Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ IX - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-22, 09:08   #181
motylek1
Wtajemniczenie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ IX

hej

Ja ostatnio jakoś nie mam czasu, niby mam jeszcze wolne, ale jakoś ciągle mam coś do roboty hehe, ale na bieżąco was czytam wieczorami

Wczoraj byłam na komunii, niestety mój tż nie mógł przyjechać więc z pojechałam sama z rodzicami.

Dzisiaj leniuchuje , a jutro jadę do tż, bo staż rozpoczynam 8 czerwca, więc mam narazie wolne i ten czas chce spędzić z tż

Haniula pewnie teraz odsypia wesele, mam nadzieję, że wszytko się udało i oczywiście czekam na fotki

motylek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 09:14   #182
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Dzień dobry Już niedziela, czyli jutro do pracy
Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Punto zrobiłam zdjęcia, teraz musze tylko kabelek odnalezc do aparatu.
Świetnie, cieszę się, że pamiętasz Moja dostawa pewnie się opóźni jeśli nie wysłali do piątku - koleś zaplanował urlop No ale cóż, będę czekać

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć. Wróciliśmy z imprezy. Było fajnie. Cały ślub i wesele były utrzymane w konwencji szlacheckiej. Były ubrania rodem z "Pana Tadeusza" i tańce dawne. Pierwszy raz byłam na takim weselu i powiem, ze podobało mi sie.
Tak krótko byliście?

Nas w tym roku czekają dwa wesela. Jedno mojej kuzynki, drugie TŻ siostry... Już odłożyliśmy kasę do kopert bo później byłaby dupa. Jeszcze koszule dla TŻ, ja kiecki mam na szczęście Muszę się uśmiechnąć do koleżanki po makijaż

Cytat:
Napisane przez nurek119 Pokaż wiadomość
ja wczoraj pół dnia spędziłam w szpitalu u babci bo miała operacje na tarczyce ale na szczęście wszystko okey strasznie się ciesze bo troche się martwiłam nie powiem, ze nie
Super, że wszystko poszło dobrze

Muszę dziś skoczyć do Biedro, lodówkę mam pustą

Z m i e n i ł a m swoje życie!
Puntodivista jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 09:34   #183
Kelpie
Zakorzenienie

Mam pytanie...i prośbę zarazem...

Któraś z Was jest może dobra z angielskiego? Bo muszę przetłumaczyć parę tytułów i poszukuję pomocy...
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 09:41   #184
Anastazja86
Zakorzenienie

Paulunia- to Ci mała pobudkę wczesną zrobiła

Kraven- ciekawe musiało być to wesele

Kash- bardzo się cieszę że dziadek robi postępy

Kelpie- niestety ja nie pomogę bo znam tylko niemiecki

witam

wczoraj oglądałam galę KSW a potem jakieś filmy
wstałam dzisiaj o 7, Tż mnie obudził jak wrócił z pracy i jadł ciastka
teraz kończę kawę i zaraz idę do mamy
Anastazja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 10:03   #185
marcia45
Zadomowienie

irenko wyslalam na pw

jedziemy na rowerki

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 10:10   #186
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość
Mam pytanie...i prośbę zarazem...

Któraś z Was jest może dobra z angielskiego? Bo muszę przetłumaczyć parę tytułów i poszukuję pomocy...
ja niestety nie ale wydaje mi się, że Snow jest bardzo bardzo dobra
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 11:08   #187
irenkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
irenko wyslalam na pw

jedziemy na rowerki
dzieki wielkie

eh od rana jak nie jakies ptaszki za oknem to potem dzieci wspollokatorow daly czadu

do pracy na 1 ale na szczescie tylko 6 godzin dzis

a jutro poniedzialek ) jak sie ciesze 2 dni wolne
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 12:05   #188
wiznatalka
Rozeznanie

Cześć Piękne

wczoraj jednak nurzy nie było, tzn lało, ale przelotnie. Byliśmy na festynie, ja wypiłam 3 piwka i było mi wesoło, nawet trochę potańczyliśmy - trzeba było robić wprawkę bo za 4 tyg idziemy na wesele

a na dziś znajomi się zapowiedzieli, ale nie jest pewne czy dojadą, bo wybierają się z małym dzieckiem a to bywa skomplikowane

Cytat:
Napisane przez farfalla88 Pokaż wiadomość
Witam. Chętnie się przyłączę.

Mieszkam z moim chłopem od lutego. Gotowanie, sprzątanie, pierdoły, seks i mało forsy :P A przy tym mój facet jest leniwy strasznie i nic nie robi w chacie oprócz spania i siedzenia przy laptopie. Ale ogarnia wiele spraw poza domem. I tak sobie żyjemy
witaj a nad chłopem popracuj, żeby coś więcej w domu pomagał

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
byłam dzisiaj u dziadka i jest ogromna poprawa w porównaniu do tego co było 2 tygodnie temu, niech mi ktoś powie, że on nie rozumie co się do niego mówi jest całkowicie świadomy, mówi pojedyńcze słowa i wszystko rozumie o czym się mówi, potrafi odpowiadać na pytania, jeździ na wózku, ale potrafi wstać z łóżka do wózka i odwrotnie, siedzi na łóżku bez oparcia itd. I wie co się stało bo jak go przytuliłam to sie tak popłakał że myślałam że mi serce pęknie ale udało mi się nie płakać i pocieszyć go że wszystko będzie dobrze, że niedługo wychodzi do domu, jest silny i da sobie radę [/SIZE][/FONT]
super

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Mam dość na dzisiaj. Nauczyłam się na środowe kolokwium, napisałam do końca pracę zaliczeniową (jeszcze tylko czekam na wpisik od Aaby, ale to już pikuś) i zaczęłam poprawianie błędów w licencjacie. Powiem Wam jedno, czasami to mnie szlag trafia, jak widze, że zostały poprawione zdania we wstępie, który pisałam 3 sesmestry temu i który był sprawdzany 3 razy ! Ba nawet są poprawione zdania, które promotrka sama mi podpowiadała Jeszcze trochę technicznych spraw mi zostało, ale dziś już chyba odpuszczam, bo oczy mi się kleją i nic więcej.

Miałam nadzieję, że poleże w wannie i zrelaksuje się, chciałam też dziś pomalować paznokcie, bo jutro pewnie z rana czasu nie będzie. A komunia na 9.30. Dziś jak pomagałam siostrze z tymi krzesłami to doszłam do wniosku, że przygotowanie takiej imprezy to mega wysiłek i ja chyba postawilabym na wygodę i zrobiła dla rodziny obiad w restauracji, ale to wiadomo znowu koszty
moja promotorka to samo mi robiła, tzn najpierw kazała poprawić coś tam, potem jeszcze raz poprawiała.. wracała do mojej "koncepcji" i tak z dziesiec razy a najlepsze, że potrafiła poprawiać mi szyk zdania , ale na szczęście potem dała sobie spokój, stwierdziła, że już taki mój styl pisania, normalnie czułam się jak jakaś analfabetka co kilku zdań po polsku nie potrafi sklecić ciekawe jak ja maturę napisałam

co do organizacji imprez, to ja też nie brałabym się za samodzielne organizowanie, wiadomo jest to oszczędność, ale moje zdrowie chyba nie jest tego warte

Cytat:
Cześć. Wróciliśmy z imprezy. Było fajnie. Cały ślub i wesele były utrzymane w konwencji szlacheckiej. Były ubrania rodem z "Pana Tadeusza" i tańce dawne. Pierwszy raz byłam na takim weselu i powiem, ze podobało mi sie.
ciekawy pomysł ale goście byli normalnie ubrani?
w ogóle to podziwiam ludzi że mają takie pomysły, ja to po najmniejszej linii oporu wesele organizowałam
wiznatalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 12:08   #189
marcia45
Zadomowienie

Dętka poszła i wracaliśmy autobusem z zza wilanowa a tak fajnie się jechało

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 12:20   #190
senioritta19
Rozeznanie

Dziewczyny w✂✂✂✂*** się jak nie wiem Mój tż zrobił mi sznurki na pranie, pospawał stare rurki które zardzewiały, kupiliśmy linki i klamerki a dzisiaj wstaje rano i widzę a tam czyjeś pranie wisi
Wiem nawet kogo (wredne babsko), chodzi mi o sam fakt że jak rdzewiało to nikt się nie interesował a jak zrobiliśmy to na gotowe
Mogłabym do niej pójść i nagadać ale nie chce się denerwować i poczekam na Tż.
Dziewczyny co byście zrobiły na moim miejscu?

— Maria Kalergis
senioritta19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 12:22   #191
dudipopka
kobieta za ladą

hej

kash ale sie ciesze ze z dziadkiem lepieja wiesz czasem lekarze sie mylą nie dajcie sobie wmówic ze z nim zle jak widać ze naprawde rozumie co sie do niego mówi

anastazja jak mama?

wczoraj przełazilismy cały dzień aż wieczorem miałam spuchnięte kostki

uwaga chwale sie ugotowałam rosól bez grama wegety--żółciutki i taki pyszny ze młoda zjadła 3 talerze i chciala jeszcze

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

seniorita ja bym szła kazała ściągnąć bo to twoje i masz zamiar tam pranie teraz rozwiesić
jak nie to poczekałambym i zdemontowala jak nie posłucha

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-22, 13:07   #192
Anastazja86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez senioritta19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w✂✂✂✂*** się jak nie wiem Mój tż zrobił mi sznurki na pranie, pospawał stare rurki które zardzewiały, kupiliśmy linki i klamerki a dzisiaj wstaje rano i widzę a tam czyjeś pranie wisi
Wiem nawet kogo (wredne babsko), chodzi mi o sam fakt że jak rdzewiało to nikt się nie interesował a jak zrobiliśmy to na gotowe
Mogłabym do niej pójść i nagadać ale nie chce się denerwować i poczekam na Tż.
Dziewczyny co byście zrobiły na moim miejscu?
ja bym poszła do tej baby i powiedziała że to Wy zrobiliście i że Ty tam będziesz wieszała pranie a ona może skorzystać jak akurat nie będziesz tam niczego wieszała
Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
hej

kash ale sie ciesze ze z dziadkiem lepieja wiesz czasem lekarze sie mylą nie dajcie sobie wmówic ze z nim zle jak widać ze naprawde rozumie co sie do niego mówi

anastazja jak mama?

wczoraj przełazilismy cały dzień aż wieczorem miałam spuchnięte kostki

uwaga chwale sie ugotowałam rosól bez grama wegety--żółciutki i taki pyszny ze młoda zjadła 3 talerze i chciala jeszcze

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------
dziękuję że pytasz mamy stan bez zmian, ale strasznie dzisiaj się zgrzała bo w sali jest tak gorąco że masakra

ja nigdy nie dodaję wegety do zup, w ogóle nie lubię tej przyprawy

byłam u mamci i nie dawno wróciłam
dzisiaj na obiad schab pieczony, jestem taka głodna że szok, dobrze że wstawiłam do piekarnika jak byłam w domu po zupę dla mamy
gorąco u mnie straszliwie
Tż jeszcze śpi po nocce zaraz będę go budzić bo obiad za pół godzinki
Stary 2011-05-22, 14:41   #193
ssnowdrop
Zadomowienie

Witam Laseczki
ale mnie dzisiaj głowa boli-masakra! na obiad mieliśmy wczorajszą zapiekankę makaronową, w domu posprzątane, poogarniam jeszcze trochę szkolnych rzeczy i chyba się położę bo strasznie się czuje;/

Kelpie- napisz o co chodzi to postaram się poradzić

seniorita- poszłabym do niej i powiedziała żeby zabrała pranie, bo to wy naprawialiście i Ty chcesz swoje suszyć. ale ludzie sa...

kash- super ze z dzaidkiem lepiej

dudi- gratuluje apetytu małej
my feet run out of ground
i gotta find my place
i wanna hear my sound
don't care about other pain infront of me
cause im just tryin be happy
ssnowdrop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 14:48   #194
senioritta19
Rozeznanie

Byłam i powiedziała że pomyślała że jak będę miała coś przeciwko to do niej przyjdę i jej powiem...no rozwaliła mnie, powiedziałam że miałam w planach wyprać pościel a teraz już za późno
Ludzie są bezczelni naprawdę

— Maria Kalergis
Stary 2011-05-22, 14:52   #195
Kelpie
Zakorzenienie

ssnow napisałam Ci pw
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-22, 15:07   #196
kraven
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny.
Ja dzisiaj wyprawiłam na 8.00 TŻ do pracy i położyłam się tylko na 5 minut. Wstałam o 11, zawiozłam TŻ rzeczy bo zapomniał zabrać, później pojechałam do Rodziców TŻ na obiad. Akurat szwagierka była to było nawet znośnie.

Chwale się moją kijanką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1020974.jpg (88,7 KB, 108 załadowań)

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 15:12   #197
senioritta19
Rozeznanie

kraven super autko i śliczny kolor
Ja mam corse d i jest podobna do kijanki Twojej

— Maria Kalergis
Stary 2011-05-22, 15:18   #198
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny.
Ja dzisiaj wyprawiłam na 8.00 TŻ do pracy i położyłam się tylko na 5 minut. Wstałam o 11, zawiozłam TŻ rzeczy bo zapomniał zabrać, później pojechałam do Rodziców TŻ na obiad. Akurat szwagierka była to było nawet znośnie.

Chwale się moją kijanką

Ładna Kijanka

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 15:35   #199
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Dodaja oddaj mi troche swojej motywacji do działania. Jestes prawdziwym demonem pracy, z takim tempem to juz dawno, bym swoja przejsciowke oddała, az wstyd, że takim leniem jestem
Ja Ci powiem, że zawsze wole mieć wszystko prędzej, bo ja panikara jestem i jak robię coś na ostatni dzwonek to nic mi nie wychodzi Ale jak jest sposób na przekazanie tego, to leci do Ciebie porcja motywacji

Cytat:
Cześć dziewczyny.

Chwale się moją kijanką
Śliczna

My już po komuni. Oczywiście impreza jeszcze trwa, ale i ja i tż mamy jutro egzaminy i trzeba się jeszcze pouczyć Komunia w mieszkaniu to niezbyt dobry pomysł, bo zamieszanie okropne, szczególnie jak jest tyle dzieci ile było dziś. Tata powiedział, że już drugiej takiej komunii nie organizuje w mieszkaniu
Jadłam delikatnie i jestem dumna z siebie, ale mama mówiła, że jutro podrzucą nam wałówkę, bo mnóstwo jedzenia zostało, szczególnie, że goście z daleka też już się zbierali.

Duchota i upał niesamowity. W kościele stałam chyba tylko z 10 minut i tak mi sie słabo zrobiło, że musiałam wyjść i całą mszę przestałam na dworze. Dzieci komunijne wymiotowały, ludzie mdleli-koszmar jakiś,
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-22, 15:53   #200
marta1986222
Zakorzenienie

Hej dziewczynki.

Kraven autko bardzo mi się podoba a co do wesela to bardzo oryginalny pomysł mieli młodzi.

Dodaja też tak mam w lecie że ciężko mi wystać w kościele bo przeważnie jest bardzo duszno.

Haniula nasza już mężatka,z niecierpliwością czekam na relacje.

Ja dzisiaj sama w domku,mężul w pracy,ogarnęłam górę tą co remontujemy bo na dniach będziemy podłogę kłaść,już się nie mogę doczekać.

Pogoda w kratkę raz słońce raz deszcz.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 16:48   #201
Anastazja86
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny.

Chwale się moją kijanką
boskie autko

Dodaja- wcale się nie dziwię że tak ludzie reagowali w kościele, jest taka duchota że ciężko wyrobić

ja wróciłam od mamy, zrobiłam obiad i wzięłam się za sprzątanie, wszystko jest na błysk zostało mi prasowanie
zaraz tata przyjdzie na kolację i sobie zjemy bo głodna jestem

czekam na deszcz bo nie ma czym oddychać
Stary 2011-05-22, 16:52   #202
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Cześć dziewczyny.

Chwale się moją kijanką
pientna a za kierownicą widzę, że chyba M. siedział

z tym weselem oryginalny pomysł, szkoda, że nie mogliście zostać dłużej

Marcia w Poznaniu mamy dużo dobrze ubranych ludzi, przyjedź a się przekonasz na własne oczy
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 16:57   #203
dudipopka
kobieta za ladą

kraven faaajne autko a kierowca jaki tajemniczy

żeby jutro mieć czas
````kękę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-22, 17:00   #204
Paulunia8713
Zadomowienie

A ja przepłakałam prawie całą niedziele. Dzisiaj nie mogę dogadać się z TŻ. W każdym razie jest teraz z Julią na spacerze i pogadamy jak wróci. Wkurzam się bo dla niego mógłby istnieć tylko dom i łóżko. Obiecuje wiele a ja i tak zostaje z niczym.

Kraven sliczne autko

Lecę się położę bo czuję, że zawroty głowy i bóle w kręgosłupie wróciły. to wszystko przez te nerwy. Potrzebuje chyba bezludnej wyspy żeby na spokojnie się wykurowac
Stary 2011-05-22, 17:07   #205
dudipopka
kobieta za ladą

paulunia ja mam dla ciebie bardzo cenną radę u mnie to baardzo pomogło
nie traktuj każdej waszej kłótni jak "końca świata" to ze sie kłocicie to najnaturalniesza sprawa na swiecie
czasem trzeba sie pokłocić by zrozumieć drugiego człowieka

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2011-05-22, 17:17   #206
kraven
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny. Tylko jeszcze musze go wyczuć bo strasznie wysoko sprzęgło łapie i gaśnie mi czasem

Dodaja dzisiaj na dyżurze TŻ miał juz 7 osób po zasłabnięciu w kościele, a to dopiero poczatek upaaów i jeszcze nie jest tak bardzo goraco

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 17:30   #207
Paulunia8713
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
paulunia ja mam dla ciebie bardzo cenną radę u mnie to baardzo pomogło
nie traktuj każdej waszej kłótni jak "końca świata" to ze sie kłocicie to najnaturalniesza sprawa na swiecie
czasem trzeba sie pokłocić by zrozumieć drugiego człowieka
Dla mnie te kłótnie są jak najbardziej rzeczą naturalną. Rozwodzić się już nie zamierzam bo mimo wszystko kocham tego człowieka. Niestety ja to wszystko, ten cały stres, kłótnie itp odreagowuje płaczem. Od jakiegoś czasu biore bardzo silne leki i może one mają wpływ na pogorszenie się mojego stanu emocjonalnego. Nie umiem nad tym wszystkim panować.
Liczę na to, ze TŻ na świeżym powietrzu przemysli sobie swoje zachowanie i coś zmieni bo ja mu w tym pomóc nie mogę
Stary 2011-05-22, 18:09   #208
irenkaaa
Zakorzenienie

kraven super kijanka
bardzo mi sie podoba
Ja na przerwie ale juz tylko godzinka zostala i woooolne
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 19:48   #209
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Dzięki dziewczyny. Tylko jeszcze musze go wyczuć bo strasznie wysoko sprzęgło łapie i gaśnie mi czasem

Dodaja dzisiaj na dyżurze TŻ miał juz 7 osób po zasłabnięciu w kościele, a to dopiero poczatek upaaów i jeszcze nie jest tak bardzo goraco
Pod kościół też przyjechała karetka po młodą osobę. Najlepsze jest to, że mój tato myślał, że to po mnie bo akurat w tym momencie wyszłam i wyleciał ze szpitala i szukał mnie A ja grzecznie pod ścianą stałam i starałam się nie osunąć.

Ale jakieś zmęczenie czuje. Powtórzyłam to co się nauczyłam i wypoczywam. Tego też potrzebuje Mam nadzieje, że jutro pójdzie mi dobrze.

Kciuk o 11 wskazany
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 20:07   #210
wiznatalka
Rozeznanie

Cytat:
Chwale się moją kijanką
super autko

Cytat:
Duchota i upał niesamowity. W kościele stałam chyba tylko z 10 minut i tak mi sie słabo zrobiło, że musiałam wyjść i całą mszę przestałam na dworze. Dzieci komunijne wymiotowały, ludzie mdleli-koszmar jakiś,
u mnie też była duchota, ale przyszła burza i potem już było fajnie

Cytat:
Kciuk o 11 wskazany
się robi

znajomi dojechali jednak, szkoda, że krótko byli
wiznatalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości