|
|||||||
| Notka |
|
| Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PL - Wątek uzupełniający dot. hurtowni obuwniczych Sigma & Covra & Tandem cz. 5
Cytat:
Może bardziej 2c? Ale wiesz: ja się nie znam w tej typologii, bo w niej naprawdę ciężko ogarnąć różnicę. Może wejdź sobie w dziennik regeneracji fal i loków, i pooglądaj zdjęcia dziewczyn. Tam jest napisana zwykle typologia i zdjęcia, a może akurat Twoje włosy będą podobne do kogoś i możesz podpatrzeć pielęgnację
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PL - Wątek uzupełniający dot. hurtowni obuwniczych Sigma & Covra & Tandem cz. 5
Doczytałam właśnie, że od farbowania włosów henną zanika skręt.
A ja juz od prawie roku (co miesiąc!) traktuje włosy henną lushową |
|
|
|
#183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od spodu ładne spirale a na górze fale ![]() Cytat:
muszę zajść w ciążę
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
A jak można wzmocnić skręt nie rezygnując z farbowania henną?
Bo mam po niej bardzo ładne włosy. |
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że do pigułki lub FAQ zostało dodane coś o hennowaniu. Czytałaś? Jeśli nie uzyskałaś odpowiedzi tam to może zapytaj tam na forum, ale nie mam pojęcia, czy odpowiedź będzie dla Ciebie satysfakcjonująca. Henna wnika w głąb włosa i dlatego włosy lubią się prostować. A nie próbowałaś koloru odświeżać czymś innym, a henną tylko odrosty, a całość henną rzadziej?Powiem Ci szczerze, że mnie przed farbowaniem henną powstrzymuje na razie rozluźnienie skrętu, bo jeszcze nigdy nie farbowałam nią i nie wiem jak to będzie. A i tak się boję mimo, że włosy mam zawsze pokręcone, mniej lub bardziej, z odpowiednią pielęgnacją (teraz), lub jej brakiem (kiedyś).
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-09-24 o 10:50 |
|
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Ci szczerze, że mnie przed farbowaniem henną powstrzymuje na razie rozluźnienie skrętu, bo jeszcze nigdy nie farbowałam nią i nie wiem jak to będzie. A i tak się boję mimo, że włosy mam zawsze pokręcone, mniej lub bardziej, z odpowiednią pielęgnacją (teraz), lub jej brakiem (kiedyś).[/QUOTE]
Po hennie mam bardzo ładne włosy - grube i błyszczące no i odrostów praktycznie nie widać, bo bardzo ładnie dopasowuje sie do naturalnego koloru włosa. A farbować niestety muszę, bo mam sporo siwych włosów (zaczęłam siwiec już w szkole średniej, pewnie z mądrości |
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
bry
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Mojej mamie (piękne, rude drobne spirale przed ciążą) po 2 ciążach włosy praktychnie się wyprostowały i powypadały. teraz ma zaledwie fale. Więc to chyba nie zawsze tak jest. Tak samo z cerą. Nigdy nie miałam wiekszych problemów z cerą, mimo iż mam bardzo tłustą skórę. Jak byłam w ciąży wszyscy mnie straszyli różnymi krostami i trądzikiem. A tymczasem nigdy nie miałam tak pięknej skóry i włosów i nawet to przetłuszczanie się zmniejszyło. Szkoda, że skończyło się jak przestałam karmić cycem.
|
|
|
|
#192 |
|
ćwir ćwir
|
Potrzebuję czarnych botków w tym stylu jak na zdjęciu niżej, ale bez futerka. Takich przejściówek jak na dzisiejszy dzień- już za zimno na balerinki, ale na futerka jeszcze za ciepło. Podobny kształt i suwaczek z boku Może rzuciło Wam się coś w oczy w naszych hurtowniach? ![]()
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
|
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że szykuje się leniwa sobota, ale skąd Tata zgodził się wstępnie na wyjazd jutrzejszy do maksimusa Cytat:
No ja też w szkole średniej trochę osiwiałam, ale raczej ze stresu. Teraz widzę, że po kolejnych sesjach na uczelni coraz więcej mi ich przybywa A ten wątek/podforum dla zakręconych jest tylko dla posiadaczek loków/fal, czy dla wszystkich nawet z prostymi?
|
|
|
#198 |
|
Zadomowienie
|
tak sobie podczytuję o tym olejowaniu i mam pytanie - jak stosujecie olej kokosowy - czy też go wcieracie w skalp ?
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
Doczytałam
Pod spodem mam włosy 3a, na wierzchy 2a i musze zmienić fryzjera, bo mi źle włosy cieniuje. Którą odżywkę polecasz do mycia sama odżywką? |
|
|
|
#200 |
|
Rozeznanie
|
Jak Wy możecie takie wielkie piękne szpile zamawiać
Jak ja tu mam problemy z kolanem i po spacerze w takim obcasie to by mnie chyba karetką na sygnale odwieźli A one tak ładnie wyglądają i mi przykro przez Was
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
A ten wątek/podforum dla zakręconych jest tylko dla posiadaczek loków/fal, czy dla wszystkich nawet z prostymi?[/QUOTE]
Powiem, jak więcej poczytam, bo na razie Alielson mi nie daje ![]() Moje dziecko też ma mieszany typ skrętu - przy uszach i w dole głowy ladne pierścionki, prawie gładka grzywa a czupek wyższy tył tylko lekkie fale. |
|
|
|
#202 |
|
Raczkowanie
|
@Tova jaka jest różnica między henną a farbą?
|
|
#203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moje dziecko też ma mieszany typ skrętu - przy uszach i w dole głowy ladne pierścionki, prawie gładka grzywa a czupek wyższy tył tylko lekkie fale.[/QUOTE] Wpadłam do Was żeby napisać o butach, a się rozczytałam o włosach Ale też coś dodam, bo mam kręcone i też mam na końcu spiralki, po środku skręty, ale nie spiralki, a przy głowie fale. Mój fryzjer twierdzi że to od ciężkości włosów po prostu na górze się rozprostowywują. I zauważyłam, że im mam dłuższe tym się mnie kręcą, co by potwierdzało Jego teorię (bo jednocześnie są coraz cięższe). No i w ogóle o nie nie dbam, więc lecę na wątek o regeneracji!I chciałam zapytać, czy któraś Organizatorka nie potrzebuje może takich bucików w kolorze nude? |
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
henna to naturalne barwniki roślinne, maja zdolność do wnikania w głąb ludzkiego włosa bez uszkadzania go. Farby tradycyjne to barwniki syntetyczne, które aby "przedrzeć" się przez powierzchnię włosa potrzebują czegoś, co nam te łuski we włosie otworzy (aominiak i jego pochodne)+ coś co rozjaśni/wywabi nasz naturalny pigment (woda utleniona).
|
|
|
|
#205 |
|
Zadomowienie
|
Ale mi sie marzy żeby zamówić takie szpile, albo kupic w sklepie...
Ale nigdzie nie ma takich bardzo wąskich i wszystkie mi spadają ze stopy... Macie na to jakieś sposoby? Wkładki juz nie pomagają..
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam do Was żeby napisać o butach, a się rozczytałam o włosach
Ale też coś dodam, bo mam kręcone i też mam na końcu spiralki, po środku skręty, ale nie spiralki, a przy głowie fale. Mój fryzjer twierdzi że to od ciężkości włosów po prostu na górze się rozprostowywują. I zauważyłam, że im mam dłuższe tym się mnie kręcą, co by potwierdzało Jego teorię (bo jednocześnie są coraz cięższe). No i w ogóle o nie nie dbam, więc lecę na wątek o regeneracji!Ale ja mam teraz włosy krótsze niż w ciąży - do ramion ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Znalazłam takie: ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------
|
|
|
|
#207 |
|
Raczkowanie
|
@Tova a jest jakaś różnica w tym jak później włosy wyglądają ile kolor się trzyma itp itd?
@Ogwiazdka też na takie czekam
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jaki masz kolor? pamiętam, że chyba nawet w zamówieniu u mnie brałaś
|
|
|
|
|
#209 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten wątek/podforum dla zakręconych jest tylko dla posiadaczek loków/fal, czy dla wszystkich nawet z prostymi?[/QUOTE] U mnie też dziś rano kocioł był, ani chwili spokoju, a zapowiadało się tak pięknie Chociaż do Maximusa podjedziesz, zobacz za klockowatymi kozakami ![]() Podforum dla zakręconych jest typowo dla zakręconych - czyli loków i fal, ale jak tam napiszesz to przecież nikt Cie nie zje Miła atmosfera, jedne z moich ulubionych miejsc tutaj na forum. Forum zostało wyodrębnione dla zakręconych dlatego, aby pomóc w pielęgnacji naszych włosów, ale wpadaj śmiało, bo i olejowaniu trochę pisze i o innych rzeczach. Wątki dla prostowłosych też są na Fryzjerstwie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do ciężkości włosów to jest to możliwe - jednak nie u każdego. U jednych włosy kręcą się bardzo słabe albo nawet wcale, jeśli mają krótkie, a u innych odwrotnie. Każde włosy są indywidualne i niestety nie ma złotego środka na wszystkie ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
). Włosy są błyszczące, a henna po jakimś czasie sprawia, że włosy są grubsze.
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My, czyli ja (średni czerwonawy brąz), siostra (ciemny brąz po caca brun czekoladowy brązik), Jola rudoblond (po caca maroon zmieszane z caca brun intensywny rudoczerwony kolor), moja mama rudyblond (piekna ciemna miedź po caca maroon) U mnie i u siostry odrost praktycznie niezauważalny, krycie moich siwych włosow takie se (widzę siwe przy skorze, dalej intensywnie rude), u mamy i u Joli krycie dużo lepsze, albo mniej widać siwiznę Włosy mam grubsze, bardziej błyszczące. Ale najdziwniejsze jest to, że mimo iz farbuję zawsze tą samą henną, za każdym razem uzyskuję nieco inny odcień.
|
|
|
Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

Może bardziej 2c? Ale wiesz: ja się nie znam w tej typologii, bo w niej naprawdę ciężko ogarnąć różnicę. Może wejdź sobie w dziennik regeneracji fal i loków, i pooglądaj zdjęcia dziewczyn. Tam jest napisana zwykle typologia i zdjęcia, a może akurat Twoje włosy będą podobne do kogoś i możesz podpatrzeć pielęgnację

od spodu ładne spirale a na górze fale 
Wiem, że do pigułki lub FAQ zostało dodane coś o hennowaniu. Czytałaś? Jeśli nie uzyskałaś odpowiedzi tam to może zapytaj tam na forum, ale nie mam pojęcia, czy odpowiedź będzie dla Ciebie satysfakcjonująca. Henna wnika w głąb włosa i dlatego włosy lubią się prostować. A nie próbowałaś koloru odświeżać czymś innym, a henną tylko odrosty, a całość henną rzadziej?

Jak ja tu mam problemy z kolanem i po spacerze w takim obcasie to by mnie chyba karetką na sygnale odwieźli
A one tak ładnie wyglądają i mi przykro przez Was