2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-07, 12:48   #181
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Hej hej,

pragnę do Was się dołączyć Jesteśmy w tej chwili w 7t4d ciąży
Termin porodu wyliczony przez lekarza: 23 kwiecień 2012
W poniedziałek byłam na pierwszym USG, mam zdjęcie mojej małej kruszynki, widziałam serduszko i mierzy niewiele ponad 1 cm , oczywiście wszystko w porządku.
Mam teraz 27 lat i jest to moja pierwsza dzidzia, mam nadzieję, że wszystko przebiegnie bezproblemowo Z objawów na szczęście omijają mnie spotkania z muszlą klozetową, natomiast najbardziej dokucza mi brak sił

Ale tu na wątku kusicie, też mam chęć na pomidorówkę, w zeszłym tygodniu już dwa dni jadłam pomidorówkę
Teraz zrobię sobie kisiel truskawkowy, a do tego ptysie

pozdrowionka dla wszystkich wiosennych 2012 mamusiów

Witam gratuluję

i też mam ochotę na kisiel

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 12:48   #182
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Hej hej,

pragnę do Was się dołączyć Jesteśmy w tej chwili w 7t4d ciąży
Termin porodu wyliczony przez lekarza: 23 kwiecień 2012
W poniedziałek byłam na pierwszym USG, mam zdjęcie mojej małej kruszynki, widziałam serduszko i mierzy niewiele ponad 1 cm , oczywiście wszystko w porządku.
Mam teraz 27 lat i jest to moja pierwsza dzidzia, mam nadzieję, że wszystko przebiegnie bezproblemowo Z objawów na szczęście omijają mnie spotkania z muszlą klozetową, natomiast najbardziej dokucza mi brak sił
witamy i gratulujemy zazdraszczam zdj ja jutro ;p a i tez sie chwale 8tydz (tak wiem mowilam juz) i ZERO MDLOSCI :d

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 12:49   #183
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
moja mama mnie przenosila 2 tyg myslicie ze to dziedziczne i tez mam szanase przenosic?
kazdy ma inne zdanie na ten temat, jednak ja uwazam ze dziedziczne choc nie zawsze.
Jednak ja urodzilam pierwsze dziecko(Filipa) dokladnie tak samo jak moja mama, w pierwszy dzien 38 tygodnia 2 tygodnie przed terminem.
I moja mama dokladnie w ten sam dzien urodzila pierwsze dziecko (mojego brata)
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 12:49   #184
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Jolka wyobraz sobie teraz swoje terazniejsze samopoczucie i 2-latka w domu ja tak mam. Wprawdzie rzadko wymiotuje, chociaz zdarza sie, ale ogolnie od 2 miesiecy codziennie szczegolnie rano wydaje specyficzne odglosy: "łeeeeeeeeee" ciekawe co sasiedzi sobie mysla a poza tym teraz jest lepiej w dzien i u Ciebie tez tak bedzie, ale z poczatku dlugo dlugo przez caly dzien mialam jazde

jeszcze nie mogę sobie jakoś tego wyobrazić ale doczekać się nie mogę mały rączek ajj a jak widzę na ulicy bobaska to uśmiecham się jak szalona

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-09-07, 12:50   #185
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
a żebyś wiedziała! Będę robiła wszystko aby urodzić 13
a ja 14 kwietnia rundki po schodach gora dol gora dol

Stary 2011-09-07, 12:50   #186
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
a zresztą póki co z kupnem ciuszków muszę się wstrzymać bo mamy inne wydatki
robimy przyjęcie z okazji cywilnego już troszkę kasy poszło, a to jeszcze nie koniec...
Takie tanie to mogę "sobie" kupić Choć i tak mama już zdobyła tyle ciuszków, że szok!
My też mamy inne wydatki, bo musimy kupić panele do pokoju, odmalować ściany w tym pokoju, odświeżyć kuchnię (położyć gładź, pomalować).
Musimy wyremontować WC...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 12:50   #187
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Jolka wyobraz sobie teraz swoje terazniejsze samopoczucie i 2-latka w domu ja tak mam. Wprawdzie rzadko wymiotuje, chociaz zdarza sie, ale ogolnie od 2 miesiecy codziennie szczegolnie rano wydaje specyficzne odglosy: "łeeeeeeeeee" ciekawe co sasiedzi sobie mysla a poza tym teraz jest lepiej w dzien i u Ciebie tez tak bedzie, ale z poczatku dlugo dlugo przez caly dzien mialam jazde
Aguska ale ty masz doktora w domu. Zawsze może ci podać "maseczkę, żeby nie śmierdziało" lub "zbadać brzuszysko" to już coś...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-07, 12:51   #188
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Takie tanie to mogę "sobie" kupić Choć i tak mama już zdobyła tyle ciuszków, że szok!
My też mamy inne wydatki, bo musimy kupić panele do pokoju, odmalować ściany w tym pokoju, odświeżyć kuchnię (położyć gładź, pomalować).
Musimy wyremontować WC...

no właśnie ja od połowy października zaczynam polowanie na okazje jakieś

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-09-07, 12:51   #189
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
A ja dziś robię kalafiorka z zasmażka z bułki tartej jakiś kotlecik i nie wiem co jeszcze... A poza tym zrobię chyba oponki, jak mi nie przejdzie zapał do pracy
Ale żeście naprodukowały. Tytuł wątku git
Skurcze palców tez miewam takie, chociaż w ciąży jakoś mnie omijają. Może śmiesznie to wygląda, ale jak boli...
Zastanawiam się jak można mieć skurcz w pachwinie, nigdy nie miałam.
Witajcie na nowym wątku
Kurczę, jak czytam o jedzeniu, to zaraz nachodzi mnie ochota, żeby też to zjeść...Przeczytałam o kanapkach z serkiem ropionym i papryką, i dziś na pewno będę je jadła na kolację A ból w pachwinie mnie niestety łapie o dczasu do czasu, głównie w nocy, wcześniej mi się to nigdy nie zdarzało! W środku nocy budzę się, bo ten ból jest silny, choć właśnie jednorazowy, a łapie mnie jak chcę się szybko przekręcić z jednego boku na drugi, nie wiem, co jest grane??? I często też odczuwam takie ciągnięcie w dole brzucha...
Dziewczyny, mam pytanie, bo trochę się z tym pogubiłam. Czytamy z Tż kalendarz rozwoju ciąży tydzień po tygodniu, żeby być na bieżąco z tym, jak roziwja się nasz Maluszek w poszczególnych tygodniach...Ale już nie wiem, czy jeśli od OM jestem w połowie 13tc to mam czytać opisy dla 13t, czy powinnam raczej czytać te o 2 tyg pózniejsze, czyli 11 tc od zapłodnienia???
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 12:53   #190
karolca
Zakorzenienie

a! Odnośnie kalafiora miałam jeszcze napisać

Na samym początku ciązy, gdy kalafior był młody i tani, często z mężem go jedliśmy. I od ciąży męczyły mnie po nim wzdęcia i zgagi. Przed ciążą nie miałam takiego problemu.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 12:54   #191
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze nie mogę sobie jakoś tego wyobrazić ale doczekać się nie mogę mały rączek ajj a jak widzę na ulicy bobaska to uśmiecham się jak szalona
wiesz bo ciezko sobie wyobrazic wogole posiadanie SWOJEGO maluszka wdomku
Ja zawsze tez jak widzialam dziecko male to nie moglam wzroku odwrocic, teraz tez tak mam jednak euforia jest mniejsza, bo realnia pokazaly mi co to znaczy dziecko w domu przez 24 godziny beda samemu
Cytat:
Aguska ale ty masz doktora w domu. Zawsze może ci podać "maseczkę, żeby nie śmierdziało" lub "zbadać brzuszysko" to już coś...
hihihi dokladnie moj doktor o mnie dba i w nocy i wczesnie rano, w nocy kopiac mnie tak zebym spadla z lozka ale wiem ze jak cos to mnie uratuje, zbada czy zyje
a rano o 6 czy 7 zebym za dlugo nie spala i zeby mnie glowa zbytnio nie bolala
No i przytuli jak mecza wymioty a to najlepszy lek, lepszy niz wszystkie leki p/wymiotne
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-09-07 o 12:56
Stary 2011-09-07, 12:56   #192
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

ja zjadłam jedną czekoladkę kinderka brat mnie poczęstował

ostatnio byłam z nim na zakupach i miałam w ręku torebkę, parasol i koszyk oraz pokazywałam mu spodnie miałam dwie pary w ręku (dla niego) i jedne mi spadły i poprosiłam go żeby podniósł, a on do mnie a Ty nie możesz, a ja nie bo mi ciężko w ciąży i z tyloma rzeczami w ręku, a on przecież nie jesteś w ciąży bo nie masz brzucha a tłumaczyłam mu kilka razy, a on dalej że nie jestem bo brzucha nie mam

albo jak widzi jakąś Panią w ciąży z dużym brzuszkiem mówi patrz, ale gruba a ja mówię mu, że ta Pani nie jest gruba tylko w ciąży, a on do mnie a jak urodzi to już będzie chuda nie ? hehe

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-09-07, 12:56   #193
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie, bo trochę się z tym pogubiłam. Czytamy z Tż kalendarz rozwoju ciąży tydzień po tygodniu, żeby być na bieżąco z tym, jak roziwja się nasz Maluszek w poszczególnych tygodniach...Ale już nie wiem, czy jeśli od OM jestem w połowie 13tc to mam czytać opisy dla 13t, czy powinnam raczej czytać te o 2 tyg pózniejsze, czyli 11 tc od zapłodnienia???
wszystkie kalendarze i tak sa z tymi 2tyg od poczatku miesiaczki wiec liczysz i patrzysz 13 od @.

Stary 2011-09-07, 12:58   #194
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
wiesz bo ciezko sobie wyobrazic wogole posiadanie SWOJEGO maluszka wdomku
Ja zawsze tez jak widzialam dziecko male to nie moglam wzroku odwrocic, teraz tez tak mam jednak euforia jest mniejsza, bo realnia pokazaly mi co to znaczy dziecko w domu przez 24 godziny beda samemu

ja akurat też wiem co znaczy małe dziecko w domu bo w sumie bardzo wiele zajmowałam się bratem, mama była wiecznie w pracy i opiekować musiałam się ja i tak było cały czas bo mama miała zmiany od 15 do 22

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-09-07, 12:58   #195
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio byłam z nim na zakupach i miałam w ręku torebkę, parasol i koszyk oraz pokazywałam mu spodnie miałam dwie pary w ręku (dla niego) i jedne mi spadły i poprosiłam go żeby podniósł, a on do mnie a Ty nie możesz, a ja nie bo mi ciężko w ciąży i z tyloma rzeczami w ręku, a on przecież nie jesteś w ciąży bo nie masz brzucha a tłumaczyłam mu kilka razy, a on dalej że nie jestem bo brzucha nie mam

albo jak widzi jakąś Panią w ciąży z dużym brzuszkiem mówi patrz, ale gruba a ja mówię mu, że ta Pani nie jest gruba tylko w ciąży, a on do mnie a jak urodzi to już będzie chuda nie ? hehe
no typowy facet

Stary 2011-09-07, 12:58   #196
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

a wogóle smarujecie się czymś już czy jeszcze nie ? bo ja smarowałam i przestałam...

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
no typowy facet

dokładnie

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-09-07, 12:59   #197
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
aaagga - (Agnieszka, 26 lat) tp. 13 marca 2012
Emigra - (Paulina, 22 lata) tp.13 marca 2012 (wyliczony przez lekarza)
Gizmiatko - (Kasia, 28 lat) tp. 13 marca 2012 (według USG)
karolca - (Karolina, 25 lat) tp. 13 marca 2012 (z USG)
natkulec - (Natalia, 29 lat) tp.13 marca 2012 (wyliczony przez lekarza )
negila - tp.13 marca 2012 (wyliczony przez siebie)
wyscie sie zmówilły ? wszystkie na 13 marca!!! (heh jak moja babcia ;p)
no ciekawe jaki bedzie wysyp 13marca miejsc na porodowce zabraknie jak sie wszystkie rzucicie ;p
no ja juz mam termin na 8 marca ;p haha bylo by siwetnie urodzic 8 ;] syna rodizlam 26 maj (dzien mamy)

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 12:59   #198
rybka13
Zakorzenienie

Aguska to jak się sprawdzi drugi termin porodowy z Twoją mamą, to na kiedy sobie wyliczyłaś? Kiedy powinnaś spodziewać, tzn który tydzień
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 13:03   #199
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

a my od dziś mamy 9 tydzień

MICHAŁEK

WYMIANA

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-07, 13:07   #200
emigra
Zakorzenienie

Alescie naprodukowaly moze wieczorem mi sie uda Was porzadnie nadrobic teraz wrocilam z zakupow (matulu jakie sliczne rzeczy nakupowalam dla maluszka ) i gotuje wlasnie warzywka na salatke warzywna mniam mniam - meza wczoraj naszlo i narobil mi ochoty to nie mam wyjscia musze zrobic i jeszcze zupke ogorkowa zaraz bede robic

Poza tym nalazilam sie dzisiaj sporo i troche pobolewa mnie brzuszek wiec biore chyba nospe i juz zwalniam tempo - najgorszy jest bol plecow i bioder od wczoraj no ale 10 h bylam w pracy a dzisiaj zamiast odpoczac to ja na wyprawy z kolezanka po sklepach sie wybralam ... ech.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 13:13   #201
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Ostatnio czytałam na zmianę lekką, że tak to ujmę, literaturę kobiecą z "Głową o mur Kremla", i teraz chciałabym dorwać pierwszą książkę tej autorki, czyli "Pandroszkę". Rzecz się toczy o Rosji i w Rosji, ma charakter jakby reportarzu, wspomnień autorki ciężko zakwalifikować do którejść konkretnej kategorii, bo jest dość subiektywna. I jeszcze jedna książka która za mną ostanio chodzi, czyli "Wspomnienia chałturzystki" Grodzinskiej.

Dziś zamierzam smażyć pączki, nie wiem, czy już pisałam, że 2 dni temu też smażyłam, ale taką porcję, że wyszło ok 10 malutkich pączusiów. Dziś nasmażę więcej, to będzie do kawy jak koleżanki przyjdą. Tak mi posmakowały, że zjadłam od razu 5 na raz, ale się pocieszam, że były naprawdę niedużych rozmiarów... Poza tym brzusio systematycznie rośnie, wciagnąć już się go nie da, żeby nie zauważyć różnicy,nie jest już płaski...Zdjęć mam od groma, ale dalej na aparcie, więć zgram i w koncu wrzucę na naszego maila Jak na razie, przybrałąm równy kilogram
Wspomnienia chałturzystki - rewelacyjne Kilka razy czytałam, aż wreszcie w antykwariacie kupiłam.

Cytat:
faktycznie śliczne a zamawiała któraś z Was z tej strony albo ma w planach zamówić...??

póki co najpierw przejrzę ciuszki po bracie i potem zobaczę co muszę dokupić ale to dopiero w połowie października myślę
To jest sklep 5-10-15, stacjonarny, w większości CH jest. UPRZEDZAM ŻE BODZIAKI TRZEBA WIĘKSZE KUPOWAĆ!

Cytat:
kazdy ma inne zdanie na ten temat, jednak ja uwazam ze dziedziczne choc nie zawsze.
Jednak ja urodzilam pierwsze dziecko(Filipa) dokladnie tak samo jak moja mama, w pierwszy dzien 38 tygodnia 2 tygodnie przed terminem.
I moja mama dokladnie w ten sam dzien urodzila pierwsze dziecko (mojego brata)
Moja mama 3 dni przed urodziła, ja 3 dni przed zaczęłam :d A urodziłam przez cc 2 dni przed.

Cytat:
a my od dziś mamy 9 tydzień
myyy też
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 13:15   #202
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
ja akurat też wiem co znaczy małe dziecko w domu bo w sumie bardzo wiele zajmowałam się bratem, mama była wiecznie w pracy i opiekować musiałam się ja i tak było cały czas bo mama miała zmiany od 15 do 22
tylko ja mowilam o tym, zebys wyobrazila sobie ze jestes w ciazy masz takie wymioty, sennosc i inne dolegliwosci i maluszka 2letniego.
Cytat:
Aguska to jak się sprawdzi drugi termin porodowy z Twoją mamą, to na kiedy sobie wyliczyłaś? Kiedy powinnaś spodziewać, tzn który tydzień
hmm no ciekawa jestem czy teraz tez sie powtorzy sytuacja
Wg OM tp mam na 19 marca, tylko ze z USG mam tp na 26 marca.
Bo dzidzia jest mniejsza od tydzien czyli tak jakby tydzien pozniej doszlo do zaplodnienia.
Wiec jak sie potwierdzi juz na 100% termin to sie okaze czy tak jak mama tez drugie dziecko urodze 2 tygodnie przed terminem, bo mnie tez tak rodzila.
SZYMONEK

Stary 2011-09-07, 13:17   #203
tikki85
Zakorzenienie

Dziewczyny...właśnie...os tatnio przeglądałam sobie stronę z artykułami dla dziecięć i natknęłam się na taką oto wanienkę - KLIK - Pomyślałam sobie, że taka wanienka może być wygodna dla malca...miękka i w ogóle. Co o tym sądzicie? . Dobry pomysł, czy raczej mam inwestować w zwykłą plastikową?
Stary 2011-09-07, 13:19   #204
emigra
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29259506]A to rób jak ja, kupuj neutralne Ale też na facecika mi pasujesz.

http://www.51015kids.eu/niemowlak/ka...dy-5t2011.html
http://www.51015kids.eu/niemowlak/ka...dy-5t2064.html
http://www.51015kids.eu/niemowlak/ka...dy-5t2122.html
http://www.51015kids.eu/niemowlak/ka...ac-5r2113.html

przecież to są unisexy A takie ładne [/QUOTE]
Slicznosci

a to moje dzisiejsze zakupy nie wiem jeszcze co tam siedzi w brzuszku wiec tez takie bezowe badz biale rzeczy kupuje a tyle jest tych ubranek wszystkich ze szok tutaj sa spioszki, body, niedrapki, czapeczka, skarpeteczki - poki co za duze pewnie beda ale nie moglam ich nie kupic hihi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1182.jpg (39,2 KB, 49 załadowań)
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 13:20   #205
tikki85
Zakorzenienie

emigra jakie słodkie . Szczególnie te skarpetki
Stary 2011-09-07, 13:25   #206
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny...właśnie...os tatnio przeglądałam sobie stronę z artykułami dla dziecięć i natknęłam się na taką oto wanienkę - KLIK - Pomyślałam sobie, że taka wanienka może być wygodna dla malca...miękka i w ogóle. Co o tym sądzicie? . Dobry pomysł, czy raczej mam inwestować w zwykłą plastikową?
tez ogladalam taka ale ona dmucha wiec teoretycznie do przebicia, i mam ja dmuchac co mycie? pozatym plastikowa chyba latwiej umyc niz taka faldziana.ale to moje zdanie
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Slicznosci
a to moje dzisiejsze zakupy nie wiem jeszcze co tam siedzi w brzuszku wiec tez takie bezowe badz biale rzeczy kupuje a tyle jest tych ubranek wszystkich ze szok tutaj sa spioszki, body, niedrapki, czapeczka, skarpeteczki - poki co za duze pewnie beda ale nie moglam ich nie kupic hihi
wow jak tu nie kupowac jak to takie slodkie

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

dobra ide z kompa, trzeba obiad zrobic a potem na pociag i do Opola bede wieczorkiem

Stary 2011-09-07, 13:28   #207
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29260363]

To jest sklep 5-10-15, stacjonarny, w większości CH jest. UPRZEDZAM ŻE BODZIAKI TRZEBA WIĘKSZE KUPOWAĆ!

no tak, ale tam chyba ceny mają większe niż na internecie. ?

myyy też [/QUOTE]

tylko Ty masz termin 17kwietnia, a ja 8 ? ciekawe dlaczego...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-09-07, 13:29   #208
Aguśkaa83
Zakorzenienie

tikki nie wiem co myslec o tej wanience. Hmm ciekawe jaka jest w utrzymaniu czystosci? Bo widac ze mieciutka i mila ale chodzi mi o uzytkowanie. Ja mam plastikowa najzwyklejsza bez dodatkowych pierdoolek i mysle ze taka najlepsza ale to moje zdanie.
SZYMONEK

Stary 2011-09-07, 13:29   #209
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
tylko ja mowilam o tym, zebys wyobrazila sobie ze jestes w ciazy masz takie wymioty, sennosc i inne dolegliwosci i maluszka 2letniego.

Acha no to nie wiem w sumie jak by to było...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-09-07, 13:29   #210
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Jolka, ale ja mam z usg, a z OM to zaczęłabym teraz chyba 11 tydzień.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości