TŻ i jego siostry... - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-17, 15:40   #181
Noa_
Zadomowienie

Dot.: TŻ i jego siostry...

powodzenia w rozmowie
Noa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-17, 19:53   #182
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
Napisane przez patika098 Pokaż wiadomość
Jemu sie wymsknelo,ale jak widzial ze to mna ruszyło to od razu zaczal jej bronic, ze ona zartowala i w ogole ze chce zmienic temat, i szybko zmienil. On- bo ja juz nie mialam ochoty gadac na zaden temat.

Liste zrobiłam:
1. Czy nie uwaza ze miedzy nami nie ma takiej komunikacji jaka powinna byc w kazdym normalnym zwiazku i dlaczego jak poruszam jakis problem to mnie zbywasz. To pogarsza tylko sprawe bo problem sam nie zniknie. Jesli to sie nie poprawi, i dalej bedziesz udawac ze nie ma problemu to konczymy wszystko ( wiem okrutne)
2.jesli woli wyglad swojej siostry to niech poszuka sobie dziewczyne podobna do niej bo ja nie mam zamiaru zmieniac sie w kogos kto kompletnie mnie sie nie podoba. Ja sobie poszukam kogos dla kogo to ja bede najładniejsza.
3. Czy nie uwaza ze powinien jakos zareagowac na teksty siostry ktore moga zabolec inna osobe i pokazac jej w koncu ze masz jaja i nie pozwolisz obrazac swojej dziewczyny. Jak pokazesz jej ze tobie na mnie zalezy to przestanie ( mam nadzieje)
4.Jesli twoja siostra az tak mnie nie lubi, to niech tak zostanie, nie musi szanowac mnie ale nie uszanuje nasz 5 letni zwiazek.
5. jesli dalej nie bedzie widzial problemu albo powie ze wymyslam ze jego siostra nie jest zla :"Odezwij sie do mnie jesli uznasz ze w koncu cos do ciebie dotarło a jesli twoja siostra dalej bedzie święta i na 1. miejscu to juz nie mamy o czym gadac bo ja nie chce takiego układu"
Musi Ciebie szanować! Każdy człowiek ma niezbywalne prawo do szacunku!
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-17, 20:52   #183
patika098
Wtajemniczenie

No i wysluchal mnie ale mysle ze nie zbyt duzo zrozumial. O tej naszej zlej komunikacji jak mu powiedzialam ze nie jset taka jaka powinna byc to zaczal sie smiac i mowic ze tak nie jest,ze rozmawiamy ale kazdy moze miec swoje zdanie i juz. A czy ja mu powiedzialam ze nie moze ? Nie.
Na reszte odpowiedzial ze jego siostra zartuje sobie zawsze ze jej zarty on nie uwaza za chamskie( jak na tyle co go znam to umiem poznac kiedy mowi cos z przekonaniem a kiedy chce tylko bronic siostry i tak bylo) ja mu odp ze znam smieszniejsze zarty i ktore nie nie obrazaja innych ludzi. Jednym zdaniem nic z tego nie wyszło.

Aha i jak go poprosilam o to ze na nastepny zart ma jakos zareagowac a przestac smiac sie z niego a on na to ze przestanie ale mowic mi rzeczy jakie mowi o mnie jego siostra ( chyba zarty na moj temat). Skoro on tak chce problem rozwiazac, poprostu nic mi nie mowic to ja mam juz dosc.
patika098 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-17, 20:59   #184
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
No i wysluchal mnie ale mysle ze nie zbyt duzo zrozumial. O tej naszej zlej komunikacji jak mu powiedzialam ze nie jset taka jaka powinna byc to zaczal sie smiac i mowic ze tak nie jest,ze rozmawiamy ale kazdy moze miec swoje zdanie i juz. A czy ja mu powiedzialam ze nie moze ? Nie.
Na reszte odpowiedzial ze jego siostra zartuje sobie zawsze ze jej zarty on nie uwaza za chamskie( jak na tyle co go znam to umiem poznac kiedy mowi cos z przekonaniem a kiedy chce tylko bronic siostry i tak bylo) ja mu odp ze znam smieszniejsze zarty i ktore nie nie obrazaja innych ludzi. Jednym zdaniem nic z tego nie wyszło.

Aha i jak go poprosilam o to ze na nastepny zart ma jakos zareagowac a przestac smiac sie z niego a on na to ze przestanie ale mowic mi rzeczy jakie mowi o mnie jego siostra ( chyba zarty na moj temat). Skoro on tak chce problem rozwiazac, poprostu nic mi nie mowic to ja mam juz dosc.
Był świadomy powagi sytuacji? Powiedziałaś, że to Cię już męczy i nie tego oczekujesz od związku? Co z niego za ignorant wrr...
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.
coldold jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-17, 21:03   #185
szprotka_
Zakorzenienie

też bym miała. chłop niereformowalny z tego wniosek.
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-17, 21:03   #186
patika098
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez coldold Pokaż wiadomość
Był świadomy powagi sytuacji? Powiedziałaś, że to Cię już męczy i nie tego oczekujesz od związku? Co z niego za ignorant wrr...
Tak,pierwszy raz myslalam ze w koncu mnie wsprze bo tak sluchał i mimo ze raczej malo zrozumial to przynajmniej dał mi dojsc do głosu bo tak zwykle to on przewraca oczami ze znowu zaczynam i zmienia temat albo na chamca pokazuje ze mnie nie slucha.
Stary 2011-08-17, 21:06   #187
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Tak,pierwszy raz myslalam ze w koncu mnie wsprze bo tak sluchał i mimo ze raczej malo zrozumial to przynajmniej dał mi dojsc do głosu bo tak zwykle to on przewraca oczami ze znowu zaczynam i zmienia temat albo na chamca pokazuje ze mnie nie slucha.
Teraz pozostaje Ci zdecydować co dalej. Jesteś w stanie przełknąć to co Cię gryzie?
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 21:10   #188
patika098
Wtajemniczenie

Wiecie co juz tak mysle ze chyba zrobie tak, ze malo bede z nim rozmawiac tylko potakiwac glowa, w ogole przestane narzekac na ta sytuacje, on zacznie cos podejrzewac,ze juz sie tym nie przejmuje a jak bedzie sie wypytywal o co chodzi to powiem ze nie bede mu nic mowic zeby nie bylo wiecej problemów, bo przeciez tak wg niego sie je rozwiazuje.

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Teraz pozostaje Ci zdecydować co dalej. Jesteś w stanie przełknąć to co Cię gryzie?
Troche szkoda mi tego wszystkiego,ale wiem ze musze w koncu zdecydowac.
I tak to ja bede ta zła obojetnie co bym zrobiła.
Stary 2011-08-17, 21:14   #189
Noa_
Zadomowienie

Kup mu wiaderko, łopatki i wyślij do piaskownicy,
Czy on aby na pewno ma równo pod sufitem?

Nie będziesz z nim o tym gadać, będziesz to dusić w sobie ...bez sensu. Skoro nie można się z nim dogadać, to ja bym kończyła tą bajkę.
Nie chciałabym być z facetem, który moje odczucia ma w głębokim poważaniu
Stary 2011-08-17, 21:23   #190
patika098
Wtajemniczenie

On poprostu nie wiem dlaczego ma klapki na oczach i sam nie chce ich sciagnac bo nie widzi powodu.
Niepotrzebie z nim rozmawialam bo tylko uslyszlam niezbyt fajne zdanie ("przestane ci mowic skoro robisz z tego problemy) najlepiej przestac mowic to nie bede wiedziala przynajmniej jak ona o mnie mowi
Stary 2011-08-17, 21:25   #191
Noa_
Zadomowienie

tu się nie zgodzę. Rozmowa była potrzebna. A co z tego wyszło - sama widzisz, z facetem nie sposób się dogadać. Dzięki twoim próbom rozmowy przynajmniej wiesz na czym stoisz i co facet ma w głowie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 21:29   #192
patika098
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Noa_ Pokaż wiadomość
tu się nie zgodzę. Rozmowa była potrzebna. A co z tego wyszło - sama widzisz, z facetem nie sposób się dogadać. Dzięki twoim próbom rozmowy przynajmniej wiesz na czym stoisz i co facet ma w głowie.
No w sumie tak,chociaz mialam nadzieje ze w koncu cos zrozumie,ze jego siostra jest nie fair.
On twierdzi ze ja z nia nie chodze tylko z nim wiec co mi to przeszkadza, nie musze sie z nia widywac.
Stary 2011-08-17, 21:35   #193
Noa_
Zadomowienie

Cytat:
On twierdzi ze ja z nia nie chodze tylko z nim wiec co mi to przeszkadza, nie musze sie z nia widywac.
No to jest prawda -jesteś z nim a nie z jego siostrą.Ale całości problemu chyba nie ogarnął.
Już nawet nie wchodząc w temat sióstr. Ja bym już wymiękła - sam fakt, że nie mogłabym się dogadać ,a facet śmiałby mi się w oczy kiedy usiłowałabym powiedzieć mu coś istotnego, sprawiłoby, że powiedziałabym bye bye .

Ciężki orzech do zgryzienia. Masz wybór czy się wycofać czy dalej pracować nad tym związkiem ( co proste nie będzie ).

Edytowane przez Noa_
Czas edycji: 2011-08-17 o 21:38
Stary 2011-08-17, 21:41   #194
patika098
Wtajemniczenie

Jesli w ogole jest jakas szansa zeby to naprawic
Stary 2011-08-17, 21:53   #195
Noa_
Zadomowienie

Do tego trzeba chęci z obu stron. Nie tylko Ty powinnaś się starać, on również.
Stary 2011-08-17, 22:32   #196
201803290936
Konto usunięte

Ty masz swoje zdanie i punkt widzenia, on ma inne (niestety zupełnie odmienne od Twojego). W tej kwestii się nie porozumiecie. Jeżeli uważasz to za powód do rozstania, to najwidoczniej upłynął okres ważności tego związku. Szkoda, że nie okazał Ci nieco więcej empatii (mógł przynajmniej spróbować zrozumieć, omówić to z Tobą). Najwidoczniej on uważa, że "pogadasz sobie" i będzie po staremu. Chyba czas zadecydować co dalej.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 09:02   #197
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
On poprostu nie wiem dlaczego ma klapki na oczach i sam nie chce ich sciagnac bo nie widzi powodu.
Niepotrzebie z nim rozmawialam bo tylko uslyszlam niezbyt fajne zdanie ("przestane ci mowic skoro robisz z tego problemy) najlepiej przestac mowic to nie bede wiedziala przynajmniej jak ona o mnie mowi
Tak, jak większość dziewczyn uważam, że taka ignorancja zasługuje na przemyślenie celowości trwania tego związku.
Póki Twój chłopak będzie pozwalał siostrom na nieprzyjemne żarciki i komentarze - ja bym to odebrała jako uszczypliwości, a nie żart - póty będą to robić bez hamulców.
Jemu widocznie odpowiada styl sióstr, a nie Twój...
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 13:19   #198
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Wiecie co juz tak mysle ze chyba zrobie tak, ze malo bede z nim rozmawiac tylko potakiwac glowa, w ogole przestane narzekac na ta sytuacje, on zacznie cos podejrzewac,ze juz sie tym nie przejmuje a jak bedzie sie wypytywal o co chodzi to powiem ze nie bede mu nic mowic zeby nie bylo wiecej problemów, bo przeciez tak wg niego sie je rozwiazuje.

to akurat nie jest rozwiazanie problemu. nadal bedzie cie to meczyc.
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 14:59   #199
ElipsiX
Raczkowanie

Przychodzi mi do głowy parę przymyśleń:
1. że Autorka wątku pilnie potrzebuje dowartościowania. Zacząć należałoby od tego, że kobieta to coś więcej niż tylko opakowanie, bo wydaje się, że Ona - wespół z TZ'em zresztą- tak właśnie sądzi.
2. że dziwne trochę, że po 5 latach związku nie Autorka nie potrafi trochę trzeźwiej ocenić sytuacji. Np. - dopiero teraz dotarło do Niej, że jej facet to nieodpowiedzialny chłoptaś? Ewentualnym tłumaczeniem byłoby straszne przywiązanie... ale za wszelką cenę?
3. że jest mocno przewrażliwiona i na dobrą sprawę, aby poznać temat obiektywnie, należałoby wysłuchać drugiej strony.
ElipsiX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 16:13   #200
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ElipsiX Pokaż wiadomość
Przychodzi mi do głowy parę przymyśleń:
1. że Autorka wątku pilnie potrzebuje dowartościowania. Zacząć należałoby od tego, że kobieta to coś więcej niż tylko opakowanie, bo wydaje się, że Ona - wespół z TZ'em zresztą- tak właśnie sądzi.
2. że dziwne trochę, że po 5 latach związku nie Autorka nie potrafi trochę trzeźwiej ocenić sytuacji. Np. - dopiero teraz dotarło do Niej, że jej facet to nieodpowiedzialny chłoptaś? Ewentualnym tłumaczeniem byłoby straszne przywiązanie... ale za wszelką cenę?
3. że jest mocno przewrażliwiona i na dobrą sprawę, aby poznać temat obiektywnie, należałoby wysłuchać drugiej strony.
Przeprowadziłaś tylko i wyłącznie analizę autorki, a to nic nie wnosi do dyskusji.
Stary 2011-08-18, 16:50   #201
ElipsiX
Raczkowanie

Jest właśnie odwrotnie. bo jeśli Autorka jest osobą przewrażliwioną i z wypaczonym postrzeganiem rzeczywistości (co jest prawdopodobne), to żeby w ogóle dawać jakieś sensowne rady, to trzeba by poznać też inne spojrzenie. Inaczej wszelka dyskusja jest jałowa

Cytat:
Przeprowadziłaś tylko i wyłącznie analizę autorki, a to nic nie wnosi do dyskusji.
ElipsiX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 17:01   #202
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Jest właśnie odwrotnie. bo jeśli Autorka jest osobą przewrażliwioną i z wypaczonym postrzeganiem rzeczywistości (co jest prawdopodobne), to żeby w ogóle dawać jakieś sensowne rady, to trzeba by poznać też inne spojrzenie. Inaczej wszelka dyskusja jest jałowa
Niestety nie poznamy zdania TŻ-a autorki, chyba że go jakimś cudem do tego przymusi, wówczas byśmy się nim właściwie zajęły
A co do autorki, no cóż może jest przewrażliwiona, może nie, ludzie są różni. Mnie wystarczy fakt, że nie czuje się dobrze w związku, a jej partner nie tylko tego nie dostrzega, ale na dodatek nie stara się jej pomóc. Wiem z doświadczenia, że często te głosiki w głowie można uciszyć z pomocą ukochanego.
Stary 2011-08-18, 17:21   #203
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
w każdym watku znamy opinie tylko z jednej strony. To nie Jerry Springer. Moim zdaniem autorka nie przesadza, to nie są tylko jej odczucia, ona podaje suche fakty (słowa sióstr a przede wszystkim chlopaka)
A czy jest przewrażliwiona?-pewnie troche tak, w końcu facet wywołał u niej kompleksy swoimi gadkami
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 20:30   #204
patika098
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestety nie poznamy zdania TŻ-a autorki, chyba że go jakimś cudem do tego przymusi, wówczas byśmy się nim właściwie zajęły
A co do autorki, no cóż może jest przewrażliwiona, może nie, ludzie są różni. Mnie wystarczy fakt, że nie czuje się dobrze w związku, a jej partner nie tylko tego nie dostrzega, ale na dodatek nie stara się jej pomóc. Wiem z doświadczenia, że często te głosiki w głowie można uciszyć z pomocą ukochanego.
No z checia bym mu pokazala to co tutaj napisalam ja i co inne dziewczyny o tym sadza,i nawet zeby on sie wypowiedzial,gdyby to tylko bylo mozliwe...mysle ze raczej by sie wkurzyl
Stary 2011-08-18, 20:36   #205
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
No z checia bym mu pokazala to co tutaj napisalam ja i co inne dziewczyny o tym sadza,i nawet zeby on sie wypowiedzial,gdyby to tylko bylo mozliwe...mysle ze raczej by sie wkurzyl
no i co z tego? on sie nie przejmuje twoimi uczuciami
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 11:10   #206
Lady_Anette
Przyczajenie

Też by mnie irytowały takie porównania bo tego osobiście nie lubię. Wygląda na to, że jak Ty coś mówisz to Twój partner odrazu chce Cię zgasić "A bo moja siostra (...) itd. itp. Wydaje mi się, że patrzy na Ciebie przez pryzmat Twoich sióstr.
Lady_Anette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 11:48   #207
Wizazanka492
Zadomowienie

Może warto by powołać się na argument typu: "Nie lubię, gdy porównujesz mnie do kogoś (nie tylko do siostry), nie lubię gdy kto ktokolwiek mnie do kogoś porównuje (nie tylko Ty), przeszkadza mi to i więcej tak nie postępuj". Chłopak może przewrażliwiony na punkcie swoich sióstr... i tego że czepiasz się ich.

_________________________ __________________

Wizazanka492 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 13:45   #208
dawidowskasia
Zakorzenienie

a ja znów powtórzę,że powinnaś też go zacząć porównywać (nie wspomne,że powinnaś z nim zerwać)
On nie rozumiem argumentów! Musi sam to poczuc.

Chociaz powiem szczerze-tak doradzacie rozmowę- a dla mnie to straszne,że trzeba facetowi takie rzeczy oczywiste tłumaczyc,że on sam tego nie czuje. Inteligencja emocjonalna widac u niego szwankuje
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 16:28   #209
patika098
Wtajemniczenie

On mowi ze to u mnie jest cos nie tak z inteligencja emocjonalna skoro nie potrafie odroznic zartow od chamstwa...
Stary 2011-08-19, 18:33   #210
motyla
Zakorzenienie

to raczej z nim jest coś nie tak, jeśli on nie potrafi zwyczajnie przyjąć do wiadomości (nie musi tego rozumieć przecież!), że Ciebie te żarty zwyczajnie bolą.

u mnie w liceum koledzy potrafili się śmiać z krzywych nóg koleżanek, no i co, miały się dziewczyny pokładać ze śmiechu, bo to tylko żarty były?

Twój facet jakiś mocno toporny jest.
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości