Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-06, 13:53   #181
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Wlasnie, ale jestem glupia ci*pa, ze wczesniej nie napisalam - Gusia serdeczne gratulacje!!!!!!! To bylo chyba najbardziej wyczekiwane malenstwo w calym watku.
I teraz musimy zmienic tytul, wkoncu to sa mamusie kwietniowo-majowo-czerwcowo-lipcowe. Tylko czy to sie zmiesci?

Bylam za zostawieniem starego tytulu, tylko jak czytam slowo "Mateczka" to mi sie przypomina przecudowna pediatra ze szpitala, ktora uzywala wlasnie slowa "mateczka" i codziennie na wizycie powtarzala ze "Mateczka wie, co jest dla dziecka najwazniejsze".

Mateczka mateczką, ale ja mam malego dziamdziaka spiacego na kolanach i siku mi sie chce okrutnie, mam nadzieje, ze nie popuszcze i jej nie obsikam. W sumie jej sie zdarzylo kilka razy mnie obsikac, wiec tak to bym wziela odwet

A i jeszcze Wam opowiem o Lefaxie. Otoz my go stosujemy i zasadniczo wyglada to tak, ze mala ma kolki, ale rzadko, 1-2 razy w tygodniu. W kazdym razie jest to lek rowniez dla doroslych, przeczytalam w ulotce, ze sluzy m.in. do odgazowania doroslych przed operacjami (zna sie te jezyki, nie?). No i kiedys TZ mial ostre wzdecie wieczorem, wiec sobie zapodal 3 pompki. Rano poszedl do pracy, pierwsze pol godziny udawal, ze to nie on, a potem usiadl przy oknie i przeprosil pracownikow za swoje gazy. Mowi, ze prawie eksplodowal, wzdecie przeszlo, ale niesmak pozostal...
A mnie irytuje słowo "mateczka"

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 14:01   #182
moria44
Wtajemniczenie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Widzę, że sporo maluszków jest jednostronnie skrętnych - uff
Ja próbuję Iguśkę odkręcać ale tak się zapiera, że mam wrażenie, że jej kark złamię

Grazinku szybko się podgrzało Dałam duży podgrzewacz to po 5-7 min. woda miała już 35 stopni

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
weredka, moria, co robicie z kawałem chusty wiszącym? z tym co pozostało? Nie mam pomysłu, strasznie to długie :/
matall, naprawde zostaje ci tylko kawałek?
dorka ja jestem chyba na tyle duża w obwodzie, że to co mi wisi z tyłu po zapętaniu z chusty jakoś mi nie przeszkadza wisi sobie ot i już

anulaa wracaj od tego doktora

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 14:03   #183
Zytus
Rozeznanie

Mamuski jak to robicie ze Wy tak wczesnie wstajecie, jak patrze o ktorej pierwsze posty piszecie to az mi glupio. Ja dzis drugi dzien pod rzad wstalam po 9, a o 10 juz bylam ogarnieta i sie cieszylam ze tak rano mi sie udalo

Gusia w koncu sie doczekalas, gratulacjeklas ki:

Ach no i moj synek dzis konczy miesiac z tej okazji fota malego cwaniaka, ktory mowi zeby lepiej z nim nie zaczynac bo w zeby da
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07700.jpg (45,3 KB, 73 załadowań)
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 14:07   #184
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Mamuski jak to robicie ze Wy tak wczesnie wstajecie, jak patrze o ktorej pierwsze posty piszecie to az mi glupio. Ja dzis drugi dzien pod rzad wstalam po 9, a o 10 juz bylam ogarnieta i sie cieszylam ze tak rano mi sie udalo

Ach no i moj synek dzis konczy miesiac z tej okazji fota malego cwaniaka, ktory mowi zeby lepiej z nim nie zaczynac bo w zeby da
jak się ma małą dwulatkę to ciężko długo spać

za miesięcznice
elegancik mały

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 14:11   #185
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

A jak Ty dajesz radę tak późno?
Igor tak długo śpi??

Fajny cwaniak

Gratki za pierwszy miesiąc

Edzik ze swoim nowym kumplem, Tofikiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Eda_Tofik.jpg (49,6 KB, 75 załadowań)

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-07-06 o 14:13
Stary 2011-07-06, 14:11   #186
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Grazin, jak trzeba to dajemy po 8 kropli na łyżeczkę wody.

A ja jestem, ale musiałam dać Pepe 1/3 czopka glicerynowego. Od 2 dni kupy nie było i strasznie się męczył. Zobaczymy, kiedy zadziała. Na razie uspokoił się i zasnął.
Zaraz zamawiam bujaczek, bo to nie na moje nerwy. Cierpię i męczę się razem z nim
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 14:32   #187
Zytus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Igor tak długo śpi??
Oj niestety tak dlugo to on nie spi, on sie budzi co 2 godzinki i tak kolo 6-7 biore go do lozka karmie i przewijam i dalej w kimono na 2 godzinki i przy nastepnej pobudce zamiast wstawac to ja po karmieniu ciagle z nim lezakuje i nie wiem jak to mozliwe, ale robi sie nagle poludnie
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 14:33   #188
anula_81
Zakorzenienie

Hej kochane moje!
Dziekuje za wszystkie kciuki, jestescie the besciary!

Trafilysmy na cuuuudowna pania doktor, jednak sa w tym zimnym kraju ciepli ludzie(choc pani byla urodzona w Chorwacji ofkors)
Zbadala Zosie na prawo i lewo, poswiecila nam uwaga...2,5 godziny!
Brzuszek byl troche twardy, ale goraczki nie ma, wypytala nas o wszystko i jak jej powiedzialam ze mialam troche problemow zoladkowych poltora tyg temu to od razu zlecila badania krwi na wirusa, i okazalo sie ze sa wyniki podwyzszone ale nieduzo, wiec wirus byl i juz znika. Plus zwazylysmy Zosienke i od poniedzialku schudla 5 gramow, choc Pani doktor powiedziala, ze to jeszcze nie tragedia, ale potem kazala mi ja nakarmic przy niej, to mala pociumkala 3 minutki i zasnela, pani ja wziela z powrotem na wage, mala sie dobudzila, i wazyla juz 30 gramow wiecej, wiec pani doktor powiedziala, ze jak juz ssie to znaczy ze mleko jest, potem jeszcze ja przystawilam do piersi i dalej ciagnela, rzucala sie troche ale ja uspokajalysmy i w sumie ok 10 minut possala i Pani doktor masowala do skutku az malej sie lekko odbilo i ulalo, i stwierdzila ze jak mala tak zawsze ulewa to musi byc refluks i dlatego placze bo ja boli plus pewnie troche kolki bo brzuszek twardawy, przepisala lekarstwo na refluks, potem mala wystekala kupke, kazala isc przewinac i przyniesc pieluszke, kupka ok, troche sluzu, ale powiedziala, ze tyle to nic strasznego i mam ja obserwowac w weekend(bo nei moze tracic na wadze!) i jesli nic sie nei zmieni i bedzie wyla dalej to dzwonic po weekendzie.
no nigdy tyle u lekarza nie siedzialam, a Zosia jakl zaczarowana byla grzeczniasta u Pani doktor!!
Najwazniejsze ze musimy sobie z tym dac rade, butelki kazala nie dawac, bo jesil mala ma teraz problemy z jedzeniem to jak sie zassie butelka i bedzie ok, to juz nie bedzie chciala cyca, bo bedzie jej sie kojarzyl z bolem.
teraz ciagle spi!! juz 2 ga godzine, a wlasnie czas karmienia przepada, no ale nie budze jej tylko lece robic obiadek, bo padam z glodu!
Moria, Paulizia, Anulinka, Andziotku, wszystkie dziewczyny, dziekujemy za kciuki!!

GUSIA GRATULACJE!!! Ale sie naczekalysmy na twoja dzidzie

Andziot gratuluje szczepionki bez placzu I dziekuje za smka
Moria moja tez sie lubi skrecac jednostronnie, lekarka powiedziala, z eto normalne, ale fizjoterapeutka pokazala kilka cwiczen i pozycji jak klasc dziecko zeby zachowywalo symetrie, jak dam rade wieczorkiem to zrobie Zosce zdjecia i wysle.

ide jesc bo mnie bedziecie zbierac

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 14:56   #189
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Oj niestety tak dlugo to on nie spi, on sie budzi co 2 godzinki i tak kolo 6-7 biore go do lozka karmie i przewijam i dalej w kimono na 2 godzinki i przy nastepnej pobudce zamiast wstawac to ja po karmieniu ciagle z nim lezakuje i nie wiem jak to mozliwe, ale robi sie nagle poludnie
A to Ci zazdroszczę
Edzik jak się budzi (zwykle 6-8) to już nie chce spać, często płacze, więc muszę wstać. Wtedy budzi się GŁÓD i idę jeść śniadanie i już nie da rady zasnąć, nawet jeśli Edzik utnie sobie drzemkę...

anula Dobrze, że Zosia zdiagnozowana Mam nadzieję, że już będzie dobrze

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-06, 14:57   #190
andziot
Zakorzenienie

anula cieszę się bardzo że trafiliście na taką panią doktor, mam nadzieję, że jesteś już spokojniejsza ... no i że Zosieńka będzie już ładnie jadła

Stary 2011-07-06, 15:09   #191
anula_81
Zakorzenienie

Dziekuje dziewczyny
Na razie mala ciagle spi kurcze no, juz przespala dawno jedzonko..martwie sie bo przeciez i tak je bardzo malo ostatnimi dniami
wiem ze niby nie budzic, kurcze nie zapytalam pani doktor o to...

Zosienka jest juz z nami

Zosia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 15:27   #192
andziot
Zakorzenienie

w związku z nowym wątkiem chciałam się do czegoś przyznać

wiek mój sądny na pierwszej stronie jest ciut nieaktualny

i proszę
Grazin
o zmianę o oczko wyżej

Stary 2011-07-06, 15:29   #193
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

U nas mega kolka
Nic na razie nie pomaga. Dałam czopek a kupy nie ma
Nie mam pomysłu, co dalej
Stary 2011-07-06, 15:40   #194
malinka123108
Wtajemniczenie

Witam dziewczynkimam na imie marlena,22 lata
Wlasnie rzucil mi sie w oczy wasz watek(fajny tytul macie)i tak czytam was i zazdroszcze ze juz macie wasza skarbki przy sobie,bo ja niestety nadal czekam termin mam na piatek ale juz sie niecierpliwie...u nas na mamusiowym juz malo kto pisze ,mamuski porodzily i nie maja czasu a ja jestem i czuje sie taka samotna
bardzo chcialabym do was dolaczyc ale najpierw musze urodzici oczywiscie musicie mnie zaakceptowac....
Ja juz probowalam chyba wszystkiego,przytulanek,m ycie okien,firanki,podlogi,mas owanie sutkow no i jak narazie skonczylam skakac na lozku (moze cos ruszy..)jutro mam wizyte,moze sie czegos dowiem ale na ostatniej(27 czerwca)nie mialam jeszcze nawet rozwarcia doktor powiedziala ze szyjka jest jeszcze dlugabardzo mnie to posmucilo
gratuluje wam wszystkim swoich skarbkow i prosze trzymajcie za mnie kciuki a jesli pozwolicie to chetnie do was dolacze ,bede podczytywac bo duzo sie rzeczy mozna dowiedziec od doswiadczonych mamusiek jak juz urodzea mam nadzieje ze zalapie sie na lipiec innego wyjscia nie ma!!
Stary 2011-07-06, 15:44   #195
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Andziot znaczy się sto lat z okazji urodzin?
anula trzymam kciuki żeby teraz juz było tylko lepiej z Zosią! A na taka doktor trafić tez bym chciała...

umalowana, ubrana, uczesana....
teraz czekam aż ssaczek się obudzi i idziemy na spacerek

przymierzam ciuchy sprzed ciąży...wszystkie już pasują...
teraz pozostaje mi zrzucenie nadprogramowych kg

wiecie co mój młażon zrobił?
ogólnie to mielismy mały kryzys w związku...
i dwa dni temu doszliśmy w końcu do ładu z tym wszystkim...
i wiecie co...?
wszystko pięknie ładnie, buzi, buzi...
oglądamy wczoraj film a ja patrze a mój małaz nie ma obrączki...
się pytam, gdzie jest?
a on, że on ją już miesiąc nie nosi bo chciał sprawdzić, czy ja jeszcze na niego uwagę zwracam i kiedy się zorientuje...
teścik mi taki zrobił...
dla mnie noszenie obrączki jest tak oczywistym faktem, że nawet przez myśl mi nie przyszło, żeby mu sprawdzać...
no ale teraz widocznie muszę, bo znowu obleje jak mu do głowy znowu taka głupota strzeli...
głupio mu potem było bo nie zdawał sobie sprawy jak mi się przykro zrobiło...

wygrałam big milka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 15:52   #196
andziot
Zakorzenienie

wstyd się przyznać ale wiek mój nieaktualny już od lutego

Stary 2011-07-06, 15:57   #197
malinka123108
Wtajemniczenie

antropia ja tez bym sie wkurzylaale mial mezulek Twoj pomysl
moj nosi obraczke na srodkowym palcu i lewej rece bo na prawej mu spada
Stary 2011-07-06, 15:57   #198
anula_81
Zakorzenienie

a ja moja Zosienke na polspiocha utulajac nakarmilam bez placzu-12 minutek possala i zasnela, polozylam ale podnioslam i odbilo sie a teraz spi dalej na moich kolankach... wystarczy ze tyle zjadla?
rano ok9:30 12 minut z obu UU z jekami, potem u pani doktor ok 15 minut z przerwami i teraz 12 minutek spokojnie na polsnie..chyba jest lepiej co? i dostala ten lek i na razie nie ulala!!

a jak chce tyle spac to niech spi co?

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-07-06, 16:04   #199
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
ja na szczepienie wzięłam męża ale do gabinetu ja weszłam bo wiedziałam że on jej nie ulula, ale płakałam razem z nią.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Igor tak długo śpi??

Fajny cwaniak

Gratki za pierwszy miesiąc

Edzik ze swoim nowym kumplem, Tofikiem
ale slooodziak
Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynkimam na imie marlena,22 lata
Wlasnie rzucil mi sie w oczy wasz watek(fajny tytul macie)i tak czytam was i zazdroszcze ze juz macie wasza skarbki przy sobie,bo ja niestety nadal czekam termin mam na piatek ale juz sie niecierpliwie...u nas na mamusiowym juz malo kto pisze ,mamuski porodzily i nie maja czasu a ja jestem i czuje sie taka samotna
bardzo chcialabym do was dolaczyc ale najpierw musze urodzici oczywiscie musicie mnie zaakceptowac....
Ja juz probowalam chyba wszystkiego,przytulanek,m ycie okien,firanki,podlogi,mas owanie sutkow no i jak narazie skonczylam skakac na lozku (moze cos ruszy..)jutro mam wizyte,moze sie czegos dowiem ale na ostatniej(27 czerwca)nie mialam jeszcze nawet rozwarcia doktor powiedziala ze szyjka jest jeszcze dlugabardzo mnie to posmucilo
gratuluje wam wszystkim swoich skarbkow i prosze trzymajcie za mnie kciuki a jesli pozwolicie to chetnie do was dolacze ,bede podczytywac bo duzo sie rzeczy mozna dowiedziec od doswiadczonych mamusiek jak juz urodzea mam nadzieje ze zalapie sie na lipiec innego wyjscia nie ma!!
witaj
szybkiego, bezbolesnego, bezkopmlikacyjnego i owocnego porodu zycze!

mimbi glos oddany
( wizja schnacych pampersow zawieszonych na sznurku na balkonie mnie przekonala )

moje dziecko wycisnelo dzisiaj sama troche kupy
rusza sie

dzieki ci herbatko plantex, krople espumisam i biogaio :błagam:

naweet pospala dzisiaj 2x 1h
Stary 2011-07-06, 16:13   #200
anula_81
Zakorzenienie

a napiszecie mi jak sie te czopki nazywaja?
i ten vibrucol to jest?
i co przeciwgoraczkowego dla dzieci?
i co w ogole powinnam miec w apteczce?
bo robie liste tesciom co mi maja kupic w PL dla malej...
antropia dziekuje Niezly ten twoj maz) ja bym chyba mojego zastrzelila.
agus gratuluje kupy
malinka witaj! trzymamy kciuki za porod
anulinka wspolczuje kolki u nas dalej spanie... juz 3 godzine spi..z przerwa na jedzonko na polspiaco..powinnam sie martwic*?
matall Zosia sie budzi ok 6-tej i potem czasem od 7:30 do 9-tej dosypiamy

TZ przyszedl ide jesc

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-07-06, 16:15   #201
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
U nas mega kolka
Nic na razie nie pomaga. Dałam czopek a kupy nie ma
Nie mam pomysłu, co dalej
współczuję

anula, jak będziesz miała chwilę to skrobnij coś na temat tych ćwiczeń

Malinka witaj

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-07-06 o 16:42
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 16:16   #202
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

[dorkabl;27964712]moria ...kiedys, jak zostało pare ciężarówek to tez tak z sentymentu weszłam do poczekalni...fajnie było...ja to mam nadzieje Was za ręke trzymajac dziecko na studia wyprawić. Juz Was nie opuszcze!!! :P

Moje dziecko wstało w nocy RAZ az sie sama budzac dziwiłam która to godzina. Strasznie duzo spi dziabag jeden [/QUOTE]

i ja podpisuje sie pod Twoim postanowieniem
Samo Twoje dziecie juz wstalo ;>

andziot; pewnie od razu i lepsze samopoczucie z powodu makijazu?
Biedna Zosia.. a z ciekawosci, jakie sa normy cisnienia dla 2-latka ??

Siasiek; ojej... zdróweczka !!!!

Agnieszka.M dzieki, ze mi o spiworku przypomnialas !! Gabi tez sie notorycznie odkopuje.
Wiem, ze sie powtarzam... ale baaardzo podoba mi sie antosiowy kącik !!

mamaoptymistka; wielocytowanie łatwiutkie, fajnie MonikaK wytlumaczyla - juz umiesz? Juz USG? ooo
ja dopiero 13.07
super, ze wszystko ok!!

Moria opatentuj podgrzewacz !!! potrzebaa matką wynalazkow

mimbi; oczywiscie, ze zagłosuje
Trzymam kciuki za kolejną wygrana!!

Zytus; za awans na niemowlaka!
Igorek dokładnie ma minke jak napisalas
Nie martw sie, ja tez wlasciwie co dzien do 9 spie, w poniedzialek do 10,30 pospalysmy

matallewar; uuu a skad Edziczek ma tak oryginalnego kumpla?
mam nadzieje, ze kumpel nie wypelniony azotem, bo móglby Ci synka uprowdzic
ojej... to dopiero najadłas sie strachu, gdy tel Ci spadł !!!
moze po wkroczeniu w 2msc juz sie całkowicie naprawi?

poziomeczko, dziekuje za przekazanie eskow
Pani dr powtórzyla Twoje słowa, nawet Gabi zaprezentowała swoje drżenie podczas zmiany pieluszki. Uspokoiłas mnie wtedy.
Mam jesc magnez
Kurde, a ja boję sie sama z mała autem jezdzic ;>

anulko, swietne wiesci i taka lekarka to skarb.
Moze trzymaj sie jej?

amarcia, pani dr zdiagnozowała u Gabi tez trądzik.
ufff moge wcinac dalej nabiał

bassienko, po prostu akurat skonczyl sie watek i pewnie wiele dziewczyn nie doczytało
ciesze sie, ze mogłam pomóc

Grazynko,u Ciebie tez tak leje?
a wózek wyschnał?

agnieszka_pe, listopadow
a za wage!
Ja tez mam 9 do zrzucenia.. dokładnie 9,9
walczymy dalej !!

hejka
Malutka spi od 13,15 ! na mnie ofkors ;>
udoiłam znów 120 ml z jednego UU - mam juz 3 takie zestawy
U pani dr ok, drżenie nózki normalne, mam jesc magnez (Paulizia, słyszysz?
Wazy 4115 wiec super przybiera (wypisanie ze szpitala 30,05 było 2750) no i sprawdziłam moja wage domowa, bo 3 dni temu pokazywała 4,100
Szczepienie w pon.
aaaa Dziewczyny, jestescie niezastapione - dobrze zdiagnozowałyscie jej język - to mleko !!
i jeszcze jedno - MMS ne doszedł od Gusi napisałam jej o tym
Sorrki za brak pl znaków, pisze 1 reka ;>
Doczytuje dalej

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-07-06 o 16:18
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 16:25   #203
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
a napiszecie mi jak sie te czopki nazywaja?
i ten vibrucol to jest?
i co przeciwgoraczkowego dla dzieci?
i co w ogole powinnam miec w apteczce?
bo robie liste tesciom co mi maja kupic w PL dla malej...
antropia dziekuje Niezly ten twoj maz) ja bym chyba mojego zastrzelila.
agus gratuluje kupy
malinka witaj! trzymamy kciuki za porod
anulinka wspolczuje kolki u nas dalej spanie... juz 3 godzine spi..z przerwa na jedzonko na polspiaco..powinnam sie martwic*?
matall Zosia sie budzi ok 6-tej i potem czasem od 7:30 do 9-tej dosypiamy

TZ przyszedl ide jesc
viburcol to czopki homeopatyczne, uspokajające, lekko przeciwgorączkowe.
Na kupkę to glicerynowe 1g.
A przeciwgorączkowe to paracetamol

daisy Przyjaciel made by mama Całkiem przystojny mi wyszedł

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-06, 16:30   #204
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
w związku z nowym wątkiem chciałam się do czegoś przyznać

wiek mój sądny na pierwszej stronie jest ciut nieaktualny

i proszę
Grazin
o zmianę o oczko wyżej

u mnie to samo.. choc ja z sierpnia jestem, to moze moge sobie tam wisiec jako mamusia w wieku chrystusowym ?

malinka Witaj !!
oj juz Wam sie watek posypał
my to planujemy razem na studia swoje dzieci wyprawiac (cytat dorki) i 18-tki razem urzadzac
Szybko sie rozpakuj i dołaczaj do nas.
My fajne jestesmy
a skad klikasz ?
Bedzie córeczka ? (wnioskuje po podpisie)

antropia;

ale test
pomysłowy mezul !!!
jaaa juz tyle schudlas ??
i w bluzki w biuscie tez sie dopinasz ??
Na spaceer ????? u mnie ulewa i jakies 16 stopni

anulka podpinam sie pod Twoje pyt. o apteczke
Ja na temp mam czopki paracetamolowe dla niemowlat
http://www.bangla.babyonline.pl/zdro...wlat-p4621.htm

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 16:33   #205
Klaterina
Zadomowienie

hej mamusie
witam się w kolejnym wątku

widzę że i Gusia się doczekała swojej dzecinki - gratulacje

musze doczytac co i jak, w końcu powoli widze swiatełko w tunelu i mam trochę wiecej czasu
Stary 2011-07-06, 16:37   #206
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

andziot

daisy w biuscie to zalezy...jaki stanik wloze...ale generalnie tak
u nas słońce i ciepło

a małza myślałam, ze uduszę

lecę pa pa
Stary 2011-07-06, 16:38   #207
moria44
Wtajemniczenie

malinka a Ty nie powinnaś do mam lipcowo-sierpniowych dołączyć? One ciągle na poczekalni są. U nas to już wszystkie dzieci porodzone
Trzymam kciuki za Twoje maleństwo

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 16:45   #208
malinka123108
Wtajemniczenie

moria ok nie ma sprawynie bede wam przeszkadzac juz uciekam

Edytowane przez malinka123108
Czas edycji: 2011-07-06 o 16:46
malinka123108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 16:48   #209
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
malinka a Ty nie powinnaś do mam lipcowo-sierpniowych dołączyć? One ciągle na poczekalni są. U nas to już wszystkie dzieci porodzone
Trzymam kciuki za Twoje maleństwo
No właśnie Malinka, a na jakim wątku poprzednio byłaś, skoro masz termin na początek lipca, a u Was wszystkie mamusie porodziły już?? Powinnaś być na lipcowo-sierpniowych, a te dopiero zaczynają rodzić. Bo nie kumam. Mimo wszystko witaj

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
moria ok nie ma sprawynie bede wam przeszkadzac juz uciekam
Nie obrażaj się, bo nikt Cię nie wygania, tylko moria zwróciła uwagę, że są mamusie lipcowo-sierpniowe,gdzie pasujesz jak ulał

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-06, 16:48   #210
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Dałam viburcol i Pepe się uspokoił.
Ale ja tępa jestem , bo nazwać tego inaczej nie można. Dałam Pepe 1/3 czopka, ale przecięłam go poziomo, a nie pionowo i przy zmianie pieluchy znalazłam go na zewnątrz. Nie miał więc prawa sprowokować kupy u małego, a ja czekałam i co 10 minut zaglądałam w pampersa
Taki stary człowiek, a taki głupi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości