-10kg i więcej - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-08, 18:25   #181
Eldo_rado
amor vincit omnia

Dot.: -10kg i więcej

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
moja waga jest powalona raz 68kg raz 66kg itp. i tak w kółko
może warzysz się o rożnych porach dnia?

Cytat:
często się głodzę, a w sumie non stop a potem jem albo i nie jem a ogólnie jem bardzo malutko
to już wiem skąd problemy ze zrzuceniem kilogramów. podstawą zdrowego odchudzania nie jest jedzenie mało, a regularnie i w odpowiednich porcjach (dobrze zbilansowana dieta!)

Cytat:
a do tego strasznie odstaję mi brzuch (fałdy) i co ja mam zrobić?;/
na to tylko ćwiczenia aerobowe pomagają, które spalają tłuszcz. wiem co czujesz bo sama mam ten problem, ze ejstem dość proporcjonalna (nie widać po mnie ile ważę) ale mam 'oponkę' która została mi po schudnięciu tego ile przytyłam w okresie dojrzewania.
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 18:38   #182
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
może warzysz się o rożnych porach dnia?

właśnie nie warzę się raz na kilka dni czasem co dwa czasem co 3-4 a czasem co tydzień i taką mam wagę cały czas się waha...;/

to już wiem skąd problemy ze zrzuceniem kilogramów. podstawą zdrowego odchudzania nie jest jedzenie mało, a regularnie i w odpowiednich porcjach (dobrze zbilansowana dieta!)

a możesz mi doradzić ile posiłków powinnam jeść dziennie i jakie przerwy robić...?? <jestem strasznie zagubiona w tym wszystkim>;/

na to tylko ćwiczenia aerobowe pomagają, które spalają tłuszcz. wiem co czujesz bo sama mam ten problem, ze ejstem dość proporcjonalna (nie widać po mnie ile ważę) ale mam 'oponkę' która została mi po schudnięciu tego ile przytyłam w okresie dojrzewania.
ja mam tak, że nie widać po mnie, że gruba jestem, ale ten brzuch bleee źle mi z nim jak cholera...;/ no a o cellulicie już nie wspomnę...;/ a wakacje się zbliżają koszmar;/

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 18:42   #183
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
ja mam tak, że nie widać po mnie, że gruba jestem, ale ten brzuch bleee źle mi z nim jak cholera...;/ no a o cellulicie już nie wspomnę...;/ a wakacje się zbliżają koszmar;/
no to właśnie to co mówiłam wcześniej. wszystko zgrabnie a tu taka 'oponka' z przodu. u mnie w trakcie ostatniego tygodnia spadła 1cm z brzucha więc gdybym utrzymała to tempo to do wakacji po oponce pozostały by tylko 'resztki'

Cytat:
jwłaśnie nie warzę się raz na kilka dni czasem co dwa czasem co 3-4 a czasem co tydzień i taką mam wagę cały czas się waha...;/
mówiłam o porach dnia a nie dniach tygodnia chodzi mi o to, ze jednego dnia ważysz się rano, a kolejnego (np pare dni później) wieczorem.

Cytat:
a możesz mi doradzić ile posiłków powinnam jeść dziennie i jakie przerwy robić...?? <jestem strasznie zagubiona w tym wszystkim>;/
powinno się jadać 5 posiłków dziennie w w miarę regularnych odstępach czasowych. śniadanie - to najważniejsze- powinno być pożywne i sycące, bo jest podstawa całodniowego jadłospisu. no i wiaodmo- nie podjadać!
Stary 2011-05-08, 18:48   #184
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
no to właśnie to co mówiłam wcześniej. wszystko zgrabnie a tu taka 'oponka' z przodu. u mnie w trakcie ostatniego tygodnia spadła 1cm z brzucha więc gdybym utrzymała to tempo to do wakacji po oponce pozostały by tylko 'resztki'

mówiłam o porach dnia a nie dniach tygodnia chodzi mi o to, ze jednego dnia ważysz się rano, a kolejnego (np pare dni później) wieczorem.

powinno się jadać 5 posiłków dziennie w w miarę regularnych odstępach czasowych. śniadanie - to najważniejsze- powinno być pożywne i sycące, bo jest podstawa całodniowego jadłospisu. no i wiaodmo- nie podjadać!

to kiedy najlepiej się warzyć...?? i mogę spytać na jakiej jesteś diecie?? bo słyszałam o dukanie i troszkę nie rozumiem tego tzn ile powinna trwać faza 1

5 posiłków hmmm chyba tak zrobię (choć wydaję mi się zawsze, że kto często je ten tyje taka głupia teoria...>;/

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-05-08, 18:51   #185
Eldo_rado
amor vincit omnia

rzeczywista waga to waga poranna, na czczo. zawsze powinnaś się ważyć o tej samej porze!

ja nie ejstem na żadnej konkretnej diecie, po prostu stosuję zasadę MŻ+WR

na dukanie czas I fazy wyznaczasz sama w zależności od tego ile chcesz schudnąć.. nie powinna trwać więcej niż tydzień.
Stary 2011-05-08, 19:48   #186
xxxkasiuxxx
Raczkowanie

GG do xxxkasiuxxx

Cytat:
rzeczywista waga to waga poranna, na czczo. zawsze powinnaś się ważyć o tej samej porze!

na dukanie czas I fazy wyznaczasz sama w zależności od tego ile chcesz schudnąć.. nie powinna trwać więcej niż tydzień.
1 faze możesz obliczyć na stronie Dukana- jest to darmowy test., ale jeżeli mówisz że wcale nie wyglądasz grubo to Dukana nawet nie ruszaj!
przed wszystkim ogranicz słodycze, dużo warzyw (owoców minimalnie bo zawierają fruktozę), minimalna ilość cukru, a przede wszystkich ruch!
masz poprostu spowolniony metabolizm i hmmm sama coś o tym wiem
a i najważniejsze zero białego pieczywa ( chleb, różnego rodzaju bułeczki i ciasta) , jeżeli nie umiesz żyć bez chleba to na śniadanie albo 2 śniadanie kromka wieloziarnistego , zero ryżu, różnego rodzaju makaronu, ziemniaków .
Mi się wydaję że dla cb wystarczy jedynie ruch więc masz kopa w dupę i bierz się za ćwiczenia na brzuszek polecam abs - pare postów wcześniej dałam filmik
a jak nie to poprostu patrz na kalorie
Stary 2011-05-08, 19:50   #187
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez xxxkasiuxxx Pokaż wiadomość
1 jeżeli mówisz że wcale nie wyglądasz grubo to Dukana nawet nie ruszaj!

ja też ejstem tego samego zdania. dukan jest dobry dla osób które na dłuższą metę chcą zrzucić sporo kilogramów. dla tych którzy mają mniej do zrzucenia i tylko z konkretnych partii (np. brzuch) lepsze jest połączenie MŻ+WR

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 20:06   #188
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

Yhymmmm ok więc będę się warzyć zawsze rano)) dzięki*

A te skróty co oznaczają...?? bo MŻ to chyba mniej żreć tak? a WR??

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
1 faze możesz obliczyć na stronie Dukana- jest to darmowy test., ale jeżeli mówisz że wcale nie wyglądasz grubo to Dukana nawet nie ruszaj!
przed wszystkim ogranicz słodycze, dużo warzyw (owoców minimalnie bo zawierają fruktozę), minimalna ilość cukru, a przede wszystkich ruch!
masz poprostu spowolniony metabolizm i hmmm sama coś o tym wiem
a i najważniejsze zero białego pieczywa ( chleb, różnego rodzaju bułeczki i ciasta) , jeżeli nie umiesz żyć bez chleba to na śniadanie albo 2 śniadanie kromka wieloziarnistego , zero ryżu, różnego rodzaju makaronu, ziemniaków .
Mi się wydaję że dla cb wystarczy jedynie ruch więc masz kopa w dupę i bierz się za ćwiczenia na brzuszek polecam abs - pare postów wcześniej dałam filmik
a jak nie to poprostu patrz na kalorie
no właśnie na stronie dukana nie widzę tego do obliczania albo nie w te co trzeba wchodzę...;;/
a co do mojego wyglądu to tak waga jest różna raz 66kg raz 68kg a nawet i 69kg jestem wysoka mam oponkę...;/ cellulit również nogi są w sumie takie średnie ni to grube ni to chude lecz chcę troszkę schudnąć bo źle mi z tym... kiedyś za nim brałam tabletki anty to moja waga to 61kg i czułam się świetnie lecz teraz masakra(od stycznia nie biore tabletek) a schudnąć nie mogę...;(((

co do jedzenia to chodzi o to, że ja praktycznie nic nie jem, a jak jem to wszystko co nie zdrowe praktycznie... ale ok czas na zmiany lecz skoro mam nie jeść ziemniaków, makaronów, ryżu to czym mam jeść mięso?? same??

co do filmiku to zobaczę...) i bardzo dziękuję za Twoją wypowiedź)

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
ja też ejstem tego samego zdania. dukan jest dobry dla osób które na dłuższą metę chcą zrzucić sporo kilogramów. dla tych którzy mają mniej do zrzucenia i tylko z konkretnych partii (np. brzuch) lepsze jest połączenie MŻ+WR

wytłumacz mi te skróty)) ale ja chcę schudnąć z 10kg albo chociaż te 8kg więc myślę, że chyba dukan czy nie ??

bo nie wiem czy dam radę schudnąć tyle bez dukana....

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-05-08, 20:16   #189
xxxkasiuxxx
Raczkowanie

GG do xxxkasiuxxx

Cytat:

wytłumacz mi te skróty)) ale ja chcę schudnąć z 10kg albo chociaż te 8kg więc myślę, że chyba dukan czy nie ??

bo nie wiem czy dam radę schudnąć tyle bez dukana....
WR --> więcej ruchu

ja już pisałam, przy moim spowolnionym metabolizmie to przytyłam niż schudłam na dukanie
ja teraz staram się jeść o wiele więcej białka, gdyż jeżeli nie wiecie to ono jest bardzo długo trawione przez co dłużej masz uczucie sytości, a do tego 30% energii dostarczonej dzięki białkom jest zużywana podczas jego trawienia
jedz dużo chudego mięsa i dużo warzyw--> witaminy, które są niezbędne dla twojego organizmu

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

a jeżeli wcale nie wyglądasz grubo to po co masz chudnąć?
naprawdę ćwiczenia duzo dają
jeżeli masz tą oponkę to zacznij abs - naprawdę to jedynie 8 min dziennie a po paru dniach widać różnicę

a obliczyłaś swoje IG? jeżeli jest w normie to zachęcam cię jedynie to ćwiczeń i oczywiście słodycze to beeee
Stary 2011-05-08, 20:20   #190
Yavana84
Raczkowanie

Witam wszystkie dietowiczki. Ciężki czas u mnie nastał w pracy i na uczelni, deadline goni deadline. Dietowo różnie, tzn bez słodyczy i innego syfu, ale dzisiaj cały dzień poza domem == jedzenie na mieście (Green Way). Nicto, jutro też jest dzień i będzie lepiej.

A oto plan na jutrzejsze śniadanie: http://dukanforever.blogspot.com/201...-pieczony.html
Dam znać czy wyszło, bo jak u mnie wyjdzie to oznacza, że wyjdzie każdemu.
Yavana84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 20:21   #191
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
A te skróty co oznaczają...?? bo MŻ to chyba mniej żreć tak? a WR??
Mniej Żreć i Więcej Ruchu

ja stosując tę zasadę schudłam w półtora miesiąca 5kg. jeśli utrzymam to tempo to do wakacji uda mi się osiągnąć zrzucić drugie tyle, a kto wie, może osiągnę ostatni cel, czyli zobaczę tę magiczną 5 z przodu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 21:41   #192
Katarynka92
Rozeznanie

MŻ i WR (dla mnie RD- ruszyć d...) są najlepsze. Niezawodne, najzdrowsze, najlepsze, najtańsze, najprostsze.

Jak chodzi o cellulit: podobno rewelacyjna jest gąbka Syreny antycellulit. Ja wielkiego problemu z tym nie mam. Troszkę jest (co mnie jedynie przeraża, to nie tylko na nogach), ale dosłownie minimalnie. Tylko jak się ściśnie skórę. Jednak uważam, że najnajnajnajnajlepsze jest bieganie regularne. I deficyt kaloryczny. I tyle. Sama jeszcze rok temu skusiłam się na książkę Ducana. Teraz jest ona u siostry. Ja się już nie decyduję na żadną dietę. To pic na wodę! W przyrodzie nic nie ginie. Przestałam wierzyć w czary-mary. Tzn. wierzę w efekty tej diety, jednak ma ona wiele wad. A ja się nie odchudzam na lato, tylko na lata. Chcę być przede wszystkim zdrowa! A jeśli to ma mi podnieść cholesterol, popsuć nery, to ja podziękuję jednak. Może przy innej okazji (oby takiej nie było!).

W piątek kupiłam sobie ciężarki (?). Takie po 1 kg. Jeszcze kupię Ziaję i zaczynam się solidnie odchudzać. Bo ja jestem głupia, nie wierzę w półśrodki. Jak już jedziemy, to na maxa! Dlatego również postanowiłam sobie wybielić w tym czasie ząbki, zdać na prawko, zmienić zupełnie pokój i dom, pracować, nauczyć się grać kilka kawałków na pianinie. Inne moje "cele", to już raczej marzenia. A tych, to ja nie zdradzam. Jednak to będą 4 miesiące mojego życia! Największe zmiany się będą dokonywały wtedy.
Katarynka92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 21:44   #193
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez Katarynka92 Pokaż wiadomość

Jak chodzi o cellulit: podobno rewelacyjna jest gąbka Syreny antycellulit.
mnie tam ona jakoś specjalnie nie pomogła
Stary 2011-05-08, 22:01   #194
Ayati
Rozeznanie

Cytat:
daje to chyba dobry wycisk
a mam pytanie? skąd brałaś te wszystkie filmiki, bo jak dobrze rozumiem na początku mamy jakiś test i potem co dwa tygodnie jest następny tak?
mogłabyś mi podesłać stronę skąd to ściągałaś?
a i jeszcze mam pytanie ile taka jedna seria dziennie dla cb zajmuje?
Oj daje, daje. Zaraz idę ćwiczyć, bo wczoraj zrobiłam tylko ten test.
Podeślę Ci na PW stronę, gdzie można ściągnąć ten program bo chyba tutaj linków nie wolno umieszczać. Zajmuje to całe 4gb, ale mi się ściągnęło szybciutko w niecałą godzinę
Z tego co oglądałam filmiki, to tak po 40 minut średnio. Ale damy radę przecież
I nie podziękowałam chyba za przepis, także dziękuję bardzo

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Aj i muszę powiedzieć, że schudłam kilogram!! Po pięciu dniach ćwiczeń, bez szczególnej diety. Oby szło dalej w dół
Ayati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 22:03   #195
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez Ayati Pokaż wiadomość

Aj i muszę powiedzieć, że schudłam kilogram!! Po pięciu dniach ćwiczeń, bez szczególnej diety. Oby szło dalej w dół
kilogram na tydzień to najzdrowszy spadek
Stary 2011-05-08, 22:46   #196
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
WR --> więcej ruchu

ja już pisałam, przy moim spowolnionym metabolizmie to przytyłam niż schudłam na dukanie
ja teraz staram się jeść o wiele więcej białka, gdyż jeżeli nie wiecie to ono jest bardzo długo trawione przez co dłużej masz uczucie sytości, a do tego 30% energii dostarczonej dzięki białkom jest zużywana podczas jego trawienia
jedz dużo chudego mięsa i dużo warzyw--> witaminy, które są niezbędne dla twojego organizmu

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

a jeżeli wcale nie wyglądasz grubo to po co masz chudnąć?
naprawdę ćwiczenia duzo dają
jeżeli masz tą oponkę to zacznij abs - naprawdę to jedynie 8 min dziennie a po paru dniach widać różnicę

a obliczyłaś swoje IG? jeżeli jest w normie to zachęcam cię jedynie to ćwiczeń i oczywiście słodycze to beeee
to faktycznie może ja nie będę robiła tego Dukana...
zrobię tak, że będę jadła częściej i mniej... i do tego ABS codziennie, a więc zaczynam od jutra))

a jeszcze jedno czy energetyki można pić? bo szczerze to jestem od nich uzależniona:P

A moje IG jest niby w normie no, ale ta oponka i ten cellulit coś muszę z tym zrobić...

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Cytat:
Mniej Żreć i Więcej Ruchu

ja stosując tę zasadę schudłam w półtora miesiąca 5kg. jeśli utrzymam to tempo to do wakacji uda mi się osiągnąć zrzucić drugie tyle, a kto wie, może osiągnę ostatni cel, czyli zobaczę tę magiczną 5 z przodu

Yhymmm a ja mam problem z tym co jeść bo w zasadzie nie wiem zbytnio:P wiem już tyle, że zero słodyczy, chipsów itp no i oraz zero ziemniaków, makaronów i ryżu...a co dalej sama nie wiem :P

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:
MŻ i WR (dla mnie RD- ruszyć d...) są najlepsze. Niezawodne, najzdrowsze, najlepsze, najtańsze, najprostsze.

Jak chodzi o cellulit: podobno rewelacyjna jest gąbka Syreny antycellulit. Ja wielkiego problemu z tym nie mam. Troszkę jest (co mnie jedynie przeraża, to nie tylko na nogach), ale dosłownie minimalnie. Tylko jak się ściśnie skórę. Jednak uważam, że najnajnajnajnajlepsze jest bieganie regularne. I deficyt kaloryczny. I tyle. Sama jeszcze rok temu skusiłam się na książkę Ducana. Teraz jest ona u siostry. Ja się już nie decyduję na żadną dietę. To pic na wodę! W przyrodzie nic nie ginie. Przestałam wierzyć w czary-mary. Tzn. wierzę w efekty tej diety, jednak ma ona wiele wad. A ja się nie odchudzam na lato, tylko na lata. Chcę być przede wszystkim zdrowa! A jeśli to ma mi podnieść cholesterol, popsuć nery, to ja podziękuję jednak. Może przy innej okazji (oby takiej nie było!).

W piątek kupiłam sobie ciężarki (?). Takie po 1 kg. Jeszcze kupię Ziaję i zaczynam się solidnie odchudzać. Bo ja jestem głupia, nie wierzę w półśrodki. Jak już jedziemy, to na maxa! Dlatego również postanowiłam sobie wybielić w tym czasie ząbki, zdać na prawko, zmienić zupełnie pokój i dom, pracować, nauczyć się grać kilka kawałków na pianinie. Inne moje "cele", to już raczej marzenia. A tych, to ja nie zdradzam. Jednak to będą 4 miesiące mojego życia! Największe zmiany się będą dokonywały wtedy.
a skąd ta gąbka? gdzie ją można nabyć??

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-05-08, 22:52   #197
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:

Yhymmm a ja mam problem z tym co jeść bo w zasadzie nie wiem zbytnio:P wiem już tyle, że zero słodyczy, chipsów itp no i oraz zero ziemniaków, makaronów i ryżu...a co dalej sama nie wiem :P
dużo warzyw i chudych mieś powinnaś jeść! do tego białko w postaci jogurtów, serków wiejskich itd. ciemne pieczywo. pij wodę albo zieloną herbatę (pytałaś o napoje energetyczne- mają niby mało kalorii, ale regularnie spożywane przyczyniają się do wzrostu wagi)
Stary 2011-05-09, 00:23   #198
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
dużo warzyw i chudych mieś powinnaś jeść! do tego białko w postaci jogurtów, serków wiejskich itd. ciemne pieczywo. pij wodę albo zieloną herbatę (pytałaś o napoje energetyczne- mają niby mało kalorii, ale regularnie spożywane przyczyniają się do wzrostu wagi)

No okey więc od jutra zaczynamy...)) a co do energetyków to faktycznie muszę je ograniczyć bo od dawna je piję i nie wyobrażam sobie dnia bez minimum jednego no, ale czas to zmienić...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-05-09, 10:45   #199
Katarynka92
Rozeznanie

Jolka, znajdziesz ją na 100% w Rossmanie. Nie jestem pewna co do Natury, ale powinna też tam być. Jest ona taka charakterystyczna, ma bardzo duże "dziurki". Na początku możesz odczuwać pieczenie i takie tam. Z czasem to przechodzi. Ja wymieniłam sobie, myślałam, że może jakoś się "starła", czy zrobiła zbyt miękka. Ale nowa tak samo działa. Więc idzie się do tego przyzwyczaić. Co do skuteczności... Jest ona w dziale KWC, ale ja osobiście nic szczególnego nie zauważyłam. Tzn. tak, jak już wcześniej wspomniałam, to mnie za bardzo nie dotyczy. Jednak kupiłam, by pozbyć sie tego w 100% i by poprawić ukrwienie. Kosztuje ona ok 3,5zł. Bardzo dobra też zamiast peelingu. Ja tę "delikatniejszą" stronę stosuję raz na jakiś czas na całe ciało.
Katarynka92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-09, 11:39   #200
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Jolka, znajdziesz ją na 100% w Rossmanie. Nie jestem pewna co do Natury, ale powinna też tam być. Jest ona taka charakterystyczna, ma bardzo duże "dziurki". Na początku możesz odczuwać pieczenie i takie tam. Z czasem to przechodzi. Ja wymieniłam sobie, myślałam, że może jakoś się "starła", czy zrobiła zbyt miękka. Ale nowa tak samo działa. Więc idzie się do tego przyzwyczaić. Co do skuteczności... Jest ona w dziale KWC, ale ja osobiście nic szczególnego nie zauważyłam. Tzn. tak, jak już wcześniej wspomniałam, to mnie za bardzo nie dotyczy. Jednak kupiłam, by pozbyć sie tego w 100% i by poprawić ukrwienie. Kosztuje ona ok 3,5zł. Bardzo dobra też zamiast peelingu. Ja tę "delikatniejszą" stronę stosuję raz na jakiś czas na całe ciało.

Achaaa)) to kupię i wypróbuje sobie))

A poza tym dzień dobry wszystkim - wstyd się przyznać, ale nie dawno co wstałam...;P no i TŻ poszedł mi po zakupy (jogurty, mleko, ciemne pieczywo, woda niegazowana) czas na śniadanko jakieś hehe...:P

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

...wiecie co ja nie wiem czy tak mogę...bo ogólnie śniadań nie jadam, a gdy się robię głodna to tak ok 13-14 potem gdzieś ok 18-20 i tak jadałam czasem inaczej bo to różnie bywało...a teraz zjadłam dwie malutkie te takie kwadratowe kromki ciemnego chleba 7ziaren chyba czy coś takiego i jestem strasznie pełna wydaję mi się jak bym nie wiadomo co zjadła, aż mi ciężko...i jak pomyślę, że za 3godziny znowu mam coś zjeść to masakra...;/

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-05-09, 16:35   #201
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Powie mi to któraś z Was bo chyba nie kumam...;/\

Dieta Dukan faza pierwsza powinna trwać do 10dni max tak?? i jemy tylko nabiał i mięso takie tam chude itp do tego woda itp...

Faza druga właśnie o co chodzi w tej fazie drugiej i trzeciej również??? Bo ja wciąż czytam i nie rozumiem wiem, że w drugiej dodajemy warzywa surowe i gotowane ale jak i co dalej i kiedy odwalamy tydzień diety za każdy zgubiony kg ??

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-05-09, 18:08   #202
xxxkasiuxxx
Raczkowanie

GG do xxxkasiuxxx

Czas trwania 1 fazy wyliczamy w darmowym teście Dukana. Jemy wtedy jak najwięcej białek -0 tłuszczy i węglowodanów. Przechodząc do drugiej fazy ustalamy sobie tryb 1/1 lub 5/5 - chodzi w tym o to że przez 5 dni jemy białko z dopuszczonymi warzywami a kolejne 5 dni to jest tak samo jak w 1 fazie same białko (chyża że wybierasz 1/1 to raz jesz proteiny+warzywa a na następny dzień same proteiny). # faza jest najtrudniejsza, na każdy zgubiony kilogram musisz być na 3 fazie przeez 10 dni. nie doszłam do tej fazy ale jak dobrze pamiętam to powoli zaczynasz dostarczać owoce i węglowodany, itd.
zrozumiałaś już?

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

byłam dzisiaj na zakupkach w biedrze, itp. i hmmm mam wafle ryżowe, macę czosnkową -dobry zamiennik chleba , płatki fit jogurtowe , różne warzywa i znalazłam też herbatkę zieloną w biedrze - aromatyzowana coś tam z figami normalnie zapach mnie powala- jak sok tymbark -kaktus - gorąco polecam
dzisiaj koleżanka ma urodziny więc pare cukierków wpadło ale to nic
na sniadanie- owsianka z 2 słodzikami i łyżeczką kakao(żadna rewelacja- Iraz taką robiłam), potem hmm Lu go, 4 cukierki, gryzek batona musli, 3 kanapki z macy, mięska i pomidora, jabłko i trochę warzywek aaa i jeszcze bułka słodka trochę zaszalałam a teraz pychaa herbatka
Stary 2011-05-09, 18:31   #203
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Czas trwania 1 fazy wyliczamy w darmowym teście Dukana. Jemy wtedy jak najwięcej białek -0 tłuszczy i węglowodanów. Przechodząc do drugiej fazy ustalamy sobie tryb 1/1 lub 5/5 - chodzi w tym o to że przez 5 dni jemy białko z dopuszczonymi warzywami a kolejne 5 dni to jest tak samo jak w 1 fazie same białko (chyża że wybierasz 1/1 to raz jesz proteiny+warzywa a na następny dzień same proteiny). # faza jest najtrudniejsza, na każdy zgubiony kilogram musisz być na 3 fazie przeez 10 dni. nie doszłam do tej fazy ale jak dobrze pamiętam to powoli zaczynasz dostarczać owoce i węglowodany, itd.
zrozumiałaś już?

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

byłam dzisiaj na zakupkach w biedrze, itp. i hmmm mam wafle ryżowe, macę czosnkową -dobry zamiennik chleba , płatki fit jogurtowe , różne warzywa i znalazłam też herbatkę zieloną w biedrze - aromatyzowana coś tam z figami normalnie zapach mnie powala- jak sok tymbark -kaktus - gorąco polecam
dzisiaj koleżanka ma urodziny więc pare cukierków wpadło ale to nic
na sniadanie- owsianka z 2 słodzikami i łyżeczką kakao(żadna rewelacja- Iraz taką robiłam), potem hmm Lu go, 4 cukierki, gryzek batona musli, 3 kanapki z macy, mięska i pomidora, jabłko i trochę warzywek aaa i jeszcze bułka słodka trochę zaszalałam a teraz pychaa herbatka

zrozumiałam już całego Dukana :P a Ty jesteś obecnie na Dukanie??

Ja sama nie wiem czy jeść w miare normalnie czy iść na tego Dukana yhhhh....;/

Mój dzisiejszy posiłek <masakryczny>
Śniadanie: 2malutkie kromki chleba 7ziaren z ogonówką i ogórkiem i kawa niestety z dwoma łyżeczkami cukru, ale całej nie wypiłam..:P
Obiad: nie chciało mi się nic, ale zjadłam mały Jogurt Jogobella z dodatkiem płatków zwykłych
a teraz właśnie zjadłam płatki zwykłe z mlekiem w małej miseczce no i zamierzam dziś jeszcze coś zjeść tylko nie wiem co albo Danio albo dwie kromki chlebka 7ziaren ewentualnie płatki z mlekiem...;/ lipna ta moja dieta poza tym wypiłam nawet nie pół butelki wody 1,5l ;/ a wieczorem z TŻ zamierzam wypić wino yhhhh.... i jak tu schudnąć...;/

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-05-09, 18:48   #204
xxxkasiuxxx
Raczkowanie

GG do xxxkasiuxxx

o hahaha to dobrze dobra ze mnie wykładowczyni
nie nie jestem na Dukanie byłam ale cóż mój metabolizm i 2 kg to przodu kiedyś może jeszcze przejdę ale jak dla mnie to na wakacje jest nie za dobra metoda
ja wolę ograniczać i ćwiczyć a efekty będą zniewalające a zamiast tego cukru słodzik albo nic bo cukier to zuuuooo
Stary 2011-05-09, 19:04   #205
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
o hahaha to dobrze dobra ze mnie wykładowczyni
nie nie jestem na Dukanie byłam ale cóż mój metabolizm i 2 kg to przodu kiedyś może jeszcze przejdę ale jak dla mnie to na wakacje jest nie za dobra metoda
ja wolę ograniczać i ćwiczyć a efekty będą zniewalające a zamiast tego cukru słodzik albo nic bo cukier to zuuuooo

No właśnie jak dla mnie Dukan a wakacje to nie zbyt dobra opcja...;D:P
więc czas jakoś lepiej jeść:P i trochę ruchu...:P

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-05-09, 22:00   #206
anna205
Raczkowanie

Witajcie,
ja też próbowałam Dukana
Na dukanie poleciały mi pierwsze 3,5 kg w niecałe 2 tygodnie o ile dobrze pamiętam, więc było to motywujące, ale niestety źle sie czułam, i postanowiłam przejść na MŻ.
Z dukana zostało mi przyzwyczajenie do otrębów, jednak błonnik robi swoje, a otręby owsiane dobrze wiążą i wydalają tłuszcz, ale nie można przesadzić. Ja daję 2 łyżki owsianych + 2 łyżki pszennych codziennie do musli na śniadanie.
Ruch u mnie jest regularnie 3-4 razy tygodniu w postaci fitnessu od ponad roku, więc tu nie dokonywałam żadnych rewolucji.
Wzrost 176 cm, było 69 kg, jest 62, będzie 58
Mogę się dołączyć?

kobieta jest jak media markt...
nie dla idiotów : )
anna205 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-09, 22:08   #207
Ayati
Rozeznanie

Na Dukanie moja koleżanka wylądowała w szpitalu, także ja bym tej diety nie stosowała. Ruszać się, ruszać się i jeszcze raz ruszać się. Samo poleci
anna205, jak się czujesz z faktem, że zrzuciłaś połowę tego, co zaplanowałaś? :P
Ayati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-10, 07:52   #208
anna205
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ayati Pokaż wiadomość
Na Dukanie moja koleżanka wylądowała w szpitalu, także ja bym tej diety nie stosowała. Ruszać się, ruszać się i jeszcze raz ruszać się. Samo poleci
anna205, jak się czujesz z faktem, że zrzuciłaś połowę tego, co zaplanowałaś? :P
Ayati,
co do Dukana, to ja właśnie dlatego przerwałam, bolał mnie brzuch, była osłabiona, a ja jednak ruszałam się i brak energii bardzo mi przeszkadzał. Ale zadziałał motywujaco jak tak szybko kilogramy poleciały
Od samego ruszania się niestety nie poleci samo, musi być ujemny bilans kaloryczny, bez tego ani rusz.
A co do mojego samopoczucia, to czuję się rewelacyjnie
Tak naprawdę to to był mój cel nr 1: 62-63 kg, a potem się zobaczy. Myślę, że idzie mi całkiem nieźle, chudnę powoli i zdrowo, i nawet jak pogrzeszę obiadkiem z ziemniakami czy słodkim to nie powoduje to jakichś skoków, także jest ok. Niestety na brzuszku jeszcze trrochę mam tłuszczyku, no i na udach, więc ciągnę sobie dalej dietkę.

eldo rado, pisałaś wcześniej coś o chudnięciu z poszczególnych partii ciała, np. z brzucha- niestety, ale nie da się tak schudnąć, chudniemy zawsze od góry! Czyli ramiona, piersi, potem dopiero brzuch i uda.
Liczę że jak schudnę jeszcze trochę to cellulit też zniknie całkiem... Na razie w sumie widać go tylko jak ścisnę skórę na udach i pośladkach, mieśnie mam wyrobione, fajny krem z avonu wsmarowywałam i też pomógł, ale jednak jeszcze jakieś tam małe ilości cellulitu pozostały...
Ma któraś jakiś sprawdzonyt sposób jeszcze?
Może jakieś zabiegi kosmetyczne??

kobieta jest jak media markt...
nie dla idiotów : )
anna205 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-10, 11:39   #209
edzia09
Raczkowanie

U mnie z dietą porażka. @ mam, stres ponad norme i zajadam smutki.

Jutro wstanę i się pozbieram.
edzia09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-10, 12:48   #210
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez edzia09 Pokaż wiadomość
i zajadam smutki.
nie wolno zajadać smutków
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości