|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Widzę, że sporo maluszków jest jednostronnie skrętnych - uff
![]() Ja próbuję Iguśkę odkręcać ale tak się zapiera, że mam wrażenie, że jej kark złamię ![]() Grazinku szybko się podgrzało ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() anulaa wracaj od tego doktora ![]()
![]() |
#183 |
Rozeznanie
|
Mamuski jak to robicie ze Wy tak wczesnie wstajecie, jak patrze o ktorej pierwsze posty piszecie to az mi glupio. Ja dzis drugi dzien pod rzad wstalam po 9, a o 10 juz bylam ogarnieta i sie cieszylam ze tak rano mi sie udalo
![]() Gusia w koncu sie doczekalas, gratulacje ![]() ![]() Ach no i moj synek dzis konczy miesiac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() elegancik mały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Igor tak długo śpi?? Fajny cwaniak ![]() Gratki za pierwszy miesiąc ![]() Edzik ze swoim nowym kumplem, Tofikiem ![]()
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-07-06 o 14:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Wtajemniczenie
|
Grazin, jak trzeba to dajemy po 8 kropli na łyżeczkę wody.
A ja ![]() Zaraz zamawiam bujaczek, bo to nie na moje nerwy. Cierpię i męczę się razem z nim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Rozeznanie
|
Oj niestety tak dlugo to on nie spi, on sie budzi co 2 godzinki i tak kolo 6-7 biore go do lozka karmie i przewijam i dalej w kimono na 2 godzinki i przy nastepnej pobudce zamiast wstawac to ja po karmieniu ciagle z nim lezakuje i nie wiem jak to mozliwe, ale robi sie nagle poludnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane moje!
Dziekuje za wszystkie kciuki, jestescie the besciary! Trafilysmy na cuuuudowna pania doktor, jednak sa w tym zimnym kraju ciepli ludzie(choc pani byla urodzona w Chorwacji ofkors ![]() Zbadala Zosie na prawo i lewo, poswiecila nam uwaga...2,5 godziny! Brzuszek byl troche twardy, ale goraczki nie ma, wypytala nas o wszystko i jak jej powiedzialam ze mialam troche problemow zoladkowych poltora tyg temu to od razu zlecila badania krwi na wirusa, i okazalo sie ze sa wyniki podwyzszone ale nieduzo, wiec wirus byl i juz znika. Plus zwazylysmy Zosienke i od poniedzialku schudla 5 gramow, choc Pani doktor powiedziala, ze to jeszcze nie tragedia, ale potem kazala mi ja nakarmic przy niej, to mala pociumkala 3 minutki i zasnela, pani ja wziela z powrotem na wage, mala sie dobudzila, i wazyla juz 30 gramow wiecej, wiec pani doktor powiedziala, ze jak juz ssie to znaczy ze mleko jest, potem jeszcze ja przystawilam do piersi i dalej ciagnela, rzucala sie troche ale ja uspokajalysmy i w sumie ok 10 minut possala i Pani doktor masowala do skutku az malej sie lekko odbilo i ulalo, i stwierdzila ze jak mala tak zawsze ulewa to musi byc refluks i dlatego placze bo ja boli plus pewnie troche kolki bo brzuszek twardawy, przepisala lekarstwo na refluks, potem mala wystekala kupke, kazala isc przewinac i przyniesc pieluszke, kupka ok, troche sluzu, ale powiedziala, ze tyle to nic strasznego i mam ja obserwowac w weekend(bo nei moze tracic na wadze!) i jesli nic sie nei zmieni i bedzie wyla dalej to dzwonic po weekendzie. no nigdy tyle u lekarza nie siedzialam, a Zosia jakl zaczarowana byla grzeczniasta u Pani doktor!! Najwazniejsze ze musimy sobie z tym dac rade, butelki kazala nie dawac, bo jesil mala ma teraz problemy z jedzeniem to jak sie zassie butelka i bedzie ok, to juz nie bedzie chciala cyca, bo bedzie jej sie kojarzyl z bolem. teraz ciagle spi!! juz 2 ga godzine, a wlasnie czas karmienia przepada, no ale nie budze jej tylko lece robic obiadek, bo padam z glodu! Moria, Paulizia, Anulinka, Andziotku, wszystkie dziewczyny, dziekujemy za kciuki!! GUSIA GRATULACJE!!! Ale sie naczekalysmy na twoja dzidzie ![]() Andziot gratuluje szczepionki bez placzu ![]() ![]() Moria moja tez sie lubi skrecac jednostronnie, lekarka powiedziala, z eto normalne, ale fizjoterapeutka pokazala kilka cwiczen i pozycji jak klasc dziecko zeby zachowywalo symetrie, jak dam rade wieczorkiem to zrobie Zosce zdjecia i wysle. ide jesc bo mnie bedziecie zbierac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edzik jak się budzi (zwykle 6-8) to już nie chce spać, często płacze, więc muszę wstać. Wtedy budzi się GŁÓD i idę jeść śniadanie i już nie da rady zasnąć, nawet jeśli Edzik utnie sobie drzemkę... anula Dobrze, że Zosia zdiagnozowana ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
anula cieszę się bardzo że trafiliście na taką panią doktor, mam nadzieję, że jesteś już spokojniejsza ... no i że Zosieńka będzie już ładnie jadła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny
![]() Na razie mala ciagle spi kurcze no, juz przespala dawno jedzonko..martwie sie bo przeciez i tak je bardzo malo ostatnimi dniami ![]() wiem ze niby nie budzic, kurcze nie zapytalam pani doktor o to... |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
w związku z nowym wątkiem chciałam się do czegoś przyznać
![]() wiek mój sądny na pierwszej stronie jest ciut nieaktualny i proszę Grazin o zmianę o oczko wyżej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Wtajemniczenie
|
U nas mega kolka
![]() Nic na razie nie pomaga. Dałam czopek a kupy nie ma ![]() Nie mam pomysłu, co dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczynki
![]() Wlasnie rzucil mi sie w oczy wasz watek(fajny tytul macie)i tak czytam was i zazdroszcze ze juz macie wasza skarbki przy sobie,bo ja niestety nadal czekam termin mam na piatek ale juz sie niecierpliwie...u nas na mamusiowym juz malo kto pisze ,mamuski porodzily i nie maja czasu a ja jestem i czuje sie taka samotna ![]() bardzo chcialabym do was dolaczyc ale najpierw musze urodzic ![]() Ja juz probowalam chyba wszystkiego,przytulanek,m ycie okien,firanki,podlogi,mas owanie sutkow no i jak narazie skonczylam skakac na lozku (moze cos ruszy..)jutro mam wizyte,moze sie czegos dowiem ale na ostatniej(27 czerwca)nie mialam jeszcze nawet rozwarcia doktor powiedziala ze szyjka jest jeszcze dluga ![]() ![]() gratuluje wam wszystkim swoich skarbkow i prosze trzymajcie za mnie kciuki a jesli pozwolicie to chetnie do was dolacze ,bede podczytywac bo duzo sie rzeczy mozna dowiedziec od doswiadczonych mamusiek jak juz urodze ![]() ![]() ![]()
#195 |
Wtajemniczenie
|
Andziot znaczy się sto lat z okazji urodzin?
![]() ![]() ![]() anula trzymam kciuki żeby teraz juz było tylko lepiej z Zosią! A na taka doktor trafić tez bym chciała... ![]() umalowana, ubrana, uczesana.... ![]() teraz czekam aż ssaczek się obudzi i idziemy na spacerek ![]() przymierzam ciuchy sprzed ciąży...wszystkie już pasują... teraz pozostaje mi zrzucenie nadprogramowych kg ![]() wiecie co mój młażon zrobił? ![]() ogólnie to mielismy mały kryzys w związku... i dwa dni temu doszliśmy w końcu do ładu z tym wszystkim... i wiecie co...? wszystko pięknie ładnie, buzi, buzi... oglądamy wczoraj film a ja patrze a mój małaz nie ma obrączki... się pytam, gdzie jest? a on, że on ją już miesiąc nie nosi bo chciał sprawdzić, czy ja jeszcze na niego uwagę zwracam i kiedy się zorientuje... ![]() teścik mi taki zrobił... dla mnie noszenie obrączki jest tak oczywistym faktem, że nawet przez myśl mi nie przyszło, żeby mu sprawdzać... no ale teraz widocznie muszę, bo znowu obleje jak mu do głowy znowu taka głupota strzeli... głupio mu potem było bo nie zdawał sobie sprawy jak mi się przykro zrobiło... ![]() wygrałam big milka ![]()
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
wstyd się przyznać ale wiek mój nieaktualny już od lutego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Wtajemniczenie
|
antropia ja tez bym sie wkurzyla
![]() ![]() moj nosi obraczke na srodkowym palcu i lewej rece bo na prawej mu spada ![]()
#198 |
Zakorzenienie
|
a ja moja Zosienke na polspiocha utulajac nakarmilam bez placzu-12 minutek possala i zasnela, polozylam ale podnioslam i odbilo sie a teraz spi dalej na moich kolankach... wystarczy ze tyle zjadla?
rano ok9:30 12 minut z obu UU z jekami, potem u pani doktor ok 15 minut z przerwami i teraz 12 minutek spokojnie na polsnie..chyba jest lepiej co? i dostala ten lek i na razie nie ulala!! a jak chce tyle spac to niech spi co? |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() szybkiego, bezbolesnego, bezkopmlikacyjnego i owocnego porodu zycze! ![]() mimbi glos oddany ( wizja schnacych pampersow zawieszonych na sznurku na balkonie mnie przekonala ![]() moje dziecko wycisnelo dzisiaj sama troche kupy ![]() rusza sie dzieki ci herbatko plantex, krople espumisam i biogaio :błagam: naweet pospala dzisiaj 2x 1h ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
a napiszecie mi jak sie te czopki nazywaja?
i ten vibrucol to jest? i co przeciwgoraczkowego dla dzieci? i co w ogole powinnam miec w apteczce? bo robie liste tesciom co mi maja kupic w PL dla malej... antropia dziekuje ![]() ![]() agus gratuluje kupy malinka witaj! trzymamy kciuki za porod ![]() anulinka wspolczuje kolki ![]() matall Zosia sie budzi ok 6-tej i potem czasem od 7:30 do 9-tej dosypiamy ![]() TZ przyszedl ide jesc |
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() anula, jak będziesz miała chwilę to skrobnij coś na temat tych ćwiczeń ![]() Malinka witaj ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-07-06 o 16:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
[dorkabl;27964712]moria ...kiedys, jak zostało pare ciężarówek to tez tak z sentymentu weszłam do poczekalni...fajnie było...ja to mam nadzieje Was za ręke trzymajac dziecko na studia wyprawić. Juz Was nie opuszcze!!! :P
Moje dziecko wstało w nocy RAZ az sie sama budzac dziwiłam która to godzina. Strasznie duzo spi dziabag jeden ![]() i ja podpisuje sie pod Twoim postanowieniem Samo Twoje dziecie juz wstalo ;> ![]() ![]() andziot; pewnie od razu i lepsze samopoczucie z powodu makijazu? Biedna Zosia.. a z ciekawosci, jakie sa normy cisnienia dla 2-latka ?? Siasiek; ojej... zdróweczka !!!! Agnieszka.M dzieki, ze mi o spiworku przypomnialas !! Gabi tez sie notorycznie odkopuje. Wiem, ze sie powtarzam... ale baaardzo podoba mi sie antosiowy kącik !! mamaoptymistka; wielocytowanie łatwiutkie, fajnie MonikaK wytlumaczyla - juz umiesz? ![]() ja dopiero 13.07 super, ze wszystko ok!! Moria opatentuj podgrzewacz !!! potrzebaa matką wynalazkow ![]() mimbi; oczywiscie, ze zagłosuje Trzymam kciuki za kolejną wygrana!! Zytus; ![]() ![]() Igorek dokładnie ma minke jak napisalas Nie martw sie, ja tez wlasciwie co dzien do 9 spie, w poniedzialek do 10,30 pospalysmy ![]() matallewar; uuu a skad Edziczek ma tak oryginalnego kumpla? mam nadzieje, ze kumpel nie wypelniony azotem, bo móglby Ci synka uprowdzic ![]() ojej... to dopiero najadłas sie strachu, gdy tel Ci spadł !!! moze po wkroczeniu w 2msc juz sie całkowicie naprawi? poziomeczko, dziekuje za przekazanie eskow ![]() Pani dr powtórzyla Twoje słowa, nawet Gabi zaprezentowała swoje drżenie podczas zmiany pieluszki. Uspokoiłas mnie wtedy. Mam jesc magnez ![]() Kurde, a ja boję sie sama z mała autem jezdzic ;> anulko, swietne wiesci i taka lekarka to skarb. Moze trzymaj sie jej? amarcia, pani dr zdiagnozowała u Gabi tez trądzik. ufff moge wcinac dalej nabiał bassienko, po prostu akurat skonczyl sie watek i pewnie wiele dziewczyn nie doczytało ciesze sie, ze mogłam pomóc Grazynko,u Ciebie tez tak leje? a wózek wyschnał? agnieszka_pe, listopadowa ![]() Ja tez mam 9 do zrzucenia.. dokładnie 9,9 ![]() walczymy dalej !! hejka ![]() Malutka spi od 13,15 ! na mnie ofkors ;> udoiłam znów 120 ml z jednego UU - mam juz 3 takie zestawy ![]() U pani dr ok, drżenie nózki normalne, mam jesc magnez (Paulizia, słyszysz? ![]() Wazy 4115 wiec super przybiera (wypisanie ze szpitala 30,05 było 2750) no i sprawdziłam moja wage domowa, bo 3 dni temu pokazywała 4,100 Szczepienie w pon. aaaa Dziewczyny, jestescie niezastapione - dobrze zdiagnozowałyscie jej język - to mleko !! i jeszcze jedno - MMS ne doszedł od Gusi ![]() Sorrki za brak pl znaków, pisze 1 reka ;> Doczytuje dalej ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-07-06 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na kupkę to glicerynowe 1g. A przeciwgorączkowe to paracetamol ![]() daisy Przyjaciel made by mama ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() malinka Witaj !! oj juz Wam sie watek posypał my to planujemy razem na studia swoje dzieci wyprawiac (cytat dorki) i 18-tki razem urzadzac ![]() Szybko sie rozpakuj i dołaczaj do nas. My fajne jestesmy ![]() a skad klikasz ? Bedzie córeczka ? (wnioskuje po podpisie) antropia; ale test ![]() pomysłowy mezul !!! jaaa juz tyle schudlas ?? i w bluzki w biuscie tez sie dopinasz ?? Na spaceer ????? u mnie ulewa i jakies 16 stopni anulka podpinam sie pod Twoje pyt. o apteczke Ja na temp mam czopki paracetamolowe dla niemowlat http://www.bangla.babyonline.pl/zdro...wlat-p4621.htm
![]() |
#205 |
Zadomowienie
|
hej mamusie
![]() witam się w kolejnym wątku widzę że i Gusia się doczekała swojej dzecinki - gratulacje ![]() ![]() musze doczytac co i jak, w końcu powoli widze swiatełko w tunelu i mam trochę wiecej czasu ![]()
#206 |
Wtajemniczenie
|
andziot
![]() daisy w biuscie to zalezy...jaki stanik wloze...ale generalnie tak ![]() u nas słońce i ciepło ![]() ![]() a małza myślałam, ze uduszę ![]() lecę pa pa ![]()
#207 |
Wtajemniczenie
|
malinka a Ty nie powinnaś do mam lipcowo-sierpniowych dołączyć? One ciągle na poczekalni są. U nas to już wszystkie dzieci porodzone
![]() Trzymam kciuki za Twoje maleństwo ![]()
#208 |
Wtajemniczenie
|
moria ok nie ma sprawy
![]() ![]()
w oczekiwaniu na corenke ![]() Edytowane przez malinka123108 Czas edycji: 2011-07-06 o 16:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Nie obrażaj się, bo nikt Cię nie wygania, tylko moria zwróciła uwagę, że są mamusie lipcowo-sierpniowe,gdzie pasujesz jak ulał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Wtajemniczenie
|
Dałam viburcol i Pepe się uspokoił.
Ale ja tępa jestem ![]() ![]() Taki stary człowiek, a taki głupi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.