Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ X - JUBILEUSZ! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-29, 06:55   #181
lili1987
Zakorzenienie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ X - JUBILEUSZ!

wstałam, bo muszę zadzwonić do rejestracji i umówić małą na wizytę.
w ogóle to czeka mnie wydatek jakieś 120 zł
zawsze mierzyłam małej temperaturę elektronicznym termometrem, ale wczoraj ledwo mi pozwoliła zmierzyć i muszę kupić ten przykładany do czoła wiecznie coś
ciekawe czy jeszcze na dziś będą miejsca do lekarza, bo ludzie 2 dni wcześniej dzieci umawiają i mi później baba w rejestracji mówi, że najbliższy termin za dzień

rano mała znowu miała gorączkę i dałam jej nurofen i niedawno usnęła i już ma czoło chłodniejsze.

Prędzej czy później los się odwróci
Wyrówna bilans poniesionych strat

lili1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 07:00   #182
nurek119
Zakorzenienie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ X - JUBILEUSZ!

Cytat:
Napisane przez Kelpie Pokaż wiadomość

Znowu się napracowałam...ale mam wolny czwartek i dostane wolne wtedy kiedy TŻ jedzie do domu
A najlepsza wiadomość to taka, że zarezerwowaliśmy sobie nocleg w Zakopanem na nasz urlop
super i kiedy jedziecie? my byliśmy w połowie kwietnia i był śnieg

Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość
no i oficjalnie chwalę się...w końcu coś ruszyłam w sprawie mojej pracy magisterskiej , jutro obgadam szczegóły i jak promotor sie zgodzi ( a innej opcji nie biorę pod uwagę ) to zaczynam pisać straaasznie się nakręcam, bo znalazłam temat , który baardzo mi sie podoba i pisanie będzie sprawiało mi przyjemność także trzymajcie jutro kciukasy ( choć w sumie to formalność, bo prof, wszystko zaakceptuje bylebym zaczeła pisać ... ) już nawet wypożyczyłam 10 książek
za mobiliizacje

dzień dobry
ja już wstałam i trzeba zjeść śniadanko i ruszać do pracy ale już nie na tak długo tzn na 6h a potem wsiadam na rower i musze go wywieść do koleżanki bo nie mam co z nim zrobić a to cholernie daleko
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 07:10   #183
kraven
Zakorzenienie

Dzień dobry. Ja zaraz do pracy spadam.
Dzisiaj jade przymierzyć tą małą czarną, którą mam odłożoną. 1,5 kg mam mniej, ale jakoś nie widze, zebym schudła. Trzymajcie kciuki, żebym sie wcisnęłam.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 07:12   #184
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dzisiaj jade przymierzyć tą małą czarną, którą mam odłożoną. 1,5 kg mam mniej, ale jakoś nie widze, zebym schudła. Trzymajcie kciuki, żebym sie wcisnęłam.

zwariuję zaraz
w tej rejestracji nikt nie odbiera
najlepsze jest to, że nawet jak tam jestem, to stoją 3 baby w rejestracji, gadają o plotkach, a żadna nie raczy telefonu odebrać nawet obsłużyć żadna nie raczy tylko gadają między sobą

Stary 2011-06-29, 07:18   #185
kraven
Zakorzenienie

Lili mam nadzieje, że się dodzwonisz.

U nas w przychodni bardzo przestrzegają tego, żeby odbierać telefony. Pani dyrektor często chodzi i sprawdza, czy rejestratorki się nie obijają.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 07:24   #186
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Lili mam nadzieje, że się dodzwonisz.

U nas w przychodni bardzo przestrzegają tego, żeby odbierać telefony. Pani dyrektor często chodzi i sprawdza, czy rejestratorki się nie obijają.
w tej przychodni co ja jestem to te baby mają totalny olew, możesz pół dnia dzwonić i jeszcze Ci powiedzą, że trzeba było wcześniej się zarejestrować, bo teraz to już miejsc nie ma
dzwonię dalej, do skutku
tam jest problem z kierowniczką(czy dyrektorką?) przychodni, bo ona sama ma olew

Stary 2011-06-29, 07:33   #187
aaby
Zakorzenienie

Dzień dobry SPD!
Ależ w ostatnich dniach nie chce mi się do pracy przychodzić Sytuacja tutaj nie nastraja dobrze i naprawdę marzę, by to wszystko się już skończyło, wszystko zostało wyjaśnione i znów będę mogła sobie spokojnie pracować

Dziś po pracy planujemy jechać do cukierni pozamawiać wszystko weselne, zatem z wolnego popołudnia znów niteczki...

Aaa, marcia, zapomniałam odpisać Wieczór panieński mam w tę sobotę, TŻ też szybko zorganizował kawalerski, bo chcieliśmy mieć jednego dnia. Ciekawe, co siostra wymyśli

Cytat:
Napisane przez lili1987 Pokaż wiadomość
mała dostała gorączkę ponad 38
dałam jej nurofen i się zbiła gorączka, ale jutro muszę do przychodni zadzwonić i na wizytę się umówić.
lili, sorry, ale zawsze kiedy mała ma choćby o pół stopnia przekroczoną temperaturę, to Ty biegniesz do lekarza? Zwłaszcza, że ją zbiłaś... Przecież u lekarza jest tyle chorych dzieci, że tak naprawdę tam dopiero może się zarazić
Nie jestem lekarzem (może niech się kraven wypowie) i nie mam dzieci, ale dla mnie to trochę chore tak biegać z każdym katarkiem i narażać dziecko jeszcze bardziej

Tak w ogóle wczoraj pojawiło się kilka kandydatek do oddelegowania na SPD Chat Dziewczynki, uspokoić się proszę

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 07:36   #188
lili1987
Zakorzenienie

o dziwo dodzwoniłam się, ale miejsc już nie ma
dostałam z łaski nr na pomoc doraźną i od 18 mogę iść, bo mi zależało na po poludniu, żeby z Tż podjechać autem, bo nie będę z małą autobusem jechała jak chora

czyli po 18 pojedziemy, a do tej pory jakoś sobie muszę poradzić, mam nadzieję, że mała większej gorączki nie dostanie , póki co ma czoło zimne po nurofenie

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

lili, sorry, ale zawsze kiedy mała ma choćby o pół stopnia przekroczoną temperaturę, to Ty biegniesz do lekarza? Zwłaszcza, że ją zbiłaś... Przecież u lekarza jest tyle chorych dzieci, że tak naprawdę tam dopiero może się zarazić
Nie jestem lekarzem (może niech się kraven wypowie) i nie mam dzieci, ale dla mnie to trochę chore tak biegać z każdym katarkiem i narażać dziecko jeszcze bardziej
mała miała ponad 38 stopni i ma kaszel i wg mnie to jest chore dziecko.
przecież nie będę czekała, aż dostanie 40 i zapalenia płuc.
to jest małe dziecko, a nie dorosły człowiek, który ma katar.

Edytowane przez lili1987
Czas edycji: 2011-06-29 o 07:37
Stary 2011-06-29, 08:06   #189
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
I czym czyścic płytki na scianie???
ja polecam tytan kamień i rdza

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Melduję się w wątku...
Chociaż ostatnio mało się udzielam i przemykam niezauważona, ale taka kolej rzeczy. Niewiele mam ostatnio czasu na wizaż i nie potrafię się wbić w nasze dyskusje
dobrze, że jesteś tez mam podobne odczucia ostatnio, ale wiem, ze to chwilowe, tak więc proszę się nie zrażać i pisać po prostu co u Ciebie jak tam S.? dalej działa na nerwy?

Cytat:
Napisane przez zetafon Pokaż wiadomość
chyba wymyśliłam z tżtem chorą rzecz... stwierdzilismy wczoraj ze zbieramy pieniadze na wakacje w lutym/marcu i to będą wakacje na Kubie albo na Dominikanie (ale raczej to pierwsze).myślę że jest szansa że się kasa uzbiera.pozza tym to kiedy mamy jezdzic jak nie teraz?potem beda dzieci,kredyty na mieszkanie a emerytury pewnie nie dożyjemy :P
Kuba za✂✂✂iście! to jest genialny pomysł a nie chory! jak najbardziej popieram i jest to jednym z moich najwiekszych marzeń by zwiedzić ten kraj

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
My niedawno dotarliśmy do domu, bo..
wychodzę z pracy, a tam TŻ pod firmą z kwiatkiem. Do domu się jednak nie udaliśmy od razu, bo porwał mnie na urodzinowy obiad.
W domu był jeszcze jednej prezent , a na deser przewidujemy później lody i winko.
Teraz mi biedak padł - z gazetą na twarzy, ale szeptał niedawno, że on to tak tylko na pół godziny.

Kash, w moim albumie zdjęcie specjalnie dla Ciebie.
dla A. to się chłopak postarał powiedz, ze ma dużego plusa u SPD za to

co do kostiumu to napisałam w albumie, ale powtórze się: śmiało na plażę! jest smacznie

Cytat:
na pewno się zmieścisz i bedzie dobrze leżeć ja się ostatnio zmieściłam w kieckę w rozmiarze 34 Matko jak ja szczupło w niej wyglądam

ależ miałam wczoraj dzień pełen wrażeń, jedna praca, druga praca, potem randka z M. i pierwsze spięcie między nami no kiedyś musi być ten pierwszy raz ofkors okazało się, że zupełnie niepotrzebne bo po prostu źle odczytaliśmy swoje intencje, tzn. ja źle je odczytałam ale... warto było się troszkę pokłócić żeby móc się później pogodzić zachowuję się jak nastolatka, o 20 zmywam sie z naszej randki a dwie godziny pozniej lecę na łeb na szyję do centrum żeby go spotkac, wyjasnić co się stało bo inaczej nie moglabym w nocy spać ale było warto, matko co ten facet ze mna wyprawia

Marcia ja bym sobie dała spokój z tą rozmową na słuchawki skoro takie złe opinie są w necie

Nuruś ale przypał z tym mieszkaniem

Golden cieszę się, że się dogadałaś z Tż

Anastazja Ijaa dobrze mówi, dzień nad morzem by Ci bardzo dobrze zrobił cieszę sie ze bakteria zniknęła i 3mam kciuki za następne

Miłego dnia Moje Panny!

Edytowane przez 201604250957
Czas edycji: 2011-06-29 o 08:08
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 08:37   #190
Anastazja86
Zakorzenienie

Aaby- oby atmosfera w pracy się wyklarowała

Kash- ah te Twoje posty opowiadaj jak najwięcej

Lili- u mnie w przychodni tak samo, 3 babki stoją a telefon dzwoni

witam

ja wstałam po 7 i zaraz biorę się za sprzątanie, tzn ogarnianie bo za godzinę muszę wyjść z domu

zjadłam owsiankę na śniadanie i teraz piję kawkę

upał od rana i od 7 koszą trawę
Anastazja86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 08:37   #191
ijaa
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez irenkaaa Pokaż wiadomość
powiedz jeszcze sikoreczka cos wspominala o jogurtach owocowych
mozesz cos wiecej powiedziec na ten temat?
Wbrew powszechnej opinii, że to takie fajne i lekkie na dietę - bo przecież nie przejesz się, jak zjesz taki jogurt, to nic w tym dobrego.
Na dietę nie nadaję się to jednak zupełnie: owoców najczęściej brak albo tyle co kot napłakał - mimo, że owocowym się to coś nazywa dużoooooooooooooo cukru i innych polepszaczy, bo przecież trzeba jakoś to do smaku doprawić.

Dodatkowo wszystkie o "czerwonym" zabawieniu omijam szerokim łukiem, bo duże prawdopodobieństwo, że robaczkami są barwione.

Wiadomo, że we wszystkim teraz można znaleźć coś nie fajnego i o ile dla osoby bez diety raz kiedyś taki stwór to pewnie nic złego, o tyle na redukcji - nie potrzebne są w menu absolutnie.

Cytat:
Dasz radę Kochana
A jak będzie taka wiesz.. o kilogram za mała, to bierz! Będzie dodatkowa motywacja.

Cytat:
Tak w ogóle wczoraj pojawiło się kilka kandydatek do oddelegowania na SPD Chat Dziewczynki, uspokoić się proszę
Ooooo nie, nie.. prosimy o nie zsyłanie do lochów.

Ale mi się dzisiaj dobrze spało.
Dzień, wieczór i noc pełne wrażeń, to nie mogło być inaczej.

Chociaż... Kash wrócił mój sen! Na chwilę, bo na chwilę ale jednak.

Stanęłam dzisiaj przed lustrem i... MUSZĘ NA ZAKUPY. Potrzebuję jakieś "doły".
Nic tylko się cieszyć ,ale aktualnie absolutnie do śmiechu mi nie jest. Ciuchy wprost po praniu, a wiszą na mnie jak na jakimś nieforemnym wieszaku.
Bluzki to jeszcze jako tako, ale spodnie... na dupie wiszą, w pasie ściskam się paskiem - co niestety działa tylko w przypadku luźnej, ciemnej bluzki - inaczej wszystko widać.
Przebierałam się dzisiaj chyba z 4 razy.
Chciałam na zakupy "dołowe" za jeszcze 2-3 kg, bo.. przecież znów coś nie będzie pasować, ale chyba nie mam wyboru.

Na bronka dzisiaj po pracy idę, więc planuję miło spędzić czas.

Miłego dnia

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2011-06-29 o 08:38
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 08:44   #192
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Ciuchy wprost po praniu, a wiszą na mnie jak na jakimś nieforemnym wieszaku.
Bluzki to jeszcze jako tako, ale spodnie... na dupie wiszą, w pasie ściskam się paskiem - co niestety działa tylko w przypadku luźnej, ciemnej bluzki - inaczej wszystko widać.
zazdroszczę też tak chcę.
na mnie nie będą wisiały, bo mi ciotka 2 pary spodni kupiła tak małe, że ledwo się w nie mieszczę.marzę, by były w sam raz

Stary 2011-06-29, 08:45   #193
marcia45
Zadomowienie

Dzien dobry

Cały czas rozmyślam czy iść na tą pierwszą rozmowę?? Bo niby opinie złe, ale ludzie piszą, że pracuja rok lub półroku. Gorzej jakby mi trafiło wciskanie jakiś podręczników, ale czytałam, że maja też kontrakt z playem. Stawka z tego co piszą większa niż u mnie plus prowizje(co w moim wypadku raczej mało prawdopodobne). Gorzej, że za szkolenia nie płacą.

Proszę o kciuki o 16 Bo to druga rozmowa.

Projektu nie oddaje, nie skończyłam

A co do ciemnego pieczywa. Też niecierpiałam a od pół roku jemy tylko takie. I fajnie bo się najadam dwoma kromkami zamiast połową bohenka jasnego.

I wczoraj byłam w mexicanie i sączyłam margaritte ananasową

Abby konieczna relacja z panienskiego Z jednej strony Ci zazdroszcze, że już niedługo będziesz po, ale z drugiej kasy jeszcze brak Ile płacicie za kamerzyste? Macie kamere? Dużo osób Wam poodmawiało(wiem ze troche offtopowo, ale tak troszeczke)

Ijaa aż mi się morza i plaży przez Ciebie zachciało:P

Lili trzymam kciuki, żeby z małą nic poważnego nie było.

Nurku to byś mieszkała niedaleko mnie chyba, jaka szkoda I jeszcze ta cena, nie wiedziałam, że takie istnieją jeszcze w Wawie.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 08:52   #194
lili1987
Zakorzenienie

w ogóle to ja chcę wrócić do wagi z kiedyś, także mam nadzieję, że wrócę i że będę wciskała się w ciuszki z kiedyś i nie będą opięte
to nie przeszkodzi mi też kupić np. jeansów po schudnięciu na zachętę.

w ogóle to wybrałam dla siebie odpowiednią dietę- opartą o Indeks Glikemiczny

przeczytałam już co i jak, tylko nie wiem czy mogłabym słodzik stosować do jednej kawki dziennie, bo cukru i miodu niesety nie, bo IG za wysokie

mam nadzieję, że nie zbankrutuję na tym odchudzaniu, ale zamierzam jeść mniejszą ilość, także chyba tak źle nie będzie i nie pójdę z torbami

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość

aż mi się morza i plaży przez Ciebie zachciało:P
oj mi też, ale z tym brzuchem i boczkami to bym nie wyszła w stroju

Stary 2011-06-29, 08:58   #195
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
przeczytałam już co i jak, tylko nie wiem czy mogłabym słodzik stosować do jednej kawki dziennie, bo cukru i miodu niesety nie, bo IG za wysokie

mam nadzieję, że nie zbankrutuję na tym odchudzaniu, ale zamierzam jeść mniejszą ilość, także chyba tak źle nie będzie i nie pójdę z torbami
Słodzik możesz - chociaż to niestety nic zdrowego. Możesz też kupić fruktozę (jest lepsza od cukru) i bodajże (nie pamiętam dokładnie) do 100kcal (a łyżeczka ma ok. 16 kacl) w niej możesz spokojnie dziennie przyswoić.

Jeśli chodzi o kasę, to moim zdaniem nie zbankrutujesz. Będziesz jeść mniej, ale wartościowsze produkty (co skutkuje lepszym samopoczuciem i sytością), żołądek też się przyzwyczaja do diety i już tak sie nie domaga ton jedzenia - dla mnie np. nie było problemem wciągnięcie pół ogromnej pizzy z pizzeri, a teraz... najadam się do syta dwoma kawałkami takiej którą robię w domu.

Stary 2011-06-29, 09:03   #196
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Słodzik możesz - chociaż to niestety nic zdrowego. Możesz też kupić fruktozę (jest lepsza od cukru) i bodajże (nie pamiętam dokładnie) do 100kcal (a łyżeczka ma ok. 16 kacl) w niej możesz spokojnie dziennie przyswoić.

Jeśli chodzi o kasę, to moim zdaniem nie zbankrutujesz. Będziesz jeść mniej, ale wartościowsze produkty (co skutkuje lepszym samopoczuciem i sytością), żołądek też się przyzwyczaja do diety i już tak sie nie domaga ton jedzenia - dla mnie np. nie było problemem wciągnięcie pół ogromnej pizzy z pizzeri, a teraz... najadam się do syta dwoma kawałkami takiej którą robię w domu.
ja już jem mniej, ale jeszcze nie kupiłam tych produktów co mają niskie IG i jem nie patrząc na to.
Fruktozy nigdy nigdzie nie widziałam w aptece czy markecie jest

co do słodzika to ja nie zamierzam go zawsze stosować, tylko do czasu, aż schudnę, a później 1-2 kawki osłodzę normalnie cukrem
słodzik to tak tylko czasowo chciałam, bo to dziadostwo

jutro lub pojutrze zrobię te dietkowe zakupy i zobaczę ile to mnie wynosi mam nadzieję, że wyjdę na tym podobnie, bo przecież zamierzam jeść mało, a nie się obżerać.

muszę dziś się zorientować w 2 aptekach koło mnie ile termometry bezdotykowe kosztują.

u mnei cd remontu- jest mega głośno

Stary 2011-06-29, 09:04   #197
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Chociaż... Kash wrócił mój sen! Na chwilę, bo na chwilę ale jednak.
Ijaa może ten kolo wysyła Ci podświadomie jakieś fluidy i to dlatego? może kup sobie jakąś unisex piżamę typu wór na kartofle i chodź w niej spać wtedy nie będzie Ciebie nawiedzał?

Marcia i co dobra ta margaritta ananasowa?
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 09:09   #198
Anastazja86
Zakorzenienie

Lili- ja kupowałam dla mamy ten termometr bezdotykowy i kosztował 119zł jako że robiłam wtedy spore zakupy w aptece to babka mi opuściła cenę do 99zł
Stary 2011-06-29, 09:12   #199
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anastazja86 Pokaż wiadomość
Lili- ja kupowałam dla mamy ten termometr bezdotykowy i kosztował 119zł jako że robiłam wtedy spore zakupy w aptece to babka mi opuściła cenę do 99zł
dzięki za info
patrzyłam na allegro to są różne te termometry- jeden przypomina taki zwykły, w sensie, że jest tylko trochę większy, a jeden to jak taki pistolet jakby wygląda i jestem trochę ogłupiona, ale zobaczę jaki będzie w dwóch aptekach koło mnie.
na allegro ceny są między 80, a 200
mam nadzieję tylko, że się nie popsuje po miesiącu

Stary 2011-06-29, 09:24   #200
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:

Nurku to byś mieszkała niedaleko mnie chyba, jaka szkoda I jeszcze ta cena, nie wiedziałam, że takie istnieją jeszcze w Wawie.
za prace
ja też nie wiedziałam, że takie istnieją
ja już siedze w pracy i dziś mam takiego lenia, że szkoda gadać ale tylko dziś i jutro już wskakuje na wyższą stawkę więc może i motywacja będzie trochę większa
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 09:24   #201
alazkrainy
Zakorzenienie

Bry

Cytat:
Tak Was czytam ostatnio i mam wrażenie, że wątek zamienia się w jedno wielkie miejsce do narzekania.
No na przykład ciągle tylko temat o jaka to ja gruba i schudnąć muszę .... kurcze to nie ma co gadać tylko brać przykład z ijii (moje guru odchudzania ) i potem chwalić się sylwetką.
Jeszcze jakieś narzekania się przewinęły, ale w całym stresie nie pamiętam już o nich. Ale zamiast narzekać to może warto cieszyć się z tego co się ma? bo jednak są tacy co mają gorzej, a uśmiech z ich twarzy nie schodzi.
Nie ma nic praktycznie o oszczędzaniu cos cały sens wątku gdzieś zaginął w akcji.

Tak jak kiedyś z chęcią wchodziłam na wątek tak teraz zaglądając tu mam mieszane uczucia.

Wiadomo, że nie da się uniknąć, bo siłą rzeczy cały czas o oszczędzaniu nie da się rozmawiać.
ALE zaznaczam, że to moje zdanie i każdy ma prawo mieć inne i oczywiście ja tam nie zamierzam więcej na ten temat mówić, ale jednak nie dawało mi to spokoju i musiałam się wypowiedzieć.

Co u mnie ?
Jutro straszny dzień juz mnie boli żołądek.
Do tego miałam jeszcze przeboje z samą pracą bo w piątek odebrałam maila od promotora, że prosi o szybki kontakt, bo trzeba przedrukwać pracę, zmienić tytuł i nawy dwóch rozdziałów bez płaczu się nie obyło, szybkie drukowanie i w sobotę wizyta w Poznaniu.
A tak poza tym to nic nowego się nie dzieje, bo żyję ta obrona i to jest u mnie temat nr 1.

W tym miesiącu może uda nam się go zakończyć na 0. Także nie będzie źle. Biorąc pod uwagę zakup roweru, ale na to poszło troszkę pieniażków ze skarbonki (300 zł udało sie uzbierać). Oprócz tego Tż zachomikował na koncie jakąś kwotę pieniędzy. Nie wiem ile i nie wiem jak on to zrobił, ale zawsze kiedyś się przydadzą. Na razie czekają.
Ogólnie zaczynamy wychodzić na prostą, na pewno nie będzie wielkiego cudu, ale może co miesiąc uda się coś odłożyć.

alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 09:33   #202
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
może kup sobie jakąś unisex piżamę typu wór na kartofle i chodź w niej spać wtedy nie będzie Ciebie nawiedzał?

To na pewno by nie wzbudziło w Adamie żadnych 'podejrzeń'.
A fluidy? Ja mu cholera wyślę. Niech spada na bambus.

Zrobiłam całą grafikę pod oferty handlowe i promocje i mi się komp zrestartował, przez skok napięcia.

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez alazkrainy Pokaż wiadomość
Bry
Ale zamiast narzekać to może warto cieszyć się z tego co się ma? bo jednak są tacy co mają gorzej, a uśmiech z ich twarzy nie schodzi.
Zgadzam się!

W związku z powyższym... raz dwa... wszyscy się uśmiechamy. Popadamy w chwilę zadumy... i już wiemy, że mamy się z czego cieszyć.

I . (ale z tym guru to pojechałaś )

Gratuluję też wychodzenia na prostą. I roweru(bo chyba mi to umknęło) - świetny jest.

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2011-06-29 o 09:35
Stary 2011-06-29, 09:59   #203
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Nie zgodzę się.
Oczywiście na dłuższą metę węglowodany są do funkcjonowania potrzebne, ale nie powinno się na redukcji jeść tych złych.
Wyrzucamy więc białe pieczywo, białą mąkę, ziemniaki z sosami, wszelkie przekąski, a zastępujemy to węglowodanami lepszymi owoce, pełnoziarniste pieczywo, kasza.

Organizm nie spali tak dobrze nadmiaru tłuszczu gdy tylko zredukujemy porcje.
O wiele lepszym zatem będzie zjedzenie 3 kromek pełnoziarnistego pieczywa z szynką i warzywami, niż dwóch białych z pasztetem.
Podobnie przy obiedzie: zredukowanie ilości ziemniaków z 6 do 3 oraz sosu z dwóch łyżek do jednej przyniesie jakieś efekty, ale o wiele lepsze i zdrowsze dla organizmu byłyby one gdyby zastąpić to innym warzywem (brokuł, fasolka, sałatka grecka) bez sosu i zjeść do tego mięso, a za jakiś węglowodan wziąć pomarańczkę na następny posiłek.

Przy okazji takie zmiany powodują "łatwiejsze" przebrniecie przed dietę.
Po 3 ziemniakach z sosem będzie się szybciej głodnym niż po innym warzywie i mięsie.

Cytat:
Napisane przez Maja22Maja Pokaż wiadomość
Miałam na myśli dietę nieszokującą. Na początku zmniejszamy porcję, a tym samym wdrażamy do naszego jadłospisu (powoli, a nie gwałtowne) spożywanie pełnoziarnistego pieczywa, owoce i warzywa.

Ja uważam za złe całkowite wyeliminowanie białego pieczywa z naszego życia.
Niech TŻ zrobi sobie jeden taki dzień, gdzie będzie jadł to na, co będzie miał ochotę, lecz w kolejnych dniach niech się pilnuje
A ja uważam, że albo się chce schudnąć, albo siebie oszukiwać, że się odchudzamy

Cytat:
To nie jest nic gwałtownego.
Nadal będzie pieczywo, nadal będą warzywa, mięso, nabiał, nawet na słodkość (dobrą) można sobie od czasu do czasu pozwolić.
Orgranizm nie będzie szalał z głody przez zmniejszenie porcji - co dla łasuchów często jest nie do przeskoczenia, a będzie mocniej wykorzystywał (i spalał nadmiar) to co zostało zjedzone.

Poza tym załóżmy, że osoba która chce się odchudzać, do tek pory żywiła się bułami, hamburgerami, chipsami i zalewała to colą.
Zdrowym będzie jedzenie tego nadal tylko w zmniejszonych porcjach? Nie sądzę.
Ja nie wyobrażam sobie jeść białego pieczywa. Ciemne jem już kilka lat i jest mi z tym dobrze

Cytat:
Nikt nie każe "surowego" błonnika wprowadzać.
W pieczywie ciemnym owszem jest, w warzywach też, ale są to takie ilości, że spowodują prawdopodobnie porzucenie 1kg wagi w trzy dni - zwyczajnie opróżnią nam się jelita z zalegającego pokarmu.
To nic groźnego.
To jest piękne

Cytat:

Hej.
Dziewczyny nawet nie wiecie jaka ze mnie idiotka. Wczoraj drukowałam pracę dla siebie żeby tż mi dziś oprawił i zauważyłam koszmarny błąd. Na drugiej stronie mamy oświadczenie i to oświadczenie wysłała mi koleżanka. Nie wiem jak to się stało, ale nie zmieniłam jej tamtu pracy na swój Wszystko już oddane, pisałam do promotorki i muszę to zmienić w dziekanacie. 2 dni w tyłku, bo muszę jechać do promotorki do Kato po jej podpis, a potem do Rybnika do dziekanatu to podmienić. Jestem wściekła jak nie wiem
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 10:10   #204
Anastazja86
Zakorzenienie

Kraven- kciuki za sukienkę

Ala- kciuki na jutro na pewno będzie 5 cieszę się że wychodzicie na prostą

Lili- 200zł za termometr to strasznie dużo ja mam taki: http://violin.otwarte24.pl/45,TERMOM...ntent=54459366
jest świetny, mierzy temperaturę dosłownie w 2 sekundy
Stary 2011-06-29, 10:13   #205
dudipopka
kobieta za ladą

lilii zdrówka młodej

wpadłam sie przywitać i lece ,najpierw podrzuce Julkę do ciotki Tż a potem do dentysty ,potem szybko spowrotem bo chyba dziś zaczynamy malowanie już mojego wysłałam po barwniki(najwyżej będzie jego wina)
malujemy z barwników bo na gotowe farby nas nie stać
no to pa

ja to wogóle nie wiem o co chodzi z tym off topem i dla czego po roku czasu nagle przeszkadza pisanie nie tylko o oszczędzaniu

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 10:17   #206
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Cytat:
ciężki dzień za mną, a jutro będzie jeszcze gorzej... rano muszę napisać wstepny plan pracy mgr, potem jadę na uczelnię i na ploty z koleżanką
Ja uwielbiałam pisać swoją pracę mgr, teraz ciągle słyszę jakie to ciężkie i straszne
Niemniej jednak gratuluję pałera i oby trwał najdłużej

Cytat:
rano mała znowu miała gorączkę i dałam jej nurofen i niedawno usnęła i już ma czoło chłodniejsze.
Miejmy nadzieję, że to nic poważnego

Cytat:
Tak długo Ci trzymają odłożoną? To po znajomości czy w jakimś sklepie tak można?

Cytat:
Napisane przez nurek119 Pokaż wiadomość
ja też nie wiedziałam, że takie istnieją
Ja wiedziałam I to aż za dobrze... mam już dosyć tego haraczu

Cytat:
Tak Was czytam ostatnio i mam wrażenie, że wątek zamienia się w jedno wielkie miejsce do narzekania.
ALE zaznaczam, że to moje zdanie i każdy ma prawo mieć inne
Amen

My mięliśmy znowu nieprzewidziany wydatek 150 zł poszło się walić
Muszę zaraz ogarnąć kasiurę żeby się z ręką w nocniku nie obudzić

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
ja to wogóle nie wiem o co chodzi z tym off topem i dla czego po roku czasu nagle przeszkadza pisanie nie tylko o oszczędzaniu
Mi nie przeszkadza... chciałam nawet wrzucić fotę kwiatka z prośbą o identyfikację

Z m i e n i ł a m swoje życie!
Puntodivista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 10:30   #207
ssnowdrop
Zadomowienie

No to zgodnie z radą Ali zamiast narzekać, piszę czym się cieszę:
- pracę dziś oddaję
- wizja dodatkowej pracy robi się baaardzo realna
- tż mnie kocha, a ja jego
- jutro jadę do domu i choć na chwilę zapomnę o odliczaniu, oszczędzaniu, grosza ciułaniu.
- straciłam 1,5 kg w ogóle się nie odchudzając
- za miesiąc i troszeczkę odwiedzam Łódź i spotykam się z jedynymi, wspaniałymi SPD- czego naprawdę nie mogę się doczekać

Cytat:
Napisane przez Puntodivista Pokaż wiadomość
Ale miałam hardkor w robocie... nie dość, że się spóźniłam, oczy zapłakane a z biegu szef na spotkanie mnie zaciągnął Dobrze, że jakoś ogarnęłam
co się słało kochana?

Cytat:
Napisane przez irenkaaa Pokaż wiadomość
problem jest tez taki ze w domach z kartonu kiepsko te sciany sa do takich warunkow przystosowane i niestety wychodzi potem
święta racja, ja też dostawałam obrzydzenia jak wchodziłam w anglii do łazienki a tam wykwity i nic na nie nie pomaga. ściany normalnie karton, papier a w kuchni czy w łazience nie da się uniknąć wilgoci;/

Cytat:
mała dostała gorączkę ponad 38 dałam jej nurofen i się zbiła gorączka, ale jutro muszę do przychodni zadzwonić i na wizytę się umówić.
mam nadzieje ze to nic poważnego

Cytat:
no i oficjalnie chwalę się...w końcu coś ruszyłam w sprawie mojej pracy magisterskiej
no i super trzymam kciuki ża konsekwencje w jej pisaniu, bo wiem jak trudno się zebrać
Cytat:
Dzień dobry SPD!
Ależ w ostatnich dniach nie chce mi się do pracy przychodzić Sytuacja tutaj nie nastraja dobrze i naprawdę marzę, by to wszystko się już skończyło, wszystko zostało wyjaśnione i znów będę mogła sobie spokojnie pracować
żeby wszystko sie poukladało. a jakby nie chciało, to armia SPD wpadnie i zrobi porządeczek

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
ależ miałam wczoraj dzień pełen wrażeń, jedna praca, druga praca, potem randka z M. i pierwsze spięcie między nami no kiedyś musi być ten pierwszy raz ofkors okazało się, że zupełnie niepotrzebne bo po prostu źle odczytaliśmy swoje intencje, tzn. ja źle je odczytałam ale... warto było się troszkę pokłócić żeby móc się później pogodzić zachowuję się jak nastolatka, o 20 zmywam sie z naszej randki a dwie godziny pozniej lecę na łeb na szyję do centrum żeby go spotkac, wyjasnić co się stało bo inaczej nie moglabym w nocy spać ale było warto, matko co ten facet ze mna wyprawia
pisz, pisz więcej uwielbiam Twoje posty!

Cytat:
Stanęłam dzisiaj przed lustrem i... MUSZĘ NA ZAKUPY. Potrzebuję jakieś "doły".
Nic tylko się cieszyć ,ale aktualnie absolutnie do śmiechu mi nie jest. Ciuchy wprost po praniu, a wiszą na mnie jak na jakimś nieforemnym wieszaku.
cieszyć się, cieszyć! wyrzeczenia zostały nagrodzone:ju pi: figurka jak marzenie!

Cytat:
będą kciuki a na rozmowe możesz iść, przekonasz się sama jak jest i podejmiesz decyzję

Cytat:
Oprócz tego Tż zachomikował na koncie jakąś kwotę pieniędzy. Nie wiem ile i nie wiem jak on to zrobił, ale zawsze kiedyś się przydadzą. Na razie czekają.
Ogólnie zaczynamy wychodzić na prostą, na pewno nie będzie wielkiego cudu, ale może co miesiąc uda się coś odłożyć.
super! no i gratulacje dla tż za chomikowanie! zuch chłopak

Cytat:
Zrobiłam całą grafikę pod oferty handlowe i promocje i mi się komp zrestartował, przez skok napięcia.
taaaa... znam to i... uwielbiam może jednak uda się odzyskać?

dziewczyny, ale dzisiaj newsweek zrobił wydanie o tym, jaka byłaby Diana gdyby żyła. mnie rozwaliła jej 'niby fejsbukowa strona'
my feet run out of ground
i gotta find my place
i wanna hear my sound
don't care about other pain infront of me
cause im just tryin be happy
ssnowdrop jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 10:34   #208
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anastazja86 Pokaż wiadomość
Lili- 200zł za termometr to strasznie dużo ja mam taki: http://violin.otwarte24.pl/45,TERMOM...ntent=54459366
jest świetny, mierzy temperaturę dosłownie w 2 sekundy
są jeszcze takie
http://allegro.pl/termometr-bezdotyk...689007445.html

ja muszę mieć "na już", czyli i tak kupię w okolicy

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
lilii zdrówka młodej

wpadłam sie przywitać i lece ,najpierw podrzuce Julkę do ciotki Tż a potem do dentysty ,potem szybko spowrotem bo chyba dziś zaczynamy malowanie już mojego wysłałam po barwniki(najwyżej będzie jego wina)
malujemy z barwników bo na gotowe farby nas nie stać
no to pa

dudi nie przejmuj się, że Was na gotowe nie stać, z barwników równie ładne wychodzą.
My raz kupiliśmy gotową farbę, jak mieszkałam u "teściów" i miał być fiolet, a po nałożeniu na ścianę wyszedł prawie czarny
musieliśmy z mnóstwem białej farby zmieszać i mimo to wyszedł ciemny

Stary 2011-06-29, 10:35   #209
Paulunia8713
Zadomowienie

Witam
Dzisiaj pospałyśmy do 9. Czuje się znakomicie

Lili pamiętam jak moja malutka miała gorączkę, mocny kaszel i katar. W takim przypadku od razu idę do lekarza bo moja ma tendencje do różnego rodzaju zapalenia gardła, krtani itp Jednak w tym przypadku pani w rejestracji powiedziała, że już nie mają miejsc. W takim razie powiedziałam jej, że ma mi napisać na kartce, że dziecka nie przyjmnie bo nie ma miejsc. Nie wiem jak to się stało ale mimo wielu ludzi weszłyśmy pierwsze. Okazało się to ostrym zapaleniem gardła i drogimi lekami. Tyle od siebie
Stary 2011-06-29, 10:37   #210
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Puntodivista Pokaż wiadomość

My mięliśmy znowu nieprzewidziany wydatek 150 zł poszło się walić
Muszę zaraz ogarnąć kasiurę żeby się z ręką w nocniku nie obudzić

mi co miesiąc nieprzewidziany wypada
normalnie miesiąc w miesiąc
w tym miesiącu żeby tradycji stało się zadość wypada mi termometr za 120
mam nadzieję, że nic mnie więcej nie zaskoczy (oby )

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości