![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyk WszechCzasów: częste pytania i problemy
Cytat:
![]() Ograniczenie w regulaminie ma swoją przyczynę - ogromna większość limitowanek jest na tyle ulotna, że ich zgłoszenia po prostu zaśmiecają KWC, więc z pewnością z tego punktu nie zrezygnujemy. Poprosiłam jednak Szefową o przyjrzenie się tej prośbie ![]() PS. widzę, że nałogowe kosmetykoholiczki odpowiedziały na apel o wsparcie prośby ![]()
![]() |
![]() |
#182 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Chcę podziękować Wam dziewczyny, że napisałyście co o tym pomyśle sądzicie ![]() Regulamin służy do przestrzegania, wiemy o tym i szanujemy zasady jakie tu panują. Jednak ten kosmetyk jest obecnie jednym z najbardziej popularnych na wizażystce- i to zainteresowanie jest już od dawna ![]() Mało jest takich kosmetyków które cieszą się aż tak dużym zainteresowaniem zatem myślę, że nie będą nam grozić masowe zgłoszenia do KWC produktów które były na zeszłe sezony... bo takich po prostu nie ma albo jest znikoma ilość lub są już dawno zgłoszone ![]() Czekamy zatem na decyzję ![]()
![]() |
![]() |
#183 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Wydaje mi się, że nie ma sensu zmieniać regulaminu globalnie, bo pojawi się mnóstwo produktów dawno wycofanych, gdzie będziemy miały dwie-trzy recenzje.
Proponuję na razie wprowadzić nową zasadę, że kosmetyki limitowane będą rozpatrywane indywidualnie. Widzicie konieczność wprowadzenia jakiegoś produktu, to po prostu zgłaszajcie w tym czy innym technicznym wątku ![]() W tym przypadku faktycznie nie widzę problemu proszę wprowadzić do oceny Platinum Illuminator Powder Estee Lauder ![]()
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ze swojej strony bardzo Ci dziękuję za wyrażenie zgody na wprowadzenie PI do KWC ![]() Również dziękuję BabciWeatherwax, że przekazała sprawę do Twojego rozpatrzenia ![]() Co do zgłoszenia tego kosmetyku- już jakiś czas temu je dałam, ale nie wiem czy gdzieś jeszcze ono jest. Jeżeli nie to mogę napisać nowe ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Proszę o ponowne zgłoszenie PI
![]()
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#187 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Dziękuję bardzo
![]()
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
'' Pamiętaj! że oceniasz TE PERFUMY, a nie perfumki, perfum, perfumę czy zapaszek""
Rozumiem ze wszystkie dziwaczne odmiany slowa perfumy podane wyzej sa obciachowe ale "zapaszek" ? Przeciez to zdrobnienie od "zapachu" . I w zwiazku z tym moje pytanie czy grozi mi usuniecie recenzji kiedy obraze perfumy jednym z nastepujacych epitetow: "zapaszek" , "smrodek", "pachnidlo" ? Z reszta regulaminu jak najbardziej sie zgadzam ale akurat z ta czescia srednio. To tak jakby wywalac recenzje za bledy ortograficzne. Ludzie sa rozni, niektorzy mowia "poszłem" "wyszłem" itp. Mozna sie z tego ponabijac, poobgadywac na forum ale moim zdaniem nie mozna ludzi zniechecac usuwajac ich recenzje za tego typu bledy albo jakas slowotworcza fantazje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
Moga miec pejoratywny odcien ale nie musza, mozna przeciez napisac ze cos jest "fajnym zapaszkiem" albo "ciekawym smrodkiem" . Ja ten nowy zapis zrozumialam jako zakaz uzywania "obciachowego" nazewnictwa na perfumy. Ale wlasciwie sie nie dowiedzalam czy jak napisze w miare merytoryczna recenzje, gdzie opisze dokladnie czemu mi sie zapach podoba albo nie podoba ale gdzies w tekscie uzyje ktoregos z wymienionych wczesniej slow to czy ta recenzja bedzie usunieta?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
Fajny zapaszek czy ciekawy smrodek wg mnie nie mają nic wspólnego z rzetetlną recenzją perfum. Mysle, że ktoś kto pisze porządną recenzję nie używa takich sformułowań. Ale gdyby jednak tak się zdarzyło to oczywiście recenzja nie zostanie usunięta tylko za samo okreslenie typu zapaszek. No chyba, że co drugie słowo tej recenzji to będzie zapaszek, smrodek i inne tego typu okreslenia. Nie mniej jednak prosiłabym o unikanie tego sfromułowań, jest wiele słów, które znaczą to samo co perfumy a nie są infantylne i po prostu nie pasujące do porządnej recenzji.
![]() |
![]() |
#192 |
Zadomowienie
|
nie wiem, czy dobrze trafiłam z pytaniem, ale mimo prób, nie ydaje mi się zgłosic tego produktu http://www.lbiotica.pl/strona,produk...wien_30ml.html, mimo że nie ma go w katalogu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#194 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() No ale jak już jest w KWC tak napisane to chyba za dużo roboty ze zmienianiem. EDIT: ups, przepraszam że tak nagle wyskakuję z cytatem z 1 strony a tu jest już 7, ale nie wiedzieć czemu przyszła mi właśnie na maila wiadomości z tego wątku (chyba coś w nim kiedyś pisałam i się zasubskrybowało), no i myślałam że ktoś to właśnie napisał ![]() Edytowane przez Dottie_1988 Czas edycji: 2008-11-24 o 01:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#196 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
S. Sssss. SSSSS.
|
![]() |
#200 |
Zadomowienie
|
Mam problem z dodaniem farby do włosów do KWC.
Wyskakuje mi napis " Problem! Program nie mógł niczego zapisać do bazy danych. Spróbuj ponownie za kilka minut." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
"Zawiera on wyjątkowo skuteczną substancję aktywną Sabiwhite. Sabiwhite wybiela wszystkie rodzaje przebarwień naskórkowych. Dodatkowo hamuje produkcję melaniny w skórze, a więc zapobiega powstawaniu nowych zmian pigmentacyjnych. Preparat zawiera także filtry UVA, UVB, których podstawowym zadaniem jest ochrona skóry przed szkodliwym działaniem promieniowania słonecznego." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | ||
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
Cytat:
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2008-12-02 o 13:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam,
mam pytanie...od kilku dni staram się zgłosić do katalogu KWC nową farbę do włosów firmy L'oreal. Oczywiście zapoznałam się z regulaminem oraz kodeksem pudernic, poza tym miałam przyjemność już wcześniej zgłaszać nowy kosmetyk i nie było z tym żadnych problemów. Niestety w przypadku farby L'oreal za każdym razem pojawia się komunikat, że "nic nie zostało zapisane do bazy danych". Podaję kategorię, producenta, dokładną nazwę wyrobu, precyzyjny opis, cenę oraz pojemności, dodaję nawet zdjęcie (oczywiście w wymaganym formacie i wielkości)...i nic :-( Czy Ktoś może wie w czym tkwi problem? Będę wdzięczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Myślę że mówimy o tym samym produkcie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zadomowienie
|
L'Oreal Paris, Excell 10', Krem koloryzujący w 10 minut
Krem zapewnia idealne pokrycie siwych włosów i optymalną ochronę w jedyne 10 minut. Formuła kremu działa szybciej niż klasyczna koloryzacja: barwniki koloryzujące wnikają szybciej do wnętrza włosa, nadając kolor i blask dla naturalnego rezultatu i idealnego pokrycia siwych włosów. Jedyny krem koloryzujący o optymalnym pH wzbogaconym w lonene G (zwalcza wolne rodniki odpowiedzialne za zmiany we włosach i jednocześnie zapewnia ochronę przed szkodliwymi czynnikami) oraz Ceramid R (będący częścią naturalnego cementu międzykomórkowego włosa, wzmacnia naskórek włosa, w szczególności miejsca uszkodzone). Po koloryzacji aksamitny balsam otacza włos długotrwałą cienką warstwą ochronną. Włosy są chronione, wzmocnione, miękkie niczym kaszmir. Formuła z optymalnym pH uwalnia mniej amoniaku niz klasyczna trwała koloryzacja w celu uzyskania przyjemnego zapachu. Aplikator - precyzyjny grzebyk zapewnia równomierne rozprowadzenie koloru od nasady aż po końce. Poziom koloryzacji 3=kolor trwały. 27.99 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Dzięki, potestuję trochę i dam znać co znalazłem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...mineralny.html
zgłosiłam podkład, w zgłoszeniu jest mój mail i numer usera z adnotacją usunąć przed zatwierdzeniem ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...oundation.html turaj nie wiem dlaczego została dodana fraza(Mineralny podkład matujący), semi-matt nie jest formułą matującą. Nie ja to napisałam i uważam ze wprowadza w błąd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.