![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: WAZXNE PYTANIE na które nikt nie może mi odpowiedzieć...
Cytat:
O to czy dany suplement nie obniza skutecznosci pigułek to nalezy się spytac juz specjalistów. Róznie to bywa.
![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ciąża mimo tabletek anty? - wątek zbiorczy
duomox
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Wtajemniczenie
|
Z tego co pamiętam, to on zawiera amoksycylinę. Tak, on niestety osłabia działanie pigułek. I to ponoć znacznie. [P.S., czy nie było na ulotce od neigo wspomniane, że osłabia? Ja brałam coś z amoksycyliną i na ulotce było jak byk - osłabia działanie doustnych środków antykoncepcyjnych...]
Ale na pewno będzie dobrze ![]()
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
mam stracha ... jutro wielki dzien. przewaznie dostawałam w nocy albo do 12 w dzien
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
jak narazie okresu brak
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
dostałam własnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
Hej ja też wreszcie dostałam okres i dzsiaj idę do ginekologa po tabletki. Mam pytanie: okres dostałam około 8 rano i czy jak zażyję tabletkę o 21 to wszystko będzie ok
![]()
![]() |
#189 |
Zadomowienie
|
edit23 - no pewnie, ze to bedzie ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() ![]() No to ponownie zaczynam przygodę z tabsami. ![]()
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
Pytałam o to czy jakby tabletki anty nie zadziałały to jak poznamy,ze jest sie w ciązy(w ullotce pisze,ze okresu z odstawienia nei bedzie),ale któras Wizażanka (chyba Vadi
![]() no i własnie tak jest u mnie ![]() ![]() tzn.po anty zawsze miałam amlutkie krwawienia,no ale ze 3-4 podpaski czy tampony na dzień poosżły, a tym razem jest to delikatne krwawienie(moge chyba nazwać nawet plamieniem).Trwa dwa dni i jest skape.Do tego mam mdłoścci i jest mni niedobrze ogólnie.... z drugiej strony-antykoncepcje stosowałm regularnie,co do godziny..pozatym chyba inie tak łatwio byoby zajsć z niskim progesteronem,.no i mój facet zawsze"uważał"...i co ja mam teraz mysleć ![]() teoretycznie chyba nie powinnam sie martwiś, moze to autosugestia,stres...co myslicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
z góry uprzedzam- nei miałam wymiotów, ani nei brałam antybiotyków, a ni wyciagów z dziurawca...
To skad te mdłosci i plamienie?(zaznaczam,ze jakbym nigdy wczesniej nei barła tabletek anty,.mogłabym to xle ocenic,ale jestm stała ich użytkowniczka i wiem,ze wiecej powinno byc krwawienia z odstawienia...)martwie sie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
Nie robiłam...bo dotychczas sądziłam,ze jak biores pigułki zgodnie z zalecaniami to nie ma takiej opcji-okeyo, jak ktos sie bardzo czesto c\kocha, a facet konczy w srodku-moze wtedy
![]() no i nieiwem czy robic... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Wtajemniczenie
|
A czemu nie wiesz? Myślisz, że jak nie zrobisz, to ew. ciąża zaniknie?
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
a wy(obiektywnie)będąc na moim miejscu..byście zreobiły?wiem,wiem-nie jesteście na moim miejscu,ale tak z ciekawosci-gdyście miały świadomosć,ze brałyscie regularnie,ale mdli Was i macie skapy okres-tylko z tego powodu robiłybyscie test?czy to nei przesada?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swego czasu wypowiadała się tu wizażanka, która regularnie brała tabsy i zrobiła kontrolny test i co ![]()
![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
ja też zrobie test...a tamta wizażanka-miała jakieś podstawy by robic test?jakies antybiotyki coś, czy była po prostu tą jedną na milion
![]() ps. dla mojego lekarza to przesada....on wie,ze ja często robie sobie testy mimo,ze zarzywam pigułki...jak do niego dzwoniłam,to stwierdz ił,ze bać sie moge dopiero jakby wogóle okrsu nie było od 2 miesiecy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem to był test kontrolny, który robiła co jakiś czas.
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
Jeżeli coś tylko Cie niepokoi to nie widze problemu żeby zrobić test.Ja biore Harmonet od 9 miesiecy i właśnie dziś robiam sobie test bo w tym miesiącu miałam wyjątkowo skape krwawienie z odstawienia.Dosłownie wkładka wystarczyła.Fakt że nie robiłam sobie przerwy(pierwszy raz odkąd biorę tabsy) i to było krwawienie po 2 opakowaniach także może dlatego.No ale własnie dlatego zrobiłam test żeby się upewnić że wszystko jest ok i żeby z "czystym sumieniem" zacząć nowe opakowanie a nie się zamartwiać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Rozeznanie
|
mam pytanie ,biore yasminelle juz pół roku ,i tak sie zdazylo z emialam rope w zebie i bylo trzeba brac antybiotyki ,podobno obnizaja skotecznosc..4 dnia brania antybiotykow dostałam plamienia (15 dzien cyku czyli 10 tabletka) ,wczoraj juz skonczylam brac tabletki i dodatkowo mam jakies podrazenie pochwy jakby zapalenie i plamienie jzu trwa 3 dni.
Dodam ze nie uprawiałam seksu w czasie brania hormonow ,ale niestety dzien przed zaczeciem antybiotyki ;\ Czy to plamienie moze bcy spowodowane antybiotykami ze spadł mi poziom hormonow ? Dodam ze zapalenie pochwy zazwyczaj mam po antybiotykach;\ Ogolnie cała jestem wyjałowiona I antybiotyk zaczelma brac pod koniec pierwszego tygodnia opakowania. I mam pytanie czy takie plamienia w srodku cyklu moze swiadczyc o ciazy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
biorę jasminelle od ponad pół roku. przy 5 tablecte z blistra kochałam sie z chłopakiem bez dodatkowego zabezpieczenia, jednak po jakimś czasie spanikowałam i kazałam mu włożyć gumkę, więc nie skończył we mnie. mam problem bo nie pamiętam, czy wzięłam 8 lub 9 tabletkę... tzn na pewno wyjęłam ją z opakowania ale nie jestem w stanie przypomnieć sobie, czy ją połknęłam. zakładając więc najgorszą możliwość - że nie połknęłam jednej tabletki na początku drugiego tygodnia mogę być w ciąży? przypominam, ze nie doszło do wytrysku we mnie.
bardzo proszę o odpowiedź.
![]() |
#204 |
Rozeznanie
|
jakbys brała yasminelle normalnei to nie powinnas sie bac kochac bez dodatkowego zabezpieczenia ale skoro moglas nei wziasc jednej tabletki to roznie bywa ,ale moim zdaniem watpliwa sprawa ...
Mam takie pytanie skoro bierzemy tabletki to plemniki bez sluzu plodnego (odzywczego) tez u nas moga siedziec 3 dni ? Bo mnei sie wydaje ze giną po 3 h Aha i prosze o odpowiedz na moje wczesnijsze pytanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
no cóż.. ja wpadłam biorąc tabletki (yasmin), ale zażywając jednocześnie antybiotyki. po 2 miesiącach niestety (chociaż w tamtym momencie chyba stety) poroniłam. minął już rok i od 2 miesięcy staram się o dzidziusia i jakoś jak narazie nic z tych starań nie wychodzi.. moja pani doktor powiedziała, że tak to jest jak się zabardzo chce.. trzeba się wyluzować, skupić na przyjemności a nie na tym, żeby za wszelką cenę spłodzić dziecko. myślę, że dokładnie tak jest, bo kiedy ostatnim razem zaszłam w ciążę raczej tego nie chciałam i nawet nie brałam pod uwagę, że może się to stać gdy biorę tabletki.. więc przytulałam się bezstresowo, w błogiej nieświadomości a tu proszę...
![]()
![]() |
#206 |
Rozeznanie
|
no tak jest jak sie nie uwaza gdy sie bierze antybiotyk ... Dobrze ze dodałas ze wtedy go brałas bo sie juz zestresowałam ze ot tak,zawiodły :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a ja mam pytanie.. bo jak wiemy.. podczas stosowania antykoncepcji (piguelk) to w trakcie 7 dniowej przerwy nie pojawia sie "prawdziwa miesiaczka" tylko krwawienie wlasnie wywolane odstawieniem na te 7 dni pigulek (Tak jak mi to tlumaczyla ginekolog)
Czy jest mozliwosc ze mimo iz mialam to krwawienie (choc trwalo jak na mnie stosunkowo krotko) byc w ciazy? bo wlasnie nie wiem.. Chyba mam cos w rodzaju "ciazy urojonej" i instynkt macierzynski sie odzywa.. ale dla pewnosci chcialam zapytac, czy to mozliwe? CZy cos o tym moze wiecie?
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
ja chyba też mam taką urojoną
![]() ![]() Edytowane przez dragonfly123 Czas edycji: 2008-01-13 o 11:38 Powód: błąd ortograficzny, literówka :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Przyczajenie
|
Dot.: ciąża mimo tabletek anty?
Cytat:
Sąsiadka jednego z moich krewnych miała łacznie 11 dzieci. Akoholizm, bieda, przemoc itp. Zrobili jej sterylizację - (to było kilkanaście lat temu). mimo tego znów zaszła w ciążę:/ na szczęscie to było ostatnie juz jej dziecko. (tak dokladniej to miała 'zawiązanie jajników') |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Rozeznanie
|
![]()
szukałam na forum ale nie znalazlam tego czego bym chciala sie dowiedziec...mam takie pytanka...
1) jak rozpoznac ciążę podczas brania tabletek? 2) Czy śluz sie jakos zmienia? 3) czy cos się dzieje z waga? 4) czy podczas przerwy 7 dniowej wystepuje krwawienie z odstawienia czy tez jak podczas zwyklej miesiaczki zatrzymuje sie ono? Zapomnialam sie o to zapytac ginekologa jak bylam 2 tygodnie temu a nastepna wizyte mam za 3 miesiace wiec pytam sie kogos kto to wie...dodam, że w ciąży nie jestem..pytam z ciekawosci i na zapas gdyby cos poszlo nie tak... ![]() z niecierpliwością czekam na odpowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:11.