|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Melduję się w nowym wątku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Czesc
![]() Mam ostatnio ciezkie chwile, mam nadzieje ze mi przejdzie, a wszystko przez to, ze nie stawiam na swoim, jestem zbyt malo stanowcza... Tyle co wyplakalam wczoraj, to chyba przez cala ciaze tyle nie ryczalam. Coraz bardziej mnie wszystko drazni, ale jeszcze 3 m-ce. Dam rade, choc nie jest lekko. Najbardziej cierpie z powodu swojej bezradnosci, brzuch coraz wiekszy, sil coraz mniej, czekam jak juz bede bez brzuszyska i bede sie czula normalnie. ![]() Poza tym Filip jak nie mial kataru, tak teraz dolaczyl mu sie katar i kaszle od rana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam wozek np spacerowy ze skretnymi kolami, ale nigdy ich nie blokowalam, bo zle sie tak jezdzi ale byc moze to od wozka zalezy. ![]() Cytat:
Moja tesciowa nawiedza mnie bo jest na emeryturze a mieszka klatke obok i nawiedza mnie bez zapowiedzi, no dzis np przyszla o 9 rano, ale spojrzalam na nia i mowie ze dopiero co wstalismy wiec poszla. Zero wyczucia ta kobieta nie ma. Poza tym tez ma sklonnosci do doradzania, co innego gdybym potrzebowala pomocy, rady to bym zapytala, ale po co pchac nos jak sie nie jest proszonym. Bardzo Ci wspolczuje, bo domyslam sie co przechodzisz, nie jest lekko i pamietaj nie daj sie. Jesli ma ochote wpadac do Ciebie na kawe, to po prostu powiedz jej otwarcie ze nie masz ochoty, chcesz sobie polezec, masz inne rzeczy na glowie. Jesli tego nie zrozumie, to po prostu to niech pare razy pocaluje klamke moze wtedy zrozumie, ze jest nieproszona. Denerwuje mnie nachalnosc ludzi, nie znosze tego. Ja niestety bylam zalezna od niej bo jak wrocilam do pracy jak Filip mial 6 m-cy to musialam ja znosic, bo byla z malym. Ile sie nawkurzalam bo po swojemu cos robila, to juz nie bede opowiadac. Ni ejst latwo, wiem, kolezanki tesciowa jej podlogi myla nawet jak byla z jej synem, jakby to bylo najwazniejsze. A poza tym nie prosila jej o to, prosila ja tylko o zostanie z dzieckiem. Ech szkoda slow, w kazdym razie nie daj sie kochana! ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Witam w nowym wątku
![]() Ten wiatr mi też nie dał spać, a w dodatku cholernie niewygodne łóżko - mam nadzieję, że już niedługo przyjdzie to, które zamawialiśmy półtora miesiąca temu ![]() Ja wczoraj byłam u mojej mamy i znów się najadłam tak, że się ruszać nie mogłam ![]() Alegna współczuję teściowej - jak takie baby w ogóle mogą istnieć ![]() Emigra fajny brzusio ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#185 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny współczuję teściowych takich wszystkowiedzących :/ Moja to w takim razie pod tym względem aniołem jest, jak się nie zapytam o jakąś radę to w ogóle nie rusza tematu itd
![]() Ja jeszcze nie wiem jak na wyjście moją dzidzię ubiorę, to zależy od pogody itd ![]() ![]() aalegna mi się wydaje że kombinezonik lepszy będzie 62 bo pod spód i tak trzeba dziecko wyubirać no ale ja się mogę nie znać ![]()
Nigdzie nie kupisz szczęścia, miłość daje je gratis. " Phil Bosmans Gabrysia ![]() ![]() Edytowane przez gosica502 Czas edycji: 2011-11-28 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
emigra jaki faaaajny brzusiooo ![]() a co do ubrania maluszka po wyjściu ze szpitala - zupełnie nie mam pojęcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Ale Wy dużo piszecie ![]() ![]() Wczoraj byli u Nas znajomi z synem który chodził po całym Naszym domu (ma 6l) często chodził do Naszego dziadka i na pytanie co dziadek robi odpowiedział "patrzy na koszykówkę nożną";D i do tej pory nie wiemy czy chodzi o koszykówkę czy piłkę nożną ![]() co do ubrania maluszka ze szpitala jeszcze nie myślałam bo do kwietnia może się tyle zmienić. Dziewczyny nie wiem czy się martwić czy nie ... już kiedyś chyba z 2tygodnie temu Wam o tym pisałam. W środę byliśmy na USG i dzidzia ma ruchy na +. w tym tygodniu zaczynam 21tc i ja ich chyba nie czuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Wtajemniczenie
|
a ponoć zima i śnieg maja przyjść dopiero w lutym z tego co słyszałam
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Aguśkaa83 no staram się nie przejmować i być może też bede skazana na pomoc teściowej jak bede chciała wrócić do pracy, dlatego nie chce być z nią w konflikcie i wole nie wdawac sie w żadne niepotrzebne dyskuje, niestety zaś mężul się w domu musi nasłuchać jak mnie to jej gadanie wkurza, ale póki co znosi to dzielnie ![]()
#189 |
Rozeznanie
|
a ja już się zastanawiałam, albo kupię takiego ciepłego pajaca takiego nieprzemakalnego, albo po prostu takiego polarowego grubszego (widziałam cudne w tesco po 95 zł na razie i czekam na przecenę) i śpiworek/rożek, do tego jak będzie bardzo zimno zawsze pozostaje kocyk
skłaniam się bardziej do tej 2 opcji - bo wydaje mi praktyczniejsza, ale może poszukam tańszych takich grubaśnych kombinezoników - w sumie w centrum chińskim widziałam po 45 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
Niki ja też późno zaczęłam ruchy czuć i też się martwię jak dziewczyny piszą, że ich dzieci strasznie kopią i że spać nie mogą, bo ja normalnie przesypiam noc, a muszę się na wznak najlepiej położyć, żeby Kuba zaczął fikać choć troszke. Ale pocieszam się tym, że jak ja byłam w brzuchu to mama musiała aż trząść swoim brzuchem, żebym dała znak, że żyję
![]() Zariah daj znać jak Cie potraktowali w szpitalu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Wtajemniczenie
|
Co do ubrania dziecka na wyjście - zależy jaka będzie pogoda. ja mam termin na koniec kwietnia, więc po cichu liczę, że będzie ciepło.
Z tego co wiem, to u mnie położne też pomagają przy ubiorze - przeglądają ciuchy jakie się ma dla maleństwa i doradzają co ubrać
![]() |
#192 |
Wtajemniczenie
|
No właśnei zapomniałam napisać, Zariah trzymamy kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Ivona84 przyznam że dodałaś mi trochę otuchy opowieścią o mamie. Tak jak napisałaś martwię się właśnie tym że jak dziewczyny piszą że ich maluszki już fikają i strasznie kopią, a mi smutno bo ja nie czuję tylko takie strasznie delikatne "puk"
![]() ![]() Zariah trzymam kciuki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bierzcie pod uwage to ze niektore z nas sa juz w 26-27 tygodniu, wtedy zupelnie inaczej czuc dziecko.... Cytat:
![]() ![]() po poludniami czuje ja mocniej, np jakies pol h temu mocno kopala, ale to przez to ze bylam na krotkim spacerku przed 9 a jest baaardzo swieze i mrozne powietrze wiec sie dotlenilam, mala tez, potem troche posprzatalam, zrobilam nam drugie sniadanie i czekalam az mi müsli ostygnie, to wtedy mala mocno pukala ze bylo widac na brzuchu ![]() Tez chwilami zsie zmartwie jak dziewczyny pisza ze ich maluchy taaaak szaleja ze brzuch podskakuje, ale wezmy tez pod uwage, ze kazda z nas zupelnie inaczej odczuwa dziecko i inaczej pojmuje te mega kopniaki - dla niektorych kopniak moze byc baardzo mocny a inna kobieta czuje go lekko, bez szalu ze tak powiem ![]() Ja sie zlapalam na tym jak mezowi opowiadalam ze nagralam jak mala kopala i na brzuchu bylo widac, z calego mojego podniecenia myslalam ze na filmiku bedzie to widac a jak ogladalismy z mezem to widac bylo moze dwa male ruchy pilota na brzuchu - czyli to jak sprzedamy informacje tez ma znaczenie ![]() Co do ubieranai na wyjscie to ja dzisiaj w nocy sie zbudzilam o 2 na siku i jak wrocilam do lozka to mnie taka panika ogarnela jak ja dziecko ubiore na wyjscie ze szpitala ![]() * body, spioszki lub pajacyk i kombinezonik, czapeczka i kocyk wystarzca? (rodze na poczatku marca) czy * body, rajstopki, pajacyk, kombinezonik itd bedzie lepsze? Ja mam juz kombinezonik na 56 cm kupilam, wlasnie z mysla o wyjsciu ze szpitala, tak zeby dziecko sie w nim nie topilo, a jak bedzie dlugo zimno to kupie jeszcze jeden wiekszy wtedy.
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() * dziewczyny ja chyba malucha ubiorę w body z dł. rękawem, lub pajacyka...a na to bluzeczka i spodenki ( lub śpiochy ) i na wierzch ... śpiworek nie zimowy tylko taki cieńszy...i chyba tyle" ![]() Zaraz wyciągnę męża na zakupy dla synka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#196 | |
Rozeznanie
|
Kulkaaga fajnego masz szefa
![]() Cytat:
![]() ![]() emigra bardzo fajnie opisała te ruchy dzieci ![]() nie zastanawiałam się jeszcze w co ubiorę jak będziemy wychodzić ze szpitala ale myślałam w co ubiorę na chrzest ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
cześć laseczki
![]() emigra fajny brzuszek ![]() ja wczoraj siedziałam ze 2 godziny pod kołdrą a jak wstałam i w lustrze luknęłam na siebie to takie pręgi miałam na brzuchu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Mała ładne zamieszanie Wam dzidzia zrobiła.
Niki ja w dodatku byłam bardzo małym dzieckiem, bo jak się urodziłam to ważyłam 2350 g, czyli malutka byłam. Kurde muszę się wyprostować jak siedzę przy kompie, bo mi mały wierci po brzuchu. Ja coraz częściej zastanawiam się czy nie pójść już na L4. Pracę mam siedzącą i czasem mi nogi puchną i muszę trzymać je na drugim krześle, żeby po pracy założyć buty. Jak tak siedzę z tymi podniesionymi nogami to mnie kręgosłup znowu boli. W dodatku brzuch mnie ciagnie niemal codziennie i dziś chyba mi pierwszy raz brzuch stwardniał. A poza tym luteinę na miękką szyjkę biorę. Chyba już pora na zwolnienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
No z każdym dniem się coraz bardziej przekonuję do tego, żeby już odpocząć. Najbardziej mi kręgosłup siada, a ja chce potem nosić dziecko. Ale tu troszkę jestem sama sobie winna, bo na początku wcale nie pilnowałam swojego jedzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
ivonka mojej koleżance jak miała miękką szyjkę to gin dal od razu zwolnienie
Ja do świat na pewno chce być w pracy a potem będę mysleć w zależności od samopoczucie. Chociaż chciałabym tak do polowy stycznia dociągnąć |
![]() ![]() |
![]() |
#202 | ||
Zakorzenienie
|
emigra slodki brzus
![]() Co do ubrania dzidzi to wszystko zalezy od pogody. Ja moge rodzic juz koniec lutego poczatek marca, pogoda wtedy moze byc rozna, moze byc snieg i zero stopni. Jak bedzie taka pogoda, to ubieram bez wahania na wierzch kombinezon zimowy. A pod spod body, na to bluzeczka cieplejsza, polspioszki lub spioszki, miekkie spodenki polarkowe lub welurkowe i czapeczka ciepla i szaliczek. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#203 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny współczuję Wam wtrącających się teściów
![]() ![]() ![]() ![]() Piękne macie te brzuszki, a jak po 3otc będą wyglądać to już w ogóle ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty - te planowane i nieplanowane ![]() ![]() Ja mam wizytę dopiero za tydzień, a już przeżywam ![]() ![]()
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Agusia ja tez moge sie rozpakowac juz w lutym wlasnie .. od polowy lutego ciaza bedzie donoszona..
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Rozeznanie
|
Dzień doberek!
Ja grzecznie leżałam przez cały weekend, dzisiaj jeszcze też muszę-bo wizyta dopiero jutro. Po lekach twardnienia nie ustąpiły całkowicie, ale fakt że się uspokoiły-mam tak do 12 razy na dzień. Jutro lekarz zbada szyjkę i pewnie okaże się że tak już mam :/ Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A jeszcze co do ruchów, to u mnie też jest różnie. Czasem mała jest aktywna bardzo i czuję nawet po przyłożeniu ręki do brzucha, a czasem porusza się trochę z rana i dopiero wieczorem, a ja cały dzień jak na szpilkach i smutna, że nie daje znaku życia. Może później będę lepiej czuć, bo też mam łożysko na przedniej ścianie.
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Znowu śniły mi się głupoty ![]()
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Druga sprawa to finanse, bo jak pójdę na zwolnienie to będę dostawała mniej kasy (system premiowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Evcia mamy wizyte w tym samym dniu tylko ja mam o 8 rano
![]() ![]() 37 tc zaczne dokladnie 11 lutego i od tego dnia bede mogla bezpiecznie rodzic, wiec to srodek zimy jeszcze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:34.