![]() |
#181 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wspólne odchudzanie! Razem na pewno sobie poradzimy!
hej Paati
![]() dołączam się również do Ciebie / i do reszty kobietek na tym wątku / nie wiem w jakim jesteś wieku , ja już 33 wiosny [ tak , tak czas leci ] też mierzę : 1,58m waga u mnie była około : 54-55kg na dzień dzisiejszy ważę : 53,5 kg źle się z tym czuję , gdyż po nas po niższych osobach widać parę kilogramów od razu - tak to już jest ![]() trzymam się z Wami dziewczęta , kalorii nie liczę bo u mnie to nie zdaje egzaminu po prostu staram się mniej jeść i o wyznaczonych godzinach pa ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
gałka lodów to tylko około 50-70 kcal przy okazji jest to najlepsza i najzdrowsza słodka przekąska latem ![]() zdradliwe są dodatki / posypki,bita śmietana,wiórki itp.. / ale ogólnie gałka czy 2 gałki loda - jako deser jak najbardziej. organizm musi je najpierw ogrzac by moc spalic a to pochalnia duzo energii , więc nie jesteśmy zdane na niejedzenie lodów podczas różnych diet ![]() pa, pa |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Kumat witamy
![]() ![]() Ja dziś mam znowu dzień grzechu (albo raczej wieczór), ale raz do roku człowiek może sobie pozwolić na urodzinowe kalorie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
kumat witaj
![]() Cytat:
![]() i wszystkiego naj, naj, naj ![]() Twoje zdrowie ![]() ![]() u mnie jutro pewnie nie będzie zbyt dietetycznie, bo mamy rocznicę z TŻtem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Przyczajenie
|
witajcie
moge dolaczyc do Was?probuje schudnac ale wychodzi marnie,mam 175 wzrostu i waga 73 ![]() ![]() zaczynam od jutra,podajcie jakis jadlospis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
dzaga1989 kochana baaaardzo lubie Twój blog
![]() ![]() ![]() ![]() A spódniczka świetna bardzo mi sie podoba ![]() ![]() ![]() AnULka248 wszystkiego najlepszego i przede wszystkim spełnienia marzen ![]() ![]() ![]() kumat witamy ![]() asienka-77 równiez witaj ![]() ![]() ![]()
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Kumat, aż mi się lodów zachciało! Ale osiedlowy już zamknięty, z resztą już późno
![]() Aniu to gratsy! ![]() ![]() Anulko, noooo to wszystkiego najpiękniejszego! ![]() ![]() Asieńko, witaj ![]() - na śniadanie warto zjeść coś zbożowego, np. owsiankę lub jakieś płatki (Vitelle, Just Fit) z otrębami (bo mają dużo błonnika), - na drugie śniadanie jakiś owoc, kanapeczkę lub jogurt, - na obiad w sumie co lubisz, staraj się tylko, żeby było sporo warzyw (ktoś mi kiedyś powiedział, że powinno być 1/4 talerza zapychacza (ziemniaki, kasza, ryż), 1/4 mięska/ryby i 1/2 warzyw), - na kolację proponuję serek wiejski + warzywka, jogurt, serek homo, - no i można pozwolić sobie też na jakiś drobny deser ![]() Mam nadzieję że pomogłam ![]() Agunia, jeśli masz bloga i jeśli możesz to podziel się linkiem ![]() ![]() Ja właśnie się wykąpałam. Dziś dołączyłam do wątku "włosowego" no i zaczynam dbanie o swoje kudły i zapuszczanie ich. Nie wiem jak to będzie bo pierwsze co dziewczyny kazały mi zrobić to odstawienie suszarki i prostownicy ![]() ![]() ![]() A może któraś z Was ma jakieś osobiste "przykazania" w kwestii dbania o włosy. Chętnie posłucham ![]() W dodatku poćwiczyłam z "nice and easy" i przez większą część dnia czytałam książkę Cobena. Ech facet umie zbudować napięcie! ![]() A dziś pożarłam: -owsianka (mniejsza!!!) - 3łyż. płatków+łyż. otrąb+łyż. rodzynek -3 malutkie kanapki (kromeczki zaraz po piętce) ze śledziem z puszki -spaghetti z sosem słodko-kwaśnym i kurczakiem ![]()
![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
asienka-77 witaj
![]() Cytat:
![]() 3 ![]() u mnie dzisiaj z jedzeniem ok, wyszło mi 1214kcal więc jestem zadowolona ![]() do tego 45min ćw zaliczone, głównie orbitrek, plus trochę brzuszków i twistera ![]() ogólnie dzień na plus ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Przyczajenie
|
dzien dobry
![]() dziekuje za mile przyjecie ![]() Dzaga dzieki ![]() wstaje codziennie o 6,tabletki i przez pol godz nie moge nic jesc/pic,przed 7 kawa z mlekiem odtluszczonym,na sniadanko trzasne sobie mussli bo mam w domu,na drugie kanapeczke z razowego chlebka,obiad jeszcze nie wiem ![]() milego dzionka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edit: Już poprawiłam jakby co ![]()
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2011-08-25 o 12:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | ||
Zakorzenienie
|
Dzięki za życzenia dziewczynkiii
![]() Cytat:
![]() Idę do Ciebie na spaghetti! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() też mi się marzy orbitrek... och! Dużo lepszy od rowerka ![]() Jest tak duszno, że dziś będę ćwiczyć dopiero o 20.00 chyba... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Anulko, polecano Barwę, Malwę, Eva Natura i Joanna Naturia. W końcu kupiłam szampon Barwy i odżywkę Joanny.
A dziś miałam meeega pyszne Ii śniadanie. Aż muszę później o tym napisać na blg! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#192 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie odzywałam się kilka dni, bo trochę sobie odpuściłam z dietą - ale wracam ![]() ![]() A co do włosów (jestem maniaczką ![]() Ach, no i dobry balsam/odżywka - Stapiz balsam jest świetny, maski (ale nie odżywki, odżywki są strasznie słabe) z Joanny profesional są dobre... Nie polecam za to firmy Leo jeśli chodzi o szampony i odżywki (za to ma świetny jedwab do włosów). No i bardzo ważna kwestia (moim zdaniem ważna, dużo ludzi o niej zapomina) - dobra szczotka - z prawdziwefgo włosia. W sklepach fryzjerskicj jest ich mnóstwo... często są drogie, nawet po 70 zł, ale są i tańsze. Ważne, zeby bylo prawdziwe włosie (zazwyczaj z dzika ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Paula (mogę tak się zwracać
![]() ![]() ![]() szczotkę z naturalnego włosia niby mam, ale kosztowała 20zł, więc podejrzewam, że zbyt naturalne to ono nie jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz ja każdą niekorzystną zmianę w wyglądzie bardzo przeżywam. Ciągle jestem na terapii dzięki której powolutku odzyskuję pewność siebie. Jeszcze miesiąc temu była ona w totalnej rozsypce. Boję się, że znowu zacznie się od przejmowaniem się byle jaką fryzurą, a kończy się na tym co wcześniej... Oczywiście, że możesz zwracać się do mnie po imieniu. Ten mój nick to jest taki masakryczny :haha: Dziś nikt mnie już tak nie nazywa, ale koszmarek na Wizażu pozostał ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Ja do włosków stosuje waxa 2-3 razy w tygodniu i staram sie nie suszyc, ale prostownica czesto idzie w ruch
![]() ![]() Wiem, ze nie powinno sie prostowac, ale ja sie zle czuje jak nie mam dobrze ulozonych włosów jakas głupia obsesja, ale juz tak mam niestety ![]() Dzisiaj duzo nie zjadłam, ale mi jakos ciezko wiec poodpoczywam i ide na rowerek za chwilke ![]()
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
Nie za późno żeby się dołączyć?
![]() Z moim odchudzaniem to na razie w kratkę, bo @ się zbliża, a i mam dość tych wszystkich diet, ale przecież już niewiele zostało... ![]() do włosków najlepsza jest nafta kosmetyczna ![]()
było: 84 kg ![]() start na wizaż.pl: 67 kg ![]() jest: 59,6 kg ![]() będzie: 55 kg ![]() cel: 1. 65 kg -> ![]() 2. 60 kg -> ![]() 3. 55 kg !!!! ![]() _______________________ Zapuuszczam włosy!! ![]() Będą po samą dupę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi też @ się zbliża i już czuję że puchnę. Co do nafty, chyba każdy ma jakiś swój ulubiony kosmetyk do wcierania. Ja od wczoraj przeczytałam co najmniej o 5 ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() oj ja nie potrafiłabym zrezygnować z suszarki i prostownicy ![]() co trochę katuje nimi moje włosy a nawet zbytnio o nie nie dbam, bo często nawet głupiej maseczki, czy odżywki nie chce mi się nałożyć ![]() ![]() ostatnio zamówiłam sobie to serum termoochronne https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...#review-445711 podobno bardzo dobre ![]() ![]() ![]() dziękuje ![]() dziś z tej okazji tak poszalałam z jedzeniem itd, że aż wstyd się przyznać ![]() witaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do nicku, to mój też jest błędem "młodości" ![]() Cytat:
![]() Mi się @ kończy ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Anulko, jeszcze 3 lata temu nikt nie zarzuciłby mi braku pewności siebie. Pomimo tego, że nie byłam taka chuda jak teraz, ubierałam się zupełnie od czapy, niczym się nie przejmowałam, miałam masę znajomych, na studiach szłam jak burza, czułam, że mogę góry przenosić. Później do rodziny TŻ wkroczyła nowa osobistość która wywróciła moją samoocenę do góry nogami. I tak, za każdym razem jak ją spotykałam, moja samoocena spadła o pół stopnia, aż zeszłam zupełnie na minus
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
I bardzo dobrze
![]() Mnie na przykład strasznie przybija dziewczyna brata, jest tak pewna siebie, wyrozumiała i ogólnie (znacie ten typ), że jak tylko ona się pojawia, to czuję się jak 12latka ![]() ![]() ![]() ![]() Co do diety - waga stoi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
Moje samopoczucie spada w dół, kiedy jestem zmuszona egzystować z wyższymi ode mnie ludźmi (mam 169 albo 170 cm).
![]() ![]() ![]() Dziś rano zjadłam owsiankę. Płatki owsiane kocham normalnie, nie wyobrażam sobie innego śniadania ![]() Dzisiejsza: śliwki, jabłko, maliny, otręby granulowane żurawina, płatki owsiane, otręby pszenne, mleko. Dziwnie może brzmi, ale jak smakuje ![]()
było: 84 kg ![]() start na wizaż.pl: 67 kg ![]() jest: 59,6 kg ![]() będzie: 55 kg ![]() cel: 1. 65 kg -> ![]() 2. 60 kg -> ![]() 3. 55 kg !!!! ![]() _______________________ Zapuuszczam włosy!! ![]() Będą po samą dupę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
170 cm to mało? Jeeej, to pomyśl, że ja z moim 165 przy Tobie już całkiem bym się nie pozbierała
![]() ![]() A ja muszę skończyć moje musli, jeszcze chyba tylko na jedno śniadanie zostało i kupuję płatki owsiane ![]() Tż mnie wczoraj podbudował ![]() ![]() Edytowane przez AnULka248 Czas edycji: 2011-08-27 o 10:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
Mi też wszyscy mówią, żebym przestała
![]() Mam ich w nosie, bo chociaż teraz chwalą to jak będę jeszcze szczuplejsza, tez będą chwalić. ![]() A pamiętam, kiedy ważyłam 70 kg i pytałam czy grubo w czymś wyglądam to "nie, nie, no co ty" I mam wszystkim za złe to, że mnie nie mobilizowali do chudnięcia, bo "jeśli ładnie wygladam, to po co się odchudzać?" Dzisiejszy dzionek: - 3 łyżki płatków owsianych z kefirem - jedno jabłko, kilka malin - jestem w trakcie jedzenia jogurtu nat. z żurawiną i płatkami owsianymi ![]() - mama robi kotlety mielone, ale nie smażone tylko pieczone. No i mam dylemat czy zjeść, czy nie? Czy po prostu samymi duszonymi warzywami (cukinia, marchewka, cebulka itp.) sie zapchać?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też bardzo lubię płatki owsiane, chociaż dzisiaj na śniadanie wszamałam jajecznicę i kromkę ciemnego chleba na miodzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() Mogę do was dołączyć? Próbuję się odchudzać lecz brakuje mi silnej woli ![]() ![]() To tak: Nazywam się Aneta, mam 20 lat i 155 cm oraz waże aż 76 kg ![]() Ta waga mnie dobija, ponieważ ważyłam 58 kg i zawsze byłam pulchna. Pragnęłabym dojść do wagi 60 kg na poczatek a potem 50 kg , aby bylo odpowiednio do wzrostu... Możecie polecić mi co jeść na sniadania? Widzę,że preferujecie owsianki, otręby i ogolnie zbożowe rzeczy;p Nigdy tego na sniadanie nie jadlam ale chyba bedzie czas zmienic swoje nawyki żywieniowe ![]()
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Ja takze sie przyłaczam
![]() ![]()
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
dzaga1989 co to za czytadło??
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
anetqaa1: na śniadanko najchętniej jem owsianki, teraz, w lecie nie gotuję platków, ale w zimie, kiedy wstaję o 4 rano to na początek dnia jest najlepsza taka:
- 4 łyżki płatków owsianych gotuję w wodzie (ok. 1 szklanka) do miękkości ze szczyptą soli. Wylewam do miski, wsypuję pokrojonego, słodkiego banana, rodzynki (można też orzechy), posypuje cynamonem. Na koniec w sam środek wlewam 2 łyżki jogurtu naturalnego. Pyyychota ![]() Moim zdaniem najlepiej jeść wlasnie owsianki, płatki z mlekiem czy otręby z jogurtami na sniadanie, bo to daje energię na cały dzien i długo, długo nie chodzimy głodni ![]() Można oczywiscie zaserwować sobie jajko na miękko, czy sałatkę z tuńczyka, czy po prostu kromkę (ciemnego!!) chleba z dodatkami ulubionymi (masło, wędlina, warzywa, ser, dżem ![]() Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Pewnie, że tak. ![]() Witamy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.