|
|
#181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tarnowskie mamusie:) (Tarnów i okolice)
danika, rinco, dzięki za odpowiedzi
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#182 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#183 |
|
Zadomowienie
|
a do jakiej kwoty chcecie wydac na wozek mnie sie podoba graco symbio cena niestety od 1800 do 2600 i w tych cenach mnie sie tylko podobaja jeszcze abc desing ale tez tam pojade moze mi cos tanszego w oko wpadnie.to dobrze ze dzidzia zdrowa a ile wazy?
|
|
#184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przegrzebałam trochę internet i na razie moje typy to: Rico Alpina Mikado Aston Tako Jumper X Wszystkie są tak po ok 1100-1200zł. Te dwa pierwsze są mniej popularne i nie wiem czy będzie można je oglądnąć gdzieś w Tarnowie. Tako Jumper X (dość popularny) już widziałam i jest bardzo fajny. Ale jeszcze zobaczę co mają w sklepach, może coś innego fajnego znajdę ![]() A dzidzia waży 480g, a Twoja?
Edytowane przez rinco Czas edycji: 2012-01-14 o 20:44 |
|
|
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki co wypróbowana tylko gondolka ale polecamy
|
|
|
|
|
|
#186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
wózek kupowalismy w Machowej, dalismy cos ok 1200, fotelik mamy MAxi Cosi z bazą isofix kupowalismy przez internet
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#188 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#189 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po tatusiu tatus tez duzy heheh---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
|
|
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam prośbę o pomoc dla dziewczynki z rozszczepem wargi i podniebienia nie potrzeba dużo wystarczy wysłać 1% podatku a oto dane
Przy wypełnianiu PIT-a Fundacja „ROZSZCZEPOWE MARZENIE” PROSZĘ ODDAJ NAM 1% . KRS 0000248920 z dopiskiem: JULIA DOROTA ŁUKASIK – -TARNÓW Wiecej informacji moge wysłać na priw. Dziękuje |
|
|
|
|
#191 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki a co sadzicie o takim wozku? http://allegro.pl/2012-graco-wozek-q...069699126.html tak sie zastanawiamy z mezem ze jak ja rodze w maju czy bedzie mi potrzebna gondola i jeszcze zeby to wnosic na 4 pietro sama?juz sama nie wiem
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym ze noszenie na 4 piętro to faktycznie jest argument. MOze sie wypowiedzą dziewczyny które woziły takie maluszki w spacerówce. |
|
|
|
|
|
#193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tą gondolą to sama nie wiem, też się zastanawiałam nad tym, czy jest nam potrzebna i stwierdziłam, że jednak tak, bo zamierzam jej używać też w domu jako kołyski, albo jak będę chciała wziąć leżące dziecko na dłużej do innego pokoju czy kuchni. Ale jeśli Twoja spacerówka będzie rozkładana całkiem na płasko to może wystarczy. Tylko nie wiem jak z miękkością, być może trzeba będzie coś tam podłożyć, jakiś kocyk czy kołderkę, żeby dziecku nie było twardo (gondole mają taki miękki materacyk w środku). I jeszcze najlepiej by było jakbyś sobie zobaczyła na żywo ten wózek - głównie chodzi o wagę. Mi akurat na wadze nie zależy tak bardzo, bo mieszkamy w domu i nie będę go nigdzie wnosić, ale ogólnie to wszystkie te wózki dla malutkich dzieci wydają mi się dość ciężkie, nawet jak mają stelaż aluminiowy No chyba że to jest taka lekka spacerówka typu 2 druty, 4 kółka i kawałek materiału A my byliśmy w sobotę w Machowej i w Mieszku i zdecydowaliśmy się na wózek Seka Carlo Lux (polska produkcja), 3w1, na stelażu aluminiowym (podobno jest o ok. 3kg lżejszy od zwykłego stelaża - porównywałam i rzeczywiście troszkę czuć różnicę, ale nadal jest to raczej ciężki wózek). Na necie jak podają jego wagę (chyba z gondolą) to ze stelażem normalnym waży chyba 15kg, więc z aluminiowym, może ze 12kg? Kupimy go za jakieś 2-3 miesiące dopiero, ale przynajmnej już wiemy czego chcemy
Edytowane przez rinco Czas edycji: 2012-01-23 o 12:52 |
|
|
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko nie da sie do nich wpiąć fotelika maxi cosi (przynajmniej jak my kupowaliśmy to nie mieli adapterów) i kupiliśmy Tako
|
|
|
|
|
|
#195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja akurat zapomniałam się spytać, bo i tak nie kupujemy Maxi Cosi tylko ten standardowy, ale dziewczyna na innym wątku kupiła ten wózek właśnie pod Maxi Cosi i pisała, że się da wpiąć
|
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez sie zastanawiam nad gondola i chyba wkoncu kupimy spacerowke + fotelik prawdopodobnie Maxi-Cosi
|
|
|
|
#197 |
|
Zadomowienie
|
ogolnie jakie sa ceny lozeczek i poscieli itp w machowej? bo w mieszku mniej wiecej wiem bo bylam
|
|
#198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wpadliśmy też dziś na chwilkę do tego sklepu na Piłsudskiego, ale w sumie oprócz wózków to nic innego nie oglądaliśmy, bo nam się spieszyło, ale wzięlam stamtąd ulotkę o wózkach Seka (Carlo Lux, czyli ten co my wybraliśmy i Maximus - bardzo podobny tylko większy) i tam jest podana waga tych wózków. I na przykład ten Carlo Lux ma taką wagę: Wersja aluminiowa: stelaż 7,5kg, spacerówka 5kg, gondola 4kg Wersja stalowa: stelaż 11kg, spacerówka 5,5kg, gondola 4,5kg Nie wiem, być może jest to trochę naciągnięte, ale na pewno ten aluminiowy stelaż jest trochę lżejszy. |
|
|
|
|
|
#199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#200 |
|
Raczkowanie
|
Co do wózków, to ja polecam spacerówkę już od początku.
Dla pierwszego dziecka kupiliśmy gondolę (bo chyba zawsze miałam marzenie by wozić dziecko w takim wózku), ale dość szybko zmieniliśmy na spacerówkę, zwykłą parasolkę. Jak się drugi urodził to woziłam obu w specjalnej parasolce a urodził się w październiku i całą zimę tak jeździł (śpiworek+ kombinezon) i wystarczyło. Jak się okazało wielkość kółek i rodzaj nie była taka ważna - najwazniejsze dla nas okazała się wielkość czyli waga-bo jednak ciągle gdzieś trzeba podnieść by wjechać na krawężnik i wielkość po złożeniu . Paradoksalnie, kupiłam na allegro wózek parasolkę taką najzwyklejszą, ot 4 kółka i siedzonko z daszkiem co by się mieściła pod nogami w samochodzie (za 30 zł) i okazało się że nią zrobiliśmy najwięcej km i to przez góry i lasy bo nie oszczędzaliśmy go bo wiadomo- odpadnie koło to odpadnie- i wciąż służy ![]() Jakbym miała kupować wózek (niezależnie na jaką porę roku dziecko miałoby się zjawić) kupiłabym spacerówkę z rozkładanym siedziskiem, ale to moje zdanie (ja nie potrzebowałam wózka na fotelik samochodowy) |
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie to i ja sie dolacze, miekszam nie cale 50 km od tarnowa w okolicach jasla. Mama Gabrysi urodzonej 10.10.10
czytalam piszecie o wozkach, ja w machowej bylam ogladac wozki i lozeczka zamowilam jednak na allegro bo duzo taniej, co do gondoli to ja mam wozek 3w1 na paskach jedo bartatine alu plus, gondola superowa strasznie duza do kwietnia niunia jedzila bo miala podnoszony spod i jak nie chciala lezec to jej podnosilam i byla w pozycji pol lezacej i wszytko widziala. Teraz gondola wyniesiona na strych i zalozona spacerowka, ktora swietnie sobie radzi na sniegu. Mamy rowniez mniejsza spacerowke do auta cocneco trapera i tez sie super sprawdza, przy czymna taka pogode ani rusz bo kola sie blokuja
|
|
|
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Effku
![]()
|
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
co za zbieg okoliczności
hehe ![]() dziewuszki co tam milczycie ? ja w sprawie wózka się nie wypowiadałam bo mam jeden 2 w 1, nie kupowałam żadnej spacerówki, jeżdzę nim i mi z nim dobrze w machowej kupowalam
|
|
#205 |
|
Wtajemniczenie
|
No dobra to ja reanimuję wątek, bo mam trochę pytań
![]() 1. Czy słyszałyście jakieś opinie o szpitalu w Tuchowie? Bo dziś mi gin powiedział, że są tam o wiele lepsze warunki i opieka niż w Tarnowie i się zaczęłam zastanawiać czy tam nie rodzić. Jakoś te tarnowskie szpitale-molochy mnie przerażają i wolałabym w bardziej kameralnym miejscu ![]() 2. Jaką szkołę rodzenia polecacie? Ja się nastawiałam wstępnie na tą przy szpitalu nowym, ale znalazłam też na necie Szkołę Rodzenia Elżbiety Skrzyniarz, ale nie widzę żadnych opinii, jeśli coś wiecie to dajcie znać. Lub ewentualnie jakąś inną szkołę ![]() Na razie chyba tyle
|
|
|
|
|
#206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
a widzisz Effku przez przypadek znalazlam wątek
![]() ![]() co do szpitala ja nie pomoge bo rodzilam w jasle a co do szkoly rodzenia nie chodzilam i jakos poradzilysmy sobie, moim zdaniem dużo zalezy od poloznej jak ona pokieruje
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Szpital w Tuchowie - dobre opinie słyszałam dwa lata temu ALE tam się sporo zmieniła kadra bo sporo lekarzy i położnych przeszło wraz z ordynatorem do prywatnego szpitala w Roztoce koło Zakliczna. I tam masz mega kameralne warunki, piękne sale, znieczulenie i cuda na kiju - ale to jest szpital tylko położniczy wiec kapa z innymi specjalistami w razie "w". Jak cos nie halo to w karetke i do tarnowa. Nie zniechęcam - słyszałam bardzo dobre opinie, nawet poród dziewczyny z padaczką przyjmowali (koleżanki mojej) i była bardzo zadowolona pojedz sobie tam, zobacz, popytaj Mówię tylko, ze ja sie nie odważyłam mimo, że znam tam sporo ludzi.ze znanych mi lekarzy w tuchowie pozostał dr Kowalewski, pisałam juz tu o nim kiedyś - polecam ![]() 2. Szkołę Pani Eli Skrzyniarz polecam baaaardzo tak miło wspominam te zajęcia nie odkryjesz tam ameryki bo pewnie wszystko co tam mówią wiesz ale oswoisz się, a szczególnie twój TZ, z tematem porodu i całą jego fizjologią. Sporo tez jest o opiece nad dzieckiem. A poza ty jest fajna atmosfera, troche ćwiczeń. I zwiedzanie szpitala starego i nowego a jak ktos chce to i Tuchowa i Roztoki pani Ela organizuje. JA bym na pewno poszła tam znowu |
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#210 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi
![]() Odnośnie Tuchowa to z tego co wiem to ten oddział w ciągu ostatnich ok. 2 lat się nieźle odremontował, więc warunki na pewno są lepsze niż w nowym w Tarnowie, co zresztą mój gin mówił. A w Roztoce to już mega komfort, tylko niestety brak specjalistycznej opieki w razie jakichś ciężkich powikłań. Ale z drugiej strony jeśli ciąża dobrze przebiega i dziecko jest zdrowe to chyba raczej nie powinno być jakichś problemów ![]() Co do szkoły rodzenia to - hehehe - ja tam na pewno odkryję niejedną amerykę, bo zarówno o porodzie jak i pielęgnacji niemowląt mam zerowe pojęcie, dlatego tak mi zależy, żeby się jak najwięcej dowiedzieć, bo inaczej to nie będę umiała własnego dziecka przewinąć. W takim razie zadzwonię do tej pani i dopytam jak jest u niej z zajęciami
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.

hehe