Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-16, 08:28   #181
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI

Cytat:
Napisane przez czarnaaa33 Pokaż wiadomość
Wczoraj zaczęłam...Przypomniałam sobie, że jak byłam w podstawówce to mama płukała mi moje wtedy gęste i długie za tyłek włosy piwem. Mówiła, że bedą mocne i zdrowe i rzeczywiscie tak było. No i szybko rosły. Po piwie mam dziś uniesione od nasady-wydaje ich sie dużoooo więcej , nie puszące się, niby troche sztywnawe, ale łatwe w rozczesaniu. No i ciut mi przyciemniło te partię jaśniejszą, którą chcę przyciemnić. Na wizażu dziewczyny podają maski na piwie.
1/4 szklanki piwa/po kilkugodzinnym odgazowaniu/, żółtko i olejek rycynowy lub nafta. To wetrzeć w umyte włosy. Potrzymac tyle ile maskę/co najmniej pół godz pod czepkiem/ , umyć głowę szamponem i do ostatniego płukania uzyć jeszcze samego /tez odgazowanego / piwa.
Nie radzę podawać przepisów masek, których się nie wypróbowało
M.in. dlatego, że można podać błędną instrukcję.
I tak-podajesz tutaj, że maske z żółtkiem trzymać co najmniej pół godziny. Jakbyś trochę więcej poczytała i może coś popróbowała to wiedziałabyś, że żółtko może być na włosach MAX 30 minut, bo później wysusza bez względu na dodatki typu olejki czy piwo...Takie jego niecne właściwości

Uwaga na przyszłość

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 09:44   #182
greige
Raczkowanie

A ja chyba powoli zaczynam mieć pomysł na swoje włosiska i ich zapuszczanie. Przede wszystkim muszę odejść od blondu, bo za bardzo wyżera włosy, więc bez sensu jest farbowanie, a potem te wszystkie zabiegi. Jak tylko się odkuję po wakacjach, pójdę do fryzjera i przefarbuję włoski na kolor najbardziej zbliżony do naturalnego w miejscach, gdzie jest średnia ilość siwych. I odrosty będę farbowała tonerem, a jak mi odrośnie ta upragniona grzywka, zafunduję sobie w miejscu siwych refleksy

Myślicie, że olejowanie włosów i podobne zabiegi będą mi zmywały szybciej toner? (Wella Color Touch)

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
I tak-podajesz tutaj, że maske z żółtkiem trzymać co najmniej pół godziny. Jakbyś trochę więcej poczytała i może coś popróbowała to wiedziałabyś, że żółtko może być na włosach MAX 30 minut, bo później wysusza bez względu na dodatki typu olejki czy piwo...Takie jego niecne właściwości

Uwaga na przyszłość
Ja właśnie dlatego boję się na razie samodzielnie eksperymentować - nie mam pojęcia o właściwościach różnych produktów, a za dużo jest do stracenia. Jedyne, czego się nie boję, to olej kokosowy Mam również wodę brzozową, ale czuję, że wysusza mi i tak bardzo suchą skórę głowy, więc nie jestem pewna, czy powinnam jej używać :/

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
greige jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 12:20   #183
czarnaaa33
Raczkowanie

Cytat:

Uwaga na przyszłość
Przepraszam bardzo za podanie "przepisu" na mskę, którą inni próbowali- a ja jeszcze nie. Co do właściwości żółtka....stosuje je z olejkiem rycynowym i trzymam koło godziny-wysuszenia nie zauważyłam, wręcz przeciwnie. Ale jak wiadomo-jednym pomaga , innym szkodzi. I to chodzi o wszystkie specyfiki. Każdy próbuje co jest dobre dla niego. To tylko moje skromne zdanie.
P.S Większości służy olej kokosowy-mi bardzo wysusza- ot indywiduum...
Rozpoczęłam przygodę z Jantarem
czarnaaa33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 14:10   #184
vouge13
Zadomowienie

ja trzymam maskę z żółtka i nafty też ok. godziny i nie zauważyłam wysuszenia, wręcz przeciwnie. tak miękkich włosów jeszcze nie miałam *_* widać nie ma reguły i zdarza się, że nie szkodzi a pomaga
Stary 2011-08-16, 15:44   #185
sahana
Raczkowanie

greige - nie wiem jak z tonerami, bo ich nie używalam, słyszalam jednak że szybciej schodza niz farba, a mi olejowanie i te wszystkie zabiegi właściwie zrobiły dekoloryzacje - a miałam brąz farbe z loreala i po niecałym miesiący mma niemal swój naturalny blond... tylko poblask został... między innymi dlatego zastanawiam sie nad sensem kolejnego farbowania, bo wywalić kase na fryzjera, farbe i nie mieć koloru po 2-3 tygodniach to mi sie nie uśmiecha :/

sahana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 16:30   #186
fortepianistka
Rozeznanie

Dziewczyny wczoraj zrobiłam maseczkę z żółtka, łyżki oleju lnianego, czterech kropel rozmarynowego eterycznego, kilku kropel jojoby i pożądnej łyżki miodu. Wyszła super konsystencja, zostawiłam (nie krzyczcie) na całą noc.

Rano umyłam bardzo łatwo babydreamem a jakie włoski śliczne ! Pierwszy raz od tak dawna mam włosy takie błyszczące, powiedziałabym że jak zaraz po farbowaniu (chociaz nigdy nie farbowałam ;p) i takie jakby gęste przy głowie a nie dzielą się na pasma (nie wiem jak to opisać).

W ogóle jak ostatnio przeszłam na intensywną pielęgnację, łącznie z wcierkami i olejami, to włosy mi się mniej przetłuszczają !

Narazie używam olejków jakie mam dostępne, ale zbieram się do kupna Sesy i Vatiki, jak mi się skończą lada chwila moje stare zbiory.

Powiedzcie gdzie kupujecie olejki Sesa i Vatika? Cena na allegro i na helfy patrząc z kosztami wysyłki jest mocno rozbieżna.
Ale po tym co czytałam ostatnio o tym że któraś z was się zatruła i olej smierdział to nie wiem czy ufać allegro...
fortepianistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 16:54   #187
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fortepianistka Pokaż wiadomość
Dziewczyny wczoraj zrobiłam maseczkę z żółtka, łyżki oleju lnianego, czterech kropel rozmarynowego eterycznego, kilku kropel jojoby i pożądnej łyżki miodu. Wyszła super konsystencja, zostawiłam (nie krzyczcie) na całą noc.

Rano umyłam bardzo łatwo babydreamem a jakie włoski śliczne ! Pierwszy raz od tak dawna mam włosy takie błyszczące, powiedziałabym że jak zaraz po farbowaniu (chociaz nigdy nie farbowałam ;p) i takie jakby gęste przy głowie a nie dzielą się na pasma (nie wiem jak to opisać).

W ogóle jak ostatnio przeszłam na intensywną pielęgnację, łącznie z wcierkami i olejami, to włosy mi się mniej przetłuszczają !

Narazie używam olejków jakie mam dostępne, ale zbieram się do kupna Sesy i Vatiki, jak mi się skończą lada chwila moje stare zbiory.

Powiedzcie gdzie kupujecie olejki Sesa i Vatika? Cena na allegro i na helfy patrząc z kosztami wysyłki jest mocno rozbieżna.
Ale po tym co czytałam ostatnio o tym że któraś z was się zatruła i olej smierdział to nie wiem czy ufać allegro...
http://www.indyjskie-recepty.com/sea..._search=Szukaj tu można kupić najtaniej. Ja swoją sesę kupiłam na allegro, ale na stronie którą podałam jest taniej i na pewno swoje ponowne zakupy właśnie zrobię w 'Magicznych Indiach'

smutna_dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 17:25   #188
siemkapaula
Przyczajenie

Jestem siemka paula i jestem włosomanką;p

Edytowane przez siemkapaula
Czas edycji: 2011-08-16 o 20:02 Powód: powtórzenie
siemkapaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 17:35   #189
siemkapaula
Przyczajenie

ee, dałam komentarz zamiast posta. Sorry
jestem w szoku 6 cześć , myślałam ze tylko ja mam hopla na punkcie włosów.
jest tak: obecnie mam włosy długości " do zapięcia stanika". od 5 lat. jak podcinam odrastają do tej długości. ostatnio obcięłam w kwietniu. są w miarę w dobrym stanie. czasem piję herbatę pokrzywową, czasem robię z niej płukankę na włosy. od ok miesiąca biorę BIOTYNĘ w kapsułkach. ostatnio kupiłam odżywkę KREATYNĘ W PŁYNIE. zaczęłam stosować tez olejek rycynowy(ale on przyciemnia, a jestem ciemną blondynką a raczej wolę mieć jaśniejsze włosy) i zaczynam robić tez maskę z żółtka.
Myje włosy raczej co dzień. Szpon i odzywka ZIAJA do włosów suchych z filtrem UV i jakimś tam tez witaminami.
TYLKO NIE WIEM W JAKICH ILOŚCIACH TO STOSOWAĆ WSZYSTKO I JAK CZĘSTO???????
Cel:w końcu dłuższe włosy, za2miesijace na studia przydały by się dłuższe
siemkapaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 18:24   #190
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez greige Pokaż wiadomość

Ja właśnie dlatego boję się na razie samodzielnie eksperymentować - nie mam pojęcia o właściwościach różnych produktów, a za dużo jest do stracenia. Jedyne, czego się nie boję, to olej kokosowy Mam również wodę brzozową, ale czuję, że wysusza mi i tak bardzo suchą skórę głowy, więc nie jestem pewna, czy powinnam jej używać :/
Ja miałam problem z wypryskami raz na jakiś czas, szczególnie przed okresem...Jak używałam na nie czegoś to reszta twarzy cierpiała i wysuszała się na papier. Przeczytałam, ze olej kokosowy ma wlaściwości zabijające bakterie, które pryszcze powodują...spróbowałam i...jestem zachwycona
On jest dosłownie do wszystkiego Na włosy okazał się dla mnie po prostu najlepszy na świecie...do ciała także a teraz jeszcze i do cery...No coś niebywałego!

Cytat:
Napisane przez czarnaaa33 Pokaż wiadomość
Przepraszam bardzo za podanie "przepisu" na mskę, którą inni próbowali- a ja jeszcze nie. Co do właściwości żółtka....stosuje je z olejkiem rycynowym i trzymam koło godziny-wysuszenia nie zauważyłam, wręcz przeciwnie. Ale jak wiadomo-jednym pomaga , innym szkodzi. I to chodzi o wszystkie specyfiki. Każdy próbuje co jest dobre dla niego. To tylko moje skromne zdanie.
P.S Większości służy olej kokosowy-mi bardzo wysusza- ot indywiduum...
Cytat:
Napisane przez vouge13 Pokaż wiadomość
ja trzymam maskę z żółtka i nafty też ok. godziny i nie zauważyłam wysuszenia, wręcz przeciwnie. tak miękkich włosów jeszcze nie miałam *_* widać nie ma reguły i zdarza się, że nie szkodzi a pomaga
Zależy od każdego, ale lepiej nie trzymać żółtka więcej niż 30 minut tak samo jak nafty powyżej 20...to, co ma zadziałać, zadziała w tym czasie...przez jakiś czas dłuższe trzymanie może przynosić świetne rezultaty, ale czytałam na niektórych wątkach, ze później zaczynały sie problemy...Ja już sporo czasu żółtko trzymam na głowie max 30 min., naftę do 15 a włosy płuczę wygazowanym piwem I nic się nie dzieje Pamiętam, że lepsze jest wrogiem dobrego

Cytat:
Napisane przez smutna_dziewczyna Pokaż wiadomość
http://www.indyjskie-recepty.com/sea..._search=Szukaj tu można kupić najtaniej. Ja swoją sesę kupiłam na allegro, ale na stronie którą podałam jest taniej i na pewno swoje ponowne zakupy właśnie zrobię w 'Magicznych Indiach'
Czy tam wysyłka jest darmowa czy mi się coś przewidziało?

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 19:00   #191
greige
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sahana Pokaż wiadomość
greige - nie wiem jak z tonerami, bo ich nie używalam, słyszalam jednak że szybciej schodza niz farba, a mi olejowanie i te wszystkie zabiegi właściwie zrobiły dekoloryzacje - a miałam brąz farbe z loreala i po niecałym miesiący mma niemal swój naturalny blond... tylko poblask został... między innymi dlatego zastanawiam sie nad sensem kolejnego farbowania, bo wywalić kase na fryzjera, farbe i nie mieć koloru po 2-3 tygodniach to mi sie nie uśmiecha :/
Ja nie za bardzo mam wybór - chyba nie będę umiała zaakceptować siwych odrostów. No chyba że fryzjerka dobierze mi taki odcień, że nie będzie wiele widać. Ale wątpię, by to było możliwe. Niestety muszę farbować włosy. I bardzo chciałabym je wypielęgnować i zapuścić. A skoro farby tak czy siak się wypłukują, będę się starała wybierać jak najdelikatniejsze.

Cytat:
Ja miałam problem z wypryskami raz na jakiś czas, szczególnie przed okresem...Jak używałam na nie czegoś to reszta twarzy cierpiała i wysuszała się na papier. Przeczytałam, ze olej kokosowy ma wlaściwości zabijające bakterie, które pryszcze powodują...spróbowałam i...jestem zachwycona
On jest dosłownie do wszystkiego Na włosy okazał się dla mnie po prostu najlepszy na świecie...do ciała także a teraz jeszcze i do cery...No coś niebywałego!
Ja trochę zmarnowałam swój olej kokosowy - zużyłam prawie cały, ale niestety nieregularnie, więc nie wiem, czy będę miała jakiekolwiek efekty. Ale pewnie i tak kupię następny. Chętnie wypróbuję też inne jego zastosowania, nie tylko na włoski

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-16, 19:49   #192
fortepianistka
Rozeznanie

Cytat:

Czy tam wysyłka jest darmowa czy mi się coś przewidziało?

Piszą, że jest ale z Indii... nie wiem czy zaufam, ale dziękuje za link.
Stary 2011-08-16, 20:07   #193
sahana
Raczkowanie

Cytat:
Ja nie za bardzo mam wybór - chyba nie będę umiała zaakceptować siwych odrostów. No chyba że fryzjerka dobierze mi taki odcień, że nie będzie wiele widać. Ale wątpię, by to było możliwe. Niestety muszę farbować włosy. I bardzo chciałabym je wypielęgnować i zapuścić. A skoro farby tak czy siak się wypłukują, będę się starała wybierać jak najdelikatniejsze.
sama przechodze przez to, od zawsze nienawidziłam swojego koloru wlosów, bo jest taki okropnie szaromysi :/ już 3 lata farbuje, wszystkim sie podobam w ciemniejszym a teraz - klops :/ pielęgnuje włosy od miesiąca i taki nagły powrót do niemal naturalnego koloru to dla mnie szok, gdyby nie to, że jestem biedną studentka polską :P to bym farbowała co miesiąc całe włosy a nie odrosty, ale zbankrutuje w ten sposób... więc chyba rozglądne sie na forum za tematem naturalnego przyciemniania włosów, wiadomo nie uzyskam efektów jak po farbie, ale bez sensu nakładać farby i po 2 tygodniach mieć naturalny kolor znów

Stary 2011-08-16, 21:37   #194
rockandrollqueen
Zadomowienie

Talking Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI

Cytat:
Napisane przez sahana Pokaż wiadomość
sama przechodze przez to, od zawsze nienawidziłam swojego koloru wlosów, bo jest taki okropnie szaromysi :/ już 3 lata farbuje, wszystkim sie podobam w ciemniejszym a teraz - klops :/ pielęgnuje włosy od miesiąca i taki nagły powrót do niemal naturalnego koloru to dla mnie szok, gdyby nie to, że jestem biedną studentka polską :P to bym farbowała co miesiąc całe włosy a nie odrosty, ale zbankrutuje w ten sposób... więc chyba rozglądne sie na forum za tematem naturalnego przyciemniania włosów, wiadomo nie uzyskam efektów jak po farbie, ale bez sensu nakładać farby i po 2 tygodniach mieć naturalny kolor znów
Możesz farbować henną
Stary 2011-08-17, 07:26   #195
sahana
Raczkowanie

właśnie sie poważnie nad tym zastanawiam, tylko nie wiem, czy fryzjerka mi to zrobi, bo sama siebie nie pofarbuje, muszę iść do fryzjerki... rozeznam sie w tym temacie i może jej zapytam, bo narazie nawet ceny tego nie znam..
ps. a henna sie tak nie wypłukuje?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 07:37   #196
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rockandrollqueen Pokaż wiadomość
Możesz farbować henną
Henna jest czerwona i wcale nie wychodzi tak tanio, powiedziałabym, że naturalne farbowanie jest droższe od chemicznego.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.
coldold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 07:46   #197
rockandrollqueen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coldold Pokaż wiadomość
Henna jest czerwona i wcale nie wychodzi tak tanio, powiedziałabym, że naturalne farbowanie jest droższe od chemicznego.
Ano jest, ale na pewno lepiej wpłynie na kondycję włosów. Są mieszanki dające brąz lub czarny.
Stary 2011-08-17, 07:55   #198
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Ano jest, ale na pewno lepiej wpłynie na kondycję włosów. Są mieszanki dające brąz lub czarny.
Owszem, ale do tego potrzeba jeszcze Indigo i/lub Amli, a mówiłyśmy głownie o kosztach, a te są wysokie wliczając w to jeszcze sporo cytryn. No i wątpię by jakaś fryzjerka się tego podjęła, chyba że znajoma.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.
coldold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 08:14   #199
greige
Raczkowanie

Kiedyś słyszałam niepochlebne opinie nt. henny - że zakleja włosy, że się ją nakłada na ciepło, w związku z czym dużo włosów wypada. Nie wiem, ile w tym prawdy. No i chyba te informacje dotyczyły raczej henny starszej generacji Ja z farbowania henną pamiętam kolorową wodę przy każdym myciu i stres przy każdym deszczu

Sahana, moim zdaniem, jeśli nie przepadasz za swoim kolorkiem i nie chce farbować włosów, możesz spokojnie poużywać jakichś mieszanek, podkreślających kolor. Tak jak w popularnych szamponach.

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 08:18   #200
rockandrollqueen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coldold Pokaż wiadomość
Owszem, ale do tego potrzeba jeszcze Indigo i/lub Amli, a mówiłyśmy głownie o kosztach, a te są wysokie wliczając w to jeszcze sporo cytryn. No i wątpię by jakaś fryzjerka się tego podjęła, chyba że znajoma.
Ja farbuję gotową Khadi, do której potrzebna jest tylko woda (przez amlę w składzie, która zakwasza mieszankę). Farbuję sama i jestem zadowolona.

Co do fryzjerów też mi się wydaje, że cieżko byłoby znaleźć takiego, co by się podjął.
Stary 2011-08-17, 08:42   #201
Cola_Ola
Zakorzenienie

Ale mam mięciutkie włosy, cuda normalnie
Podajcie mi jaką dobrą odżywką, nie taką sklepową, ale taką właśnie co zadziała, może apteczną bardziej. Ja używałam Dermeny. Wrócić do niej czy macie jakieś lepsze pomysły?

Za naftę i żółtko jeszcze się nie biorę, nie chce przesadzić z tym odżywianiem

Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie
Cola_Ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 09:07   #202
Diableria
Raczkowanie

GG do Diableria

Dziewczyny zmotywuję Was troszkę:

http://acidcow.com/girls/23061-long-...2-58-pics.html
Diableria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 09:50   #203
greige
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Diableria Pokaż wiadomość
Dziewczyny zmotywuję Was troszkę:

http://acidcow.com/girls/23061-long-...2-58-pics.html
A mnie się nie podobają aż tak długie włosy - mają w sobie coś takiego... przerażająco-odrażającego Nie wiem, jak to ująć - w każdym razie nie jest to moje marzenie

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Ja farbuję gotową Khadi, do której potrzebna jest tylko woda (przez amlę w składzie, która zakwasza mieszankę). Farbuję sama i jestem zadowolona.
A myślisz, że henna pokrywałaby siwe włosy?

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
Stary 2011-08-17, 09:59   #204
fortepianistka
Rozeznanie

Cytat:
A mnie się nie podobają aż tak długie włosy - mają w sobie coś takiego... przerażająco-odrażającego Nie wiem, jak to ująć - w każdym razie nie jest to moje marzenie [COLOR="Silver"]
Ja mam dokładnie to samo, kojarzy mi się to nie wiem czemu z topielicami dla mnie najbardziej atrakcyjne są włosy od długości zapięcia stanika do lędźwi i ani cm dłuższe
Stary 2011-08-17, 10:13   #205
syla929
Rozeznanie

Ale sam fakt,że musiały tylee dbać o te włosy
Też słyszycie ciągłe komentarze od domowników typu: wypadną Ci od tego wszystkie włosy, po co je niszczysz, po co nakładasz te oleje itp?
Czasami mam dość tego typu uwag U mnie w rodzinie, używa się tylko szamponów typu pantene itp. tylko ja jestem takim "odmieńcem"

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 10:14   #206
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syla929 Pokaż wiadomość
Ale sam fakt,że musiały tylee dbać o te włosy
Też słyszycie ciągłe komentarze od domowników typu: wypadną Ci od tego wszystkie włosy, po co je niszczysz, po co nakładasz te oleje itp?
Czasami mam dość tego typu uwag U mnie w rodzinie, używa się tylko szamponów typu pantene itp. tylko ja jestem takim "odmieńcem"
u mnie było tak samo, po pół roku przestali komentować;D
Stary 2011-08-17, 10:15   #207
Laurelindorenan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fortepianistka Pokaż wiadomość
Ja mam dokładnie to samo, kojarzy mi się to nie wiem czemu z topielicami dla mnie najbardziej atrakcyjne są włosy od długości zapięcia stanika do lędźwi i ani cm dłuższe
A mnie z postaciami z japońskich horrorów (lub ich amerykańskich remake'ów) - "The Ring" czy "Klątwa" - te upiorne dziewczynki czy kobiety z długimi czarnymi włosami spadającymi na twarz I też estetyczne wydają mi się włosy maksymalnie nieco poniżej pasa/do bioder.

Edytowane przez Laurelindorenan
Czas edycji: 2011-08-17 o 10:16
Laurelindorenan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 10:29   #208
greige
Raczkowanie

Włosy do zapięcia stanika by mnie usatysfakcjonowały. Ba, jak na razie moim marzeniem są włosy do ramion, ale wszystkie równe, bez żadnych cieniowań itp. i bez tej *%^(^& grzywki

Zmartwiłam się, bo wyczytałam, że Seboradin Niger, na którego kupno się nastawiałam, niestety przeznaczony jest do włosów przetłuszczających się. A ja mam skalp suchy jak pieprz

Za to wynalazłam na allegro olejek stymulujący wzrost włosów Khadi (http://allegro.pl/listing.php/search...1b45ce82fe39d8) - co o tym sądzicie?

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
Stary 2011-08-17, 10:33   #209
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Włosy do zapięcia stanika by mnie usatysfakcjonowały. Ba, jak na razie moim marzeniem są włosy do ramion, ale wszystkie równe, bez żadnych cieniowań itp. i bez tej *%^(^& grzywki

Zmartwiłam się, bo wyczytałam, że Seboradin Niger, na którego kupno się nastawiałam, niestety przeznaczony jest do włosów przetłuszczających się. A ja mam skalp suchy jak pieprz

Za to wynalazłam na allegro olejek stymulujący wzrost włosów Khadi (http://allegro.pl/listing.php/search...1b45ce82fe39d8) - co o tym sądzicie?
ja mam do zapięcia stanika, ale to mnie nie zadowala, bo moje włosy są falowane.. chciałabym mieć do talii
Stary 2011-08-17, 10:33   #210
KinkyGirl
BAN stały

Mi też się takie włosy nie podobają. Mi marzą się takie do pasa i ani milimetra więcej
KinkyGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości