|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Rozeznanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!:)
Jej dziewczyny mam załamke nie wiem co mnie podkusiło i zrobiłam 2 dni uczt pod rząd ( tak wiem ,że nie powinnam ) dziś rano po wczoraj wzrost + 0,5 kg a teraz jak weszłam na wagę zamiast rannego 56.7 zobaczyłam 59,5 masakra jakaś , nie wiem czy to woda czy aż tyle zjadłam masakra ... jutro robię dzień białkowy.
Ps. też mam dziś straszną ochotę na słodkie szok ... ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- no no fajna laseczka z Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#183 |
Rozeznanie
|
http://allegro.pl/plastry-platki-nos...580779079.html <wow> właśnie zobaczyłam link który któraś z was wstawiła , to naprawdę działa na zaskorniki? można to stosować też np na poliki czy tylko na nos?
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() A gdzie sprawdzić na lapku przekątną ekranu? Bo chciałby większą niż teraz albo taką samą tylko nie wiemy jaka to ![]() edit. ja mam 15.6'' i taki by mu pasował ![]() W ogóle jakie te laptopy są tam tanie ![]() ![]()
Szukasz kota/psa do adopcji? Może Twoi znajomi szukają? Zajrzyj do nas! Adopcje na terenie Warszawy i okolic ![]() Edytowane przez agusia_1 Czas edycji: 2011-05-08 o 18:27 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#186 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
o matko - ta reklama tego energy drinka... z wódką? połączenie takie może się okazać zabójcze (dosłownie, żadnej przenośni...), ale wiem jakie jest popularne na imprezach - miałam 'przyjemność; kolegę transportować na SOR po takim właśnie zestawie. i doktor wtedy mówił że zdarzało się już że takich nie odratowali... te energy z herbapolu mało chemii w sobie miały, pewno dlatego tak ci w żołądku nie zalegały... szkoda że nie ma z nich lightów ![]() właśnie redbull był pierwszym bez cukru jaki spotkałam... ale tych wszystkich burnów itd. faktycznie nie ma light, albo standarowo - są , tylko nie w PL. tak samo sprite... wiem że jest light, ale nie u nas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
HALO dziewczyny wie któraś dlaczego nie można jeść schabu skoro mieści się w dukanowych normach
![]() ![]() ![]() http://tabelekaloryczne.w.interia.pl/s-z.htm
http://fitness.dieta.pl/zobacz/straz...9df4dbcccb.png Edytowane przez beatazygadlo Czas edycji: 2011-05-08 o 18:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet w sklepach obuwniczych można się zarazić czymś, Wystarczy że osoba z grzybicą będzie przymierzać buty przed tobą. Grzyb nie wyparuję. Nie ma co popadać w paranoję bo gdyby tak było nikt by nie robił zakupów w obuwniczych, nie korzystał z usług dentystów czy kosmetyczek z obawy zarażenia się czyms
Tattoomaniaczka ![]() Początkowa Włosomaniaczka Akcja : Zapuszczanie włosów trwa Edytowane przez Paati89 Czas edycji: 2011-05-08 o 18:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Rozeznanie
|
Metalku na maturze jest książeczka ze wzorami
![]() a zbiorów zadań jest mnóstwo, ja miałam taki zielony ale nie pamiętam nazwy, wiem że dobry jest pana Kiełbasy, ale nie jestem pewna czy to nie rozszerzenie, vademecum i jedziesz ![]() btw po kiego Ci matura z matmy ?
#193 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój TŻ też tak robi i rano na czczo szczęśliwy, że ma załóżmy 68 kg, a potem idzie pod wieczór i mi jęczy w żartach że przytył 3 kg! a następnego dnia rano znów ma 68.... tak nasz organizm działa;P ja kiedyś z ciekawości wchodziłam kilka razy na wagę, to nawet po lekkim śniadaniu mam 1,5kg więcej, ale na drugi dzień jest normalnie. także nie waż się co chwilę i nie żal się bo dostaniesz:P zrób może dodatkowy dzień białkowy przez te uczty i tyle. ja też zgrzeszę dwa dni pod rząd - wesele+poprawiny, a potem najwyżej zrobię 2 dni białkowe zamiast jednego i trochę rygorystyczniej potrzymam III fazę. także spokojnie ![]()
Utrwalam zrzucone 20 kg, bo chcieć to móc! ![]() Edytowane przez tchnienie-wiatru Czas edycji: 2011-05-08 o 18:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() yyy i taką 17-stronicową książeczkę jak na stronie CKE miało się na ławce? jeśli tak to gdyby nie to że deklaracje trzeba wcześniej złożyć, to ja mogłam iść pisać teraz tą maturę.... Edytowane przez 201604301943 Czas edycji: 2011-05-08 o 18:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zadomowienie
|
A wiecie jaką gafę palnęłam? Przez tą naukę zapomniałam wczoraj,że zaczęły mi się dni PW
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Rozeznanie
|
Na pierwszej stronie masz linki do książek. Książka to podstawa którą musisz przeczytać jeśli chcesz zacząć tą dietkę
#197 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Postanowiłam znowu wrócić na Dukana...Jakieś 5 miesięcy już jem normalnie (tłusto).Wtedy schudłam 14 kg w niecałe pół roku,wróciło 6 kg (ale skończyłam dietę na 2 fazie..) Chcę je zrzucić,dlatego robię wielki powrót ![]() -chudy twaróg -200g -jogurt 0% z łyżką kakao,3 łyżkami otrębów+słodzik - 350 g -potrawka z mięsa mielonego indyczego,cebuli i koncentratu (wiem,że tego ostatniego nie można,ale dodaję tylko 2 łyżeczki)- tego jakieś 2 miski dziennie,bo jest pyszne ^^ -ryba -dorsz,tak z 20 cm długości Co myślicie? Edytowane przez hannahmontannah Czas edycji: 2011-05-08 o 18:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Rozeznanie
|
A ja tak dziś patrzyłam w lidlu na serek topiony linessa light i tęskniłam za nim jak tak patrzyłam na niego bo miał więcej niż 4% tł zmieszanymi uczuciami - wziąć- nie brać, wziąć- nie brać, odłożyłam go z powrotem na półeczkę. I wiecie co??? Skandal!!! Nie było serków homo, a specjalnie wybrałam się po nie do lidla na drugi koniec miasta
![]()
#199 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() uderzeniówkę robi się raz jedyny w życiu ![]()
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
Czyli powinnam od razu zaczynać od drugiej fazy...?
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Rozeznanie
|
Taaaaaaaaaak. od dni PW naturalnie
---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Dlaczego nie zrobilas poprzednim razem III fazy jak na grzeczną dukankę przystało???
#202 |
Raczkowanie
|
Dlaczego nie zrobilas poprzednim razem III fazy jak na grzeczną dukankę przystało???[/QUOTE] Po prostu jak tyle schudłam,to nie chciało mi się dalej stosować tej diety.Można powiedzieć,że "spoczęłam na laurach",no ale żałuję...Wiadomo,każdy popełnia błędy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#204 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziś zjadłam cztery plasterki szynki z piersi indyka i dwa o wiele cieńsze plasterki szynki wieprzowej (zdecydowanie mi nie smakowały, a były prima sort, bo mama innej nie kupi). Przy czym te dwa plastry szynki swinkowej były kaloryczniejsze niż cztery plastry szynki drobiowej i zawierały aż pięć razy więcej tłuszczu. Gdyby nie te dwa plastry świńszczyzny, to zjadłabym dziś niecałe 4 g tłuszczu!!! Więcej nie będę wędlin tykać, a jeśli już, to tylko z ptaszków. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Przyjaciółka przywiozła z Meksyku zapas, więc serwowała mi albo mate, albo kawę. Przy okazji dostałam trochę, ale waliłam wrzątkiem i nie piłam w nocy. To był błąd. Właśnie sobie przerzucam zielniki, szukając ciekawostek o tym całym ostrokrzewie paragwajskim (Ilex paraguariensis A. St.-Hil.) vel yerba mate. Ooo, poza kofeiną (1,5%) i garbnikami (10%) liście zawierają spore ilości kwasu ursolowego i kwasu chlorogenowego. Wow, wow, wow ![]() Kwas ursolowy ma działać cuda wianki, m.in. uprzykrzać życie wirusom, bakteriom, grzybom i pierwotniakom (no i co jeszcze?), działać przeciwbólowo, "modelować funkcjonowanie układu immunologicznego" (a nie modeluje czasem boczków? ![]() Garść literatury: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/en...olic%20acid%22[NM] http://www.globinmed.com/index.php?o...il&catid=877:i Jeszcze lepszy jest kwas chlorogenowy - składnik wielu preparatów wspomagających odchudzanie. Ma silne działanie przeciwutleniające. Badania na szczurach miały wykazać, że działa na metabolizm tłuszczów i cukrów. Jest w kawie, tyle że ... zielonej, więc picie kawy go nie dostarcza do organizmu. O, jest też w aronii i karczochach. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/en...enic%20Acid%22[Mesh%20Terms%3anoexp] A tu informacje z popźródeł okołozielarskich: Cytat:
1 g suszonych liści (1/5 łyżeczki) zalać 200 ml wrzątku (niecała szklanka). Trzymać pod przykryciem 5 minut. Przecedzić. Pić 1-3 szklanki dziennie, ale najpóźniej do godziny 5.00 po południu, żeby uniknąć problemów z zaśnięciem. Proszę, co przy okazji znalazłam: http://www.detoxyourworld.com/acatal...a_mate_red.jpg Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-05-08 o 19:26 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ręczniki frotte także to nic złego moim zdaniem, o ile są przestrzegane zasady że po każdej klientce jest prany. Do pedicuru mamy jednorazowe. Wszelkie metalowe rzeczy jak chociażby cążki zostają poddane sterylizacji. I wierzę że w większości salonów taka podstawowa higiena jest przestrzegana, bo to nie zabawa. Tak od dni PW ![]() Dokończyłam sałatkę z obiadku, pękam. Wiecie jaką ja mam ochotę na parówkę ![]() ![]()
![]() |
#206 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Paati no nie wiem.....wez tak z ciekawosci przejdz sie po gabinetach chociazby najblizej twojego miejsca zamieszkania i zapytaj czy maja autoklawy??? wiekszosc nie ma niestety....panie uwazaja ze te lampki na owady z niebieskim swiatelkiem zabija wszelkie grzyby i wirusy....sorry ale taka jest rzeczywistosc...w moim rodzinnym miescie calkiem niedaleko Wroclawia jest jeden jedyny gabinet z autoklawem gdzie pani z pakiecika wyciaga wysterylizowane narzedzia ![]() a co do diety to podziwiam za wytrzymalosc i cierpliwosc ![]() ja sie zalamalam po 4 miesiacach ...ale na szczescie juz mi rozum wrocil i zaczynam grzecznie dukac ![]()
w drodze do idealnej wagi z Dukanem po raz pierwszy.... 89.3kg .....78,4kg.............. .........> 65kg do dzisiaj P The best way to loose weight is to close your mouth...or.....WATCH your food - just watch it, DON'T EAT it ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny! Napaliłam się na rolki. A dokładniej mój luby postanowił sobie kupić rolki i szukalismy czegoś dla niego, a z tego wszystkiego ja wyciągnęłam swoje, które leżą w szafie 2.5 roku... Jak tylko przestanę kaszleć i smarkać idziemy poszusować... eh... ale bym jeszcze na nartach pośmigała...
![]() Zmykam na jakiś filmik i do wyraska poszaleć... miłego wieczorku i PONIEDZIAŁKU ![]()
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2011-05-08 o 20:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |
Zadomowienie
|
Mi na razie waga stanęła,ale zostało mi ostatnie kilka kilo do zrzucenia,więc nic dziwnego
![]() Za to nie mogę się już doczekać czerwca- basen,siłownia,rower ![]() ![]() A mierzyłam ostatnio strój z tamtego roku (nosiłam tylko górę,a na dół spodenki,bo się wstydziłam,poza tym majtki od stroju są z reguły obcisłe i wszystko mi się wylewało... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Czasem w ostatniej chwili przypomina mi się, jaki mam dzień hehe ![]() ![]()
![]() |
#210 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wiecie, lecę z kompa, wykąpać się i obejrzeć "przepis na życie" a potem spać, bo jutro na rano, no i jeszcze koło;/ trochę się stresuję, bo facet olewa i nawet nie wiem jak ono będzie wyglądać:P... no, zobaczymy... także dobranoc i życzę Wam i sobie dużych spadków jutro! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.