PolskiBus.com jak Wasze wrażenia, jak minęła podróż itp... - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-02, 18:29   #181
201705250955
Konto usunięte

Dot.: PolskiBus.com

Cytat:
Napisane przez kasia89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, któraś może ostatnio jechała na trasie Kraków- Warszawa? Mam samolot o 8.30 z Okęcia, wg. rozkładu PB powinien być na stacji Metro Wilanowska o 6.30. Autobus z przystanku na lotnisko to ok. 20min z tego widziałam na jakdojade. Zastanawiam się czy jest szansa zdążyć. Odprawę robię online, więc jeśli byłabym na lotnisku 7.30 powinno być ok. Niby to w ciągu nocy, więc nie powinno być korków, ale i tak się boję czy to jednak nie za późno. Wcześniejszy bus jest poprzedniego dnia o 23.05 w WAW więc musiałabym gdzieś przekoczować prawie całą noc.
A on z Zakopca jedzie? Jeśli tak to raczej powinien być punktualnie. Ja jeździłam PB na dłuższych trasach i zazwyczaj był ok. pół godziny wcześniej, ale nie dam sobie ręki uciąć. Osobiście bym zaryzykowała.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-02, 18:43   #182
Charmain
Zakorzenienie

Moje na długich trasach też się nie spóźniały, ale jeśli będzie jechał z Zakopanego i wyskoczy śnieżyca to często widzę informacje o opóźnieniu.
Charmain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-02, 19:04   #183
kasia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa
A on z Zakopca jedzie? Jeśli tak to raczej powinien być punktualnie. Ja jeździłam PB na dłuższych trasach i zazwyczaj był ok. pół godziny wcześniej, ale nie dam sobie ręki uciąć. Osobiście bym zaryzykowała.
Tak, z Zakopanego.

Cytat:
Napisane przez Charmain
Moje na długich trasach też się nie spóźniały, ale jeśli będzie jechał z Zakopanego i wyskoczy śnieżyca to często widzę informacje o opóźnieniu.
A gdzie można zobaczyć opóźnienia? Są gdzieś na stronce, czy na fb?

Jeszcze myślę nad pociągiem, ale też z Zakopanego, i dalekobieżny, więc jak będzie śnieżyca, albo jakiekolwiek inne opóźnienie to i jedna i druga opcja słaba. Eh, żeby się o śnieżycę w kwietniu bać
kasia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-02, 19:11   #184
Charmain
Zakorzenienie

Na fb podają, ale też chyba tylko jak jest jakieś mega opóźnienie
Stary 2013-04-02, 19:21   #185
201705250955
Konto usunięte

A nie wprowadzali teraz jakieś eksperymentalnej opcji powiadamiania ludzi przez sms? Czy coś mi się tylko wydaje tak
Stary 2013-04-02, 19:33   #186
emememsik
po prostu Em :)

Ja bym zaryzykowała.
Stary 2013-04-02, 23:27   #187
klaudens
Zakorzenienie

Z Zakopanego należy uważać, często są opóźnienia duże - wielki deszcz, śniegi - ale to na Twoją korzyść chyba wtedy bo zdążysz
klaudens jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-06, 16:41   #188
Pasioneska
Przyczajenie

Jeżdżę dość często Polskim Busem, nawet jeżeli chodzi o dłuższe trasy np. do Bratysławy i nigdy mi się żadne opóźnienie nie zdarzyło także jak najbardziej polecam

pasioneska.blogspot.com
Pasioneska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-06, 20:31   #189
kyana
Zadomowienie

GG do kyana Send a message via Skype™ to kyana

Kompletnie nie orientuje się jak to jest z PolskimBusem ale dużo słyszałam, że ludzie jeżdżą za 1 zł, jak można upolować taką okazje?
Stary 2013-04-06, 20:37   #190
Charmain
Zakorzenienie

Jeśli w ciągu 30 sekund od momentu, gdy fly4free opublikuje na FB informacje, że jest nowa pula biletów, uda Ci się zabukować bilety, a zanim serwer im padnie

Edytowane przez Charmain
Czas edycji: 2013-04-06 o 22:13
Stary 2013-04-06, 22:10   #191
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyana Pokaż wiadomość
Kompletnie nie orientuje się jak to jest z PolskimBusem ale dużo słyszałam, że ludzie jeżdżą za 1 zł, jak można upolować taką okazje?
ja tak dwa tygodnie temu podróżowałam do warszawy i z powrtoem. w sumie 4 złote. ale bilety kupione w połowie grudnia a wykorzystane pod koniec marca

i wpadłam na dworzec na ostatnią chwilę. chcę mi się mocno do wc, to zrobię w autobusie. a tutaj mrozik i wc nie było do użytku ale kierowcy naszczęście zrobili przerwę po godzinie.

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 19:52   #192
kyana
Zadomowienie

GG do kyana Send a message via Skype™ to kyana

Czyli musze czaić na facebook z tymi okazjami na polskiego busa?
Stary 2013-04-08, 20:04   #193
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Charmain Pokaż wiadomość
Jeśli w ciągu 30 sekund od momentu, gdy fly4free opublikuje na FB informacje, że jest nowa pula biletów, uda Ci się zabukować bilety, a zanim serwer im padnie
Ja upolowałam w czerwcu za 4 zł do Zakopanego RT Jaram się jak dziecko.
Stary 2013-04-08, 20:17   #194
Charmain
Zakorzenienie

Już myślałam, że dzisiaj coś wrzucili,a tu uff
Ja sobie jeździłam na spacery do Wiednia za złocisza, szkoda, że się skończyło

kyana, tak
Stary 2013-04-08, 20:37   #195
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Już myślałam, że dzisiaj coś wrzucili,a tu uff
Ja sobie jeździłam na spacery do Wiednia za złocisza, szkoda, że się skończyło

kyana, tak
Teraz to najwcześniej pewnie w maju coś wrzucą albo i pod sam koniec maja??
Mi się nigdy nie udało upolować wcześniej biletów, dopiero teraz w takiej cenie Ja za mało siedzę przy komputerze, w sensie nie śledzę facebooka jak pracuję, a zanim przyjdzie wiadomość z f4f na maila to mija już z 20 minut A wiesz, że z Wiednia można bardzo tanio dojechać np. do Budapesztu? Orange Ways się nazywają Gdyby te bilety nie były tak tanie na samolot to kto wie.
Stary 2013-04-08, 21:14   #196
Charmain
Zakorzenienie

A nie pamiętam już jak to było, ostatnio czyściłam maila, więc nawet nie zerknę z kiedy mam bilety na dalsze okresy

A to z Krakowa też jeżdżą, wybieram się dwa lata i nie mogę
Stary 2013-04-21, 18:04   #197
Agnieszka_Mata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, któraś może ostatnio jechała na trasie Kraków- Warszawa? Mam samolot o 8.30 z Okęcia, wg. rozkładu PB powinien być na stacji Metro Wilanowska o 6.30. Autobus z przystanku na lotnisko to ok. 20min z tego widziałam na jakdojade. Zastanawiam się czy jest szansa zdążyć. Odprawę robię online, więc jeśli byłabym na lotnisku 7.30 powinno być ok. Niby to w ciągu nocy, więc nie powinno być korków, ale i tak się boję czy to jednak nie za późno. Wcześniejszy bus jest poprzedniego dnia o 23.05 w WAW więc musiałabym gdzieś przekoczować prawie całą noc.
Hej, nie wiem czy nie jest już za późno, ale miałam podobną sytuację i spokojnie się wyrobiłam
Ogólnie, to bardzo często podróżuję Polskim Busem i bardzo sobie cenię to rozwiązanie. Nie dość, że niedrogie, to jeszcze bardzo wygodne
Agnieszka_Mata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 12:08   #198
Sevestra
Raczkowanie

Może głupie pytanie Ale czy toalety w PB są zawsze czynne? Słyszałam, że jak były mrozy, to nie były, a teraz? Będę jechać pare godzin i mnie stresuje fakt, że nie miałabym dostępu do toalety...

Sevestra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 12:13   #199
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sevestra Pokaż wiadomość
Może głupie pytanie Ale czy toalety w PB są zawsze czynne? Słyszałam, że jak były mrozy, to nie były, a teraz? Będę jechać pare godzin i mnie stresuje fakt, że nie miałabym dostępu do toalety...
Ja jeździłam na trasach z Waw do Rzeszowa, Częstochowy, Białegostoku, Szczecina (), Berlina i Wiednia i zawsze były czynne. Myślę, że musiałaby być wyjątkowa awaria. Ponadto kierowcy stają na stacjach w ramach krótkiego odpoczynku, więc można też skorzystać z toalet. Albo na dworcach.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-23, 14:54   #200
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sevestra Pokaż wiadomość
nawet jeśli by nie działały to wtedy kierowcy się zatrzymaja na trasie.

to ja wracałam właśnie w mrozy i wc było nie czynne. ale zatrzymali się dwa razy i trzeci raz nawet na prośbę panow, którzy wypili piwa i ich przycisneło

dzisiaj wrzucili nowa pule biletów do 20 sierpnia.
zobaczyłam po godzinie,ale i tak kupiłam bilety nad morze w lipcu.

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 16:57   #201
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Dziewczyny, może głupie pytanie, ale skąd wiecie, że jest nowa pula biletów? Czatujecie, czy jakieś powiadomienie?
Osobiście zauważyłam, że na popularnych trasach, bilety podrożały. W zeszłym roku bilety na majówkę, kupowane w marcu, wyszły 80 zł w dwie strony, za dwie osoby. W tym roku sprawdzałam w tym samym czasie(jakoś zaraz po tym, jak się pojawiła pula) i 70 zł za dwie osoby w jedną stronę.
Natomiast super się udały w zeszłym roku bilety do Rzeszowa, 4zł od osoby w każdą stronę, a do jedzenia rogaliki, herbata, woda 0,5l, soczek i lody
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 17:14   #202
Charmain
Zakorzenienie

Było już pisane o tym kilka razy, nawet na tej samej stronie.
FB i fanpage fly4free.
Stary 2013-04-23, 17:26   #203
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Było już pisane o tym kilka razy, nawet na tej samej stronie.
FB i fanpage fly4free.
Fajnie, jeśli ktoś ma fb Myślałam, że jest opcja powiadomienia ze strony PB. W każdym razie zamówiłam newsletter z f4f, ale bardzo dziękuję za odpowiedź.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 23:42   #204
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Fajnie, jeśli ktoś ma fb Myślałam, że jest opcja powiadomienia ze strony PB. W każdym razie zamówiłam newsletter z f4f, ale bardzo dziękuję za odpowiedź.
poszukaj tematu 'kolejna wyszukiwarka pb' czy coś takiego na f4f. Jest wyszukiwarka, która powiadomi Cię o nowej puli tak samo szybko, jak f4f właśnie. Jej zaletą jest to, że pokazuje ceny biletów na długie okresy, co jest istotne, jeśli nie zależy Ci na terminie, a ustrzeleniu okazji za jak najniższą kwotę.

Ja jak była teraz nowa pula siedziałam przy komputerze ale wylogowałam się z poczty. Ale na początek planów wakacyjnych zakupiłam sobie Bratysławę za 42 zł w obie strony. Z bólem serca

Dobra, znalazłam tę wyszukiwarkę, KLIK. Po wejściu na stronę wpiszcie swojego maila i zasubskrybujcie. Nawet teraz możecie sobie przejrzeć, jak wyglądają ceny. Nie, nie jestem autorką tej wyszukiwarki, a szkoda

Edytowane przez 201705250955
Czas edycji: 2013-04-24 o 23:44
Stary 2013-04-25, 11:51   #205
vanadis
Wtajemniczenie

właśnie o 11 ruszyła kolejna tura, niestety ciężko coś fajnego znaleźć

vanadis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 16:11   #206
Charmain
Zakorzenienie

Zapisałam się do tej wyszukiwarki rano gdy zobaczyłam post, a informacja przyszła o 15, więc coś kiepsko działa
Akurat byłam na fb i Wiedeń upolowany
Stary 2013-04-26, 11:53   #207
Kikia
Raczkowanie

A ja mam do Was takie pytanie i prośbę o sprostowanie.
Będę jechać PB Kraków - Warszawa i potem Warszawa - Gdańsk (przyjazd do w-wy mamy o 6:30, a do Gdańska ruszamy 8:45). W W-wie musimy przejechać metrem pomiędzy jednym a drugim przystankiem PB. Ktoś mi mówił, że jeśli jedzie się PB tym połączeniem to przejazd metrem odbywa się bez biletu - jakby na bilecie PB. Słyszałyście coś takiego? Oczywiście zapytam też u źródła, ale to już bliżej wyjazdu, a do tego zostało nam jeszcze trochę. Chciałam się teraz tylko dowiedzieć czy spotkałyście się z czymś takim?
Kikia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-26, 18:13   #208
klaudens
Zakorzenienie

jechałam w grudniu nic takiego nie słyszałam
klaudens jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-27, 19:25   #209
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Zapisałam się do tej wyszukiwarki rano gdy zobaczyłam post, a informacja przyszła o 15, więc coś kiepsko działa
Akurat byłam na fb i Wiedeń upolowany
No właśnie, wtedy były problemy, jakieś bugi widocznie, w każdym razie i tak ją rekomenduję, szczególnie dla osób, które dostosują się do najtańszego terminu. No bo jak komuś potrzebna jest konkretna data to rzeczywiście nie ma sensu.
Ja wtedy akurat byłam w busie i ogarnęłam temat 3 godziny później. Interesował mnie krótki wypad też do Wiednia, no ale za 30 dychy w jedną stronę jechać nie będziemy

Cytat:
Napisane przez Kikia Pokaż wiadomość
A ja mam do Was takie pytanie i prośbę o sprostowanie.
Będę jechać PB Kraków - Warszawa i potem Warszawa - Gdańsk (przyjazd do w-wy mamy o 6:30, a do Gdańska ruszamy 8:45). W W-wie musimy przejechać metrem pomiędzy jednym a drugim przystankiem PB. Ktoś mi mówił, że jeśli jedzie się PB tym połączeniem to przejazd metrem odbywa się bez biletu - jakby na bilecie PB. Słyszałyście coś takiego? Oczywiście zapytam też u źródła, ale to już bliżej wyjazdu, a do tego zostało nam jeszcze trochę. Chciałam się teraz tylko dowiedzieć czy spotkałyście się z czymś takim?
Bzdura totalna, do metra nawet nie wejdziesz, nie mając biletu No chyba że skacząc albo wchodząc przez bramkę, ew. windą. W każdym razie myślę, że na tę trasę starczy bilet 20 minutowy, choć sprawdź dokładnie, bo mogę się mylić. Nie wiem, czy metro nadal jeździ wolniej, jeśli tak to bardziej się opłaci kupić bilet jednorazowy.
Stary 2013-04-28, 15:46   #210
azaina
Rozeznanie

a mi udało się upolować bilety Katowice-Gdańsk w 2 strony za 23zł

polskiego busa gorąco polecam! jadąc pierwszy raz byłam w szoku, jak zaczęli rozdawać kawę/herbatę, wodę, soczki, rogaliki, herbatniki, a nawet lody obsługa bardzo miła, zawsze pomocna, nie spotkałam się z żadnymi problemami z ich strony
azaina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości