|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI
Cytat:
![]() M.in. dlatego, że można podać błędną instrukcję. I tak-podajesz tutaj, że maske z żółtkiem trzymać co najmniej pół godziny. Jakbyś trochę więcej poczytała i może coś popróbowała to wiedziałabyś, że żółtko może być na włosach MAX 30 minut, bo później wysusza bez względu na dodatki typu olejki czy piwo...Takie jego niecne właściwości ![]() Uwaga na przyszłość ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Raczkowanie
|
A ja chyba powoli zaczynam mieć pomysł na swoje włosiska i ich zapuszczanie. Przede wszystkim muszę odejść od blondu, bo za bardzo wyżera włosy, więc bez sensu jest farbowanie, a potem te wszystkie zabiegi. Jak tylko się odkuję po wakacjach, pójdę do fryzjera i przefarbuję włoski na kolor najbardziej zbliżony do naturalnego w miejscach, gdzie jest średnia ilość siwych. I odrosty będę farbowała tonerem, a jak mi odrośnie ta upragniona grzywka, zafunduję sobie w miejscu siwych refleksy
![]() Myślicie, że olejowanie włosów i podobne zabiegi będą mi zmywały szybciej toner? (Wella Color Touch) ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#183 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
P.S Większości służy olej kokosowy-mi bardzo wysusza- ot indywiduum...
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zadomowienie
|
ja trzymam maskę z żółtka i nafty też ok. godziny i nie zauważyłam wysuszenia, wręcz przeciwnie. tak miękkich włosów jeszcze nie miałam *_* widać nie ma reguły i zdarza się, że nie szkodzi a pomaga
![]()
#185 |
Raczkowanie
|
greige - nie wiem jak z tonerami, bo ich nie używalam, słyszalam jednak że szybciej schodza niz farba, a mi olejowanie i te wszystkie zabiegi właściwie zrobiły dekoloryzacje - a miałam brąz farbe z loreala i po niecałym miesiący mma niemal swój naturalny blond... tylko poblask został... między innymi dlatego zastanawiam sie nad sensem kolejnego farbowania, bo wywalić kase na fryzjera, farbe i nie mieć koloru po 2-3 tygodniach to mi sie nie uśmiecha :/
#186 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny wczoraj zrobiłam maseczkę z żółtka, łyżki oleju lnianego, czterech kropel rozmarynowego eterycznego, kilku kropel jojoby i pożądnej łyżki miodu. Wyszła super konsystencja, zostawiłam (nie krzyczcie) na całą noc.
Rano umyłam bardzo łatwo babydreamem a jakie włoski śliczne ! Pierwszy raz od tak dawna mam włosy takie błyszczące, powiedziałabym że jak zaraz po farbowaniu (chociaz nigdy nie farbowałam ;p) i takie jakby gęste przy głowie a nie dzielą się na pasma (nie wiem jak to opisać). W ogóle jak ostatnio przeszłam na intensywną pielęgnację, łącznie z wcierkami i olejami, to włosy mi się mniej przetłuszczają ! Narazie używam olejków jakie mam dostępne, ale zbieram się do kupna Sesy i Vatiki, jak mi się skończą lada chwila moje stare zbiory. Powiedzcie gdzie kupujecie olejki Sesa i Vatika? Cena na allegro i na helfy patrząc z kosztami wysyłki jest mocno rozbieżna. Ale po tym co czytałam ostatnio o tym że któraś z was się zatruła i olej smierdział to nie wiem czy ufać allegro... |
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Przyczajenie
|
Jestem siemka paula i jestem włosomanką;p
Edytowane przez siemkapaula Czas edycji: 2011-08-16 o 20:02 Powód: powtórzenie |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Przyczajenie
|
ee, dałam komentarz zamiast posta. Sorry
![]() jestem w szoku 6 cześć , myślałam ze tylko ja mam hopla na punkcie włosów. jest tak: obecnie mam włosy długości " do zapięcia stanika". od 5 lat. jak podcinam odrastają do tej długości. ostatnio obcięłam w kwietniu. są w miarę w dobrym stanie. czasem piję herbatę pokrzywową, czasem robię z niej płukankę na włosy. od ok miesiąca biorę BIOTYNĘ w kapsułkach. ostatnio kupiłam odżywkę KREATYNĘ W PŁYNIE. zaczęłam stosować tez olejek rycynowy(ale on przyciemnia, a jestem ciemną blondynką a raczej wolę mieć jaśniejsze włosy ![]() Myje włosy raczej co dzień. Szpon i odzywka ZIAJA do włosów suchych z filtrem UV i jakimś tam tez witaminami. TYLKO NIE WIEM W JAKICH ILOŚCIACH TO STOSOWAĆ WSZYSTKO I JAK CZĘSTO??????? Cel:w końcu dłuższe włosy, za2miesijace na studia przydały by się dłuższe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() On jest dosłownie do wszystkiego ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#191 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#192 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#194 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
właśnie sie poważnie nad tym zastanawiam, tylko nie wiem, czy fryzjerka mi to zrobi, bo sama siebie nie pofarbuje, muszę iść do fryzjerki... rozeznam sie w tym temacie i może jej zapytam, bo narazie nawet ceny tego nie znam..
ps. a henna sie tak nie wypłukuje?
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Henna jest czerwona i wcale nie wychodzi tak tanio, powiedziałabym, że naturalne farbowanie jest droższe od chemicznego.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zadomowienie
|
Ano jest, ale na pewno lepiej wpłynie na kondycję włosów. Są mieszanki dające brąz lub czarny.
#198 |
Zakorzenienie
|
Owszem, ale do tego potrzeba jeszcze Indigo i/lub Amli, a mówiłyśmy głownie o kosztach, a te są wysokie wliczając w to jeszcze sporo cytryn. No i wątpię by jakaś fryzjerka się tego podjęła, chyba że znajoma.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
Kiedyś słyszałam niepochlebne opinie nt. henny - że zakleja włosy, że się ją nakłada na ciepło, w związku z czym dużo włosów wypada. Nie wiem, ile w tym prawdy. No i chyba te informacje dotyczyły raczej henny starszej generacji
![]() ![]() Sahana, moim zdaniem, jeśli nie przepadasz za swoim kolorkiem i nie chce farbować włosów, możesz spokojnie poużywać jakichś mieszanek, podkreślających kolor. Tak jak w popularnych szamponach.
#200 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do fryzjerów też mi się wydaje, że cieżko byłoby znaleźć takiego, co by się podjął.
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Ale mam mięciutkie włosy, cuda normalnie
![]() Podajcie mi jaką dobrą odżywką, nie taką sklepową, ale taką właśnie co zadziała, może apteczną bardziej. Ja używałam Dermeny. Wrócić do niej czy macie jakieś lepsze pomysły? Za naftę i żółtko jeszcze się nie biorę, nie chce przesadzić z tym odżywianiem ![]()
#202 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny zmotywuję Was troszkę:
http://acidcow.com/girls/23061-long-...2-58-pics.html |
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- A myślisz, że henna pokrywałaby siwe włosy?
![]() |
#204 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Rozeznanie
|
Ale sam fakt,że musiały tylee dbać o te włosy
![]() Też słyszycie ciągłe komentarze od domowników typu: wypadną Ci od tego wszystkie włosy, po co je niszczysz, po co nakładasz te oleje itp? Czasami mam dość tego typu uwag ![]() ![]()
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Laurelindorenan Czas edycji: 2011-08-17 o 10:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Włosy do zapięcia stanika by mnie usatysfakcjonowały. Ba, jak na razie moim marzeniem są włosy do ramion, ale wszystkie równe, bez żadnych cieniowań itp. i bez tej *%^(^& grzywki
![]() Zmartwiłam się, bo wyczytałam, że Seboradin Niger, na którego kupno się nastawiałam, niestety przeznaczony jest do włosów przetłuszczających się. A ja mam skalp suchy jak pieprz ![]() Za to wynalazłam na allegro olejek stymulujący wzrost włosów Khadi (http://allegro.pl/listing.php/search...1b45ce82fe39d8) - co o tym sądzicie?
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
BAN stały
|
Mi też się takie włosy nie podobają. Mi marzą się takie do pasa i ani milimetra więcej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:17.