![]() |
#182 |
Rozeznanie
|
Dot.: Fale -wątek zbiorczy
Aaa, to na mnie kolej?
![]() Z CG zapoznałam się w plus/minus listopadzie zeszłego roku. ![]() Co stosuję? Oleje opisywałam tutaj. Szampony: BD zazwyczaj, na mocniejsze oczyszczanie Barwa pokrzywowa, Joanna jajeczna lub Stuhr dla włosów normalnych. Odżywki: Emulsja Gloria (używam do pierwszego O w OMO), balsam Dermica z bodajże aloesem (dostałam od szwagra, nigdzie w internecie o nim śladu nie ma, ale skład jest w porządku ![]() ![]() Mam również bez spłukiwania dwie Joaśki - jedną z makiem i bawełną, a drugą z miodem i cytryną. Maski: słabiutko, bo tylko Joaśka z miodem i cytryną i Alterra z aloesem i granatem (a to już tylko końcówka została). Na zabezpieczenie końcówek: serum Joanny z miodem i mlekiem, krem z Biedronki ten zielony ![]() Na skalp czasami woda brzozowa. Do tego robię różne mgiełki i płukanki z dodatkiem półproduktów - a przynajmniej staram się je teraz wprowadzić do codziennej pielęgnacji. ![]() Włosy myję zazwyczaj co 2 dni. Zmiana? Widać będzie na zdjęciach ![]() Kiedyś włosy miałam chyba proste, nie widziałam zdjęcia, na którym by był jakiś ślad fali. Chociaż może trochę mi się wywijały, jak miałam mocniej pocieniowane. A teraz? Faale. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Wtajemniczenie
|
Jeeej jakie Wy macie piękne te fale
![]() ![]() Ja co prawda dopiero zaczynam porządnie o nie dbać i wydobywać jako taki skręt ale kiepsko idzie. Jeśli ich nie wygniotę na piankę czy krem do stylizacji to się nie nadają do niczego, a jak wygniotę to się sklejają w takie nieestetyczne strąki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#186 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Raz nie zastosuj żadnej z tych metod stylizacji - u mnie np. prostują się po tym włosy. Nie wiem jak by zareagowały po odwróconym - nie wychodzi mi jego zrobienie. ![]() Piankę lub krem spróbuj zmienić na żel. Ja dzisiaj o 4 w nocy ugotowałam lniany. ![]() ![]() Powodzenia! ![]() Cytat:
![]() ![]() Przyjrzyj się niektórym włosom czy mogą być dysplastyczne lub dystroficzne. Podejrzewam, że też takie mam, bardzo grube, ciemne, sztywne, o nieregularnej strukturze.. ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj znowu będę próbować z Pottersem. Zastanawiam się czy nakładać kokosa, a potem przy drugim O w OMO użyć Pottersa i do stylizacji żel lniany, czy zrezygnować z kokosa - bo tak, to dodam dwa dodatkowe produkty i nie będę wiedziała co właściwie pomogło / zaszkodziło. ![]() ![]() Edytowane przez sheep_zonz Czas edycji: 2012-07-28 o 12:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
pojedynczooo
![]() ![]() a ja muszę dzisiaj SLSem umyć włosy i biovax zmieszam z isaną babassu , czepek i na 30-40 min. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak też myślę, że pojedynczo będzie lepiej. ![]() Muszę w końcu utworzyć jeden plik w Wordzie, gdzie będę sobie wszystko zapisywała i wklejała zdjęcia, porównania między włosami np. po oleju kokosowym, Pottersie i żelu lnianym, a samym Pottersie i lnianym itd. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
też bym założyła taki plik, ale nie mam do tego cierpliwości, poza tym z czasem później też będzie nie najlepiej, więc obserwuję i kombinuję. odpuszczam sobie teraz też stylizatory na jakiś czas. niech żyją swoim własnym życiem i odpoczną troszkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A pianka zazwyczaj ma alkohol w składzie, wysusza to włosy, więc warto z niej zrezygnować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
jeszcze żele bieledny!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o pianki, słyszałam dobre opinie o tej: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-do-lokow.html Ale nie sprawdzałam osobiście.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
ciężko ocenić, zwłąszcza że użyłam jej raz i to w połaczeniu z żelem i efekt był niezbyt ciekawy
![]() dam trochę włosom odpocząc od stylizatorów, ale potem na pewno dam znac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Rozeznanie
|
bajeczko000! Jako że dzisiaj spróbowałam stylizować fale na żel lniany, to już wiem jak za tym pierwszym razem na mnie podziałał. I jestem zachwycona! Nigdy takich fal naturalnych nie miałam (co najwyżej reszty po papilotach), a on je wydobył ( w połączeniu z Pottersem
![]() ![]() Wiecie co mnie najbardziej zdziwiło? Że one falują niemal od skóry głowy. Wcześniej zawsze może tak od połowy? Normalnie jestem zszokowana. ![]() Ciekawe czy jutro te fale będą tak samo wyglądały? Chciałabym się pochwalić TŻ. ![]() Wrzucam prawie te same zdjęcia co w głównym zakręconym wątku, ale może nie wszystkie tam zaglądają, a ja chce pokazać, że lniany zadziałał! Edytowane przez sheep_zonz Czas edycji: 2012-07-28 o 20:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Rozeznanie
|
Czy ja wiem? Robiłam z przepisu - jedna szklanka wody, dwie łyżki siemienia. Jak tak sobie teraz porównałam.. W jednej miseczce żel po jednym użyciu, w drugiej jedna szklanka wody. I ten żel to jakby połowa tej wody.
![]() ![]() ![]() Warto spróbować. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
wiesz, jak ja myję zazwyczaj 2 razy w tygodniu włosy to to mi wystarczyloby na 2 miesiące
![]() zrobię może niedługo i zrobię z połowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Fajne Ci wyszły falki po lnianym. Też muszę się w końcu zmobilizować i go sobie upichcić.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a macie jakaś odżywkę co wam ładnie wydobywa fale? bo ja jestem tak zaskoczona działaniem Pottersa aloesowego, że chcę więcej takich super działających odżywek.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A tego pottersa aloesowego stosujesz do mycia?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Z zestawów, które mnie najbardziej "kręcą", to olejowanie babydream fur mama i po myciu garnier avocado. Całkiem fajnie działa też alterra granat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
U mnie dziś minimalizm:
mycie isana babassu, garnier avocado na kilka minut, a w wilgotne wgnieciona kropla zielonego kremu do rąk z biedronki (moje ostatnie odkrycie, zarówno do ciała, jak i we włosy! ![]() Skręt może nieco mniejszy niż z klasyczną stylizacją, ale za to na głowie jakby większy porządek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Pottersa stosuję jako drugie O w OMO. ![]() Rilla82, ale masz ładne te falki. ![]() Edytowane przez sheep_zonz Czas edycji: 2012-07-29 o 18:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() Mam takie pytanie, bo na kręconych to ja się nic a nic nie znam ;] Bardzo podobają mi się fale i chciałam się Was zapytać, czy to drogi interes , by sobie je zrobić u fryzjera ? I Wasze doświadczenia? Czy na gęstych można zrobić, jak tak to czy lepiej najpierw wycieniować dużo włosów... Mam nadzieję,że mi pomożecie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.