Pamiętniki - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Czy prowadzisz pamiętnik/dziennik?
tak, regularnie 27 27,27%
nie 48 48,48%
rzadko, ale czasem coś piszę 24 24,24%
Głosujący: 99. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-17, 20:09   #181
Chocoblue
Raczkowanie

Dot.: Pamiętnik

Piszę raz na bardzo bardzo rzadko, kilka razy w roku. Przede wszystkim wtedy gdy jest mi bardzo smutno, źle i mam dolek. Wtedy taki pamiętnik i wyżalenie się bardzo pomaga

Chocoblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 20:33   #182
pink69
Zakorzenienie

Nie prowadzę,prowadzę za to statystykę osób,które mimo,że na forum sa 2 lata olewają wyszukiwarkę.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ht=pami%EAtnik

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 23:03   #183
Magadan
Raczkowanie

GG do Magadan
Dot.: Pamiętniki

Prowadzę od czasów podstawówki. Ot, zwyły zeszyt. Jak wracam to początków mojeg pisania to rany. Mam niezły polew.Jakie to blemy były Zostawię te moje zeszyty. Będzie pamiątka na przyszlość
A pisze tylko wtedy jak jest coś ciekawego. Czasem to sa pojedyncze zdania raz na 3 miesiace. Ale ważne,że coś zostanie
Magadan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-18, 11:24   #184
luciolla
Raczkowanie

Zaczęłam pisać w czasach gimnazjalnych, wtedy to były zeszyty, teraz blog. Dawniej właściwie każdego dnia musiałam skrobnąć parę słów. Dziś robię to sporadycznie, tak dla poukładania myśli. Ale lubię czasem pogrzebać w tych starszych zapiskach.
luciolla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-18, 12:55   #185
rambo
Zakorzenienie

GG do rambo Send a message via Skype™ to rambo

Cytat:
Napisane przez pink69 Pokaż wiadomość
Nie prowadzę,prowadzę za to statystykę osób,które mimo,że na forum sa 2 lata olewają wyszukiwarkę.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ht=pami%EAtnik
Łączę wątki .
Nie prowadzę, kilka razy próbowałam - ale niestety nie wyszło. Nie mam w sobie tyle wytrwałości, poza tym mam niejasne wrażenie, że słowo pisane bardzo spłyca to co sama mam sobie do powiedzenia .
Stary 2008-07-18, 12:59   #186
pink69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rambo Pokaż wiadomość
Łączę wątki .
Nie prowadzę, kilka razy próbowałam - ale niestety nie wyszło. Nie mam w sobie tyle wytrwałości, poza tym mam niejasne wrażenie, że słowo pisane bardzo spłyca to co sama mam sobie do powiedzenia .
To był właśnie powód dla którego zaprzestałam prowadzenia pamiętnika.
Poza tym,dziwnie opowiadać sobie coś,co pamiętam i tak

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-18, 13:01   #187
janina1984
Rozeznanie

niekoniecznie opowiadać dzień po dniu - ująć słowami to, co się myśli o wydarzeniach, w których brało się udział, nazwać uczucia, wyrzucić to z siebie, by nie mówić tego innym...
janina1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-21, 11:01   #188
Wredonisia
Zadomowienie

GG do Wredonisia

Piszę pamiętnik od 2 klasy liceum, a jestem po trzecim roku studiów. Zapisałam 3 czy 4 grube zeszyty. Piszę jak mam potrzebę, sporadycznie jak mi sie nudzi, wychodzi na około kilka razy w miesiącu. Czasami jak to póxniej czytam to chylę głowę przed włąsną głupotą, więc jakby nie patrzeć, staram sie nadawać swoim wypocinom znośnie literackie formy.
Mam też bloga, ale on służy trochę innym celom, nie jest tak osobisty i wewnętrzny-tylko to, co z siebie chcę pokazać światu.
Wredonisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-21, 12:56   #189
independent99
Raczkowanie

Kiedyś prowadziłam regularnie. Ale kiedy to było W podstawówce chyba Jak od czasu do czasu czytam te zapiski, to... Ale ja głupia byłam ;D
A teraz jakoś nie mam na to ochoty. Kiedy mam problem, wolę pogadać z kimś zaufanym, bo takie wyżalenie się na papierze, chyba niewiele by mi pomogło...
independent99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 10:36   #190
Ashna
Przyczajenie

Regularnie piszę dopiero od kilkunastu miesięcy. Wcześniej próbowałam wielokrotnie, ale jakoś mi nie szło, zawsze dochodziłam do wniosku, że lepiej by nikt nigdy nie przeczytał moich wspomnień. Teraz o wiele lepiej radzę sobie z emocjami, gdy mogę wszystko przelać na papier - a papier jest cierpliwy Próbowałam nawet pisać blog, ale takie pisanie pozbawione jest jakiejkolwiek prywatności, a pamiętnik, bądź dziennik, by był wartościowy musi zawierać szczere przemyślenia - tak przynajmniej uważam. Oczywiście są osoby, które czują ogromną potrzebę dzielenia się z innymi swoimi najskrytszymi przemyśleniami i całkiem dobrze im idzie pisanie blogów. Chwała im za to, ja niestety należę do osób, które mogą godzinami rozmawiać na każdy temat, ale milkną, gdy pada pytanie - a co tam u Ciebie?
Stary 2008-07-24, 14:27   #191
roxi:*
Wtajemniczenie

W podstawówce pisałam przez jakiś czas, ale jak mama znalazła i przeczytała to zaprzestałam raz na zawsze.
roxi:* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 15:12   #192
women101
Zadomowienie

GG do women101

Trochę odbiegając tak się zastanawiam czy istnieją faceci prowadzący dzienniki
women101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 15:45   #193
kitsh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez women101 Pokaż wiadomość
Trochę odbiegając tak się zastanawiam czy istnieją faceci prowadzący dzienniki
kilki moich kumpli, którzy są gejami- owszem.
Stary 2008-07-24, 18:55   #194
olanna
Zakorzenienie

W podstawówce czy pierwszej klasie gimnazjum coś tam napisałam od czasu do czasu, ale brak mi było systematyczności, zawsze o tym zapominałam i raz na zawsze dałam sobie z tym spokój. Zresztą, nawet jak coś pisałam, to dziwnie się czułam, miałam wrażenie, że strasznie głupio to na papierze wygląda
olanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-25, 10:53   #195
Ashna
Przyczajenie

Nawet jeśli faceci piszą pamiętniki to się do tego nie przyznają - zresztą wiele z nas nie przyznaje się do tego - zupełnie jakby to w czymś nam przynosiło ujmę. Z całą pewnością faceci piszą blogi i to muszę przyznać z niezłym skutkiem, ale wszystko zależy od twórczych możliwości danego osobnika.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-05, 21:08   #196
mychamycha
Zakorzenienie

ja piszę pamiętnik od pierwszej klasy gimnazjum, czyli już 5 lat. Zapisałam do tej pory sześć zeszytów 96kartkowych. W gimnazjum, kiedy się pierwszy raz zakochałam to zapisałam aż dwa zeszyty w ciągu roku. Każdy wpis zawierał podobną treść: na początku - jak to ja kocham B., jaki to on cudowny, potem - jak to ja cierpię bo on mnie nie kocha hehe. Teraz rzadziej piszę, ale przynajmniej dwa razy w tygodniu. Pisanie pamiętnika to dla mnie metoda psychoterapii, mogę się "komuś" wygadać, "kto" zachowa to tylko dla siebie. Głównie opisuję swoje uczucia i zabawne lub po prostu ważne sytuacje. Porównując wcześniejsze pamiętniki z tym obecnym, na podstawie własnych wpisów, mam okazję zaobserwować takze moje dojrzewanie emocjonalne . I jest to także cenne i interesujące.
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-05, 21:27   #197
iniax
Raczkowanie

Pisałam pamiętnik od liceum... to prawie tak jakbym czesc siebie zostawiala gdzies na kartkach papieru. pamiętnik to jedyny porzyjaciel, który Cie nie zdradzi, nie jestes dla niego za gruba, za chuda, pyskata, gadatliwa, zbyt miła...
Ta część mnie, której nie potrafił nikt docenić, zrozumieć, pokochać w świecie papierowych kartek żyła swoim życiem....
Na studiach pisałam bloga...
.... i dzięki temu spotkałam... miłość

Szkoda, że to kim jesteśmy i jacy jesteśmy przesłonięte jest fizycznością....
Stary 2011-04-24, 23:24   #198
Grzeszny_Aniol
Przyczajenie

Ja piszę pamiętnik kiedy w moim życiu nadejdzie diametralna zmiana, wydarzy się coś szczególnego lub mam ochotę przelać wszystkie emocje, których muszę pozbyć się z serca..
Grzeszny_Aniol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-25, 07:39   #199
NiePrzypinajMiMetki
Przyczajenie

pamietniki to naprawde super sprawa kiedys pisałam i teraz jak czytam to wszystko to pamieć mi wraca aż w szoku czasami jestem, że z takimi detalami opisywałam pewne sytuacje ale ile przy tym śmiechu
NiePrzypinajMiMetki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-25, 07:43   #200
EmaMija
Raczkowanie

Jako dziecko pisałam prawie codziennie przez kilka lat. Później spaliłam wszystkie zeszyty. Teraz prowadzę bloga
Stary 2011-04-25, 11:24   #201
Naomi21
Zakorzenienie

Pisze od 14 lat, z jedną półroczną przerwą Nie piszę codziennie, średnio raz na tydzień. Sprawia mi to ogromną przyjemność i uwielbiam wracać do starych zeszytów, patrzeć jak się zmieniałam, wyciągać wsnioski z przeszłości. Dla mnie to doskonały relaks
Stary 2011-04-25, 11:31   #202

Nie piszę; pisałam w wieku około 14 lat. Prowadziłam go ze półtora roku.

Znalazłam go chyba 4 lata później i ja wiem, że to pewnego rodzaju pamiątka, ale nie mogłam - musiałam go spalić, przerażała mnie myśl, że mógłby wpaść w niepowołane ręce
ville jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-27, 15:54   #203
muzeumolbrzymuf
Rozeznanie

Prowadzę pamiętnik od 18 listopada 2008 r
Zależy od humoru. Czasem opisuję każdy dzień, czasem tygodniami nie pojawiają się żadne notki. Ale bardzo lubię wszystko sobie spisać, poukładać. I gdy wracam do przeszłości za pomocą pamiętników to po pierwsze, widzę, jak bardzo się zmieniłam. Po drugie, przypominają mi się szczegóły, osoby które z czasem się zapomina...

Edytowane przez muzeumolbrzymuf
Czas edycji: 2011-07-13 o 20:56
muzeumolbrzymuf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 19:45   #204
LilyAllen
Zadomowienie

Piszę od 9 IV 2001. Jestem chyba na 11. części, ale kilka pierwszych spaliłam - albo nie zawierały nic ważnego, albo opisywały coś, o czym pamiętać nie chcę.
Systematyczności mi brak, jednak przeważnie ważniejsze tematy i tak zostają uwiecznione na papierze...
LilyAllen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-19, 10:41   #205
Mariatta
Zakorzenienie

Ja również pisze od 14 lat już - czasem z jakimis przerwami na miesiac, dwa ale jakoś nie umiem tak definitywnie tego skończyć. Poza tym czasem pomaga taka wypisanie się, czasem tak jakieś ważne zdarzenia zapisuję, czasem po prostu coś co chcę pamiętać.
Mariatta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-23, 13:18   #206
joanaangel
Przyczajenie

GG do joanaangel

W tamtym roku zaczęłam pisać pamiętnik, ale teraz przeniosłam się na bloggera (nikt nie ma dostępu)
joanaangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-16, 18:14   #207
florac
Raczkowanie

Ja też piszę pamiętnik. Z miesięczną przerwą, odkąd mieszkam z Tż, nie potrafię tego robić - boję się, że będzie podczytywał. Zauważyłam jednak, że bardzo brakuje mi przelewania myśli na papier i nie robiąc tego czuję się zagubiona, więcej się martwie. Pamiętnik pełni dla mnie rolę bardzo osobistej psychoterapii.
Dziś idę po piękny zeszyt i wracam do swojego nawyku.
Pozdrawiam wszytskie wizażanki prowadzące dzienniczki

florac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-16, 18:24   #208
Mariatta
Zakorzenienie

Widzę, że stary wątek odświeżony Ja też nadal piszę, podobnie to nawykiem nazywam, jakoś nie umiem przestać. Obawiam się tylko, że TŻ mnie wyśmieje jak się dowie.

Józef Czechowicz
Mariatta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-16, 19:06   #209
asi1989
Rozeznanie

Ja piszę raz na jakiś czas, chce utrwalać różne wydarzenia, bo boję się że inaczej o nich zapomnę, a fajnie czasem przypomnieć sobie różne takie drobnostki
asi1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 08:42   #210
amg88
BAN stały

hejka ja kiedyś pisałam jako dziecko(około 10-11)i tak było do około 19 roku życia, lecz te ostatnie lata nie były takie regularne.

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Hejk, ja pisałam pamiętnik od 10-11r.ż do prawie 19(lecz nie regularnie) żałuję, że nie pisałam jak byłam w ciąży
amg88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości