|
|
#181 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
dzieki
![]() hm, nazw nie znam, ale nie polskie, bo jestem w jednym z niemieckich miast z przedrostkiem 'Bad', czyli odpowiednikow polskich 'Zdroj' ![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Cytat:
![]() a tak z ciekawosci: czemu nie za czesto taka pizze na obiad na U? Pytam nie dlatego, ze mam zamiar jesc ja co tydzien, ale co w niej niezdrowego salami? tluszcz zwierzecy, ktory tez trzeba jesc. w serze jest masa wapnia, pepperoni chyba jest ok, a oliwki to samo zdrowie. A poniewaz domowe, to bez zadnych konserwantow, a w dodatku z maki pelnoziarnistej . to tak z czystej ciekawosci ![]()
|
|
#182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzisiaj bylo ich sporo, na jutro na R troche mniej, ale musze zrobic zakupy bo mi sie slonecznik skonczyl,wiec moze jutro go gdzies tam wcisne ![]() Takie pytanie odnosnie orzechow,slonecznika itp. Wiadomo,ze na sniadanie wszystko jest dozwolone ale jak to pozniej w ciagu dnia wyglada, kiedy najlepiej na R jesc orzechy/slonecznik?Do wiesniaka np. na kolacje?Podwieczorek? I jak to jest np. ze salatka do obiadu np. ze salaty i pomidora i posypac ja slonecznikiem?Dobre polaczenie?
|
|
|
|
|
#183 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, że pizza ogólnie kojarzy się z czymś mega niezdrowym i kalorycznym, dlatego tak napisano
Chociaż moim zdaniem Twoja wręcz przeciwnie- na pewno pyszna i nie mająca nic wspólnego z tą z pizzeri, czy sklepu
|
|
|
|
#184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale masz racje,jezeli jest z pelnoziarnistej maki to ok. To chyba moje bledne skojarzenie z pizzami na miescie,wiec moj blad
|
|
|
|
|
#185 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
zapomniałyście o mnie
|
|
|
|
|
#186 |
|
Wtajemniczenie
|
To jest R/U/P?
oceniam jako R... ^^ mój jadłospis na jutro .. tym razem się starałam i przemyślałam go całego.. Próbuje brać sb wasze uwagi do serca ![]() ŚNIADANIE: -musli (płatki owsiane, otręby, rodzynki,1/4 banana {tyle tylko zostało było by 1/2 ale mama dołączyła do diety ^^}) -jabłkook II ŚNIADANIE: -2x kromka chleba razowego(posmarowane delmą ) z szynką z indyka na to sałata, pomidor, ogórek i szczypiorek ok OBIAD: -pół woreczka brązowego ryżu z jajkiem i 3 kiszonymi ogórkami dalabym wiecej warzyw bo 3 ogorki wydaje mi sie,ze to za malo (wiem że nie ma mięsa, ale coś wykombinuje )PODWIECZOREK: -jogurt nat. z kawałkami jabłka, otrąbami, płatkami owsianymi zrezygnowalabym z platkow owsianych o tej porze, ale jezeli nie utrudniaja Ci niczego to ok KOLACJA: -jejecznica z 2 jajek ze szczypiorkiem (sól, pieprz) -ogórek tutaj oki ![]() Mam nadzieje że robię jakieś postępy ![]() Zaznaczaj przed jadlospisem czy to jer R/U/P bo ciezko oceniac inuticyjnie ocenialam to jako R bo pod takie mi podchodzi, ogolnie ladnie, tylko do obiadu wiecej warzyw a co do powieczorku to te platki owsiane wg Twojego uznania,zalezy czy utrudniaja Ci porzadany efekt czy nie. Mi tez odradzano owoce w poznych godzinach na R,ale mi niczego nie utrudniaja,wiec jakos specjalnie ich nie unikam
|
|
|
|
#187 |
|
Przyczajenie
|
hejj ponownie, czy myślicie że taki jadłospis będzie dobry na jutro? może coś jednak zmienić? dodam że nie potrafię całkowicie obejść się bez niektórych produktów
![]() REDUKCJA (20 minut biegania na rozruszanie) 1)kromka chleba razowego, jajko na miękko, warzywa 2)jogurt naturalny, jabłko 3)sałatka:łosoś,trochę pieczonych ziemniaków,duuużo warzyw, kiełki, orzechy włoskie 4)mrożony jogurt, trochę malin i borówek (tutaj właśnie muszę zjeść coś 'słodkiego', to chyba nawyk) (30 minut biegania i lekkie ćwiczenia) 5)dwa jajka sadzone na oliwie, warzywa |
|
|
|
#188 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze Rrr
![]() 1. Owsianka 3ł, 150 g twarogu półtłustego, łyżka masła orzechowego, pół jabłka 2. sałatka - tuńczyk w/s/w, 2 jajka, pomidor, oliwki zielone 3. Gotowany filet z kurczaka + surówka 4. Makrela wędzona + ogórek małosolny 5. Serek wiejski 200g + garść nerkowców z migdałami dziś w ciągu dnia nie ma ćwiczeń ale za to dużo chodzenia...
|
#189 |
|
Przyczajenie
|
moje U:
I. owsianka (1/3 szklanki płatków owsianych) na mleku z rodzynkami, suszoną żurawiną i ziarnami słonecznika; miseczka malin II. 2 kromki chleba z masłem i miodem/ serem, ogórkiem; 2 czekoladowe ciasteczka III. ryż z klopsikami w sosie pomidorowym IV. 2 kromki chleba z masłem i dżemem truskawkowym/ szynką, pomidorem V. kasza manna na mleku z cynamonem i masłem I jak to wygląda?
Edytowane przez king0 Czas edycji: 2011-07-07 o 09:45 |
|
|
|
#190 | |
|
♥
|
Cytat:
![]() ładny jadłospis pod warunkiem , że nie chodzisz głodna oraz dobrze się czujesz na diecie niskowęglowej |
|
|
|
|
#191 |
|
Raczkowanie
|
Wczorajsze U/P: (z założenia P,z efektu U)
I. 4 łyżki muesli z garścią rodzynek na szklance mleka 3,2, kromka pszennego chleba z masłem, żółtym serem i świeżą bazylią kawa II. banan, kawa (nie było czasu na więcej) III. ok. 4 średnie ziemniaki z dużą ilością sosu od żeberek, talerzyk gotowanych przetartych buraczków z octem, szklanka soku pomarańczowego wiśnie podjadane w czasie robienia ciasta ![]() IV. 1/2 dużej drożdżówki z serem przekrojonej na pół i posmarowanej masłem i dżemem, jogurt pitny 250g V. mała kromka jak na śniadanie, plaster twarogu z jogurtem (w zasazie większa łyżka - trzeba coś było zrobić z resztką ![]() VI. kubek kaszy na mleku z 4 łyżeczek posłodzony 4 łyżeczkami dżemu malinowego roboty młodszego brata , kawałek ciasta wiśniowego z kruszonkąherbata z cytryną proszę o ocenę
|
#192 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#193 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak dużo lepiej się czuję kiedy jem mniej węgli, płaski brzuch i nie czuję głodu, podbijam bilans tłuszczami no chyba że czeka mnie sporo ruchu, siłownia to zjadam ww więcej ![]() Co do nabiału kurde strasznie go lubię i te 2 razy dziennie jest u mnie ZAWSZE, ciężko mi to wyeliminować tak szczerze mówiąc, ale staram się by w pozostałych było zawsze mięso/ryba/ jajka ![]() karola11, ślicznie dziękuję
67 -> 66 -> 65,5 -> 64 -> 63 -> 62-> 61-> 60 -> 59,5 ![]() Robię prawko ![]() Edytowane przez orchidea24 Czas edycji: 2011-07-07 o 10:22 |
|
|
|
|
#194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#195 |
|
♥
|
jeśli dobrze czujesz się jedząc 2 x nabiał to ok , po prostu sporo osób zbiera wodę w organizmie od nabiału.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#197 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jest lepiej ale to nie to... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ładne jadło Cytat:
![]() Cytat:
![]() pozdrawiam |
||||||||||
|
|
|
#198 |
|
♥
|
karola nabiał to nie jest jedynym źródłem białka. Nie każde jej eliminować białka tylko ograniczyć nabiał a to 2 różne sprawy.
często odstawienie nabiału popycha redukcję do przodu. Tak samo Twaróg u części osób powoduje zatrzymywanie wody podskórnej jak wczęsniej wspominałam. na jakieś podstawie twierdzisz , że nabiał jest taki zdrowy ? |
|
|
|
#199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlaczego uwazam,ze jest zdrowy?Jak juz pisalam jest dlugo przyswajany przez organizm,co za tym idzie daje uczucie sytosci,poza tym organizm musi sie napracowac,zeby go strawic przez co jest zmuszony do zuzycia wiekszej energii a co za tym idzie sprzyja utrace wagi. Odgrywa wazna role jezeli chodzi o stan naszych kosci, nie bez powodu jest w czolowce jezeli chodzi o piramide zywienia.Ma wiele witamin i mineralow. Oczywiscie spozywanie nabialu w nadmiernych i przesadnych ilosciach sprzyja obciazeniu nerek i watroby.Nie stanie sie tak jednak, gdy bedziemy go jesc w 2 a nwet 3 posilkach.Nikt nie mowi tutaj o jedzeniu nabialu tonami.1 posilek to wg. nie jakies konieczne ograniczenie,tym bardziej,jezeli ktos lubi nabial to moge powiedziec tylko - na zdrowie.Bo na takie mu to wyjdzie
|
|
|
|
|
#200 |
|
Raczkowanie
|
Może faktycznie popchało by to redukcję do przodu...
![]() Wolniutko idzie, ale to też z racji że zbliżam się do "mojej" wagi chyba
|
#201 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tak R dzięki.. zapomniałam napisać .. tak jakoś z głowy mi wyleciało ^^No i zastosowałam się do twoich rad bo chce schudnąć ,a nie wiem jeszcze czy owoce i płatki owsiane utrudniają mi schudnięcie .. Jeszcze tego nie odkryłam ^^Dzięki za ocenę =D Edytowane przez ewcia72 Czas edycji: 2011-07-07 o 11:16 |
|
|
|
|
#202 | ||
|
Raczkowanie
|
olik187 Paprykowa ma rację, mało nadal.. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja mam jeszcze pytanie małe do was ![]() Chyba już ktoś się tu kiedyś nad tym zastanawiał, ale nie pamiętam jaka była odpowiedź Czy ,,podbijanie'' napojami jest takie skuteczne? Mam na myśli to, czy one faktycznie przeze mnie tylko nie ,,przelecą''?
zapuszczam się ![]() www.bananowysong.blogspot .com www.sniadaniowewariacje.b logspot.com Edytowane przez Nora_Grey Czas edycji: 2011-07-07 o 11:33 |
||
|
|
|
#203 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#204 |
|
Zadomowienie
|
Olik nie, nie jest to konieczne, słodycze jak wiemy mają znikomą ilość wartości odżywczych, których wygłodzony organizm niezwykle potrzebuje, żeby odbudować wszystkie tkanki,narządy itd a słodycze to praktycznie puste kalorie, które po prostu dobrze smakują, oczywiście jak masz ochotę to jedz, czasem w ten sposób podbić kcal nie zaszkodzi, ale jak już to najlepsze byłyby np jakieś domowe ciasta,ciasteczka itp, to jak najbardziej, wtedy jest i smacznie i zdrowo
a Paprykowej chodziło chyba o to, że nadal się ograniczasz, co widać.. Nora_Grey dzięki polewę robię z tego przepisu:4 łyżki kakao, 4 łyżki cukru (jeśli kakao słodzone to wystarczy 1-2 cukru), 4 łyżki masła, 4 łyżki wody to wszystko w garnuszku roztopić i lekko gotować na małym ogniu, cały czas mieszając, aż cukier się rozpuści wychodzi taka typowa gęsta polewa, jak na ciasto np ![]()
|
#205 | |
|
Zadomowienie
|
nie, ale zauwaz, ze slodycze sa kaloryczniejsze niz salata i sprzyjaja tyciu.
co oczywiscie nie znaczy, ze mozesz sobie teraz zjesc na II sniadanie snickersa zamiast kanapki. nie, slodycze to dodatek. poza tym olik wez sie w garsc, cieszysz sie, ze przytylas pare deko (mam na mysli nasza ostatnia rozmowe), ale wez pod uwage, ze od momentu, w ktorym zaczelas tu wklejac jadlospisy schudlas jeszcze jakies 2 kg. ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]() soki, nektary i inne podbijaja kalorycznosc i dobrze jest je pic na P, ale lepiej odpuscic sobie te przecierowe, jak np.: kubus czy pysio, bo one zapychyja i przez dluzszy czas nie chce sie jesc ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- dziekuje ![]() karola, mi w sumie tez slowo 'pizza' kojarzy sie bardziej z gruba, na przennym spodzie z tona sera zoltego, takiej z pizzerii, takze rozumiem, ale domowe pizze raczej staram sie uzdrowic jak moge, poza tym spod jest naprawde cienki, bo z razowej maki nie rosnie .
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-07-07 o 11:58 |
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że nie. Słodycze powinny być DODATKIEM do zdrowego i treściwego jadłospisu. A nie głównym jego składnikiem. Szczerze to załamuję ręce, gdy widzę wychwalane jadłospisy na P. w których zamiast II śniadanie jest Snickers + kawa z bitą śmietaną (taki obrazujący przykład). Olik, jedz porządnie, smaruj pieczywo, dodawaj do sałatek oliwę, pestki, czasem nawet majonez, na podwieczorek pochrup pistacje, zjedz serek, a DODATKOWO kawałek ciasta. Na kolację nie bój się węgli, a na obiad jedz pełnowartościowe białko z warzywami i węglami. I nie rozkminiaj tyle.
Rozsunąć suwak, by Zdjąć skafander ciała Zapomnieć Wejść w nowe życie W zwiewnej sukience Edytowane przez Phynn Czas edycji: 2011-07-07 o 12:08 |
|
|
|
#207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jasne, ze nie musi to byc kanapka, niech zje sobie kabanosa czy dwa z ketchupem, a do tego moze dorzucic snickersa. Albo niech bedzie ta salatka, ale z jakas oliwa, do tego slodycz. spojrz na jej II sniadanie - wzor redukcyjnej przekaski. Majonez do tego? Oliwa? poza tym wysmialas pomysl kanapki na II sniadanie jakby to byl jakis grzech albo smiechu warty posilek w domu. Wiesz, ja jem kanapki w ramach II sniadania i jakos mi to pasuje. aha, jeszcze jedno: wg zdrowego zywienia nalezy jesc 5 mniejszych, pelnowartosciowych posilkow. wiec te przekaski tez powinny byc wartosciowe..
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-07-07 o 14:09 |
|
|
|
|
#209 |
|
Raczkowanie
|
No tak, ale zawsze można zjeść np. budyń i do tego orzeszki albo gorzką czekoladę, jest smacznie, zdrowo i kalorycznie
![]() niczego nie wyśmiewam, po prostu nie każdemu taki układ (kanapki na II śniadanie w domu) odpowiada, ale rozumiem, że ktoś może od I śniadania zgłodnieć troszkę bardziej i mieć ochotę na większy konkret przy czym to "coś" oznacza jakieś łakocie, ja zazwyczaj jem np. domowy sernik, lody, wyżej wspomniany budyń, owoce ze śmietaną, musy owocowe, orzeszki, jest dużo możliwości przecież. I absolutnie nie uważam kanapek w domu za jakieś dziwactwo, każdy ma inne nawyki, po prostu
|
|
#210 |
|
Zadomowienie
|
dzisiejsze Utrzymanie
1. śniadanie: kawa z mlekiem i amaretto. 2 croissanty z czekoladą, na ciepło 2. II śniadanie: jajka po benedyktyńsku z warzywami. 3. obiad: 2 filety pieczonego łososia z migdałami i makaronem pełnoziarnistym. wielki kubek soku z marchwi, brzoskwiń i pomarańczy. 4. podwieczorek: lody! ![]() 5. kolacja: zjem wczorajszą sałatkę z gyrosem i warzywami, do tego kanapka razowego z masłem, sałatą i pieczoną kaczką. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

dzisiaj bylo ich sporo, na jutro na R troche mniej, ale musze zrobic zakupy bo mi sie slonecznik skonczyl,wiec moze jutro go gdzies tam wcisne 

-> 66 -> 65,5 -> 64 -> 63 -> 62-> 61-> 60 -> 59,5 
) z całym serkiem Danio waniliowym i porzeczkami, gruszka.
no chyba, że zdążę upiec drożdzówy, to wtedy będzie jedna i do tego szklana maślanki