|
|
#181 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowe dzieciaczki 2011:)
Cytat:
Gdzie ostatecznie zdecydowaliście się pojechać? Na jak długo? My w przyszłą sobotę jedziemy na tydzień do Świnoujścia Już nie mogę się doczekaćMoja jeszcze niedawno miała właśnie etap plucia Matko, tak jej się to podobało, że pluła praktycznie non stop
|
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzis miałam urwanie glowy-tż w pracy do 22-a ja patrze...smoczek od kaszki pękł-dziura centymetrowa-no to ubieram się,szykuje groszka (to jego ksywa od czasu pierwsze USG ciazy)znosze wózek na dół-mieszkam na pierwszym pietrze w bloku)wracam po malego,biore go na ręce a on...zwymiotował-nie musze pisac co bylo dalej-wiadomo-wszystkie szykowania od nowa-no i idę-w calym miescie nie moge dostac takiego smoczka ale nic...nie poddaje się-biorę sie za kąpanie-wkladam go do wanienki a on mnie za wlosy i glowe do wody![]() ![]() niech mu już bedzie-tz wroci z pracy i zastanie napeczniale panele![]() Ciekawe dlaczego zwymiotował ![]() i co mam zrobic teraz z tym smoczkiem ![]() CO ZA DZIEŃ...
|
|
|
#183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale przyznam, że się uśmiałam czytając, co twój groszek wyczyniał podczas kąpieli![]() A smoczek to może uda ci się kupić gdzieś po drodze do Darłówka? |
|
|
|
|
|
#184 |
|
Zadomowienie
|
mój mały pluje namiętnie
Czasami ma całe ustka w pianie i wygląda jak jakaś wściekła bestia .Ostatnio zaczął fajnie gaworzyć aaaadaaa i aaabaa-wszystkich to cieszy. Pamiętam,że córka nie była taka gadatliwa ![]() Ja w tym roku nie wyjadę nigdzie bo dopiero wróciłam do pracy i o urlopie mogę zapomnieć ale w przyszłym roku planujemy góry
|
|
|
|
|
#185 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#186 |
|
Raczkowanie
|
A mój jeszcze nie pluje...ale pewnie nie długo zacznie hih...jak narazie ma marudne dni niestety, i kiepską noc dziś miał ech może dziś w nocy będzie lepiej
(mam nadzieje)Ok uciekam spać póki mogę
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
Alishia19 to tylko kwestia kilku dni i napewno zacznie. Ja mam taki ubaw z tego plucia, ze cos...
Wczoraj mojego maluszka ukasila osa.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#188 |
|
Raczkowanie
|
Witam babeczki
![]() Co za pogoda U mnie od rana pada![]() 3 dni temu przytrzasnęłam sobie prawy kciuk drzwiami od samochodu Co za ból... Palec nie jest złamany (na szczęście trafiłam w uszczelkę) Mam teraz połowę paznokcia sinego i już niewielką opuchliznę. Prawie nic nie boli, jednak trudno jest mi zrobić wiele rzeczy - odpada obieranie warzyw, wciskanie ręcznego w samochodzie, przekręcanie kluczy...najgorzej było z przebieraniem małej. Ona teraz tak się wierci, że założenie jej pieluchy trwa wieki
|
|
|
|
|
#189 |
|
Raczkowanie
|
Magda-lenka ja kiedys mialam podobnie jak TY. Nie wiem jak ja zamykalam wtedy drzwi od samochodu, ze zapomnialam o palcu. Bol by niesamowity, paznokiec siny przez dluzszy czas i rzeczywiscie wykonywanie najprostrzych czynnosci sprawialo trudnosci. Kilka dni i przejdzie.
A u nas dzisiaj taka parowa, ze nie chce sie wychodzic z domu. Czekam az maly sie obudzi i jedziemy do tesciow na lody.
|
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
A u nas dziś pogoda taka sobie;/Mały strasznie krzyczy piszczy jak nie chcemy go wziąć na ręce makabra się zrobiła...teraz dżemie ufff
|
|
#191 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
Dzis wróciłam z urlopu-mój grochu jak zobaczył morze to oszalał-dołączę zdjęcie.Basenik superrr-zdał test-na wodzie i z wodą w środku.Pogodę mieliśmy super. magda-lenka znam ten ból...i niestety-w moim przypadku-trzy miesiące schodzenie paznokcia.Współczuje Ci. Miszi ja bym nawet nie wiedziała że potrzebny jest ocet-pfuuu...strasznie się boję os a mój mały to jest talki histeryk że po takiej akcji płakałby na pewno z trzy dni. karolina juz widzę uśmiech na Twej twarzy gdy słyszysz nowe sylaby swojego szkraba-mój nauczył się ostatnio mówic taaaaa taaaaaaaaa taaaaaa ![]() Alishia wspolczuje Ci-u mnie dokladnie to samo-ciagle tylko na raczki i raczki a jak nie to krzyk,placz-wymuszony oczywiscie-piec minut placze a jedna lezka tylko poplynela.Najgorsze jest to ze od 1sierpnia do pracy-jaka niania z nim wytrzyma???Wiecie jak to jest z opiekunkami...no wlasnie-jutro przychodzi jedna Pani na rozmowę.
|
|
#192 |
|
Raczkowanie
|
Agnieszka, witaj po urlopie. Super, że wyjazd udany i pogoda wspaniała
My wyjeżdżamy w sobotę na cały tydzień i mam nadzieję, że pogoda dopisze Ja od września również zatrudniam nianię, ale mam taką sprawdzoną, przejmuję po koleżance. Ty znasz tę Panią, która jutro do was przyjdzie? Powodzenia |
|
|
|
|
#193 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#194 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez jaasia88 Czas edycji: 2011-08-07 o 11:05 |
|
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
łał...
![]() po co się umawia :confused : Mogłaby chociaż zadzwonic i powiedziec że się rozmyśliła co za ludzie!!!!ah...
|
|
#196 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o mnie to ja zostaje na wychowawczym, bo gdybym chciała dać małą do żłobka (państwowy - marne szanse aby się dostać) albo zatrudnić opiekunkę to musiałabym oddać moją całą wypłatę.....wiec kalkulacja jest prosta..... |
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo w cycuszkach już coraz mniej pokarmu Zobaczymy ile pośpi. Chodź na cycku teraz pierwsza pobudka była o 4 potem o 7.20 i do 9 super
|
|
|
#198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie to nie, jej strata![]() Jakiej firmy mleczko podajesz? Sama przymierzam się do przejścia na MM... |
|
|
|
|
|
#199 |
|
Raczkowanie
|
Agnieszka fajnie, ze urlop sie udal. Czy Twoj maluszek juz siedzi ? Bo tak fajnie wyglada w tym kole.... wydaje sie juz taaaki duzy.
A niania dobrze, ze nie przyszla - napewno znajdziesz lepsza i bardziej odpowiedzialna.
|
|
#200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mały od razu zaakceptował te mleczko bardzo je lubi Ja wprowadzam od 3 tygodni mleko w tym tygodniu dostaje 3 butelki, chodź dziś dostał 4 bo jedną na noc, już mam mało pokarmu i bałam się że się nie naje. W nocy cycuś jeszcze i może bym zostawiła sobie w nocy te karmienie tylko nie wiem czy całkiem nie strace pokarmu jak mało będę karmić...
|
|
|
#201 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie mamusie! Przeglądałam forum i trafiłam właśnie tutaj
Ja również zostałam mamą w styczniu, dokładniej 18 stycznia o godzinie 11.15 Mam dużego zdrowego synka Karolka. Mam nadzieję że mogę do Was dołączyć i podzielić się moimi doświadczeniami. Gorące pozdrowienia dla wszystkich styczniowych mam !!!
Edytowane przez jaasia88 Czas edycji: 2011-07-12 o 22:12 |
|
|
|
|
#202 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
Ciekawe jak to będzie z moją przylepą![]() Jaasia, pisz co u Ciebie? Skąd jesteś? Karmisz piersią? Jak mały się chowa? Edytowane przez magda-lenka* Czas edycji: 2011-07-12 o 22:30 |
||
|
|
|
|
#203 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
widzę że większość z Was już pracuje a ja niestety musiałam przerwać pracę ze względu na ciążę bo musiałam zmienić miejsce zamieszkania.. zresztą trudno by mi było wszystko pogodzić pracę, studia i ciążę skończyłam niedawno studia ale została mi jeszcze do napisania praca magisterska
|
|
|
|
|
|
#204 |
|
Raczkowanie
|
Jesteśmy z okolic wrocławia
waga urodzeniowa 3800 długość 57cm mały rośnie jak na drożdżach, waży już 8200 a ile mierzy to nie wiem, zakładam mu ciuszki na 74 karmie piersią ale dokarmiam już mlekiem modyfikowanym, no i oczywiście kaszki, owocki itd. uwielbia. Za zupkami nie przepada, pluje nimi tak daleko jak widzi na szczęście powoli zmniejsza się liczba przebudzeń (ostatnio nawet pospał do 2 w nocy zaczyna powoli raczkować, siedzi sam przez chwilkę ale zaraz się przewraca, no i ząbki... wychodzą wychodzą i wyjść nie mogą
|
|
|
|
|
#205 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z tymi zębami to tak jak u mojego groszka-też jakoś ich nie widac.---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- DZIEWCZYNY uważajcie na to MM bo mój groch jest na nim prawie od samego początku i tak jak wyżej pisała Alishia też je bardzo lubi ale często wychodziła mu skaza białkowa i nie od razu tylko np po dwóch tygodniach. Miszi jeszcze nie siedzi,ja go tam trzymałam.Jak go puszcze to nie może złapac równowagi-siedzi sam przez-ja wiem...-moze 5sekund-ale za to nadrabia gadaniem Do jedzenia słoiczków trochę go przekonałam-ostatnio nawet ziemniaczki mu smakowały-a pisałam wcześniej że ich nie znosił-tyle że jak mu włoże łyżeczkę z porcją do buzki to muszę krzyczec BRAWOOOO i wtedy jakos to idzie.Mój tż powiedział: "mu po prostu stare nie smakowałe,on chciał młode ziemniaczki" ![]() ![]() ![]() A TERAZ MAM DO WAS WSZYSTKICH TAKIE PYTANKO a wlasciwie dwa: ma moze któraś z Was po ciąży hemoroidy???Ja w ciąży przytyłam 34kg-w 3miesiącu ciązy wyglądałam już jak w piątym.Własciwie to nie mam jakiegos tam swędzenia-krwawienie też już przeszło ale mam problemy z załatwianiem się.Biorę na to czopki i mija ale tylko na jakis czas-męczy którąś z Was też ten problem. Drugie pytanko dotyczy porodu-od jego czasu mam wiecznie problem z lewym biodrem-był nawet czas że tak kulałam ze nie było mowy nawet o podniesieniu małego z łóżeczka.Miałam isc do lekarza ale zawsze było cos wazniejszego-nie wiem czy Wy też macie cos takiego,czy to normalne po porodzie-jakies bole i wogole?Czy możliwe jest to że połozna przed porodem zle mi zmierzyla biodra i miałam je za wąskie bo ogolnie to przytylam te 34kg ale bardziej mi sie ta waga rozeszla od pasa w gore. Co do wczorajszej niani-wlasnie dzwonila i przepraszala ze nie przyszla i ze dzwonila do mnie ale mialam telefon poza zasiegiem-jasne!!!Powiedziala mi ze moja kolezanka ją do mnie przysyła-podala nazwisko no i by sie zgadzało.Umówiłam sie z nią na dzisiaj ale nie po to aby dac jej szanse tylko po to aby ja potraktowac tak jak ona mnie-wyjdę o tej godzinie z domu!!!
|
|
|
#206 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mozę wrzucisz jakieś zdjęcie syneczka?
|
|
|
#207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A odnośnie biodra to również mam mały problem, jak dłużej poleżę na jednym boku to później chodzić nie mogę, wcześniej tego nie miałam, zaczęło się w ciąży ![]() A oto i mój Karolu
|
|
|
|
|
|
#208 |
|
Raczkowanie
|
jaasia88 Śliczny ten Twój Karolek
![]() Mój też szybko przybiera na wadze za tydzień mamy kotrol to napisze Wam jego walory:d, ostatni miał 4 msc ważył 7569 gram i 63 cm i nadal przybywa grubiutki i na samym cycusiu tak jechał no teraz dostaje butelkę, ale nie cały czas...
|
|
#209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() łooooo... no to faktycznie sporawy masz dobre te cycusie ![]() u mnie w ośrodku nie mierzą długości, tylko obwód główki i klatki, pielęgniarka powiedziała że jest jak model obwód główki taki jak obwód klatki 45,5 ![]() nie mogłam się powstrzymać przed wstawieniem zdjęcia ![]() oto i mój Karolu tuż po przebudzeniu czyli jakieś 10 min temu (mamusia jeszcze od rana nie zmieniła ubranka) Edytowane przez jaasia88 Czas edycji: 2011-07-13 o 15:37 |
|
|
|
|
|
#210 |
|
Raczkowanie
|
Witam nowe mamusie
![]() Ja dziś byłam na szczepieniu i kontroli. Na dzień dzisiejszy waży 6,430 kg i mierzy 70 cm...jak lekarka zobaczyła jakie mała cuda wyczynia to powiedziała że w 9-10 m-cu będzie chodzić Jeśli chodzi o problemy z wypróżnianiem to zaraz po porodzie też miałam ten problem - brałam czopki glicerynowe i pomagało...a później samo przeszło
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.

))Coś czuję, że będzie radocha na całego!!!
Już nie mogę się doczekać
Matko, tak jej się to podobało, że pluła praktycznie non stop

ale nic...nie poddaje się-biorę sie za kąpanie-wkladam go do wanienki a on mnie za wlosy i glowe do wody

(mam nadzieje)Ok uciekam spać póki mogę
Co za ból...

na szczęście powoli zmniejsza się liczba przebudzeń (ostatnio nawet pospał do 2 w nocy
i wtedy jakos to idzie.Mój tż powiedział: "mu po prostu stare nie smakowałe,on chciał młode ziemniaczki"