|
|
#181 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kasabian! :)
Mi się ta płytka b.podoba. Zawsze słucham całej dyskografii danego zespołu (staram się chronologicznie). Moje ulubione utwory z tej płytki to 'Ice Machine', 'Any Secon Now (Voices), 'Tora!...'. Chociaż coraz bardziej lubię też 'Pupets', 'Nodisco' i 'Photographic'.
![]() I żeby nie było, że poruszam tu zły temat, dodam jeszcze, że Kasabian są super.
|
|
#182 |
|
Rozeznanie
|
Przyłączam się do świątecznych życzeń, dziewczyny. Obyście znalazły swojego Toma czy Serge'a ( a najlepiej obu) pod choinką
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
podbijam..
![]() u mnie to w ogóle mało osób zna się na dobrej [czyt. to co słucha Christerine] muzyce ![]() Cytat:
ehh
|
|
|
|
#184 | |
|
Raróg
|
Tez niestety nie znam osobiscie nikogo, kto by sluchal namietnie : (
No TŻ, ale to sie nie liczy, slucha bo ja slucham raczej, chciaz w sumie lubi takie klimaty tez, zawsze mnie wola, jak leca w TV i ma z tego co widze sporą slabosc do Video Games, bo mu dedykowalam kiedys ; P Co najwazniejsze, nie marudzi, jak czasem zastanie na tapecie chlopakow zamiast nas ; P Red_chameleon, czyli odkrywasz DM? Oj piekne chwile przed Toba! : ) Kurcze, te artykuly w gazetach deczko stare sa : / Ale i tak mozna ciekawych rzeczy sie dowiedziec ; ) A to moj obiecany drugi ulubiony usmiech Serge : )
|
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem, tylko,że na kolejnych płytach zmienili styl, mniej prostej elektroniki,i to dużo bardziej mi odpowiada-odszedł Vincent i zespół pokazał na co go stać Chociaż koncertowe Just Can't Get Enough to perełka![]() Co do Kasabian, to rodzeństwo ich uwielbia, a resztę przekonuję do każdego zespołu jaki mi się podoba, tak długo aż skutecznie Zresztą gdyby ktoś nie słuchał " mojej" muzyki to długo by ze mną nie wytrzymał![]() A wczoraj mój brat dostał gitarę, niestety do Sergio troszeczkę mu brakuje, oby szybko się nauczył, bo na razie trochę męczy
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
|
|
|
|
|
#186 |
|
Rozeznanie
|
Fajne zdjęcie Sergia Laura, szczery uśmiech (przypomina mi tu trochę Nutiniego, przez ten uśmiech właśnie). Skoro Twój facet lubi muzykę, którą słuchasz (nawet woła Cię przed tv jak się natknie
)to chyba najważniejsze, bo jak mama czy siostra nie słucha to jakoś się to zniesie. Co innego, to przypadek Personal_Jesus- szczęściara do potęgi, wszyscy wokół słuchają tego samego, a jeszcze brat to (prawie) drugi Sergio. :P U mnie to chyba najgorszy gust (wg mnie) ma siostra, gdyż słucha tego co jej typowe radio zapoda. A wiecie jakie tam 'hity' puszczają. Próbowałam ją przekonywać do muzyki z wyższej półki, ale się wzbrania.:/Jeśli chodzi o Teraz Rock to zaprzestałam kupowania tego miesięcznika, nie lubię stylu w jakim pisane są artykuły, więc szkoda mi kasy. Jak jeszcze wychodziła Machina to chętnie kupowałam, ale teraz niestety jest już tylko jej prenumerata internetowa- zaprzestali drukowanie. Dzisiaj odkryłam, że w kuchennym tv na jakimś kanale jest nastawiona Trójka, ależ się ucieszyłam. Akurat leciało The Kills, więc wiedziałam, że to nie może być zwykłe radio!Tak, zaczęłam okrywać DM. A, czyli to Vincent był gł promotorem electro w tym zespole- pierwsza płytka jest rzeczywiście bardzo elektroniczna, ale nie przeszkadza mi to, pomimo, że czystego electro nie lubię; kiedyś przesłuchałam jakiś ich utwór na YT (na nim rzekomo wzorowali się Hurts w 'Wonderful Life') i bardzo przypadł mi do gustu, ale nie pamiętam tytułu. No cóż, w końcu na niego trafię podczas przesłuchiwania płyt- tylko czy się zorientuję, że to ten?
|
|
#187 |
|
Naczelny Hipster
|
Jak tam święta?
![]() Ej, u mnie dużo ludzi słucha tej muzyki co ja - moje koleżanki ze studiów, wszystkie moje przyjaciółki i jeszcze mam kuzyna, z którym zawsze wymieniamy się muzyką ![]() Chociaż może to kwestia tego, że wszyscy siedzimy w podobnych klimatach. Wesołych! Chcę opakowanego Noela pod choinką, wczoraj go nie było, liczę, że to tylko spóźnienie
|
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
W Wielkiej Brytanii jutro daje się prezenty więc nie zrażajmy się, może ktoś coś znajdzie pod choinką
![]() U mnie jest o tyle dobrze,że edukacją muzyczną zajął się tata, i to on od kołyski puszczał mi Pink Floyd i Deep Purple. Jeszcze w szkole mówiłam koleżankom,że Phil Collins to mój tata, bo strasznie lubiłam Genesis(( ale i podobny do mojego tatusia ), więc my mamy w genach miłość do dobrej muzyki![]() A ja słyszałam o tej piosence Hurts i Depeszowej inspiracji, ale ja za nic nie mogę znaleźć która to ![]() Laura 2112 rozpieszczasz tym Sergio
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
|
|
|
|
#189 |
|
Zadomowienie
|
Ok, rozpłynęłam się pod tym uśmiechem
rozkoszny!
|
|
#190 |
|
Rozeznanie
|
Czytałam sobie nowinki muzyczne i okazało się, że w odpowiedzi na pytanie co Serge chciałby dostać pod choinkę odpowiedział, że dinozaura. To "Velociraptor" mu już nie wystarcza ?
|
|
#191 | ||
|
Raróg
|
"Typowe radio" - straszna sprawa, na krotka mete jeszcze mozna czasem wlaczyc w samochodzie, ale tam w kolko leci to samo, dzien w dzien, po jakims czasie mozna fiola dostac i ta muzyka, z roku na rok coraz gorsza. Kiedys mozna jeszcze bylo wylapac jakas mila sezonowke, teraz nic. Co z tego, ze taka stacja X pusci codzien DM, jesli codzien jest to Enjoy The Silence, przy takim kurcze dorobku : /
Na Trójce zawsze lubilam sluchac "Nocy Muzycznych Pejzazy", to juz raczej progresywnie, niestety teraz czesto juz nie wysiedze od 2:00 do 6:00. No i sie smieje, ze Kosiak chyba sie zakochal, takie smęty czasem puszcza ; ) Edit: a zajrzalam sobie na strone. Zaglosowalam na najlepsze albumy 2011, Kasabian jest na liscie, ale mozna tez wpisac wlasne typy : ) Teraz Rock nawet pozytywnie mnie zaskoczyl: troche o Rush, wywiad z Claypool'em (Primus), ale szczerze mowiac nie mialam czasu jeszcze calej przeczytac. Cytat:
U mnie przewijalo sie DM, Genesis wlasnie itp. sprawy ; ) Podwędzalam bratu walkmana, kasety i sluchalam listy Niedźwieckiego ; P Byl oczywiscie okres sluchania "bele czego", ale szybko z niego wyroslam na szczescie. Tez szukalam wczoraj piosenki, ktorą Hurts sie inspirowali, ale nie trafilam na nic, porcz kilometrow porownan ogolnych. Kasabian mają tyyyle przerwy miedzy Berlinem a Dallas... Nikt ich nie zaprasza do nas czy co? ![]() Kurcze, tak sie nagrzalam na ten sylwestrowy koncert, a tu sie zaczyna smęcenie "Aaaa moze byscie wpadli do nas..." bla bla, mam zle przeczucia, szlag mnie chyba trafi jak tego nie obejrze : / Dinozaura chcial, prawdziwego? Haha, no to Amy mogla miec problem z prezentem ; )
🌹14 lat z Wizaż.pl Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2011-12-26 o 21:19 |
||
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Dinozaur pod choinkę?Może to zabawka dla synka
Na szczęście u mnie w domu zawsze Trójki się słuchało, więc gdzieś " gościach" u koleżanek, w sklepie czy u fryzjera łapię się na tę miazgę zwaną górnolotnie muzyką. Jakby mnie zamknęli z Zetką na 2 godziny żywa bym nie wyszła ![]() A mi wierzono co do Phila, nikt go nie znał więc nie protestował. ![]() Ja nie cierpię Sylwestra, denerwuje mnie ogólna radość, mnie przeraża,że idzie kolejny rok, jestem starsza itp. Dlatego noc z Kasabian to wspaniała okazja by wykręcić się od wszystkich propozycji A i 1 stycznia trzeba być w formie, 10 godzin Topu Wszechczasów w Trójce, to dopiero dawka dobrej muzyki
|
|
|
|
#193 |
|
Rozeznanie
|
Personal_Jesus fajna historia z papą Philem.:p Dzięki za info o tej akcji w Trójce 1 stycznia (jak zwykle nic nie wiem na ten temat). Również nie przepadam za Sylwestrem, mam nadzieję, że dzięki Kasabian będzie ciekawie.
U mnie tata słucha m.in. Pink Floydów i Beatlesów, ale jest też podatny na muzykę z dolnej półki. Kiedyś spodobał mu się jakiś utwór Archive, kupiłam mu nawet dwie płyty z tej okazji, ale chyba nie za często ich słucha. O tej hurtsowej inspiracji DM przeczytałam bodajże w Teraz Rocku, na pewno gdzieś jeszcze leży na półce.Laura ja z utworów puszczanych w typowym radiu lubię tylko Foster The People (chyba niczego nie pominęłam:p). Na MTV Rocks leciał ostatnio jakiś ranking najlepszych płyt 2011 r.- nie widziałam tego, ale zapewne Kasabian się tam znaleźli.
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
O mojemu tacie tak Archive się spodobało,że poszedł z nami na koncert, na Open'era
A ich płyty mam z takiej edytowanej edycji dla dziennikarzy muzycznych, każda ma numer- było ich tysiąc i dane dziennikarza. Ja dziennikarzem nie jestem ,ale dla mnie nie ma rzeczy niemożliwych![]() Top polecam, można nawet głosować, ale 33 to za mało głosów, jak na ponad tysiąc propozycji... Ale za to cały dzień z wyśmienitą muzyką ![]() A ja czekam na sobotę i na ten koncert, stęskniłam się za chłopakami koncertowymi... No i to Sylwester, liczę na niespodzianki...
|
|
|
|
#195 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
ech, gdzie dzisiaj podziała się taka muzyka...A teraz rozklejam się przy akustycznym "Underdog". To zdecydowanie moja piosenka tego dnia. Ta gitara jest niesamowita... http://www.youtube.com/watch?v=nZRzBViCY9w
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym tygodniu Velociraptor! to płyta tygodnia w Trójce Codziennie leci coś z dorobku naszego kochanego zespołu
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
Przykładowa Playlista: http://www.prw.pl/playedsongs/index/0/playlista Dzisiaj jeszcze Kasabian nie było, ale naprawdę dość często lecą
|
|
|
|
|
|
#198 | |
|
Raróg
|
Wkurze Was, dzis snił mi sie Tom
Spokojnie, gadalismy tylko o orzechach włoskich ( ) Nie wiem, co go to obchodzi wprawdzie, ale bylo milo To pewnie efekt poświąteczny + Noel wczoraj przed spaniem w IT Crowd - i przepis na sen o Tom'ie gotowy Oczywiscie musial zadzwonic telefon Kiedys snił mi sie Serge i bynajmniej nie gadalismy, to mnie jakies wydrzymordy za oknem obudzily Cos nie mam szczescia..Tez nie lubie Sylwestra na ogol, jakiegos nieokreslonego dola wtedy lapie; jak mam jeszcze teraz gdzies isc i mnie wszystko ominie - przeciez to bedzie po mnie widac : / Ostatnio tylko koncertówek chlopakow slucham, hehe a na samym poczatku sie balam, ze nie beda mi sie podobac w wersji live i prosze, normalnie cos pieknego : ) Świetny Underdog, zaraz go bede miec : ) To ide zaglosowac na moj Top : D Edit: patrz Mitsu, zapomnialam chlopu spisac tych fal (ostatnio mu liste alternatywnych FM zrobilam, zeby sie biedak tak nie meczyl z tymi zetkami i rmfami ; P). W calej PL normalnie to pewnie nie, a Wy sie w tym Wroclawiu pozamykaliscie na TIRy ; ) niemniej to co tam na dole stronki jest pewnie sie przyda, playlista wyglada obiecujaco. A tymczasem utknęlam na Brain <3
🌹14 lat z Wizaż.pl Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2011-12-28 o 13:16 |
|
|
|
|
|
#199 |
|
Naczelny Hipster
|
Wydaje mi się, że gdzieś po prawej jest opcja Słuchaj, więc przez internet można.
A TIRy, co ja poradzę, drogi rozjeżdżają, ostatnio jechałyśmy z koleżanką drogą, po której często jeżdżą to dziura a dziurze była |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Laura2112, mi też kiedyś śnił się Tom. Zresztą nie tylko on, bo i sam Serge, u którego byliśmy w domu. Poznałam też panią Pizzorno
|
|
|
#201 |
|
Rozeznanie
|
U mnie w mieście też same dziury, a Wrocław to nie jest.:p
Fajne sny macie. Ja takich nie mam.:/'Again' Archive to przepiękny utwór. Później odkryłam 'Goodbye' i to była moja druga miłość. ![]() 'Underdog'^ wyśmienite.
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wy to macie fajnie mi się jeszcze nie śnili chłopcy, ale ja widziałam na żywo, więc Wy możecie sobie śnić, a co mi tam Byleby to się na orzechach skończyło, bo inaczej
|
|
|
|
|
#203 |
|
Zadomowienie
|
Ja też chce żeby nmi się przyśnił Tom i Serge
Ty szczęściaro....
|
|
#204 |
|
Rozeznanie
|
A przyśnili mi się po dniu pełnym emocji, gdy wygrałam płytę "Velociraptor" w Esce Rock. Moje myśli tak krążyły wokół tego faktu, aż przeniosło się to na sferę senną. Ale powiem szczerze, że ten sen mnie trochę przeraził, bo po pierwsze denerwowałam się moją znajomością jęz. angielskiego, a po drugie żona Serge'a wyglądała tak mizernie aż bałam się, że to coś poważnego
|
|
#205 | |
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#206 | |
|
Raróg
|
Haha, no wlasnie : D
To nie TIRy rozjezdzaja, to rowery hah; tak sie smieje od czasu jak widzialam dziadka - popindalał sobie spokojnie skladakiem po swiezo wylanej masie, ze tez sie nie wtopil ; P No takie nam drogi robia, co poradzic.To Radio Dla Ciebie cos mi mowi, Venge, przyblizysz okolice? Spokojnie, widzicie jaka jestem grzeczna, nawet w snach zostawiam Wam Toma w spokoju i tylko o orzeszkach gadamy sobie ; P Serge to co innego, pani Pizzorno tam na szczescie nie bylo : D +10 do humoru na caly dzien : ) Chyba udalo mi sie wczoraj zarazic starsze pokolenie muzyka Kasabian, rozmowa sie zaczela od starych spraw typu Rush (a wlasciwie mojego niby akcentu), gdzie rozmowce zaskoczylam i juz mialam w kieszeni, zyskalam jeszcze wiecej znajomoscią audycji Kosinskiego, przeszlo do pani Ani, facet zaczal kojarzyc, dowiedzialam sie ze sliczna jestem i oczy mam piekne, to chyba bedzie sluchal albo chociaz zwroci uwage, ach te babskie sztuczki hyhy ; P Koszulek szukam, chyba sobie tą sprezentuję: http://www.rockmetalshop.pl/product-...ASON-183-.html
|
|
|
|
#207 |
|
Rozeznanie
|
Tyle, że to raczej męska koszulka, chyba, że Ci to nie przeszkadza.
|
|
#208 | |
|
Raróg
|
A są gdzies damskie?
|
|
|
|
#209 |
|
Rozeznanie
|
Że też na to nie wpadłam. Ale ja to wolno myśląca jestem
Laura2112, info z Wikipedii: Radio dla Ciebie (w skrócie RDC) – regionalna rozgłośnia radiowa Polskiego Radia, nadająca na terenie Warszawy i województwa mazowieckiego, słyszalna jest również na części obszarów województw sąsiednich (podlaskiego, lubelskiego, kujawsko-pomorskiego, łódzkiego). Nadaje również w Internecie.
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
A to bardzo ładnie, nowi fani idą
Chyba kupię sobie płytę, co by mieć sny ciekawe. Ja tam z Tomem to i orzeszkach mogłabym rozmawiać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

Chociaż koncertowe Just Can't Get Enough to perełka
A, czyli to Vincent był gł promotorem electro w tym zespole- pierwsza płytka jest rzeczywiście bardzo elektroniczna, ale nie przeszkadza mi to, pomimo, że czystego electro nie lubię; kiedyś przesłuchałam jakiś ich utwór na YT (na nim rzekomo wzorowali się Hurts w 'Wonderful Life') i bardzo przypadł mi do gustu, ale nie pamiętam tytułu. No cóż, w końcu na niego trafię podczas przesłuchiwania płyt- tylko czy się zorientuję, że to ten?

To pewnie efekt poświąteczny + Noel wczoraj przed spaniem w IT Crowd - i przepis na sen o Tom'ie gotowy
Kiedys snił mi sie Serge i bynajmniej nie gadalismy, to mnie jakies wydrzymordy za oknem obudzily
Cos nie mam szczescia..