Odchudzamy się z niedoczynnością tarczycy! Kto ze mną? - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-07-02, 12:24   #181
Blameworthy
Rozeznanie

Dot.: Odchudzamy się z niedoczynnością tarczycy! Kto ze mną?

cześć! ja na niedoczynność tarczycy i hashi choruję od 2 lat. najpierw na euthyroxie, jednak teraz przerzuciłam się na letrox 75 i czuję się trochę lepiej.

przy wzroście 158 ważę 58 kilo, odkąd zachorowałam przytyłam 12 kilo. z rzeczy, które mi doskwierają to obrzęki, widoczna woda podskórna, naprawdę mam okropny cellulit chciałabym zrzucić jakieś 8 kilo.

z diet jakie stosowałam to dieta oxy, dieta 3 d chilli, szczerze mówiąc bez skutku. w styczniu byłam na diecie 1200 kcal rozpisanej przez dietetyka i wtedy zeszła mi waga do ok. 55 kilo przez jakieś 2 tygodnie, jednak jak to zwykle u mnie jeden weekend popuściłam pasa i przestałam jeść zgodnie z rozpiską.

muszę znów wrócić do ćwiczeń i diety ! potrzebuję porządnego kopniaka!

~~~~

walczę o piękną figurę!

dbam o włosy i paznokcie

TUMBLR
Blameworthy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-02, 13:34   #182
rombek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blameworthy Pokaż wiadomość
cześć! ja na niedoczynność tarczycy i hashi choruję od 2 lat. najpierw na euthyroxie, jednak teraz przerzuciłam się na letrox 75 i czuję się trochę lepiej.

przy wzroście 158 ważę 58 kilo, odkąd zachorowałam przytyłam 12 kilo. z rzeczy, które mi doskwierają to obrzęki, widoczna woda podskórna, naprawdę mam okropny cellulit chciałabym zrzucić jakieś 8 kilo.

z diet jakie stosowałam to dieta oxy, dieta 3 d chilli, szczerze mówiąc bez skutku. w styczniu byłam na diecie 1200 kcal rozpisanej przez dietetyka i wtedy zeszła mi waga do ok. 55 kilo przez jakieś 2 tygodnie, jednak jak to zwykle u mnie jeden weekend popuściłam pasa i przestałam jeść zgodnie z rozpiską.

muszę znów wrócić do ćwiczeń i diety ! potrzebuję porządnego kopniaka!
Witaj Myślę, że 1200kcal to za niska kaloryczność i dlatego w pewnym momencie dopadła Cię żarłoczność, organizm był wygłodzony. Może spróbuj policzyć sobie BMR i według tego ustalić kaloryczność? Na pewno będzie wyższa niż 1200kcal
Stary 2016-07-02, 13:54   #183
Blameworthy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rombek Pokaż wiadomość
Witaj Myślę, że 1200kcal to za niska kaloryczność i dlatego w pewnym momencie dopadła Cię żarłoczność, organizm był wygłodzony. Może spróbuj policzyć sobie BMR i według tego ustalić kaloryczność? Na pewno będzie wyższa niż 1200kcal
no być może tak było, jednak na tej diecie nie chodziłam w ogóle głodna, bo porcje były naprawdę ogromne. jednakże weekendowe wyjścia na miasto często kończą się u mnie piwkiem, pizzą i burgerami, więc to także moja wina, nie potrafię sobie pewnych rzeczy odmówić

~~~~

walczę o piękną figurę!

dbam o włosy i paznokcie

TUMBLR
Blameworthy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-26, 19:05   #184
MagdaMagdalenka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Negra1987 Pokaż wiadomość
anjuta Opisałam juz wyzej. Zwykła niedoczynność moze byc spowodowana małą tarczycą, usunięciem tarczycy, lekami i wiele innych.
A przy Hashimoto niedoczynność jest konsekwencją przewlekłego zapalenia tarczycy. Poza tym Hashimoto jest chorobą autoimmunologiczną. Poczytaj kilka postów wyżej
W internecie dużo głupot można wyczytać. Ja od endokrynologa wiem, że jod jak najbardziej jest potrzebny przy Hashimoto. Dodam, że dzięki suplementacji jodem czuję się dobrze. Leczę się naturalnie bez przyjmowania środków hormonalnych. Hormony brałam kilka dni i nabawiłam się przez nie strasznych skutków ubocznych. Nie trzeba ich brać, można zmieniając nawyki żywieniowe i przyjmując odpowiednie witaminy i suplementy czuć się dobrze. Trzeba widzieć że jod trzeba zawsze brać z selenem i cynkiem. Do tego witaminy z grupy B i witamina C to podstawa. Ograniczyć trzeba pszenicę, brokuły, soję i fasolę. W kuchni na ciepło używam tylko oleju kokosowego, inne wyłącznie na zimno. Przed tymi zmianami ciągle byłam w depresji, ciągle spać mi się chciało i piłam ogromne ilości kawy- bez niej głowa mi pękała. Po wprowadzeniu tych zmian - nie mam ochoty na kawę, czuję się dobrze, bóle stawów się zmniejszyły, stan skóry się poprawił. Jestem przykładem tego że przy hashimoto jod odpowiednio przyjmowany pomaga.
MagdaMagdalenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości