Wyrzuć to z siebie! cz. II - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-22, 15:03   #181
Delli
Zakorzenienie

Dot.: Wyrzuć to z siebie! cz. II

Do dupy z takim życiem.
Ja jestem do dupy.
Stary 2011-11-22, 17:47   #182
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

Te myśli... to znowu wraca....
nie chcę tego
chcę znowu,że było pozytywnie jak do tej pory....
chyba jednak potrzebuje pomocy
eh zwariuje zaraz
Promyczek Nadziei jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-22, 23:45   #183
poppy seed
Zakorzenienie

siedzę w domu i zamiast robić coś sensownego oglądam zdjęcia ładnych ludzi i się dołuję. brawo.

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 10:03   #184
orzeszek01
Zakorzenienie

dzisiaj operacja.
Boże Mamo,tak bardzo sie boje (
orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 10:27   #185
polny mak
Rozeznanie

aaa

mentlik w głowie

wariuję, świruję

żarcie, żarcie, żarcie- wszedzie widzę żarcie, ciągle bym żarła

aaaaaaaaaaa

zdrowo się odżywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TĘ ŻABĘ !
polny mak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 11:13   #186
Lavendel
Raczkowanie

znowu powracają mi chorobowe myśli. A. ogarnij się w końcu

T.
Lavendel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 13:15   #187
wiola_lola
Raczkowanie

znowu wyszło jak nie miało wyjsc! po co ze mna jesteś do cholery!!!
nie mogę nawet na Tobie polegać....

wiola_lola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 16:22   #188
Tynusia
Zakorzenienie

mam bardzo słabą wole nie to co kiedyś.

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 17:31   #189
Delli
Zakorzenienie

Zdechne w końcu. Pieprzysz swoje życie. Każdy dzień, każda minuta, sekunda to jakaś masakra! I co, myślisz, że wszystko samo minie, samo się ułoży?!?!!! Mięczak ze mnie.
Stary 2011-11-23, 18:29   #190
201607260936
Konto usunięte

Rety..zmarnowałam tyle dni!
201607260936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 18:46   #191
anjjjia
Rozeznanie

Mam za dużo myśli w głowie, za dużo.
Nie wiem co mam robić.
Mam mnóstwo planów, ale jedno niepowodzenie sprawia, że przestaję walczyć.
Jestem taka słaba, nie poznaję samej siebie....

Tato proszę przestań w końcu pić. Już nie potrafię z tobą rozmawiać.

Potrzebuję kogoś do kogo mogłabym zwrócić się zawsze kiedy potrzebuje pomocy, kiedy jest mi źle. Kogoś dla kogo moje problemy będą też jego problemami. Dlaczego nie potrafię zaufać, zbliżyć się do kogoś??
potrzebuję miłości.

'Miłe panie pamiętajcie: FACET TO NIE PIES - NA KOŚCI NIE POLECI ! A więc wpierniczajcie steki, a nie jakieś tam kanapeczki. '

http://sentymentalno-maniakalny.blogspot.com/
próbuje.

anjjjia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 20:58   #192
anniaa

koniec maratonu z kolokwiami ... na ten tydzień .

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 21:29   #193
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
koniec maratonu z kolokwiami ... na ten tydzień .
to ja będę cieszyć się jutro. Czeka mnie wspaniały weekend i jeszcze nie wiem jak znajdę w nim czas na naukę do dwóch kolejnych kół. ach. Super, rozumiem Twoją radość.

A tak poza tym: ...
Czuję, że żyję, kocham to, co robię i uważam, że wybrałam świetną drogę. Uwielbiam się trochę pomęczyć(hmm?) po to, by czuć się szczęśliwa i spełniona. Uwielbiam siebie, uwielbiam swoje studia, którymi żyję w tym momencie...kocham to, kim jestem i jaka jestem. Kocham swoje miasto, swojego chłopaka i to, że nie marudzę, że mam tak mało czasu tylko dla siebie. Przynajmniej każdą chwilę, kiedy mogę ODPOCZYWAĆ i wykorzystywać na to, co kocham cenię tysiąckrotnie razy bardziej. Nie mogę doczekać się jak pobiegnę sobie daleko, jak pójdę na spokojny spacer czy posiedzę bez presji do czegokolwiek z chłopakiem, siostrą, znajomymi czy rodziną. to będzie super uczucie, ale wiem, że żeby było takie super muszę najpierw dawać z siebie ile mogę.
No, to zmykam się uczyć.
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-23, 22:29   #194
Tynusia
Zakorzenienie

motywacja jest i to jaka więc dlaczego jest jak jest ?
nie rozumiem swojego zachowania.

Stary 2011-11-24, 13:09   #195
Djapira
Zadomowienie

garden

Wkurza mnie niesłowność.
Tęsknię za byłą przyjaciółką.
Chciałabym się zakochać. Teraz jest to trudne. Od bardzo dawna nie czułam że mi na kimś zależy tak naprawdę.

Djapira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-24, 13:15   #196
SorbetMalinowy
Zakorzenienie

Od tygodnia nie objadam się i nie wymiotuję.
Jestem z siebie tak niesamowicie dumna, że mam ochotę popaść w euforię, ale wiem, że to jeszcze zdecydowanie za wcześnie
SorbetMalinowy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-24, 13:42   #197
poppy seed
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość
A tak poza tym: ...
Czuję, że żyję, kocham to, co robię i uważam, że wybrałam świetną drogę. Uwielbiam się trochę pomęczyć(hmm?) po to, by czuć się szczęśliwa i spełniona. Uwielbiam siebie, uwielbiam swoje studia, którymi żyję w tym momencie...kocham to, kim jestem i jaka jestem. Kocham swoje miasto, swojego chłopaka i to, że nie marudzę, że mam tak mało czasu tylko dla siebie. Przynajmniej każdą chwilę, kiedy mogę ODPOCZYWAĆ i wykorzystywać na to, co kocham cenię tysiąckrotnie razy bardziej. Nie mogę doczekać się jak pobiegnę sobie daleko, jak pójdę na spokojny spacer czy posiedzę bez presji do czegokolwiek z chłopakiem, siostrą, znajomymi czy rodziną. to będzie super uczucie, ale wiem, że żeby było takie super muszę najpierw dawać z siebie ile mogę.
No, to zmykam się uczyć.
przepraszam, że to piszę, ale bardzo bardzo się cieszę, że udzielasz się na tym forum
motywujesz, sprawiasz wrażenie osoby zadowolonej z życia, ale zadowolonej dlatego, że pracuje na to, żeby było właśnie takie, jakie subiektywnie być powinno, zachowując równowagę pomiędzy wszystkimi jego sferami.
uwielbiam takich ludzi

i tak po cichu mam nadzieję, że kiedyś też dojdę do takiego etapu, a tymczasem zmykam działać, już wystarczająco dużo czasu zmarnowałam.

Stary 2011-11-24, 20:22   #198
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poppy seed Pokaż wiadomość
przepraszam, że to piszę, ale bardzo bardzo się cieszę, że udzielasz się na tym forum
motywujesz, sprawiasz wrażenie osoby zadowolonej z życia, ale zadowolonej dlatego, że pracuje na to, żeby było właśnie takie, jakie subiektywnie być powinno, zachowując równowagę pomiędzy wszystkimi jego sferami.
uwielbiam takich ludzi

i tak po cichu mam nadzieję, że kiedyś też dojdę do takiego etapu, a tymczasem zmykam działać, już wystarczająco dużo czasu zmarnowałam.
Przepraszasz? To bardzo, bardzo miłe, w dodatku świetnie to opisałaś. Tak, jak chcę by było i tak, jak się staram. Zawsze jak jest ciężko to myślę, że tak ma właśnie być i....jeśli ja sobie nie poradzę, to kto to za mnie zrobi? A w życiu już wiele zdążyłam się 'na odpuszczać' i żyć złudzeniem, że 'JAKOŚ to się ułoży'. Niestety, 'jakoś' to się co najwyżej może wszystko stoczyć, więc trzeba brać życie w swoje ręce. To daje szczęście, samo to, samo to, że starasz się, że potrafisz siebie zmobilizować i iść do przodu.
Powodzenia, trzymam za Ciebie kciuki bo masz bardzo fajne spojrzenie na świat...i z pewnością jesteś na dobrej drodze do tego, o czym piszesz.

A tak btw...ZALICZYŁAM! i mam weekend! (no, pomijając jutro jedne ćwiczenia)
-szkoda tylko, że moje xx godzin nauki nie wystarczyło, by zaliczyć to na wyższy stopień. cóż, to pierwszy raz z biochemii, jeszcze tydzień temu nie wiedziałam na ten temat NIC. będzie ciężko, ale dam radę. daam, tak.
Kurcze, nie czuję ulgi i potrzebuję odpoczynku. odreagowania, potrzebuję teraz czegoś konstruktywnego i bardzo przyjemnego. Hm...czyżby?
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-24, 21:30   #199
CzeskaVanilla
Raczkowanie

chciałabym móc spojrzeć na siebie bez obrzydzenia.
nie wybuchać płaczem na widok swojego odbicia w lustrze.
móc rano wstać z łóżka i patrząc się w okno, obserwując nadchodzący dzień, móc powiedzieć, że jestem szczęśliwą osobą.

Fight for your dreams.
CzeskaVanilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-25, 15:40   #200
wiola_lola
Raczkowanie

byłam dzisiaj u lekarki, z bólem trzustki nudnościami, brakiem apetytu, osłabieniem..
a kobieta się mnie pyta czy jest prawdopodobieństwo ciąży?
mówię, że nie bo miesiączkuje normalnie, a ta że miała dziewczynę co w 3m.ciąży miała okres..
to mnie pocieszyła, a na koniec powiedziała, że narazie mogę spać spokojnie...

wiola_lola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-25, 17:56   #201
Djapira
Zadomowienie

• Mam wyrzuty sumienia ze wzgl. na sposób w jaki traktuje mame. Jak powietrze. Nie rozmawiam z nią, nie słucham jej, wkurza mnie jej ciągłe gadanie, widze to co dziennie i nie wiem jak zmienić.
  • Mam koszmarne nogi i czuje się bezradna, nie wiem jak się pozbyć tego strasznego cellulitu i tłuszczu.
  • Jestem wściekła na A. Ma dziewczyne, a zaprasza mnie na upojną noc i jeszcze próbuje mnie przekonać, że mogłoby być z tego coś więcej. Ta nieszczerość jest najgorsza. Mam podstawy podejrzewać, że on mnie nawet nie lubi, ale dla faceta nawet to nie jest przeszkodą żeby uprawiać z dziewczyną sex.
  • Mam ochote poimprezować dziś, napić się, a z drugiej strony widze w myslach mój cellulit. Masakra

Stary 2011-11-25, 18:12   #202
anjjjia
Rozeznanie

pierwszy widok po powrocie z uczelni- kompletnie pijany ojciec.... i tak codziennie.

już tego nie wytrzymuje...

'Miłe panie pamiętajcie: FACET TO NIE PIES - NA KOŚCI NIE POLECI ! A więc wpierniczajcie steki, a nie jakieś tam kanapeczki. '

http://sentymentalno-maniakalny.blogspot.com/
próbuje.

anjjjia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-25, 18:41   #203
niepa
Catleesi Morza Kocimiętki

Wplątałam się w historię. Historię, gdzie bohaterami jest dwóch młodych ludzi. I weszliśmy w etap gry "spędzaj ze mną każdą minutę, pisz, dzwoń, dbaj, przytulaj, gadaj godzinami. Kto pierwszy się zakocha, przegrywa". Przegrałąm z kretesem. Po prostu powiedziałam mu co czuję. Ta, powiedziałam. Napisałam, bo nie miał czasu się spotkać. Nie odpisał. Jak wrócił z wyjazdu, miał dziewczynę. Byli ze sobą 3 miesiące. Kiedy brat mi o tym powiedział, pękło mi serce. Mam z nim dużo wspomnień - kąpiel w morzu, studniówka, bitwa na śnieżki w Boże Narodzenie, dziesiatki spotkań sam na sam. I ja to zniszczyłam. Potem się jakoś poprawiło, razem utrzymywaliśmy kontakt, ale wciąż tylko w szkole. Nie pisaliśmy do siebie, byliśmy zajęci uczeniem się na maturę. Było coraz gorzej. Pojechaliśmy razem na studniówkę. Przy wolnym tańcu wróciliśmy do stolika. "czemu nie jesteście razem? " spytała się koleżanka. "Bo jesteśmy zbyt podobni" brzmiała odpowiedź. Nie płakałam. Chciałam pokazać, że jestem taka, jaką mnie pamięta - silna. Teraz jest naprawdę dobrze, chodzimy razem na judo, spotykamy się często poza zajęciami. Piszemy ze sobą. Ale mnie to wszystko boli. Bo go kocham i nie mogę mu tego powiedzieć. Już się nawet do niego nie przytulam, jestem po prostu taką kumpelą, z którą można wyjść gdzie się chce, czegoś się napić i po prostu być. Bez obietnic, bez niczego. Ale ja już wariuję, że co będzie jak on sobie kogoś znajdzie - przecież stracę jedyną osobę, która daje mi jakieś szczęście. Jedyną osobę, która powoduje, że czasem na mojej gębie pojawi się uśmiech. Boże drogi, tak bym chciała po prostu wejść w jego umysł i wiedzieć, co on myśli. O mnie. O nas. Nie chcę z nim rozmawiać na ten temat. Za dużo się wycierpiałam. Poza tym, spłoszyłabym go. Wmawiam sobie, że jest dobrze, że przecież odzyskałam swojego przyjaciela, ale w nocy płaczę, bo wiem, że on nigdy nie bedzie mój. A ja nigdy nie będę jego. Za bardzo się oboje boimy. Odrzucenia z drugiej strony, tego jak będzie wyglądała ta relacja. A co, jeżeli on nic do mnie nie czuje? On jest tym, co mi jest potrzebne do życia, potrzebuje czasem z nim po prostu być, poczuć jego zapach, którego nikt inny nie czuje. Po prostu z nim być. I narzekam, bo jest dobrze, ale niedługo znów się może popsuć. Bo mnie ściska w środku ze strachu, że go stracę. Raz to przeżywałam i to było straszne, i gdyby nie to, że miałam maturę, zwinęłabym się w kłębek i z chęcią umarła, byle już o tym nie myśleć. Czuję do siebie straszną nienawiść. Za wszystko - za twarz, cerę, włosy, figurę, zęby. Nienawidzę tego, jak wyglądam, kim jestem. Po prostu nienawidzę. Ale przy nim udaję, że jest w porządku. Niech mnie pamięta jako silną dziewczynę. Wesołą.
niepa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-26, 00:06   #204
Djapira
Zadomowienie

niepa
A może większy ból sprawia Ci bycie blisko niego? Może trzeba wkońcu powiedzieć dość i odejść?

Stary 2011-11-26, 10:02   #205
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

lęk, niepokój, brak nadziei, wściekłość, napięcie.
boję się, tak bardzo się boję..

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-26, 20:42   #206
poppy seed
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Djapira Pokaż wiadomość
Może trzeba wkońcu powiedzieć dość i odejść?
jak najszybciej, potem jest tylko gorzej. potem się chce, ale nie potrafi.

Stary 2011-11-27, 00:01   #207
niepa
Catleesi Morza Kocimiętki

Cytat:
Napisane przez Djapira Pokaż wiadomość
niepa
A może większy ból sprawia Ci bycie blisko niego? Może trzeba wkońcu powiedzieć dość i odejść?
Raz tak zrobiłam. W lutym go "pożegnałam", a maju go przypadkiem spoktałam i zrozumiałam, że przez te miesiące tylko udawałam. Mnie najbardziej boli świadomość, że on może nic nie czuć do mnie. Teraz korzystam, jak mogę z tej znajomości - liceum to jedna rzecz, korytarze, przerwy. A teraz studiujemy na osobnych uczelniach, gdyby nie judo nie wodywalibyśmy się prawie wcale, a ja tego potrzebuję jak tlenu. Samej jego obecnosci.. Ech życie jest do dupy.
niepa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-27, 12:44   #208
SweetCherry87
Zakorzenienie

GG do SweetCherry87

czy związek z chłopakiem,który kiedyś był dobrym kolegą mojego byłego ma szanse? sama nie wiem,jesteśmy bardzo ostrożni, ciągnie nas do siebie ale chyba mamy obawy... czy słuszne? wiem, że oni się już teraz nawet nie kontaktują, nie kumplują, mieszkają jedynie blisko i są na "cześć"...

jakie to życie dziwne, ehhhh.............
SweetCherry87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-27, 14:44   #209
Tynusia
Zakorzenienie

czuje ,że tak jakby coś się zmieniło ,że samo jedzenie nie jest już aż tak bardzo istotne
bardziej chodzi o życie, przyjaciół zupełnie inne problemy
niektóre rzeczy przychodzą mi już łatwiej chociaż wciąż z dziwnym uczuciem

Stary 2011-11-27, 17:02   #210
Delli
Zakorzenienie

Czuję się koszmarnie! Od 4 dni nie umiem się pozbierać. Brak motywacji, mobilizacji. Wizja tegorocznych świąt mnie przeraża!!! Nie chcę, nieeeeeeee!!!!!!!

Robię wszystko żeby sobie zaszkodzić. Nic mnie nie cieszy.
Pakuję się na własne życzenie w bagna, z których nie ma wyjścia. Tkwię w jakimś cholernym amoku!

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości