|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bunt dwulatka pełną parą, lecz mamuśki radę dają. XI-XII 2009
Cytat:
![]() ![]() klask i: dla Pawełka za pierwszego ząbeczka![]() klaski :
|
|
#182 |
|
Zadomowienie
|
xpresja Witaj
śliczne zdjęcia i zaglądaj czasem![]() karenina Andre wyszedł bosko na zdjęciach aniulka brawo za ząbka ![]() gucia masz pomocniczkę heheh moja też lubi sprzątać ![]() Moja już nie śpi w dzień, ale trudno co zrobić jakoś tak mi to nie przeszkadza. Dziś jeszcze u nas piękna pogoda więc wykorzystaliśmy i poszliśmy na plac zabaw. Jutro ma być tylko 5 st więc już będzie zimno |
|
|
|
#183 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jej, ja tez pamietam ta czapusie...lezy u André w pokoju na regale...a jak przypomne sobie jak byla na niego na poczatku duuuzo za duza a teraz... ![]() Cytat:
Cytat:
Ty to masz dobrze - samochod umyty, liscie pograbione... Hej kochana, ciesze sie, ze wpadlas i mam cicha nadzieje, ze na dluzej... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Brawo za zabka!!
|
|
#184 |
|
Rozeznanie
|
melduje się !
gucia- nie usuwaj mnie obiecuje poprawę . vitreus- przeczytałam twoja wypowiedź jak szukałam linku tutaj. powaliło baby konkretnie. brak słów tak naprawdę. chore jakieś. nie martw się kuratorem a babki z opieki powinny widzieć że dzieci zadbane i nie głodne chyba mają kontakt i widziały prawdziwe rodziny patologiczne więc nie powinny cię straszyc jakimś kuratorem. ja bym olala ta sprawę . na wszelki wypadek Ide założyć Amelce skarpetki bo też śpi z gołymi nogami i jeszcze jej nie założyłam jak wstała
|
#185 |
|
Zadomowienie
|
Kareninka zdjecia boskie
Jo@siu pieknie Ci tort wyszedl, a Mi sliczna mala gosposia Guciu musze zapamietac ten sposob ![]() Katek, moja Maja raz spi,a raz nie. dzisiaj i wczoraj nie spala. Kachula, Twoj Mati wyglada na conajmniej 3 letniego brzdaca! super przystojniacha i torcik mialas fajowy![]() Maria, my tez dzis bylysmy na placu, bo slonko swiecilo pieknie. mam nadzieje, ze sie nie sprawdzi to 5 stopni ;/ a w ogole to nie chce mi sie czekac na tap madl. chyba wezme ksiazke i do łózia fruu.jakas slaba jestem ble Aniulka brawo dla Pawelka! alez on szybko rosnie... jakos mi sie caly czas zdaje, ze niedawno urodzilas
|
#186 |
|
Zadomowienie
|
heloł
jestem chora ![]() tak mi źle. Trochę podczytywałam w ciągu dnia i z tego jak pamiętam: Brawo dla Pawełka za ząbek Karenina- Andre ma śliczne zdjęcia! Gucia - no to Sandra niezła pomocnica. Jak niemyje samochód, to ogród zamiata ![]() nie pamiętam co chciałam jeszcze pisać. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej, bo nie mam na nic siły trzymajcie się ciepło, idę popisać jeszcze pracę |
|
|
|
#187 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dobry
poł dnia mnie nie było a ty dwie strony do czytania. Kiedy Wy znajdujecie na to czas?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za pierwszego ząbka! Cytat:
już sobie nie zaprzątam tym głowy. jeszcze wierzę w sprawiedliwość w tym kraju. elalank - zdrowiej! Xpressja - fajnie, że u Was wszystko ok, my również pozdrawiamy Ale Wam dzieciaki porosły. Mi zresztą też, ale najbardziej widać na cudzych ![]() My dzisiaj dwa miasta objeździliśmy szukajac sukienki dla Majci na chrzciny. W końcu taką zwykła białą kupiłam, chciałam taką co by dyżo tiulu miała, ale nie znalazłam. Wyboru w tych sklepach żadnego. Chciałam jeszcze koszule kupić dla Osiego, ale jak zwykle zapomniałam! Przy dwóch rzeczach muszę sobie już listę zakupów robić ![]() Położyłam Oskara spać, ale znów wylazł i worek od odkurzacza rozrywa. Już mi się nie chce nawet nic mówić
|
|
#188 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dobry
poł dnia mnie nie było a ty dwie strony do czytania. Kiedy Wy znajdujecie na to czas?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za pierwszego ząbka! Cytat:
już sobie nie zaprzątam tym głowy. jeszcze wierzę w sprawiedliwość w tym kraju. elalank - zdrowiej! Xpressja - fajnie, że u Was wszystko ok, my również pozdrawiamy Ale Wam dzieciaki porosły. Mi zresztą też, ale najbardziej widać na cudzych ![]() My dzisiaj dwa miasta objeździliśmy szukajac sukienki dla Majci na chrzciny. W końcu taką zwykła białą kupiłam, chciałam taką co by dyżo tiulu miała, ale nie znalazłam. Wyboru w tych sklepach żadnego. Chciałam jeszcze koszule kupić dla Osiego, ale jak zwykle zapomniałam! Przy dwóch rzeczach muszę sobie już listę zakupów robić ![]() Położyłam Oskara spać, ale znów wylazł i worek od odkurzacza rozrywa. Już mi się nie chce nawet nic mówić ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Ps. mam taki problem, że jak dodaję posta to wyskakuje okienko, że moderator musi sprawdzić jego treść. potem trzeba napisać nowego posta byle co, dodać, a poźniej go edytować i wkleić poprzednią treść której nie dodało. może wiecie jak rozwiązać ten problem? bo jest to trochę kłopotliwe.. i jeszcze za edytowanie postów mnie zarax zablokują!
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki regulamin A nie lepiej by było, gdybyś napisała do Admina, że chcesz odzyskać dostęp do starego konta? Przecież nie dostałaś bana, może jakoś by się dało?
|
|
#190 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gucia już mnie na liście nawet zmieniła. Nie będę Wam tu w kółko mieszać
|
|
#191 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Milej nocki mamuski,lece do łózka bo jutro niestety znowu orka w pracy ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- No i Brombina obiecała fotki ![]() ![]() ehhhhmmm
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A listę można zmienić Ja Cię i tak po zdjęciu poznaję Już idę po kartę z aparatu ![]() Znalazłam dwa zdjęcia, na których Filon jest sam, średnie, ale są DSC_1256.jpg Żeby nie było, sam co chwilę sobie skarpetki ściąga. DSC_1277.jpg A to mrużenie oczy przy lampie z aparatu to ma po Mamusi. Gdybyście widziały moje zdjęcia z I Komunii
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2011-11-09 o 22:41 |
|
|
|
|
#193 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
No w sumie tak
Cytat:
![]() Zdjęcia superaśne Cytat:
![]() I zdrówka, broń się! Cytat:
Jutro odstawiam syropy.Cytat:
![]() A nawet coraz bardziej ![]() Cytat:
Jak bilans? I dopisz mnie do listy oczekujących na fotkę Twojej fryzury ![]() jakoś w ogóle mam wrażenie, że krótkie włosy zaczynają być dosyć popularne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co to ja jeszcze chciałam, już ledwo patrzę na oczy i zdecydowanie mam dość kompa więc wybaczcie jak coś zapomniałam, dobrze że jutro ostatni dzień...
|
|
|
#194 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jaki z niego duży chłopak już! No nie mogę się nadziwić! Dobrej nocki
|
|
#195 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja to nawet jak miałam wolne to nie zaglądalam bo nie miałam neta. a ja jutro na 10 dopiero do pracy. po prawie 2 tygodniach przerwy. Cytat:
nie zauważyłam żeby krótkie włosy wracały do łask ale może to za sprawa hanki pamiętajcie uważajcie na kartony wszystkim chorowitkom dużo zdrowia.
|
|
#196 |
|
Wtajemniczenie
|
ale napisąłyście - przelciałam, wybaczcie, w pracy nie mam czasu a w domu mamy jakiś problem z netem - usuwają od niedizeli i nic
ile zdjęć super to lubię dzieciaki piękne, ze hej Andre uroczy jak zawsze, Sandara swietna pomocnica, a Filon piękny witam - zazdroszcze Ci mieszkania na morzem - uwielbiam ten klimat no i mi służy ale cóż ![]() zdrówka a u nas Grześ kaszle co raz gorzej - dałam eurespal, clemastinum i mucosolvan, jak będzie miał temp to do lekarza wczoraj byłam z nim u okulisty - miał kilka krostek na powiece, jakieś dwa tygodnie, no i zrobiło mu sie więcej, więc posmarowałam neumycyną i zrobiło mu się tak czerwone, ze się przestraszyłam, pojechaliśmy do kliniki na dyżur - zbadał go i stwierdził, że ma początki zapalenia spojówek - mam dawac min. 5 dni krople antybiotyk no i chyba ma uczulenie na neumycynę |
|
|
|
#197 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dolaczam sie do listy
Cytat:
za zabek(nie)stety nie wlasne... i dzis gospodarz (87 lat ) zabral sie za te liscie... zawsze mu z tztem pomagamy, czy to przy koszeniu trawy, czy wlasnie te liscie...w zamian dostajemy swieze jajka (bo ma wlasne kurki), latem byly pomidory ![]() no dziala, dziala, przynajmniej na mnie ![]() a na same pomarancze naprowadzily mnie dziewczyny z watku mamusiowego III-IV 2012, gdzie tez sie troche udzielam... ryz preparowany byl moim wlasnym pomyslem Cytat:
nooo... a jeszcze czasem i w kuchni pomoze, zetrze stoly, rozladuje zmywarke, ostatnio dobiera sie do odkurzacza ![]() oby jej te checi pomagania zostaly jak bedzie miec 16 lat ![]() Elu, zdrowka zycze nie bede, bo wiem, ze jestes, przynajmniej aktywna w K ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zdrowka w takim razie zycze A ja dzis w calkiem dobrej formie... po prawie 12 h snu jak padlam wczoraj o 20, tak spalam dzis do 7.30 . Ale przynajmniej sie wyspalam i dzis pelna energii jestem ![]()
|
|
#198 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Zdrowka Cytat:
Ale przystojniak... Cytat:
Cytat:
Zdrowka dla Izuni i Grzesia... Ja tez! Ja tez! Cytat:
Czytalam i slyszalam, ze w tym wieku wszelkie sprzety AGD staja sie- zaraz po rodzicach - wrogiem naturalnym nr 1... Cytat:
Aleeeee zazdraszczam...ja mialam przekichana nocke i to przez malza... Hej Bylismy dzisiaj na bilansie dwulatka...André w ogole nie chcial wspolpracowac i byl wysoce oburzony faktem, ze ma sie rozebrac dac zwazyc czy zmierzyc... No ale jakos poszlo i wazy 12 kg a mierzy 92 cm czyli calkiem calkiem... Tatus chodzi strasznie dumny i blady, ze jego syn wagowo jest w srodkowym percentylu a wzrostem sporo wyzej... Wcinam wlasne drugiego paczka i popijam kawka... ![]()
|
|
#199 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bylam straszna nastolatkaCytat:
![]() Cytat:
za te wymiary ![]() a ja juz dzis kawke pilam, paczusia zjadlam... wiecej nie bede, chociaz bym chciala ale zaraz skocze po platki z jogurtem ![]() Dziewczyny powiedzcie mi, czy na zime lepiej kompinezon 1-czesciowy, czy lepiej 2-czesciowy... bo patrze, szukam i juz oczoplasu dostaje
|
|
#200 | ||
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() moje dzieci dziś nie współpracują z mamusią.Ola wstała o 5 Zasnęła o 12, więc o 12:03 Ala postanowiła się obudzić. A ja oczy na zapałki. Smaku dalej nie czuję. Nos zatkany, czyli czad.Ja z Alusią dalej słabo się czujemy. Dzwoniłam do przychodni, ale lekarz przyjmuje do 13 20, więc chyba się przejdziemy do lekarza dyżurnego po 18. Bo tak charczy w klatce piersiowej, to niedobrze, nie? Cytat:
![]() a z tym wiekiem to chyba sama w to nie wierzysz? Nam Olka też opróżnia zmywarkę chociaż to ostatnio TZ zbił ulubioną filiżankę![]() ale Ci zazdroszczę dziś tego snu!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytat:
![]() no nie dziwię się, że tatuś dumny! dla Andre. A dlaczego blady?zazdraszczam pączka! ale i tak bym nie poczuła dziś jego smaku, nawet jakbym go w chili umoczyła
|
||
|
|
|
#201 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#202 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Brombi widzę, że i Ciebie trzeba do opieki zakablować, bo Fil bez skarpetek Ależ on "dorośle" wygląda, dałabym mu już z 5 lat![]() Pietrusia faktycznie dyro twój wydaje się być dobrym człowiekiem... Ela ja też kolejna nocka do d..y Lena idzie spać ładnie przed 20, a potem budzi się koło 12-1 na sisi, po czym zasypia szybko, mama nie zawsze... Dziś była druga pobudka na sisi o 3 ale nie zasnęła do 4.30 i o 6 już pobódka ![]() Gucia sposób na zgagę faktycznie bardzo oryginalny Aż mi się wspomniało jak mnie zgaga całą ciąże męczyła, pomagało mleko, ale za chwilę znowu, zgaga wyszła z brzucha i po sprawie Co do kombinezonów to mam niby dwa i taki i taki, ale w zeszłym roku też dwa miałam i zdecydowanie wolałam ten dwuczęściowy, zawsze samą kurtkę można też założyć, a Lena też nie bardzo lubiła wciskać się w jednoczęściowy.
|
|
|
|
#203 | ||
|
Zakorzenienie
|
A ja akurat nie...nie mialam czasu na bunt, bo musialam opiekowac sie i martwic o mame... ![]() ![]() Cytat:
Nie pomoge za bardzo, bo my mamy oba warianty...a jednoczesciowy kupilam uzywany za 16 Eu... Wiadomo, ze na snieg zawsze praktyczny jest jednoczesc., bo nic nigdzie nie wleci itp., ale jak pomysle o ubieraniu tego na André... ![]() Cytat:
Wspolczuje...a jak charczy w klatce piersiowej to zdecydowanie lepiej przejsc sie do lekarza... A nie mowi sie tak, ze "ktos chodzi dumny i blady"? Cos chyba pokickalam... Mysle o trzecim paczku... ![]()
|
|
#204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co prawda na ebay-y licytuje wlasnie i taki i taki... heh... zobaczymy ![]() Cytat:
idz babo ![]() ![]() albo lepiej sie podziel zjadlam te platki z jogurtem i zobaczymy jak dlugo beda mnie trzymac... ![]()
|
|
#205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Heloł czwartkowy przedświąteczny
![]() Filon dziękuje za komplementy Cytat:
Nie wiem czy powinnam się martwić, ale Filuś waży 13,5 kg ( 75 centyl) i mierzy 90 cm ( powyżej 50 centyla), te centyle mam wpisane do książeczki, bo ja nie patrzę nigdy na siatkę W sumie waży sporo, ale przecież nie jest gruby, prawda? U nas współpracował z lekarką, potem jak zapytała co już umie mówić, to się zaczął popisywać i było: włosy, oko, nos, stopa ![]() Cytat:
![]() Co do kombinezonów zimowych, to mamy dwa, jeden jednoczęściowy ( mniej roboty rano w żłobie) i jeden dwuczęściowy Plus jeszcze capnęłam na all dodatkowe spodnie ocieplane. Idę chałupę ogarnąć, póki Młody śpi. Dzisiaj była ciężka nocka, bardzo kaszlał, gdyby nie to że byliśmy po wizycie u lekarki, to bym pewnie dzisiaj poszła ![]() Ale oskrzela ma czyste, a kaszle dlatego, że mu katar spływa po tylnej ścianie gardła. Mimo tego, że mu 3 razy dziennie psikam solą i wyciągam fridą
|
|
#206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
slownictwo ![]() a centylami to ty sie nie przejmuj... to tak samo jak z tym wskaznikiem BMI dla doroslych ![]() a Sandra tez przeciez wazy 13,5 a wzrostu ma 88cm i gruba przeciez nie jest ![]() Cytat:
no i zdrowka dla Filusia
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daję mu jakieś syropki wykrztuśne, ale w sumie kaszle już ponad miesiąc, raz mniej, raz więcej, ale cały czas ![]() Właśnie rozebrałam swoją pierwszą flaszkę na perfumowym wspólnozakupowym
|
|
#208 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za poznooooooooo.......... ![]() Cytat:
Cos ty, niczym sie nie martw... ![]() Zazdroszcze wspolpracy.. ![]() Cytat:
André tez tak dlugo mial z tym splywajacym katarem wywolujacym kaszel...dawaj na dzien cos wykrztusnego, zeby ta wydzielina sie rozrzedzala... Cytat:
Dokladnie A z ta waga to jeszcze sama go zwaze, bo naprawde wydaje mi sie ciezszy niz te 12 kg...no ale pewnie moje plecy maja inny punkt widzenia....
|
|
#209 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy dziś Tłusty czwartek? ![]() Cytat:
Kładź sie dopiero jak mała się wysika![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Waga ok, może jest 'grubszej kości". Na pewno nie masz sie czym martwić, przecież zdjęcia widziałam Karenina, jaki masz rowerek biegowy? Gucia Wy już coś wybraliście? Muszę typ chrzestnemu podać...
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brombi André tez tak dlugo kaszlal, nawet dluzej...pamietasz jak sie martwilam? ![]() Teraz jest taka pogoda, ze katar zawsze przypaleta przeciez a jak jest katar to splywa do gardla no i kaszel gotowy... Jaka flaszke? ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-11-10 o 14:21 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:45.

klask i:

śliczne zdjęcia i zaglądaj czasem

55kg 

) zabral sie za te liscie... zawsze mu z tztem pomagamy, czy to przy koszeniu trawy, czy wlasnie te liscie...

ja bylam straszna nastolatka