|
|
#181 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I piszecie, ze jecie budyn, ja ostatnio tez czesto robie ![]() We wroclawiu sa teraz targi mother &baby i zastanawiam sie czy sie oplaca isc, byl ktos na takich targach? ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
Cytat:
no dziewczyn cos nie ma, ale moze nie maja czasu albo sie wakacjuja... |
||||||
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Laseczki ale Mnie bogi bolą jakbym maraton przebiegła normalnie dawno mnie tak nie bolały albo nawet nigdy dosłownie całe łydki
![]()
|
|
#183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie też czasem łydki pobolewają to rozumiem doskonale
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy
![]() Gin nie chcial usg robic ale z Tz go przydusilismy i zrobil i to nawet bardzo dokladne. Ale nie mierzyl niczego wiec wagi malucha nie znamy Z Malym wszystko ok. Wiecie co robil? Drapal sie do dupsku Aaa i maluch jest glowa w dol ![]() Powiedzial, ze sporo przytylam 2,5kg w ciagu 4tyg wedlug karty od poczatku ciazy mam +7,5kg.Teraz postanowilam ograniczyc slodycze! ktore pochlanialam kilogramami ostatnio. Dziekuje Wam wszystkim za kciuki I zegnam sie do wtorku jutro jade do Ojca na weekend i raczej nie bede miala dostepu do neta.Wiec trzymajcie sie cieplutko i piszcie z umiarem |
|
|
|
#185 |
|
Zadomowienie
|
Goldika to super, że wizyta udana. Widocznie dla malucha to ciekawe zajęcie
![]() Udanego wypoczynku życzę
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Goldika to super ![]() Ja ostatnio w ciągu 2 tygodniu przytyłam 3,5 kg
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#188 |
|
Zadomowienie
|
Goldika to super że wszystko ok
Ona no właśnie,bo jemu chodzi o tę szyjkę głównie, mi też ale chciałabym podejrzeć małego przez brzuszek .
|
|
|
|
#189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz to brzuszne dokładniejsze jest A i malucha fajnie podglądnąć
|
|
|
#190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Odpoczywaj sobie i pomyśl czasem o nas do wtorku |
|
|
|
|
#191 |
|
Zadomowienie
|
goldi super że wizyta OK... a Olcio prawdziwy facet... ne bedziesz sie z nim nudzic w domu
![]() ja dzis z malym na rowerku wodnym i w arturowku... masakra... 7 długich dni daje mi sie we znaki... od wczoraj nie mam juz cierpliwosci... takie to rozpieszczone, ze nawet TŻet juz ma go dosc, choc spedzil z nim ze 2 h ... ciesze sie ze juz do domu wraca... jeszcze tylko jutro , do 18tej .... dam rade, dam rade, dam rade.... zmykam bo domaga sie kolacji... ehhhh buziaki mamusie
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? Edytowane przez witaminkaccc Czas edycji: 2011-08-17 o 20:59 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#192 |
|
Zadomowienie
|
Witaminko dasz radę
![]() Ja też uciekam, miłego wieczoru życzę
|
|
#193 |
|
Rozeznanie
|
Goldika, jak go swedzialo to sie musial podrapac
![]() Witaminka, jasne, ze dasz rade ja tez juz mowie dobranoc |
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nie było mnie,a Wy tyle napisałyście...wiadomośc z klubu tak strasnznie mnie zasmuciła i wystarszyła.......... poczytam co napisalyscie dzisiaj... brzuch mi twardnieje cały czas,a dziś dodatkowo boli zastnaawiam się czy iśc na wizytę prywatnie czy na IP?choc na IP to co mi powiedzą-pewnie odeślą?coś mnie kłuje z prawej strony jakby jajnik??cholera-stresa mam ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-08-17 o 21:18 |
|
|
|
#195 |
|
Rozeznanie
|
Ale dziś miałam dzień .. masakra po prostu
![]() Właśnie wróciłam do domu. Mojej hondzie komputer pokładowy padł i musieliśmy ją holować do serwisu hondy, bo nie wiadomo co jej jest, a że to ta nowa honda, to jakiś dramat... wszystko na prąd, a komputer odcinał dostęp do paliwa i nic się nie dało zrobić Po prostu czarna deska rozdzielczaAniolina ... my z mężem wybieramy się na targi, może od razu coś kupimy Na pewno masz w jednym miejscu wszystkie firmy z każdej branży i można porównać dane rzeczy ![]() Kolorowych snów kochane, bo my dziś z Martynką padnięte jesteśmy.
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg mnie na pewno 2 godz będa kłuć ale czy też po 1 godz??nie wiem ja przed glukozą nie wprowadziłam jakichś kulinarych zakazów-tyle,ze ja zwykle chcę coś słodkiego albo rano albo późno w nocy-no i weź tu człowieku wytrzymaj 12 godz bez jedzenia....
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-08-17 o 21:35 |
|
|
|
|
#198 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny za slowa otuchy w kwesti wychowania dzieci.
Ja chyba nawet porodu nie boje sie tak bardzo jak baby blusa i co ja z takim malym brzdacem zrobie? Ela, daj krolikowi kawal jakiegos kabla, czy cos, tylko usun z niego wczesniej druty, jesli mozliwe. Moze on ma okres godowy? Kurcze, nie znam sie na krolikach, na psach i kotach tak, ale na tych zwierzakach... Moze trzeba go wykastrowac? A moze daj mu jakiegos pluszaka, niech sobie chlop uzyje ![]() Wrocilam do domu, dzis znow byl jakis fachowiec poprawiac spartaczona robote dewelopera, musial scierac sciany, wszedzie pelno pylu, dobrze ze TZ wyniosl wszystko z tego pokoju i zamknal faceta tam, kurz sie nie rozprzestrzenil, ale sprzatania mialam na 1,5 h! Jutro to samo w salonie, ale juz mniejsza powierzchnia, wiec mam nadzieje, ze mniejszy syf. A mialam dzis prasowac... Ugotowalam za to zupke pomidorowa, ale tylko z pomidorkow, bez koncentratu, pycha..... Dzidzius lubi, bo kopniakami probowal wymusic dokladke ![]() A, wiem co chcialam napisac. Tak czytam o tej pielegnacji pepka i wszedzie jest napisane, ze dopoki kikut nie odpadnie to nie powinno sie go zamaczac. Wczoraj na you tube ogladalam filmy z tummy tube (to wiaderko do mycia dzieci) i na dwoch widzialam jak rodzice myja dzieciatko, zamaczaja je podczas gsy kikucik jeszcze jest. pokazalam TZ, przeszukal fora w swoim jezyku i tam raczej sie tak mocno nie trzymaja tego, aby nie zamaczac kikuta! Dziwne, co kraj to obyczaj! Ja jednak wole aby to uschlo i szybciej odpadlo. |
|
|
|
#199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo Twoja córcia to nieła aparatka ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- tuszka tak mi się przypomiało co mi napisałaś w poprzedniej części- świat dziecka jest na Towaroweja nie na Targowej. kiedyś mi sie myliły te ulice,gdzie która jestm,ale teraz juz pamiętam ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- goldika cieszę się,ze wizyta w porządku i z Olkiem wszystko dobrze
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#200 |
|
Zadomowienie
|
Kurde, pedzicie z tym watkiem jak oszalale:P
Jak Tż wroci do pracy to bede miec wiecej czasu , aby tu zagladac. Dzis pojechalismy do wloclawka, chcialam pochodzic po tesco i realu...z nadzieja, ze kupie pare rzeczy do szpitala. Ale niestety nie udalo mi sie kupic za wiele. Przeziebienie powoli odchodzi w niepamiec. Dzidziol daje w brzuchu czadu jak nie wiem. Po wczorajszym niusie na klubie zaczelam sie bac, no i sprawdzam inensywnosc ruchow Weroniki... (schizol mnie dopadl). Ide sie myc i uwalic przed tv...sprzatanie mnie dobilo. kolorowych!
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
wzięlam no spę forte i magnez-moze brcuch przestanie boleć chociaż...
dobrej nocy
|
#202 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też zwróciłam na te wózki uwagę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
:confus ed:![]() Cytat:
Cytat:
tak sobie mysle, ze wszystkie schizujemy przez to co się wydarzyło... ja dzisiaj miałam wrażenie że mam bóle krzyżowe, i ze mi się szyjka skraca - jutro idę na usg to podpytam gina, czy szyjka krótka czy długaA tak poza tym to uciekam do wyrka, bo wróciłam od koleżanki, oczywiscie zjadłam 2 babeczki domowej roboty i popiłam soczkiem, takze ciekawe jak jutro wyjdzie ta moja glukoza ![]() ![]() Dobranoc mamuśki Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-08-17 o 22:12 |
|||||
|
|
|
#203 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie nie dopytałam się jakie mają stelaże, jak będę tam następnym razem dowiem się. Z tego co miałam okazję się przekonać jeżdżąc nimi po sklepie, ballila łatwo się prowadzi pomimo, że nie posiada skrętnych kół i jest dosyć lekki, jednak nie mam porównania jak to będzie wyglądać, gdy będzie w nim siedzieć kilkukilogramowe dziecko.
|
|
|
|
#204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#205 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie niestety nie... chyba wszystko wykupione zostalo
![]() Ale bylam dzis w Auchanie, tam ogolnie tansze spiochy itp. chyba po 8zl byly, bodziaki 6-8zl, pajace 12-14zl
|
#206 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Ale jestem padnięta , puuuuffff. Najpierw praca, potem zakupy. NIe dla mnie juz duze dystanse.... Ten ból o którym pisałam wcześniej nie ustąpił :/ chodzę jak kaczka ![]() mam nadzieje ze jutro przejdzie bo mam duzo schylania w pracy . Dziś dzwoniłam do siebie do przychodni zapytac o szczegóły badania z glukozą. Wszystko mi wyjaśniono tak samo jak Wam. Zapytałam też o tą cytrynę czy mogę wziąć ze sobą to Pani powiedziala ze ona jest tylko pielęgniarką i ona robi to co jest napisane a co ja sobie wrzuce do tej glukozy to nie jej sprawa bo wyniki mają wyjść dobre. Ona tylko to rozpuszcza. ![]() Nie wiem ale chyba pójde do innej przychodni.....
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
dygotka wybuchlam wielkim nie konczacym sie smiechem i dalam jej buziaka:P
|
|
#209 |
|
Raczkowanie
|
Ja też jutro idę na glukozę, 75g po 2 godzinach.
|
#210 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ja juz zanim mi wykryli, to swoje przytylam, wiec... poza tym ja jem prawie takimi samymmi porcjami, wiec pewnie jeszcze cosik przytyje... z reszta u mnie to ten cukier jakis dziwny... skacze jak chce i kiedy i po czym... ehhh, no ale przynajmniej na lody moge sobie pozwolic ![]() Cytat:
Tylko się je mniej i częściej- jak w większości diet...A mi wyliczyła 2000 ale zdaje mi się, że więcej wcinam ![]() Cytat:
A akurat w prawym boku też mnie kłuje, ale ja miałam mega torbiel... teraz nie widać czy jest czy nie :/ i obawiam się, że chyba jest bo wczoraj jak wysiadałam z samochodu to aż się zgięłam w pół... Aaaa i jeszcze boli mnie.... spojenie łonowe :/ kość tak dziwnie... To na tyle, od czasu do czasu narzekacie na dolegliwości to i ja wtrące swoje 3grosze Tyle, że ja nie narzekam (czasami Tżtowi i nie wariuje (jakoś tak mam) w końcu to ciąża- organizm ma inaczej niż miał i musi sobie radzić nikt nie mówił, że będzie łatwo ![]() śpiochy sa bez rękawków Jakby na szelkach i trzeba kaftanik (body bądź bluzeczkę) pod spód, a pajacyk to taka całość z rękawkami.truskafka- Ty o sterylizator ten pytałaś, czy sie opłaca? Chyba tak, dziś w sklepie u mnie patrzyłam, sam bez butelek 50zł, małe butelki były po 19,90, duże chyba 28zl- jakos tak....
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-08-18 o 00:11 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:28.

Trochę się przeraziłam, że jeżeli mam tę gorszą wersje wirusa, to cesarka i nawet nie ma mowy o porodzie sn, ale najgorsze, że ten wirus może się przekształcić w stan nowotworowy
Masakra jakaś
a chcialabym wiedziec bo musze sie z pracy zwolnic zeby to zrobic
i mimo że na dworzu gorąco "stałam w garach" żeby zrobic te placuszki i ugotować dla Tż-ta zupke kalafiorowa
Placuszki i zupka pyszne 

wedlug karty od poczatku ciazy mam +7,5kg.

- jutro idę na usg to podpytam gina, czy szyjka krótka czy długa