Ostrowieckie Pogaduszki Ślubne - część IX - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-01, 08:05   #181
99kwiat
Przyczajenie

Dot.: Ostrowieckie Pogaduszki Ślubne - część IX

Ponawiam pytanie Moze ostatnio bylyscie na weselu w Pasji lub Panoramie .. zastanawiam sie nad tymi salami na wlasne wesele..ale widzialam rozne opinie i slyszlam roznie ... ktora bardziej polecacie?? Pozdrawiam
99kwiat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-01, 08:52   #182
KroofkaNeonoofka
Zadomowienie

Pasja to gdzie to? Jeśli to to co myślę, a pewnie tak, to właściciel zrobił na mnie tak nie miłe wrażenie, że nie brałam ich nawet pod uwagę. Był nie miły, wywyższał się, potraktował nas jak jakiś kretynów (mnie i rodziców) jakbyśmy nie mieli o niczym zielonego pojęcia i oczywiście wychwalał siebie pod niebiosa. Więcej opinii nie znam. Co do Panoramy, mi się tam podoba, na weselu nie byłam, ale ktoś mi mówił, że był i nie narzekał na nic, tylko część do tańczenia za mała.
Stary 2012-02-01, 10:41   #183
99kwiat
Przyczajenie

Dzieki za odpowiedz wlasnie po rozmowie z wlascicielem tez bylam troszke zesmaczona... sala ladna ale wlasciciel troche dziwny..
Stary 2012-02-01, 18:28   #184
aga2012
Raczkowanie

W Pasji byłam na weselu, ale daaawno, bo 5 albo 6 lat temu, więc średnio ma się to do teraz.
Ale ogólnie słyszałam, że właściciel chce byc pępkiem świata i sprawia niemiłe wrażenie.
Sala ładna - fakt, ale nie jakaś mega wielka.
aga2012 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-03, 23:25   #185
cleoangel
Przyczajenie

Witam i dołączam do forum jako przyszła panna młoda i oto moje pierwsze pytanie do doświadczonych już Ostrowieckich forumowiczek Ile wcześniej zamawiałyście sale??Ja zastanawiam sie pomiędzy Pod różą, Novum i Hotelem Red...a i drugir pytanie czy oriętujecie się jakie są ceny w tych miejscach za osobe??czy właściciele dają zniszki, gratisy itd??Pozdrawiam Was wszystkie i miło znależć w końcu forum z tematem tak mi coraz bliższym
cleoangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-04, 10:54   #186
99kwiat
Przyczajenie

Witam,
Ja tez poszukuje sali na 2013 rok myslalam ze jak sie zrobi cieplo to czlowiek bez stresu znajdzie a tu pod Róża w sierpiniu juz nie ma wolnych terminow w lipcu sa i dwa we wrzesniu w Redzie na dzien dzisiejszy jest 170 zl od osoby ale ma byc wiecej w przyslzmy roku, ale terminy maja . a novum tez sa wolne terminy jeszcze 160 zl od osoby bez tortu, w magnacie sierpien tez juz nie ma terminow takze ciezko stwierdzic kieddy najlepiej zaczac szukac, bo juz jest wiele terminow zajetych
Stary 2012-02-04, 12:39   #187
Barabarella
Raczkowanie

My zamawialiśmy salę półtorej roku przed weselem. Ale my na październik, a wtedy nie ma chętnych! ;-)
Barabarella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-04, 18:21   #188
aga2012
Raczkowanie

Ja zamawiałam półtora roku wcześniej i już miałam zajętą datę, którą chciałam, więc im szybciej tym lepiej.
Ja mam w Novum - ceny jak poprzedniczka napisała 160 zł od osoby za wesele na 2012 rok.
Co do gratisów, zniżek nic mi nie wiadomo - ale obawiam się, że nic takiego nie dostaniesz
Stary 2012-02-05, 16:57   #189
eweka82
Przyczajenie

Witam. Ja rowniez dolaczam do watku. Planuje slub/wesele na sierpien 2013 i siostra wlasnie mnie nastraszyla zebym sie pospieszyla i zaczela wszystko juz zamawiac bo pozniej bedzie ciezko. My chcielismy zrobic wesele w Pod Roza ale ze mamy malo gosci (80-90) to chyba zdecydujemy sie na Hotel Red. Tylko ze czytalam bardzo mieszane opinie o Redzie i juz sama nie wiem. Co wy dziewczyny sadzicie? Bylyscie tam na jaiejs imprezie?
eweka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 10:51   #190
99kwiat
Przyczajenie

Hej, ja tez chcialam pod Różą ale na sierpien 2013 wszytskie terminy zajete... co to Reda dla mnie jest drogo, a jeszce mi powiedzieli ze o 10 zl, czy 20 zl moze byc drozej w przyszlym roku... a moze kobietki wiecie co jest w cenie za osobe w Magnacie... chodzi mi konkretnie o napoje czy sa w cenie czy we wlasnym zakresie?? Pozdrawiam
Stary 2012-02-06, 18:07   #191
michel82
Wtajemniczenie

My salę zamawialiśmy prawie rok przed weselem, ale termin który nas interesował był już zajęty (miał być sierpień) i musieliśmy zmienić datę naszego ślubu na koniec września.

Maja jest już z nami
08.04.2012
michel82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-06, 21:10   #192
aga2012
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 99kwiat Pokaż wiadomość
Hej, ja tez chcialam pod Różą ale na sierpien 2013 wszytskie terminy zajete... co to Reda dla mnie jest drogo, a jeszce mi powiedzieli ze o 10 zl, czy 20 zl moze byc drozej w przyszlym roku... a moze kobietki wiecie co jest w cenie za osobe w Magnacie... chodzi mi konkretnie o napoje czy sa w cenie czy we wlasnym zakresie?? Pozdrawiam

Co do Magnatu to tą salę braliśmy pod uwagę przy poszukiwaniach, ale w gruncie rzeczy okazała się za duża ( robią tam imprezy na 400 osób ).
Co do menu to tak było kiedy my zwiedzaliśmy sale, czyli ponad rok temu:
- 5 dań gorących, sałatki, wędliny
- kawa, herbata, woda, soki bez limitu
- napoje chyba też w cenie, ale litr na osobę o ile nie pomyliłam lokalu
- napewno wiejski stół, szlachecki stół, fontanny czekoladowe, stół owocowy za dopłatą - to na bank
- z tego co pamiętam pokój Para Młoda dostawała za darmo
Stary 2012-02-08, 19:20   #193
aga2012
Raczkowanie

Ale tu cisza...

Ja w sumie ostatnio nie miałam o czym pisac, ale...dziś skrobnę.
Tak więc pewnie uznacie mnie za nienormalną ale trudno - mianowicie przerobiliśmy obrączki - dziś odebraliśmy. Teraz mogę bez zawahań rzec, że jestem zadowolona Jestem nienormalna....wiem

Druga sprawa...kupiliśmy alkohol.
Dziewczyny już o to pytałam, ale zapytam jeszcze raz: mamy gdzieś 100 osób ( w porywach do 110 ), wesele z poprawinami - kupiliśmy 156 butelek wódki.
Czy to nie za mało?
Na bramy dokupimy inną, będzie bimber, wina i na poprawinach piwo.

Zabrałam się również za zawieszki na owy alkohol...mam nadzieję, że wytrwa do końca, bo ja straszna pedantka jestem i wszystko musi byc "co do milimetra"

To chyba tyle nowości
Stary 2012-02-09, 06:22   #194
Barabarella
Raczkowanie

Ale numer!

Wrzuć zdjęcia!
Stary 2012-02-10, 08:55   #195
aga2012
Raczkowanie

Dziewczyny zdjęc narazie nie zrobiłam ( aż dziwne ), ale nie mam kiedy.
Jak tylko dopadnę aparat oczywiście wrzucę.

Wiecie co, okazało się, że obrączka TŻa jest sporo za mała ;(
No cholera !!!
Rozmiar taki, jakie były tamte, a tu taka niespodzianka.

Ja się trochę zadręczam, bo puchną mi palce zazwyczaj rano i trochę w lato. Ten rozmiar, który mam wydaje się byc ciut przymały, kiedy przymierzam np. właśnie rano, ale kiedy mam ręce normalne to jest idealna.
I teraz nie wiem czy powiększyc czy nie? Kobitka w sklepie widząc jak zakładam, powiedziała, że ona by nie powiększała, to jest dobra, a ręce rano puchną każdemu
Jak wy macie ???
Stary 2012-02-10, 11:01   #196
rodzyneq84
Wtajemniczenie

GG do rodzyneq84

Ja obrączkę zdejmuję jak robię ciasto i się myję-kąpię... a tak to mam cały czas na palcu nawet w nocy.
Stary 2012-02-10, 20:58   #197
cleoangel
Przyczajenie

Co do hotelu Red to ja robiłam tam chrzciny córki dwa lata temu. Impreza odbyła się w sali na dole i powiem szczerze, że byłam i jestem zadowolona, sala super, plac zabaw, patio super. Jedzenie było dobre, nawet było go za dużo i wszystko wzięliśmy do domu łącznie z garem pysznego gulaszu. Płaciłam za osobę 90zł, było nas 30osób. Naprawdę było ok ale co do wesela to nie wiem...sama myślę właśnie o redzie, ale że nie byłam tam na górze na żadnej imprezie, ale po pierwsze chyba dla mnie za drogo, po drugie pewnie nie ma już terminów a po trzecie boję się, że może tam być za sztywno..wiecie jednak goście nie mogą czuć się skrępowani...a tam wystrój co prawda mi się bardzo podoba ale może trochę zbyt elegancki..ale może sie mylę Już mam doła jeżeli chodzi o salę, najlepsze jest to, że mój narzeczony chce w tym roku..ja też już pomału się nakręcam a pewnie skończy się na terminie pierwszym wolnym czyli koniec przyszłego roku...do tej pory chyba swoją własną salę postawie heh a zgranie jeszcze orkiestry i fotografa graniczy chyba z cudempozdrawiam
Stary 2012-02-12, 16:34   #198
Olcia1406
Raczkowanie

Ja zamówiłam sale Pod Różą dokładnie 6 marca, a chciałam sierpień ale oczywiście za późno się obudziliśmy i mamy 22 wrzesień ;-). Właścicielka jest bardzo kompetentna, pilnuje wszystkiego. Zespól też od razu, fotograf z kamerzystą tak w maju zamówilismy.
Olcia1406 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-13, 11:31   #199
cleoangel
Przyczajenie

Olcia1406 zamawiałaś w zeszłym roku w marcu na ten rok tak ??dobrze zrozumiałam??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-13, 18:28   #200
Olcia1406
Raczkowanie

Tak w marcu 2011 dokładnie 6, jest tam zawsze obłożenie bo dobre jedzenie serwują.A znam też panią Magde i ona pilnuje wszystkiego jest cały czas na weselu. Zespól zamówiliśmy w kwietniu, fotografa , kamerzyste w czerwcu chyba, kosciól we wrzesniu i tez już była para wpisana na nasz termin tylko na 18 na szczeście, nawet auto za ciosem tez już mamy. Teraz nauki...
Stary 2012-02-13, 18:41   #201
Barabarella
Raczkowanie

My w kwietniu 2011 zamawialiśmy salę na październik 2012. Z kolei kamerzystę zamawialiśmy w sierpniu i się z nas śmiał, że tak wcześnie przyszliśmy, a jak zajrzał do kalendarza, to się okazało, że ma już jedno wesele zaplanowane na tydzień po nas.
Stary 2012-02-13, 20:54   #202
aga2012
Raczkowanie

Witam, dziewczyny pytanko do Was: gdzie rozglądac się za tortem? Polecacie kogoś...???
Ja pytałam w cukierni Delicja, mam zamiar zapytac jeszcze u Ani i w Hece.
Gdzie wy zamawialiście tort???
Stary 2012-02-14, 08:30   #203
mezaga
Zakorzenienie

Ja zamawiałam u pani Ani ale to było za czasów jej świetności. Teraz podobno się zepsuła. Heki nie polecam - mi nie smakują w ogóle ich ciasta.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-14, 15:24   #204
aga2012
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Ja zamawiałam u pani Ani ale to było za czasów jej świetności. Teraz podobno się zepsuła. Heki nie polecam - mi nie smakują w ogóle ich ciasta.

To też właśnie słyszałam, że kiedyś ciasta "u Ani" były lepsze - na początku działalności....
Trzeba popróbowac....
Stary 2012-02-17, 15:05   #205
aga2012
Raczkowanie

Dziewczyny czy któraś robiła fryzurę ślubną w salonie u p. Marty pod Łysicą ???
Jeśli tak, to która fryzjerka was czesała???
I ewentualnie kogo polecacie???
Stary 2012-02-18, 13:48   #206
eweka82
Przyczajenie

Hej. Ja mam prosbe- czy ktos moze mi polecic dobrego, sprawdzonego kamerzyste? I najlepiej w jakiejs przystepnej cenie (wiadomo czlowiek liczy sie z kazdym groszem ) I powiedzcie mi czy jak zaczene zamawiac wszystko w okolicach Wielkanocy na przyszly rok (na koniec sierpnia) to bedzie za pozno?? Powinnam juz teraz wszystko rezerwowac- bo wydaje mi sie ze to jeszcze bardzo wczesnie, nie?!
eweka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 18:31   #207
Olcia1406
Raczkowanie

rezerwuj teraz bo potem moze być za późno,a sierpień oblegany miesiąc. Aga ja w marcu ide do tej Marty się zapisać, ale nie wiem kiedy będę konkretnie.Jakbyś była wczesniej to napisz na forum... Kamerzyste polecam Górczyńskiego z narzeczoną biorą za zdj. i film 3100.
Stary 2012-02-19, 20:58   #208
aga2012
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Olcia1406 Pokaż wiadomość
rezerwuj teraz bo potem moze być za późno,a sierpień oblegany miesiąc. Aga ja w marcu ide do tej Marty się zapisać, ale nie wiem kiedy będę konkretnie.Jakbyś była wczesniej to napisz na forum... Kamerzyste polecam Górczyńskiego z narzeczoną biorą za zdj. i film 3100.
Olcia a ty kiedy masz ślub???
Jak będę coś wiedziec wcześniej to napiszę.

Eweka ja bym już teraz zaczęła rezerwowac, będziesz mogła jeszcze wybierac to co Wam odpowiada, a później będziecie zmuszeni brac to co zostanie, tym bardziej, że sierpień jest oblegany.
Stary 2012-02-20, 15:52   #209
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Napisane przez aga2012 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś robiła fryzurę ślubną w salonie u p. Marty pod Łysicą ???
Jeśli tak, to która fryzjerka was czesała???
I ewentualnie kogo polecacie???
Ja tam się czesałam, ale nie pamietam która mi robiła fryz.
Miałam koka, ogolnie mowiac byłam zadodowalona, ale przed połnocą wypiął mi się gdzie loczek. Jak znajde opinię swiezą zaraz po weselu to tu wstawię.

EDIT: Znalazałam wiec wstawiam, nie wiem jak tu wyciąć ten fragment wiec skopiowałam.
"Agnieszka Aras zrobiła mi super fryzurke, praktycznie trzymała mi się cała noc, troszke loczków wypieło się, ale to kwestia wsunięcia wsuwki mocniej".

Edytowane przez justys1358
Czas edycji: 2012-02-20 o 16:05
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 15:51   #210
aga2012
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Ja tam się czesałam, ale nie pamietam która mi robiła fryz.
Miałam koka, ogolnie mowiac byłam zadodowalona, ale przed połnocą wypiął mi się gdzie loczek. Jak znajde opinię swiezą zaraz po weselu to tu wstawię.

EDIT: Znalazałam wiec wstawiam, nie wiem jak tu wyciąć ten fragment wiec skopiowałam.
"Agnieszka Aras zrobiła mi super fryzurke, praktycznie trzymała mi się cała noc, troszke loczków wypieło się, ale to kwestia wsunięcia wsuwki mocniej".
Dzięki Justyś.
Ja zastanawiam się pomiędzy p. Agnieszką Aras a p. Martą - właścicielką.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości