Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-21, 11:11   #181
enviee
Rozeznanie

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

Cytat:
Napisane przez coldold Pokaż wiadomość
Dokładnie, chcesz coś zważyć w misce, to najpierw kładziesz miskę tarujesz a potem wkładasz to co chcesz zważyć, dzięki temu nie musisz się martwić o wagę miski.
Czyli teoretycznie mogę tarować za każdym razem jak będę dokładać do jednej miski kolejne produkty, żeby wiedzieć ile ważą osobno?

enviee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 11:47   #182
asiulkaa
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

Cytat:
Napisane przez enviee Pokaż wiadomość
Czyli teoretycznie mogę tarować za każdym razem jak będę dokładać do jednej miski kolejne produkty, żeby wiedzieć ile ważą osobno?
Tak, ja tej funkcji używam przy robieniu chleba, wkładam formę na wagę i sypię kolejne produkty za każdym razem zerując wagę, dzięki temu nie muszę sumować wag poszczególnych produktów, czy używać dodatkowych pojemników do ważenia.
Stary 2011-09-21, 11:51   #183
enviee
Rozeznanie

Dziękuję za wyjaśnienie A teraz lecę szukać jakiejś przyzwoitej wagi kuchennej

enviee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 12:01   #184
lily0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
I jak by to mieli zrobić, wysadzić serwerownię w powietrze?
Cytat:
Napisane przez anettka Pokaż wiadomość
mam olej kokosowy bo akurat nakładam go na włosy, więc wykorzystam

grupa anonymous jest odpowiedzialna za to, sądzę , że może im się to udać, jak dotąd dużo zrobili, w obronie wikileaks( atak na banki zdaje się które nie przyjmował datków na wikileaks) i w ogóle wykradzenie danych z pentagonu. Nie mam konta na żadnym z portali społecznościowych, ale facebook jest tak ogromną firmą, że bardzo mozliwe że sprzedawali dane innym krajom. Atak ma nastąpić 5 listopada

Na świecie dzieje sie tyle rzeczy o których nie mamy pojęcia, więc dla grupy anonymous nie będzie problemem wpuścić jakiegoś robaka, chyba że juz to zrobili a nic tego nie wykryło ( w pentagonie grupa działa na serwerach i wykradała dane przez kilka miesięcy i nikt nie zauwazył ). Może maja też kogoś w środku firmy..
Takie skurczybyki dadzą radę :P
lily0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 12:06   #185
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lily0 Pokaż wiadomość
Takie skurczybyki dadzą radę :P
Dajcie spokój, co innego wykraść dane, a co innego unicestwić serwis
Stary 2011-09-21, 12:13   #186
lily0
Raczkowanie

Była już podobna sytuacja z firmą Sony i namieszali im dość dobrze, więc nigdy nie wiadomo, najlepiej będzie jak pożyjemy i zobaczymy :0
Stary 2011-09-21, 12:18   #187
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lily0 Pokaż wiadomość
Była już podobna sytuacja z firmą Sony i namieszali im dość dobrze, więc nigdy nie wiadomo, najlepiej będzie jak pożyjemy i zobaczymy :0
Tak, wykradli dane i bodajże spowodowali przerwę w dostawie serwisu - o ile się nie mylę Sony nadal istnieje

Większość udanych ataków jest po czeęści winą administratora, który nie potrafi użyć porządnych zabezpieczeń, bądź ma to gdzieś, a w razie ataku nawet nie pofatyguje się, żeby poinformować użytkowników o wycieku... Inna sprawa, że jeśli ktoś używa słabych haseł, a na dodatek wszędzie takich samych, to jego problem

BTW dosłownie 0.25 sekundy googlania wystarczy, żeby znaleźć dementi Anonymous na ten temat

Edytowane przez Fela Von Helvete
Czas edycji: 2011-09-21 o 12:21
Fela Von Helvete jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 12:28   #188
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
Tak, wykradli dane i bodajże spowodowali przerwę w dostawie serwisu - o ile się nie mylę Sony nadal istnieje

Większość udanych ataków jest po czeęści winą administratora, który nie potrafi użyć porządnych zabezpieczeń, bądź ma to gdzieś, a w razie ataku nawet nie pofatyguje się, żeby poinformować użytkowników o wycieku... Inna sprawa, że jeśli ktoś używa słabych haseł, a na dodatek wszędzie takich samych, to jego problem

BTW dosłownie 0.25 sekundy googlania wystarczy, żeby znaleźć dementi Anonymous na ten temat
sony....? eeee... pierwsze slysze

nie wiem czy pamietalyscie o trzymaniu kciukow - jesli tak to dziekuje zaliczylam egzamin, a tym samym zamknelam sesje

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 12:34   #189
201605041146
Konto usunięte

skazana ja trzymałam aż mi knykcie zbielały gratulujemy zamknięcia sesji który rok przed tobą od teraz?
201605041146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 12:39   #190
misior920127
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to misior920127

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
sony....? eeee... pierwsze slysze

a jaki pożytek będzie ktoś miał z tego, że np. odkupi od Fb dane uzytników, przypuśćmy, że w tym będą i moje. Co im z moich danych?jedyne jakie mam podane na fb to mail, last fm i twitter, z którego nie korzystam?
misior920127 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 12:41   #191
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misior920127 Pokaż wiadomość
a jaki pożytek będzie ktoś miał z tego, że np. odkupi od Fb dane uzytników, przypuśćmy, że w tym będą i moje. Co im z moich danych?jedyne jakie mam podane na fb to mail, last fm i twitter, z którego nie korzystam?
no właśnie a te wszystkie adresy będziesz dostawała masę reklam, spamów itd.

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 12:50   #192
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misior920127 Pokaż wiadomość
Adres email jest bardzo cenny, no a do adresu email masz przecież podane dane osobowe.
Stary 2011-09-21, 12:58   #193
misior920127
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to misior920127

tylko imię i nazwisko
misior920127 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 13:00   #194
lily0
Raczkowanie

oj nawet nie wiecie ile oni maja korzyści z tego, szkoda mówić

a kciuki aż bolą :P ale widać że warto - Gratulację
Stary 2011-09-21, 13:13   #195
Suvia
Zakorzenienie

Byłam sobie dziś w sklepie z biżuterią i innymi ozdóbkami i natknęłam się na takie cudo: zestaw kolczyków... a każdy kolczyk inny Dużo tego było. Czy chodzi o to, że trendy jest teraz noszenie kolczyków nie do pary? Czy może jednego kolczyka? No zgłupiałam

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 13:27   #196
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Byłam sobie dziś w sklepie z biżuterią i innymi ozdóbkami i natknęłam się na takie cudo: zestaw kolczyków... a każdy kolczyk inny Dużo tego było. Czy chodzi o to, że trendy jest teraz noszenie kolczyków nie do pary? Czy może jednego kolczyka? No zgłupiałam

powraca moda z lat 80-tych,gdzie nosiło się jeden długi i wiszący kolczyk ,a drugi np wkretkę.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Napisane przez nadi-a Pokaż wiadomość
to ja się wtrącę
jestem zainteresowana tym telefonem. martwią mnie jedynie negatywne opienie krążące o nim w internecie; rzekomo jest bardzo awaryjny.
TmargoT, masz ten telefon? Albo któraś z Was, Waszych znajomych ma?
Faktycznie jest taki awaryjny?
syn ma ten telefon i powiem tak.ponoć się zawiesza jeśli robisz wiele rzeczy z netem.jednak jest funkcja ,którą wyłączasz ograniczenia procesora,a tel dziala na 100%.
w naszym tel pojawił się problem,bo wyleciała blaszka do włączania kabla pod PC.nie można tego naprawić bez wymiany płyty głównej.nie jest to wtyczka do ładowania,wiec zostawiliśmy to na później.
pytałam się,dlaczego tak się stało.pan z naprawy powiedział,że coraz mniej wagi przykładają do nowych tel,a płyty głowne sa robione na odczep,aby często zmieniąc tel.

ogólnie syn jest bardzio zadowolony z tel.ma świetny aparat ,pojemną kartę w zestawie ,GPS bez ł.aczenia się z operatorem,oraz wygodna klawiatura qwerty
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 13:28   #197
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość

powraca moda z lat 80-tych,gdzie nosiło się jeden długi i wiszący kolczyk ,a drugi np wkretkę.
aaa, takie buty

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 15:11   #198
Sondrina
BAN stały

Pytanie natury prawnej Moja babcia wygrała właśnie karmę dla swojego kota, ale nie wie, czy będzie musiała zapłacić podatek i w jakim terminie, jaką część wartości nagrody miałby stanowić ów podatek, i jak stwierdzić, ile ta karma jest warta, bo organizator nie podał tego do wiadomości? Ja niestety jestem zielona w kwestiach prawnych. Ale oczywiście moja babcia uważa, że powinnam to wiedzieć, choć studiuję biotechnologię
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 15:33   #199
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Pytanie natury prawnej Moja babcia wygrała właśnie karmę dla swojego kota, ale nie wie, czy będzie musiała zapłacić podatek i w jakim terminie, jaką część wartości nagrody miałby stanowić ów podatek, i jak stwierdzić, ile ta karma jest warta, bo organizator nie podał tego do wiadomości? Ja niestety jestem zielona w kwestiach prawnych. Ale oczywiście moja babcia uważa, że powinnam to wiedzieć, choć studiuję biotechnologię
O ile mnie pamiec nie myli to wygrane o wart. do 4000zl nie sa opodatkowane

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 15:40   #200
201803120851
Konto usunięte

Nie, ja raczej kojarzę kwotę ok. 700 zł.
201803120851 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 15:42   #201
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Jeżeli konkurs był ogłoszony przez radio/telewizję/prasę(internet się nie liczy) i wartość produktu nie przekroczyła 760zł to twoja babcia nie będzie musiała zapłacić nic. A ogólnie podatek od wygranych wynosi 10% wartości produktu. I wydaje mi się, że organizator powinien was poinformować jaka jest wartość tej karmy.

Cytat:
Kiedy nagroda podlega zwolnieniu?

Nie zawsze wygrana będzie wiązała się z obowiązkiem zapłaty podatku z tego tytułu. Jeśli jednorazowa wartość wygranej nie przekracza kwoty 760 zł, a konkurs był organizowany i emitowany (ogłaszany) przez środki masowego przekazu takie jak prasa, radio, telewizja, przychód uzyskany przez podatnika w postaci nagrody będzie wolny od podatku. Zwolnienie dotyczy także wygranych w konkursach z dziedziny nauki, kultury, sztuki, dziennikarstwa i sportu. Wartość wygranych w takich konkursach jest również zwolniona od podatku, jeżeli jednorazowo nie przekroczy kwoty 760 zł (art. 21 ust. 1 pkt 68 ustawy o pdof).

W sytuacji gdy wartość nagrody przekroczy kwotę 760 zł, opodatkowaniu podlega cała wygrana, a nie tylko nadwyżka ponad ww. kwotę.

Przykład

Pan Jan K. wygrał w konkursie radiowym aparat fotograficzny o wartości 700 zł. Ponieważ wartość nagrody nie przekroczyła 760 zł, Pan Jan nie ma obowiązku zapłaty podatku dochodowego z tego tytułu.

Przykład

Pan Piotr. Z. wygrał w konkursie sportowym główną nagrodę w postaci telewizora o wartości 2.500 zł. W tej sytuacji płatnik powinien pobrać podatek od wartości 2.500 zł.

----
Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
(...)skończyłam szkołę, idę na studia, mam zdaną maturę, mam rok pracy za sobą - i to wszystko z makijażem i bez błony dziewiczej!
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 15:45   #202
Ejli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ejli Pokaż wiadomość
Jakie sklepy sportowe (z rolkami) prowadzą markę rossignol?
chodzi o Kraków

starł mi się hamulec i nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedniego do kupienia...
up!

I'm going slightly mad
Ejli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 16:13   #203
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Pytanie do dziewczyn, które się znają na rozjaśnianiu włosów Mam teraz naturalne włosy dosyć ciemny brąz, nigdy ich nie farbowałam itd. Zachciało mi się czerwonych końcówek, wiec kupiłam krem rozjaśniający z delii. I teraz moje pytanie,bo pisze na opakowaniu, że w zależności jaki efekt chcemy uzyskać powinno się trzymać od 30 do 45 minut, a ja chcę taki kolor żeby całkiem włosów nie spalić, a żeby mi na nim czerwony jeszcze chwycił Ile to mam trzymać?
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 16:47   #204
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalinowaMamba Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn, które się znają na rozjaśnianiu włosów Mam teraz naturalne włosy dosyć ciemny brąz, nigdy ich nie farbowałam itd. Zachciało mi się czerwonych końcówek, wiec kupiłam krem rozjaśniający z delii. I teraz moje pytanie,bo pisze na opakowaniu, że w zależności jaki efekt chcemy uzyskać powinno się trzymać od 30 do 45 minut, a ja chcę taki kolor żeby całkiem włosów nie spalić, a żeby mi na nim czerwony jeszcze chwycił Ile to mam trzymać?
a na opakowaniu pisze,że o ile tonow rozjasnia?4 tony,czy 6
czy twoje wlosy sa dziewicze i nigdy nie farbowane?

myślę,że 30 min spokojnie wystarczy.problemem może być tylko szybko spółkująca się ruda farba.nie dość,że szybciej gubi barwnik to szybciej się zmywa z rozjaśnianych włosów

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2011-09-21 o 16:49
Stary 2011-09-21, 16:55   #205
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Cytat:
a na opakowaniu pisze,że o ile tonow rozjasnia?4 tony,czy 6
czy twoje wlosy sa dziewicze i nigdy nie farbowane?

myślę,że 30 min spokojnie wystarczy.problemem może być tylko szybko spółkująca się ruda farba.nie dość,że szybciej gubi barwnik to szybciej się zmywa z rozjaśnianych włosów
Tak, moje włosy dziewicze, nigdy wcześniej nie farbowane ani farbą ani szamponetkami. Nie pisze o ile tonów rozjaśnia albo ja jestem jakaś ślepa... http://www.delia.pl/products-list/sh...-rozjasniajacy
Stary 2011-09-21, 17:09   #206
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalinowaMamba Pokaż wiadomość
Tak, moje włosy dziewicze, nigdy wcześniej nie farbowane ani farbą ani szamponetkami. Nie pisze o ile tonów rozjaśnia albo ja jestem jakaś ślepa... http://www.delia.pl/products-list/sh...-rozjasniajacy
znam ją dość słabo rozjaśnia,ale nie niszczy włosów zbytnio.
jak pisałam wcześniej 30 min ci wystarczy,żeby mieć czerwone koncówki.
ja trzymałam 40 min,żeby miec pomarańcz,ale ja farbuję na brązy,więc luz.
Stary 2011-09-21, 17:24   #207
201605041146
Konto usunięte

dziewczyny czy tak zwanie przetłuszczenie włosów działa? żeby nie tłuściły sie tak bardzo? i nie wymagały codziennego mycia? oglądałam osttanio na youtubie filmiki niektórych dziewczyn, to każda myje co 3-4 dni głowe, no szok.
201605041146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 17:28   #208
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Cytat:
znam ją dość słabo rozjaśnia,ale nie niszczy włosów zbytnio.
jak pisałam wcześniej 30 min ci wystarczy,żeby mieć czerwone koncówki.
ja trzymałam 40 min,żeby miec pomarańcz,ale ja farbuję na brązy,więc luz.
Dziękuję
Stary 2011-09-21, 17:30   #209
Lavi92
Zakorzenienie

Nie na każdego to działa. A nie wiem od czego zależy. Ja np. odkąd używam Seboradinu i Kuracji Rzepa myje co 3 czasem cztery dni. Może przez zawarty w nich alkohol.
Stary 2011-09-21, 17:36   #210
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Na forum prezentowym raczej będzie kiepski odzew i jakos wolę was zapytać
Taki pendrive dla faceta to bardzo głupi pomysł ?
http://allegro.pl/emtec-pendrive-4gb...829841692.html
http://allegro.pl/dysk-przenosny-usb...808875497.html

To raczej tak bez okazji, nooo ew. mozna to podciągnąć pod dzień chłopaka Tak po prostu by coś miał ode mnie :P Zwykly pendrive jest nudny poza tym ma już pewnie kilka... a jakos na nic innego nie wpadłam takiego niezobowiązującego:P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg emtec_zolw_1.jpg (30,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg żółw.jpg (13,9 KB, 8 załadowań)

Edytowane przez Cyska
Czas edycji: 2011-09-21 o 17:55
Cyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości