![]() |
#181 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Kulturoznawstwo Bliskowschodnie UJ
Cytat:
Teraz to rzeczywiście nie sądzę żeby to był dobry pomysł i nie wiem czy chcę coś jeszcze wiedzieć... Jeśli ma towarzyszyć mi w większości banda ignorantów to może lepiej sobie darować. W każdym razie dzięki wielkie jeszcze raz! Szkoda, że takie niepochlebne opinie krążą wokół wszystkiego co związane z okolicami kampusu... Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2015-02-19 o 21:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Przyczajenie
|
Dot.: UJ zarządzanie !
Hej dziewczyny, jeśli jeszcze tu zaglądacie to napiszcie jak wam się studia podobają i czy warto się na nie nastawiać, bo ja też się zastanawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Przyczajenie
|
Psychologia na UJ
Witajcie!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Psychologia na UJ
Cytat:
Ale możesz próbować na Uniwersytet Śląski, tam wymagają tylko jednego rozszerzenia, więc masz szanse. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Przyczajenie
|
![]()
Czy ktoś z was wybiera się może na filologię rosyjską? Szczególnie interesuje mnie UJ
![]() Jak wam poszła matura? Pisałam wczoraj rozszerzony angielski i masakra, polski dzisiaj lepiej ale i tak mam stresa, że to może być za mało :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Filologia rosyjska UJ
Cytat:
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2015-02-19 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2015-02-19 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
A jest grupa zaawansowana?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
Świetnie
![]() Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2015-02-19 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2015-02-19 o 21:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Rozeznanie
|
Nie wiem czy to coś pomoże, ale ja rok temu miałam 90 pkt w rekrutacji i byłam na 18 miejscu. ale faktycznie ludzie pisali, że jak się ma ok 70% z matur to da się radę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
I studiujesz FR?
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2015-02-19 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
Studia, UJ?
Jestem tegoroczną maturzystką i niedługo będę musiała składać papiery na uczelnie.. Problem leży w tym że nie mogę znaleźć dla siebie nic odpowiedniego. Chciałabym studiować grafikę komputerową, jednak gdziekolwiek nie poszukam to zawsze mówią (sama też podczas przeszukiwania internetu się o tym przekonałam) że w Polsce na publicznych uczelniech takiego kierunku nie ma. Nie chcę iść na ogólną informatykę, bo z tego co widziałam na PWr to straszna męczarnia, nie chcę żeby było za dużo programowania, bo miałam jego przedsmak w liceum i to jest nie dla mnie.
Dzięki koleżance mojej mamy dowiedziałam się, że na UJ jest kierunek który się nazywa Elektroniczne Przetwarzanie Informacji i że tam są elementy grafiki komputerowej. Ucieszyłam się niezmiernie, ale po przeglądnięciu paru forów okazało się że wg paru ludzi kierunek ten jest kiepski, jest dużo przedmiotów-zapychaczy, bo nie ma się czego uczyć. Tak więc jeśli posiadacie jakieś informacje na temat kierunków niekoniecznie nazywających się "grafika komputerowa" ale posiadających jej elementy albo o tym kierunku na UJ lub też o samym UJ, proszę o wypowiedzenie się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Studia, UJ?
Cytat:
![]() Co do EPI, o którym wspomniałaś - ja tego nie studiuję, natomiast moi znajomi tak. Ci, których znam (kilka osób), nie mają jeszcze licencjatu a wszyscy mają już dobrą pracę związaną właśnie z tymi komputerowymi rzeczami, na których ja się nie znam ![]() Warto napisać wiadomości na facebooku do osób, które studiują kierunek interesujący Cie. Na pewno Ci pomogą ![]()
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2015-02-19 o 20:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
Spróbuj wpisać w wyszukiwarce na fejsie "epi 2013" czy "epi uj". Często ludzie pozakładali grupy własnego kierunku, tam masz ich wszystkich co to studiują. Wybierasz kogoś, kto wygląda najmilej i piszesz
![]() Ja tak zrobiłam, ale z kognitywistyką. Wybrałam tego, co wygląda najmilej i faktycznie. Dużo opowiedział, dużo pomógł. Tylko długo możesz nie otrzymać odpowiedzi, bo na fejsie wiadomości od nieznajomych trafiają do folderu 'inne' a nie wszyscy regularnie go przeglądają. Co do epi to ja wybieram się na to, jeżeli nie dostanę się na kogni i informatykę. Trochę boję się, bo ja uzdolniona artystycznie nie jestem i nawet nie potrafię wybrać koloru ścian żeby ładnie w pokoju było ![]()
Ty na mnie patrzysz dobrymi oczyma, ty wiesz, że ducha byt cielesny trzyma, że duch jest ciału obcy w każdym włóknie, w olbrzymim Ruchu uroniony atom, stracona cząstka olbrzymich Żywiołów, obca zarówno atomom, jak światom... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Szkoda że to nie jest twój pierwszy w kolejności kierunek bo wtedy miałabym już kogoś znajomego :< |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
Nie rozmawiałam z nikim z epi.
A czym się różni od informatyki? Hmmm, ja chciałam iść na specjalność 'sztuczna inteligencja'. A różni się tym, że na informatyce się dużo programuje. No informatyka głównie na tym się skupia, a epi to raczej projektowanie stron i takie pierdołki, które mnie osobiście mniej interesują niż np programowanie, bo jak mówiłam nie umiem dobierać kolorów i mam nadzieję, że epi nie skupia się tak bardzo na estetyce ![]() No u mnie epi jest na trzecim miejscu, ale biorąc pod uwagę to, jak mi poszły matury (szczególnie matma) to chyba i tak tam wyląduję ![]() A jeśli mogę spytać: co i na jakim poziomie zdawałaś na maturze i mniej więcej jak Ci poszło?
Ty na mnie patrzysz dobrymi oczyma, ty wiesz, że ducha byt cielesny trzyma, że duch jest ciału obcy w każdym włóknie, w olbrzymim Ruchu uroniony atom, stracona cząstka olbrzymich Żywiołów, obca zarówno atomom, jak światom... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Maturę zdawałam z rozszerzonej matmy i rozszerzonego angielskiego. Angielski luzik, jedyna rzecz w jakiej jestem dobra, jeśli chodzi o matmę to się kokosów nie spodziewam.. Faktem jest że była o wiele trudniejsza niż te z poprzednich lat, zadania niby podobne ale dowalili dużo utrudnień (myślę że będę miała ok 50% ale cięzko mi ocenić), to samo zresztą z podstawową matmą. Wydaje mi się że jakieś 80% będzie, liczyłam na jakieś 96% ale cóż. A polski... Matko obym zdała. Nauczycielka przygotowała nas do matury beznadziejnie, potopu w ogóle nie przerabialiśmy, a nie muszę mówić chyba że wesele odpada.. Pisałam więc na temat potopu, ale kompletnie nie pamiętałam tej książki więc serio się obawiam że mogę nie dostać nawet tych 30%... A u ciebie jak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
Na ASP w Katowicach masz projektowanie graficzne ;3
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Grafikę masz na pewno na Politechnice Białostockiej. Moja koleżanka studiuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do uj to byłam tam trzy miesiące, ale zrezygnowałam. Więc jak masz jakieś pytania odnośnie samego ujotu to możesz pisać (ja byłam na biofizyce). A co do Katowic, to tam trzeba być baaaaardzo utalentowanym i mieć chyba 20 prac, jak się spodobają, to się przechodzi do egzaminu z jakiejś wiedzy ogólnej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Jak na każde ASP, musisz przejść 3 etapowy egzamin, teczkę, egzamin z rysunku i rozmowę indywidualną. Ale fakt faktem, na prawdę ciężko się tam dostać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakbyś mogła mi napisać coś na temat akademików, jakie tam są warunki itd i coś na temat języków to bym była wdzięczna. Można sobie wziąć więcej niż 1 język? I jakie są do wyboru? ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Właśnie dlatego zrezygnowałam z ASP we Wrocławiu. Chciałam startować, ale jak zobaczyłam ile jest wymagań i zachodu z tymi egzaminami to sobie odpuściłam. Potrafię rysować i malować ale wątpię żebym była na poziomie tych wszystkich artystów którzy się tam pojawią, nie chcę się ośmieszyć... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zrezygnowałam, bo było za dużo chemii rozszerzonej. Nie spodziewałam się, że będzie jej aż tyle i będzie aż tak trudna do zdania. A u mnie chemia w liceum była na poziomie zerowym. Język jest dopiero od 2 roku i tylko angielski (przynajmniej nie wiem nic o innych możliwościach). A co do akademika jescze to ktoś ode mnie z grupy dostał i mówił, że całkiem spoko. Wiadomo, są akademiki ładne i brzydkie. Zależy gdzie się dostaniesz. No i jeszcze np. dla mnie ważny jest wf, bo bałam się, że będę musiała przez 2 godziny biegać na sali. No, tak było na pierwszych zajęciach. A, ze ja nie mogę dużo biegać i skakać, bo zaraaz mdleję i wymiotuję to bardzo zależało mi na czymś spokojniejszym. Są do wyboru jakieś siatkówki, koszykówki, basen - ale biorą tam tylko najlepszych ![]() Na szczeście jest wf korekcyjny <3 Trezeba mieć skierowanie od specjalisty i Boże jak ja kocham te zajęcia ![]() ![]() ![]() ![]() Ale ogólnie organizacja ujotu to ![]() Tam nikt nic nie wie, nikogo nic nie interesuje, a to, że Ci ustawili w jednym czasie 3 zajęcia to ups ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zadomowienie
|
Na UŁ jest specjalność grafika i projektowanie gier, ale nie wiem, ile tam grafiki, a ile gier.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
EDUkator
|
Cytat:
Spośród moich znajomych bardzo dużo mieszka w akademikach. I co prawda socjalne mają, ale nie z tych "najbiedniejszych progów". Co do języka, to ponoć można zrobić tak, że na I roku podejść do egzaminu, który jest po II roku i wtedy na lektoraty wybrać inny język, ale osobiście tego nie sprawdziłam. U mnie wf jest bardzo spoko, po zwykłej rozgrzewce, kto chce to gra, kto nie to idzie na orbitrek, na maty się rozciągać, czasem na siłkę, ale to bardzo rzadko. Co do organizacji: raz się nam zdarzyła sytuacja, że zajęcia na siebie nachodziły, więc wystarczyło iść do sekretariatu przed nimi i było przestawione. Ale USOS to porażka.
![]() |
![]() |
#209 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A o angielskim słyszę pierwszy raz o,O Tak jak mówiłam - byłam tam tylko trzy miesiące (i to nie pelne nawet) więc widocznie się nie wdrążyłam do końca ![]() Więc jakby co to przepraszam za błędne informacje ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy to co napisałaś oznacza, że nie układasz sobie sam planu? Moja siostra sama sobie wybiera wykładowców i układa plan zajęć. Na UJ dostaje się gotowy? Mogłabyś mi napisać co nieco jak ci się podoba na UJ? Jaka panuje atmosfera, czy uniwerek jest nowoczesny itd? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.