mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-17, 19:15   #181
Aniolina
Rozeznanie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
1/ szpital w Tarnowie,
2/ szpital ginekologiczno-położniczy w roztoce.
I co tu począć?
Jak wszystko bedzie na czas i ok to ja bym wybrala drugi.

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Po wczorajszej wiadomości to się pozbierać nie mogłam i nawet już nic nie pisałam.
Wczoraj byłam jeszcze u jednego lekarza- ordynatora szpitala w którym będę rodzić. Teściowa mnie przeraziła, że być może przez tą opryszczkę mogą być jakieś powikłania, więc lepiej mieć opiekę w ordynatorze, bo niestety mój lekarz nie pracuje w szpitalu.
Z badaniami wczoraj wydałam 400 zł no ale trudno, a kolejna wizyta za 2 tygodnie. Niestety lekarz musiał mi pobrać materiał z pochwy do badań DNA wirusa, wtedy będziemy wiedzieć na czym stoimy. Aż się dziwię, że mój lekarz mi takiego badania nie zrobił Trochę się przeraziłam, że jeżeli mam tę gorszą wersje wirusa, to cesarka i nawet nie ma mowy o porodzie sn, ale najgorsze, że ten wirus może się przekształcić w stan nowotworowy Masakra jakaś Już mi wyszło, że przez te opryszczki mam kolejną nadżerkę, jednak wirus atakował mocno szyjkę macicy Słowo daję, cały czas myślałam, że I trymestr jest najgorszy a tu widzę, że III to jakiś dramat
kkkasikkk bardzo wspolczuje, ale jak trzeba cesarke to trzeba. Dobrze, ze wiesz, ze musisz badac szyjke.

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
a sluchajcie czy tam jest podana ilosc w jakiej trzeba ta glukoze rozpuscic?
i czy przy 75 gr sie powtarza po godz czy 2? bo mi gin dal skierowanie na 75gr ale nie wiem po jakim czasie a chcialabym wiedziec bo musze sie z pracy zwolnic zeby to zrobic
Mi polozna rozpuscila w malym kubeczku wody ok 150 ml. Ja mialam klucie po 2 h. Wlasnie dzis mialam. Ale nie pozwolila mi cytryny wcisnac. Samo wypicie to w sumie byl luzik, gorzej troche potem.

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
My już po obiadku miałam dziś starszna ochotę na placuszki z cukini i mimo że na dworzu gorąco "stałam w garach" żeby zrobic te placuszki i ugotować dla Tż-ta zupke kalafiorowa Placuszki i zupka pyszne teraz wcinam brzoskwinie
Tez dzisiaj robilam placuszki z cukini

I piszecie, ze jecie budyn, ja ostatnio tez czesto robie

We wroclawiu sa teraz targi mother &baby i zastanawiam sie czy sie oplaca isc, byl ktos na takich targach?

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
daj przepis na placuszki, bo ja co zrobię to albo za wodniste albo gumowate... a bardzo lubię

odsączasz cukinię z wody? bo znalazłam różne przepisy
.
Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Oolong pytanie nie do mnie ale pozwolę sobie odpowiedzieć na nie, otóż ja robię dwa rodzaje placuszków, albo kroję plastry cukini panieruję w jajku bułce i smażę, albo trę cukinię na grubej tarce, do tego jajko trochę mąki trochę sera żółtego doprawiam i nakładam łyżką na patelnię i już są placki.
W obu przypadkach cukinię obieram ze skórki
Seona nadal nie pisze, ani Dominej,,, coś się dziewczyny zapomniały i nie zaglądają tu do nas
Ja robie tak samo jak ela te drugie. Na oko zawsze robie, nic nie odsaczam i ja nie obieram cukini.

no dziewczyn cos nie ma, ale moze nie maja czasu albo sie wakacjuja...
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 19:26   #182
Myszeczka86
Zakorzenienie

Laseczki ale Mnie bogi bolą jakbym maraton przebiegła normalnie dawno mnie tak nie bolały albo nawet nigdy dosłownie całe łydki

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 19:30   #183
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Laseczki ale Mnie bogi bolą jakbym maraton przebiegła normalnie dawno mnie tak nie bolały albo nawet nigdy dosłownie całe łydki
A magnez brałaś, od razu nie pomoże, bo trzeba systematycznie, ale trochę ulży w bólu.
Mnie też czasem łydki pobolewają to rozumiem doskonale
Stary 2011-08-17, 19:33   #184
goldika
Zakorzenienie

Wróciliśmy
Gin nie chcial usg robic ale z Tz go przydusilismy i zrobil i to nawet bardzo dokladne. Ale nie mierzyl niczego wiec wagi malucha nie znamy Z Malym wszystko ok. Wiecie co robil? Drapal sie do dupsku gin tak patrzy w monitor i mowi: co on wyrabia... patrzcie panstwo po tylku sie drapie
Aaa i maluch jest glowa w dol
Powiedzial, ze sporo przytylam 2,5kg w ciagu 4tyg wedlug karty od poczatku ciazy mam +7,5kg.
Teraz postanowilam ograniczyc slodycze! ktore pochlanialam kilogramami ostatnio.

Dziekuje Wam wszystkim za kciuki

I zegnam sie do wtorku jutro jade do Ojca na weekend i raczej nie bede miala dostepu do neta.
Wiec trzymajcie sie cieplutko i piszcie z umiarem
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 19:37   #185
Ona231
Zadomowienie

Goldika to super, że wizyta udana. Widocznie dla malucha to ciekawe zajęcie
Udanego wypoczynku życzę
Stary 2011-08-17, 19:41   #186
muffinka90
Zakorzenienie

goldi prawdziwy z niego facet w koncu

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 19:52   #187
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Wróciliśmy
Gin nie chcial usg robic ale z Tz go przydusilismy i zrobil i to nawet bardzo dokladne. Ale nie mierzyl niczego wiec wagi malucha nie znamy Z Malym wszystko ok. Wiecie co robil? Drapal sie do dupsku gin tak patrzy w monitor i mowi: co on wyrabia... patrzcie panstwo po tylku sie drapie
Powiedzial, ze sporo przytylam 2,5kg w ciagu 4tyg wedlug karty od poczatku ciazy mam +7,5kg.
Teraz postanowilam ograniczyc slodycze! ktore pochlanialam kilogramami ostatnio.

I zegnam sie do wtorku jutro jade do Ojca na weekend i raczej nie bede miala dostepu do neta.

Goldika to super
Ja ostatnio w ciągu 2 tygodniu przytyłam 3,5 kg

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 20:01   #188
ela3010
Zadomowienie

Goldika to super że wszystko ok.

Ona no właśnie,bo jemu chodzi o tę szyjkę głównie, mi też ale chciałabym podejrzeć małego przez brzuszek.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 20:04   #189
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Goldika to super że wszystko ok.

Ona no właśnie,bo jemu chodzi o tę szyjkę głównie, mi też ale chciałabym podejrzeć małego przez brzuszek.
Zawsze możesz go przekonać, że wymiary chcesz sprawdzić Teraz to brzuszne dokładniejsze jest A i malucha fajnie podglądnąć
Stary 2011-08-17, 20:12   #190
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Wróciliśmy

Super Goldika
Odpoczywaj sobie i pomyśl czasem o nas do wtorku
Stary 2011-08-17, 20:56   #191
witaminkaccc
Zadomowienie

goldi super że wizyta OK... a Olcio prawdziwy facet... ne bedziesz sie z nim nudzic w domu wypoczywaj i wracaj-cie do nas cali i zdrowi

ja dzis z malym na rowerku wodnym i w arturowku... masakra... 7 długich dni daje mi sie we znaki... od wczoraj nie mam juz cierpliwosci... takie to rozpieszczone, ze nawet TŻet juz ma go dosc, choc spedzil z nim ze 2 h ... ciesze sie ze juz do domu wraca... jeszcze tylko jutro , do 18tej .... dam rade, dam rade, dam rade.... zmykam bo domaga sie kolacji... ehhhh buziaki mamusie

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?

Edytowane przez witaminkaccc
Czas edycji: 2011-08-17 o 20:59
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 21:03   #192
Ona231
Zadomowienie

Witaminko dasz radę

Ja też uciekam, miłego wieczoru życzę
Stary 2011-08-17, 21:13   #193
Aniolina
Rozeznanie

Goldika, jak go swedzialo to sie musial podrapac

Witaminka, jasne, ze dasz rade

ja tez juz mowie dobranoc
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 21:16   #194
dygotka8
Zakorzenienie

hej
nie było mnie,a Wy tyle napisałyście...wiadomośc z klubu tak strasnznie mnie zasmuciła i wystarszyła..........

poczytam co napisalyscie dzisiaj...

brzuch mi twardnieje cały czas,a dziś dodatkowo boli zastnaawiam się czy iśc na wizytę prywatnie czy na IP?choc na IP to co mi powiedzą-pewnie odeślą?

coś mnie kłuje z prawej strony jakby jajnik??cholera-stresa mam

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-08-17 o 21:18
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 21:18   #195
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Ale dziś miałam dzień .. masakra po prostu
Właśnie wróciłam do domu. Mojej hondzie komputer pokładowy padł i musieliśmy ją holować do serwisu hondy, bo nie wiadomo co jej jest, a że to ta nowa honda, to jakiś dramat... wszystko na prąd, a komputer odcinał dostęp do paliwa i nic się nie dało zrobić Po prostu czarna deska rozdzielcza Mam nadzieję, że nie skasują mnie jutro jak za zboże, bo oczywiście jutro od rana mam być w serwisie ... ehhhh ... idę się myć i spać.

Aniolina ... my z mężem wybieramy się na targi, może od razu coś kupimy Na pewno masz w jednym miejscu wszystkie firmy z każdej branży i można porównać dane rzeczy

Kolorowych snów kochane, bo my dziś z Martynką padnięte jesteśmy.

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 21:31   #196
oolong
Zakorzenienie

ech, ja jutro na glukozę, na szczęście 50g, więc tylko godzina na krzesełku

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 21:34   #197
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
mi sie tez wydaje ze trzeba jesc jak normalnie tak na logike bo jesli na codzien sie nie ograniczamy i jemy slodycze owoce itd to trzeba zobaczyc jak sobie organizm w normalnych warunkach radzi...

a sluchajcie czy tam jest podana ilosc w jakiej trzeba ta glukoze rozpuscic?
i czy przy 75 gr sie powtarza po godz czy 2? bo mi gin dal skierowanie na 75gr ale nie wiem po jakim czasie a chcialabym wiedziec bo musze sie z pracy zwolnic zeby to zrobic
nie wiem czy dziewczyny juz Ci odp.ale zadzwon może do laboratorium gdzie będziesz miała badanie bo gdzieniegdzie to po 75 g jest i po 1 i 2 godz a czasem tylko po 2 godz.
wg mnie na pewno 2 godz będa kłuć ale czy też po 1 godz??nie wiem

ja przed glukozą nie wprowadziłam jakichś kulinarych zakazów-tyle,ze ja zwykle chcę coś słodkiego albo rano albo późno w nocy-no i weź tu człowieku wytrzymaj 12 godz bez jedzenia....

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-08-17 o 21:35
Stary 2011-08-17, 21:37   #198
sozaa
Rozeznanie

Dzieki dziewczyny za slowa otuchy w kwesti wychowania dzieci.

Ja chyba nawet porodu nie boje sie tak bardzo jak baby blusa i co ja z takim malym brzdacem zrobie?

Ela, daj krolikowi kawal jakiegos kabla, czy cos, tylko usun z niego wczesniej druty, jesli mozliwe.
Moze on ma okres godowy? Kurcze, nie znam sie na krolikach, na psach i kotach tak, ale na tych zwierzakach... Moze trzeba go wykastrowac? A moze daj mu jakiegos pluszaka, niech sobie chlop uzyje

Wrocilam do domu, dzis znow byl jakis fachowiec poprawiac spartaczona robote dewelopera, musial scierac sciany, wszedzie pelno pylu, dobrze ze TZ wyniosl wszystko z tego pokoju i zamknal faceta tam, kurz sie nie rozprzestrzenil, ale sprzatania mialam na 1,5 h! Jutro to samo w salonie, ale juz mniejsza powierzchnia, wiec mam nadzieje, ze mniejszy syf.
A mialam dzis prasowac...

Ugotowalam za to zupke pomidorowa, ale tylko z pomidorkow, bez koncentratu, pycha..... Dzidzius lubi, bo kopniakami probowal wymusic dokladke

A, wiem co chcialam napisac. Tak czytam o tej pielegnacji pepka i wszedzie jest napisane, ze dopoki kikut nie odpadnie to nie powinno sie go zamaczac. Wczoraj na you tube ogladalam filmy z tummy tube (to wiaderko do mycia dzieci) i na dwoch widzialam jak rodzice myja dzieciatko, zamaczaja je podczas gsy kikucik jeszcze jest. pokazalam TZ, przeszukal fora w swoim jezyku i tam raczej sie tak mocno nie trzymaja tego, aby nie zamaczac kikuta! Dziwne, co kraj to obyczaj! Ja jednak wole aby to uschlo i szybciej odpadlo.
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 21:58   #199
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
kotek znam to !!!
ja mialam tak wczoraj!

dzien zqaczal sie cudownie: sloneczko za oknem , zapaszek lata w domu miodzio!
nie trwal dlugo bo potwor otworzyl oczy
najpierw sama nie wiedziala czego chce, ugryzla mnie pare razy ze 3 kopy dostalam poukladalysmy klocki, padnieta byla wlozylam ja do lezaka i nie chciala spac na sile, podnosze ja kupa!
ale nie taka normalna, tylko gigant! na plecach lapkach nozkach , lezaku, skarpetkach=wszedzie!~
no to ja do wanny tam ma swoj kubeczj i sobie wode przelewa podczas kapieli , umylam ja wyjmuje a ona caly ten kubelek na mnie na glowe wylala...
po czym ja przebieram i jeszcze mnie osikala....
rece mi opadly! )))))
a jak Ty na to zareagowałas????
bo Twoja córcia to nieła aparatka

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

tuszka tak mi się przypomiało co mi napisałaś w poprzedniej części- świat dziecka jest na Towaroweja nie na Targowej.
kiedyś mi sie myliły te ulice,gdzie która jestm,ale teraz juz pamiętam

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Oolong pytanie nie do mnie ale pozwolę sobie odpowiedzieć na nie, otóż ja robię dwa rodzaje placuszków, albo kroję plastry cukini panieruję w jajku bułce i smażę, albo trę cukinię na grubej tarce, do tego jajko trochę mąki trochę sera żółtego doprawiam i nakładam łyżką na patelnię i już są placki.
W obu przypadkach cukinię obieram ze skórki
ja nie obieram jeśli jest młoda tylko myje i solę by wodę puściła-jeśli w platerkach to wycieram papierowym ręcznikiema jeśli stara na tarce to wyciskam łapkami

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

goldika cieszę się,ze wizyta w porządku i z Olkiem wszystko dobrze

Stary 2011-08-17, 21:59   #200
ggoraa
Zadomowienie

Kurde, pedzicie z tym watkiem jak oszalale:P
Jak Tż wroci do pracy to bede miec wiecej czasu , aby tu zagladac.
Dzis pojechalismy do wloclawka, chcialam pochodzic po tesco i realu...z nadzieja, ze kupie pare rzeczy do szpitala. Ale niestety nie udalo mi sie kupic za wiele.

Przeziebienie powoli odchodzi w niepamiec. Dzidziol daje w brzuchu czadu jak nie wiem. Po wczorajszym niusie na klubie zaczelam sie bac, no i sprawdzam inensywnosc ruchow Weroniki... (schizol mnie dopadl).
Ide sie myc i uwalic przed tv...sprzatanie mnie dobilo. kolorowych!
Stary 2011-08-17, 22:08   #201
dygotka8
Zakorzenienie

wzięlam no spę forte i magnez-moze brcuch przestanie boleć chociaż...

dobrej nocy

Stary 2011-08-17, 22:10   #202
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amarantas Pokaż wiadomość
Witam wszystkich. Właśnie wróciłam z miasta z pierwszej wyprawy po wyprawkę. Na pierwszy rzut poszły sklepy z używanymi ubrankami. Nie wiedziałam, że tam tyle ślicznych rzeczy - nie zniszczonych idzie znaleźć dla takiego maluszka
My zastanawiamy się nad wózkiem Tako captiva lub Tako ballila. Pierwszy jest bardziej skrętny a w drugim idzie "pohuśtać " maleństwo. I mamy dylemat...
a mają stelaże aluminiowe? i jaką wagę?
też zwróciłam na te wózki uwagę

Cytat:
Głównie zakupiłam body i śpioszki, ale do tego jeszcze 3 czapeczki (jedna cieniutką i dwie grubsze), pajacyki, kaftaniki, skarpetki i śliczną kurteczkę polarową jeszcze z metką, tylko nie wiem czy dla chłopaka będzie pasować, niby kremowa z misiem. Żal było nie kupować , najwyżej odsprzedam dalej Jak wyschną (bo część już piorę) pokażę wam moje pierwsze zbiory z polowania W sumie ponad 20 rzeczy, ale co się dziwić jak w jednym ze sklepów "rzucili nowy towar"
ale super zakupy

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Właśnie zauważyłam - ładuję jeszcze raz.
Octanisept też mam, ale w takiej wielkiej butli.
to już sie sama pogubiłam czy Octenisept czy Spirytus:confus ed:
Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/baby-raj-14-el-pos...765612509.html

Piękne komplety, ale niestety rożki chyba nie są usztywniane (podobno usztywniane są lepsze)
coś słyszałam, ze rożki nei powinny byĆ usztywniane, któraś z dziewczyn o tym pisała......

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość

brzuch mi twardnieje cały czas,a dziś dodatkowo boli zastnaawiam się czy iśc na wizytę prywatnie czy na IP?choc na IP to co mi powiedzą-pewnie odeślą?

na IP muszę zrobiĆ usg i ciebie zbadaĆ- także mozesz śmiało pojechaĆ jeżeli nadal czujesz ból

tak sobie mysle, ze wszystkie schizujemy przez to co się wydarzyło... ja dzisiaj miałam wrażenie że mam bóle krzyżowe, i ze mi się szyjka skraca- jutro idę na usg to podpytam gina, czy szyjka krótka czy długa

A tak poza tym to uciekam do wyrka, bo wróciłam od koleżanki, oczywiscie zjadłam 2 babeczki domowej roboty i popiłam soczkiem, takze ciekawe jak jutro wyjdzie ta moja glukoza

Dobranoc mamuśki

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-08-17 o 22:12
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 22:16   #203
amarantas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
a mają stelaże aluminiowe? i jaką wagę?
też zwróciłam na te wózki uwagę
Właśnie nie dopytałam się jakie mają stelaże, jak będę tam następnym razem dowiem się. Z tego co miałam okazję się przekonać jeżdżąc nimi po sklepie, ballila łatwo się prowadzi pomimo, że nie posiada skrętnych kół i jest dosyć lekki, jednak nie mam porównania jak to będzie wyglądać, gdy będzie w nim siedzieć kilkukilogramowe dziecko.
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 22:22   #204
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie nie dopytałam się jakie mają stelaże, jak będę tam następnym razem dowiem się. Z tego co miałam okazję się przekonać jeżdżąc nimi po sklepie, ballila łatwo się prowadzi pomimo, że nie posiada skrętnych kół i jest dosyć lekki, jednak nie mam porównania jak to będzie wyglądać, gdy będzie w nim siedzieć kilkukilogramowe dziecko.
narazie naszym typem jest Tako Princes waga 10kg i stelaż aluminiowy... ale tamte są b.ładne i ciekawi mnie waga i stelaż, bo jakoś w necie nie znalazłam tych informacji.. a cena to tak chyba ok. 1500 za 2w1?
Stary 2011-08-17, 22:26   #205
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
jeszcze są wyprzedaże w Tesco?
U mnie niestety nie... chyba wszystko wykupione zostalo
Ale bylam dzis w Auchanie, tam ogolnie tansze spiochy itp. chyba po 8zl byly, bodziaki 6-8zl, pajace 12-14zl

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 22:27   #206
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
U mnie niestety nie... chyba wszystko wykupione zostalo
Ale bylam dzis w Auchanie, tam ogolnie tansze spiochy itp. chyba po 8zl byly, bodziaki 6-8zl, pajace 12-14zl
czym się rózni pajac od śpiochów?
Stary 2011-08-17, 22:50   #207
truscafka
Zadomowienie

Hej dziewczyny!
Ale jestem padnięta , puuuuffff. Najpierw praca, potem zakupy. NIe dla mnie juz duze dystanse....

Ten ból o którym pisałam wcześniej nie ustąpił :/ chodzę jak kaczka
mam nadzieje ze jutro przejdzie bo mam duzo schylania w pracy .

Dziś dzwoniłam do siebie do przychodni zapytac o szczegóły badania z glukozą. Wszystko mi wyjaśniono tak samo jak Wam. Zapytałam też o tą cytrynę czy mogę wziąć ze sobą to Pani powiedziala ze ona jest tylko pielęgniarką i ona robi to co jest napisane a co ja sobie wrzuce do tej glukozy to nie jej sprawa bo wyniki mają wyjść dobre. Ona tylko to rozpuszcza.

Nie wiem ale chyba pójde do innej przychodni.....

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 23:00   #208
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dygotka wybuchlam wielkim nie konczacym sie smiechem i dalam jej buziaka:P
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 23:05   #209
Paula__22
Raczkowanie

Ja też jutro idę na glukozę, 75g po 2 godzinach.
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 00:07   #210
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja dziewczyny mam wrażenie, że zamiast grubnąć to chudnę przez tą dietę cukrzycową na 100% dowiem sie za tydzień jak pójdę do ginekologa, bo według jego wagi wiem jak moja waga wzrastała. Niestety na mojej domowej wadze, mój ciężar nie wzrósł przez ostatni miesiąc
No na diecie cukrzycowej jest ten plus, że malo sie tyje i malo do zrzucania Ale ja juz zanim mi wykryli, to swoje przytylam, wiec... poza tym ja jem prawie takimi samymmi porcjami, wiec pewnie jeszcze cosik przytyje... z reszta u mnie to ten cukier jakis dziwny... skacze jak chce i kiedy i po czym... ehhh, no ale przynajmniej na lody moge sobie pozwolic

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Amarantas bo ta dieta jest lżejsza i lepiej trawisz. Przynajmniej ja tak mam, ale to 2500 kalorii, także nie spodziewam się, że schudnę. Lekarka wręcz zabroniła się odchudzać
Pewnie, że zabrniła Tylko się je mniej i częściej- jak w większości diet...
A mi wyliczyła 2000 ale zdaje mi się, że więcej wcinam

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
hej

Mi brzuch twardnieje co wieczor, czasami w dzien... ale to przeciez normalne ze okresowo sie tak dzieje.
A akurat w prawym boku też mnie kłuje, ale ja miałam mega torbiel... teraz nie widać czy jest czy nie :/ i obawiam się, że chyba jest bo wczoraj jak wysiadałam z samochodu to aż się zgięłam w pół...
Aaaa i jeszcze boli mnie.... spojenie łonowe :/ kość tak dziwnie...

To na tyle, od czasu do czasu narzekacie na dolegliwości to i ja wtrące swoje 3grosze Tyle, że ja nie narzekam (czasami Tżtowi i nie wariuje (jakoś tak mam) w końcu to ciąża- organizm ma inaczej niż miał i musi sobie radzić nikt nie mówił, że będzie łatwo

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
czym się rózni pajac od śpiochów?
śpiochy sa bez rękawków Jakby na szelkach i trzeba kaftanik (body bądź bluzeczkę) pod spód, a pajacyk to taka całość z rękawkami.

truskafka- Ty o sterylizator ten pytałaś, czy sie opłaca? Chyba tak, dziś w sklepie u mnie patrzyłam, sam bez butelek 50zł, małe butelki były po 19,90, duże chyba 28zl- jakos tak....

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-08-18 o 00:11
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości