności od tego ile chcesz schudnąć.. nie powinna trwać więcej niż tydzień. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
przed wszystkim ogranicz słodycze, dużo warzyw (owoców minimalnie bo zawierają fruktozę), minimalna ilość cukru, a przede wszystkich ruch! masz poprostu spowolniony metabolizm i hmmm sama coś o tym wiem ![]() a i najważniejsze zero białego pieczywa ( chleb, różnego rodzaju bułeczki i ciasta) , jeżeli nie umiesz żyć bez chleba to na śniadanie albo 2 śniadanie kromka wieloziarnistego ![]() Mi się wydaję że dla cb wystarczy jedynie ruch więc masz kopa w dupę ![]() ![]() ![]() a jak nie to poprostu patrz na kalorie ![]()
![]() |
![]() |
#187 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
ja też ejstem tego samego zdania. dukan jest dobry dla osób które na dłuższą metę chcą zrzucić sporo kilogramów. dla tych którzy mają mniej do zrzucenia i tylko z konkretnych partii (np. brzuch) lepsze jest połączenie MŻ+WR ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yhymmmm ok więc będę się warzyć zawsze rano ![]() ![]() ![]() A te skróty co oznaczają...?? bo MŻ to chyba mniej żreć tak? a WR?? ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
a co do mojego wyglądu to tak waga jest różna raz 66kg raz 68kg a nawet i 69kg jestem wysoka mam oponkę...;/ cellulit również nogi są w sumie takie średnie ni to grube ni to chude lecz chcę troszkę schudnąć bo źle mi z tym... kiedyś za nim brałam tabletki anty to moja waga to 61kg i czułam się świetnie lecz teraz masakra(od stycznia nie biore tabletek) a schudnąć nie mogę...;((( co do jedzenia to chodzi o to, że ja praktycznie nic nie jem, a jak jem to wszystko co nie zdrowe praktycznie... ale ok czas na zmiany lecz skoro mam nie jeść ziemniaków, makaronów, ryżu to czym mam jeść mięso?? same?? co do filmiku to zobaczę... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
wytłumacz mi te skróty ![]() bo nie wiem czy dam radę schudnąć tyle bez dukana.... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja już pisałam, przy moim spowolnionym metabolizmie to przytyłam niż schudłam na dukanie ![]() ja teraz staram się jeść o wiele więcej białka, gdyż jeżeli nie wiecie to ono jest bardzo długo trawione przez co dłużej masz uczucie sytości, a do tego 30% energii dostarczonej dzięki białkom jest zużywana podczas jego trawienia ![]() ![]() jedz dużo chudego mięsa i dużo warzyw--> witaminy, które są niezbędne dla twojego organizmu ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- a jeżeli wcale nie wyglądasz grubo to po co masz chudnąć? naprawdę ćwiczenia duzo dają ![]() jeżeli masz tą oponkę to zacznij abs - naprawdę to jedynie 8 min dziennie a po paru dniach widać różnicę ![]() a obliczyłaś swoje IG? jeżeli jest w normie to zachęcam cię jedynie to ćwiczeń i oczywiście słodycze to beeee ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie dietowiczki.
![]() ![]() A oto plan na jutrzejsze śniadanie: http://dukanforever.blogspot.com/201...-pieczony.html Dam znać czy wyszło, bo jak u mnie wyjdzie to oznacza, że wyjdzie każdemu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
amor vincit omnia
|
Mniej Żreć i Więcej Ruchu
![]() ja stosując tę zasadę schudłam w półtora miesiąca 5kg. jeśli utrzymam to tempo to do wakacji uda mi się osiągnąć zrzucić drugie tyle, a kto wie, może osiągnę ostatni cel, czyli zobaczę tę magiczną 5 z przodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#192 |
Rozeznanie
|
MŻ i WR (dla mnie RD- ruszyć d...
![]() Jak chodzi o cellulit: podobno rewelacyjna jest gąbka Syreny antycellulit. Ja wielkiego problemu z tym nie mam. Troszkę jest (co mnie jedynie przeraża, to nie tylko na nogach ![]() W piątek kupiłam sobie ciężarki (?). Takie po 1 kg. Jeszcze kupię Ziaję i zaczynam się solidnie odchudzać. Bo ja jestem głupia, nie wierzę w półśrodki. Jak już jedziemy, to na maxa! Dlatego również postanowiłam sobie wybielić w tym czasie ząbki, zdać na prawko, zmienić zupełnie pokój i dom, pracować, nauczyć się grać kilka kawałków na pianinie. Inne moje "cele", to już raczej marzenia. A tych, to ja nie zdradzam. Jednak to będą 4 miesiące mojego życia! Największe zmiany się będą dokonywały wtedy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Podeślę Ci na PW stronę, gdzie można ściągnąć ten program bo chyba tutaj linków nie wolno umieszczać. Zajmuje to całe 4gb, ale mi się ściągnęło szybciutko w niecałą godzinę ![]() Z tego co oglądałam filmiki, to tak po 40 minut średnio. Ale damy radę przecież ![]() I nie podziękowałam chyba za przepis, także dziękuję bardzo ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Aj i muszę powiedzieć, że schudłam kilogram!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobię tak, że będę jadła częściej i mniej... ![]() ![]() a jeszcze jedno czy energetyki można pić? bo szczerze to jestem od nich uzależniona:P A moje IG jest niby w normie no, ale ta oponka i ten cellulit coś muszę z tym zrobić... ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
Yhymmm ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
amor vincit omnia
|
dużo warzyw i chudych mieś powinnaś jeść! do tego białko w postaci jogurtów, serków wiejskich itd. ciemne pieczywo. pij wodę albo zieloną herbatę (pytałaś o napoje energetyczne- mają niby mało kalorii, ale regularnie spożywane przyczyniają się do wzrostu wagi)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No okey więc od jutra zaczynamy... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Rozeznanie
|
Jolka, znajdziesz ją na 100% w Rossmanie. Nie jestem pewna co do Natury, ale powinna też tam być. Jest ona taka charakterystyczna, ma bardzo duże "dziurki". Na początku możesz odczuwać pieczenie i takie tam. Z czasem to przechodzi. Ja wymieniłam sobie, myślałam, że może jakoś się "starła", czy zrobiła zbyt miękka. Ale nowa tak samo działa. Więc idzie się do tego przyzwyczaić. Co do skuteczności... Jest ona w dziale KWC, ale ja osobiście nic szczególnego nie zauważyłam. Tzn. tak, jak już wcześniej wspomniałam, to mnie za bardzo nie dotyczy. Jednak kupiłam, by pozbyć sie tego w 100% i by poprawić ukrwienie. Kosztuje ona ok 3,5zł. Bardzo dobra też zamiast peelingu. Ja tę "delikatniejszą" stronę stosuję raz na jakiś czas na całe ciało.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Achaaa ![]() ![]() A poza tym dzień dobry wszystkim - wstyd się przyznać, ale nie dawno co wstałam...;P no i TŻ poszedł mi po zakupy (jogurty, mleko, ciemne pieczywo, woda niegazowana) czas na śniadanko jakieś hehe...:P ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- ...wiecie co ja nie wiem czy tak mogę...bo ogólnie śniadań nie jadam, a gdy się robię głodna to tak ok 13-14 potem gdzieś ok 18-20 i tak jadałam czasem inaczej bo to różnie bywało...a teraz zjadłam dwie malutkie te takie kwadratowe kromki ciemnego chleba 7ziaren chyba czy coś takiego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Powie mi to któraś z Was bo chyba nie kumam...;/\
Dieta Dukan faza pierwsza powinna trwać do 10dni max tak?? i jemy tylko nabiał i mięso takie tam chude itp do tego woda itp... Faza druga właśnie o co chodzi w tej fazie drugiej i trzeciej również??? Bo ja wciąż czytam i nie rozumiem wiem, że w drugiej dodajemy warzywa surowe i gotowane ale jak i co dalej i kiedy odwalamy tydzień diety za każdy zgubiony kg ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Czas trwania 1 fazy wyliczamy w darmowym teście Dukana. Jemy wtedy jak najwięcej białek -0 tłuszczy i węglowodanów. Przechodząc do drugiej fazy ustalamy sobie tryb 1/1 lub 5/5 - chodzi w tym o to że przez 5 dni jemy białko z dopuszczonymi warzywami a kolejne 5 dni to jest tak samo jak w 1 fazie same białko (chyża że wybierasz 1/1 to raz jesz proteiny+warzywa a na następny dzień same proteiny). # faza jest najtrudniejsza, na każdy zgubiony kilogram musisz być na 3 fazie przeez 10 dni. nie doszłam do tej fazy ale jak dobrze pamiętam to powoli zaczynasz dostarczać owoce i węglowodany, itd.
zrozumiałaś już? ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- byłam dzisiaj na zakupkach w biedrze, itp. i hmmm mam wafle ryżowe, macę czosnkową -dobry zamiennik chleba ![]() ![]() ![]() ![]() dzisiaj koleżanka ma urodziny więc pare cukierków wpadło ale to nic ![]() na sniadanie- owsianka z 2 słodzikami i łyżeczką kakao(żadna rewelacja- Iraz taką robiłam), potem hmm Lu go, 4 cukierki, gryzek batona musli, 3 kanapki z macy, mięska i pomidora, jabłko i trochę warzywek aaa i jeszcze bułka słodka ![]() ![]()
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrozumiałam już całego Dukana ![]() Ja sama nie wiem czy jeść w miare normalnie czy iść na tego Dukana yhhhh....;/ Mój dzisiejszy posiłek <masakryczny> Śniadanie: 2malutkie kromki chleba 7ziaren z ogonówką i ogórkiem i kawa niestety z dwoma łyżeczkami cukru, ale całej nie wypiłam.. ![]() Obiad: nie chciało mi się nic, ale zjadłam mały Jogurt Jogobella z dodatkiem płatków zwykłych a teraz właśnie zjadłam płatki zwykłe z mlekiem w małej miseczce no i zamierzam dziś jeszcze coś zjeść tylko nie wiem co albo Danio albo dwie kromki chlebka 7ziaren ewentualnie płatki z mlekiem...;/ lipna ta moja dieta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
o hahaha to dobrze
![]() ![]() nie nie jestem na Dukanie ![]() ![]() ![]() ja wolę ograniczać i ćwiczyć a efekty będą zniewalające ![]() ![]()
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie jak dla mnie Dukan a wakacje to nie zbyt dobra opcja...;D:P więc czas jakoś lepiej jeść ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
ja też próbowałam Dukana ![]() Na dukanie poleciały mi pierwsze 3,5 kg w niecałe 2 tygodnie o ile dobrze pamiętam, więc było to motywujące, ale niestety źle sie czułam, i postanowiłam przejść na MŻ. Z dukana zostało mi przyzwyczajenie do otrębów, jednak błonnik robi swoje, a otręby owsiane dobrze wiążą i wydalają tłuszcz, ale nie można przesadzić. Ja daję 2 łyżki owsianych + 2 łyżki pszennych codziennie do musli na śniadanie. Ruch u mnie jest regularnie 3-4 razy tygodniu w postaci fitnessu od ponad roku, więc tu nie dokonywałam żadnych rewolucji. Wzrost 176 cm, było 69 kg, jest 62, będzie 58 ![]() Mogę się dołączyć? ![]()
![]() |
#207 |
Rozeznanie
|
Na Dukanie moja koleżanka wylądowała w szpitalu, także ja bym tej diety nie stosowała. Ruszać się, ruszać się i jeszcze raz ruszać się. Samo poleci
![]() anna205, jak się czujesz z faktem, że zrzuciłaś połowę tego, co zaplanowałaś? :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
co do Dukana, to ja właśnie dlatego przerwałam, bolał mnie brzuch, była osłabiona, a ja jednak ruszałam się i brak energii bardzo mi przeszkadzał. Ale zadziałał motywujaco jak tak szybko kilogramy poleciały ![]() Od samego ruszania się niestety nie poleci samo, musi być ujemny bilans kaloryczny, bez tego ani rusz. A co do mojego samopoczucia, to czuję się rewelacyjnie ![]() Tak naprawdę to to był mój cel nr 1: 62-63 kg, a potem się zobaczy. Myślę, że idzie mi całkiem nieźle, chudnę powoli i zdrowo, i nawet jak pogrzeszę obiadkiem z ziemniakami czy słodkim to nie powoduje to jakichś skoków, także jest ok. Niestety na brzuszku jeszcze trrochę mam tłuszczyku, no i na udach, więc ciągnę sobie dalej dietkę. eldo rado, pisałaś wcześniej coś o chudnięciu z poszczególnych partii ciała, np. z brzucha- niestety, ale nie da się tak schudnąć, chudniemy zawsze od góry! Czyli ramiona, piersi, potem dopiero brzuch i uda. Liczę że jak schudnę jeszcze trochę to cellulit też zniknie całkiem... Na razie w sumie widać go tylko jak ścisnę skórę na udach i pośladkach, mieśnie mam wyrobione, fajny krem z avonu wsmarowywałam i też pomógł, ale jednak jeszcze jakieś tam małe ilości cellulitu pozostały... ![]() Ma któraś jakiś sprawdzonyt sposób jeszcze? Może jakieś zabiegi kosmetyczne??
![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
U mnie z dietą porażka. @ mam, stres ponad norme i zajadam smutki.
![]() ![]() Jutro wstanę i się pozbieram. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.