|
|
#182 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Fale -wątek zbiorczy
Aaa, to na mnie kolej?
Z CG zapoznałam się w plus/minus listopadzie zeszłego roku. Co stosuję? Oleje opisywałam tutaj. Szampony: BD zazwyczaj, na mocniejsze oczyszczanie Barwa pokrzywowa, Joanna jajeczna lub Stuhr dla włosów normalnych. Odżywki: Emulsja Gloria (używam do pierwszego O w OMO), balsam Dermica z bodajże aloesem (dostałam od szwagra, nigdzie w internecie o nim śladu nie ma, ale skład jest w porządku ), Garnier Gładkie i lśniące i Garnier Nutri - gladki, a wczoraj do kolekcji doszedł balsam aloesowy Pottersowy od smoothly I dzisiaj po nim mam takie fale jak nigdy!Mam również bez spłukiwania dwie Joaśki - jedną z makiem i bawełną, a drugą z miodem i cytryną. Maski: słabiutko, bo tylko Joaśka z miodem i cytryną i Alterra z aloesem i granatem (a to już tylko końcówka została). Na zabezpieczenie końcówek: serum Joanny z miodem i mlekiem, krem z Biedronki ten zielony i olej kokosowy. Na skalp czasami woda brzozowa. Do tego robię różne mgiełki i płukanki z dodatkiem półproduktów - a przynajmniej staram się je teraz wprowadzić do codziennej pielęgnacji. Włosy myję zazwyczaj co 2 dni. Zmiana? Widać będzie na zdjęciach . Kiedyś włosy miałam chyba proste, nie widziałam zdjęcia, na którym by był jakiś ślad fali. Chociaż może trochę mi się wywijały, jak miałam mocniej pocieniowane. A teraz? Faale. |
|
|
|
|
#183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jeeej jakie Wy macie piękne te fale
Ja co prawda dopiero zaczynam porządnie o nie dbać i wydobywać jako taki skręt ale kiepsko idzie. Jeśli ich nie wygniotę na piankę czy krem do stylizacji to się nie nadają do niczego, a jak wygniotę to się sklejają w takie nieestetyczne strąki Nie wiem co robić. Stosuję plopping czy plunking ( swoją drogą czy to są 2 różne metody czy jedna nazywana różnie?) i faluje tylko przód a tył trzeba '' ręcznie''
|
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedne ladne regularne fale ale na "koronie" mam znow miedzy nimi inny rodzaj takie sztywne, nieregularnie krecone tak jak .....wlosy na klacie u facetow;d nie sa to wlosy zniszczone tylko maja taka dziwna strukture. i sa rownie grube i sztywne. i one po czesci mi robia wlasnie ten puch nie do ujazmienia;D doslownie niczym nie da sie tego ladnie ulozyc
|
|
|
#186 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Raz nie zastosuj żadnej z tych metod stylizacji - u mnie np. prostują się po tym włosy. Nie wiem jak by zareagowały po odwróconym - nie wychodzi mi jego zrobienie. Piankę lub krem spróbuj zmienić na żel. Ja dzisiaj o 4 w nocy ugotowałam lniany. Niektórym dziewczynom pięknie włosy stylizuje. Siemię lniane jest tanie, więc żal nie spróbować. Powodzenia! Cytat:
Przyjrzyj się niektórym włosom czy mogą być dysplastyczne lub dystroficzne. Podejrzewam, że też takie mam, bardzo grube, ciemne, sztywne, o nieregularnej strukturze.. Cytat:
Dzisiaj znowu będę próbować z Pottersem. Zastanawiam się czy nakładać kokosa, a potem przy drugim O w OMO użyć Pottersa i do stylizacji żel lniany, czy zrezygnować z kokosa - bo tak, to dodam dwa dodatkowe produkty i nie będę wiedziała co właściwie pomogło / zaszkodziło. Edytowane przez sheep_zonz Czas edycji: 2012-07-28 o 13:45 |
|||
|
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
pojedynczooo
a zdjęcie mega ![]() a ja muszę dzisiaj SLSem umyć włosy i biovax zmieszam z isaną babassu , czepek i na 30-40 min. |
|
|
|
|
#188 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak też myślę, że pojedynczo będzie lepiej. Muszę w końcu utworzyć jeden plik w Wordzie, gdzie będę sobie wszystko zapisywała i wklejała zdjęcia, porównania między włosami np. po oleju kokosowym, Pottersie i żelu lnianym, a samym Pottersie i lnianym itd.
|
|
|
|
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też bym założyła taki plik, ale nie mam do tego cierpliwości, poza tym z czasem później też będzie nie najlepiej, więc obserwuję i kombinuję. odpuszczam sobie teraz też stylizatory na jakiś czas. niech żyją swoim własnym życiem i odpoczną troszkę. |
|
|
|
|
|
#190 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i coś czuję, że najbliższe dni to będą testy i obserwacja po czym lepiej wyglądają włosy. Jeśli nic nie zastosuję to będę miała włosy ''proste ale krzywe'' - pielęgnacja jeszcze leży a pół roku temu miałam dekoloryzację więc włosy są wciąż absolutnie przesuszone mimo moich starań. Jakoś się boję tego żelu lnianego
|
|
|
|
#191 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie jestem pewna, czy o tą Isane chodzi.A pianka zazwyczaj ma alkohol w składzie, wysusza to włosy, więc warto z niej zrezygnować. |
|
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze żele bieledny!
|
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o pianki, słyszałam dobre opinie o tej: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-do-lokow.html Ale nie sprawdzałam osobiście.
|
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
ciężko ocenić, zwłąszcza że użyłam jej raz i to w połaczeniu z żelem i efekt był niezbyt ciekawy
![]() dam trochę włosom odpocząc od stylizatorów, ale potem na pewno dam znac |
|
|
|
|
#197 |
|
Rozeznanie
|
bajeczko000! Jako że dzisiaj spróbowałam stylizować fale na żel lniany, to już wiem jak za tym pierwszym razem na mnie podziałał. I jestem zachwycona! Nigdy takich fal naturalnych nie miałam (co najwyżej reszty po papilotach), a on je wydobył ( w połączeniu z Pottersem
). Nie bój się spróbować, może będziesz zachwycona tak jak ja i wiele innych dziewczyn? Wiecie co mnie najbardziej zdziwiło? Że one falują niemal od skóry głowy. Wcześniej zawsze może tak od połowy? Normalnie jestem zszokowana. Ciekawe czy jutro te fale będą tak samo wyglądały? Chciałabym się pochwalić TŻ. Wrzucam prawie te same zdjęcia co w głównym zakręconym wątku, ale może nie wszystkie tam zaglądają, a ja chce pokazać, że lniany zadziałał! Edytowane przez sheep_zonz Czas edycji: 2012-07-28 o 21:59 |
|
|
|
|
#199 |
|
Rozeznanie
|
Czy ja wiem? Robiłam z przepisu - jedna szklanka wody, dwie łyżki siemienia. Jak tak sobie teraz porównałam.. W jednej miseczce żel po jednym użyciu, w drugiej jedna szklanka wody. I ten żel to jakby połowa tej wody.
Ale trzeba dodać dwie rzeczy: przy odcedzaniu sporo żelu zostało w sitku razem z nasionkami lnu. Gdyby nie to, to pewnie byłoby więcej. No i raz już użyłam, to trochę mniej też jest, chociaż szczerze mówiąc, przy nakładaniu miałam wrażenie, że w ogóle go nie ubywa. Strasznie ciągnący się mi wyszedł, ale dał radę i nałożyć też nie było tak trudno. Warto spróbować.
|
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz, jak ja myję zazwyczaj 2 razy w tygodniu włosy to to mi wystarczyloby na 2 miesiące
![]() zrobię może niedługo i zrobię z połowy
|
|
|
|
|
#201 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne Ci wyszły falki po lnianym. Też muszę się w końcu zmobilizować i go sobie upichcić.
|
|
|
|
|
#204 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a macie jakaś odżywkę co wam ładnie wydobywa fale? bo ja jestem tak zaskoczona działaniem Pottersa aloesowego, że chcę więcej takich super działających odżywek.
|
|
|
|
|
#205 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i będę kombinować.A tego pottersa aloesowego stosujesz do mycia?
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Z zestawów, które mnie najbardziej "kręcą", to olejowanie babydream fur mama i po myciu garnier avocado. Całkiem fajnie działa też alterra granat.
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś minimalizm:
mycie isana babassu, garnier avocado na kilka minut, a w wilgotne wgnieciona kropla zielonego kremu do rąk z biedronki (moje ostatnie odkrycie, zarówno do ciała, jak i we włosy! Skręt może nieco mniejszy niż z klasyczną stylizacją, ale za to na głowie jakby większy porządek |
|
|
|
|
#208 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja poszłam do apteki, a tam pani pyta mnie jakie... mielone czy nie. Dopiero jak sprawdziłam na wizażu, to poszłam znowu i kupiłam.. Pottersa stosuję jako drugie O w OMO. Rilla82, ale masz ładne te falki. Edytowane przez sheep_zonz Czas edycji: 2012-07-29 o 19:49 |
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#210 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() Mam takie pytanie, bo na kręconych to ja się nic a nic nie znam ;] Bardzo podobają mi się fale i chciałam się Was zapytać, czy to drogi interes , by sobie je zrobić u fryzjera ? I Wasze doświadczenia? Czy na gęstych można zrobić, jak tak to czy lepiej najpierw wycieniować dużo włosów... Mam nadzieję,że mi pomożecie ![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

I dzisiaj po nim mam takie fale jak nigdy!
Nie wiem co robić. Stosuję plopping czy plunking
( swoją drogą czy to są 2 różne metody czy jedna nazywana różnie?) i faluje tylko przód a tył trzeba '' ręcznie''

jedne ladne regularne fale ale na "koronie" mam znow miedzy nimi inny rodzaj