![]() |
#181 | |
Zadomowienie
|
Dot.: depilacja okolic bikini u brunetki !!
Cytat:
![]() moj facet jest zadowolony ![]()
![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
Tez mnie to irytuje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Rozeznanie
|
Ja golę się raz maszynką jednorazową a raz kremem.Włoski szybko odrastają no ale cóż,nie znoszę tam włosów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie zyjemy w czasach kamienia lupanego kiedy to wlosy miay jakis cel chronic nasza kasie przed bakteriami czy innymi brudami. teraz kazda sie myje, i nosi bielizne i przy normlanej codzennej pielegnacji wlosy sa zbedne. wrecz nieestetyczne i nieapetyczne. fuj
![]() |
![]() |
#185 |
Przyczajenie
|
Heh... A ja myślałam, ze tylko ja jestem jakaś taka nietypowa...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
P.s nie chodzi mi o nasza "Kasie" tylko wloski za nasza kasia idace w str drugiej dziurki, kurde ale to zabrzmialo |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
haha no tak, ale sprobuj kreme, zawsze mozna przeciez golarka, ja traktuje depilatorem, bolalao napoczatku teraz jest znosnie, natomiast moj partner jest zachwycony ;]
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
BAN stały
|
Ja golę wszystko zokolic bikini, zarówno miejsca przy "Kasi", jak i okolice odbytu. Traktuje te miejsca kremem do depilacji. Choć zamierzm kupic na dnaich wosk. Jedyna niedogodnosc to to, jak musze siedziec, a raczej kucac w łazience i być przez 15-20 min rozkraczona żeby krem zebrał te włosiska.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
![]()
Witajcie,
Znam Ten Ból... Włosy W Okolicach Bikini... A Mój Tż Za Nic Nie Chce Pojechac W Góry... Ciągle To Morze I Morze... Wiadomo... Kostium Kąpielowy I Bikini ... Mój Sposób? Penseta... Wyrywam Włosy.trwa To Dwa Wieczory, Ale Włosów Nie Mam. Mało Tego - Są Coraz Słabsze. Jesli Bedziecie Miały Dobrą Pensetę To Ból Jest Naprawdę Mały. Dla Porównania Wosk Jest Tysiąc Razy Bardziej Bolesny. Dla Cierpliwych - Ale Polecam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
Dot.: Brunetki , Blondynki...ja Wszystkie Was Dziewczynki!!
nie wyobrażam sobie wyrywania tych włosów pensetą :/ wolałam iść do kosmetyczki a i tak nie "poszłam na całość" :P nie byłam w stanie ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
BAN stały
|
Dot.: Brunetki , Blondynki...ja Wszystkie Was Dziewczynki!!
Ja tez nie wyobrażam sobie golenia tychże okolic pęsetą. Nawet gdy depiluję pęsetką brwi to mnie doprowadza do szału, a co dopiero całe bikini, uch ....
A czy golenie depilatorem boli? Moja mama ma depilator SAtinelle Philips i nie wiem czy spróbowac się ogolić tam... :/ Moze leipej zostać przy kremie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny zastanowcie sie ...na ulotce z kremem do depilacji jest napisane ze nie mozna depilowac okolic odbytu..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
ja już pozostane chyba wierna kosmetyczce :P bo sama plastrów bym nie oderwała a po kremach zostają mi czarne kropki o goleniu nie wspomne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Rozeznanie
|
Kosmetyczka,ok?Ale co z dalszą partią bikini?Tam głębiej?Bo jak dla mnie to jest to krępująca sprawa i nie dałabym się tam głębiej jej wydepilować.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Przyczajenie
|
ja sama depiluję TE miejsca woskiem w plastrach-tak mi łatwiej bo zwykłym woskiem wszystko ciapię na około. ja mam wosk w plastrach veet taki żółty nie specjalny do bikini tylko zwykły. no i ostatnio wypróbwałam na wrastające włoski tonik aspirynowy a raz zrobiłam maseczkę aspirynową i efekt był dobry wysuszyła krostki i złuszczyła naskórek tak że niektóre włoski powychodziły na wierzch. te włoski które zostaną po wosku wyrywam pęsętką. nie powiem że to sposób bezbolesny ale skuteczny. bo w moim przypadku golenie odpada-chyba bym się zadrapała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Rozeznanie
|
Wosk jest skuteczny, ale włoski szybko odrastają, więc trzeba by było wydac fortunę na regularne depilacje... Ja uzywam gdzie niegdzie maszynki np. tak koło nóg, a już gdzie indziej pincety, co trwa dosyc długo. W niedalekiej przyszlości zamierzam sobie sprawic krem do depilacji bikini.
Takie pytanie, jak zlikwidować 'krwiaczki' powstałe w wyniku depilacji?! :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Rozeznanie
|
Ja uzywam zwyklego kremu do depilacji Bielendy, kosztowal mnie 8 z groszami a od poczatku wakacji ciagle wystarcza. Tylko ta depilacja to jakby maszynką jezdzic, po dwóch dniach juz wszystko powoli odrasta...:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Rozeznanie
|
Ale pewnei nie tak, jak po maszynce - grube, kujące wlosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#200 |
Rozeznanie
|
Nigdy sie nie golilam maszynka w okolicach bikini bo jestem ciapa i pewnie bym sie pociela cala...
Ale wloski sa takie normalne, miekkie czy slabe to one nie sa... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Rozeznanie
|
niepozorna oj to by bolało. Ja pastą depilowalam tylko okolice bikini i musze przyznać, że to najbardziej bolesny z sposobów depilacji. Do tego wszystko poklejone cukrem... Obrzydliwstwo... Guj juz nigdy tej całej pasy cukrowej nie uzyję, a uzywalam przez rok!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
właśnie zastanawiałam sie nad pastą cukrową bo jak robiłam ją poraz pierwszy to wyszła idealnie i depilując nią nogi nie czułam żadnego bólu więc wydaje mi się że do "tamtych" miejsc też byłaby delikatniejsza. próbował ktoś jeszcze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
kati81 a czy depilowałaś "tam" wszystko? no i jakim sposobem( formowałaś z pasty kulke czy zorprowadzałaś z zrywałaś jak wosk)?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Przyczajenie
|
mam problemik
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Robię pastę w takiej konsystencji, żeby dało się z niej uformować elastyczną i niezbyt twardą kulkę, do której włosy łatwo się przyklejają, ale i łatwo ją potem oderwać bez użycia jakichkolwiek dodatkowych sprzętów poza dłońmi. Gotuję ok. 1,5 kg cukru, 3/4 zaprawy cytrynowej (tzw. cytrynki), bo nie chce mi się wyciskać cytryn, 1/4 wody, szczypty soli (nie wiem po co, ale znalazłam na jakimś forum anglojęzycznym). Gotuje dopóki nie zmieni koloru na ciemno-bursztynowy i nie nabierze charakterystycznego mocnego, karmelowego zapachu. Cały czas trzeba pilnować, bo niestety lubi wykipieć. Po odstawieniu z ognia dodają odrobinę oliwy z oliwek, dzięki czemu pasta ma lepszą konsystencję. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
dzięki kati
![]() ![]() AHA A MOŻE KTOŚ JESZCZE DEPILOWAŁ "TAM" WSZYSTKO WŁAŚNIE PASTĄ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Wtajemniczenie
|
kiedys wydepilowałamw szystko własnie pastą. I musze przyznac że tam na dole bolało mnie o wieeeeele mniej niż tam na górze
![]() ![]() ![]() Ostatnio kupiłam plastry do depilacji ciała z Nair i musze powiedziec ze sie super sprawdziły i mniej babrania niz z pastą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Rozeznanie
|
ja NIENAWIDZE tej pasty cukrowej!! Przez rok jej stosowalam, 1,5 h spędzonych na gotowaniu tego paskudztwa. Do tego to sie zdażyło, ze za gęsta, to, że za rzadka... uhh już mam tego dosc! Potem wszystko poklejone tym swiństwem a podczas nabierania łamią mi sie paznokcie, niemówiąc już o zejściu lakieru z połowy plytki!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.